tak ja si dneska domu pritahnul 30cm zelenou katodu, v komlu uz mam 2x10cm cerveny a hafo zupasvitivejch ledek a...spat se pri tom neda ;D
Printable View
tak ja si dneska domu pritahnul 30cm zelenou katodu, v komlu uz mam 2x10cm cerveny a hafo zupasvitivejch ledek a...spat se pri tom neda ;D
to musí bejt jak z matějský... :oCitace:
Původně odeslal Kamikatze007
Ja jsem je tam fakt koupil - 5mm supersvitivy modry... za cca 10 KcCitace:
Původně odeslal KUBA
No tak asi jo, je mozny, ze 5mm jsou levnejsi...Citace:
Původně odeslal s_007
mno tady v okoli sou obchody GM, GES a phobos
co z toho mi poradite na ty modre ledky ?
SC
Ja osobne si teraz idem kupit do GM 3 alebo 5 mm ledky, 3 alebo 3,5 kandelove na osvetlenie case-u. Osobne asi budem potrebovat len 2 lebo som odpisal chladic na cpu a tak si idem kupit nejaky ultrea tichi, ktory je uz podsvieteny. Aj takyto to dost osvetly, je to jedna z moznosti. :-) :-) :-)
A co tak INFRA svitive ledky????
Kolko asi stoja a aky by mali uspech v moddingu???
Podle me blbost, infra nevidis a ani na to nereaguje bila barva jako na UV a jeste to nici oci...Citace:
Původně odeslal Platon
Infra to je asi blbost ... :-(
Dostal jsem super nápad ale nevim jestli to pude... :?
Chystám okno do bocnice a premyslim jak to cele osvetlit a dosel jsem k tomu ze tam rozlozim spektrum barev pres hranol... ;D musi ale bej velká tma... :-) Ale jen si vemte jak by to vypadalo, kdybyste jukli do compu a tam by byla duha :lol: .... mozna ze by to s kazdou barvickou komponentu kontrastovalo jinak a to by bylo super... chce to zkusit :-) ...
nastesti jsem radci nezjistoval cenu hranolu...
kdyby se tady nekdo nasel se zkusenosti s touhle optikou tak piste... :!:
tusim ze by to chtelo silnej a ostrej zdroj svetla ale snad pomoci nekolika vybrousenych LED diod a leskle trubky by to slo....
mimiochodem planuju do bocnice taky izolaci tak nevim jak vyjdu s mistem... :? /plexi+izolace+svetlo - no.../
Ani nevim jak velky to spektrum bude ale musi bejt co nejvetsi aby pokrylo alespon 1/2 plexi - kdyztak to nakreslim a dam vam link popripade o neco pozdeji FOTO :-)
Mno na hranol potrebujes extreme vykonej zdroj a mas trochu problem, ze tezko sezenes zdroj rovnomerne rozlozenej do celyho spektra. Ve skole sem meril tusim sodikovou vybojku a bylo to sotva videt. A kolik stoji hranol, se radsi neptej, leda ze bys sehnal nakej ze sekace. :wink:
ale snad pri ouplny tme by to melo alespon na nejakej 30W zdroj svetla jit ne :?: a hranol si radci sezenu ne z druhy ruky ale radci az z paty :-)
ja to teda nemeril :roll: ale vybrouseny ledky to snad muzou udelat ?
LEDka je jednobarevna = zadny spektrum se konat nebude.
Ale biela LEDka by fungovat mohla :wink:
dyt samo ze myslim bilou led!!!
Fluorescenční výbojka se studenou katodou 4W, 30cm, pr.4mm - modrá + předřadník na 12V 452 180,00
http://www.pselectronic.cz/
takez ta cena neni tak hrozna:)