Ma cenu kontrolovat vadne body?Asi jej koupim v Softcomu a nerad bych zazil stejnou prihodu jako kdosi z fora s poskrabanym LCD :(
Printable View
Ma cenu kontrolovat vadne body?Asi jej koupim v Softcomu a nerad bych zazil stejnou prihodu jako kdosi z fora s poskrabanym LCD :(
Zrovna na hry by ti bola lepsia normalna 22jka, pretoze pohanat 1920x1200 nebude zrovna to prave orechove > hlavne na panely co nema ziadnu moznost ovplivnit scaling ...
ono s touhle velikosti bodu interpolace nebude nic strasnyho si teda myslim
Lenze co hry, co nemaju wide rozlisenie? U tohoto LCD to nejde nijak nastavovat ... interpolaciu ale vyskusam, obecne to vsak nie je uplne najlepsi napad a toto LCD ma vyznam fakt len vtedy, ak fakt potrebujes/chces full HD
Dneska už je velká vzácnost, když hra neumí widescreen a pokud neumí, tak holt by se hralo s černými rámečky nahoře-dole nebo vlevo-vpravo :) (A scaling zvládnou NVIDIA karty lépe přes ovladače než ATI).
2PS.Prosim aspon jeden radek,co se tyka barevnosti.Lze pouzit na beznou praci v Psopu?Diky
Mno v praci mam mekacky LCD,asi s-ips a doma DELL 1130 21''.Nerad bych si vyrazne pohorsil.Ale rikam,nejsem zadnej fotograf a nehledam uplne top the best.A delal bych na tom prilezitostne prace pro casaky do dtp.Pak na filmy hry a jiny voloviny..
ja sa ho chystám ísť kúpiť, pač idem reklamovať moje TNko, na ktoré som robil malú recenziu (tady na zive.cz), poté snáď urobím i na tento Lenovo :-P
MadCap: Jak na tebe pusobi tohle Lenovo ve srovnani s HP LP 2465? Zajima me hlavne barevnost... diky
Prave mam jeden kus k vyzvednuti a vikend cili laka me to.Co vadny body?Asi nic co?
jeden je v praci, druhy doma, takze sa to zle porovnava :\ a naviac som to nemal cas moc skumat :) pripada my vsak velmi podobny, je to predsalen rovnaka technologia :) Aj ked mam rezim "reddish" tak su farby trosku studensie, rucne to ladit nebudem, zmeram si to v pondelok sondou (slo by to aj od oka, skoro vsetky "neprofi" lcd su tak nejak modrejsie ako by sa patrilo).
stale nevite o testech na sonde?
Vime, dnes urobim :)
no nemuzu se dockat vecera :-)
Viz priloha ... to "kanaly" je ukazka, jak moc su posunute kanaly s default profilom, napravit to ide, ale ako vidite v kalibrovanej analyze, tak to vo vysledku nie je nejake extra. Zaujimavy je dost siroky gamut. LCD ma HW regulaciu podsvietenia a pokles kontrastu je pri nejakych 20 jasu iba +- 20%. Merana rychlost odozvy je priemer az podpriemer.
Zajímavé, díky za obrázky. Ten gamut je fakt slušný (a hlavně v zelené), dE hodnoty už míň ... Ale tak primárnímu účelu toho panelu to vadit nebude.
toto rozlozenie gamutu je obvykle, vzdy sa to vytahuje do zelenej > lepsie panely vsak nestracaju v tom spodnom rohu a maju DeltaE average do 2,0 :)
Tak ono to jen potvrzuje to, co jsem viděl i rovnou okem - prostě hodnota dE average je obecně dost vysoká a např. na foto ten panel prostě vhodný není (a díky Tobě víme navíc, že ani po kalibraci profilu). Ale to s ohledem na cenu nikdo čekat ani nemohl.
takze kdyz to tak shrnu - kdo chce mit dost pracovniho mista, FullHD, filmy, obcasne hry a uprava foto, zaroven nechce 24", cena kolem 10k Kč, tak asi neni coresit
To by ako verdikt pouzit slo :) aj napriek blbym hodnotam DeltaE je o mnoho lepsi nez TNkove 22jky :)
Jo jeste...co overdrive? Je tam nejakej brutalni prekmit, nebo schody?
Overdrive myslim standardne, taka ta bezna vlnka :)
Inak z 215TW by to bol asi upgrade len v rozliseni
A kdyby se porovnal s NEC 20WGX2 Pro, kterej je lepší? Bez ohledu na velikost úhlopříčky.
nie je Nec nahodou S-IPS a naviac leskly? to je dost rozdiel
jj, je to jiná technologie, ale zajímalo by mě to, jsou podobně drahý a nemůžu se rozhodnout
filltos: to je jako by ses zeptal, jestli je lepší řízek kuřecí, nebo vepřový. Běž do krámu, nech si je ukázat a s velkou pravděpodobností budeš mít jasno záhy - buď jeden, nebo druhý, nebo taky ani jeden z nich. Tvoje požadavky a hlavně oči nikdo jiný v hlavě nemá.
ok diky
2 MadCap: Mohl bys sem pls hodit i grafy odezvy? Nebo něco z čeho by se dalo poznat jaká ta odezva je? Když řekneš průměr až podprůměr tak z toho moc nevyčtu...Nebo spíš, pohorším si moc oproti 19'' CRT? Díky za odpověď
K comu ti ten graf bude? Okrem toho ze nemam screenshoty (naco by som ich mal?) tak hodnoty by ti tuplom nepomohly :). Oproti CRT si z LCD vzdy pohorsis, to je fyzikalne nutne pri sucasnej technologii. Otazkou zostava, jak moc je to vidiet a jak moc to komu vadi > mne vobec a to mam relativne pomaly pamel (LP2465)
To vim že si vždycky pohorším, ale spíš by mě zajímalo jak je na tom s rozmazáváním obrazu, popřípadě s rozdvojováním hran když budu něco hrát(např. WoW, Zaklínače, Company of Heroes atd)
Covece ani jednu hru nemam,ale v COD4/UT3 celkem v pohode.V Crysis je to uz horsi.Jinak jsem +- spokojeny,proste kdyz clovek ma pred ocima 21''Trinitron nebo s-ips panel od macu(vyrobce netusim)je to horsi na pozorovaci uhly i barevnost neni uplne the best of the best.Mac panel je skoro dokonaly jako CRT.Jinak barevnost celkem ujde,na def. to sviti tak,ze me to malem vyslehlo oci.Steloval jsem to celej den,a jsem relativne spokojen.Cena je porad 3x mensi nez to co mam v praci.Dva palce navic potesi,full HD tez.Jinak jsem omrknul par HD traileru z Applu a fakt libovka.Jo a celkem je naomak teply.Zaverem kvalita digitalni vysilani na tomhle,to by jeden blinkal.Zoufalej mpeg2 v smesnym datovym toku je fakt luxus,bravo :(
Díky za postřehy, asi do něho půjdu. Přece jenom, jestli dám 8k za TNko nebo 10k za S-PVA panel už není takovej rozdíl...Ještě jedna věc, jak moc se dá naklánět? Četl jsem že dopředu vůbec a dozadu 30°, tak by mě zajímalo jak to je.
...u mojho HP 2207 sa sitost farieb znizuje postupne smerom od horneho okraju nadol...je to zrejme sposobene slabimi vertikalnymi uhlami a uvazujem o jeho vrateni....ako je na tom toto LENOVO? Su farby rovnomerne site po celej ploche?
Je ten gamut naozaj 92 %....bol by to oproti HP ktore ma len 72% pokrok?
A je to naozaj prava 8 bitova SPVA, teda ziaden TN FAKE? Acer tusim tiez na niektorych modeloch pise ze sa jedna o vyspelu SPVA a pritom je to TN panel.
To HPcko je najlepsia 22"jka medzi 1680x1050 ale je to predsalen TN a toto je S-PVA, kde zmena farieb nehrozi tak rychlo. Btw, gamut som nepocital (Teda nevytiahol z pdf vystupu merania sondou) ale aj z vizualneho grafu je jasne, ze je hodne siroky ...
...existuje este nejake 22'' PVA alebo IPS LCD co by tomuto LENOVU mohlo v danej cenovej kategorii konkurovat? Resp. existuje aj nejake lacnejsie neTN 22'' LCD?
Neviem o ziadnom inom neTN panele v rozmere 22" :)
Jedna z mnoha uzasnych vychytavek na TN panelu.Navic zkus se divat v Pshopu na obrazek treba z 0,5m vzdalenosti a postupne se kolmo pohledem vzdaluj od monitoru.Meni se taky sytost barev.Parada.U Lenova z bocnich pohledu ubyva sytost tak o 30%? a klesa jas do zluta.Ale zadnej tmavej humus ala TN,kde to jde jakoby do negativu.Hmmmm lahudka.Proste za ty penize nic lepsiho v teto tride,zatim neni.TN tak na hry,a jedine plus vidim maximalne v pekny cerny.Neni to fialovo sedej hnus ala s-ips :)
Eizo S2231W (S-PVA II).
duracer: Eizo má nižší rozlišení a vyšší cenu - procentuálně o hodně, ale v objemu peněz to tak divoké není. Pro toho, kdo využije jeho nemála výhod, vyhovuje mu rozlišení a není extrémně limitovaný prostředky to stojí za zvážení - za víc peněz nabízí v mnoha ohledech víc muziky.
na ten som zabudol, aj ked si ho tu spominal :) len nezamenit s S2201W co je za svoju cenu tazka mrdka ...
P.S.> bezne neriesim pohlady z uhlu, pri LCD pracujem sam a ked to nerobi kraviny pri beznom pohlade, je to ok .... to sa o TN povedat neda :)
Jj, souhlas, dobré TNko v 17" může být dost v pohodě, v 19" už začíná přituhovat a ve 22" by mohlo mít logo ze zlata a stejně ... (jinak Eizo tomu ve specifikacích s udávanými úhly navíc fakt dává :rolleyes: )
Není zač. S2231W je imho S2031W ve větší úhlopříčce - nic víc, nic míň.
U S2231W Eizo píše, že má 92% AdobeRGB gamut (ale u S2031W tuhle hodnotu neuvádí) a uvádí vyšší max. kontrast a nižší max. brightness. Neviděl jsem je vedle sebe (ale v jednom dni ano) a přišly mi subjektivně zcela ekvivalentní, tak asi ... (dokonce tuším nemá S2231W ani vylepšený BrightRegulator jako S1932)
Nic, Eizo je tady trochu OT ...
..tak to moje HP som uz vratil
Ak mi pripisu zan kredit pojdem asi do toho Lenova.
S2231 sa mi zda byt dost draha...uz aj to lenovo sa mi zda moc no ale ked chcem normalny LCD monitor musim tu cenu zniest :(
Alebo mi viete poradit najaky dobry TN sit zrovnatelny s Lenovom? Tusim jeden samsung 24'' na svetharware vykazoval v recenzii nadpriemerne hodnoty
A na 100 percent plati, ze ked si kupim l220x tak bude obsahovat PVA panel?
Lebo jedna babka povedala ze sa robi l220x aj s TN a prave take sa dovazaju do CR resp. SR a preto je ich cena taka relativne nizka.
Tak tu som nasiel dve verzie L220x
http://www.itsk.sk/shop/monitory/sort3.html
Rozdiel v cene takmer 7 litrov. V com to moze byt? Zeby leacnejsia verzia bola s TN a drahsia verzia s PVA...:cool:
Tak teraz by ma zaujimalo ktory model maju ti co tento monitor kupili a na tomto fore ho aj popisovali v predchadzajucich pripevkoch :rolleyes:
Pokud jsem se dobře díval, tak Lenovo má na vlastních stránkách pouze jeden model - 4433-HB2 http://www-307.ibm.com/pc/support/si...cid=MIGR-68864 . Nejlépe se asi zeptat přímo u Lenova ...
nemyslim si, ze by dokazali dodrzat specifikacie pri pouziti ineho nez S-PVA panelu ... do panela takejto znacky by som to ani necakal, ze by menil technologiu bez zmeny znacenia.
To se mi nějak nezdá (spíš chyba v ceníku - ten model T33HBEU nikde jinde nevidím).
Ale byl by to blbej fór vybírat dlouho monitor, vybrat L220x a nakonec si přinést domu TNko :-)
Muj jiste TN neni.Idealni se mrknout hodne zespoda.TNko bude mit tmavej obraz skoro negativu
Ale nikde nevidim napisane zeby sa jednalo o PVA panel.
Preco sa tym vyrobca nechce "pochvalit"? Ide predsa o kvalitnu technologiu za ktoru sa nema preco hambit. Iba ak.....
Mne sa ta PVA u tohoto modelu nezda.
A rovnost: "Prestizny vyrobca" + "1920 x 1200" + "PVA" == cca 13 500 Sk
mi stale nejako nesedi ::rolleyes::rolleyes:
V ceniku sa uvadza "HYBRID"...co to oznacenie znamena?
bez si kupit nie co mu veris, napriklad roxory z ferony, tie snad budu zo zeleza ... alebo zeby nie? paranoia :roll:
nekde vpredu jsem dal fotky; podle barvy z extremnich uhlu : tohle forum (=stranky) jde lehce do modra, pokud se divam tak ze vzdalenodti 0-2cm a kraje (tzn uhel az k 180 st.) tak jde lehce do bezova, to same zespodu i zvrchu, zaden negativ
z http://forums.lenovo.com/lnv/board/m...cending&page=7
The difference between N and B is in the marketing designation: N is the Topseller-line with discounts and B/C are normal lines without special discounts.
Otázka je, jestli to má v tomhle případě kromě marketingového/distribučního apod. významu i nějaký technický základ. Na tohle by se měli případní zájemci informovat přímo u Lenova, aby to bylo fakt jednoznačné.
nechci nejak rypat ale kdyby tenhle monitor stal 15k tak se nikdo nepta jestli je to tn nebo spva, a na lenovo foru pisou ze je to spva. za 9500 nic lepsiho neni, a pokud by to bylo snad TN tak neni problem reklamace nebo vraceni do 14ti dnu...nebo si radeji chcete koupit TN@1650? jasne ze budou levnejsi, a ani to TN nevypada spatne, dokud se nesrovna na vlastni oci s l220x...(muj osobni nazor/zkusenost)
to oznacenie co chces vediet je imho ciste marketingove, na produkte ziadny takyto kod totiz ani nie je ...
model number je napriklad tu http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/c...3EAE93B7B4AEF6
duracer: nemáš to už snad dostatečně popsané? Kolikrát se budeš ptát na to samé? Pokud máš pochybnosti, kontaktuj Lenovo, tady ti stejně nikdo žádné garance dát nemůže. :rolleyes:
duracer: Zachovej klid, ať koupíš jakýkoliv L220x (tedy i ten za necelých 10k), tak budeš mít S-PVA. Je to jen marketing. Ostatně řekl bych, že i kdyby si chtěl náhodou koupit ten druhý, dražší, tak ti ho nedodají a prodají ten se správným p/n. :-)
úhly parádní, barvy parádní, podsvícení naprosto dokonalé, doporučuji :)
Tak S2231W se u nas zacne prodavat az pristi tyden. Nicmene, nejvetsi rozdil je prave v kontrastu. S2231W je komercni monitor s nejvetsim statickym kontrastem v kombinaci s 8ms/16ms odezvou, co zatim kdo vyrobil. Takze v kombinaci s WideGamutem je pro milovniky filmu asi to nejlepsi, co muzou vzit. Ta S2031 ma jenom 900:1 a to je malo i na svou tridu.
Podle PRADu ma ta S2231W REALNY staticky konstrast 1:1493 a to jsem osobne u LCD jeste v zivote nevidel. Pokud nekdo pracuje v temnejsi mistnosti(jako ja), tak to oceni a proti 900:1 je to opravdu nesrovnatelne.
Oproti tomu WideGamut na 92% AdobeRGB clovek pozna jenom pri primem srovnani side to side, s tim mam sve zkusenosti :) Ale jak na obou pustite kvalitni fotku s velkym zastoupenim zelene/blede modre barvy, tak to poznate.
Osobne si S2231W nekdy za par dni vyzkousim, tak potom dam kdyztak vedet.
Vím, co je ve specs a co je na Pradu. Před pár týdny jsem ten panel zkoušel a subjektivně mi to prostě takhle připadalo. Stejně tak mi připadaly out-of-the-box barvy velmi dobré, což je dost v rozporu s Prad - deltaE=5 na sRGB (všechna Eiza by měla být zkalibrovaná z fabriky) a 1,7 po kalibraci na AdobeRGB není žádná sláva a na Eizo tuplem.
Recenze na lenovo L220x
http://www.svethardware.cz/art_doc-F...E002EFD93.html
to som si ani nevsimol, ze na shw objavili, ze farby sa lepsie meraju ako hodnotia okom ;) inak suhlasim so spajdrom, jak to napisal v diskusii > nezerte tak moc tie merania input lagu a odozvy, vo vysledku je to putna :D
Barvy se jednoznacne musi merit, protoze clovek ma hodne omezenou vnimavost a rozlisitelnost barevnych odstinu, od oka se neda nic pomerovat, natoz kalibrovat.
Nicmene k te recenzi... vynikajici barvy jsou tam opravdu jenom k pomeru ceny, protoze pro trochu vaznejsi praci s fotkama/grafikou je to podle meho celkem nepouzitelny monitor a uhly jsou sice dobre, ale stejne dobre jako u vsech modernich SPVA, takze nic vyjimecneho(S-IPS to rozhodne neni jak malem vyznelo z recenze).
Ako, pravdou zostava, ze za tie prachy sa da kupit aj farebne lepsi monitor, ale bude zaostavat v inych veciach (rozliseni :) ) pre beznu populaciu to vsak myslim poskytne masivne lepsi farebny zazitok ako TNko ;)
ja sa obavam, ze pan kovac dosiel do stadia, ked to vsetko odvodzuje od toho, co nameral ....
Ona pravda je taková, že pokud si někteří lidé (tím teď nemyslím nikoho osobně) tenhle panel koupí kvůli ceně a najednou začnou v rozporu s předchozími (často radikálními) názory říkat, že odezva nebo inputlag je naprosto v pohodě, tak se tomu nejde než zasmát. Třeba z mého pohledu to v pohodě taky je, ale nemálo lidí řeší zhusta zrovna tyhle parametry a soudě podle měření je v nich lepší kdejaký "zastaralý krám".
btw: věřit nevěřit, zrovna u monitorů platí "věřit svým očím" víc než jinde.
Já zase moc her nepařím, já to bral hlavně kvůli tomu, že barvy a úhly jsou v pohodě oproti tomu HPčku s TNkem, nehledě i to podsvícení je daleko lepší.
U mě to vypadalo tak, že jsem přišel domů, pustím si hru, je to nějaké tmavé, tak přidám jas, no červená jde nějak do fialova, tak si s tím hraju, jakž takž to srovnám a pak najednou koukám a místo oranžově to je někde do žluta a takhle jsem se s tím byl schopen srát každý den pár minut a už mě to nebavilo, pak jsem pustil film a zase děs a hrůza. Tady jsem to pro svojí vlastní potřebu nastavil během dvou minut a od té doby nemám žáden problém, navíc já radši menší plochu s menší roztečí bodu, je to krásně ostré, u toho HPčka mi to přišlo nějaké trochu majznuté. Jenom je sranda že i tak nikde na krabici nebo v manuále není zmínka že to je SPVA, proč se tím nepochlubí nikde přímo Lenováci?
ja ho uz taky nekolikaty den mam a opravdu nabizi veci, co jine 22" lcd ne. Alespon v dane cene. U me byla i vyznamnym kriteriem jeho ergonomie, nektera TN nemaji ani vyskove nastaveni + USB Hub, ktery taky neni od veci. Co se tyce her, tak ano, merena odezva je asi spatna, kazdopadne na moje svatecni hrani AOE 3 a RA2 to staci a nepozoruju rozdil od CRT...
Uprava fotek...zkousel jsem par snimku z archivu a ac mi asi muzete oponovat, tak mi prisly lepsi prave na tomto LCD...Az bude pekne tak se vydam neco nafotit a upravit to na tomhle panelu, vystup potom prohlidnu u znameho na S-IPS
Dotaz, mam s timto monitorem takovy mensi problemek.
mam nastaveny vypnuti monitoru po 10 minutach necinnosti pc, ale monitor vzdy ohlasi power saving mode, vypne se na 3 vteriny, pak se znovu zapne, ohlasi power saving mode a zase se vypne a tak to jde porad dokola.
Pritom kdyz pocitac vypnu, tak se monitor prepne do power saving modu normalne.
Takze ted premyslim, cim by to mohlo byt, ze by graficka karta? Nemate s tim nekdo podobny problemek?
Nic podobne som si nevsimol. Mam nastavene vypnutie monitoru po 15 minutach a normalne to funguje.
Jak píše M@to, taky s tím nemám problémy.
ja ho uz nemam, ale fungovalo to normalne :)
Podle recenze to imho zas taková bomba není, ale co bychom za ty peníze chtěli, že?
Jako velký problém vidím 1900x1200 na 22". Škoda. Na 24" se to rozlišení ještě dá, ale tady je to pro mě bohužel příliš malé. Vám to možná přijde k smíchu, ale nepotřebuju oči namáhat víc než je nezbytně nutné (časy, kdy jsme se s kolegy v práci předháněli a machrovali kdo používá vyššín rozlišení jsou už dávno za mnou). :-)