;D
Pěknej je,to jo.Možná je ho i škoda dávat do PC :D
No zatím mě tu žádný blok nepřesvědčil,asi zadám svůj do výroby a pak vám řeknu jak to dopadlo.
Printable View
;D
Pěknej je,to jo.Možná je ho i škoda dávat do PC :D
No zatím mě tu žádný blok nepřesvědčil,asi zadám svůj do výroby a pak vám řeknu jak to dopadlo.
Vodni chlazeni pouzivam uz pres pul roku a prvni chladic jsem mel na celeronu 400
a jel lehce na 600. (jestli mate digital, tak vam ho poslu k vyfoceni) uz sem ho i rozebral
(cca 10 minut na nejmensim horaku plyn. sporaku, az potom pustil mrska). Hlinikovy.
Ted jedu na 700 (tualatin) a jede i na 1,2G, ale nemam duvod to pouzivat.
Chlazeni jsem nikdy nepouzival kvuli taktovani, ale kvuli hluku vetraku.
A nejvice jsem byl dojat, kdyz jsem si pred ctrnasti dny koupil R9000PRO a pozapnuti poc.
se mi na te karte okamzite rozhrcel vetrak.(proste zmetek ,to sem se vytocil na takovych 12000
rpm) mozna i vice.
Nicmene jsem ji nereklamoval, ale dal tam vodu a jelikoz lookas chce l-ko i na pameti tak
uvedu navrh. cekam pripominky a uvital bych tech parametry (dalsich karet)
Ve zdroji jsem vetrak proste odpojil a neverte je daleko chladnejsi nez muj zanovni 80-tka
matrox. Taky tam zrejme nekdo chtel do pozice 5a1/4. takze to vsechno postupem casu vyresime.
Jinak moje uvahy o tvaru ,pouzitem materialu a atd. Vychazeji castecne s praktickych skousek a
castecne z pozorovani vyvoje chladicu vzduchovych. V podstate jde podle meho nazoru o velikost
chlazene plochy. (s tim uzce souvisi i nejaky tvar zebra, vsimete si ze i vzduchace maji konus
.potom si vsimete pomeru delky zebra a tl dna.)
A dale pak prutok chladiciho media.(cim vetsi, tim lepsi vysledek). ale nic se nema prehanet,
vetsinou staci mene vykonne cerpadlo a radsi vice chladit medium.(jako medium pouzivam vodu s
jarem a okenou , obe veci porusuji povrchove napeti vody, tzn. ze pokud vam nekde vznikne netesnost
tak voda vam lepe vyvzlina i tam kde by se normalne nedostala) A vase poc. soucasti budou rozdeleny
do plaveckych skupin a urcite vsechny dostanou delfinka, ty moje ho urcite mely.
Stalo se to tak , ze se mi zastavilo cerpadlo a z chladice se stal topic na tolik se zahral ze
zmekly hadice potom se jedna vysmekla atd, spatne se mi o tom i pise.
Hlaska: "pocitac provedl nepovolenou operaci a bude utopen." doslovne
A od te doby vsechno lepim !!!!!! A na tvrdo.
A kdysi jsem na AMD-cku opekal nalepky. (Vzduchem chlazeny) Tezce chlazeny dva ventilatory
nestacily a oba jsem bohuzel prinejakem prdratovani proste zapomel zapnot zpet.
A od tech dob netaktuju a dopravam si pouze hluku prutoku dat sbernici a silenych
triskavych zvuku hdd. asi tam dam gumovy doraz a pwm viz nadsene reseni nekterych.(asi sem prilis
vtipny co ? asi toho necham nebo se vratim k tematu)
TAkze ted mam na procesoru a grafice al bloky ,cerpadlo Aquael Filtr akWariovy typ fan1 za nejakych
442,- kc 50/300/l h a k tomu jsem koupil 1m hadice prumer 10/14 za 27,-kc. nadrzku mam od destilky
do auta a pouzivam tu destilku. Vodu nechladim.( ale taky nemam pusteny comp cely den)
asi do ctrnasti dnu beru AMD 2,2 s tim novym jadrem a zrejme pokud budete chtit tak ho taktnu a
uverejnim nejake vysledky. Budu chladit vsechno co uvidim !!!al versus cu blok!!!, predem vam
mohu zdelit ze je tam takovych 3-7 stupnu rozdil ona totiz cu ma vetsi tepelnou setrvacnost.
Nekdy to proste nestoji za ty prachy. Dokonce prisel nazor ze 2-4 stupne(neovereno)
vzduchem chlazené bloky mají konusové lopatky pro to aby šli vyjmout z formy do které se na ně odlévá polotovar ....jistě to muže mít vliv i na tepelnou výměnu ale asi to nikdo nezkoušel ...swiftechy jsou už řešeny jinak....už nemají klasická žebra ale mají zapuštěné vroubkované čepy ....vzniká větší chladící plocha ...http://www.swiftnets.com/
S tim odlevanim sice pan tlapka pravdu ma, pri vyrobe forem je predepsan na 100mm delky az 3procentni kuzel.(u hliniku)Citace:
Původně odeslal Tlapka
Ale neuvedomil si ze chladice nejsou vyrobeny litim ani vstrikovanim, ale budto vystrikovanim, valcovanim , nebo lisovanim-.
a vroubkovane cepy jsou hezka vec ,ale pokud tam jsou vlisovany, pokud to jsou cepy(nevim nevidel jsem) tak nejake vroubky pomerne straceji vyznam nebot tam je tepelny prechod.
A vroubky mely uz chladice vzduchove na 486-kach.A byly cerne eloxovany (tlapko) tj. povrchova uprava. (kdybys to chtel doplnit)
elektrolyza (vis)
vana, louh, elektrody (pro tebe)
Jestli mas v ruce strojarske tabulky tak si je znovu precti.
Tvoje nazory me od prichodu odkazu na slovincovy stranky neberou.
Mrzi me ze o tom neco vis ale to tvoje chovani???
Ja strojar jsem , mam na to dokonce to no maturitu, hodne veci jsem uz zapomel protoze jsem to 7let nepouzival, hodne veci nevim, ale vim
ze lidi s tvym zpusobem chovani nemam rad.
A jeste nechapu proc posilas odkaz na vzduch, kdyz se snazime dobrat nejakeho konce s vodou. Anebo si precti o cem to tu vlastne je.
Mk4 bude skvele (jsem dalsi zajemce), ale jsem zasadne proti mixaci Al s Cu (rad si priplatim). Uz proste ne... Stalo me docela dost usili a penez poskladat cely vnitrni obeh vyhradne z medenych soucasti, nebot to co jsem videl u lidi s Al+Cu mi celkem stacilo. Ac pouzivame temer stejna aditiva do vody, to svinstvo co se vytvari tou ?elektrolytickou? (nejsem od fochu) reakci opravdu nechci... Mozna je situace trochu jina u lidi, co maji x-litrove nadrze vedle pocitace, ale u nas, co mame all-in-1 v bedne a mame tam max do 0,5l vody je to velka neprijemnost.
cenzura
Voky
2 tlapka uz me to prestava bavit
nemas nic s cim by jsi se mohl chlubit, certifikat od Autodesku ma kde kdo a maturitu taky, nehlede na to ze si stejne kazdej udelal o tobe obrazek z tech hoven co tu pises...Citace:
Původně odeslal Tlapka
Proc si to odnich kupovat kdyz tady to muzu mit levnej.. ;DCitace:
Původně odeslal LookAS
A muzu si to navrhout lip - treba ten vetsi prumer !!
větší průměr menší rychlost ....(pro Radka: Bernoulliova ronvice -skripta ČVUT -fyzika 1 autoři: Doc.Ing František Černý, CSc
Prof.Ing. Ladislav Samek,DrSc
Prof.RNDr.Bruno Sopko,DrSc
Doc.RNDr. Svěla Vacková,CSs
strana 60-61...... doporučuji nastudovat .....ty "praktiku"
větší rychlost - větší proudění kapaliny rychlejší předávání tepla kapalině.....
složil jsem básničku .....březen, duben, květen Radek je kreté......červen červenec srpen ....Radek furt kreté....září říjen listopad ...Radek pořád kreté...prosinec leden únor ....zase kreté.....
cenzura
Voky
Je ten clovek chory?
slovinec, slovinec, slovinec !!
jesli by se to povedlo tak beru taky.
Spirala podle me neni tak dobra, neni masa nad procalem a voda pak honi teplo kolem dokola jak je po bloku rozlezle
dyby nesel mk4 tak bych navrhoval neco jako aquacool ale s treba s 6 nebo vice tencim zebrama (paprskama).
Ja taky slozil basnicku :idea:
Tlapko, Tlapko ty jsi peknej deb.il...
Cerpano: Policejni akademie - Izer
A k tvemu vzdelani: Clovek muze mit papir na co chce, ale zalezi na tom jestli si ho zaslouzil podstive nebo jestli si ho koupil. A pokud je to hlava studovana, tak to jeste neznamena, ze je v beznem zivote pouzitelnej...
Hovk domluvil jsem.... :-)
On neni chory, on je jiny! :lol:
lapko, myslim ze uznas ze kdyz budu mit hadice dejme tomu 12/10 a WB bude mit jen 6 mm, tak se cely obeh znacne spomali. Ve waterblocku bude sice voda proudit vetsi rychlosti, ale celkovy ucinek bude horsi. Takze nic takovyho jako mensi prumer WB = lepsi
Spis bych navrhl udelat ten aquacool s vetsim prutokem a dat doprostred kanalku jeste naky tenky vystupky, ktery by zvetsily plochu a zajistily turbulentni proudeni. :idea:
to je tak trochu hodně v prd.eli ne?Citace:
Původně odeslal Tlapka
prober se
cenzura
Voky
cenzura
Voky
cenzura
Voky
Ach jo Tlapko, ty jsi fakt ichtyl.. nebo spis LABIL, DEBIL, GUMA.... :wink:
cenzura
Voky
Pan Tlapka uz neni zjevne na O/C foru vitan...cerna listina je jasna...no skoda ze se tady doctu i takovehle veci kde si nadavame....tfuj...
Vazeny Tlapko pokud je Joxerus potrat opici kurvy tak vy jste osklivy plod morske sasanky...
Zadam aby mel pan Tlapka zablokovan nadale pristup na O/C forum...kdo je pro at udela carku...
Nak
tak ji napis sem... (adresu)
(jestli se nebojis)
a poslechnisi pol. akademii a tam je presne takovahle veta jako odpoved na jinou basnicku.
:? Ale ted mi reknete, proc to tady tomu Tupounovy vysvetluju?!
cenzura
Voky
2Tlapka, Ne , optimalni by bylo, kdyby voda tekla celym obehem stejne rychle aby to nikde "nevazlo". Kdyz udelas kanal v WB moc maly, tak to bude proste brzdit cely obeh ktery by jinak mohl mit velky prutok.
A nabo si muzes udelat blok 6mm a hadice taky. A mas to. To ti bude paradne fungovat... Akorat pro tebe. 8-)
cenzura
Voky
2Tlapka: Vy bazanti s.racko...nechovejte se tady jako doma v trave!!! Nesahate mi ani po nehet na noze, stavte se do Ostravy a ja vas roslapnu jako h.ovno!!! Nacpu vas do faxu a odeslu satanovi do p.rdele...!!!
Voky, Gabo, Paolo....zbavte nas prosim toho exota...dosel mi Biolit a Mortein na to nestaci....prej neni urcen na lezouci hmyz...napr. vsi a stenice...
Nak
Zabannovat TLAPKU, at uz drzi hubu, nejlip uplne smazat!!!!
FCk this labil gay...
hej chlape nechapu co se stebou stalo, ...Solidni debata o vodnim hi tech bloku pak ses odmlcel na nekolik tydnu a v nasledujicim postu si okamzite zacal lidem vulgarne nadavat :?
Hrablo mu....Nak
cenzura
Voky
2tlapka
no tak ze ty budes prudit neco kolem cestiny bych fakt necekal, projdi si svoje posty a pak neco rikej ostatnim
diakritiku nepouzivam..k cemu taky...je to otrava a zpomaluje to psani...vy budete asi nejaky sved...nejspise nadrazena rasa.... jestli mate dojem ze muj nick ma neco spolecnho s zidy tak jste molekulovy mozek ;D a Usama bin Laden je taky zid ;D muhehehe vy ubozaku :? je mi vas lito :? moc originalni nejste ... to vase MRAZEK USTREDNA uz by chtelo zmenu...a uz jste nekdy praskal jelito v holince? Jste asi nejaky Sado Maslo uchyl ze jo? Ja sem zase Elektro Uchyl...elekto-tortura tot moje hoby...pripnul bych vam svorky na pytel, nastavim 10mA, 200V a 15Hz...usmazil bych vam kulky a muj pes si je da k veceri..... ;D ;D Ha ha ha.... pockejte az vas dostanu do pracek....aaaaaaa....budete chtit abyjste se nikdy nenarodil..... :wink: Nak
jelikož jsem právě slíbil moderátorovi Martymu že se zdržím veškerých vulgarit tak ti nemohu napsat jakej seš kus de.bil.a ......končím ......možná pošlu obr svého hi tech watercoolu.....
Mno ono o jeho samozvane nadrazenosti mluvi i to ze udajne bydli v "Highlandu"
:? c-c-c-c :?
já bydlím na Highlandu .......
Sved z Vysociny....bud zdrav McLaude ;D ;D ;D tady jsi ale na svate pude.... :wink: pa pa pa Nak
Hi, pokud budeš nadále porušovat pravidla tohoto DF, tak bude přistoupeno k dalším sankcím. Ale doufám, že to nebude třeba a přebereš si to jako rozumný člověk.Citace:
Původně odeslal Tlapka
Ahoj, s pozdravem Spec
2Nakadah... Nevím proč tlapkovi vykáš... Jak řekl Pitkin jjjja dddeeeddeebilum zásadně nevykám, tak tady to platí dvojnásob...
Mrázek z ústředny jo to chce změnu možná Mrzák z ústředny
2Tlapka Pokud už se sere.š do něčí matky, tak to už musíš být zoufalej. Jak říkají malé děcka, nebo lidi s tvou inteligencí ,,Kdo to říká ten to je...'' tak to asi úplná blbost nebude..
2Všem navrhuju Tlapku úplně ignorovat a na jeho praseči.ny neodpovídat, třeba ho to přestane bavit.. Taky bych zde řešil pouze věci, týkající se vodního chlazení... :?:
spet k tematu prosim .
UZ SEM TU. PROSIM OPRAVDU SE VRATME K NECEMU ROZUMNEMU.
(I KDYZ MANZELKA SE CELKEM POBAVILA)
DNES JSEM KOUPIL NEKOLIK KILO MEDI A JAK SEM TO DONESL DOMU,
OKAMZITE JSEM DO TOHO SKOUSEL UDELAT DRAZKU A NEBUDE STIM
PROBLEM. TED JSEM PRAVE ASI HODINU DELAL PROGRAM PRO ZAVINAC
A IHNED JAK NECO BUDU MIT, TAK TO NECHAM NAFOTIT A POSLU KHANDAROVI AT TO SEM SOUPNE. (NAD MK4 PREMYSLIM CHCIHO TAKY)
K VYROBE SE DOSTANU ASI AZ V NEDELI NEBO PONDELI, UZ VE CTVRTEK JEDU DO BRNA STAVET NA VELETRH STANEK. TAK SE MI TU PROSIM NEPOBIJTE, PREDSTAVTE SI ZE JSTE NAPROSTO COOL.
MATE NEKDO NEJAKE NOVE PRIPOMINKY NEBO NAVRHY?
NA NEKOLIK TED ODPOVIM.
PRESNA KOPIE MK4 SE UDELAT DA, ALE BYLA BY TO PEKNA DUPACKA.
A KOLIK BY TO STALO ZATIM NEVIM, CENA SE ODVIJI OD
CENY MATERIALU , POCTU LIDI CO TO CHTEJI A NAROCNOSTI VYROBY.
ZAVINAC JE PODLE ME DRUHE NEJLEPSI RESENI BLOKU.
OTAZKY
A POTOM SE CHCI ZEPTAT PRO JAKY SPUSOB PRIPOJENI HADIC TEDY JSTE?
SKOUSELI JSTE NEKDO ZJISTIT TECH. PARAMETRY SLOVINCOVA CERPADLA.?(POUZIVA JE I V SERII ,PRUTOKOVE)
U ZAVINACE NENI UVEDENA HLOUBKA DRAZKY A CELKOVA HLOUBKA.(BUDE STACIT 15/30)???
U MK4 CHYBI PARAMETRY VUBEC. PROSIM HLEDEJTE.
NEUMI NEKDO SLOVINSKY, RAD BYCH SE SNIM SPOJIL.
A NECO VYZVEDEL/VYMENIL.
Třba bude umět anglicky ???
uff ...zavinac.
Co som cital a nanestastie nemal moznost skusat [newodny hw] tak mi jasne lepsi ako zavinac vycahdza konstrukcia s mikro-kanalmi.
ALEEE ..
najlepsie bude ked urobis 2 verzie a to:
1. "Low end [mid end]" - to bude preve ten zavinac, pretoze nepotrebuje az tak vysoky prietok a nieje az tak narocny na vyrobu.
2. "HI END" a ten bude prave s mikro-kanalmi. Potrebuje ozaj vysokoprietokove cerpadlo, cize nieje vhodny na pouzite s dalsimi chladicmi v serii.
Prikladom asi najlepsej konstrukcie wb vyrobeny konvencnou metodou je whitewater recenzovany okrem ineho na overclockers.com.
Mam doma home-made robeny water blok ..vsetko som robil sam vratane programovani cnc stroja ... no :) nevedel som nic a teraz uz toho viem hodne.
Co som si zatial precital, chces veko ku medenej zakladni lepit. To by som urcite nerobil. [vlastna skusenost] Je lepsie po obvode s frezkou maleho priemeru vyfrezovat malu drazku a kupit O kruzok a dotiahnut na najelpsie 6 miestach skrutkami. Potom pripadne este pouzit silikon na utesnenie. To je urcite najlepsie riesenie a nic by som na nom nemenil.
Co tu bolo este hodne diskutovane je uchytenie vodnika k socketu. Kedze aj pri zavinaci a najskor aj pri modeli s mikro kanalmi [kedze ma 2 privodne a jeden odvodny vystup] nemozes tlacit priamo na stred cpu najlepsie je prichytit blok o diery v zakladnej doske. Pod srubky na druhej strane dosky das najprv gumenu a tak kovou podlozku cim vacsich rozmerov tak aby pritlacna sila posobila na co najvacsiu plochu.
K tym "lepenym" hadiciam len tolko. Uplne staci pouzit na stiahnute pre max. bezpecnost dost tesnu hadicu a k tomu este 2x kvalitne eskapasky :).
Nemam cas napisat viac ...dufam ze sa aspon nieco hodilo.
Citace:
Původně odeslal Radek-B
1/ No ja nevim a co ten system "cibule" ten me prisel mozna
zajimavejsi(vetsi plocha) nez zavinac.. viz. asi 2-3 stranky zpet
http://www.overclocking.cz/4um/viewt...r=asc&start=75
na konci stranky
2/ Myslim ze se Slovinec pohybuje na nejakym
foru a anglicky se s nim da promluvit..
3/ Muzes prosim odpovedet na to sroubeni jestli si to chces
delat sam nebo tam das seriove vyrabeny (nastrcny sroubeni)
a bude moznost si dyztak individualne dohodnout velikost
(aby bylo na vyber aspon tak ze tri moznych variant?
-lidi budou zrejme ty tri posledni nejvetsi velikosti
bud 8/6 nebo 10/8 nebo 12/10) ..
http://www.stranskyapetrzik.cz/html/srou0.htm
4/ Jestli myslis ze tvoje nadseni a prizen potencionalnich zajemcu
vydrzi navrhuju udelat nejdriv prvni serii "zavinacu" nebo "cibuli" a
pak az zkusit na zaklade praxe treba neco vymakanejsiho jako mk4 - materialu rikas mash zatim dost :idea:
dik
ouu ..kontakt na neho som mal ..len kde ho mam teraz :oops:
Ale nasiel som na nieakom fore :) kua len neviem na akom :oops:
Skus posprtat na jeho stranke, snad nieco najdes.
Ale ja se ucil nejdriv rusky a az potom anglicky, vis co vznikne kdyzCitace:
Původně odeslal Mirectec
to spojis.???
skratka ne ze bych neumel nic, ale mohl by si myslet ze jsem pitomec.
Hm to já angličtinou taky přímo nesrším... Možná by bylo dobry zeptat se tady někoho, a on by to pak přeložil.. :idea: ???Citace:
Původně odeslal Radek-B
Citace:
Původně odeslal cernobil
Jo urcite , ja mam zase nepekne skusenosti s tim okrouzkem, takze to pouze lepim silikonem, ale asi bude okrouzek, a asi i plexi
:::::::presvedcili jste me.
mas neco do cineni s CNC problematikou.???vyborne
vymena skusenosti a programu mozna, chtel bych zalozit dalsi tema o CNCv garazi nebo ve slepe?
nemuzu nic nez souhlasit az na to Nastrcne sroubeni.Citace:
Původně odeslal mesuge
Ta sranka je odkaz na veci ktere se pouzivaji na vzduch,
pozor obvzlast to nasrcne.!!!!!
Kdo ma v praci rozvod vzduchu , nebo nejakou masinku na vzduch, tak to tam urcite mate a zjistite ze to sice drzi, ale ja bych tomu s vodou neveril.
kdyz tak nastrcne s prevlecnou matici.(to je ono) Ale viz prispevek vyse staci pouzit motex pasku.
problem je pouze v tom, ze pokud pujdem na 10/14 a vyse tak si urcite dovedete predstavit ze matice nebude nejmensi.
No nástrčná matice 14/10 že by to bylo tohle www.sweb.cz/erty/P1010001a.JPG
motex páska(jsou to doufám takový ty plastový pásky) se dá použít jen u silikonových hadic na to pozor, u PVC jsou na ....,tam jsou potřeba kovové stahovací kroužky(nevím jak se to jmenuje) a ještě nějaký silikonový tmel. teprve pak to pořádně těsní (zkušenost)
O-kroužek jaké se dají sehnat rozměry? Co takhle silikonovou těsnící pryž a z toho nastříhat potřebný tvar? (www.gumex.cz)
Přesně o hadici 10/14 uvažuju, takže by to bylo ono... S tím upínáním na desku je asi jistota, že bych musel zase rozebrat celý PC? :? [/img]
Já bych to udělal asi takhle : když budete mít víko z plexi tak lepit,když kovové tak pájet.Proč se v případě kovového víka šidit tím,že ho odizolujete od bloku ?Když to bude sletovaný,bude i víko lépe odvádět teplo.Si aspoň myslím. :wink:
oki - muzes to teda potvrdit pro co konkretne ses rozhodl??
1/matice - dobra takze jen ty "hnusnejsi" zname jako s prevlecnou matici
- 10/14 budou chtit jen silenci ;D myslim ze realisticky budou lidi
pozadovat spis od 8/6 pres 10/8 nebo max 12/10..
=> zkus tam teda na tom jejich webu najit konkretni
typy co bys uvazoval ze pouzijes..
2/waterblok - tak napis s cim teda zacnes jestli "zavinacem"
nebo "cibuli/vzor Kuzilek" ? :@ )
3/plexi me je to uplne jedno - jestli budes delat vsechny s plexi
a bude to tak unosnejsi kvuli mensimu mnozstvi Cu tak to tak
nech ale myslim ze nejmin polovina lidi by to vzala radeji zavreny..
kvuli lepci vymene tepla..
4/uchyty to bude problem nektery lidi nemaj doury na boardu
nebo nechteji/nemuzou vrtat (treba ja) - takze mit pripraveny
dve verze ke kazdymu modelu:
a/ se ctyrma dirkama na srouby ~~ b/ bez dour ale pripraveny
na sponu od aquacoolu
5/ V oblati hovadinek = kdyz uz stim takovy srani a CNCovani
tak tam trisknout naky logo co takhle overclocking.cz nebo
"AMD rulez" nebo cokoli uchylnyho ..
Jako nejzajimavejsi se mi jevi model mk4, fitinky s prevlecnou matici 12/10, s okrouzkem ... rozmery se stejne budou muset upravit v zavislosti na hadicy takze myslim ze zjistovat je od slovince je mozna i zbytecny ... i kdyz na druhou stranu treba pusti nejaky dobry napady :)
Az na to, ze viko ma teplotu vody, takze neni moc co chladit... V CASE tak 35-40 stupnu a s dobrym vymenikem budes mit teplotu vody 25-30 stupnu....Citace:
Původně odeslal pety
ja bych radeji nez spiralu volil vicepaprscity aquacool :!:
dyz se nad tim zamyslim tak mi to pride fakt lepsi system.
nad cpu masa kera rozvede teplo do stran a cely je to krasne obklopeny a chlazeny vodou. Proc myslite ze by snek mel byt lepsi??
na jakykoliv chlazeni pres viko chladice bysem se vykaslal, to smysl nema.
ahojCitace:
Původně odeslal eRTY
motex paska jsou ty kovove pasky se sroubkem, a silikon pouzivam standartne.
Velmi dulezita je plocha z ktere se odvadi teplo !!!!Citace:
Původně odeslal Hrochoslon
tak si predstav 8 paprsků smerem nahoru se zmensujících, to bude podle mne plocha velka dosta navic ta stredni masa bude daleko vic tepla nez povrch pri spiralovem reseni
predstav si cim bys to chtel vyrobit, ale v podstate jsi tu rekl dalsi zrejmeCitace:
Původně odeslal Hrochoslon
jsi tu rekl dalsi rekl bych bod, z ktereho by se melo vychazet pri konstrukci.
A urcite ne typ obehu vody jako ma aquqcool.
For all:
Hadice z pvc ...neviem. Mne sa osobne nepacia. Ked chcem mad vodne chladenie chcem aby bola vidiet "voda" ...preto mam radsej priehladne [napr silikonove]. Ak chcete mad uplne super ultra tesniace hadice a pripojky co tak kupit specialne "hydraulicke hadice" Dodavaju sa aj zo srubenim, ale podla mna je to uz trosku prehnane. "kovove pasky" su uplne elegante riesenie. Urcite tam nebude velmi silny tlak a ak nepouzijes prilis volne hadice tak to s tym utiahnes uplne. Matica pri priemery 10/14 ja by som skor volil hadice 12/14 [silikon] bude prehnane velka, ale budis, zdvyhne to cenu ale mne to netreba... .
K tomu uchytenie ...napriek vsetkemu vacsina MB ma diery a ak nema, tak bude musiet byt este aj verzia chladice s vstupm vody na mimo stred, co ale uz nieje ani zdaleka optimalne ... .
Skusenosti s CNC strojami mam, nemam ho nanestastie doma, ale iba v skole. Mam vsak k nemu neomedzeny pristup. Co to viem, ale za odpornika na CNC sa povazovat nemozem.
K tesneniu, ja mam plexi + silikon na lepenie akvarii. Podla mna to uplne postacuje, ale ak uz mam nieco vyrabat a predavat aj dalsim ludom, urcite by som tam dal aj O kruzok, aby som mal uplnu istotu ze aj ked silikon po case prestane tesnit ...tak to zachrani este O kruzok.
souhlas,
Bude asi vsechno, ale ted resim , ze nemuzu sehnat plexi sirsi nez 10mm
a jeste mi kazdy chce prodat celou tabuli.
(help me)
pomuze cokoliv
Podle mě 10mm úplně stačí... Kdesi kdysi jsem četl že dobrý plexi se používá na na čekárny na autobus :lol: Co třeba ve sklenářství? Tam to nemají? Určitě by byli ochotní za nějakej peníz nařezat požadované velikosti ???
Kde maji takove cekarny, nebydli tam nekdo s fora???(nenarezal byto)Citace:
Původně odeslal Mirectec
Ne to bylo mimo misu.
Podle me se na cekarny pouzivaji plexi nam asi na nic.
A ve sklenarstvi mozna jedine v nejakem velikem meste a to jeste je treba objednat.
Skus ve vyhledavaci napsat plexisklo a jit na ty stranky a uvidis.
(ale jestli o nejakem takovem sklenarstvi vis tak se tam prosim zeptej)
Anebo na zimním stadioně... Ale to je tvrzené sklo.. :? Četli ste si úvahu o vodním... na pretaktovani.cz? Pan Kosina má podle mě velké zkušenosti a možná na některé věci by se ho dalo zeptat... ???
teda ten tlpka me pekne s.e.r.e
ale uz doufam ze se uklidnil b.l.b.e.c.e.k jeden
pul hodiny cenzuru jen jeho zpravy !!
ahoj jen dotaz co se deje .Citace:
Původně odeslal Voky
od vcera mam problem obcas se sem dostat, jedete na pomocne lince????
vcera vecer sem se sem nedostal vubec.
to si stezuj jinde, na "vedeni" 1001.cz :-) . ostatne tyhle vypadky sou tu v posledni dobe v mode :|
Asi ho už odvezli do ústavu ??? Začíná tady být nuda 8-)Citace:
Původně odeslal Voky
Mrknete na http://www.znackykladno.cz tam je kontakt na firmu co ti necha vyrobit cokoli z plexy (Dodavaj do vic jak pul republiky). Ten web neni nic moc, ale kontakt tam je. Jsou fakt vpohode. Desky do tloustky 12mm ti riznou jak jen budes chtit, ale podkud budes chtit 15mm a vic tak jedine celou desku nebo si pockat jetli nebudou mit nejake odrezky, ktery (napr. me) davaj zadarmo... <<Ale to tam nesmite prijit s tim, ze vam maj dat neco za darmo. To vas vyhodej driv nez reknete "plexi" :-) >>
www.plexi.cz pokud vím,tak by ti ho tam měli nařezat jak chceš velej kusCitace:
Původně odeslal Radek-B
mam v case 32 když mam větroně na 7V - když je dám na 12 tak mám mínCitace:
Původně odeslal Mustafa
a když budu mit vodárnu tak budu mit ještě míň :wink:
Hi, muzete mi pls nekdo vysvetlit rozdil mezi kadicema 10/12 a 10/14?? Ja sem myslel ze je to vnitrni prumer/ vnejsi prumer, je to vubec tak? ???
2Radek: Zkousel jsi vyfrezovat ty drobny vybezky u MK4? Slo by jeste neco jemnejsiho? Udelal sem si jeden navrh WB, kterej by se mi libil, ale nevim jestli je to realne vyrobitelny. Mam to promysleny na prumer hadic 10mm. Vecer nahodim screenshoty.
Je to tak. Hadice 10/14 ma vnitrni prumer 10mm, vnejsi 14mm, takze steny silne 2mm.
vono je dobre ze uz nejak nepise aspon nemam tolik prace s mazanim jeho prispevku.Citace:
Původně odeslal Mirectec
kdyz zme u toho jake cerpadlo? 300 nebo 600l/hod? a propojit bloky do serie nebo paralelne? bojim se ze kdyby sla voda pres 3 az 4 bloky, u posledniho by spis hrala nez chladila ???
2voky - ty tu po něm uklízíš?? ;D
co se týče čerpadla, tak je to skoro jedno, 600l ale nic nezkazíš a pokud budeš mít více bloků, tak se to bude hodit :wink:Citace:
Původně odeslal berraneck
bloky bych zapojil sériově, je to jednodušší a efekt je stejný, voda se ti při průchodu blokem zahřeje jen velmi málo - tak o 1C (měřil jsem to)
2Staňour - ta nova má 800 že?? kolik si za ni dal??
jj, 800l/hod, stála mě 450,- před rokem a v malomalo obchodě ;DCitace:
Původně odeslal joXerus
Tak jsem si řekl, že tu "cibuli" za účelem případné výroby trochu zjednoduším, kulovou plochu jsem předělal na válcovou. Potom jsem se však nechal strhnout a popustil uzdu fantazii a dapodlo to takto.
http://www.razdva.cz/juryn/blok02.gif http://www.razdva.cz/juryn/blok03.gif
Pro "fajnšmekry" bych navrhl ještě tuto úpravu: vybrat několik milimetrů ze středu základny a zalít stříbrem. Odvod tepla z jádra CPU by se tím ještě o něco zrychlil a nebylo by to ani příliš drahé.
slo by sem poslat spise pudorys? nebo narys? proste z vrchu... :-)
jen tak pro pochopeni...
Ja miluji tuhle davovou hysterii kdyz se vymysli mozne i nemozne...jen tak dal... :wink: Nak
kamil>
jo tahle nova uprava "cibule" je bomba - ted jeste co na to rekne CNC/Radek
btw. sem rad ze se ujmula moje terminologie :o
hmm vypada to pěkně..a s tim střibrem 8-)
Tak jsem to tedy doplnil. Předpokládal jsem, že řez je daleko čitelnější...Citace:
Původně odeslal Blackdot
Tak tohle se mi lííbí :eek: :-o Jenom nevim, jak by se to dalo vyrobit... :? ???
Tak cibule ze mi zacina dost libit, ale abych nebyl pozadu :wink: , tak sem si taky trochu pohral (inspired by Slovinec) a nakreslil trochu jinej blok. Hlavne se timto chci zaptat, jestli je vubec mozny neco takovyho vyfrezovat(ty hroty uprostred)?
Nevyhoda je ale v tom, ze blok ma 2 vyvody(OUT) a privod vody je na stredu bloku - problem s upnutim, ale to se da vyresit plexisklem . Takze co vy nato??
http://www.volny.cz/utechov/obr2.jpg
http://www.volny.cz/utechov/obr3.jpg
http://www.volny.cz/utechov/obr4.jpg
Omlouvam se modemarum, obrazky jsou trochu vetsi... :roll:
tohle se bude těžko vyrábět...
Taky si myslim... skoda.Citace:
Původně odeslal Mirectec
No ty vystupky by stacily i robustnejsi.
Ale ta cibule asi bude precijen lepsi.
dikes.Citace:
Původně odeslal kamil
myslim ze tato cibule je dost good. S tim MK4 je to dost risk. Moc bych tomu neveril, tohle se da uz pochopit jako chladic :-) co to prostredni zebro udelat vetsi?
kdyz sem moderator teto sekce tak asi jo.Citace:
Původně odeslal joXerus
akorat ze sem na tendle thread trochu zapomel a tlapka toho hned vyuzil a zacal psat ty svoje blaboly.
jak ted koukam tak uz nepise takze sou 2 moznosti bud mu schorel pocitac nebo uz se uklidnil
doufam ze je to ta druha moznost ;D
VOKY ....?????...JSEM RÁD ŽE SI S RADOSTÍ PŘEČTEŠ VŠECHNY MOJE PŘÍSPĚVKY ....NEBOJ BUDU POKRAČOVAT ...PŘECE BYCH TĚ NENECHAL ČEKAT ....AKORÁT TEĎ JSEM NA DOVOLENÉ TAK JSEM SI DAL ODDYCH ALE PŘÍŠTÍ TÝDEN VÁS OBDARUJI OPĚT NĚJAKÝMY GENIALITOU SRŠÍCÍMI PŘÍSPĚVKY ....CHAO
budes nam vsem chybet .
jen vsichni svorme doufejme, aby na dovoleny nemeli cirou nahodou net 8-)
NEBOJ BERU SI PALM ....JÁ NĚCO POŠLU .....
pro Blackdot
Žebra mají takovou délku, aby nezasahovaly do profilu nátoku (odtoku). Pokud by došlo k prodloužení středního žebra, bylo by vhodné v místě otvorů pro přítok a odtok zaoblít jeho horní hranu. To by byla práce navíc, přinos by již nebyl veliký, styčná plocha chladiče s chladícím médiem je již tak dostatečná.
Pro Staňour
K tvému čerpadlu. Co je to za typ a jaký má výtlak?
K cibuli:
Zaujalo me to ,skus to prosimte nakreslit v nejakem meritku a posli mi to primo v *.dxf.
Ja to skousim s drazkou 2mm a zebrem take 2mm. (blok 50*60mm)
Dobrý den,
ceny za Vámi požadovaný materiál jsou následující:
Plexi čiré, 1000x1000x15mm 4467,- Kč
1000x1000x20mm 5929,- Kč
Uvedené ceny neobsahují DPH 22%.
Děkujeme za Vaši poptávku a jsme s pozdravem.
Michal Krutil - MK PLEXI
V Horkách 7, 140 00 Praha 4
tel. 241400050, 603240547
fax. 241408454
----------------------------------------------------------
Děkujeme Vám za Vaši poptávku a nabízíme následovně:
Plexisklo čiré extrudované síla 15 mm - minimální odběr 1 deska o rozměru 2050 x 3050 mm. Cena za desku je 23.205,- Kč vč. DPH 22%. Dodací termín je cca 1 týden. Desku Vám můžeme naformátovat - 30,- Kč za běžný metr řezu + 5% DPH.
Max. síla plexiskla, kde nemusíte odebrat celou desku je 12 mm (plexisklo lité čiré, cena za m2 je 2.639,-Kč bez DPH 22%).
V případě dalších dotazů nás kdykoliv kontaktujte.
S pozdravem
Michaela Hořejší
Značky Kladno s.r.o.
tel. + fax. 312 240 333
----------------------------------------------------
Co vy na to ???
I kdyz ta druha cena je urcite lepsi, neustale me to nepripada jako legrace a proto jestli jste prosim schopni zajistit nejake plexi za nizsi cenu
prosim udelejte to pripadne mi poslete kontakt.
Top ten : MK4 60 procent :idea:
Zavinac 25 procent ;D
Cibule 15 procent 8-)
Radek (uz sem doma konecne)
top ten>
souhlasim ale realizaci pokud mozno v obracenem poradi, tedy
nejdrive:
-cibule
-pak zavinac
-a nakonec MK4
;D