len si to poriadne este ponastavuj, nenechavaj to na default, je tam rapidne vylepseny eax a mix..Citace:
Původně odeslal jago
Printable View
len si to poriadne este ponastavuj, nenechavaj to na default, je tam rapidne vylepseny eax a mix..Citace:
Původně odeslal jago
V tom návodu na instalaci se píše, že uživatelé Live! nemají instalovat Eax a Spkcon, protože jsou s tím problémy. To dá rozum, když Live! je jen stereo.
potřebuju pomoc....nejde mi na audigy2 vystup na subowfer...místo nj mi jde centralní repro...
hladaj v nastaveniach vymenu central a subwoofer navzajom, neviem si teraz spomenut narychlo kde to je.Citace:
Původně odeslal zen
Ja mám Creative Sound Blaster Live 5.1 Digital. Ktoré ovládače je vhodnejšie použiť, pre Audigy 1 či pre Audigy 2?
no samozřejmě že Audigy 2 :wink: podle již zde několikrát psaného postupu :|Citace:
Původně odeslal daggy
...mno, nechcete teda shrnout - (česky) krok po kroku , jak dostat z té SBlive5.1 maximum ? ..... ? ...... ať tu máme jedno - komplexní řešení, podle kterýho se můžou řídit všichni, aniž by museli pročítat celou diskusi ..... bylo by to fakt supr (to samý i pro Audigy1) .....
Paráda, ide to v pohode!!Citace:
Původně odeslal KoNG
copak tobě to tu nepřipadá schrnuto ??? máš tu popsané i problémy které můžou nastat a není to zas tak obsahlý threat :wink: stranka 1 a 3 jsou řekl bych ty hlavní jak nato ;DCitace:
Původně odeslal Jezyn
no rpvný dojmy tak torchu rozpaky, než sem to korektně nainstaloval uběhlo cca 30 min :evil: , pak sem si chvíli hrál s nastvenim repráků a taky mi to ze začátku vůbec nehrálo protože bylo nastavený 2.1 a ještě swap rear/front no zvuk jak víno, ale odinstaloval jsem je kvuli mikrofonu, hehe sem se tak trochu v těch založkach ztracel a netušil kde oc anstavit :oops: :?:
hm tak sme si to chtel zrobit na sve 1024player taky ale ty linky na treti starne jsou nefunkcni..kde mam teda sehnat cd nebo nejake ovladace k audigy2 ktere mam pak patvhnout?diky...
Potřeboval bych vědět, zda mám na svém SBLive! 5.1 použít raději postup Guide #1 nebo Guide #2. Hlavně z hlediska výkonu a kvality zvuku :-) Díky moc za odpověď ;-)
Pěkný,moc,jen co je pravda.Taky bych si svojí A1 předělal,ale stahovat po mojí lince cca 120 MB= min 17 hodin (a to bych ještě musel mít štěstí).
Holt se budu muset spokojit s tím,co mám.
Mám ale jeden dotaz.Při přehrávání audio CD mi stále přeskakuje zvuk.Když ale poslouchám CD přímo z mechaniky ve sluchátkách, je všechno v pohodě.Kde mám hledat chybu ?
Mohli by jste mi to prosim nekdo napsat cesky jak na to????
Jsem lama!!!
Nechapu to mam stahnute sb_install_multilang.rar a nejaky ctcomp nevim vubec co dal a co mam jeste stahnout spousta linku nefunguje napiste mi je prosim dik moc :cry:
Taxem přeložil ty návody. Hned jak budu mít čas tak to dam na web. Zatim to můžete stahovat přes Kaazu.
Super pak nahod link jsem ti moc vdecny.
Jo a nahodte prosim link at se daji stahnout ty multilanguage pack drivery(120mb) na tomhle threadu mi nefunguje ani jeden.
DIK
Tak během příštího tejdne možná dam ty překlady na snail.pc.cz, ale ještě uvidim podle času.
?????? Proč se teda ten Live jmenuje 5.1, když je jen stereo.Citace:
Původně odeslal jagoro
:lol: :lol: :lol:
Existuje nějaká možnost, jak zprovoznit na SBLive! tu konzoli EAX ???
Pokud budeš postupovat podle návodu č.1 a stáhneš ty upravený drivery tak pojede i EAX konzole :wink: , ale dle mého názoru mají o něco horší zvuk než ty originál :-( .
Tak mam tady takovou zprávičku. Už jsem si našel trochu času a dal jsem ty překlady na své stránky :-) Takže můžete stahovat na snail.pc.cz
Pak bych potřeboval ještě poradit. Nainstaloval jsem to podle Guide #2, ale když tam dam i ten novej update pro Audigy, tak je přihlašovací zvuk do Windows jaxi zku***ej, jako kdyby byli basy i vejšky na maximum, po přihlášení všechny ostatní zvuky už jsou v pohodě. Toto se děje ať tam dam jakejkoliv přihlašovací zvuk. Tak co s tím ???
Ja mam taky posledni drivery, ale zvuk je normalni (win98 SE).
Spis by me zajimalo, jak mam nastavit zvuk tak, aby sel ze vsech reproduktoru pri hrani MP3, protoze ten postup psanej v guide2 nejde .... kdyz po vsech krocich kliknu na default, tak se proste cmss3d vypne a hraje to zase jen z prednich 2 .... :/
nahodil jsem u své audigy 1 ovladače z A2 updatoval jsem to podle návodu jede to OK ale v EAX konzoli ve volbě efektů Enviroment po volbě jakéhokoli efektu , místo ozvěn začnou znít nějaké zmutované skřípance a nedá se to poslouchat , dělá to jen pod windows XP , pod W98 jedou ty efekty v pořádku , nevíte co s tím ?
dál by mě zajímalo dají-li se někde sehna další efekty pro EAX , další prostředí , hlasové efekty , advanced EQ , chtěl bych jich prostě víc , sice se to skoro nepoužije ale na minulé noname zvukovce jsem toho měl kolem 60 efektů
No poradte nekdo kde mam stahnout ty aktualizace.Dik
Mam to nainstalovane porad se mi tam cpe ovladac z WIN XP ten pak normalne predelam je to tak???
No tak to by mě taky zajímalo, mám taky takový problém (teda spíš měl jsem). Teď jedu na kX driverech a nestěžuju si. Ale až někdo poradí, jak rozchodit ve Winampu i zadní repro, tak se klidně vrátím k Audigy 2 driverům.Citace:
Původně odeslal jarkaMetelka
Jak vam chodi ac3 s Audigy1 s poslednima driverama na Audigy2(s EAX 4.0) pres AC3filter? Me to nejak blbne? Ale vypada to, ze mozna je nejaka nekompatibilita s deskou
mam l7s7a2
ano verze 0.70 blbne ale 0.69 je OK, jinak mi to chodí bez problémů zatím :))Citace:
Původně odeslal Totter
nevíte, jak sprovoznit centr při poslechu hudby, mám Live! 5.1 a drivery od Audigy 2. Neinstaloval jsem EAX conzoli (nešla mi). Dík
V EAX konzoli pustit CMMS nebo jak se to jmenuje
díky, ale u Live!5.1 mi EAX conzole z Audigy 2 nefunguje, tak nevim ???Citace:
Původně odeslal Totter
Tak sem si ke svemu Live! naistalovat kx drivery a je to teda veliky rozdil... Ted to hraje opravdu o hodne verohodneji. Jen co je pravda.
kde je sezenu?
jestli myslis ovladace ¨, tak tady http://www.kx.webz.cz/.Citace:
Původně odeslal blackmiky
tak sem si je aky sathl,ale zatim neinstalil neb mam otazku :arrow: funguje v nich eax ???Citace:
Původně odeslal Vamp_
Nie.Citace:
Původně odeslal Wolferine
tak jsem právě nainstaloval kxdrv3534f-full.exe ,,, a oproti původním driverům k Live! je to změna o dost k lepšímu. Velké plus vidím v tom že se konečně basy přesunuli z front speakerů jenom na woofer což dost přispělo k realistějšímu tónům. Zvláště ve skladbách kde řádí basová kytara - prostě o dost lepší. btw. jaký je rozdíl mezi kx a těmi v guide2 (ty mi nešli rozchodit) ???
mě taky nešli rozchodit a na tom http://www.snail.pc.cz/ nic nejni zajímalo by mě jestli je ten driver k Audigy teda lepší ???Citace:
Původně odeslal Unz
taxem tam taky nahodil kxdrv3536-full a málem sem se poch.cal blahem ..... to se s orig. ovladačema na sb5.1live NEDÁ srovnat .... to je NĚCO :lol: 8-)
přesně taky sem dal kX a zajímalo by mě jestli sou ty drivery na Audigy lepší než ty kX ??? protože ty kX sou fakt krutý 8-)Citace:
Původně odeslal Jezyn
No tak drivery na Audigy určitě nejsou o nic lepší než na Live, sám mám Audigy a oproti kx driverům originály hrají dost špatně. Jenom mi chybí podpora EAX u kx...
jo tak nechápu proč všici stahujou 120mb balíky když můžou mít lepší kX cca 4mb
Buď o nich neví nebo jsou gameři a chybí jim EAX.
já teda dost gameřím, ale jak jsem slyšel toto, tak kašlu na nějakej eax .... tohle je fakt ráj pro uši ..... ( to sem si chtěl koupit audigi, ale když sem dneska uslyšel zvuk s těma kX-kama, tak zůstávám u sb5.1l.)
tu posledni verzi 35369 full, sice sem měl trošku porblemy s mixerem - nechtěl se spouštět, ale to se vyřešilo, zvuk je o dost lepší :-)
já žádný problémy neměl :!:Citace:
Původně odeslal LOVIT
NAAADHERA TO JE TOTALNI NAREZ!!! TO JE UPLNE JINEJ ZVUK NEZ NA TECH SVINSKEJCH OVLADACICH CREATIVE!!! ;D :D ;D
btw - u těch Creative ovl. mi to občas praskalo v reprech.. s těmahle to vymizelo 8-)
Jsou total bozi !!!!! Jsem z nich taky hotovej ...... Hlavne filmy....
Zajimalo by me jestli ty KPX drivery podporuji AC3
chci aby me AC3 pocitala zvukovka a ne procesor
To jsem nezkoumal, na strankach to neni ????
Az bude cas, podivam se na to ....
Tak jsem to nainstalil a zkusil a funguje to
rekl bych ze je lepsi zvuk :))
mam ale problem, pri prehravani filmu s AC-3, kdyz chci posouvat film vpred nebo vzad, tak mi to to ve 20% zatuhne poc nebo BSOD
PS: Co koupit jinyho misto Audigy? Za rozumnou cenu, uz me ty neustale problemy serou
Orig. drivery pro Audigy 1 -- Po zapnuti EAX se repro prepne na z 5.1 na 2
Audigy 2 drivery - v posledni verzi blbne AC-3, divne to chrci, vypadava zvuk
KX drivery - pri posunovani ve filmu s AC-3 ve 20% BSOD
Je docela podezrele, ze AC-3 mi nechodi kloudne ani na poslednich AC-3 driverech od creative s EAX4 HD
tak jsem to vyresil
pouzil jsem verzi 3634 a AC3 jelo v pohode
jinak mi ale po dni prestal jit zvuk, proste vsechno jde ale neni nic slyset:((
jeste se na to kouknu nemam cas resit
prechod z KX na Creative je opravdu kruty (hnus)
rekl bych takove tupe rozplizle basy, mensi pestrost a cistota vysek, nastroje co byly slyset uz slyset nejsou a splyvaji
dalsi poznatek:
pri prehravani AC3 mi to s poslednima driverama hazelo BSOD ovladace zvukovky z cehoz vyplyva jedna dobra zprava:)) naznacuje to totiz, ze AC3 se rozkodovava hardwarove
Tak sem nahodil KX v.36 a stoji to za....ho*no :( Daleko lepsi jsou KX v.34!!!Zvuk je na nich daleko detailnejsi,a nejsou s nima zadny problemy,tak sem se k nim vratil(na sluchadlech Pioneer),v tech v.36 to bylo takovy nic moc,zvuk jakoby trochu zastrenejsi,o Creative ovladacich radsi no comment!
Tak sem tam natlacil i ja Kx, ale musel sem vypnout mixer, protoze pokazdy kdyz se po bootu natahnul prestala hrat uvodni znelka a nic nehralo... teda hralo ale nebylo to slyset, kdyz sem ho vypnul tak to je
SQWEEEEELEEEEE
Hraje to uplne jinak, jak sem moch predtim behat na orig ovladacich ???
sem byl ale trubka....
je to upne neco jinyho, a nemuzu se toho krasnyho zvuku nabazi :drool:
Diky uzivatelum fora za to, ze o tehlech sqwelejch ovladacich vim, moc dik.
Jeste aby dodelaly ten eax >:}
Jak jste tam natlacili ty KX?
Me to furt nejede, odinstalil jsem ovladace, stahnul kx34full i kx36full a nic. Vzdycky se to rozbali do programfiles, pak se spusti instalator, vypise ze mam potvrdit instalaci v nasledujicim okne, ale nasledujici okno chce uz jen restart a instalace samozrejme neprobehne... Tak nevim co delam spatne.
???
tak ten restart odmítní máš tam buď reboot nebo storno
No a co jako? Ten program proste skonci bez nainstalovani cehokoliv, je jedno jestli dam storno nebo reboot.Citace:
Původně odeslal sebad
tak já sem dal storno a normálně se to potom nainstalovalo
Tohle me delalo takyCitace:
Původně odeslal WeSTLeR
instalovalo se to, nainstaloval se soft ale instalaci driveru to samo preskocilo (musi se objevit okno ze chcete instalovat nepodepsany ovladac)
vyresil jsem to tak ze po tom co se nenainstaloval ovladac jsem restartnul poc a spustil znova (pak uz to slo)
mozna jsem jeste ve spravci zarizeni odebral zvukovku pokud, tam pred restartem byla
Zjistil jsem, ze u KX driveru se musi cas od casu reinicializovat DSP, protoze se pomalu s casem mrsi zvuk
To jsem zkousel, bezvysledne...Citace:
Původně odeslal Totter
Tak jsem dnes nainstaloval na mou A1 drivery pro A2 cestou 100 megového ovladače a pak dalších snad 20 MB patchů, a rozdíl vůbec žádný. Sice přibyla možnost kalibrace repro a podobné hrátky, ale výsledek 0, stejný zvuk jako prapůvodní ovladače Audigy.
Takže skutečně nevím, zda to za to stojí.
1. máte někdo prosím odkaz na Audigy2Multilang.rar
100 MB verzi ??? já našel jen tu 300 MB .. (už jí teda stahuju ale přeci :)
2. Pojede mi to na SB-Live 1024 - player ??
nevim jak vam ale me na me audigy 1 ovladace na Audigy2 celkem hodne pomohly....kvalita zvuku sla na 5.1 Geniusech rapidne nahoru,Dekodovani AC-3 pres AC3 Filter uplne v pohode(musite to mit dobre nastavene) a EAX4 slape taky...(treba v NFS:Undreground nebo LOTR:Return of the King)Co ty KX nebo tak nejak..jake jsou?
nainstaloval jsem to podle návudu, vypadá to že to jede (tedy zvučí to), ale nejdou mi nastavit 4 repro, ten combobox "speaker configuration" nebo tak nejak se to menujeje je uplne prazdny.... nevite nekdo kde muze byt problem ?
Mam ovladace kx a at delam co delam tak mi nefunguje stredak.Musi se to tam asi nejak nastavit, ale nejak nevim jak.
ja jsem mel na mysli Audigi 2 drivery, tam mi ton nefunguje...
v tech kx myslim staci zaskrtnout v konfiguraci speakeru use subwoofer, a pak si jen nastavit frekvenci redirekce pro sub ...
Mám Audigi 1 a nainstalované KX3536.
Mám jen 2.1 repro.
Hraje to dobře, ale mám tam nastavený efekt Hall (hudba zní v prostoru).
Kde se to dá vypnout?
Dále se nevyznám v nastavení DSP( k čemu to je?).
Nemohl by tu někdo napsat (přeložit) jednoduchý manuálek?
Stačí kde se mužu hrabat, a kde to nemá smysl. (Nemám netopíří sluch). ;D
No kdyz mas 2.1 tak jsou Kx v poho...tobe muze byt nejaky EAX uplne volny:) jaky mas pocit z te hudby oproti driverum od Creative?
Lepší výšky a středy, míň basů. S creativama to duní s KX je to ostrý.
Me osobne prijdou ty Kx lepsi pri poslechu muziky(ale ne zase o moc).Ovsem pri prehravani filmu je to katastrofa-strasne stlumeny stredak, pri AC3 filmech jdou dialogy ze vsech repraku a ne jen ze stredaku atd.V tomhle smeru jasne vedou ovladace na Audigi 2, kde je vsechno v pohode a da se to nastavit.Dalsi plus pro creativy je EAX a spousta ruznych funkci.Ja osobne sem tam dal ty creativy.
Death ma pravdu..taky ted jedu s ovladacema na Audigy 2 a fimly jedou perfektne..a hudba zni o chlup lepe nez na originalnich ovl
Já mám ovl. A2 o proti původním se mě zdají dost super.Především kvůli CMMS2.
Umí ty KX rozhodit zvuk do všech 5 repro i při MP3?
Většinou tady lidi porovnávali původní ovl. na Live! s těmi KX, mě by zajímalo,jak to je A2 vs KX ? ???
Má někdo zkušenosti?
já na compu poslouchám hudbu filmy moc ne a v hudbě to je fakt rozdíl aspoň podle mých uší.v tomhle kX jasně vede.Citace:
Původně odeslal jago
Tak jsem nainstaloval podle Guide 2 ovladače pro A2 na Audigy a nějak mi nefunguje EAX Console (pár sekund se zdá, že se spouští, ale potom se nic neděje...) a Surround Mixer hlásí "Unable to locate SurMixer.crl" Mám všechny updaty, ale nic nepomáhá. Co s tím může být? ???
NEVERIM VLASTNIM USIAM!
TIE OVLADACE SU BRUTALNE
:D 8-) :eek: :drool: :o :P
Rozdil mezi Live,A1 oproti A2 ve kvalite zvuku je spis v tom ze si myslite ze to hraje trosku lepe (A2 ovladace alespon narozdil A1 chodi kloudne ve hrach) neprepinaji se repro z 5 na 2 atd.
Rozdil mezi Live, A1 a A2 oproti KX je slyset hned. Jeste jsem premyslel jestli to neni jen v tom ze je tam jinak nastavenej EQUALIZER, ale nevim, proste hrajou o poznani lepe
KX drivery umi rozehrat vsech 5 repro pri prehravani mp3
poznali jste nekdy ze jede EAX ja teda ne:))
ja teda jo :wink:
Jo když se tu probira to ruzne digitalni přehrávání, tak jak teda kvalita zvukovky ovlivňuje přehravaní Audio CD když ho digitálně grabuju a přehrávám přímo třeba přez Winamp přez spdif digitálně na stereo repro s digitálním dekodérem ? Jak v tomhle případě ovlivní zvukovka kvalitu zvuku ? Podle mě by do něj vůbec neměla zasáhnout a poslat ho tam jak je ne ? To znamená že je v tomhle případě jedno jestli mám Live nebo A2 nebo Aureon atp.?
Platí to tak ? ???
Ahoj, mam mensi problem.
Nejede mi pri driverech kX-full -> v35.34 mikrofon. vubec se nehlasi ani v hlasitosti , neni tam zadny zarizeni pro zaznam atd.
nevite jak na to ?
mam audigy 1
ten mixer je dost neprehledny mozna se to da zapnout nekde tam ale NEVIM KDE :(
diky moc
tak dnes sem si nainstalil kx ovladace a musim uznat ze je to COOL :o :-)
akorat mi chvili trvalo nez sem si zvykl na to nastavovani...ale to asi vsem :wink:
jeste by me zajimalo Kdyz zapnu ten sorround aby mi hraly mp3 ve vsech kanalech jesltli to nejak nezkresluje ??? ...
ALE musim uznat zvuk jmi prijde o poznani lepsi :-)
Jasne ze se to zkresluje, kdyz z 2 kanalu udelas 6, tak se to musi nejak zmenit a tim i zkreslitCitace:
Původně odeslal Tukancheez
uff, nikdo neví jak to tedy doopravdy je ? :?:Citace:
Původně odeslal ros
mno nevim..nekde tady na foru sem cet ze zvukovky dokazou vnitrne pracovat pouze se signal na 48khz..pokud to tak je i v tomlhe pripade tak neni jedno jakou mas zvukovku bo zalezi na tech prevodnicich..nebo je jednou jakou ams kdyz pouzivas sw prevod (treba ve foobaru)Citace:
Původně odeslal ros
ale nevim jestli to tak je i u toho digit.prehravani cd,zkus se zeptat glasmana nebo nekoho takoveho....
Má cenu ty drivery stahovat když mi nejde o nějaký "prostorový" zvuk
ale o křišťálove čitsý zvuk , a dokonale věrnou reprodukci??
Mám Audigi 1 u toho dva sloupy CA 130 od Cat berlin (Dva basový jedna katola na jendom-D´Apolito ) a v zesiku standart LM3886
nevim ted jake drivery myslis,ale treba kx drivery sou prave na hudbu a ne na prostorovy zvuk.....
Jeste jeden zajimavej link s odkazy na soubory:
Sblive -> Audigy
Audigy -> Audigy 2
Audigy 1 & 2 -> Audigy 2 ZS !!!!
http://forum.clubic.com/forum2.php3?post=16750&cat=4
Proč chodit tak daleko, když to Bananalama rozjel tady za rohem ;DCitace:
Původně odeslal AdminHawk
http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php?t=50325
Mas pravdu. Diky :-)
Vyšel nový YouP-Pax driver New Year Edition včetně balíku softwaru pro Audigy 4.
Kompatibilní s SB LIve, Audigy 2, Audigy 2 ZS...
DVě vereze: pro hry a por zvuk.
Já sem zatím vyzkoušel ten mod driver pro hry a pohoda, hraje to dobře.
Uvitam jakekoliv další příspěvky zkušenosti a dotazy...
Viz.:
http://www.driverheaven.net/showthread.php?t=66519 :idea:
Stáhl jsem ty YouP-Pax Ultra drivery a Live New Year balík a chtěl bych je doma vyzkoušet. Ale nevím jestli jsou ty ovladače a aplikace v čínštině nebo v angličtině? Na všech screenshotech instalace a aplikací je to čínsky. ???
EDIT:
Tak sem nainstaloval ten balík LIVE-NewYear, instalace čínsky, aplikace anglicky - super. Chtěl sem verzi 2005, ale ty linky sou buď nefunkční, nebo tak pomalé, že by stahování trvalo týden. Taky by neškodilo, kdyby to zapakovali v něčem lepším než zip. Ve WinRARu sem to zapakoval na 160 MB (original zip 209 MB). Jinak všechno zatím funguje dobře, až na to, že pokaždé když otevřu EAX Console, vypnou se Audio Effects a zapne CMSS 3D. A ještě ta čínština v AudioHQ.
Drivery YouP-PAX-VI-Ultra se mi nepodařilo vůbec nainstalovat, protože nahlásí "Archive is not supported" a konec...
Dotaz: V Creative audio Console->Decoder->Dolby Digital Settings je položka Dynamic range compression.
Víte co to znamená a která ze tří možností má být zaplá pro nejlepší zvuk???
idem to tam skusit nahodit...Citace:
Původně odeslal AXB
Nová verze YouP-PAX VI v2.0 pro SB Live!:
http://www.driverheaven.net/showthre...&page=33&pp=15
tak som ich skusal a mam jeden problem, v Surround Mixeru (a hocikde inde) mi ponuka len 4 repraky (je tam este 2 repraky, a Headphones). Vie mi niekto poradit ako rozbehat 5.1????Citace:
Původně odeslal AXB
Nová verze YouP-PAX VI v2.2 pro SB Live:
http://www.driverheaven.net/showpost...3&postcount=67