Tak mi zozen 20mA infra diodu, ktora ma vlnovu dlzku 800-820nm 8)Citace:
Původně odeslal Glottis
A co sa tyka modrej, tak chcem, aby sa spravala rovnako ako vysielacia - aby svietila silno len pri pohybe.
Printable View
Tak mi zozen 20mA infra diodu, ktora ma vlnovu dlzku 800-820nm 8)Citace:
Původně odeslal Glottis
A co sa tyka modrej, tak chcem, aby sa spravala rovnako ako vysielacia - aby svietila silno len pri pohybe.
Agilent HDNS-2000 ( http://literature.agilent.com/litweb...988-4073EN.pdf ) : 1st generation, basic optical mouse sensor (tento model ma mladej v Logitech Netscroll Optical USB Mouse). Tady je to jednoduchy - cervenou vymenit za infra (pripadne jeste upravit hodnotu odporu), a pridat to stejne zapojeni tranzistoru, odporu a modre LED. Obe LED se pak budou chovat stejne.
Agilent ADNS-2051 ( http://literature.agilent.com/litweb...988-4289EN.pdf ) : 2nd generation, low cost, high-performance optical mouse sensor.
Agilent ADNS-2030 ( http://literature.agilent.com/litweb...988-5686EN.pdf ) : 2nd generation, low power, high-performance optical mouse sensor. Ma nizsi napajeci napeti, podstatne nizsi spotrebu v klidu a pouziva se pro bezdratove mysky.
Oba senzory 2. generace maji bohuzel budici tranzistor primo v cipu, takze vyse uvedena "duplikace" obvodu buzeni LED se pouzit neda. Musi se pouzit obvod, ktery bude pripojen na vystup c.6 cipu/katodu puvodni LED a bude signal z cipu invertovat a timto signalem budit modrou LED.
Nevedel by si mi, prosim ta, povedat presne aky typ IR diody mam kupit ???
Bol som totizto v GME, vypytal som si 5mm IR diodu.
Chlapik sa ma spytal s kolko stupnovym rozptylom chcem.
Ja som mu povedal, ze je to jedno, ze mi ide o vlnovu dlzku, ze sa potrebujem co najviac priblizit 800nm.
Vyplestil oci a pozeral na mna ako na debila...
Noooo, v GM sa vyznaju. ;DCitace:
Původně odeslal PiT
Mam podobne skusenosti. :evil:
Pozeram do cennika GM:
HSDL-4220 (511-148) infracervana LED 5mm 30° 39,10 Sk
HSDL-4230 (511-149) infracervena LED 5mm 17° 36,10 Sk
Podla toho co som nasiel su obe 875 nm.
Vdaka Rainbow.
Takze kupim HSDL-4230 (511-149).
Este nejako vymysliet tu modru LEDku ;D
Ta vlnova delka v podstate odpovida originalni cervene LED, co se tyka citlivosti. Podle vyzarovaciho uhlu bych zvolil HSDL-4220 - to presne sedi. Vyzareny vykon 38mW/st (orig. cervena cca 7-50mW/st).Citace:
Původně odeslal Rainbow
Jj, tuhle HSDL-4220 bych zkusil, a kdyz to bude fungovat, tak majitele mysi s ocaskem a cipem HDNS-2000 maji vyhrano - pridaji jeste jeden tranzistor (baze a emitor se spoji s tim puvodnim), do kolektoru zapoji modrou LED a pres odpor (zkusil bych tak 1.5kOhm) to pichnou na +5V. Pro senzor 2. generace pak neco vymyslime. :)
Zadna LED (cili ani infra) si sama proud nevezme - musel bys ho do ni pustit. Pravda ale je, ze infra SNESOU vetsi proudy - HSDL-4220 zvladne 100mA trvale, 0.5A pri stride 0.2 (laicky receno 0.2s tece 0.5A, 0.8s netece nic).Citace:
Původně odeslal Glottis
Tak som sa na to vykaslal, kupil modru 5tku s co najvacsou svietivostou za 46.40Sk.
Rainbow mi to dneska preletoval (thnx).
Mysku pouzivam na obycajnej A4rke kancelarskeho papiera (t.j. ziadna spesl podlozka).
Uz som to testoval a poznatky su tieto:
1) Vyzera to super ;D
2) Ked tam bola original cervena LEDka, tak myska prestavala snimat tak cca 1.2-1.5mm nad stolom (papierom). Po vymene za modru myska prestava snimat cca 0.5-0.9mm nad stolom. Co mne hodne vyhovuje ked robim vo Photoshope alebo hram FPS hry :)
3) Testoval som Photoshop - rychle a pomale kreslenie, UT2003 - pohyb, headshoty, Hitmana2 - level, kde mate odstrelit tych dvoch generalov snajperkou a nezaznamenal som absolutne ziadne znizenie citlivosti/presnosti pri pohybe.
Takze zatial spokojnost :)
to mne tak napada co tahle hodit svitici ledku do normalny kulickovy mysi mohla by hezky svitit ale neni to blbost slo by to vubec
u seriovy misi bych i to nelajznul. max odber z comu je 10mA. u ps/2 netusim
myslis ze by to byl uz moc velky odberCitace:
Původně odeslal Glottis
co u ps2 taky
asi to nema cenu co vubec votom premislet
Na PS/2 je +5V pin vyhradeny na napajanie. Na doske je poistka spolocna pre klavesnicu a mys, podla toho je max. odber. Napr. moja klavesnica ma 200mA a MS IntelliMouse PS/2 ma 20mA. Predpokladam ze poistka je aspon 500mA. Ale ked to prekrocis tak ju spalis a nevymiena sa to lahko. ;)
IntelliMouse na seriovy port ma +12V 14mA a -12V 14mA - napajanie sa berie zo signalov na porte takze tam ziadna LEDka byt nemoze.
sem ted kamosovi kupoval k notebooku cernou Logitech B69 a je tam A2051, cili 2nd generation, low cost (& high power ;D).. to jen pro zajimavost, treba by to mohlo zaujmout Deekaye, nebot tuhle potvoru ma doma v bilem provedeni ;) asi mu tam vrazim nejakou peknou modrou LEDku.. nevite jaky typy se vyrabej? nizkospotrebovy, vysoka svitivost a taky by me zajimalo, jak je to s vlnovyma delkama tech ultrasvitivych modrych LEDek, co sviti temer bile narozdil od tech syte/tmave modrych.-.-.-??
Glassman: Az pujdes pro tu ledku do ty B69ky tak mi vem taky jednu ;) dik ;D
ciste teoreticky by tedy slo vyndat senzor z MX a dat ho do duala ?
Aha to diky takze to radsi nebusdu skousetCitace:
Původně odeslal Rainbow
Glassman:
Ked si preluskas cely tento thread, tak odpovede na tvoje otazky dostanes :)
Ja mam B69.
Ultrasvietiva cervena, co je v myske ma vlnovu dlzku 680nm a svietivost cca 3000-3200mcd.
Ultrasvietiva modra ma vlnovu dlzku cca 470nm a svietivost cca 2800mcd.
takze myska je uspesne modifikovana 8) sviti krasne modre a ne skoro bile jako na ty strance, proste parada.. citlivost ok :wink:
ta cervena pouzivana v optickych mysiach nie je na paradu.nechapem ako si niekto moze kupit opticku mys,od kt. pozaduje presnost a max.citlivost a potom tam da na okrasu modre svetlo:-)))
to je ako premalovat xenony na aute na ruzovo, s tym,ze ako krasne to svieti do ruzova...
lazo: tim ze zmenis barvu neznamena ze se ti snizi rozlisovaci schopnost :) ta zustane, max se ti zmensi vzalenost na jako ta mys bde jest ereagvat n apodlozku a to je celkem jedno pac sten erejdis po stole
takze panove... jak byl Glassman nadsenej ze ta mysule nesviti bile ale tmave modre a citlivost je nezmenena.. to je sice pekny ale on ma ciste bilej stul ;D
Dneska mi modnul stejnou diodou myho Logitecha (diky Glassi ;)) ale jezdi na bilym stole u glassmana mochezky ovsem to je tak vsechno na cem jezdi....
na moji tmave sedy latkovy podloze se ani neprobudi ze standby stejne jako na svetlym drevenym stole.
Takze to chce sehnat nakou svitiejsi modrou coz je celke dost problem :|
kaslite ludia nato,pizdit mysky :evil: ...ale je to vasa vec 8-)
Lazo: Klidek, pokud nepojede s modrou diodou absolutne na vsem tak tam vracim cervenou...
Niekomu to ide, niekomu nie ;D
Rainbow: Je mi jasny ze se chces vytahnou a povysit nad glassmana ale musim te ujistit ze to udelal naprosto perfektne a to trafopajkou :wink:
Problem je v diode....
nizkonapetova ta co sviti skoro bile nebyla k sehnani....