Ne, detailně jsem tu desku zkoumal a žádný stopy po ručním pájení jsem nenašel.
Printable View
Ne, detailně jsem tu desku zkoumal a žádný stopy po ručním pájení jsem nenašel.
A ses si jistej stabilitou(aspon 24 hodin psich kusu-primu,marku,ruznejch her a benchu) a kolik max. FSB?
Měl jsem zatím na testy poměrně málo času, jedu 200x11 při 1,6V (nastaveno 1,625, protože malinko podvoltovává) na CPU (1700+DLT), zbytek napětí na defaultech, TwinMOSy na 6-3-2-2, v kuse bez restartu jsem ho honil zatím max. 4 hodiny, celou dobu běžel Prime + jsem mu k tomu dával 10 průchodů 3D Marku, pak půl hoďky CPU Burn high priority + přehrávání filmu, znovu 3D Mark, pak nějaký 3D atrakce - hry, spořiče atd. a mezitím trocha browsení na netu a všechno to zatím ustál bez problémů (při těch pařácích :-) ). Přes víkend snad bude víc času, chystám se zjistit max FSB a ještě to trochu poladit a protestovat.
P.S. Jediný mínus, co jsem zatím zjistil, že mu nechutná násobič 10,5, když ho nastavím najede BIOS, jako kdybych držel při startu insert (watchdog).
Hmm,to je O.K.-i kdyz 10.5 nasobic je zrovna idealni(aspon v mym pripade-na A7V600 - 10.5*222-synchro s pametima 5 3 3 2). Doufam,ze to na tom Epoxu pude taky
Já mám skoro podezření, jestli si těch 10,5 nějak blbě nepřemapovává, protože, když jsem (už dřív na 8RDA+) zkoušel nízké násobiče, tak mi fungoval 5, ale nižší se přemapovávaly na nějaký vyšší, takže zkusím těch 10,5 při nízkým FSB a uvidím, možný by to řešila starší verze BIOSu, mám tam teď poslední, ale uvažuju o návratu k mé oblíbené 3526, má totiž ještě volbu CPU interface a lidi na jiných fórech psali, že pro různý násobiče potřebujou různý nastavení CPU interface.
Tak sem pak hoď cos vymyslel,já mám 8rda+ a mám stejný problém,ale průser největší je,že desku jsem si koupil v MONIMĚ...psal jsem jim e-mai s mým problémem a ani mi neodpověděli.Bojím bojím se neoprávněné reklamačky.Citace:
Původně odeslal HWTest
Bylo by to u té 8RDA+ na reklamaci s těma 200fbs?
Tak uz mam to RDA3+ taky doma a taky bez viditelnyho zasahu a na 1. pohled se taky zda byt stabilni. I like the word taky :D . Nasobic me pro zmenu nefunguje akorat 10x ani 10.5x.Ostatni se zdaji byt v pohode. Jediny,co me fakt vadi je, ze ten Vregulator topi jaxvina a ty mosfety jakbysmet. :?
2JAGO: Už jsem to sem psal asi 2x, ale s výpadkama to zmizlo, takže neměl jsem problémy s vysokým FSB, ale s vysokou celkovou frekvencí CPU, prostě od modelu XP 2500+ vejš se to sekalo. Pokud máš na RDA+ problém s vysokou FSB (od 166 výše) a nemáš Ultra 400 model, tak máš asi smůlu, deska ofic. podporuje max 166MHz :-( VDD mod lecos řeší :-)
Tak jsem testoval 10x a 10,5x s nízkým FSB a fungujou, takže problém asi bude v tom CPU interface (ža tam v novějších BIOSech není), ale zatím se mi nechce tam rvát ten starší BIOS, mých oblíbených 200x11 šlape, takže možná časem. Dost jsem ho mezitím proháněl a furt stable, tak jen aby to vydrželo ...
Ja sem to netestoval s nizkym fsb,ale kdyz dam 9,5*220,tak je to v pohode a 10*220 ani rana.Ted jedu na 11*208 a v pohode. P.S. Zjistil sem,ze ten Dual channel neni zas tak marna vec,jak se pise.Treba SETI to zrychli o cca 10%,coz je docela dost.
Tak se objevil novej BIOS http://flytek.co.za/store/8RD33827.bin , až budu mít čas tak ho testnu, protože je tam údajně zpátky položka CPU interface a vůbec má být celkem povedenej ...
ohledne ty reklamace bych byl rad ze vam to vzali, protoze 1700+ preci nejede na 200 ale 133. Takze kdyz vam ta deska nejede s 1700+ tak to neni duvod k reklamaci. Museli byste testovat s 3200+.
Já jsem to nereklamoval, kvůli tomu, že mi 1700+ nechodí na 200MHz FSB, ale protože se mi CPU od cca 2500+ vějš při zátěži sekalo, ale to už jsem psal výše ...