NJ vsetko zle je nanieco dobre !! :wink: :DCitace:
Původně odeslal GABO
Printable View
NJ vsetko zle je nanieco dobre !! :wink: :DCitace:
Původně odeslal GABO
No hej ale ty mas v compe 3000+ a ja 2700+.... :|
No ale zas mas o 10°C - 15°C nizsie teploty co tiez potesi :DCitace:
Původně odeslal GABO
Kua uz mam s TT7+ na stredne otacky.... skoro stale 55-56C :roll:
Hmm, ale je to sposobene aj navysenim MHZ o 51 bo povodne na 2300mhz som mal 50C.
Uz to za take 2-3 tyzdne vyzera na MAX otacky... :-( (to je tak na sluchatka...)
Par MHz navyse a trpnut koli teplote-to sa neoplati.
Tak asi .. Ja si asi teraz v lete procak o par MHz podtaktim a znizim voltaz aspon na def. uroven ked nie este nizsie. Mozno skoncim az pri voltazi 1.2V ako tu bolo niekde pisane ze niekdo tu natom tak slape pri 33W !! No chistam vodnika (uz mi to treba pomaly len poskladat) tak dufam ze to uchladi kuaaa .....Citace:
Původně odeslal Toxic
PS: moj sused uz ma poskladaneho toho vodnika (sme sa do toho pustili a dali sme urobit waterbloky CPU GPU a CHIPSET) a chladii mu to zostavu z AMD ATHLONom 1300MHz cloknuty na 1550MHz a chladi mu to aj z neaktyvnym chladenim radiatora tak na 50°C pri 4h BURN K7 ?? ?? ?? UCHladi mi to ??
Rad by som si pozrel toho vodnika a trochu s tebou pokecal o vyrobe, nakladoch a tak. Ked ho budes mat hotovi a namontovany, tak sa ozvy.
Inac by ma zaujimalo, ako nahodis na tvojom epoxe 1.2V??
Ja ma najnizsiu hodnotu 1.4V.
Tak este som sa do BIOSU nepozrel ale myslel som zze tych 1.2V tam bude ked to ma aj ina doska !! No tak budem asi musiet behat na 1.4V !! ale pozrem a napisem preistotu :DCitace:
Původně odeslal Toxic
jj asi se-ru nato a podtaktim to naspet na 2300mhz ne :?:Citace:
Původně odeslal Toxic
tych 50mhz aj tak realne nic moc neprida nie ???
Tych 50MHz neprida nic moc ani v reale a ani v syntetickych testoch.Citace:
Původně odeslal Semik
Sa nad tym zajtra zamyslim a uvidim...... :?
Ja bezim na tych 2404Mhz pri low otackach na TT V7+, ale okolo obeda je uz potrebne prepnut na medium otacky, lebo teplota stupne na 59'C pri zatazi, a procak prestava byt stabilny.Citace:
Původně odeslal Semik
No znizovat freq. sa mi nechce :)
Mám to skoro stejne co jsem zvedl z 2300Mhz na 2400Mhz mi to dělá na prime 95 - až 60 stupnů ale jede stabilně
Mno, 60C zvlada DLTC3 dost v pohode to je fakt, ale ide prave o to. Zatial nevieme ci ma vysoke napetie a stale vysoke provozne teploty na Athlona nejaky vpliv :!:
Pokial ho nejakym sposobom odpalis, pripadne vyhori .... moze zobrat dosku + par komponentov dohrobu zo sebou :roll: (samo ze su to len spekulacie)
Vorlon&Fred / Ako tak pozeram, neni najmensi dovod mat proc na MAX ked mate obydvaja Grafi co to nevyuziju :D
Ak teda nekodujete DiwX a podobne....
No tak som sa vratil - od stvrtka som bol out a nechal PC behat a samozrejme pocitat UD. Pozeram a pohoda - teplota v normale ako som uz pisal davnejsie.
2Semik: na tych 50 Mhz by som sa vykaslal :wink:
tak jsem na ukor trocha více hluku přidal na Volcano a teplotu dostal na 56 stupnů při zatíženíCitace:
Původně odeslal Semik
2Gabo- jj uz som to hodil naspatek...
(btw- nedostal si moju spravu cez icq...ohladne Nvidie..)
4Fred- Tym myslis ze si zvysil otacky na Vulcane, alebo ho prave kupil ???
9mám ho už od upgrade compu (Volcano 9) ale snažil jsem mít otáčky na 2500 - 3000 . a Ted jsem ho zvýšíl na 3900 otáček -už je to docela fučák -a stím spojenej hluk (tím myslím že už to není bezhlučnej comp ale už je slyšet) ale jde až na 5000 -tak mám rezervuCitace:
Původně odeslal Semik
Mno keby som ja dal V7+ na plne tak je to okolo 6000-6300 ot. ;D
Takze o tom pokoj......
Inac ma tak napadlo, ako sme predtym rozmyslali ci pri DLT3C nejde o maximalne nepodarky ktore musia byt maximalne degradovane+znizene napetie, aby nepiekli.
Zrejme to nebude pravda ked sa teraz do obehu dostali 2100+ DLT3C :idea:
Takze najpravdepodobnejsie riesenie je ze AMD uz tak zdokonalila svoju vynosnost s 0.13mcronov, ze jej prociky behaju aj na 1.5v oproti tej prvej ...varke, co vlasne boli skorej nepodarky (DUT3C) a preto museli mat 1.6v.
Je to vlastne tradicna evolucia procikov u AMD ked prva varka mala ... 1.65v (T-bred AO) dalsie uz mali 1.6v a teraz po doladeni uz vsetky bezia na 1.5v
Podobna situacia je teraz aj u AMD Oteronu, ked prve kusky bezia na 1.55v a to su len 1,8ghz. Avsak Opteron na 2.ghz ma uz mat 1.450v.
Tym su vlastne potvrdene predchadzajuce uvahy. Vzdy kym AMD nedoladi svoju vyrobu predava CPU s vyssim napetim, aby zvladali vysoke MHz, ale po doladeni vyrobnych procesov (ich zuslachteni) moze napetie znizovat, bez straty stabylity pri vyssich Mhz.. :wink: ....
DLT3C nejsu ziadne nepodarky, ale vrchol sucasnej evolucie :!: (ak AMD neodladi svoju vyrobu este raz..... :lol: :lol: )
2Semik: aj to je dobra uvaha...si v tom velmi dobry SEMIK :wink: ale jedno je iste...bud plati jedna alebo druha. TU spravu mi posli este raz...dnes mi kus blbol net.
No mna by eln zaujimalo ze preco aj oproti DUT tie DLT tak sialene topia ked podla Semikovej hypotezi je to len odladenie a stiahnutie voltaze na minimum !?!?!?
NEBOUREJ MU TO, KDYŽ TO TAK HEZKY VYMYSLEL :wink:
Zajímal by mě výsledek nějakého taktování na 2100+ DLT3CCitace:
Původně odeslal Semik
Kde na to ten Semik chodi...
Inac sa priklanam ku Cox-ovi. Ked su vyladenejsie, tak preco tak topia. Vyrobny proces zdokonalili, ale zas im to topi, tak ako volakedy.
možná se prostě tadle várka vyvedla jinak...stačí jí méně napětí, ale víc topí. stejně nido neví , co se při té výrobě vlastně děje. myslím, že na výsledek jsou zvědaví i lidé od AMD :wink:
Podľa môjho názoru a vedomostí z oblasti polovodičov, môžem povedať len v krátkosti toľko: Tranzistory - základný prvok procesorov pracujú v spínacom režime-t.z. buď vedú prúd - " ideálne" bez úbytku napätia alebo nevedú - nekonečný odpor. Keďže sa zatiaľ nepodarilo vyrobiť ideálny spínací tranzistor, vždy tečú cez priechod v uzavretom stave tzv. zbytkové prúdy, ktoré spôsobujú zohrievanie a taktiež pri stave otvorenia, ak by boli skutočne otvorené, nevznikne na priechode úbytok napätia a následne vyžiarené teplo. Z toho vyplýva, že čím sa polovodič v prevádzke viac zohireva, tým je ďalej k ideálnemu stavu. Nezanedbateľný je aj stav prechodu medzi log.1 a log 0. ten sa nedeje nekonečne krátky čas a čím je tranzistor rýchlejší a dokáže tento stav skôr prekonať, tým lepšie. A vzhľadom na frekvencie procesorov sú to veľmi krátke časy. Ak to niektorý z elementov nestačí včas preklopiť dostáva sa do stavov neuplneho zopnutia alebo vypnutia, preto do určitej frekvencie pomôže zvyšovanie napätia na úkor zvyšovania vyžiareneho tepla. Takže ak sa procaky viac zohrievajú pri danom napájacom napätí nie je s nimi niečo v poriadku.
Uff to som sa zozkecal
Mno tak to vlasne mozes odpisat vsecky prociky, kedze do dnesnej doby takto trpi kazdy...ci uz od Intelu, alebo AMD.Citace:
Původně odeslal SEPO
4Cox-
Mno preco tak hreju ??? Si zober, ze pokial ide DLTcko na default je pomerne chladne, ale hreje s vysokym napetim a MHzami. Takze by som dovod vysokej teploty hladal inde.
Proste tam kam ide taktnut priemerne DLT3C je uz max 0,13mic technologie od AMD, takze to tam proste pecie o zivot. (2300-2500)
Je to vlasne normalne. Aj 0.13mic PIVO na 3.0ghz hreje ozivot a chladenie je obtiazne.
Je teda logicke ze na limite tech. je teplota maximalna.........
tak to si asi jeste nezaregistroval, ze DLTcko na default voltazi (=1.5V) a frekvenci hreje MNOHEM vic nez DUTcko na default (1.6V)... mel jsem v kompu oba, tak vim o cem mluvim...Citace:
Mno preco tak hreju ??? Si zober, ze pokial ide DLTcko na default je pomerne chladne, ale hreje s vysokym napetim a MHzami. Takze by som dovod vysokej teploty hladal inde.
Proste tam kam ide taktnut priemerne DLT3C je uz max 0,13mic technologie od AMD, takze to tam proste pecie o zivot. (2300-2500)
Je to vlasne normalne. Aj 0.13mic PIVO na 3.0ghz hreje ozivot a chladenie je obtiazne.
Je teda logicke ze na limite tech. je teplota maximalna.........
Pri DLT3C asi AMD trochu modifikovalo tranzistory takze sa spinaju rychlejsie ale maju vecsi stratovy vykon ako pri DUT3C, takze procak viac hreje, ale ide na vyzsiu frekv.
Mno pre objektivnost by niekto kto ma DUT3C aj DLT3C mohol odsledovat teplotu pri deafaulte...to jest 1700+.. a ich defaultnom napeti.
SUboj storocia :
V lavom rohu a cervenych trenirkach DUT3C ! vaha=1.6v
A oproti nemu v pravom rohu a modrzch trenirkach.... DLT3Cko vaha=1.5v ;D
Kto bude vitaz ???....to mozete urcit aj vy :wink:
Nie teraz vazne.... Inac nevyuziva jadro Bartonov tiez step DLT3C :?:
bolo by to totiz pravdepodobne nie...
Hmm....vsak tusim som to pisal uz v odstranenom threade ze som porovnaval a DLT3C hrialo viac.....
Mno tak vraj su Bartony vyrabane len s napetim 1.65v.... zaujimave .
Veru veru, mne sice doska ukazuje blbosti myslim teplotu ale odcitava sa 20C z tej co ukazuje (viacero zdrojov...). DUT3C bol na standardnej voltazi a frekvencii chladnejsi...(neviem presne uz o kolko len viem ze ma to presvedcilo ze si necham DUT3C JIUHB).
něco jak s Opterony - postupně budou snižovat napětí a zvyšovat frekvence (nevim , proč mne to překvapilo :wink: )Citace:
Původně odeslal Semik
Aj ja mam tak eskusenosti, ako ma Gabo. Vyskusal som dva DUT3C a jeden DLT3C.Citace:
Původně odeslal GABO
Hej, ale to bolo v pretaktovanom stave nie ???Citace:
Původně odeslal GABO
Myslim ze keby si mal aspon moj proc (a to nepatri k tym uplne najlepsim :wink: ) tak by si si ho 100% nechal.
inac pri tomto zisteni, ze Barton zatial pouziva len obdobu DUT3C (presne cisla neviem, kedze ma 333FSB :oops: )
Ale AK teraz pri uvedeni modelu 3200+ siahne po obdobe DLT3Cka je to jasne nie :!:
Som nato dost zvedavy.... ak DLT3C naozaj dosahuje vysie vysledky, ho AMD musi na 100% pouzit nie :?: (iba ak by ich odradila pripadna vysoka teplota ze ;D )
Ale AK teraz pri uvedeni modelu 3200+ siahne po obdobe DLT3Cka je to jasne = zda sa ze ANO.
A skusal som aj v pretaktovanom aj v nepretaktovanom stave.
By dakto mohol skusit zohnat dake foto 3200+ ky...
Zatial som nevidel ziadne...
Mno uz sa obajivyli fotky Bartona 3200+ , ale za prdel nedovidim ci to je obdoba DLT3Cka ??? ???
Vie to dakto precitat :D
musi se pockat na detailnejsi foto....
Mno tak sa mi na THG podarilo ukoristit foto Bartona 3200+ a je to : DKV4E kde K znamena 1.65v :eek:
Tak ako teraz..... to je mrdne vela...zeby mala AMD problemi s vytaznostou a preto zdviha napetie ???
Je mozne, ze dvojnasobna cache pamet robi nejake problemi..... :?
Takzy vyzera ze DLT3C...bolo predsa hratkou prirody :roll:
http://www.de.tomshardware.com/cpu/2...es/athlon1.jpg
Hmm 1,65 V je zas navrat k povodnym THB na 1,65 V. DLT3C bolo akýmsi nepodarkom ale velmi velmi dobrym :-). Som zvedavy kde to AMD potiahne (myslim s Bartonom).
NO ja myslim ze uz vela tam v rezerve nemaju. Ved je to vlastne to iste ako Tbred a ten konci na 2500MHz a to uz tiez aspon z 1.8V ktore si ako Def. hodnotu AMD nemoze dovolit !Citace:
Původně odeslal GABO
Myslim ze este 2.3Ghz v pohode vyrobit dokazu a 2.4Ghz mozno ledva ledva, takze maju nejaku rezervu, ale P4 je uz asi tiez na hranici.
No tych 2,4 je fakt o drzku - zajta mam 1800+ DLT3C tak uvidime...
Testny to a pod si uz konecne po tie buzirky :wink: .Citace:
Původně odeslal GABO
Tak ako ta 1800+ uz ju mas testnutu ???
Takze AMD potvrdila, ze DLT3C je dieta nahody...a nie poriadne topspeed modeli :?
Je teraz aj jasne preco po prekonani 2200mhz tak uzasne hreju... (aj BArtony sa dari vyrabat na max tuto hranicu.)
fok smola...
hod tu odkaz na tu spravu od AMD...akosi som nenasiel.. :wink:. Ta XP1800+ je uz samozrejme odtestovana...
Nee nemyslel som to tak, ze AMD vydala oficialnu spravu ;D . Proste nevskytuje sa nikde medzi Bartonmi a to su momentalne top modeli... (mam pocit ze T-Bred je uz dead :? )
To jadro u Bartonov a T-bredoch (od 2700+) uz nabeton neuvidime. Je prenich zrejme nemozne vyrabat CPUcka s napetim 1.5v na takych vysokych MHZ.
Sak ledva potia dostatocne mnozstvo Bartonov 3200+ a to tiez na 1.65v
Je 100%, ze 1.5v proste neustoja.
btw... kolko si ty dosiahol pri 1.5v ??? stable.....mas v clanku napisane len pri 1.55v.
Dik :wink: pri tych 1,5V ti napisem presne pozdejsie...otestujem asi az zajtra lebo sa mi nakopilo testovaciek a v obyvacke mi to vyzera ako keby spadlo lietadlo s komponentami ;D tak to musim dat do vecera do kopy.
No ja neviem ako inym,
Ale mne moja DLT3C 0308SPMW ide na 2400+/1.47Vcore, zatial rock stable(skusal som aj nad 60°C{realne 75})
Myslim, ze na 2GHz by ich mohla AMD kludne davat na 1.55V, aspon by default menej kurili.
Momentalne ho skusam na 1,44Vcore uvidime ci to bude stacit.
Vela zalezi od kusu aky chytis...je to proste na tom.
JJ dnes je to hnusne !! Dnes uz sa neda rovno povedat ze ta ci ona sria je najlepsia a uz vobec nie ktorej farby jadro je nejlebsie pretoze to ide cisto od kusku. Dokonca aj 2 "identiske" procaky sa mozu uplne inak taktit.Citace:
Původně odeslal GABO
jj najlepsie by bolo za malu proviziu naviac predavat dobre taktovatelne kusky :wink:
a neztratilo by se troška toho OC kouzla ? troška té tajemnosti...co to mám vlastně za procák....a tak.
2Semik: no mozno ze sa dockas niecoho podobneho :wink:, pozri thread o tej moje XP1800+.
2COX: suhlasim s tebou uplne...pomaly je to uz tak.
NO GABO nieco take chysta na jesen tak sa nexajme prekvapit. Dufam ze mu to vynde !Citace:
Původně odeslal Semik
Tak na toto som zvedavy.
Gabo :Som zvedavy na formu akou to chces redistribuavat dalej. Konkretne aky celoplosny dosah to bude mat. (dufam ze nie len v Kosiciach :roll: )
Chocen : Mno ked si zoberiem kolko nervou ma stoji volba ta ci oneho komponentu... by som bol rad keby sa dalo vsadit na istotu.
njn - pravda je, ze jsem posledni dobou vetsinou zklamanCitace:
Původně odeslal Semik
no neviem, ked som este byval v Kosiciach tak som mal pocit ze sa tam predava len ehm "odpad"
Mno neviem to naisto, ale predpokladam, ze ten Gabov obchod berie veci z Libri, alebo Agemu... ;D
Takze to tam len dopredavaju..... :D
2Semik: bude to celoplosne na celom SK, detaily neskor...zalezi na tom ci bude zaujem napr. o to ze zoberiem novu dosku , 3 CPU k tomu z toho jeden vyberiem ako najlepsi ...vytunim to a bude to vytunene na predaj. Proste nieco take tu este nie je.
Je to pekne a drzim Ti palce. Urcite to vela oc oceni.Citace:
Původně odeslal GABO
Mno je to zaujimave, ale kym sa do toho vrhnes si to 100% premysli. Ak to bude nedotiahnute, tak skoda myslienky :roll: a ta to navise len znechuti. :?
by si mal skusit najprv len daco v malommnozstve a samozrejme aj samostatne. (take super DLT3C kupi kazdy, ale na dosku uz nemusi mat :wink: )
Len aby si potom stihal reagovat na dopyt :wink: .
Keby som premyslal vela tak to asi nespustim - ono do detailov sa vsetko neda, a vzdy je to risk - ak neriskujes nemas...pravidlo. Takze uvidime :wink:. Nech sa vydarí...
a pro ČR nic ?
uvazuje sa a snad to po novom roku problem nebude...
Este doplnim ze nemal by to byt problem celkovo aj do Ciech a SK ak pride spravny cas vytvorim thread a nejake blizsie informacie - ktore uz dufam budu do spustenia postacovat. Budem sa snazit tak aby nebol ukrateny nikto ani SK ani CZ :). Dobre podme spat k teme threadu...
Mno uz ani neviem o com... DLT3C su uz medzitym zname, ma ich skoro kazdy.
Prehrievaju sa, ale nezomieraju... su momentalne idealne CPU ad AMD..co sa ceni v dobe neisteho vysledku s Athlonom64 :?
Neviem, ale v poslednej dobe mam pocit, ze to AmD nezvladne.... snad to je len sen....... :roll:
Ja ho ešte nemám :evil: :-( :-( :-(Citace:
Původně odeslal Semik
no, ale jak tak koukám, máš úplně zázračnou DUT :wink:
jasne Cochocen ma pravdu v tvojom pripade by sa oplatila len vymena za DLT3C a to tiez len v pomere 1:1 :idea:Citace:
Původně odeslal SEPO
To DUT3C ti ide fakt pekne ak ide na tej frekvencii stabilne...bral by som ho (teplota musi byt dobra). Moj co som mal predtym isiel tak na 2180 stabilne - nad 2200 MHz stabilita nehrozila.
Dobrej kousek DUT ale zazracnej urcite ne, vzdyt do toho pere 1.925V :) Ja mel DUT 1.85V (spis 1.82V) 2240MHz stabilne.
aa - ted jsem si toho vsiml....no, ja to zatim na vic jak 1,775 nezkousel...nechce se mi do toho prat tolik (bojim bojim)...ale myslim, ze bych se taky dostal jeste o kus vys, nez tech 2050MHz na kterych to jedu...
Až taká zázračná nie je. viz popis. Viac sa mi doň nechce trvalo dávať - neriskujem, lebo teplota sa blíži k 50-ke a to je pri takom napätí už riskantné. Tieto hodnoty som dosiahol až po dostatočnom "zapečení" 3mesiace!Citace:
Původně odeslal Chocen
Bodol by mi Gabov procák 1800ka ktorú testoval. Ale zatiaľ môžem len snívať :lol: :lol: :lol:
Alebo, že by Gabo nejako pomohol :?:
a opět jsme u toho - jaké je ještě dlouhodobě bezpečnéí napětí a jeho vztah k teplotě... ;D
2Sepo: tak nepomozem lebo tie 1800+ sa minuli - cele plato je uz predane :-o .
: Gabo :_
Dík za ochotu !
Chocen:
Už som o tom písal, skús pohľadať staršie príspevky, nechcem sa opakovať. Len krátko, Do 50°C môžeš ísť aj na maximum s napájaním t.j. 2V. Ale jedná sa o skutočnú teplotu púzdra nie to čo ukazujú rôzne sledovacie programky!
jj, vím že se to tu už probíralo, já jen že se to objevilo zas :wink: - je to taková věčná otázka průrazného napětí polovodiče ;DCitace:
Původně odeslal SEPO
Nejde tu len o to ake je teoreticke prierazne napetie, ale dolezity je aj vlastny dizajn CPU 8-)
Athlon este nikdy tento neduh nemal, co je podla mojho nazoru zasluha dizajnu.
Nie ako u P4 kde v dosledku zlej kalokulacie .... spravili chybu, ktora po prechode na 0.13mic spravila s ich prociku....obet :lol:
Co to mas za serii ??? Ja si koupil 1800+ vpmw, mam ocekavat shit ??? :?Citace:
Původně odeslal GABO
No mam 1800+ DLT3C JIUHB MPMW....no skus ho ...uvidis.
tak zatim nebyl cas na velky testovani, ale jede v klidu na 2200 pri 1.55V, to by mohl mit potencial, ne ??? ;D
Vyzera to dobre. Skus dat vyssiu voltaz (ak to uchladis).
No pri 1,55V mi ide na 2200 MHz aj mne...takze no problem. Skus ist vyssie..
Hosi hosi...tu davate take vysledky s 1800+ ;D Budte sefovia a skuste to s 1700+ :mweheh: :mweheh:
To je daco ako s 2400+ moc easy 8-) (Som od takeho overclockera ako Gabo cakal viac :roll: )
////////////{JUST A JOKE}/////////////
Gabo nie je overclocker, on sa len tak tvary.Citace:
Původně odeslal Semik
////////////{JUST A JOKE}/////////////
Akí ste to overclcokeri ze neviete ze 1700 je vlastne to iste co 1800 len preznacene :) ;D takze skoda ze na tu 1700+ DLT3C som nemal stastnu ruku co uz :? . Ale aj ta 1800+ staci.
2TOXIC: no jasne ze sa tak tvarim - zakryvam to ze som mafia 8-)
A aku mas teplotu ked ti bezi na 2200 Mhz ja to dnes skusim a som zvedavy ci to bude pri 1,55 v prime stable. 11 x 200 = 2200Citace:
Původně odeslal GABO
SKusim dnes aka bude..neviem ci som to uz nespominal niekde..
Hej mas to v tom clanku ... kde si recenzoval 1800+ ;D ;D
no ja mam pri 2200(12.5 x 176) 1,55V teplotu kolem 67 na epox 8k3A s AC slim silent pro tc, myslim pohoda.
fsb mam na 176 a jak to zvysim, tak nestihaj jiny komponenty, takze s poradnym experimentovanim si pockam na nforce2 desku
Hej mam takze pohoda :)
Takze teraz v odstupe 6 mesiacov od zakupenia T-Breda je jasne ze nejde o ziaden nepodarok a hlavne netrpi ani SNDS :wink:
Je to dalsi krasny dokaz, ze AMD vyraba kvalitnejsia a robustnejsie CPU ktore dokazu pracovat aj v estremnych podmienkach ;D
Intel by uz bol krasne dead...
btw... 6mesiacov pri 1,77v a CPU sa sprava lepsia ako pri kupe. (ide vysie taktnut...atd) Proste nadhera.
tak sem konecne splasil aspon 300W zdroj.A hned sem otestoval kolik z ty potvory zeleny dostanu. ;D .A sla az na 2400MHZ pri 1,7V! je to JIUHB 1800 DLT3C. Postlo to tak OK. Ale nevim az na jakou voltaz CPU muzu jit bez moc velkyho rizika? Prolez sem to tady a meli i pres 2V znamena to ze bych mohl jitv pohode az na 1,85V? Dik za odpoved