Mno jak to tady tak ctu tak to taky skusim ale sem zvedavej jak to pude na moji KT 133 :oops:
Printable View
Mno jak to tady tak ctu tak to taky skusim ale sem zvedavej jak to pude na moji KT 133 :oops:
Sorry za sprostu otazku ale asi mam odpoved na svoju otazku ale od ktoreho nasobica zacina vyssia sada nasobicov. ???
Od 13x.
Pani takze ked tomu dobre rozumiem tak prepojenim tych dvoch mostikou co bolo spominane na zaciatku dostanem multiplikator 13x pri autodetekcii CPU. Ak je to tak tak este dnes dratujem. A vecer vam dam vediet. Najprv tam dam tych 13x lebo ako citam tak s tym budu najmenie problemy. A potom tam skusim pacnut 15x Uvydime ako to rozchodim.
Nema este niekto nejake posledne varovanie na co si mam dat napriklad pozor ???
Len tak pre istotku ;D
...ziadne varovanie :wink: urob to jak pises a mas to na 100% funkcne :wink:
presne tak 8-) , ALE pacni tam rovno 15x 8-) ...akurat zvys voltaz aspon na 1,775V :wink:Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
:oops: uups, akurat cumim , ze FSB166 u teba ide vpohode, tak to ti tych 13x bude uplne stacit :wink:
Pani tak zatial nic. Najprv sa to nerozbehlo ale potom ano, ale aj tak to nabehlo z defoult multiplicator. No nevadi dnes to skusim znova.
...ked sa PC nerozbehne, je to znak, ze je to zle zadratovane :wink: :? takze fakt to skus este razCitace:
Původně odeslal Humo
Pokud nekdo shanite XP 1700+ DUT3C JIUHB WPMW maji je v Libre Ceske Budejovice skladem. Ja je mam za 1520 bez DPH. Jaka je konecna cena nevim. Tak pokud chcete nekdo tiche pc co min topi nevahejte.
Tak pani a dnes idem zase dratovat musim z toho dostat maximum. Inak vie mi niekto povedat o kolko sa mi asik zvysi teplota ??? tym nasobicom ???? Lebo uz teraz mam dost vysoko a to len kvoli tomu ze mam nekvalitny chladic hladel som na hluk :?
Ked to mam takto pretaktovane ako mam tak mam asik nejakych 45-55 stupnou
2Humo: ...tak jaXi dopadol vcera ???
...co sa tyka teploty, tak problemy by si mohol mat pri teplote nad 60°C (pri merani cidlom v sockete)
Takze dal som to na tych 13 a rozbehlo sa to v pohode sice autodetekcia mi nasla stale 11 a po resete CMOS mi to naslo 13x100. Ale inak ked som isiel vyssie tak to bolo dost nestabylne max co sa mi podarili je dostat sa na 160x13 stabylna hodnota bola na 140x13 a to sa mi moc neoplatilo este mi to rozhodilo aj system trocha ale to bola moja chyba leb ja som isiel hned na vysoke hodnoty a rovno som tam rubol 166x13 a to sa mi ani nerozbehlo a potom jak som resetoval CMOS uz to bolo v kely ale to nastasie odnieslo len ICQ :-( Tak som to radsej vratil na 11x170 co mam teraz.
Ono je to stabylne aj na hodonote 182x11 ale tam uz je vysoka teplota tak to radsej stahujem mam len jedny usi a snazim si ich setrit.
...asi mas problem s malou voltazou CPU, kolko si pustal do CPU pri tych 13*160 ??? pri cca. 1,75V by ti to mohlo bezat v pohode :!: ale az pri FSB=166MHz sa ti prepne delicka
:eek: , no tak to mi potom unika zmysel tvojej snahy o dosiahnutie nasobica 13x :?: ??? ... ked ti to ide 182x11 , tak by ti stacilo skusat 11x resp. 12x v najhorsom pripade 12,5x :!:Citace:
Původně odeslal Humo
... asi ti je jasne , ze cim vyssie FSB (najlepsie syncho s pamatami) tym vyssi vykon :idea:
Tak som to uz pochopil lebo som si myslel ze to je len pre tych co nemaju v BIOSE vyssie ako 12,5 nasobic alebo na doske.
Ale ako to je potom z 8k9a2+ tam sa vravelo ze to ma spojene nejake piny natvrdo a ze sa da menit nasobic v pohode. Na co to bolo na vyssiu sadu alebo na volne menenie M/P ???
Ja mam na doske delic manualny a prepol som si to uz pri 160 pre istotu ale skusil som aj 166 a aj 168 aby sa nepovedalo. A skusal som to pri voltazy naprv na 1,75 a potom 1,85 cize z voltazou problem nemohol byt taakisto to mohlo sposobit aj casovanie pamate a aj to som mal na auto cize to bolo evidentne hranica procaku ale ja som spokojny s tym co mam ;D cize ak kupim tichsi vykonejsi chladic podla mna pojde vyssie. A potom to aj dam na 13x170 urcite
Ale zatial to musi stacit tak ako to je ale fajn pokus.
Tak bych se rad pripojil k podekovani vsem, kteri se zaslouzili o metodu "dratovani". Vcera jsem sehnal DLT3C 0308 a zatim jsem na 2339MHz pri VCore 1.74 ;D . Upravy nasobitele na 14x a voltaze na default=1.70V
Ale reknu Vam, nic pro moje tresouci se ruce. :oops: Prvni U jsem ztratil nekde mezi kondenzatorama a uz nenasel. Tak jen doufam, ze propadlo skrz.
Nedalo mi to a zkusil jsem zadrátovat XP 1700+ TB na desce Gigabyte GA-7VA.Násobič totiž nemůžu měnit vůbec.
Podle obrázku jsem to prvně zadrátoval na 13X a po najetí woken jsem zjistil,že násobič je 5x,takže něco tam zafungovalo :-)
dal jsem tedy násobič podle obrázku na 19x a fachčí to na 11,5x :-)
Zatín jsem nestihl pročíst celý tento příspěvek (8 stran ;D ),snad se mi ale podaří nějak docílit většího násobiče :idea:
Tak jsem si to už přečetl a zjistil jsem,že se jedná o nepřemapovanou sadu ;D .Dal jsem tedy násobič na 12 x 183=2195 MHz,zatím testuji Prime 95
Propálil jsem tedy první dva pravé mostíky L3 a mám na default násobič 15x.Povedlo se mi to dvěmi 1,5V bateriemi ;D ,jen to tak trošku prsklo a skoro vůbec není poznat,že se tam něco provádělo :-)
Prima stable to je na 15 x 152=2280 MHz (doufám,že zatím).
ty vole, 2280MHz "primestable" s DUT3 seriou :o 8-) SUPER vysledok - to ja mam prime stable len slabo cez 2000MHz :? , ked dam 2100 (10,5x200) tak to prime95 zahlasi chybu uz po cca 5sekundach :? - ALE 3DMk03 aj 01 mozem pustat "donemoty" a stale to slape stabilne, tak isto aj gamesky - ozaj nevim, co sa tomu Prime95 furt nelubi :wink:Citace:
Původně odeslal Katoo
Na 2280 to Prime stable je,ale musím do něj šrotit 1.9V :-o :-o :-o
A zkoušel jsi zvýšit násobič a snížit FSB?
:roll: kua, ak by som zvysoval nasobic a znizoval FSB, tak by som si mohol rovno ponechat staru SDR dosku s FSB140 , alebo do tejto nekupovat predrazene Twinmosy, ale stacili by aj noname DDR266 :roll: ,Citace:
Původně odeslal Katoo
...ale bojim , sa ze vykon by bol mozno nizsi na 2200MHz s FSB133 ako ked tam mam 2100 ci dokonca len 2000 ale na FSB200 ! 8-)
...inak pre porovnanie: s 2600+ na SDR doske a FSB140 som mal nizsie skore v 3DMk01 ako s 2000+ na FSB200 !!! :o
Myslel jsem jeno,zkusit na kolik bys ho dostal :wink: ,jasně,že je lepší 200 fsb než 133 :-)
no ved jasne :wink: , akurat , ze taketo pokusy nemaju vzhladom na svoj vysledny efekt zadny zmysel... :?Citace:
Původně odeslal Katoo
..myslim, ze vzhladom na tu cenu (procak, doska, vysledny dojem tam kazia iba predrazene pamate :evil: ) mozem byt s vysledkom spokojny... 8-)
...teraz mam konecne prijemny pocit, ze mam "vyvazenu" zostavu a uz len tazko by som mohol mat vyssi vykon za nizsiu cenu 8-)
Jakou máš potom propustnost pamětí v sandře?
no asi sandra 2002 udava toto : 25xx/23xxCitace:
Původně odeslal Katoo
Takže pohodička :wink:
Pokud to bude stabilní i na 15 x 147,tak pak zkusím změnit násobič na 14 a půjdu s FSB trošku výš,jen mě štve,že ten proc tolik topí :evil: a to ještě není léto :?
V sobotu odpoledne už jsem nevydržel a rozhodl se přemapovat. Propojil jsem dva piny podle iGORa, nastavil DIPem na 100 MHz a násobič na 5x a zapnul to. Podle mého očekávání nenajel - čtyřikrát projede CD ROMy, pak se zklidní, HDD svítí a nic se neděje. Vypnul jsem, zkusil znovu, totéž.
Odstranil jsem propojku, nastavil na default. Totéž.
Vyndal jsem baterii na 15 minut, abych dostal default BIOS, protože tam není žádný jumper na vymazání. (GA7VAXP). Totéž. Vyndal jsem všechen hardware, prověřil zdroj, vyměnil procesor a paměti. Totéž. Nakonec jsem vyndal procesor a zapnul počítač. TOTÉŽ! Takže deska nevnímá procesor. Co mám ještě udělat, než ji pošlu do reklamace?
;D ;D sa priznam ja som ich tiez par stratil niekde na ceste :wink: ale pohoda :wink:Citace:
Původně odeslal frogg_n
...tak to teda neviem, co sa ti mohlo stat :? preco si nastavoval nasobic na 5x ??? podla mna si to mal nastavit na default resp. AUTOCitace:
Původně odeslal jagoro
Protože default je 11x, co by to udělalo v přemapované sadě? A jaký ke rozdíl, dám-li 5x,6x...?
...jj, default je 11x to je pravda, ale ja mam tu skusenost, ze ked som nedal AUTO tak mi PC nikdy po spusteni nenabehlo -> PC sa spravalo tak ako si napisal vyssie :?Citace:
Původně odeslal jagoro
...skus to zadratovat na multiplikator 13x (dve Úcka), multiplikator nastav na AUTO (neviem ci mas moznost v BIOSe alebo DIPami ??? ), FSB nechaj na 133MHz (takt CPU bude 1730MHz co ten procak v pohode zoberie)
...a pre istotu skontroluj si ako mas nastaveny ten multiplikator -> ak ho mas stale na 5x mozno preto ti nebezi PC :!:
Cožpak jsi to nečetl???
...jasne, ze som to cital :!: ale napisal som to pre istotu :arrow: ja som si tiez PC parkrat rozpizzoval a myslel som si, ze "uz ho mam nastavene DEFAULT" ale chybicky sa "vloudili" :?Citace:
Původně odeslal jagoro
Tak uz jsem to taky upravil a jede to opravdu i na my HROZNY stary desce! ;D zadratoval sem nasobic na 15x pak uz jen FSB na 142, 1.74V a jedu stable 2130Mhz/2600+ :wink: jede i vic ale to uz musim hulit vic Voltu a to se me nechce, staci 2600+ 8-) Je to super ze i na KT133A jede takovahle frekvence...
...a potom, ze hrozna doska :wink: :idea:Citace:
Původně odeslal Jerrys
to kdybych vedel tak sem si v lednu nekupoval novou desku :roll: ale zase ted mam DDR :-)Citace:
Původně odeslal Jerrys
2Warlord: ...ale pohrat sa s dratovanim mozes aj na tej MoBo co mas ;D ;D ;D
no vsak taky budu, proto sem si cetl tenthle thread, mam bartona 2500+ a slape na default pri zemen nasobice 11->12,5. dal uz to samozrejmne nejde, tak sem taktoval pres FSB a zaclo to byt nestabilni a mohl sem pridavat procesoru az 1,8V a ramkam 2,9V a stejne nic.... podle me ta deska uz ma problemy pri FSB nad 170 :roll: a tak budu dratkovat :lol:Citace:
ted me napadlo, ze se asi prehriva Southbridge :roll: NB je chlazenej aktivne...
2Warlord" ...GoodLuck a dufam, ze sa ti moc netrasu ruky :lol: :lol: :lol: ja som tak stratil dooost prepojok (10-15) ;D
;D tak to som uplny frajer 8-) , bo ja som nestratil ani jednu (tu co mi spadla na stolik som nasiel :wink: ) 8-) ;DCitace:
2Marcelino: ...no si dobry :arrow: ale asi si sa s tym nebabral tolko jak ja ked som "mapoval" vsetky tie nasobice :wink:
...tak to je fakt :oops: , iba som "vyuzil plody tvojej prace" ;DCitace:
...ma tesi, ze ti to prinieslo uzitok :wink:Citace:
Původně odeslal Marcelino
jak vlastne tenky maj bejt ty draty? muzu pouzit zilu z datovyho kabelu ATA33 ? to by mohlo byt OK ne?Citace:
hm tak ted na to koukam a je v tom lanko, takze to je moc tenky
2warlord: to mas jedno nejaku tenku zilku (ja som pouzival medene) - myslim, ze ta z ATA kabelu bude v pohode :wink:
co mozno najtensiu aby si tam vedel strcit este aj nozicky procaku... 8-)Citace:
jo jasne, ale kdyz vyndas to lanko z ATA kabelu a z toho lanka vytahnes jeden dratek o velikosti vlasu tak to asi nebude to pravy :-) dle meho skromneho nazoru by to chtelo neco kolem 0,3mm v prumeruCitace:
Původně odeslal Marcelino
2warlord: ja som pouzil drat z jednoho z napajacich kablikov z vyhoraneho zdroja :arrow: alebo pouzi kabel z nejakeho stareho luftaku, aj tam by tie zilky mali byt v pohode :wink:
luftak = vetrak ??? :lol:Citace:
jak je to s XP 1600+,jde to snim udelat (zadratkovat - chci ho jen otevrit, abych mohl nasobic menit z biosu) jako se 1700+???
...njn, to el. zariadenie s tou ftipnou vrtulkou prehana "luft" :arrow: no nie ??? :lol: :lol:Citace:
Původně odeslal Warlord
...AGOIA ma jadro Palomino, cize ho musis najskor odomknut spojenim mostikov :wink: a tym ho odomknesCitace:
Původně odeslal jass
Igore, napadla me jedna vec. Co takhle pouzit jen jeden U dratek a dat ho do pozice ktera odemyka horni sadu a nysobic dratkama uz nenastavovat. Napadlo me, ze by to mohlo fungovat a nasobic bych si pak v BIOSu mohl dat jakej chcu :-)
...jj to ma napadlo tiez a aj som to skusal, neviem ci problem je len na mojej doske, ale ked som nechal predratovany len ten prepoj na hornu sadu -> bez konkretneho zadratovania nasobica, tak PC nenabehlo -> proste cierna obrazovka :?Citace:
Původně odeslal Warlord
...ked chces tak to vyskusaj :wink:
...pre tych co to este necitali, tak na pctuningu sa dnes objavil clanok s nazvom Athlon XP - kompletní návod na změnu násobičů :arrow: http://www.pctuning.cz/Default.aspx?...=2&ArtId=17969
Citace:
takze kdyz chci odemnkout 1600+ tak musim zadratkovat vsechny L1 piny?? jde to tak
...nie zadratovat ale spojit ich prelakovanim :wink: viac informacii najdes v sekcii -=[ Nejčastěji kladené dotazy a odpovědi ohledně CPU AMD ]=-
to je jasny,ale myslel sem, ze kdyz to jde lakem tak zespoda dratkama je to to same?? A kdyz bych chtel nasobic zmenit na presnou hodnotu a ne odemykat tak muzu postupovat podle http://www.pctuning.cz/Default.aspx?...=2&ArtId=17969 ?
...neviem ci si dobre rozumieme, ale menit nasobic az mozes vtedy, ak mas procesor odomknuty :!:Citace:
Původně odeslal jass
ehm sem z toho malinko zmaten,procesor musim odemknout (spojit L1) pokud chci menit nasobic z biosu ne? Pokud chci nasobic menit primo pres BP_FID tak ho odemknout nemusim ne??
...eééé, musis ho odomknut v obidvoch pripadoch :arrow: uz som v tomto threade pisal, ze som to skusal na neodomknutom XP1800+ s jadrom Palomino a ked som zadratoval socket tak sa s neodomknutym CPU pocitac nerozbehol :? :!:Citace:
Původně odeslal jass
jo tak ted je to jasny, ale me se proste nechce procesor odemykat LEPENIM!!!, jde palomino odemnkout nejak jjinak nez prelakovanim pinu? dikyCitace:
konecne srozumitelne :)Citace:
muzu pozadat este o nasobice 13,5 a 14? ja nemuzu kvuli radicum vejs s fsb a celkem me to toci >:E
2 rabban: uz je to tu niekolkokrat :arrow: ale ked tak pekne zadas :wink: http://www.vs.sk/ousi/temp/multi_final-3.jpg
2 Rabban: Bylo by možná lepší, kdybys to napřed pochopil než budeš drátovat. Pro tvoje vlastní dobro. Doporučuji ti přečíst si můj článek (odkaz výše), jestli to pochopíš, tak už vše vymyslíš sám.
http://www.pretaktovani.cz/text/jaknapiny.asp
No není to boží?
Myslím, že největší překážkou pro pochopení je to, že se všude uvádí "Jen pro přemapovanou sadu". Lepší by bylo: "Pro Bartony". Ty mají přepálené L3, na rozdíl o XP. Ale když je u XP spojím na patici drátovým můstkem, tak se vlastně nic nestane, jen tím uzemním už uzemněné, ne?
Takže XP nemají přepálené L3 a Bartony ano? Další, který vůbec netuší, o co běží. A to jsem si myslel, že můj článek to všem zde osvětlí, když už jste na to nebyli schopni přijít sami.Citace:
Původně odeslal jagoro
Jo, další... Oprava: ne "můstky", ale "poslední můstek".
I tak je to blbost, třeba 2500+, 2600+, 3000+ (400) a 3200+ mají poslední můstek spojený.Citace:
Původně odeslal jagoro
tak sem si cvicne v praci zkusil dratovat do socketu a jde to vyborne, az nad ocekavani jednoduche.... zkousel sem treba 12,5*133, 15*133 a vali to v pohode. Akorat sem to zkousel na Thoroughbredu.... zitra asi dovalim do prace PC a budu uz zkouset na svym Bartonku :-)
...a to nemluvim o priprave, za pet minut sem mel pripravenych 20 Ucek :-) ...dokonce jsou to necim pokovene medene dratky a funguje to fajnove... asi pozink, cin nebo neco takovyho.... ;D
BTW pouzil sem ten sikovny skriptik na http://www.ocinside.de/go_e.html?/ht...md_pinmod.html
...njn, ale ku zmene kazdeho nasobica podla tej stranky je treba 5 prepojov :? a podla toho mojho navrhu napr. na multi 13x stacia dva prepoje :wink:
...kazdy nech si vyberie co mu vyhovuje :!: :wink:
taaaaaak uz to mam za sebou.... hned jsem zkusil dat jen jedno Ucko abych si premapoval sadu, jenze muj procesor ma jako default nasobic 11 a ten v horni sade nema ekvivalent (jak napal Eagle ve svem clanku na PCT http://www.pctuning.cz/Default.aspx?...=2&ArtId=17969) a tudiz to nenajelo. Musel sem tedy natvrdo nastavit nasobic na socketu Uckama. at uz sem pouzil metodu od igora nebo z www.ocuinside.de tak to sice jelo jak sem chtel, ale neslo menit nasobic v biosu.
Vzhledem k tomu, ze abych zmenil nasobic musim sundat chladic a tudiz vymontovat celou desku z bedny, rozhodl sem se ze do toho pujdu trochu hardcoroveji a votocil sem desku a napajel si draty na potrebne piny, zajel do GM El. a koupil dva DIP 6x prepinace a napajel to na ty draty :-)
Funguje to perfektne.. kouknu na Eaglovo tabulku nastaveni mostiku ze socketu, nastavim DIPama a jedu :)
Dekuji timto Igorovi a Eaglovi, pac kdyby nedelali to co delaj, ja bych dneska neudelal to co sem udelal ;D
BTW uz jedu prime stable na XP3000+ (Barton 13x166) pri default voltazi 1,65V :-) pri 100% vytizeni prime je teplota dle ASUSPROBE 55°C a dle meho externiho cidla 54°C takze se to shoduje a je to OK ;D chvilku to necham a pak pujdu jeste kousilinek vejs :wink: :lol:
BTW2 prisel sem o svuj AirWind Tunnel... vymenil sem svuj AC Super Silent PRO za AC SlimSilent PRO a ten ma vetsi plochu (a nizsi zebra) a tudiz se mi tam uz ten tunel nevejde :-/ ...je to skoda, pac jinak by byla teplota asi tak o 5°C mensi :o
JÁ SI TEDA OSOBNĚ MYSLÍM ŽE AŽ VSTOUPÍME DO EU TAK GUMY DO TEPLÁKŮ LEVNĚJŠÍ NEBUDOU ...TO SI TEDA MYSLÍM JÁ .....
Me vali na Abitu KT7E Athlon XP 2000+ @2300+(150*12.5) dneska premapuju a pudu vejš 8-)
Nevíte jaký díry v socketu mam propojit, abych u mýho 2400+ změnil násobič z 15 na 13.5 ?
Jdi na stránku 4 :idea:
Tak jsem to zadrátoval na 13.5, po nabootovani se mi to hlásí jako 2200+ , ale v BIOSU je to jako 1500+ s násobičem 10 a jakmile s čimkoliv pohnu (stačí jen když u vyberu procesoru necham tech 1500+) tak uz nenabootuju, ani kdyz vyberu >2100+ , ani kdyz davam ruzny nasobice, ani kdyz hejbu s FSB. Takze jedina moznost je mit 2200+. To uz jsem si mohl nechat 2400+ a usetril bych hodinu prace.
mam neco podobnyho,treba se to bude taky hodit http://www.ocinside.de/index_e.html?..._painting.htmlCitace:
Původně odeslal Obelix
Podle me ten uvedenej obrazek na zmenu multip. je spatne, protoze tam je ze 11 v bezne sade odpovida 17 v rozsirenej a to neni pravda, aspon to tak pisou na http://www.pctuning.cz/titulnistrana...69&ChapID=3222
...no tak to vyskusaj a uvidime coho dosiahnes a samozrejme to sem aj napis :!:Citace:
Původně odeslal brozov1
...keby som to nemal prakticky vyskusane, ze to tak funguje jak som to popisal a hlavne nakreslil, tak si snad nebudem robit z huby ri.t a nedam to sem :!: :!: :!: ale tiez ma to prekvapilo :!:
No neber to jako nejakou kritiku, naopak jsem rad ze jsi to odzkousel, jenom jsem chtel upozornit ze oficialne by nasobic 11 nemel mit ekvivalent v horni sade.
Vzhledem k tomu, že jsem násobiče zkoušel na desce, která umí změnit vše jen ne BP_FID4, tak je myslím si jasné, co bude správně.Citace:
Původně odeslal brozov1
kupil som 1800Xp Bo s 1,5V preskusany v Epoxe RDA3+ isiel v pododke na 12* 200 2400Mhz a isiel by aj viac.
Ale ja mam dosku KR7A s KT 266A ktora nema vedsie nasobice ako 12,5 a potom 13 above
nic ineho mi neostavalo ako predratovat, najprv som pouzil tuto schemu
http://www.vs.sk/ousi/temp/multi_final-3.jpg
ale ukazalo sa to ako uplne na prt niektore nasobice mi vobec ani nenabehli a niektore uplne inak nap 14xmi islo ako 22 a 22,5 ako 23,5 takze haluze ako hrom
Tak som si pozrel www.ocinside.de a nasiel som si nasobic 17*133 ktory ma uplne inaksie zapojenie ale hlavne mi to funguje ako ma takze teraz bezim na 17*133 2261Mhz cize super pri 1,65V
A este nieco po vlozeni procu do dosky mi BIOS automaticky omezil napajanie na max 1,625V ale da sa to vyriesit ak premalujete L11 mostiky tak aby napajanie bolo 1,75V(nezamalujete stredny mostik najdete to tiez na www.ociside.de) a potom uz BIOS neprotestuje a da az 1,85V pre proc.
S tou 14x máš pravdu. Dnes som to skúšal a bolo to 22x. Ináč je to v pohode :-)
Tak jsem si po precteni celeho threadu rekl, ze by nebylo spatne si takhle upgradovat pocitac :) Kamosi mi koupili potrebny procesor 1700XP a ja jsem se jal dratkovat socket. Mam zakladni desku Microstar KT133 Pro 2A. FSB to podporuje maximalne 100MHz, takze jsem se vydal cestou zvyseni nasobice. Nasobic jsem predelal pomoci schema z teto diskuze na 19x. A jeste jsem zvedl napeti pomoci dalsiho dratku na 1,65V.
A ono to jelo :) Teplotu jsem mel kolem 53 stupnu (chladic Spire). Otestoval jsem to v Sandre a ukazovalo mi to neco mezi XP2200 a XP2400.
Bohuzel to takhle krasne jelo jen ctrnact dni... Pak mi to spadlo, kdyz jsem sachoval s dvirkama cdromek - cimz jsem asi zatizil neumerne zdroj.. Ja vul mam totiz je 230W. No a zatim to vypada, ze to odnesly harddisky nebo radic na desce - pocitac mi najede - do biosu muzu, ale hardisky to nezna... neni schopen z nich nic precist...
Chtel jsem se zeptat - nejsem odbornik - je mozne, ze se ty harddisky (radic) odvarily poklesem napeti???
Nejen možné, ale dokonce bych to viděl po nárazech při přepravě jako druhou nejčastější příčinu smrti disků.Citace:
Původně odeslal dup
Volakedy som mal tiez taky prob ale chvala bohu vtedy mi to odniesli len subory ze neboli citatelne a teda nefunkcne stacilo natiahnut novu Fatku preformatovat disk a kupit nov. zdroj a vsetko bolo v poriadku.
...to je divne ???Citace:
Původně odeslal x3X3x
a ekvivalent 17 je 10 a nie 11
Aspon v nastaveni mi BIOS ukazuje 10* :)) miesto 17 pre vyssiu sadu
...to je mi jasne, ale ja som ten obrazok robil podla toho ako mi to fungovalo po zadratovani na mojej doskeCitace:
Původně odeslal KOVO
...mam doma este stary board s VIA KT133, tak ked budem mat cas tak to vyskusam este na nej :roll:
Tak to je teda divne :?: ??? vsak v tom by nemal byt rozdiel ci nie, vyskusaj a napisCitace:
...no praveze by nemal, ale tu dosku chcem aj tak na nieco vyskusat tak to sklbim do jednoho :wink:Citace:
Původně odeslal KOVO
no a ja to mam tak ze mam zadratovany len ten na premapovanu sadu a mozem to menit v biose podla tej tabulky co tu je uvedena a pritom by to nemalo vobec fachcit.
... no prave ze fachat by to malo, ale niekolkym (vratane mna) to nefachaloCitace:
Původně odeslal hr
...vcera som skusal overit funkcnost toho nasobicu 14x a pri takomto zadratovani (to iste ako na tom obrazku pred tym)
http://www.vs.sk/ousi/temp/14x.gif
mi nabehol nasobic 14x, tak fakt neviem wo co gou ked niektorym nabiehaju nasobice 20 and higher :?:
tak dneska jsem si konecne prehodil nasobic na 14x166MHz, dekuji igorovi a killerovi za jejich rady. Pro ostatni... nebojte se, podle navodu to zvladne i male dite :oops:
zatim mi CPU jede na 2324MHz pri 1,75V, ale napeti je prvni pokus, takze se podle me bude snizovat :-)
Ste ma tu navnadili. Kúpim nový zdroj a skúsim to aj ja! Zatiaľ idem na 12,5*133, vyšší multiplier by sa však zišiel...
...no odkazov na navody tu mas tak vyskusaj :wink: