Právě, a proto pořádně prolezu všecny Baumaxy, Baumarkty a Bauhausy a pokusim se něco najít...Citace:
Původně odeslal SC
Printable View
Právě, a proto pořádně prolezu všecny Baumaxy, Baumarkty a Bauhausy a pokusim se něco najít...Citace:
Původně odeslal SC
No ja sem si diry pro vetracky rezal Dremelem, a bylo to celkem v pohode, jinak nekdo radi nekde radi vyvrtat 1 diru a pak vzit normalni Lupenkovou pilku s platkem na kov, ale z toho asi dost boli ruka :!:
tak zase mam nejake nove zkusenosti...
chtel sem taky udelat otvor, tak sem si ho nakkreslil na plech od stareho AT caseu, vyvrtal cca 100 malych otvoru (coz nahodou s ostrym vrtakem neni zadny problem, mel sem prumer 2,5), vysekal to velkym sroubovakem a srovnal brusnym kamenem ktery se upevnuje do vrtacky, cele to trvalo asi hodinu a vysledek byl pekny
to me inspirovalo k devastaci noveho bocniho plechu
vypada to nejak tak:
PPPPPPPPPP
PSSSSSPPP
PSSSSSPPP
PVVSSSPPP
PVVSSSPPP
PVVSSSPPP
PVVSSSPPP
PPPPPPPPPP
kde P je puvodni plech
S je sklo (plexi)
V vetrak
mam 2 otvory pod sebou a rek bych ze to vypada dobre,
zitra zkusim sehnat dig fotak nebo telefon :) a mozna budou fotky :))
Ked mas sikovne ruky tak len do toho!!!!!
Rez a vrtaj a konec uvidis ako prvy :-)
asi piju moc kafe ale nejak sem nepochopil to s tim koncem...
fsak sem nic nezjebal... (mno kdyz nepocitam barvu na par mistech)
pošli mi to pak pls na htp://pcarea.webz.cz ... nejlépe i s postupem - ať je zas nějaká inspiračka :wink:Citace:
Původně odeslal SC
myslis fotky ? az budou tak sem hodim link, a postup uz sem napsat uz tam neni co dodat...
jj - ja vim - ale ať to má kdyžtak njakou formu - jak oty ostatní články tam....Citace:
Původně odeslal SC
btw - dále to budeme řešti přes SZ, ať neděláme bordel v threadu....
Ja podporujem tradicne narysovanie kruhu, vyvrtanie dier a brusenie :-) :-) :-) :-)
Pro movitější fréza - zmáčkl jsem se (a hlavně jsem se s tím nechtěl babrat, jako na starým kejsu kmitačkou) a koupil za cca 900 Kč (sleva ze 1600 :-) ) frézu s hrotama ze slinutýho karbidu (asi), půjčil jsem si kvalitní výkonnou vrtačku (chce to sílu a opravdu nízký otáčky) a měl jsem tam díry (dvě) jak víno za pár minut, pak jsem jen lehce strhnul hrany pilníkem a mohl jsem přidělávat větráky.
P.S. Měl jsem celkem kliku, že měli správnej průmět na 80mm větráky, měl jsem jeden větrák s sebou, abych nekoupil blbě :-)
Já jsem to dělal brutálně, ale se super výsledkem. Podle šablony jsem si obkreslil na plech kruh. Pak jsem to čerstvě nabroušenym majzlíkem obsekal dokola (ani ne 5 minut), tak že k okraji kruhu zbylo 1-3 mm. Pak jsem vzal na vrtačku brusný nástavec (je pravda že jde rychle do kytek). Pak už jsem jen kulatým pilníkem strhnul hrany aby nebyly ostré. Výsledek je 100procentní.
Jestli se do toho budete někdo pouštět podobnym způsobem, tak mám pár rad.
Tím majzlíkem sekat na tvrdé podložce (já to dělal na kovadlině), jinak se plech zdeformuje. Pokud už je case nalakovanej, tak podložit třeba papírem aby se to nepoškrábalo.
Pokud už je case nalakovanej tak bacha s tím broušením. Pokud budete brousit bez pauz, tak spálíte nejen okolní lak ale možná i sebe. Takže vždycky brousit rychle a nebrousit jedno místo dlouho a dělat pauzy.
heh ja som rezal dieru dremelom >>
http://madcap.wz.cz/case/page_01.htm
vysledok je fcelku nice, robil som to pomocou sablony ktoru som si stiahol zo stranky titanu (aj chladic tam je titan a je to 92mm vetrak) .. a inak ten plech je minimalne 1mm hruby :!: takze to islo hodne ztuha ale podarilo sa ;) a inak kedze to vlasne vo vysledku nebude vidiet tak som sa ani moc nebal .. v bocnici by to bolo ine :) a inak ja by som to rezal priamociarou pilou .. to vyzera najschodnejsie ;) .. odvrtavat to je dost tazka prasarna podla mna :(
MadCap
Proste s takymito haluzami to pojde za 5 sekund. Neverite?
http://www.pretaktovanie.sk/article.php?sid=13
kdyz budete vrtat lakovany plech tak doporucuju ho prelepit silorou paskou (jak sou takove ty hnede nebo pruhledne)
lip se s tim vrta ale stejne si musite davat bacha
SC
Neviem čo je na tom také ťažké. Nakreslím si tvar , potom to odvŕrtam (8cm fan asi 5 vrtákom) a nakoniec to pilníkom dopilníkujem do konečnej podoby a driera jehotová 8-) .
pilnikem ? heh ja to zrobil brusnym sutrem a vrtackou
SC
A jak na 12cm diru do cca 3mm tlustyho plastu? to nevite ???
tak to hod do vitkovic :)
SC
Mrkni se tady, už jsem o tom dříve psal.
http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=6966
Tak isto ako do plechu. Jediné čo sa pri tom zmení je že to pôjde lahšie :-)Citace:
Původně odeslal DeeAyEn
Kde si si stiahol tie sablony??Ja som to hladal na sajte Titanu ale nenasiel som to.Citace:
Původně odeslal MadCap
FOR ALL : Nemate este niekdo tie sablony??