Já když jsem ten monitor čistil tak jsem ho vypnul. Takže ten skvělý :-) výsledek jsem viděl hned. A od té doby, ať dělám co dělám, furt je to tam
Printable View
Já když jsem ten monitor čistil tak jsem ho vypnul. Takže ten skvělý :-) výsledek jsem viděl hned. A od té doby, ať dělám co dělám, furt je to tam
Přináším špatnou zprávu :-o . Sice nejsem moc chemically-based guy, ale podle nálepky z podobnýho přípravku je okena a spol konstruovaná na to, že z povrchu skla vyžere každou nečistotu. Úplně každou. A při tom si zřejmě neuvědomuje, která je tam schválně a která ne. Takže to vypadá, že jsi fakt nechtěně setřel ty ochranný vrstvy, co tam byly. S tím asi sám nic nenaděláš :-( .
Já být tebou, tak se na to zeptám v krámě, ve kterým jsi to koupil - reklamace je sice téměř bez šance, ale třeba by aspoň jednou jedinkrát mohli někomu něco převratnýho poradit...
já používám screen cleaning solution od fa. LOGO.Balení obsahuje 50ml tekutiny ve spreji, 10 suchých hydrofilních utěrek a 2ks navlhčených ubrousků a vyčistí to perfektně a stojí jen 120Kč
Ja ted na LCD pouzivam uplne obycejnej Iron za 11Kc a papirovy kapesniky a udela to tu samou sluzbu jako 3M Screen Cleaner za 150Kc.Citace:
Původně odeslal Michal Navrátil
Tak to už mi teď asi nepomůže žádné spešl leštítko... Jestli sem fakt posral tu vrstvičku :?
Zkus to vzit tim ironem. Je to proste jenom mastny. Zadnej monitor nema povrch takovej aby se po doteku znicil :)Citace:
Původně odeslal vitosek
Kde se to dá koupit? Někde v optice?Citace:
Původně odeslal Sasa
:mweheh: Iron je okena ;D BTW podla mna si si tiez zrusil antireflexnu alebo antistaticku vrstvu :?Citace:
Původně odeslal vitosek
V Okene je navic nejakej saponat... Iron je prakticky jenom lih s vodou.Citace:
Původně odeslal Quillin
Mas proste jenom zamastenou obrazovku.
A víš naprosto jistě, že ty skvrny tam vznikly až po tom čištění? Mám naprosto stejnou zkušenost s těma skvrnama, jenže já je tam mám už od vybalení moňasu z krabice - taky mě to dost štve. V prodejně sem to vůbec neviděl, tam bylo krásný šeroCitace:
Původně odeslal vitosek
Čistit to nějakým lihem se docela bojím, aby to nebylo ještě horší. Ještě mám v živý paměti, jak sem takhle zničil filtr Polaroid - došla mi ta spešl voda, co k tomu byla. Ale už fakt nevím, co to bylo za čistič oken
Mikrovlakno je super, pouzit sa da aj na cistenie objektiva :idea:Citace:
Původně odeslal Quillin
Tyhle skvrny, o kterých mluvíš, mám po každém (špatném) čištění. Musíš to znova hodně postříkat (Ironem, Okenou) a silně leštit hadrem do sucha. Já jsem čistil monitor všelijakýma sračkama a v pohodě. Ty skvrny jsou přesně ony, co popisuješ. Stačí trochu myslet. Pak nám dej vědět. SILNĚ, RYCHLE A DOSUCHA, NEMUSÍŠ SE BÁT. :idea:
Presne tak... monitor je sice ze skla ale ne z cukru.Citace:
Původně odeslal Pinďoureček
Já to ještě musím nějak zkusit, pořádně přitlačím a bude... :wink:
Podle mne záleží na druhu skla. Ty samý skvrny se objeví (a už nejdou dolů) po prvním použití okeny či hlavně ironu na všech origin. sklech na I Golfu - taky sem čuměl :-o
Na mém skle se ještě po roce nic neobjevilo :-)
A o jakým skle píšeš?Citace:
Původně odeslal Pinďoureček
Neni dobre pouzivat okenu nebo jemu podobne cistici prostredky,protoze jsou dost agresivni a muzou casem narusit antireflexni vrstvu na monitoru.Z vlastni zkusenosti muzu 100% doporucit:SCREEN CLEANING SOLUTION od "LogoClean"a papirovy kapesnik nebo ubrousek.125ml stoji okolo 100,-kc.Neni to spray,ale rozstrikovac.Toto mnozstvi je tak na tri roky.Pozor,ale "LogoClean"vyrabi ve stejnych obalech i roztoky na cisteni plastu,universal aj.Tyto nebrat,musi tam byt napis:SCREEN CLEANING SOLUTION a vysledek stoji opravdu za to.Je i mensi baleni(cca50,-kc).Da se to koupit v kazde prodejne na pocitace.
Ziskal jsem z prace dva trilety monasy s brutalnima duhovejma flekama. Myslel jsem ze je poskozena nejaka vnejsi vrstva. Zkusil jsem svuj oblibeny Sonax AntiBeschlag Spray/cistic skel, ktery pouzivam jak v aute (na sklo zevnitr) a na svuj monas + bavlneny tricko, a hle sklo jako nove ;D ;D takze ty fleky asi fakt jsou nejaka mastnota z ropnejch produktu....ci co
Tipnu si, castecne sis otrel diky OKENE antireflexni ci antistatickou vrstvu. Proto ty fleky. Kdyz pouzijes jeste agresivnejsi cistidlo - napr na cisteni oken u aut, fleky zmizi - to je znameni, ze uz tam zadna antireflexni ci antistaticka vrstva neni. :idea: Na monitor s temihle ochrannymi vrsvami bych nikdy nepouzil nic jineho nez cistou vodu a specialni antistaticky hadrik, ktery se pouziva pro lesteni optiky.
Ty fleky tam udelala uklizecka u nas v praci. na muj monitor ten sonax pouzivam uz cca 5 let a nikdy se nic nestalo mam staricky adi microscan 5ap. jo a nemyslim si ze bych setrel nakou vrstvu kdyz jsem na monas dvakrat striknul a setrel/rozetrel trickem -> fleky zmizely :!: :!:
O skle na monitoru :-)Citace:
Původně odeslal greenhorn66
Jestli to chceš technicky, tak stínítko obrazovky. :-)
Kde že se dá něco podobného sehnat? Díval sem se do ceníku pár firem na netu (CC, Optima, TS Bohemia...) a nikde jsem nic podobného neviděl
IMHO antireflexni vrstvu nesetres, paac je zakomponovana primo do obrazovky. Iron je redenej lih a ten sklu nic neudela. Videl sem spoustu monaku neskutecne sprasenejch, ktery iron zvladnul. Jen posledni dobou delaj nakou eko verzi, ktera uz moc nefunguje :evil:, napr na cisteni skla v aute je to nepouzitelny, zustanou tam mastny fleky.