Karty kup Zcom XI-626, je to nejčastěji používáná karta, solidní cena, kvalitka.
Printable View
Karty kup Zcom XI-626, je to nejčastěji používáná karta, solidní cena, kvalitka.
U nas sa XI-626ka zhana dost tazko.
Na W-360 (a WL-360 a hocico-360 - vsetko je to to iste) pozor! Potrebuje 3.3V napajanie, takze ide iba na novych doskach.
XI-626 na SK kupis tu:Citace:
Původně odeslal Rainbow
www.data.sk
a tu:
http://www.skfree.net/index.php?name...iewtopic&t=155
Inak pod PC mám zasuvku s ktorej je rozvod káblou na súkromné anteny na streche, na ktoré ludia v našom baráku chytajú TV signál. Nestačilo by sa pripojit na tie ??? Možem na tie anteny zapojit 2.4 GHZ ??? Nerušil by som im TV signál ???
To by neslo :lol:. Kdyby to slo, tak by si nikdo nekupoval anteny :wink:. Na 2,4GHz potrebujes spesl kabel a i ten musi bejt co nejkratsi, v idealnim pripade tak do 3m. Maximum je 20m ale to uz je krize. Antena(jakakoli) je kusdrat odpovidajici v nejakym pomeru vlnovy delce (vetsinou 1/4 nebo 1/2). Kdyz tomu neodpovida = zisk 0. Takze potrebujes antenu urcenou pro 2,4GHz (muzes si ji postavit). Pokud chces za malo penez hodne muziky, sezen si nekde MMDS antenu, v idealnim pripade jen vygrabnes elektroniku.
MMDSka je dobra ale pro klienta, nebo na paterni spoje pac je to smerova antena.
Nejakou si postav http://www.simandl.cz/stranky/czfree...eny/anteny.htm , my jedem v ricanech na tom biqadu tusim a je to pohoda, nejvzdalenejsi klient +-2km...
Hele, ten web jako takovej funguje, ale link co si dal sem mi nejede. Neni to dostupny nahodou jen zevnitr czfree ?
vvvv edit: njn, slepota :oops:
ma tam carku navic, to si si nevsim? :)
njn mam :oops:Citace:
Původně odeslal Glottis
ted sem si ten web prolejzal po dlouhy dobe, a hodne to prepracoval a doplnil, snazivec jeden :-)
s tim kabele: když koupiš antenu 24dB a budeš tahat 20 m kabelu tak ti zbyde jen 4dB a s takovym signalem by si pripojil maximalne nejakeho tipka co je od teme 500m s pripou viditelnosti.
1m kabelu = 1dB dolů
aby ses dostal prez panelak potreboval by jsi prekročit aspon 6x limit což bych nedoporučoval :-) Mohlo by se stat že by sousedy (přek ktere prochazi signal) nonstop bolela hlava :-)
nesmiš prekročit ani limit 20dB kvuli českym radiokomunikacim, byla by to pekna palka ...
takze optimalni signatl je antena 24dB od toho 4m koaxu (-4dB) do wifi sitovky. coz vychazi rovnych 20dB a redukce kabelu si taky pekne cucne asi -2 dB.
presne tak. naprosto souhlasim.Citace:
Bez priamej viditelnosti nepojde nic.
tak todle je nehorazana blbost, i ten nejhorsi kabel na wifi RG-213 ma utlum 0,35db/m a ty lepsi jako RLA10 ci H1000 maj okolo 0,2-0,25db/m !! (Ale souhlasim ze 20m je uz nevhodna dylka) i kdyz to v pohode funguje i s delsima kabelama.Citace:
Původně odeslal OveR clocker
Taky blbost. Na velky vzdalenosti (1km +) je to samozrejmost (paterni spoje, dlouhy klienstky spoje) ale pro klienty vzdalene do +- 500-800m od AP (pokud je AP dobre udelany a ma kvalitni signal) prima viditelnost nemusi bejt. Panelak to neproleze ale rohy domu a stromy v pohode...Citace:
Původně odeslal Jey
neni pravda. z vlastni zkusenosti vim, ze i treba na pitomejch 300m vadej v ceste vetve stromu a pak to razantne omezuje rychlost spojeni. samozrejme klasicky wi-fi pres sitovku, krabici, kratkej kabel a smerovou antenu na strese..Citace:
Taky blbost. Na velky vzdalenosti (1km +) je to samozrejmost (paterni spoje, dlouhy klienstky spoje) ale pro klienty vzdalene do +- 500-800m od AP (pokud je AP dobre udelany a ma kvalitni signal) prima viditelnost nemusi bejt. Panelak to neproleze ale rohy domu a stromy v pohode...
Spekulovat kolik ma dosah wifi (a nedejboze kdyz neni prima viditelnost) nema cenu, zakladem je vsechno vyzkouset. Souhlasim ze i vetve stromu muzou byt na delsi vzdalenost problem, zalezi predevsim na vyzarovaci charakteristice anteny...cim smerovejsi, tim mensi fresnelova zona a tim i mensi odolnost proti prekazkam v ceste. Pokud tam nejsou v ceste plochy o ktere se muze signal lamat, tak je viditelnost nutna. Pokud to i pres ty odrazy funguje, tak ten signal je obcas uplne k nepouziti (multipath distortion atd.). My ve firme napr. odmitame delat zavazne kalkulace wifi, pokud neudelame dopredu mereni a verte ze se to vyplati jak nam, tak zakaznikum. Takze jak uz tu nekdo rikal, doporucuji si pujcit dva-tri druhy anten, nejake adaptery a zkouset.Citace:
Původně odeslal Jey
hmm zajimavy ze ja mam spoj +-500m pres huste zelenej strom a roh panelaku. Na jedny strane plechovka od parku (pekne zprasena) a na druhy strane domorobo 180tka sektorovka. A vubec to nevadi. Mam stejnej signal jako kamos co ma 24db profi sito a je cca 1km od AP s primou viditelnosti.Citace:
Původně odeslal Jey
Jo a este mam tam 7m toho blbyho kabelu RG213 s velkym utlumem...
Samo bez dukladnyho promereni nic nestavet :) Wifi je ducharina a vsude to funguje jinak 8-)
To dole je muj barak to nahore panelak a to uprostred je vobrovskej hustej strom :)
http://maxik-oc.cz/files/pictures/wifi.jpg
Ja sem treba zkousel spoj na 700m kde jsme lizali korunu stromu a signal temer zadnej. No a pak na 900m s celkem hustym porostem-stromy a kere a signal 45procent, no a pak si teda vyber :-)
no prave, cely ricany maj dobrej signal i klienti vzdaleny 1-1.5km, ale ve vedlejsi vesnici kera je 2km maj uz signa na H***, wifi je zaludny
Jo jo, je to proste o konkretnim miste. Vzpominam si jak jeden zakaznik si porad stezoval, ze se mu zhorsil signal. Nedalo se moc prijit na to co mu to rusi. Trvalo to cca mesic a potom pres jeden vikend najednou vypadl uplne. Potom uz byla diagnoza jednoducha...v ceste se stavel barak, ktery ovsem opticky zas az tak nevadil. Pres vikend nahodili dalsi patro...a bylo to :wink: .
podle me to je flek od fleku presne jak bylo zmineno. nerikam mesto od mesta. ja tady v uvalech asi na 500m s primou viditelnosti naprosto v pohode, v ceste mam jenom zeleznicni draty od drahy z hlavniho tahu praha - pardubic resp. kolin. a signal prej neco pres 90procent.Citace:
Původně odeslal Maxik
kamos v klanovicich ma vzdalenost 300m pres park k pripojnymu bodu a signal na h.ovno a horsi to prej bejva kdyz fuci vitr a ty stromy se hejbou, ze prej se ztracej tuatam pakety a pada to..
takze nevim.
stromy sou svinstvo , bo kdyz zaprsi nas s nich vodivou plocho a pres tu jaksi signal neprostrelis moc dobre, jedime snad s vykonem hodne nad limit , a to ty stromy snad i ususi
;D
Se na to teda vy*eru :| :? :-(