Ja vim, ale penizky chybeji. Pameti bylo v Mackovi stejne a frekvence byla nizsi nez co mam ted a to o dost (tusim ze mel 500 MHz)
Printable View
Ja vim, ale penizky chybeji. Pameti bylo v Mackovi stejne a frekvence byla nizsi nez co mam ted a to o dost (tusim ze mel 500 MHz)
No ja do toho nevidim, ale pride mi ze srovnavat zeleniu a MACa v oblasti prace s grafikou neni uplne to prave orechove.
A to ze v MACovi bylo pameti stejne zas asi neznamena, ze photoshop ma stejne pameti k dispozici. No ale treba se pletu a rad se necham poucit
No ak tam mas deBillove okna XP, tak tie si z 256MB pamate tri stvrtiny zoberu pre seba :lol:
no tak to pekne trepes .. 70mb dokazem spravit a bezne do 100mb ... tak tu nemlz kraviny .. a btw xp,nt,2k maju rohozdne lepsimanagement pamete ako hocijake 98,ME ..Citace:
Původně odeslal Rainbow
MadCap
hmmm 100? na 256Ramce? ale daj jeste 300 do swapu co? :wink: me s 512kou widle w2k vemou neco pod 200
Vyskusaj si, ako vyborne to bezi so 128MB a potom hovor :roll: Stale to swapuje.Citace:
Původně odeslal MadCap
no to je jasne ze to swapuje ked mas 128 .. ale to robi IMHO aj na hocijakom inom os .. takze tak ..Citace:
Původně odeslal Rainbow
MadCap
nahodou, W9x na 128MB bezi svizne (dokud nespadnou :lol: :lol: :lol: )Citace:
Původně odeslal MadCap
ved prave to ! ten "uzasny" memory management vedie k nutnym pravidelnym resetom ... to sa mi na XP,2k nemoze stat >> uptime 17dni na 98? neni mozne! :) na XP? kludne :)Citace:
Původně odeslal DeeKay
MadCap
to ti nikdo nebere ale bude to s s napul plnou ramkou a 300MB swapem :)
mno tak takovej uptime se mi ještě nepodařilo ... vždycky tak tejden a pak to chce restart.. i když, většinou je to kvůli tomu že potřebuju dělat něco s HW ;DCitace:
Původně odeslal MadCap
Ked povyhadzujes blbosti, tak nie je problem dostat sa na 65-70MB. So zapnutym Apachom, MySQL, hovadinami na monitorovanie + tweakermi a trillianom som pravidelne na 100-120MB :!:Citace:
Původně odeslal Rainbow
jj to potwrzuju, mám w XP tak kolem 100MB obsazené RAMky díky Apachi a MySQL a pár serepetiček, swapáč je nastawen natwrdo na 256MB a jeho obsazenost je wětšinou kolem 30-40MB, s tím že to roste hlawně podle her...na W2000 je s 128MB práce dost w pohodě, ale na 64MB je to katastrofa :?Citace:
Původně odeslal PiT
jj presne tak !! neni problem to urdzat "na uzde" .. restart robim iba ked robim cosi z hw a nemam problem .. v 98mach ? ftipna demoverzia OS >> ides na net? restatrni si predtym ak si cosi robil (hovorim o modeme), chces sa hrat? restartni si predtym alebo aj potom aby sa to este aspon trosku hybalo ..Citace:
Původně odeslal PiT
MadCap
V robote bol na serveri s Windows 98 rekord 22 dni, potom to bolo treba kvoli nejakemu updatu restartovat.
Trochu neskor ale predsa !
Lepsi management pamate na winNT/2k/XP ???
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nedajte sa vysmiat! Asi nikto z vas nema kompa na 100Mbit sieti kde kazdu chvilku niekto nieco od vas taha.
A viete co vtedy spravi milovany winNT ??? proste mi z 256MB je schopny zajebat na filecache kludne aj 200M a potom ked dam trebars zobrazit desktop tak to trva aj 1min. Ano, to znaci 60sec. pricom disk ide roztrhnut!
Proste ked niekto taha 1Gsubor (je jedno akou rychlostou,kludne mu to moze ist aj 200kBps), tak tie vyjebane winy natahaju dopredu do pamate tych 200M a potom ich postupne posielaju po sieti aj pol hodinu!!! Potom sa zasa uracia pristupit na disk a natahat dalsich 200M atd. atd.
Proste staci ze odo mna niekto taha 100k a mne nestiha disk ked nieco robim, nakolko vsetko na co som neklikom poslednych cca 10min. je v swape...
Vo win 9x som aspon mohol nakonfigurovat velkost FileCache, ale vo w2k sa mozem ist past :evil: :evil: :evil:
Ak niekto vie ako zmanagovat diskcache/filecache u winNT tak ma u mna PIVO :!:
pocuj a co keby si si nahodil preferenciu na programs nie system cache a mnozstvo system cache sa da myslim ze aj priamo ovplivnit v registroch ... ja som komp na 100mbit sieti mal, a aj mam, a taka velka cachce sa mi nerobila teda ... ??? problem je ked tahaju viaceri naraz rozne subory, to je huste potom .. hlavy ide utrhnut :(
MadCap
tie registre vypadaju rozumne !
nemas niaky link ???
bezne optimalizacie som samo ze vyskusal skoro(ak nie) vsetky, + asi 20softov co tvrdili ze to vedia, ale nevedeli :evil: iba nastavili pre blbcov to co si ja spravim manualne...
Uz ma to pekne sere. Ono disk totiz z niakym 20M RAMcache bufferom zvlada aj 10userov po 1MBps ale toto co to robi je nonsens.
BTW ten isty problem bol s w2k;wXP(fuck it off) a aj win2003
Proste ten engine ma uz sere, ale zas tie winy potrebujem kym si poriadne nezbudem vediet zadminovat linucha :wink:
Zatial to riesim tak ze som dal swap na 16M ale to len kym sa nehram, dlhodobo je to neudrzatelne.
Viem, ze 512 navyse by bodla, ale minimelne do novembra nebudu love do kompu, a potom to bude drahe, takze by som rad pockal do marca/aprila ked to pojde setko dole.
hm googlit sa mi nexce a na hdd alebo zhlavy to neviem :? ja mam inak XP a s tymto problem nemam ... :idea: ... :)
MadCap
Idem teraz drtit manual na w2k, takze mozno neco najdem :lol: :lol: :lol: :wink: