ale hodil by se v case nejaky ten mraz aspon by tolik netopil >:} coz kdyz jsou venku takovy hice je i problem udrzet teplotu tam kde ma byt ;DCitace:
Původně odeslal Dawe
Printable View
ale hodil by se v case nejaky ten mraz aspon by tolik netopil >:} coz kdyz jsou venku takovy hice je i problem udrzet teplotu tam kde ma byt ;DCitace:
Původně odeslal Dawe
Heh ? ???Citace:
Původně odeslal AraFat
Mozna jsem lama, ale to ma byt revize ceho ? Chipsetu ? Northbridge ? Nebude to nahodo verze biosu ? Ten ma dost podobny znaceni... :wink:
Kde´s to videl napsany ?
rekl bych ze D1L je verze Biosu...
jj vypada to tak....to je spatne nebo dobre?
jak prijdu na to,co je co za teplotu?Jadro poznam bezpecne,pak jsou tu dve teploty skoro stejne,ktere se od sebe odchyli max. tak o 1°,to bych tipoval podle teploty na CPU ale zbytek?Co je SPP,MCP a jak to ve speedfanu poznam pls??Jinak tech teplot mi to meri dohromady 7 ;DCitace:
Původně odeslal Dawe
No, tak ten BIOS D1L je dobrej i špatnej. Má děliče na paměť, ale třeba mu nefungujou hesla. Já to zkusil a BIOS kaput. Klidně jí vem a flashni to na D1.1L. V čem je problém? ;D :wink:Citace:
Původně odeslal AraFat
Jednoduse - uz jsem to nekam psal - nainstaluj si Soltek HW monitor.Citace:
Původně odeslal dutch3s
Je jasny, ze MCP musi mit vyssi tepotu nez SPP...
Co je v soltek HW monitoru RT1??? A co je teda v tom speedfanu ten SPP a MCP?
Citace:
Původně odeslal Dj Google
Doufam, ze ted uz vsechny uspokojim. :wink:
Na teploty nekoukejte - je to po 24 hodinach Prime95 s vypnutejma vetrakama.
Moje nastaveni speedfanu pro Soltek FRN2
Zajimalo by mne kde jsi sehnal nastaveni tech cidel, nejak se mi to totiz nezda. Podle tveho nastaveni je MCP ve skutecnosti cidlo vedle AGP slotu, CPU je v podstate teplota pouze okoli procesoru (cidlo je v patici pod procikem), jedine SCP by snad mohlo byt OK, ale pokusne jsem vypnul vetracek a teplota se pri plne zatezi temer nelisila od nuloveho zatizeni...takze kde jsi to nasel?
AD MCP - Ja jsem si to puvodni cidlo jaksi trosku prodlouzil smerem dolu - ta orig teplota je nicnerikajici :roll:Citace:
Původně odeslal EmbreOnyx
AD CPU - cidla v patici maj vsechny novejsi desky a rozhodne to neni teplota v okoli ! Nez prislo mereni v jadre, museli se vsichni spolehat pouze na tyto ci jina externi cidla !
AD SCP - Nemas na mysli spise SPP ? Nikdo neni neomylny :wink: a ze se Ti nelisila teplota ? Ja tam ten puvodni chladic uz nemam, ale takhle nastaveny (myslim ze spravne) se vychyluje klidne i o 10°C pri zatezi a bez zateze. Tak nevim v cem mas "chybu" ;D
MCP-->Tak to jo ;D
CPU--> to co pises je samozrejme pravda jenze to cidlo u ktereho mas napsane CPU je na patici na MB jako termistor cili to nema s teplotou procesoru jako takoveho moc spolecneho (jde jen o slovickareni, je to jedno stejne tak jakoze ABS II je opravdu realna teplota prociku, cili by melo byt u nej CPU...
SCP-->SPP :oops: A ta chyba mno nevim, nevim zkusim ho sundat a zmerit externim cidlem a bude to jasny :-)
Jsem rad, ze jsi rozumime. :wink:
Jasne..., jak se odpojim zkusim sundat ten vetrak a zmerit to. Po tom, co jsem zrusil auto, mi zbylo pekny externi cidlo tak ho vyuziju ;D. Jo, uz sem se te jednou ptal, jak jsi teda vyresil chlazeni NB? Minule jsi to nak prehlid...
Tak to promin. Nevsiml jsem si.
Tak to tedy napravim - chlazeni NorthBridge - dal jsem tam pasiv 56x49x30 zlate barvy - ma hezkej design a perfektne tam ladi. Nasel jsem ho mezi vyrazenejma v praci.
Zbrousil (nalapoval :roll: ) jsem stycnou plochu, nanesl Arctic silver pastu a prilepil tepelne odolny Herculesem. Sice fajn pasuje, ale nevim jak se mi tam vejde Cooper Silent 2. Snad jo. :o
Tak jsem to zkusil a porad nic :-( . Neustale mi to zobrazuje 0 RPM na vsech cidlech co meri otacky ventilatoru. Jakou desku si mam zvolit ve Speedfanu? Soltek tam totiz neni :?:Citace:
Původně odeslal Dawe
zkus zapojit jiny vetrak a uvidis jestli je spatny vetrak nebo deska. nebo zkus tenhle co mas zapojit do druhe "zasuvky" (ted si nevzpomenu jak se to jmenuje odborne) na desce. treba ta co je u procaku je vadna.Citace:
Původně odeslal tartif
Na vyber desky se vykasli, to se tyka pouze pseudo oc. S monitoringem to nema co delat. A kam vubec mas pichlej ten konektor od vetraku ? Je to kousek od socketu ? Meni ten vetrak vubec otacky ? Neurval jsi nahodou treba jeden (zlutej) dratek ? Zkus tam jinej chladic a dej vedet.Citace:
Původně odeslal tartif
Ok podivam se na ten drat. Mel jsem tam i jinaci chladic a tam to taky nemerilo otacky :? (byl to taky ventilator s malyma otackama). Napajeni ventilatoru je zapojeno primo u soketu. Zkusim to zapojit do konektoru jak je u chipsetu. Na chvili mu to urcite vadit nebude. Tim snad vyloucim vadnej konektor v desce.
me ten odkaz nejede :-(Citace:
Původně odeslal Dawe
Promin, moje chyba.
Uz by to zase melo jet.
2 Tartif--> Nechtel bych se mylit, ale mam dojem ze jsem nekde cetl ze kdyz mas chladic s regulaci otacek (TC u Arctica) pak se otacky neukazuji...vyzkousej bezny chladic bez regulace. Minimalne v Biosu to musi jet, tam neni potreba zadnej soft.
Hele nemystifikuj ! ;D
TC meri otacky vsude. Treba MSI maj problem uz pri nabihani - hlasej zastavenej vetrak kramy jedny :roll: - ale jinak vetsina desek nema problem...
Mno to je jen dobre, aspon vim ze mi to bude ukazovat az konecne sezenu SS Pro TC. BTW: Nevite o prodejne v Brne kde ho na 100% maj?
diky,uz to yede.Citace:
Původně odeslal Dawe
btw:co je SPP, MCP?Muzes mi to vysvetlit jako laikovi?jeste by me zajimalo,co je ta treti teplota odspoda,co neni zaskrtla a v radku je napsano:Temp1 LM90 Temp1 56°C SMBus $4C
diky
Chlape Ty me snad lakujes. :-) Zkus se nekdy kouknout do manualu. Jinak MCP - SouthBridge, SPP - Northbridge. To uz snad znas. :wink:Citace:
Původně odeslal dutch3s
To je teplota, ktera se tvari, ze je brana ze stejnyho cidla, ktery sleduje teplotu jadra. Soltek se o nem nikde na netu nezminuje, MBM5 ho ignoruje a ja nad tim moc nedumam. Sice se trochu pohybuje v zavislosti na na ABSII, ale max. v rozpeti 5°C. Takze proto je vypla. ;DCitace:
Původně odeslal dutch3s
na co manual kdyz na OC forum jsou machri co radi poradi :smoke: >:}
Protoze nezazijes ten slastny pocit, ze jsi se opet sam vzdelal. ;D
cha cha,lakuju....to je dobry.Ja to vazne nevedel a do manualu nekoukam,pac neumim english.Byl sem rad,ze sem z nej vycet jak to vsechno pozapojovat :lol:Citace:
Původně odeslal Dawe
diky za radu :wink:
edit:btw:ted kdyz na to znova koukam,SPP ma v default nazev "Power/Aux"(mel jsem zato,ze je to teplota zdroje ;D ) a MCP je "Board"(to sem zas myslel,ze je teplota MB ??? )<<--ted Te nelakuju kamo!Jen se ujistuju,jestli je to OK :mweheh: sem holt lama a radsi se ve vsem 100x ujistim :wink:
Kde v defaultu ? Ve speedfanu ? Muzes to tipnout a poslat mi to na mail ?Citace:
Původně odeslal dutch3s
Takhle toho moc nevyctu...
Vypisuje bios u Solteku FRN2 nejakou hlasku kdyz je aktivovany dual bank?
http://kvejk.wz.cz/speedfan.gifCitace:
Původně odeslal Dawe
Uz je mi to jasnejsi -
Tvoje Power a moje SPP je cidlo mezi grafikou a konektorem napajeni. Proto ten nazev. Teplota zdroje to tedy opravdu neni. :wink: Jak uz jsem sem nekam psal, tak ja jsem si to puvodni cidlo trosku prodlouzil jizneji -> mam ho na southbridgi - proto ten muj nazev.
Board a MCP se shoduje. Je to teplota desky, konkretne NorthBridge.
Staci ? :-)
staci amigo,THX ;DCitace:
Původně odeslal Dawe
muzu ted mit dalsi otazky ohledne tyhle desky? :lol:
Ne, nesmis. ;D
Sem s nima.
nevim jestli je to biosem ale pri nabihani mi to ukazuje vetsinou MHz a ne rating.Kdyz mam nataktovano 11.5 x 182,ukaze mi to pri bootu 2400+.Pri jinejch taktech to meri pouze MHz a to jeste o jeden min:)Citace:
Původně odeslal Dawe
verzi biosu jsem vycetl pri bootu v levym hornim rohu,aspon myslim,ze je to bios :lol: ->EV D1.1L
A nebude to nahodou tim, ze ten PR neexistuje ? :idea:Citace:
Původně odeslal dutch3s
Je to stary, najdou se tam i chybky, ale pro nase ucely to postaci -
http://technet.cz/obrazek/opravdovemhz_athlonxp.png
Jinak real takt co ukaze Bios a treba WCPUID se nekdy rozchazi kvuli tomu, ze kazdej pocita s jinou presnosti. Ono totiz FSB neni vzdycky presne treba 166, vis ? :-)
Jinak bud stastnej, ze mas 1.1, dalsi verze nepotrebujes, jenom Ti zmizi moznost nastaveni delicky pameti... :-(
co je PR?Lol,ja sem megalama,porad neco nevim:)Citace:
Původně odeslal Dawe
ja jsem stastnej,ze mam tenhle bios!Ja to vsechno cetl o novych biosech tady na foru,jak jsou na <> a jak stary uz nejdou flashnout z5.To vis,pockal jsem si az to vyzkousi nekdo jinaj a teprve pak sem se zaridil(v tomto pripade nezaridil) ;D ;DCitace:
Původně odeslal Dawe
halooo lidi tak uz na strankach solteku je bios D1.4L zkusim ho. mam v1.3 tak hur to snad byt nemuze ;D jinak v detailech je:
1. Fixed the bug that some motherboards is unable to resume from S1.
2. Added a warning message when you save and exit CMOS setup.
hmmm super tak operacky zas nic :-( zrychlil se start pocitace takze konec cumeni na cernou obrazovku kdyz pocitac pustite. resetoval jsem ho 3x a pokazdy naskocil hned a dalsi zmena je kdyz vyberete Save and exit (nebo jak to tam je) tak naskoci cervena tabulka warning ze se nesmi pc resetovat nebo tak nejak. ja moc anglicky neumim tak nevim ;D vic se nezmenilo nic jestli na neco prijdete napiste to sem. jo a jeste kdyz chcete flashovat a spustite Awdflash.exe a archiv zadate 75FRN214.bin tak ho to nacita pekne dlouho uz jsem myslel ze se komp kousnul. jeste ze jsem to nechal :mweheh: tak si klidne :smoke: za ten cas to stihnete ;D
Tak uz ho taky mam. Opravdu je troku rychlejsi.
S delickou jsem se uz rozloucil. :?
zkusit tam dat zpatky 1.1. nekde jsem cetl ze kdyz flashujes zpatky tak nesmis mit nic OC (hlavne procak) jinak to spari bios. takze dat default a pak flash. treba to je ale kec :-(Citace:
Původně odeslal Dawe
Nj, ale ja potrebuju behat na FSB 200MHz s agerisvnim nastavenim cpucka a turbo casovanim pameti. A s 1.1 tohle jde jenom pri expert nastaveni a nebylo to zrovna moc stabilni... :? A to jsem mel vsechno nastaveny spravne :!:
Tak se k vam asi pridam. Pristi tyden si ji jdu koupit, tak doufam, ze me nezklame. Vypada na fakt dobrou desku za priznivou cenu. Uz se tesim.
Není to má zásluha, ale v jiné sekci - NEJLEPŠÍ OC BIOS PRO SLOTEK FRN2-L je ke stažení BIOS 1.4, zaslaný od Solteku s možností nastavování děličky pamětí. Je tam vysvětleno, proč to normálně k dispozici ke stažení není, Zkoušel jsem jej a je to opravdu tam!!!
Opravuji NEJLEPŠÍ OC BIOS PRO SOLTEK FRN2-L. Stavím na nich rok a půl a ještě spletu název.
Souhlas - ke stazeni je zde - http://www.sweb.cz/halen/temp/75frn2o.zip
Thanx to Halen.
Tak to je hukot. Ale když tam mám už ten Soltekovskej 1.4 bez děliček, můžu to flashnout na ten váš 1.4 s děličkama? Díky.
Muzes. Ja to tak udelal. Sice jsem byl mirne nervozni - je to prece podflashovani ( z 20/06 na 16/06 :wink: ) ale vsechno probehlo v pohode...
super bios. nejenze tam delicky jsou ale najednou procak jde na 166 mhz a operacky taky nabihaj jak maji (166mhz) mam asi OC HW a jedine s OC biosem jde tak jak ma >:} takze otestuju a trosku pozmenim podpis.Citace:
Původně odeslal Antonín Plhal
jinak mas u me veliky + :wink:
A das me pls odkaz kde to je vysvetleny, docela by me to zajimalo. Jinak jenom mimo misu, tohle je back to 1.1, sem si to flashnul z 1.1 a neni tam ale lautr nic novyho! Mozna vam ty procentualni nastavovani pameti (imho dost neprakticke, pac dokud se to nebude nastavovat po 1mhz neni o co stat, s timhle se oc moc neda, zase vas to nuti to delat pres fsb) zmizlo s verzema 1.2, 1.3 ci 1.4, coz je neprijemne, ale jako nejlepsi oc bios bych to teda nenazyval, je to jen to co tam bylo, takze nic novyho pod sluncem...Citace:
A schvalne, dejte si nasobic na 16.5 a fsb na 133 a hle, pameti zase bezi jenom na 133 a tedka to zkuste menit pomoci tech procent, bios to ukaze jako ze pamet bezi treba na 166 nebo 174, ale v sandre clovek zjisti, ze tomu tak vubec neni, pac ty pameti brutalne klesnou, coz predtim samozrejme neudela...
Takze tak k novymu biosu :?
Je to skvělej BIOS. Docela mě mrzí, že tam nenechali to logo SOLTEK, ale na druhou stranu se mi líbí ten nápis u revize "FRN2 (overclock)" ;D
Ale houbeles ! Ani v 1.3 ci 1.4 nebyly na prvni pohled patrny zadny zmeny. A tahle verze rozhodne neni navrat k 1.1 ! Kdyby byl, tak nenabizi FSB 200 a ani neidentifikuje spravne muj procesor. Presne jak to delala 1.1... Barton na 200 MHz a jeho PR umel az bios 1.2.Citace:
Původně odeslal Ocampa
A ja bych ho zase klidne nejlepsim oc biosem nazval ! :-)Citace:
Původně odeslal Ocampa
Jak mi sdelil Deathkiller pres ICQ, tak nyni dosahne mnohem lepsich vysledku - napr. dosahne mnohem vyssiho FSB nez drive. A to jeste nemluvim o sobe - ja ted mam prime stable 2300 MHz pri o 0.025V nizsim napeti a je to zasluha POUZE toho Biosu... Ani s 1.4 se na 1.8V neudrzel. Takze tolik k oc.
Ja si teda 16.5x133 nastavovat nebudu - nemam k tomu duvod :wink:Citace:
Původně odeslal Ocampa
Ale slysel si uz nekdy o tom, ze asynchro provoz dost zpomaluje ?!? Podam Ti hodne dukazu o tom, ze temer vzdy je vykonnejsi 133/133 nez 133/166.
otestovano a vysledek viz dole v podpisu. nez jsem dal tenhle OC bios jel jsem na 1800+@2200 mhz (16.5x133 1.825V) a operacky na 133mhz. ted muzu jet jak >:} a hned je lepsi score protoze bios pusti na vic.
3D mark 2001 : 11709 na 12028
Q3 : z 212.6 na 231.9
sandra 2002 jsem se zahadne v Memory bandwidth z 1886/1846 na 2540/2410 ???
tak shrnu to:me tahle verze pomohla a 100% jeste neco vymacknu :smoke: je zatim nej bios od Solteku na tuhle desku
BOMBA ZJISTENI - Klesli mi teploty v prumeru o 5°C :!: :!: :!:
Ted at mi nekdo rekne, ze to neni nejlepsi Soltek BIOS :smoke: :smoke: :smoke:
deathkiller> rikal jsem ti ze to nizke score v sandre u pameti jsi mel protoze ti pameti jely na 266mhz a byly podtaktovane, kdyz to das na 333 tak to score kolem 2500b odpovida, myslim ze tohle neni ani tak o verzi biosu nez spis o zvoleni nejvhodnejsiho nastaveni, ono to 16.5x133 neni moc nejstastnejsi pro ty pameti...
dawe> asi to funguje jak kde, ja snizeni teploty nepozoruju, teplota si myslim ze je hlavne o voltazi, pokud mas stejnou voltaz a ruzne biosy tak se mi to nezda nejak :?
Nj, vidis - ja diky nemu snizil voltaz o 0.025V ;DCitace:
Původně odeslal Ocampa
Ale to prece jeste nedela 5°C ! Vazne se mi moc libi... 8-)
njn, a to stacilo Soltek hezky poprosit.... :-o
jinak s tim BIOSem jsem VELICE spokojeny... + 100MHz na CPU.
Uz by jsme o tom BIOSU meli psat do jednoho threadu, at v tom neni takovej bordel. :wink:
Navrhuju tenhle. :idea:
Akorat by jeste mohli vratit nastavovani MAC adresy pro sitofku v BIOSu :) Sice ve Win je to jednodussi, ale kdyby to clovek zrovna potreboval v BIOSu... Jinak rikate ze s tim de lip taktit jo? To musim zkusit :)
Ja sem pro pouzivani tohoto threadu, clovek se tu cejti bezpecneji ;D JO jinak hosi jak vam to topi? Kdyztak napiste chladic, voltaz, fsb a nasobic a vyslednou teplotu pri idle a max, dik :-)
Vsechno je videt v podpise, pripisu akorat teploty v jadre procesoru.
IDLE - 52°C
Bezna zatez - 56 - 58°C
CPUBurn - 64°C
Toast.exe - 72°C
Rozhodne sem necekal takovej rozdil mezi CPUBurn a Toastem... :-o
No co, po par hodinach her to nevyleze pres 62°C, takze ten novej bios se opravdu vyplatil 8-)
A hele, otevrel sem okno a hnedka mam o 2-3 stupne min ;D a pak ze to je biosem :wink: No zkusim to jeste nataktovat, ale pameti me asi pres 364 nepusti (jsou to 333), pak taky napisu teploty, ale jsou myslim dost podobne jako ma Dawe...
A co pri prime? Jaka je teplota? Btw. mam dojem ze mas spis Copper Silent nez Cooper Silent, oprav si podpis :DCitace:
Původně odeslal Dawe
Hm tak sem si zkousel par druhu nastaveni, dokonce bych to svoje 1800+ dostal na 2800+ (13.5x166) pri 1.8V, ale ta teplota se mi tam uz nelibila (60 idle - a to to chladim Articem Slim Silent Pro, divne).
Takze sem zustal na 12x182 pri 1.7V, teplota je tu okolo 52 idle a je to skoro stejny jako to 2800+ nejakych 50MHz me uz nevytrhne, mam tu lepsi pameti (jedou teda pekne na 364) pri 5-2-2-2.
Me tenhle bios nijak moc nepomohl, ale ani me zase nic nesebral, asi to chce mit trosku citlivejsi procesor a mozna 400vku pamet aby se poznal vyraznejsi rozdil...
Ooopsy daisy... :oops:Citace:
Původně odeslal MaPa
Tohle asi na preklep nesvedu, vid ? ;D Teda zvorat med, to bych do sebe nerek. :eek: :wink:
Prime + normalni prace = 60-62°C
Citace:
Původně odeslal Ocampa
Tady je citát z jiné části tohoto serveru: Ne, psal sem kdysi do Solteku proc v novym BIOSu (1.2) nelze nastavovat pameti procentuelne a tak, ze tam mam jen AUTO. Odpovedeli mi ze zakaznici meli problem s bootovanim a tak pri o/c a ze na radu nVidie, ze to je zpusobeno pretaktovanejma pametma tak tu volbu zakazali. Aspon neco v tom smyslu mi odpovedeli.
Co se týče rychlosti pamětí, zjistil jsem (a nejsem sám), že je lepší nechat paměti jako FSB a nastavit agresivnější časování. Například 133 DDR 5-2-2-2 než 166 DDR 5-2-2-2,5. Samozřejmě, že to může u kvalitnějších pamětí být jinak. Toliko k tomu, proč to možná na 174 běží pomaleji.
Ještě dodatek. VIA má čipset pomalejší, ale možná trochu líp zvládnutý asynchronní režim.
nForce nema diky PCI locku proc ladit asynchro rezim. :wink:
A uz se vzpamatujte - synchro rezim je vzdy mnohem lepsi ! Tak uz prestante s tema dohadama...
No tady slo spis o to ze bios pri tomto nastaveni ZOBRAZIL pameti na frekvenci na ktere ve skutecnosti NEBEZELY (viz. ty testy prave), nicmene tenhle bios ma zajimavou volbu, kdyz nechate pameti ja 166 treba v agressive modu (tz. casovani je treba 7-3-3-3) tak se objevi hlaska performance ddr enabled pri nabihani pameti, testoval jsem to v sandre a odpovidalo to hodnotam pri normalnim casovani pri teto frekvenci, zajimave...Citace:
hmm to si myslis ty ja jsem operacky na 166 musel nastavit protoze na auto se nechytaly a win s tim byl tak hrozne pomalej a mrznul.no s timhle biosem nemam problemy. na 133 byly sice podtaktovany ale byly casovany na turbo a kdyz ti jdou s CPU stejne na 133 tak je to skoro stejny. na 133/133 (turbo) jdou lip nez na 133/166 (optimal)Citace:
Původně odeslal Ocampa
Ještě dotázek. Proč když mám 10 x 200 mi neukáže že je to XP 2400+ ? Ukáže to pouze když zvedám násobič. Ale mělo by to ukazovat ne?
No ja si nestezuju, sem zjistil ze celkovy vykon komplu (a to sem si projizdel ruzne benchmarky jak mam v podpisu) je tedka lepsi nez kdyz sem to mel na 2800+ :-) takze sem happy za tu cenu co me to stalo ;D
No to je prave to, on ten bios neni uplne dokonalej, jak treba zjisti ze je nasobic 13.5x tak priradi 2800+ a bude to zobrazovat i kdyz ho budu jakkoliv menit. U te 10x je to docela divne, ale ja uz se u tohoto biosu nicemu nedivim ;-))))Citace:
zitra by me mely prijit novy operacky 2x 256/400mhz Samsung tak je vymenim za ty co mam a uvidim co se z desky da jeste vytriskat.budu doplacet 300 kc tak proc to nebrat ;D
No jo, ale mě to nedělá jen tenhle BIOS. Mě to dělaly všechny BIOSy :!:
taky ze mluvil o vsech :wink:Citace:
Jednoduse proto, ze 2400+ nebeha na 200FSB, potom ho tak nemuze oznacovat.Citace:
Přestaňte s těma otázkama, "proč to neukazuje?" V BIOSu jsou zahrnuty oficiální verze procesorů a ne ty vaše konkrétní pozměněné! Víte jak by potom musel být ten BIOS velkej?! A pokud vím, tak na jiných deskách to dělá taky!
Zas tak velkej by nebyl, ale hlavne bych chtel videt nekoho kdo se s tim bude delat. A hlavne k tomu neni duvod...
tak operacky mam ale vic jsem z nich nedostal nez z tech 333mhz. nejvic me nabiha 167mhz. no aspon vim ze procak uz nedostanu vis nez na to co mam.je ale zajimavy ze kdyz dam 13.5x tak ani nenabehne ale na 13x to je stabilne s 133 jsem mohl dat i 18x a komp nabehl sice pak udelal pri nabihani XP hned "blue death" ale nabihal :?Citace:
Původně odeslal deathkiller
tak to je dobry ;D uz me stvalo ze mam jen FBS 166 tak jsem dal 180 a pocitac jako obvykle ani nenabehl. me to tak nastvalo ze jsem zacal mackat tl. RESET asi 5x mozna ale ze i vickrat >:} a najednou komp udelal PIP a nabehl.nevim jestli to je tim ale ted me najednou nabiha s jakymkoliv FBS. takze VERY GOOD :smoke: ted jen otestovat co je jeste stabilni :wink:
Dotázek: nemůžu se dostat přes 219 MHz FSB. Nezvládá to deska nebo procík?
jestli jedes synchro tak si tipnu ramky :-)Citace:
Právě že ne. Na ramky jsem měl děličku 83%. :?
ted se objevil problem ze se me pocitac seka :evil: zasekne se tak na pul vteriny a pak jde normalne a za chvily zase. je ale zajimavy ze me to nedela ve vsem jen pri prehravani mp3 a ted i v Q3 (to jsem zatim stacil objevit). cim vetsi Fbs dam tim je to horsi tak nevim jestli to je deskou nebo Cpu a nebo uplne necim jinym. please poradte ja nechci jet "jen" na 166Fbs (pri tom to je OK).uz jsem zkusil vsechno mozny :oops:
Zajimave ze ja problemy nepozoruju pri svem nastaveni, s FSB se dal nedostanu pac to uz nezvlada pamet a na druhou stranu se mi zvysovat voltaz taky nechce... Proc jsou problemy fakt tezko rict, divne :?
zkus treba vypnout v biosu onboard audio a pustit ten Q3 bez zvuku jestli to bude furt delat,pripadne stahni novejsi ovladace z www.realtek.com.tw jestli teda nemas :-)Citace:
ja ale myslim ze se sekne celej pocitac a poznas to jednak na zvuku ze se zasekne a taky s tim nejde nic delat (treba pohybovat mysi) :-( a to me ovladace na zvukarnu podle me nepomuzou. a vypnutou ji mam davnoCitace:
Původně odeslal Madman
Citace:
Tipuju to na DX9.0. Nainstaluj si tam starsi 8.0, uvidime. Stavalo se mi vlastne neco podobnyho - MP3 se ukrutne sekaly kdyz pracoval disk. Nepomohly zadny nForce ovladace ani M$ ide drivery, jen reinstall windoze pomohl.
to me nenapadlo :roll: , ja mam jeste jedny zalozni XP a tam je directX 8.1 (aspon si to teda myslim) tak to vyzkousim. dam vedet jak jsem dopadlCitace:
Původně odeslal Vitus
Citace:
Původně odeslal Ocampa
zkus v biosu nechat nastaveni pameti na optimal - hodi to tam sice horsi casovani, ale pameti pojedou - a zvysovani napeti bych se nebal - vcera sem testoval kolik zvladnou moje kingstony a dostal jsem se az na 196 MHz (nasobic 12x - takze @ 2352 MHz pri 1,825 V a pametem sem pridal taky o 0,1 V navic) dal sem pak nezkousel ale zkus to nastaveni - prave kdyz mas to optimal tak kdyz uz by to ty pameti nezvladaly, tak to najede myslim v naky horsi frekvenci
Dají se prosímtě nadefinovat názvy čidel, nebo musím vycházet z toho, co mi SpeedFan sám předurčí? Doteď jsem používal MBM 5.0 a tam to šlo, ale zase mi nepoznal ABSII. BIOS mám OC.Citace:
Původně odeslal Dawe
Dík
tak direct nepomohl ale lita me napeti od 1.84V az na 1.888V tak to muze byt tim. zkousel jsem i 350W Fortron jestli nemam spatny zdroj ale je to stejny. takze bud to dela procak a nebo deska je suxx kdyz neudrzi nastaveny voltage :-(Citace:
kolik mate nastaveny voltage a kolik to ukazuje?? kolisa to taky nekomu?
Citace:
??? co to je to sound storm?Citace:
Původně odeslal Halen tech
Co takhle zkusit tlacitko configure ? :idea:Citace:
MBM umi samozrejme zobrazit ABSII taky, staci kdyz v General/Advanced zrusis zaskrtnuti u Detect SMBus, pak se ti zobrazi vsechny cidla i ty ktere normalne MBM nedetekuje. Pak si zvol LM90 remote a to je cidlo v procesoru...tot vse.Citace:
To jsem samozřejmě zkoušel, ale nešlo nic změnit. Jestli to ale jsem v MBM, vrátím se k němu.Citace:
Původně odeslal Dawe
Mělo tam být: Jestli to ale jde v MBM....