-
Re: E8400 Wolfdale - planuje nekdo?
Můj kus se mi taky zdál použitej (otlaky na kontaktech), ale nevím jestli to není od výrobce, když je testuje.
Jinak BOX verzi dnes nestíhám vyzvednou, takže bude až příští týden.
-
Tak E8400 v pohodě najel rovnou na 400x9 při default napětí... 3600 MHz pasivně je doma... :cool:
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Tak E8400 v pohodě najel rovnou na 400x9 při default napětí... 3600 MHz pasivně je doma... :cool:
presne to iste. :-) 3600 def. spustil som orthos, zatial ide dobre (este len 5 minut)
moj bol tiez asi panna. :-D
EDIT: inak teplota v core temp sa mi nejak nezda. mne ukazuje 60-65 stupnov. jakoze na 45 nm na defaulte aj ked o 600 MHz vyssie je to podla mna moc. (voda ma 26)
TAT nejde spustit, zevraj: Invalid procesor. Ja mu dam ze je invalid. :-O
20 minut a bezi dalej...
-
Nemas na desce nastaveno vcore na auto?
Nektere desky si radi pridavaji, pokud je tam tato volba.
-
Citace:
Původně odeslal
Krimi 2000
Nemas na desce nastaveno vcore na auto?
Nektere desky si radi pridavaji, pokud je tam tato volba.
urco nie. napevno som nastavil kolko mi tam pisal ze ma default. nejakych 1,22 alebo tak nejak.
Ten Core Temp pise 1,1125V a CPU-Z 1,216V
Aktualne teploty: 63 a 67. Inak blok je uplne vlazny...
41 minut :-)
-
Citace:
Původně odeslal
salwator
urco nie. napevno som nastavil kolko mi tam pisal ze ma default. nejakych 1,22 alebo tak nejak.
Počkej, to je v IDLE nebo v BURNu?
Já mám v IDLE 45°C pasivně s Ninjou...
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Počkej, to je v IDLE nebo v BURNu?
Já mám v IDLE 45°C pasivně s Ninjou...
jasne ze burn. ved pisem ze mi ide orthos 41 minut :-)
EDIT: co myslite, mam mu uz po hodine pridat MHz? Malo by to stacit na zaciatok podla mna.
EDIT2: tak som mu pridal na 3734, a ide zas hodinu bez problemov v orthose (stale bez navysenia voltaze). Idem ale teraz do Brna, takze pokracovanie az v nedelu...
-
Citace:
Původně odeslal
salwator
Klidne me panove opravte, ale podle me to co ti ukazuje Coretemp je defaultni napeti zakodovane v CPU. A to co ti ukazuje CPU-Z je to co do nej pousti deska. Takze pokud jsi mu nastavil 1.22V tak rozhodne nejedes na defaultu. Default=VID a to je 1.1125V.
-
Citace:
Původně odeslal
Don Carlos
Klidne me panove opravte, ale podle me to co ti ukazuje Coretemp je defaultni napeti zakodovane v CPU. A to co ti ukazuje CPU-Z je to co do nej pousti deska. Takze pokud jsi mu nastavil 1.22V tak rozhodne nejedes na defaultu. Default=VID a to je 1.1125V.
No, já nevím, ale mně nabízí deska jako Normal CPU Vcore hodnotu 1,2250V a tu tam taky manuálně natvrdo přepisuju - těch 1,1125V mi přijde trochu jako haluz staré verze CoreTempu... :rolleyes:
-
Citace:
Původně odeslal
Don Carlos
Klidne me panove opravte, ale podle me to co ti ukazuje Coretemp je defaultni napeti zakodovane v CPU.
Je to tak, sice takto presne definovatelne to nebude, ale mas pravdu v tom ze CoreTemp neukazuje to co do cpu pousti deska, ale jen jakousi prednastavenou hodnotu Vcore pro dane nastaveni frekvence.
-
Jestli muzu ja bych se pridal...mel bych mensi dotaz
Tak koukam vetsina zkousi E84 na P35. Nevi nekdo jaky by to bylo s X38? :rolleyes:
Planuju koupi te X38 k E6400 ale rikam si za tu cenu ta 84 to je bomba. :lol:
-
Myslíš OC? To bude stejný.
-
Skoda...no i tak do toho "dualu X38 + E84" asi pudu...
-
Jedna položka v biosu z Auto na Enable a nějaký Vdrop je pryč. Vcore už ani nezakolísá a i s nižším teď dám frekvenci co předtím už padla. Ovšem teplota je vyšší. Zajímavý. Ve starším biosu to nebylo.
Právě jedu 4200Mhz při 1.41V Orthos //zatím 1h 40minut.
-
M.K. - mozes, prosim Ta, napisat co to bolo za polozku? ako sa to vola?
-
Zrovna mám spuštěný Orthos a nepamatuju si to, proto jsem to nenapsal. Takže napíšu později. Ale je to tam popsaný - reduce Vdrop - jen jsem si toho předtím nevšimnul
-
z PCT
Citace:
Před časem se velmi debatovalo o funkci Voltage Damper, která by měla eliminovat takzvaný Vdroop - omezení napětí procesoru logikou desky aby nedošlo k jeho zničení. Toto omezení má ale jednu nevýhodu a tou je snižování napětí i když to nechceme, při přetaktování a nastavených vysokých hodnotách napětí. Nastavíte například 1.60V ale deska vám do procesoru dodává jen 1.55V, to je onou funkcí. Voltage Damper by měl toto omezení zcela vypnout a když nastavíte 1.60V tak by do procesoru mělo jít skutečně 1.60V. Implementace se Asusu ale moc nepodařila a snížení napětí je přítomno i po zapnutí této funkce.
Je to tedy ten Voltage Damper?
-
Voltage damper tam už ani nemám. Ve starších biosech byla hned pod Vcore.
//je to:
LOAD-LINE CALIBRATION -> ENABLE - redukuje podstatně Vdrop a Vcore zdá se stabilnější a ani tolik nekolísá mezi idle a burn. Rozdíl Vcore mezi biosem a CPUZ je nyní asi 2 setiny.
-
Od čtvrtka tu mám jeden E8400 tray, moje první zkušenosti:
Procesor měl na sobě celkem jasnou rýhu, odpanil ho už někdo přede mnou ...
Zatím jede cca 1h Orthos stable na 4100MHz (1.35 +- 0.01V CPU-Z)
Při téhle frekvenci už ale celkem pekelně hřeje, Core Temp ukazuje teplotu jader při dlouhodobé zátěži skoro 80 stupňů (Chladím ho vzduchem - Thermalright XP-120). Na 4GHz a mírně nižší voltáži měl skoro o 10 stupňů méně.
Ještě ho trochu potestím a pak půjde někam na 3.5 - 3.8GHz s adekvátní voltáží.
-
videli jste nekde dostupny E8400 v BOX verzi ?
-
Tak můj kousek zatím krásně jede na 400x8 napěti 1.215V (BIOS setings) Orthos stable.. prostě pohoda.. uvidím jaká bude ta 8400 kterou budu mít přístí tyden....A pak se rozhodnu jaky CPU si nechám. Možná pujde ještě o něco mín.. :)
-
Hlásím, že 9x400MHz při nastavení 1,2V v BIOSu je ORTHOS STABLE... :cool:
CPU-Z ukazuje v zátěži nějakých 1,156V a to je fakt fpoho!!! :drool::drool::drool:
-
pocitujete nekde zvyseni vykonu? myslim tim 3ghz vs 4ghz...
ve hrach pocitam ze bude brzdou uz gpu, a na praci si myslim ze 3ghz staci
-
Neřekl bych že brzdou bude GPU ...tedy jestli mluvíme o TOP kouscích. Někde byl test, kde grafický výkon stále rostl se zvyšováním frekcence CPU...
-
1 Příloh-a(y)
Znát to lehce je. Zatím hlavně při hře nebo rozbalování. Výkon jsem ničím netestoval. Přechod např. z 3200Mhz E6400 na 4GHz E8400 se kvůli výkonu nevyplatí, to je jasný.
Jinak 4200Mhz 1.4V již 12h+ Orthos.
http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=296228
-
Opravdu bych nikdy neřekl že pujde CPU na 4,2GHz+ chladit rozumně vzduchovým chladičem :-)
Kolik je ještě relativně max. bezpečné napětí cca 1,45V?
-
1 Příloh-a(y)
Já taky ne :-)
Je s podivem jak tomu CPU stále dál pomáhá přidávat Vcore. Už ho nechci moc trápit, ale zkusil jsem mu ještě krátkodobě naložit. Přidal jsem z 1.4 na 1.425 a už je 4300Mhz stabilní. Dál 4400 při 1.475 a 20minut v Orthosu stable. Ukončil jsem to, protože to už je problém vzduchem uchladit a nechci do něj až tolik roštovat....
-
tak ja pokracujem v testovani: 3851 MHz na defaulte (podla BIOSu- 1,225V) Orthos zatial 26 minut.
Teploty jadier: 61 a 66 stupnov.
Teplota vody: 26 (zatial)
:-)
-
-
trochu OT/ zajímalo by mě, jestli problém s chlazením je dán vysokým W (-odpadním teplem - tj. že chladič nestíhá), nebo nedostatečně rovným ihs cpu - které ne zcela ideálně doléhá na základnu chladiče... Pokud byste někdo lapoval, určitě pak napište, jestli to nějak výrazněji pomohlo.
-
Citace:
Původně odeslal
s.skull
trochu OT/ zajímalo by mě, jestli problém s chlazením je dán vysokým W (-odpadním teplem - tj. že chladič nestíhá), nebo nedostatečně rovným ihs cpu - které ne zcela ideálně doléhá na základnu chladiče... Pokud byste někdo lapoval, určitě pak napište, jestli to nějak výrazněji pomohlo.
Lapoval som E2160 kvoli vysokym teplotam a teploty sa neznizili takmer vobec... V priemere tak o jeden stupen. Problem bude fakt bud spojom jadro-IHS alebo v jadre samotnom.
-
co pod tenhle procak a prkno, myslite ze je dobrej kauf P35 od ABITU? PROcko, me docela zaujalo, lidi na ni davaj i 610 FSB, tak to ma nejakou budoucnost :-)
Chlazeni bude asi voda, pokud deska nebude stihat tak ji tam nekde pridam volty a vylepsim chlazeni...
-
-
Citace:
Původně odeslal
s.skull
Ja som lapoval E2180 a tiez mi to nepomohlo nic...
-
Tak jsem udělal pár testů, abych zjistil vliv voltáže a frekvence na teplotu jader. Voltáže jsou všechny odečtené z CPU-Z a jsou to minimální stabilní hodnoty při dané frekvenci, teploty jader jsou zjištěné z Core Temp 0.96. Tam kde údaj kolísal, jsem bral tu vyšší hodnotu. Všechny údaje jsou po 1+ h Orthos stable full loadu. Chlazeno vzduchem - Thermalright XP 120 s papst větrákem na 1200 ot. První údaj je s minimální voltáží, kterou mám v nastavení desky k dispozici.
3240 MHz ... 1.06V ... 50C
3600 MHz ... 1.16V ... 56C
3800 MHz ... 1.21V ... 61C
4010 MHz ... 1.32V ... 70C
4100 MHz ... 1.37V ... 80C
4212 MHz ... 1.43V ... 96C
Na těch 4.2 GHz už nebyl systém úplně stabilní, tento údaj uvádím jen pro demonstraci toho, jak procák při vyšší voltáži hřeje. FSB kolem 465 - 470 už ale systém není stabilní nezávisle na procáku a násobiči, tzn. nejspíš limit desky nebo spíš ramek.
-
Citace:
Původně odeslal
Camill
Tak jsem udělal pár testů, abych zjistil vliv voltáže a frekvence na teplotu jader. Voltáže jsou všechny odečtené z CPU-Z a jsou to minimální stabilní hodnoty při dané frekvenci, teploty jader jsou zjištěné z Core Temp 0.96. Tam kde údaj kolísal, jsem bral tu vyšší hodnotu. Všechny údaje jsou po 1+ h Orthos stable full loadu. Chlazeno vzduchem - Thermalright XP 120 s papst větrákem na 1200 ot. První údaj je s minimální voltáží, kterou mám v nastavení desky k dispozici.
Na těch 4.2 GHz už nebyl systém úplně stabilní, tento údaj uvádím jen pro demonstraci toho, jak procák při vyšší voltáži hřeje. FSB kolem 465 - 470 už ale systém není stabilní nezávisle na procáku a násobiči, tzn. nejspíš limit desky nebo spíš ramek.
ved skus znizit nasobic a dat vyssie fsb, horsie casovanie pametiam a ci to pojde. ja som skusil na P35-DS4 fsb na 475 (stabilne) zatial a teraz sa tam chcem dostat s normal nasobicom. t.j.: 9*475=4275 MHz. :-)
Zatial mam 4140 MHz pri 1.328V (CPU-Z), Orthos 5,5 hodiny. necham ho ist celu noc ci vydrzi... Core Temp ukazuje 76-78 stupnov. (Aj tak sa mi tie teploty nezdaju- blok je len slabo teply.) Voda v chladeni ma 27,5 stupna.
-
Však to jsem už zkoušel. Jak s tímto, tak s předchozím (E6550) procákem. Zvyšování napětí ramek a desky moc nepomohlo, pár extra MHz FSB a o hodně víc tepla. Navíc k tomu není důvod, vzduchem už to stejně rozumně neuchladím.
Citace:
Původně odeslal
salwator
ved skus znizit nasobic a dat vyssie fsb, horsie casovanie pametiam a ci to pojde. ja som skusil na P35-DS4 fsb na 475 (stabilne) zatial a teraz sa tam chcem dostat s normal nasobicom. t.j.: 9*475=4275 MHz. :-)
Zatial mam 4140 MHz pri 1.328V (CPU-Z), Orthos 5,5 hodiny. necham ho ist celu noc ci vydrzi... Core Temp ukazuje 76-78 stupnov. (Aj tak sa mi tie teploty nezdaju- blok je len slabo teply.) Voda v chladeni ma 27,5 stupna.
-
@ Pit, Pret - díky za info ohledně efektivity lapování :)
-
Citace:
Původně odeslal
Camill
Ty teploty mas podezrele vysoke.
Mam ted Thermalright Ultra 120 extreme, fan na 950 rpm a teplota se drzi kolem 60ti stupnu v loadu. E8400 4050 MHz, 1.425 V nastaveno v biosu.
-
Tie vysoke teploty u 45nm moze sposobovat hustota tranzistorov. Sice ma penryn o 2MB viac cache ako conroe, ale jadro je mensie a tazko sa odvadza teplo z takej malej plochy... priliz vela W/mm2 vyzaruje. Vylepsit by sa to dalo asi odstranenim HS a vytvorenim lepsieho spojenia medzi chladicom a jadrom... aspon podla mna.
-
Citace:
Původně odeslal
Krimi 2000
Mam ted Thermalright Ultra 120 extreme, fan na 950 rpm a teplota se drzi kolem 60ti stupnu v loadu. E8400 4050 MHz, 1.425 V nastaveno v biosu.
podla toho v com to merias... ja to mam pod vodou a ukazuje do 79 stupnov... (v CoreTemp lebo TAT nepozna procesor).
Inak pekne mi ukazuje World Comunity grid agent- zevraj Intel Pentium III- 4,1 GHz :-D
-
Citace:
Původně odeslal
salwator
podla toho v com to merias... ja to mam pod vodou a ukazuje do 79 stupnov... (v CoreTemp lebo TAT nepozna procesor).
Inak pekne mi ukazuje World Comunity grid agent- zevraj Intel Pentium III- 4,1 GHz :-D
Merim to v coretemp 0.96, a speedfan ukazuje jeste mene.
-
Je to extremni teplota pri stress CPU testu v Orthosu. Jakmile Orthos vypnu, tak jde teplota behem par vterin o cca 10C dolu a dal klesa.
Treba 61C pri 3.8GHz mi neprijde jako nijak dramaticka hodnota
Citace:
Původně odeslal
Krimi 2000
-
Pokud ma krimi 2000 MB stejny prkno jako salwator,pak reste teploty,jinak to nema smysl...
EDIT:
Zima+otevreny okno +OC ruleeeezzzzz.. :-D
http://www.ukazto.com/img/1873656,max....jpg
-
Zkus to dat na 5 s tim ze to rovnou das do okna ;)
-
-
co se divite ze to tak pece kdyz je tam 6MB cache? :)
-
Citace:
Původně odeslal
Krimi 2000
Při srovnání s 65nm mi ty teploty vysoké nepřijdou. Každopádně je to jak píše nex, když je jiný prkno nemá cenu se šermovat s teplotama :-)
-
Právě mi dorazil na stůl CPU E8400 BOX, takže večer testnu a uvidíme jak si povede oproti mému Tray
-
Mozna by jste pomalu mohli zase zacit psat jednotlive serie tech E8400, at vime, po cem se mame divat :) Osobne bych 4.0GHz-4.6GHz nepohrdnul :)
-
hmm tak pri 4260 sa mi restaruje komp...
1. bude to len nizkou voltazou procesoru?
2. alebo vam len orthos zahlasi chybu ked ma proc malo stavy?
pri 4140 mi isiel na 1,33V (15 hod). Voltaz som pridal len RAM a procesoru samozrejme. Vsetko ostatne na dafault. Na tych 4260 som daval procesoru 1,38V. Teraz skusam so znizenym nasobicom- 8*480 aby som vedel ci to nebolo kvoli RAM alebo vysokej fsb.
3. ked testujete max fsb tak pustate Blend test v Orthose?
-
BOX dá jen 4050 při 1.4V, můj tray je tedy podstatně lepší, ikdyž pravděpodobně byl testován ještě někde ve skladech
-
Citace:
Původně odeslal
M.K.
BOX dá jen 4050 při 1.4V, můj tray je tedy podstatně lepší, ikdyž pravděpodobně byl testován ještě někde ve skladech
Zajímavá zpráva - kdo tray koupil, neprohloupil... :p
Dá aspoň těch 3,6GHz na 1,2V? ???
-
to mi ani nerikejte :confused:.. bavil jsem se s nasim nakupcim a rikal ze Traye zatim urcite nebude brat ale ze bude mit po 20.lednu BOXovany, ja ho nenavidim! :D :mad:
-
Citace:
Původně odeslal
M.K.
z jednoho kusu bych nedelal zavery 8-)
..je i jinsi teplotne ? oproti tray ?
-
3.6 s 1.2V možná dá, ale zkoušel jsem jen necelou 1h Orthos.
Teploty zhruba stejné při stejném nastavení.
Z jednoho kusu určitě nedělejte závěry, imho to je zrovna horší kousek. Stejnej procák ze stejného zdroje údajně jede 4400 při 1.45V.
-
Jeste k tem teplotam.Puvodne jsem E8400 narychlo zkousel v P-35 DS4 s boxem od E2160.Nahrubo jsem nastavil 1,4V a 4ghz a nabehl do win.Samozrejme box nestihal,v klidu mel cca 55-60st.Kdyz jsem si sahnul na box,byl horky,proste kdyz si vemu,ze topeni v baraku ma 60st a skoro se spalite,tohle bylo trochu min,dala se na nem udrzet ruka.2-3s.Tohle chapu,je to logicky.S T-rightem mam 70st.Heatpipe trubky u zakladny jsou lehce vlazny.Horni cast temer studena.Tohle proste nepochopim.:(
-
Citace:
Původně odeslal
nex
Jeste k tem teplotam.Puvodne jsem E8400 narychlo zkousel v P-35 DS4 s boxem od E2160.Nahrubo jsem nastavil 1,4V a 4ghz a nabehl do win.Samozrejme box nestihal,v klidu mel cca 55-60st.Kdyz jsem si sahnul na box,byl horky,proste kdyz si vemu,ze topeni v baraku ma 60st a skoro se spalite,tohle bylo trochu min,dala se na nem udrzet ruka.2-3s.Tohle chapu,je to logicky.S T-rightem mam 70st.Heatpipe trubky u zakladny jsou lehce vlazny.Horni cast temer studena.Tohle proste nepochopim.:(
Tím by se potvrzovala ta teze o nedolehajícím HS na jádra. Teplo se tam kumuluje pod HS a chladič prostě odvádí to, co projde na povrch. Jinak k tomu boxu, to je celkem normální. Chladil jsem E2160 i C430 jak boxem, tak T-rightem XP120 a ten box nemá šanci ty procesory uchladit při napětí vyšším než 1,45V. S XP120 se dalo chladit i 1,6V. Jinak pro porovnání - s boxem při 1,45 a cca 3,5GHz jela 2160 na 55 stupních, s XP120 při 1,6V a 3,65GHz na 50 stupních. Box byl žhavý, ktežto Xp120 byla vlažná. 8400-vka by mi měla přijít přiští týden, tak jí asi rovnou hodím pod vodu, jak na to tak koukám. :-D
-
tak ja som skoncil na 460*9=4140 MHz. Na 4250 uz nechcel ist ani s 1.4V a viac mu nechcem davat.
-
Poradi mi nekdo, kde ten procesor sezenu? Dost na to specham a snad vubec nikde nemaji tu box verzi skladem... :-(
-
Teď si přesně nevybavuju kde, ale někde jsem zahlédl že uvedení na trh je zítra, takže do konce ledna by měl být v pohodě v obchodech. Dokonce myslím že Alza měl jednu chvíli zobrazenou dostupnost 29.1.
-
No ja bych ho planoval, ale pred trema mesici jsem si koupil E6750 takze ji budu muset hodit do popelnice abych E8400 mohl koupit. Fnuk :-(
-
Citace:
Původně odeslal
national
No ja bych ho planoval, ale pred trema mesici jsem si koupil E6750 takze ji budu muset hodit do popelnice abych E8400 mohl koupit. Fnuk :-(
Nemyslím si, že by v případě E6750 byla popelnice nutná - najdou se určitě i smysluplnější řešení, že?! :)
-
V K&K mají mít další várku E8400 až 28.1 (mám už od nich ten první BOX)
www.kak.cz
Budu stavět kolegovi nový PC, tak jsem ho hned zpracoval, aby si připlatil a místo E2140 dostane můj E8400 /3.5GHz na default/. Sám jsem před chvílí obdržel nový kousek a podle série by snad měl jít slušně taktit. Jdu na něj....
-
Citace:
Původně odeslal
DamonCZ
Nemyslím si, že by v případě E6750 byla popelnice nutná - najdou se určitě i smysluplnější řešení, že?! :)
Tak to samozrejme bylo obrazne receno. Jedina moznost je samozrejme prodej. Ale diky cene tohoto modelu tak se bude prodavat hooodne spatne.
-
Citace:
Původně odeslal
M.K.
V K&K mají mít další várku E8400 až 28.1
tak to zhruba odpovídá tomu co jsem viděl na alzáči, takže fakt až konec měsíce.
-
Tak potvrzeno (bohužel ode mně) ..... na desce P5N32-E SLI-Plus , tedy Nforce chipsetech E8200 Tray nefunguje ani s posledním BIOSem a je asi ve hvězdách kdy vydají nový :-( , nějaké rady kde sehnat nějaký MOD/BETA BIOS ?
zkoušel jsem ho na obyč. GB s chipsetem P35 a šlape stable na 4,08Ghz s BOX chladicem :-D v IDLE 35st.
-
Citace:
Původně odeslal
GOGO
Tak potvrzeno (bohužel ode mně) ..... na desce P5N32-E SLI-Plus , tedy Nforce chipsetech E8200 Tray nefunguje ani s posledním BIOSem a je asi ve hvězdách kdy vydají nový :-( , nějaké rady kde sehnat nějaký MOD/BETA BIOS ?
zkoušel jsem ho na obyč. GB s chipsetem P35 a šlape stable na 4,08Ghz s BOX chladicem :-D v IDLE 35st.
nedavno sem tenhle MB mel a mam takovej dojem ze aspon v ty dobe (cca mesic a pul zpatky) bylo info ze na tomto chipsetu nikdy 45nm procaky nepujdou ze upgrade biosu pomuze pouze vyssim modelum (680i a vyssi) ale od ty doby co sem se MB zbavil sem se o to uz nezajimal takze je i dost mozny ze se pletu...
na ASUS strankach maji ze MB 45nm CPU umi takze snad to neni zadna desinformace a opravdu funkcni bios casem vydaji...
jenze bouzel prichazi v uvahu i to ze ta radka kde pisou 45nm ready byl marketingovej tah uz nekdy pred x mesicema kdy si jeste s podporou byly jisti a od ty doby to neaktualizovali...
-
na ASUS strankach maji ze MB 45nm CPU umi takze snad to neni zadna desinformace a opravdu funkcni bios casem vydaji...[/QUOTE]
Ano to mají napsáno všude že podpoda 0,45nm procesorů je ale BIOS jaksi v nedohlednu :-( , radši vyměním plachtu za nějakou X38 , bohužel tedy škoda nepodpory SLI režimu :-(
-
Můj nový mazlík dává 4GHz při 1.28V - Orthos 40h
Citace:
Původně odeslal
Zilla
Poradi mi nekdo, kde ten procesor sezenu? Dost na to specham a snad vubec nikde nemaji tu box verzi skladem... :-(
E8400 na www.alfacomp.cz dnes skladem BOX i Tray
-
Dneska mi prisel od markra e8200, doufam ze ho jeste potrapim ale ted resim divny problem - pri nastaveni fsb pres 400MHz me zkolabuje grafika, nic nezobrazuje (vypne se monitor). Pritom komp jede v pohode dal, po chvili slysim nabihat OS.
Predpokladam ze je to jen nejakou polozkou v biosu, poradite?
ASUS P5K-E/WIFI, posledni bios 0906, E8200, Radeon X1950GT s AC Accelerem.
Frekvenci PCIE mam nastavenou na 100MHz.
-
Citace:
Původně odeslal
M.K.
Můj nový mazlík dává 4GHz při 1.28V - Orthos 40h
E8400 na
www.alfacomp.cz dnes skladem BOX i Tray
Moc dekuju za dulezite info, ale vypada to, ze BOX verzi maji jen v obchode v Ostrave a na eshopu uz ne... :-(
EDIT: spatne jsem koukal, zjevne mi ho muzou poslat i z te Ostravske pobocky, takze doufam, ze to do patku stihnou. :-)
-
Citace:
Původně odeslal
Zilla
Moc dekuju za dulezite info, ale vypada to, ze BOX verzi maji jen v obchode v Ostrave a na eshopu uz ne... :-(
EDIT: spatne jsem koukal, zjevne mi ho muzou poslat i z te Ostravske pobocky, takze doufam, ze to do patku stihnou. :-)
To je jedno objednavku ti zpracuji ;) Uz mam taky objednano odsud...
-
Citace:
Původně odeslal
sendik
pri nastaveni fsb pres 400MHz me zkolabuje grafika.
Frekvenci PCIE mam nastavenou na 100MHz.
zkus PCI-E na 101, pokud nepujde tak jeste k tomu PCI normal na 33Mhz (pokud ti to jde nastavovat)
-
1 Příloh-a(y)
-
Citace:
Původně odeslal
M.K.
screen 4GHz 1.28V
Co máš za prkno a paměti a co jsi ještě nastavoval?
-
Citace:
Původně odeslal
M.K.
screen 4GHz 1.28V
Jaký napětí je pro tenhle kousek vůbec defaultní? Respektive kolik to dá bez nutnosti přidávat voltíky nad "Normal"?
Přecházet z E6750, kterej dává 3,6 na default je asi hovadina co?!
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Co máš za prkno a paměti a co jsi ještě nastavoval?
Asus P5K Deluxe, A-DATA EE, nastavené všechny položky ohledně napětí (krom Vcore a Vdimm) vždy na nejnižší možnou hodnotu. Load-line calibration -> Enable, ostatní na auto
Citace:
Původně odeslal
DamonCZ
Jaký napětí je pro tenhle kousek vůbec defaultní? Respektive kolik to dá bez nutnosti přidávat voltíky nad "Normal"?
Přecházet z E6750, kterej dává 3,6 na default je asi hovadina co?!
1.225V, zkoušel jsem jen 3800 a jel v pohodě cca 6h, pak jsem šel na 4GHz
Abys získal možná 10% zřejmě ano
-
Citace:
Původně odeslal
M.K.
screen 4GHz 1.28V
Moc pekny, gratuluju k super kousku. To je ten, u ktereho jsi hazel screen 4400MHz primestable? Kolik jsi jich vyzkousel, nez jsi nasel tento?
Ja jsem se dostal na max 4250MHz (8.5 x 500) 1.45V v biosu primestable, ale kvuli tichu to neni na stale pouzivani. Pameti mi jdou na velmi peknych 500MHz 12-4-4-4.0.
Kdyby jsi se ten svuj rozhodl prodat, rad te ho zbavim. ;)
-
Ne, je to jinej. Tamto byl Tray a už jsem ho prodal.
Je to druhý BOX co mi přišel do ruky. První byl nic moc.
//Měl by se mi zítra nebo v pondělí dostat ještě jeden do rukou, tak třeba bude ještě lepší...
-
Citace:
Původně odeslal
M.K.
Ne, je to jinej. Tamto byl Tray a už jsem ho prodal.
Je to druhý BOX co mi přišel do ruky. První byl nic moc.
//Měl by se mi zítra nebo v pondělí dostat ještě jeden do rukou, tak třeba bude ještě lepší...
To je skoda, vzal bych i ten prvni. :confused: Kdyztak dej vedet.
-
Muj tray jel 6h Orthos small FTTs pri 1,3V bios a 4Ghz.Ve win 1,31V,zatez 1,29V.Do toho jsem se rozhodnul pustit 3Dmark.Po 10min prijdu a bsod diky ati ovladacum.Neco ala atigll bla bla.Dekuji ti ATI za bez problemove ovladace.Posledni stabilni jsou 7.11.U 7.12 me nefungoval S3.Ted bsod.Super.:(
Chci jeste zkusit opacny extrem.2Ghz a 1V.Load teploty 45st.Mozna pujde jeste niz.
-
Uz nekdo mate E8400 z Alfacompu ?
Popripade oznameni o odeslani ?
-
Citace:
Původně odeslal
Zizi
mam ho objednanej odsud od vcera a zatim odeslani,jen objednavka prijmuta.
-
hmm...tak E8400 prisla, ale som sklamany a neviem kde je problem...
ci v doske, biose alebo samotnom cpu...
problem je v tom, ze cpu podava asi 1/3 vykon na default... pricom doska ho detekovala normalne a takisto aj cpu-z
BIOS je posledny F7c zo stranky GB, chladic je nainstalovany spravne...takze throotlovat by nemal
-navyse po resete cmos ... cpu nabootuje ako 6x333 ... nepomohlo ani vypnutie EIST, C1E supportu a TM2...
-po manualnom nastaveni 9x333 je vykon tak ci tak asi 1/3 ako by mal byt... co som pozeral winrar bench... Very sad
skoro som zabudol: doska Gigabyte P35-DQ6 rev 1.0 (p35 chipset)
stara dobra E6750:(
zajtra ho skusim na druhej MB GB p35c-ds3r
-
Citace:
Původně odeslal
Zizi
http://www.alfacomp.cz/php/product.p...0&SearchType=1
E8400 BOX v Brne skladem tusim 3-4ks. Jestli ma nekdo zajem, tak je mozny osobni odber primo v BRNE. Na E-shopu v Ostrave tusim nejsou.
-
Citace:
Původně odeslal
Neller
v samotnym eshopu tam blikaj ty zeleny fajfky jak o zivot a nic, ja myslel ze system alfy je leepe podchycenej,kdyz objednam tak uz odkud koli dojde.
-
Kdyz uz si prectu tohle: "O - zboží je na objednávku z jiné prodejny, zboží není na této prodejně skladem, ale lze jej objednat z jiné prodejny, na které skladem je", tak bych cekal, ze to Alfacomp jaksi udela za me... :rolleyes:
-
Citace:
Původně odeslal
nex
Muj tray jel 6h Orthos small FTTs pri 1,3V bios a 4Ghz.Ve win 1,31V,zatez 1,29V.Do toho jsem se rozhodnul pustit 3Dmark.Po 10min prijdu a bsod diky ati ovladacum.Neco ala atigll bla bla.Dekuji ti ATI za bez problemove ovladace.Posledni stabilni jsou 7.11.U 7.12 me nefungoval S3.Ted bsod.Super.:(
Chci jeste zkusit opacny extrem.2Ghz a 1V.Load teploty 45st.Mozna pujde jeste niz.
Zasa jeden z tych, co si myslia, ze je Orthos vsemocny...
Ak chces testovat stabilitu, tak doporucujem k Orthosu pustit aspon scandisk hlbkovy test alebo defragmentaciu... Alebo loopnuty 3D Mark na noc :rolleyes:
-
Citace:
Původně odeslal
Zilla
Kdyz uz si prectu tohle: "O - zboží je na objednávku z jiné prodejny, zboží není na této prodejně skladem, ale lze jej objednat z jiné prodejny, na které skladem je", tak bych cekal, ze to Alfacomp jaksi udela za me... :rolleyes:
Jasne to neni problem, ale dodani se prodlouzi o expedici z Brna do OV, tam se naskladni a nasledne expeduje k zakaznikum. Problem to jak rikam neni, jen to trva trosku dyl.
-
Citace:
Původně odeslal
PiT
Zasa jeden z tych, co si myslia, ze je Orthos vsemocny...
Ja vzdy poustim xhodin Orthos a x hodin soubezne 3Dmark.Ted me to spadlo jen diky ati driverum.Bohuzel.U me jsou bezproblemove 7.11.Ted testovano s 8.1.
-
Rano jsem s nima mluvil (alfa) pry bude jen 10 ks
Byl jsem desaty a rekl ze zitra nebo v pondeli je u me...ale zatim zadny mail o odeslani.
.
.
Takze zklamaní včera mi byl telefonicky zarezervován 1 ks k dodani dnes nebo v pondelí v alfacomp.
Dneska jsem tam volal a rikali mi ,že procesory uz nejsou volne ,že prislo 15 ks a uz nejsou.
Nevite nekdo ,kde by se dal sehnat ? (E8400)
-
už sa teším teraz a na dnešnú noc,konečne som rozbehol poriadne dosku maximus takže OC začalo,zatial :
OC na E8400,začal som na voltage 1.152V, 3600Mhz 450x8
orthos stable 30 min a jede dál .
teplota obe jadra 53-56st
-
hmm... tak CPU E8400 vyskusany na GB P35C-DS3R na ktorej procesor samozrejme funguje a jeho vykon je normalny...
-takisto GB p35-DQ6 funguje bez problemov s E6750...
takze problem bude asi niekde v biose "vlajkovej lode" od Gigabyte s chipsetom P35...
-
Citace:
Původně odeslal
Mtex
hmm... tak CPU E8400 vyskusany na GB P35C-DS3R na ktorej procesor samozrejme funguje a jeho vykon je normalny...
-takisto GB p35-DQ6 funguje bez problemov s E6750...
takze problem bude asi niekde v biose "vlajkovej lode" od Gigabyte s chipsetom P35...
Zkus jeste tuhle posledni betu, mozna by ti mohla pomoci:
http://rapidshare.com/files/84189684...6.F7E.rar.html
-
Citace:
Původně odeslal
Zilla
ahoj, dik za ochotu ...len tento bios som uz flashol cca pred 2 mi hodinami ...bol na xsforu a nepomohol:(
-
Citace:
Původně odeslal
Mtex
ahoj, dik za ochotu ...len tento bios som uz flashol cca pred 2 mi hodinami ...bol na xsforu a nepomohol:(
ale inak je fajn..da sa zvysit nasobic na 9.5 ..po 0,5... takze sa da jednoducho dosiahnut 8500
-
45 nm core 2 duo maju o 10% nizsi maximalny povoleny vCore na 1,365 > 65tky mali 1,5V ... to len pre tych, co donho bez mrknutia oka cpu 1,4+ ...
-
heh...tak som do neho dal 1,35V a rovno 4050Mhz a vykon je uz ok...
super pi 1M 11,59s
-
Citace:
Původně odeslal
Mtex
heh...tak som do neho dal 1,35V a rovno 4050Mhz a vykon je uz ok...
super pi 1M 11,59s
hehe ,taky 4050mhz ale 1.3V ,superPI 1M 11,422s