a já zase na svoji mám Conexant CX25871
Printable View
a já zase na svoji mám Conexant CX25871
jasne ze taktuj, radlo r9600pro musi jet aspon 500/300 kdyz nemas dobry pameti, jinak bude fx-ko 5600 lepsi, aspon podle poslednich testu kde si pretocena 5600ultra s pretocenym r9600pro podavali ruce +/- stejne vysledky..
Jenomze FX-ka, pokud na nich tento cip je, ho pouzivaji jenom pro TVin. Na TVout se pouziva prevodnik MV integrovany v GPU. Krome toho Philips zase takova spicka neni, ten Conexant co ma sid ma ostrejsi obraz, ale oba cipy je vetsinou potreba doladit v TVtool (teda pokud z nich chces vymacknout maximum :wink: ), coz u toho MV uz neni nutny.Citace:
Původně odeslal Xfantasy
Citace:
Původně odeslal Gordon
..to je bez debat, že GF4Ti je výkonejší....nemusíš pouštět 3D mark, je to vidět pouhým okem na plynulosti her. GF FX5600 je výkonově někde kolem GF3Ti500. FX 5800 a 5900 už je jiné kafe, ale cena a problémy s "tichým" chlazením ji stále odsouvají mezi ty méně výhodné koupě.
Citace:
Původně odeslal Over
NEmylsim si,ze by FX5800 a FX5900 MON ULTRA meli problemy s hlucnosti,pokud vim tak jen na postu se to rozerve na maximum,ne???BTW:Viz Wuuduuuv trejd :wink:
Ak dnes Nvidiu tak staru GF4Ti , alebo naozaj zafalo cakat na FX5900 VALUE verziu ktorááááá snad bude mat 256bit zbernicu.
Ak to vyde... to bude ultimativ kauf ;D (snad)
Malo by sa to rozrevat ked sa prehreje chip ale mam nastavene max. na 140°, ale zatim som skoncil vzdy na 65 a to na hlasne chladenie zatim nestaci... mozno keby som byval na Sahare a bolo by tam teplejsie ako tu, mozno...
Kamos hodla upgradovat z GF2MX prave na MSI FX5600 za nejakych 5700Kc. Neni to malo,ale novou MSI GF4ti 4200 128MB RAM by mel za nejakych 4600Kc a to taky neni nejmin. Navic v antialiasingu a aniso je FX5600 LEPSI nez jakakoliv GF4,takze to FXko nakonec podava vyrovnanejsi vykon nez gf4. Rozhodne ale souhlasim s tim,ze FX5600 mely vykonove slapat na paty R9600pro a byt ve vsem lepsi nez GF4.
Tak jsem z toho trochu mimo, chtěl jsem si koupit Albatron GF FX5600CP, ale když je to takovej brutus, tak to asi koupim AOpen GFTi4200, kterej mě vyjde ještě o necelej litr levněji.
Ten Albatron by mě stál 4000,- fungl novej, ale tak teda newim.
2KEN: to ides "upgradovat" z 4200 na 4200 ?
No, měl jsem v úmyslu přejít na ten Albatron, jelikož prodávám celou sestavu. Ale asi zase koupim Ti4200Citace:
Původně odeslal Wuuduu
FX 5600, nu nic moc karta. Zkuste se když tak mrknou třeba po staré 4200, třeba od InnoVision, Palit či něčeho podobně levného. Stejně muziky za polovinu.
Jinak Gainward jsou kvalitou průměr, ale cena absolutně nesmyslná. Nekupovat.
Takže asi to přeci jen vyhrál ten Albatron, jedná se nespíš o druhou generaci FX5600 čipu, kterej je o 10% výkonnější než jeho první verze, takže dává i R9600PRO. No uvidíme, v září dám vědět jak to dopadlo. :!:
Párktát jsem si testnul v 3DM2001SE FX5200 se 128MB od MSI a hodilo to 8000bodů, byla to P4 2.4GHz a 256MB DDR. Takže tady je hezky vidět co je ta celeronka 1.7GHz zač.
HELP, kamos co si kupoval tu MSI FX5600 ma problem. Ma desku s VIA KT266A a po case se mu vypne monitor do stand by modu a musi to cele resetovat. Detonatory skousel dvoje, ted tam ma 45.23, predtim tam mel nejake 44.xx. a dela to to same. Je to chipsetem desky??
Mno G4 ma predsa velypsenie, ktorym je pridanie 2 Vertex Shaderu...ine kopresie, iny pametovy radic a ine...hw upravy.Citace:
Původně odeslal -1k8aJ- fo eibmooz
Nejde teda len o nabustovane frekvenicie ako dnes a hned je stoho nova karta.... :-(
Asi to nejspíš bude chipsetem.Citace:
Původně odeslal Hombre-CZ-
Další komponenty jsou jaký? Zažil jsem totiž nesnášenlivost několika nV karet s určitým typem pamětí.
K dy to tady logick yshrnu,tak co se teda vyplati koupit spis? Treba GF Ti 4200 se 128 MB DDR za takovych 4000 Kc , nebo FX 5600 za takovych 5000 i s dani? A nebo popripade spis nejakyho Rateona za podobnou cenu jako FX 5600? 8-) 8-) DJ" 8-) 8-)
Pameti jsou 2x256MB DDR 266 KINGMAX.Citace:
Původně odeslal BeachKEN
No, zkuste je vymenit za neco jinyho, mozna to pomuze.Citace:
Původně odeslal Hombre-CZ-
Ok, FXko vemem ke kamosovi a zkusime,jak to pojede.Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Citace:
Původně odeslal vd
v případě nVidie na FX5600 zapomen, na GF4 prostě výkonově nestíhá.
Mám možnost za 3550 s DPH koupit Ti4200 128 MB DDR od XFX, což je odnož Pine a všude chválej, jak tam jsou super paměti Hynix apod.. To ujde, ne?Citace:
Původně odeslal Over
Než si koupit FX5600, tak raději za 1900 s DPH Herculesa R8500 :-)
Malinko off-topic, ale nechce se mi zakladat novej thread :)
Dostaly se mi do ruky 3 karty FX-5200 128MB, vyrobce neznamy, ale design uplne stejny jako tohle Inno, (to s pasivnim chlazenim, jenom na chladici nebylo InnoVision, ale nVidia FX5200 ..blabla..).
Mel sem to jenom chvilku, a tak sem to zkusil na XP1800+, 256MB DDR, MSI 745 a pustil na to 3DMark2001SE - a dalo mi to asi 5796 bodu :o :o
Sem ziral, protoze tohle mi dela i moje shit GF4MX !
Ty FX meli core 250/ mem 400 (pameti byli naky noname, znacku uz nevim)...
Zkusil sem tam hodit mem na 500, a vysledek v 3DMarku prakticky stejnej...
Opravdu je FX5200 takovej shit, nebo sem mel jenom nejaky (hodne) spatny kousky ??? Kvuli recenzi na zive (kde meli Prolink FX5200 Ultimate) - sem tyhle karty vzal - podle ceniku to meli bejt tyhle prolinky, ale dodavatel objednal buhvico a prislo tohle...
P.S. Z tech 3 karet jedna odesla uplne, druha delala problemy (a asi by taky odesla, ale driv stihla odejit nova deska :lol:) , treti zatim jela, ale moc zivota bych ji nedaval - a to vsechno po 1-2 dnech pouzivani ! (pasivni chladic to fakt asi neuchladi...)