Najlepsia BX doska je podla mna Asus CUBX :-)
Printable View
Najlepsia BX doska je podla mna Asus CUBX :-)
Mno jo, to Soyo ma aspon 2 ISA, podle meto je nejlepci deska. V bazaru sem ale videl jen variantu s ATA66 a za 1800,- mi to prislo drahy....Citace:
Původně odeslal Jey
to je drahy nechutne.Citace:
Původně odeslal RayeR
jinak bx master ma taky 2 isa, 5 nebo 6 pci a ata66 a softmenu2.
Já mám o jednu verzi starší - SOYO 6BA+ IV - oproti 6BA +100 se liší jen tím, že má HPT 366 (U-ATA 66) oproti HPT 370 (U-ATA 100) Jsem s ní spokojenej, maximální FSB je 155MHz, jede stabilně se 150MHz (PIII 600@900), na 155 MHz už to bylo lehce nestabilní, ale nevím, kterej z komponent to způsobovla (paměť pc133, deska, procík, nebo něco na PCI). Bohjužel v současné době to na takové frekvenci provozovat nemůžu, vadí mi vyskoá frekvence AGP (i440 BX neuměl jiný poměr než 1:1 nebo 3:2) a to nesnese Radeon 9100, původní GF2 MX400 neměla problém (zbaštila i AGP 150MHz). Škoda. Nevíte někdo o volným PIII nebo Celeronu, cca na 900 ? :-) Koupím, nebo výměním za ten můj superpřetaktovatelný P III :-))Citace:
Původně odeslal RayeR
2Wizzy: bud to pises obracene, nebo blbe.. bx umi 2/3, nebo 1/1 (agp/fsb), takze pri 100fsb to jede na 66agp, pri 133fsp na 89agp..
jinak pokud se ptas, ktera z komponent pri 155fsb ??? asi ta pamet 133, nebo procesor proste vyse nejde.
dotaz, abych v tom mel jasno:
je nejake BXko, ktere ma pri 133 fsb AGP 66Hz?
Nie.Citace:
Původně odeslal LeXa
BTW nepomoh by ti na to ATA100 treba nakej ten trik s novym BIOSem?Citace:
Původně odeslal Wizzy
Ikdyz to bude asi blbost kdyz se lisi cislo chipu toho radice. BTW v jakych pripadech to konkretne bylo, ze se pouhym upgradem BIOSu radicel dostal z ATA66 na 100?
Myslim, ze to bolo na Asus CUBX.
sice se v BXkach moc nevyznam, ale proc nekoupit řadič HOTROD, kterej zvládá ATA100 a taky ma RAID?? ;D
me to teda jako rarita neprijde. bx master to ma taky a myslim, ze spousta dalsich bx desek taky.Citace:
Původně odeslal Lopan
Presne tak - v podstate to ma kazda kvalitnejsia doska.Citace:
Původně odeslal Jey
taky mám BX Mastera a zajímalo by mě jakou verzi biosu používáte. Já 5.5 je nějaká vyšší a jaká.... :?:
verze 5.6 ... viz. http://www.msi.com.tw/program/suppor...ail.php?UID=92