ja furt hovorim vetrakov nieje nikdy dost :lol:Citace:
Původně odeslal mitchi
Printable View
ja furt hovorim vetrakov nieje nikdy dost :lol:Citace:
Původně odeslal mitchi
-edit-
sem nějak na kaši tak jsem to napsal lehce nesrozumitelně ....
jasně že jsem jich poslal i koupit 17 ... :)
doufám že to OK dorazí ...
Marty
Takze je na ceste aj moj Slimik ;D ;D
:-(
Tak to sa zobud, PCbusiness ich bude predavat min o 100percent drahcie ako v CR, tak ako pri vsetkych modeloch.
Su to zdieraci. Najvyssi cas aby ich zacal robit niekto ini. Su to zdieraci
Citace:
Původně odeslal Warlord
aj moj.Citace:
Původně odeslal Jan
a uz mam vybaveny aj dremel a idem vrrrrrrtat a bruuuuuuusit.
uz aby to tu bolo
mozno budem vyzerat ako dement :oops: ale co je to dremel ??? :oops: ;D
nieco ako karbobruska ale je to take male, do jednej rukyCitace:
Původně odeslal mitchi
kamos to ma doma, kopec nasadiek - kotuce, spicky,...
on to pouziva hlavne na modelarstvo ale zvaldne to aj ocelovy plech, sklo,...
taka bujacina
nemusich rezat do bocnice vselijakymi pilkami atd ale jednoducho to vyrezes dremlom - len to uz musis mat v ruke, pretoze to velmi jednoducho vyzera ale takzie urobi
aha :idea: tak dik ;D ;D ;D
2 Toxic: Exkurzia povinna je a mas za nu kredity. A kto by nesiel na tyzden s holkou na vylet pod stan ak ma za to este aj kredity?
2 mitchi: mal som evercoola na 6500ot., takze teraz si uzivam ticho.
mrkni napr madcap.wz.cz/case/page_01.htmCitace:
Původně odeslal mitchi
tam na jednom obrazku to je vidiet .. ta diera je vyrezana s tym samozrejme a inak ten plech ma 1mm !!! aj dieri som s tym vyvrtal aj ked to na to neni prilis vhodne ;)
MadCap
Mam WD a MaxtorCitace:
Původně odeslal mitchi
obe su 7200 ot/min a ten maxtor je tichsi.
Viem že sa Baracudy od Seagate sa dosť hreju. oprevte ma niekto ak sa mylim.
Ja tam teplo nechcem :wink:
A taky maxtor 5400 ot/min ten ani nepočuť teda skoro :wink:
v case mam po dlhom case (5 hodin, praca s HDD) 35*C a podla SpeedFanu alebo nejakeho Smart Aktivu mi HDD ukazuje 37*CCitace:
Původně odeslal Mireclock
neviem ci je to malo alebo vela
ale podla mna je to akurat
hreju tak isto ako WD ale hlucnost je neporovnatelne nizsia :!: ;DCitace:
Původně odeslal Mireclock
Zasielka uz dorazila?
Dlho som tu nebol :-(
cakame na mitchihoCitace:
Původně odeslal Axel
cakame to dnes
keby som bol fajciar tak uz fajcim jednu od druhej a som nervozny ako pri porode mojho syna ;D ;D
este ze nefajcim. len dufam ze do odchodu na prazdniny to uz budem mat.
Až to dorazí, pošlete mi SMS ... +420 608 823881 ( www.oskarmobil.cz )
Taky už sem nějak nervózní :( A stane se ze mně asi fajčar :lol: :-o :smoke: :wink:
pre vsetkych zucastnenych:
este mi to nedoslo :? uz mi to zacina byt nejake divne :-(
ale aj keby mi to doslo dnes tak musim cakat do dalsieho dna,lebo debilna posta ma take predpisy(dosiel mi balik z bb a musim cakat do zajtara)
este skusim zavolat na postu a popytat sa,ale ked nic tak sa ozvem zajtra :wink: ;D
zdar a trpezlivost ;D
z teba sa nemoze stat fajciar, snad len kuřák :DCitace:
Původně odeslal Marty
:smoke:
rOn: pravda ;D
mitchi: jestli chceš, můžu ti dát všechny čísla k tý zásilce, třeba to podle toho jde dohledat.
JASNE POSLI MI TO CEZ SZ :wink: ;DCitace:
Původně odeslal Marty
Kde len su :eek: .
zajtra sa ozvem znova co a ako :wink:Citace:
Původně odeslal Toxic
zatial je to 6 pracovnych dni co to bolo odoslane :?
Treba dufat :?
Treba dufat :?
chlapi, poradte co je lepsi z hlediska ceny, vykonu a hluku:
ARCTIC C2-type Silent (Copper Silent TC) 578,54 Kč s dani
ARCTIC SL2-type Silent (Slim Silent Pro TC) 699,32 Kc s dani.
Vykon a hluk Slim, cena Copper. Vyber si, co je pre Teba potrebnejsie.
BTW: AC zasielky sa nejako stracaju, mne sa stratil chladic, co som predaval...
Asi mame na poste nejakeho overclockera, co sa vyzna :|
NEKUVIKAJ :evil:Citace:
Původně odeslal Axel
budeme velmi zlyyy
ehmm
teda marty urcite
OK OK, ved aj mne ide o vetrak...
Ak toto nevyjde, mozme sa rozlucit so zasielkami z CR... :-(
takze je to TU
prisla mi zasielka od martyho :D :D :D :D :D :D :D :D :D
len musim ist pre to na tomasikovu k zeleznicnej stanici nove mesto :?
ale co by som nespravil pre vas tak tam pojdem za dve hodiny :wink: ;D ;D ;D ;D ;D
btw:potom sa ozvem ako vyzera 19 :o vetrakov v krabici ;D :lol: :lol: :lol:
AAAAANNNNNNOOOOOOOOOOOOCitace:
Původně odeslal mitchi
je to tuuuuu
mitchi aj ja tu mam nieco pre teba
ja mam cas po 15:30
a mam auto takze ak ma budes chciet na to trochu zneuzit tak som ti k dispozicii
ja to uz chcem mat dnes fakt domaaaa
kurna ja som ako na ihlach
ja ko**t :evil:
az teraz som si vsimol otvaracie hodiny 7.30-12.00 a 12.30-14.30 takze to nestiham :evil:
no co uz,pojdem tam az zajtra :-(
a do ri..teCitace:
Původně odeslal mitchi
teketo ordinacne hodiny mozem mat len slovenska posta
H.ova...da
ved oni robia len 7 hodnin
a este nas tam urcite budu niecim opruzovat
s.vi.ne.
za toto ich zazalujem do bruselu za tyranie
ved toto uz nieje moznee
:evil: :evil: :evil: :evil:
to chce klud.
A nohy v teple ;DCitace:
Původně odeslal rOn
H.o.v.n.o klid, dejte jim poradne pres tlamu, at si zapamatuji, co je to sluzba zakaznikum... 8-)
PS: Samozrejme az potom, co vam vydaji ten balik... :wink:
Jsem rád že větráky došly, doufám žře v plné sestavě a po cestě to nevykradli :-o
Teď ještě aby mi došly peníze a je to v suchu :)
A až budu mít zas kapitál, můžete objednávat znova :lol:
Super, nabuduce prihodis do balika aj nieco pre mna...u nas je to fakt este stale drahe...ale uvidime.
Marty: nabuduce posleme nieco my tebe :-)
rOn: No já bych nerad platil nějaký obrovský sumy za HW ze SK :) to radši skočím do Sumy a za nějakou menší sumu si koupím AC HSF :lol: :lol: sem se do toho nějak zamotal.
No co můžete nabídnout? Sháním něco tiššího než AC PRO TC-1 :) 3ks :)
mozeme ti ponuknut modro-svietiace coolermastery, aj v nejakom threade sa hadali o ich hlucnosti v porovnani s ACTC, deekay o nich hovori ako o velmo tichych. no a on ma netopieri sluch predsa.. myslim ze maju rifle bearing loziska. no a ich cena je teraz v KE 159 Sk, co by na vase mohlo byt tak 123 ..
u nas je tazke najst nieco co by u vas bolo drahsie..
edit: som sa kopol, ball bearing su gulickove loziska, tento ma rifle bearing
no tak s tym loziskom to je teda vyhra :roll:
dosiel mi Enermax UC-12FAB-B a aj on ma tie loziska a jedine co pocujem su prave tie loziska :evil:
cize ziadna vyhra :evil:
Tak přesně ty chci, Deekay říkal že v Plzni stojí 150. No, ve větším měřítku by to možná mělo smysl :D
Ale co to komplikovat. Zas tak velkej rozdíl to není :wink:
Dík za ochotu :)
kup 20 vetrakov ;D ;D 17 hore dole a este usetris ;D ;D ;D
Kedy to budes rozosielat :?:Citace:
Původně odeslal mitchi
tak v tej plzni uz stojej 202 s dani, ale maj i jiny barvy :|Citace:
Původně odeslal Marty
takze vetraky su uz tu ALE
zatial su stale na poste (otvaracie hodiny tu mitchi niekde pisal) a to je jeden z problemov.
uz tam sice raz bol ale stravil tam gucu casu a zatial sa dostal len k papieriku ktory ho opravnuje prevzatie zasielky.
nakolko na colnici uz mali vcera zavrete (ano trochu sme mali viac zistovat, mame na tom celom colny dlh cca 800,--, martymu som to uz pisal a podmienky zasielok z CZ na SK dufam postne vo FAQ) tak to skusi vybavit v piatok (zajtra) a cez vikend sa bude snazit to potom rozoslat.
bude to opar drobnych drahsie (joj trvalo mi to presne 15 minut a dozvedel som sa presne podmienky ked to ide aj bez cla) ale uz je to tu.
zatial
OKa, jen mi není jasná ještě jedna věc, to clo, tak bych to mohl poslat bez proclívání? Když cena je skoro 100€.
To si snad robite srandu! Ved to je stvrtinove clo!
Zdieraci jedni byrokraticki, nabuduce to hadam niekto prenesie cez zelenu :-)
mitchi: chce to len pevne nervy a vela trpezlivosti, tie krysy su predsa panmi za nase peniaze...
to viem :wink: len skoda ze si to neuvedomuju oni :evil:Citace:
Původně odeslal Axel
ps:uz aby sme boli v EU a nebude ziadne clo :D
2 AXEL & rON: Velmi sa neteste, lebo idem domov tento vikend a potom az o 2 tyzdne.
To, ze budu az o dva tyzdne, mi az tak nevadi, lebo nane love :? Aspon ale budu a dosli OK.
Som zvedavy, ako dlho im to bude trvat az na vychod Sk.Citace:
Původně odeslal Axel
no malo by to dojst do troch dni :wink: max 4 :D ;DCitace:
Původně odeslal Toxic
idem pre vetraky tak drzte palce na nohach a rukach :!: ;D
Yes samo, ze drzime. Tak hned poreferuj ako to priebiehalo :wink:
TAKZE VETRAKY MAM DOMA A SU V PORIADKU!!!!
hned ich zacnem rozosielat :wink:
2rOn,Toxic,Axel:z tych vasich poslednych prispevkov som zmeteny komu to mam poslat pretoze adresu mi poslal Axel ??? takze sa dohodnite a poslite mi SZ(a dohodnite sa tak aby sa mi to nevratilo ze bol adresat nezastihnuty :wink: )
2Loki12:o 15.00 ti zavolam
TAKZE CHLADENIU ZDAR!!!
a samozrejme velke DIKY Martymu!!!
ano ano ano ano ano ano ano anooooooo
toxic ti posle adresu, dohodli sme sa ze sa to posiela nanho
no ale ja mam adresu od Axela ??? takze som z toho trocha mimo :?Citace:
Původně odeslal rOn
Ale ved ja som adresu poslal, tak neviem, kde je problem. Mohol by sa Axel vyjadrit, ci to moze dojst jemu domov, bude to rychlejsie. Ja by som tie vetraky do Kosic dostal najskor az tak 16-teho. Inac Ti posielam adresu, ak by Axel nemohol.
Ja som nikomu adresu nedaval... Iba cislo na mobil. A mna postarka doma nezastihne... Toxic, ber to na seba, OK?
Vy v tom mate ale pekny chaos :eek: Prehadzujete si to ako horuci zemiak ;D Ani sa necudujem ze mitchi nevie komu to poslat ;D :wink: :cry:
Ja som to nedoplietol....
Takze prisiel som dovom s troma vecickami 1*chladic 2* vetrak
prve som otvoril chladic. a hned prve co som zbadal bola..... NALEPKA - Artic Cooling Inside - som z nej uplne hotovy, kaslan na chladic, nalepka je proste nalepka - AC su tym padom pre mna borci cislo jeden :lol:
Nasadzovanie.
Ktory imbecil navrhol tak stupidne rozlozenie kondikov by si zasluzil gilotinu - chladic mi tam vosiel na chlp presne, ale ked pisem na chlp tak proste na chlp - medzi kondikmi a chladicom mam asi jeden nanometer.
(cas nasadzovania cca 10 min)
Hlucnost.
Reve ako svina. Ten svinsky chladic jednoducho reve ako prasa na bitunku. V zivote by som nepovedal ze tak maly vetrak aky je na grafike moze tak revat. Kurnik az teraz po nasadeni AC som zistil ze vetrak na MSI reve ako blbec.
Dufam ze mi poradite nejake normale, lacne riesenie na znizenie hlucnosti, alebo aky vetrak pouzit.
Teplota.
isla hore. naozaj isla hore. doteraz som mal s titanom MAX 47*C. teraz mam pri tych istych aplikaciach (stability - warming, nejake gamesovanie) 53*C.
Ale to preto ze aj v CASE mi isla teplota az na 41*C (a to je fakt dost) - bude sa vrtat a modovat
RPM.
Titan mi isiel na 2900-3100. AC mi zacne niekde pri 1300 a pri 53*C to vrti 2200rpm.
Teploty niesu idealne - verim - ale je to sposobene zlym vetranim case. TO ZMENIM a potom dam vediet.
MARTY & MITCHI - DAKUJEM
2Loki12:
re:Hlucnost - mas taky isty problem ako ja ked som vymenil coolmaster za AC :lol: bolo pocut grafiku :evil:
ale vyriesil som to tak ze som kupil medeny chladic na grafiku od titanu+1 trimer a grafika ma od 2000-2400rpm a 35°C(predtym 36°C a 4500rpm :D )
momentalne rozmyslam nad tym ze ho vymenim za pasiv na NB(zalman) :idea: brzdi ma iba toto
re:teplota - no ja mam na cpu 55-63 :o system 34-41 :? takze musim dokoncit casemod(vetrak 120 z boku =>na zavesene disky,windtunel,uprava cpu chladica,2x80 hore na bednu vyfuk von a samozrejme plexi a nejake to svetlo<asi> ;D
2Toxic:
aresu som dostal vcera takze posielam tebe :wink:
2Axel:
poslal si mi adresu toxica ale nepovedal si mi ze to je jeho adresa a kedze vas nepoznam po menach tak preto vznikol zmetok :wink:
2Jan:
jedna zasielka na Beckov :wink:
cena cpufan je 736sk+posta+clo=799sk+vetrak+posta+clo=200sk spolu zaokruhlene = 1000sk :wink: (moze byt ??? )
4Toxic,rOn,Axel :
cena vetraku je 150sk
cena postovneho na jeden vetrak je 17sk
cena cla na jeden vetrak je 46sk
Axel - 1ks
________
spolu - 7ks=1400sk
pokial ma niekto nejake vyhrady tak mi napiste :wink:
Citace:
Původně odeslal mitchi
Dik dik dik dik dik a ece raz dik mitchi a marty.Mozno to aj do piatku dorazi ;D ;D Citim v kostiach, ze mne asi ta MSIcka bude hucat potom tiez :evil:
To vyzera super, len ci to dojde v poho, slo. posta je nevyspytatelna.
Mal som v umysle par vetrakov predat kamosom, ale asi vymenim tie Titany co mam a aj Volcano. Ostane mi uz iba jeden a ten pojde bratovi. :D Takze mi to vyslo na chlp.
To bude zase po doruceni a kratkom zoznameni postov,ze ??? ;D Aspon bude co citat a vylepsovat. Teraz cakam na Loki12 nech postne daco nove ako pokracuju testy... :wink:
velmi rad nieco postnem ale cas budem mat az od 16-20.6. mam konecne dovolenku a trosku budem modovat - potom budem urcite testovat a postovatCitace:
Původně odeslal Jan
zatial len to co som napisal hore
Som rad ze je tichsi ako ten nas Titan. Len ma znepokojuje ta teplota. Nesla az moc hore? Ja mam sice DUT3C takze som len troska znepokojeny 8-) Snad sa to prievanom spravi...
DIKES DIKES DIKES!!!!!!!!!
2 mitchi: ani neviem toxicove skutocne meno, ziadnu adresu som urcite nikomu nedaval.
2 toxic: ozvi sa a mozme hodit stretko. Kedykolvek podvecer, len prosim na inom mieste ;-)
Tak si povedz kde. Stretneme sa, ale az ich budem mat v KE (niekedy po 16-tom).Citace:
Původně odeslal Axel
To byla akce :) a já pořád čekám an to až mi přijdou ty peníze. Doufám že to bude OK :) A hlavně aby všechny fungovaly, reklamace by byla problematická :roll:
Aj ja dufam, ze ti penize pridu coskoro :wink: Reklamacia hadam nebude :-)
Dosiel, uz niekomu AC od mitchiho?? Ja cakam postu zajtra ;D ;D Nech sa skusi neprist :arrow: postarka :mweheh:
Tak vcera konecne dosla po strastiach zasielaka AC slima TC a systemove vetrone.Hned som nahodil vetrone jeden na odfuk a druhy na pritah cerstveho luftu.Su fakt tichucke tocia sa priblizne 1500rpm a skoro vobec ich nepocujem, maju aj TC takze si to tocia ako potrebuju.
Potom prisiel na rad najvacsi cooler a ten sa tam vojde AKURAT z toho vypliva, ze tam uz nie je ziadne zbytocne miesto.Take 2 mm od kondikov.Instalacia prebehla ok a podla ocakavania.
No a tu su hodnoty:
Pri 2Ghz
- 51C proc 35C system v klude teplota v cimre asi 25C
- 54C proc 37C system v strese teplota rovnaka teda horko aj mne.
Otacky od 2100 po 2300rpm Vsetko v zatvorenom case !!!!POHODA!!!!
Jeden problem nastal.Zacalalo blbnut 200fsb nieco sa asi prerieva ked je to zavrete. Ak otvorim case vsetko v normale. Robi to take obcasne vypinanie obrazu vo winoch ako ked je malo vdd ale toho mam dost. Pri gamese to hadze artefakty ako keby bola petaktena grafika a tiez obcas vypne obraz,ale grafikou to nie je. Tak som docasne znizil fsb na 180 a nasobic na 11. Zeby sa prehrieval NB alebo ramky???? Musim to nejako zistit...
Marty a Mitchi --THX--
Kosicania, teste sa, vcera to doslo aj mne, takze v pondelok su v KE.
Co hovoris na teploty :?: ???
Tak ked ich budes mat doma tak potestovat :!:
No uz sa tesim.
Nie si sam, konecne nejako zrobim bednu, teraz je len tak nudzovo.
uff :D tak som rad ze zasielky dosli v poriadku a ste spokojny ;D
PODARILO SAAAAAAAAAAAAAA!
Verim, ze tento uspech napomoze aj inym nakupom.
jj,ale uz nikdy neposielat cez hranice postou :!:
treba zistit ake podmienky ma UPS atd...
To hej, to clo je vrazedne...
Ale aj taq sa oplatilo.
BTW: stretnut sa v prvej dedine za hranicou a vratit sa nazad?
Alebo cez zelenu ;DCitace:
Původně odeslal Axel
To som navrhol par postov dozadu...
aj tak sa da,ale ze vraj UPS za teba vsetko vybavi a donesie ti to az domov to by vyslo urcite lacnejcie ako postovne z ciech+clo :wink:
treba zistit...
jj www.UPS.sk lenze neviem az tak dobre anglicky :?
tak sa na to niekto pozrite ;D
ved som to tu pisal ze pokial je to do 49EUR tak je to bez cla
takze mensie veci sa daju
vacsie s odretymi usami
2 Axel: Vetraky su uz v KE, len si treba ponich prist.
Nemame dnes doobeda nahodou stretko?
2rOn: Ja som ho tam pripevnil skrutkami, co sa dodavaju ku case. :D
Ide super.
Ok, to skusim. uz len dilemujem nad tym, ako tam nechat aj mriezku.Citace:
Původně odeslal Toxic
TAKZE UPDATE
case mam Frontier PL11A - blue
pred upravami
CPU 56*C
SYS 43*C
vetrak 2350 rpm
po upravach
CPU 43*C
SYS 34*C
vetrak 1430 rpm
ake upravy si konkretne spravil?Citace:
Původně odeslal Loki12
moje vysledky s AC:
predtym som mal Sunon 1208pts3 , prudko zregulovany (56ohm odporom), cize tocil velmi slabo (otacky netusim, odhad 1000). podotykam, ze ma tlustejsie jadro (stred s motorcekom) ako AC.
teplota bola cca 43 idle, 49-50 prime. bol nepocutelny.
AC arctic fan pro TC: idle 1300rpm, teplota 42; prime 1700rpm, teplota 47.
takze zlepseni takmer ziadne, otacky vyssie. ale aj tak je nepocutelny.
pokusim sa nafotit a uverejnit na mojej stranke
ale v strucnosti.
case ma moznost umiestnit dva vetraky vzadu hore pri CPU ako vyfuk a dva v predu dole ako nafuk.
ale v plechu boli len vyvrtane dierky ako odvod vzduchu.
nakolko uz bolo velakrat diskutovane ze je lepsie vyfukovat ako nafukovat tak som urobil na sledovne.
vzadu som dremlom (rucna bruska) vybrusil dva otvory tak aby mi sedeli s vetrakymi. dal som si tam tie dva AC SYS TC od Martyho - nastavene ako vyfuk.
v predu som modoval trosku viac. mierzku som ale nedal prec. nechal som ju tam. do predneho panelu z bokov som modol dva otvory ako nasavanie (este tam dam sietku na komare aby som vyzeralo lepsie a kvoli ciastocnemu prachu). vetraky nasavaju zvduch a zenu ho okolo HDD rovno do case.
spodok kde boli usb-porty som vykuchal uplne (nechal som tam len tie dvierka aby nebola vidiet velka diera) a dal som ich do 5,25 zaslepky (lepsi pristup ako tam uplne dole)
tepelna kapsa je len uplne hore pri zdroji ale odtial je to pomalicky nasavane dnu do zdroja a von.
inak super vec na zistovanie prudenia vzduchu som testol na chate.
miesto bocnice som prilozil sklenenu tabulu a priviazal gumov. zabol som komp. zapalil si Ši-Šu (arabska vodna fajka) a pekne som fukol do predu na case. a potom som uz len pozoroval. dym preletel okolo predku case nasali ho tie dve diery, potom okolo HDD preletel az k VGA kde sa rozdelil cca 60% letel hore k CPU a cca 40% ku grafike kde sa nasal a bokom VGA vystupal hore k CPU. tam uz sa uskutocnil kratky proces v podobe rychleho odsania von z case.
ako som hovoril cas dymu vysla az hore vedla zroja a odial pomalicky bol odsavana zdrojom von.
http://gangster.borec.cz/case.jpg