V pořádku, jenže mezitím už jsem reagoval na něco jiného, takže tam měla být citace, aby bylo vidět k čemu to je.
Printable View
V pořádku, jenže mezitím už jsem reagoval na něco jiného, takže tam měla být citace, aby bylo vidět k čemu to je.
TO JEF 25. červenec 2003 23:06 : Kontaktuj Huberta Mašína villa@iol.cz (Praha), ten ti řekne podrobnosti k měření.
K měření se používá metoda výrazně omezující vliv prostoru "místnosti" na měření. (MLS) (www.mlssa.com)
Diky za info, ale protoze, jak sem uz psal, se tam nejspis nedostanu driv jak za 2 mesice, tak sem zatim nechtel obtezovat p. Masina. Stacilo mi jen strucne jestli je to klasicka mistnost, nebo nejak akusticky upravena. Melissu sem uz vokukoval, vypada to pekne.
Jestli sem to spravne pochopil, tak to mereni provadi p. Masin, a ty pak vysledky zverejnujes na http://www.reproduktory.wz.cz ? Aspon z toho co sem vycet u DEXONu to tak vypada :idea: . Krom toho tam taky vybizi lidi k nejakym ohlasum, tak se mu mozna nakonec taky vnutim.
BTW Bylo by pekny hodit na web nejaky fotky primo z mereni, aby si lidi udelali predstavu do ceho je hrnete ;D .
up ;)
Jo, premerit, to je dobra vec, je ale mozny ze vysledky mereni daji trochu jiny parametry nez se uvadi v katalogach, ale aspon pak presne vim co mam a muzu tomu prizpusobit konstrukci beden a vyhybek.
Ale je to spis pro nadsence do Hifi a High Endu, u repraku k PC je asi nejaky detailni mereni celkem zbytecny.
Paolo.n : uz se nechci opakovat plati to co jsem napsal vyse, jenom pridam ze katalogove udaje byvaji vzdy priklaslene a to zpravidla tim vic cim ma vyrobce sikmejsi oci a vyrobek nizsi cenu.
Na www.reproduktory.wz.cz jsem zavedl novou sekci "projekty" a hned tam dal jeden ze svých výtvorů, přjďte se mrknout nebo přispět svou troškou (či olbřímím kusem) 8-)
ja fakt nechapu co tady resite. sam sem se timhle zabyval a nebudu resit jak testy probihaji, nicmene fakt nema cenu merit komplet krabicky, stejne jako nejlepsi reprobedny. s tim NIKDO NIC neudela a kazdej bude mit svoji pravdu, protoze kazdej posloucha neco jineho a ma jine usi.
nadheru tohoto bych videl pro ty, kteri stavi sve projekty ( namatkou bych to videl napriklad v autohifi ) a chteji otestovat jake zmeny maji vliv na charakteristiku vysledneho zvuku ( konkretne asi subtony ). he?