tak jsem vyměk a koupil philipse hp910 - měli je normálně v obchodě za 1490,- ..... jsem na ně zvědavej
Printable View
tak jsem vyměk a koupil philipse hp910 - měli je normálně v obchodě za 1490,- ..... jsem na ně zvědavej
já se nato vyse.ru, sotva jsem je zapoji a zkusil - pravý sluchátko rezonuje při nízkých kmitočtech - že jenom já mám takovou smůlu ..... (v obchodě jsem neměl čas je zkusit ) - a jestli mi někdo napíšete, že to není na reklamaci, tak se oběsím
Hmm to mi nedělá asi vadnej kus,ale na reklamaci to není :lol: :lol: :lol:
Tak to mas teda smolu.
tak se to jaksi rozehrálo - už je to OK - teda zatím :wink:
za 1400? si robis srandu, najlacnejsie cez net su za 1900, normalne za 2200-2500kc, su to istio tieto http://www.obchodni-dum.cz/detail.ph...ov=57&id=19025Citace:
Původně odeslal Jezyn
Mě se ta cena taky nezdála,ale nechtěl sem do toho rejpat.Citace:
Původně odeslal Marek
Je možný,že věděli o nějaký vadě a proto tak levně :idea:
koupil jsem je u nás v Šumperku - obchod RADIO BROŽ a jsou to přesně ty, co máš v tom odkazu - v pondělí je jdu reklamovat - rezonuje to pravý sluchátko pořád ...... ach jo .....Citace:
Původně odeslal globalkiller
A nedáváš náhodou do toho až moc velký pecky ??? Jinak řečeno nepřetěžuješ je ? I když nevím jak bys se dali jednoduše přetížit :oops:
právě, že ne.... hned jak jsem je vybalil, normální hlasitost , poslouchala i moje manželka i tchýně ..... zkoušel jsem 3 výstupy - PC, TV, reciver ....... u všech to pravý sl. rezonuje ...... ( stačí hudba, kde jsou bubny - MTV atd )Citace:
Původně odeslal globalkiller
Proto asi stály o litr mín :lol: Nějaká špatná série :lol: Zkus je podtaktovat a bude to to samý jako běžný sluchátka za 1,5k Kč :lol:Citace:
Původně odeslal Jezyn
zkus je radsi rozebrat, uvidis ze to bude jen nejaka nedobre zaklapla plastova pacicka.. neverim, ze by byl spatny menic, koukni se na to poradne.. mas je za nadhernou cenu, skoda je vracet..
no jo, ale když je rozeberu, tak ztraím záruku ..... mimochodem ani nevím, jak bych je rozebral ..... nikdy sem to nedělal ....
No pochybujem ze je na nich nalepka -waranty void if label removed- ;D .Takze sa daju asi rozobrat celkom normalne a vsetko je raz prvy krat, takze sa nic neboj.
No mě by spíš zajímalo jak je rozebere samozřejmě nikde šroubky nejsou,kromě toho navijáku na oblouku :mweheh:
Takže pokud neni extrazručnej tak by mohl ztropit pěknou prasárnu :roll:
tak jsem je byl reklamovat a prodavač je zkusil a řek mi, že jim nic není .....to jsem čuměl jak puk ...... ještě, že jsem měl svoje cd s písniškama - mobi, madona, nedvěd, korn .......prostě různí interpreti ( vybral jsem doma ty písnišky u kterých to rezonovalo nejvíc) ...... tak to zkusil a řek mi, že rezonují obě 2 ...... sluchátka byly poslední, vrátil mi prachy a já mám zas na uších sluchátka za 2 stovky ..... tak jsem dopad .....
alespoň jsem si vypálil zkušební CD, se kterým teď budu při koupi něčeho novýho zkoušt, jak to hraje ..... :|
asi vedeli preco boli o liter lacnejsie.skus zohnat technics....
Hmm tak to si ty moje 910ky poslouchal nak divne. :-)Citace:
Původně odeslal Glassman
Nechci Ti nijak upirat Tve pocity - ale ja (i dalsi) mam presne opacny pocit - vyborne basy, zatlumenejsi stredy a vejsky jsem uz taky slysel lepsi.... Ja vim ze na basy moc nejses, ale obavam se ze tyhle je maji velmi solidni.
Naprosto sozhlasim s tou pohodlnosti - nebyt kabelu tak zapomenu ze je mam na hlave. :wink:
Nj kdyz ses zvyklej na Senny 580 tak Ti pote tezko muze neco vyhovet... Pamatuju si moc dobre jak si na ne frnel. ;D :wink:Citace:
Původně odeslal Glassman
Ale obavam se ze rychle basy vyhovuji 910kam taky ale problem je ten ze se mnohem snadneji vybudi nez Senny coz bylo slyset pri prehazovani... Prijde mi ze u Tebe znely ponekud zkresleneji, ale nevim netopyr jako ty fakt nejsem. :wink:
Me naprosto vyhovuji (zvlaste za tu cenu) a kdyz je srovnam s Beyery DT330 co jsem mel doma pred tim tak je to nebe a dudy. Nemluve o tom kdyz jsem slysel Senny HD500 a 570. Opravdu Natural sound.
Orezany naprosto o vse. ;D
Skoda ze jsem jeste nemel sanci poslechnout si Technicsy.... :| Nemuzu srovnavat.
ja vim cim to je, tvym Terratecem.. k nemu proste sednou.. ja na ne nenadavam, to rozhodne ne, ale kdyz sem zavzpominal na ty technicse tak bych rek ze byly i lepsi, no nic, to jsou vsechno subjektivni pocity :wink:
Nerek bych ze HP910 maji spatnej basovej zaklad, maji mekkci basy nic rychlyho, udernyho.
Zasadni problem je ten, ze po pripojeni na zesik, hrozne vyniknou vejsky a to na ukor basu, paradoxne tydle sluchatka maji prijemnejsi zvuk bez gilmora (nerikam umyslne lepsi).
Sou to idealni sluchadla pro pripojeni k normalni zvukarne nebo jinymu prehravaci, tam zneji za tu cenu hodne good.
Technicse byly opravdu basove super, jen jsou spsi pro lidi co maji malinkaty usi, protoze maji hodne prtavy musle.
Kdyby se delaly v naky vetsi verzi tak du do nich :)
Tak mam doma tie technics 800ky a nejak sa mi zda zvuk horsi ako u Koss Sporta pro.Konkretne hlas(to su tusim stredy??) je taky viac v pozadi, ale niesom ziadny velky odbornik, mozno ze to tak ma byt a kossy to mali prepalene.
edit:Par postrehov k sluchatkam technics rp f800.Dnes som ich totiz odniesol naspat do shopu a bol som stastny ako blcha ze mi ich vymenili naspat za KOSS Sporta pro.Nechcem oponovat glassmanovy alebo deeovy ktory porovnaval tieto luchadla s ksc 35...,ale.
Neviem ci sa ku mne dostala ina verzia(podla udajov na krabici nie), ale po tom co som ich cely den pocuval bol som zhrozeny.Totizto u tychto sluchadiel absoutne chyba stredne pasmo, takze hlavne hlas je absoutne nezrozumitelny a je utlmeny akoby prichadzal z nejakeho hrnca.Hral som sa aj s EQ ale nepomohlo.U sporta pro je hlas krasne v popredi a je rozmet kazde slovko.Napriklad som pocuval Sugarbabes-angels with dirty faces,U2 - all that u cant leave behind, Alicia keys - songs in a minor a kopu dalsich, s technicsami nebolo nic poriadne rozumet co spievaju a este sa k tomu vsetky tie frekvencie nejak zhlukli do jedneho chumelca takze zvuk bol priam uchu odpudivy.A este jedna vec, s technicsami som mal pocit akoby zvuk prichadzal odnikial, zatial co so sportami ma clovek pocit ze zvuk ho obkolesuje zo vsetkych stran a hlasy je pocut priamo v strede hlavy.
Resumé:neviem ci boli tie rp800ky nejake chybne(myslim ze urcite nie), ale tieto sluchadla naozaj nikomu neodporucam.Niesu hodne ani deraveho grosa, ked sa za rovnaku cenu daju kupit Koss sporta pro.
Ja sem ted vymenil Philipse HP890 za PortaPro, ty Philipsy nemely vubec zadny basy, Porty jsou dle me uplne o necem jinym, skoda, ze nebyly na otestovani ty technicse... co se mi ale na Philipsech libilo, bylo baleni, kam se hrabe Koss :-)
No ano, ale ked budes koss za 15 rokov posielat na reklamacku tak krabicu potrebovat nebudes... :-) ;D :-)Citace:
Původně odeslal lullu
Typ sluchátek Technics RP-F880E-S mají pořádné mušle, ale jak hrajou nevím, nikdo o nich zatím nepíše. Zatím se rozmýšlím zda koupit Technics 800 nebo 880. ahoj jfkCitace:
Původně odeslal DeeKay
mam vyhlidnuty koss sb/40 za cca 2300 ... maji fakt perfektni microfon a dokonale prilehajici sluchatka ... ktery prej zarucujou absolutni izolaci okolniho prostredi ... co vy na ne poradte
www.shopingcity.cz nebo www.progamingshop.cz
Tie technicsi niesu az take dobre, cital si co som pisal na vrchu tejto stranky?Citace:
Původně odeslal jfk
.... jasna vec .. to si psal TY :wink: .. ofsem ja treba vubec nevim vo cems to tam vlastne mluvil, a to RP-F800 drazdim vic jak 2 roky kdejakym prasopalem .... slysel sem Porta Pro a ze by me nak zasadne presvedcily vuci F800kam se teda rict neda, aniz bych chtel jakkoli snizovat jejich kvality, predpokladam, ze Sporta Pro na tom budou podobne .. nicmene si rikam pres to fsechno, ze je f tom mnohem vic vosobniho slechovyho libida, nez abys to moch takhle striktne definovat f obecne platny pravidlo, ale jinak pohoda cece :-)Citace:
Původně odeslal Marek
Tak jsem pořídil Technicse RP-F880 a myslím, že nehrajou špatně. Je pravda, že každému vyhovuje něco jiného. Jinak u nás není možné sehnat kvalitní sluchátka v obchodech v Č.Lípě a natož si je ještě poslechnout jak hrají. Takže vybíraní je těžké a jsem odkázán na testy a internetové obchody. Jinak sluchátka Technics 800 jsou dost vychvalované a dostaly vysoké hodnocení viz. odkaz od Glassmanana začátku threadu. Nemohu posoudit zda hrají hůře nebo lépe jak Koss/Porta Pro atd./ Jsou to moje již 3 sluchátka a již nemíním kupovat další ;D. Původně jsem byl rozhodnut pro Technics 800,ale Technics 880 jsou pro mě vzhledově hezčí a parametry mají stejné se sluchátky Technics 800. ahoj jfkCitace:
Původně odeslal Marek
Domnívám se, že jsi měl smůlu na vadné sluchátka Technics 800, protože mě ty Technicsy 880 co se týká středů hrají perfektně.Citace:
Původně odeslal Marek
2 jfk: .... jasneze jo :wink: .... urcitou vyhodu v 880 vidim f tom, ze by to mely bej circumaci, takze te nebudou tlacit na usich, jak ze zacatku 800ky, kerym se trochu muselo domluvit s budkavobloukem, aby tolik nesviraly, jinak za ty kacky si s RP-F800 nemuzu stezovat (ofsem dneska mi pridou Senny HD595, tak aspon porovnam 8-) )
Ty 880 jsou absolutně pohodlné a vůbec netlačí na uších. Proto jsem je také kupoval a raději jsem si připlatil 200,-- /o proti 800/ za větší a hezčí. Jinak Senny HD 595 jsou třída tiše závidím :oops: ahoj jfkCitace:
Původně odeslal : PRASoR :
880tky jsou otevreny kdezto 800 jsou uzavreny, to ze maji papirovy parametry stejny neznamena ze hrajou stejne, 880ky by mely bejt transparantnejsi diky ty otevrenosti.
U tech 800 zalezi diky malejm muslim dost na tom jak si ty sluchadla clovek na hlavu posadi, protoze od toho se odviji zi zvuk, je to divny ale je to tak, basy zustavaji temer stejny ale kdyz s nima hejbete po hlave menej se vyssi stredy a vejsky, coz je vzhledem k sireni zvuku logicke :)
Ja uz nastesti ted snad par let sluchadla nebudu muset resit protoze mi vcera konecne dorazily z ebaye Senny HD580 8-)
Takze jak koukam tak sme s Prasikem vstoupili do "team sennhesier" ve stejnej den :wink:
Chtěl bych jenom upřesnit, že sluchátka Technics RP-F880 jsou polootevřená sluchátka. :wink: Při poslechu já neslyším zvuky mimo sluchátek, ale ostatní slyší co se ve sluchátkách hraje. Uvádím zde odkaz na test těchto sluchátek http://www.testberichte.de/test/prod...80_p28138.html a označují je jako "Spitzenklasse" , ale zda je test objektivní to nemohu posoudit. V časopisu Audio 11/2002 na straně 40 je také testují, ale tento časopis nevlastním tak nevím jak si stojí.Citace:
Původně odeslal DeeKay
Tak jsem otestoval troje sluchátka a zde přináším postřehy pro ostatní , kteří chtějí nějaké pořídit:
Philips HP 820- nemají skoro žádné výšky :-( , cena 890,--
Technics RP-F880 téměř stejný zvuk/jen malinkaté rozdíly/ s Kossy Porta Pro /výšky téměř schodné, basy jsou hutnější než s testovanými Kossy, lepší podání prostoru/
Koss Porta Pro netřeba tyto sluchátka vůbec představovat dle, mě hrají schodně jako sluchátka Technics RP-F880 akorát mají o trošišku více přepálené basy, malilinko horší podání prostoru oproti Technics 880
Dospěl jsem k závěru, že Technics 880 mají velmi dobrý zvuk, který je dost podobný Koss Porta Pro. [/b]
Kua tak tie moje 800ky museli byt fakt nejake dosrate, oproti sportam nemali vobec stredy.(P.S.: hluchy niesom ;D )
Nikdo netvrdí, že jsi hluchý :lol: já bych to také opravdu viděl na vadná sluchátka takže jsi měl smůlu na vadný kus, protože ty 800 musí hrát opravdu suprově. ahoj jfkCitace:
Původně odeslal Marek
Tak KOSSu davam dalsie plusko.
Podarilo sa mi pristupit kabel a sklbnut s nim, sluchatka prestali hrat.Tak som to poslal na opravu.Je tomu tyzden a uz ich mam doma a nielen ze je tam novy kabel, dali mi aj obidva nove menice(zevraj pri nizkych frekvenciach rezonovali-ja som nepocul nic) a nove molitany.Vsetko len za manipulacny poplatok.To su sluzby ;D
Proto Kossy pouzivam jako portable :) (konkretne KSC35)
Molitany nepouzivam, zvuk je kvuli nim zastreny
Ja dycky pridu do Kossu, vysypu jim zbytek sluchatek z pytliku nas tul a za manipulacni poplatek dostany vlastne novy (jediny co mam stale z puvodnich jsou ty plastove "hacky" za usi)
Jj, s KOSSákama jsem taky spokojenej (mám SportaPro), občas chrastí, ale zjistil jsem, že je to vlasama, které se uchytí v těch molitanech, takže je vytahám a je po problému. Akorát jedna věc mě trochu štve;) Mají hrozně nekvalitní nálepky - tam jak má PortaPro přpínač přítlaku, tak tam jsem měl napsaný SportaPro a nějak se ten nápis smazal, když jsem po tom přejel prstem :evil:
To je nejake divne, ja tam nemam ziadne nalepky ale cierne pliesky na ktorych je to natlacene(a zotret sa to teda rozhodne neda).Citace:
Původně odeslal Anduril
A jaky kousek drzi lepe na hlave? Porta Pro ci KSC35 ??
Zalezi od toho ake mas usi, lebo KSC sa davaju len za usi a porty maju most-takze je najlepsie si to skusit.Citace:
Původně odeslal monsoon
Mne napriklad KSC sednou uplne paradne ale porta pro me stvaly protoze do toho roztahovaciho kovovyho mostiku se me dycky zasekly vlasy :)
Ale na HD 580 stejne co do pohodli nic nema, na hlave sedi jak postarek :)
Co do pohohodlia ale aj co do ceny.Kolko si za ne dal na e-bay?Citace:
Ale na HD 580 stejne co do pohodli nic nema, na hlave sedi jak postarek
No tak jsem to skoumal a asi jsou to fakt plechy, každopádně ale ty nápsiy už tam nejsou...oni furt tak nějak bledly..tak jsem si říkal, že je to asi špinavé, nebo něco...tak jsem po tom přejel prstem a....nápisy pryč:( Né že by to nějak extra vadilo...ale je to zajímavé...asi mám nějakou blbou sérii:) Jinak jsou to ale supr sluchadla...Citace:
Původně odeslal Marek
Tak s tym sa neda inac nez suhlasithttp://supernature-forum.com/vbb/smi...nstige//dj.gifCitace:
Jinak jsou to ale supr sluchadla...
2marek: do opravy ich staci poslat bez zaplatenia a oni ich naspat poslu opravene na dobierku,alebo akym sposobom im mam dat tych 200Sk?
rezonuje mi prave sluchatko chcem to dat opravit..
Si z Kosic? co skusit to zaniest na tuto Kosicku adresu http://www.bisaudio.sk/predajne.html.Citace:
Původně odeslal L@zo
Ak nie tak to staci normalne poslat bez cohokolvek a oni to poslu naspat na dobierku 200sk + balne/postovne 80Sk.Ale neposielaj to na tu adresu co je na zarucaku, do Zvolena.Ale na tu co je v tom linku do BB, pretoze servis je tam(ja so volal do Blavy a tam mi to povedali).
radsej to poslem priamo,ako cez dalsi medziclanok,len by sa to zdrzalo.Citace:
Původně odeslal Marek
cize isto to poslat do banskej na tu hornu striebornu ulicu?
dik
Ano, a nezabudni im napisat co im je.Citace:
Původně odeslal L@zo
Inac k tej rezonanci je dost mozne ze sa ti dostal nejaky vlas na memranu.Staci zhodit molitan a vylupnut tu krytku co je nad membranou(drzi v 3 bodoch-tam to staci jemne vypacit srobovakom) a ofuknut ju od bordelu.Ak sa ti tam dostal nejaky bordel pod mebranu cez tie dierky a to rezonuje tak ti zostava to len tam poslat, lebo k tomu sa nedostanes.
Budem potrebovat k HD-580 aj sluchatkovy zosilovac alebo tieto sluchatka dokaze nabudit aj obycajny linkovy vystup zo zvukovky, CD-playera, MP3-playera ?
Maju 300 Ohm.
No zivotne nutne ho nepotrebujes, ale kdyz uz kupujes takovy sluchadla tak je trosku skoda nechavat takovej potencial zahalet ne ?Citace:
Původně odeslal Walker77
Kolko to cca stoji?Citace:
Původně odeslal Dawe
Bud si ho muzes od nekoho nechat postavit, nebo si nakej zakoupit ale je to fest drahy
navody na vyrobu na www.headwize.com v sekci Projects
koupit nejaky lze treba tady http://home.t-online.de/home/meier-audio/
ale cena se ti libit nebude
co resite, mam staricky koss mac-8 a zvuk je paradni (z receivru sony str-475de nebo rovnou z audigyny) 8-)
akorat tlacej na usich, ale tak az po 3 hodinach, ale stejne, chtelo by to lepsi nausniky....
kdyztak dulezita vec, dneska sem bloumal po praze, az sem narazil na prodejnu elektro na porici, hned vlevo od labute, a ty vole, maj tam studiovy sluchadla od kossaku, td-80, za 1490!!!!(s dani), chtel sem nejaky do litru, na hry a filmecky (ur20), ale nabidli me tyhle, ze je prej koupila ceska televize pro studia, a koupila jich moc, tak jich musely koupit nejmin 10, aby je meli za tuhle cenu, normalka stojej pres 3 tacy, tady polovic, zaruka vsechno je, akorat je to jen v pytliku v kartonovy krabicce (proste z velky dodavky, zadnej retail eno nuno plastovej barevnej obalek,ale to fakt nemrzi)
takze jestli je zajem, snad tam jeste maj (snura 3m natahovaci-ta skroucena, velkej jack-maj vybornou redukci za 89,-), zvuk hlavne na rock(stredy) uplne super!
tak jeste jeden postreh, ted koukam na net, sou tam td-80ky, ale nejaky jiny, tyhle maj silikonovy nausniky (ne ty "polstarky"), taky maj na konci malej zlacenej jack, tyhle maj velkej nezahnutej, vypada to na nejakou studiovou upravu, tak nevim jestli sou lepsi i parametry, zadny dementni ovladani hlasitosti, proste vypadaj a hrajou fakt mnamkove,
DOPORUCUJU TO OMRKNOUT.....na porici vedle labute 8-)
a dejte pak vedet...dik
Teda nebyl jsem tam, ale asi to budou TD/80 PRO a ne TD/80. Je to normalni cena.
http://www.koss.cz/koss/koss2.htm
Jinak asi pujdu do Koss Porta Pro, za 40$ to docela jde.
nene, tohle je nejaka studiova uprava, nemaj ovladani hlasitosti, silikonovy nausniky misto tech penovejch, a jen velkej jack na konci kabliku, mozna i jiny specifikace, kdo vi......
no vzdyt jo, kdyz si prectes popis tech TD/80 PRO, tak odpovida
Citace:
Původně odeslal http://www.koss.cz/koss/koss2.htm
aha tak asi jo :-) to by odpovidalo, kolik ze je cena?
ty chces asi taky slepejse co? :roll:Citace:
Původně odeslal paik
Citace:
Původně odeslal monsoon
a co treba Koss HV/Pro ...nemuzu si je vynachvalit ... 8-)
nemate je taky nekdo?
vsichni, co si myslite, ze vase sluchatka sou super, poslechnete si lepsi ;D ale bacha, ma to jeden hacek - vdycky existuje neco lepsiho a drazsiho :lol:
Tato veta je univerzalna a plati na vsetko, staci v nej nahradit slova"sluchatka" a "poslechnete".Citace:
Původně odeslal Glassman
ee dovolim si nesouhlasit HD590 jsou podle meho meritka jeste o kousek pohodlnejsi....Citace:
Původně odeslal DeeKay
Zdravim vsechny diskutujici. Nemam okolo pocitace misto na 5.1 bedny a navic by asi sousedum ten zvuk vadil tak jsem se chtel zeptat jestli nemam nekdo zkusenosti se sluchatkama co maji 3D zvuk, konkretne Sluchátka GENIUS HP 5.1-V.
Dikes
Doporucuju ty kossy PORTA PRO sam je mam a zvuk je fakt nadhernej.
nekdo z fora uz jeny 3d mel (ale ne genius ani ne zalman) a nakonec je ve 14deni lhute vracel :?Citace:
Původně odeslal Skyver
jo myslím, že kupoval ty Zalmany...čicoCitace:
Původně odeslal Wolferine
Ja mam pocit ze to byly ty Medusy od Speedlinku ci jaxe to jmenuje.Citace:
Původně odeslal Arteee
Medusa 5.1 od Speedlinku cena kolem 2000,-- mám je a nejsem moc spokojen. Špatně sedí na uších při maximální hlasitosti šumí. ahoj jfkCitace:
Původně odeslal Slayer(CZ)
Vlastnim KOSS UR/40,
+ hraju slusne, basuju vyborne pre niekoho mozno az prilis
+ na hlavu/usi sadnu perfektne, vobec netlacia aj ked maju 210g
- velke minus pre tak drahe a uzavrete sluchatka je izolacia zvukov, absolutne ziadne izolovanie okolia resp. vychadzajuceho zvuku, pri normalnej hlasitosti pocujem klikanie do klavesnice ci mysi :? zrejme to je dan za skutocne vynikajuce pohodlie pri noseni
ma niekto skusenosti s Sennheiser HD 280 Pro? planujem si ich kupit... alebo je nieco lepsie v rovnakej cenovej kategorii (nove stoja asi 5.5k Sk)?
já bych všem doporučil značku KOSS, sice za stejný peníze můžete sehnat nějaký Sennheisery (který asi budou hrat líp), ale u KOSSáků mám už létama odzkoušenou doživotní záruku!! Sice se platí manipulační poplatek 150kč (nebo tak nějak) ale stojí to zato. Když už tam sluchátka pošlu, tak většinou opraví ještě víc věcí, než je pokaženejch. Takže z původních sluchátek dojde jen most, zbytek novej ;D
Od KOSSu sem už vlastnil:
-porta pro /jak normal tak juniory/
-TNT 55
-the plug
-HV pro
všechny vyreklamovaný vždy v pohodě :idea:
kupuju je v brně u Hejtmánka (www.koss.cz) mám tam nadstandartí služby, všše si vyzkouším, poslechnu, dám si panáčka a jdu s sluchátkama domů...
teď tam má pašák R90 ky za 2500,- tak myslím není co řešit :!:
ale je co resit, to by ses mozna divil ;D zajimavy, ze ja jeste nikdy sluchatka reklamovat nepotreboval a to mam asi sest let stary Sennheisery a Staxy z poloviny osmdesatych let :wink:
de o užívání, někdo kdo je nosí denně, do školy, večer cestou do hospůdky a někdo si je třeba jen tak používá ke kompu - já jsem první příklad :oops: portám už chybí ten stříbrnej oblouček okolo měničů zvenky :oops:Citace:
Původně odeslal Glassman
Keby niekto zhanal slusne prenosne sluchatka, bisaudio prave dodava Koss KSC/35 za skvelych 1490,- (za tu cenu ich maju aj napr. v NAY) tak kto este nema kupujte lebo este pred nedavnom boli drahsie ako sporta pro.Mam pocit ze sa dopredavaju a nahradza ich model 75, ktory je vsak lacnejsi takze to uz asi nebude ono.
To ja jo, Porty mam doma troje (dva kusy na hadry a jeden ok) ... hraju na nich asi šest let a když prostě už nešli opravit (doma), tak nový, teď jsem poslal jedny a až se mi vrátí pošlu ty druhý rozsekaný.Citace:
Původně odeslal Glassman
Pak bych je asi prodal a nechal si jen jedny na ven a za utržený peníze nějaký nový. Zase bych rád KOSSy kvůlí tý zarůce, mě se opravdu hodí. Cena maximálně kolem 3.500,-
dík
Zdravím, nechal som sa inšpirovať príspevkami.
..tak ..Technics nemajú, HP890 nemajú o HP910 ani nevedia (nie sú v katalógu) ale majú SBC HP 1000. Nechcú mi dať vyskúšať, ale vyzerajú celkom slušne napr.:
http://www.audioexpert.cz/dt/?c=16207
http://www.elektrosvet.cz/DetailPage.asp?DPG=23532
z tých pár recenzii čo som našiel, som so svojoch chabou anglinou akurat vyrozumel, že majú menej basov.
Cena v Čechách cca 3500 KC(čo odpovedá aj zahr.webom) na Slovensku 2900Sk (cca 2300 CK), takže asi celkom slušná cena, aj keď je to čudné..
Čo myslíte brať alebo počkať na HP890 (tie sú tak o 400 Sk lacnejšie a hlavne podľa príspevkov možno aj lepšie)
...a najdôležitejšie .. chcem to na hudbu STEREO
majte sa
V tescu alebo carrefoure ich pred nedavnom mali za 1200Sk a nebola to ziadna akcia.Citace:
Původně odeslal aifi
osobne zkousel sem philips Hp890 zvuk dobry, ale sluchatlka prilis velke a tezke..
koss porta pro zvuk super ale basy byly moc durazne, proste si ty sluchatka docela hodne zduraznuji nizke kmitocty. hodne lidem se to libi..proc ne, ale neni to pravy zvuk.
Sennheiser HD 212 pro zvuk fakt velice dobry, velka citlivost, trochu zvyrazneny basy ale v rozumne mire. poslech snad nejlepsi. Ale pohodlnost ne moc dobra alespon pro mne asi po 2H mne bolely usi. kamarad co je vlastni rikal ze si zvykl, zaver si udelejte sami.
Nejpohodlnejsi sluchatka, coz prohlasilo po vyzkouseni mnoho lidi jsou SONY MDR-CD480, zvuk neutralni hraji proste to co je reprodukovano a docela presne, proto je vlastnim.
Technics RP-F800E-K neslysel sem, chtel sem zakoupit, ale hodne lidi si ztezovalo na nepohodlnost-male nausniky. podle uzivatelu zvuk velice dobry..
PS: je nejlepsi si sluchatka poslechnout min na 6 hodin, ale kdo vam to umozni ze :?:
Do PC nebo MIXU - KOSS MAC 8(sice hrajou báječně a čistě ale) Každopádně nebrat ža žádnou cenu fungujou tak 200hodin a pak odchází!!!!! Hrozný brak
2 Kusy jsem už vyměnila(reklamace) a po třetí už změna za technics ;D
Ikdyž v do Discmanu dokonalé (Sportapro proti nim nuda) a za tu cenu.
Nemají však rády vysoké volume((discman takove nevytahne)) (ale to už normáliní smrelník nevydrží) pak
odchází memprána a chrastí to!!
jaky technicsy? mam rp-f800 a odesel mi jeden menic a nevim co s tim :( novej by stal litr...Citace:
Původně odeslal 1z1000
nechce se mi zrovna procitat 13 stranek prispevku, ale co se tyce sluchatek do 2500 tak podle mne urcite KOSS Porta PRO. mam je doma a se zvukem jsem naprosto spokojeny. fakt rulezzzni sluchatka.
http://www.koss.cz/koss/portapro.jpg
# kmitočtový rozsah: 15 - 25.000 Hz
# zkreslení: pod 0,2 %
# citlivost: 101 dB SPL (1 mW)
# impedance: 60 Ohm
# hmotnost: 80 g
# přívodní kabel: přímý 1,25 m, 2 vstupy, 3,5 mm zlacený Jack
# molitanové náušníky
# příslušenství: zlacená redukce 3,5/6,3 mm Jack, elegantní koženková brašnička
# k dispozici i náhradní molitany v ceně 70 Kč za pár
+ dozivotni zaruka
wincent zrovna prave proto by sis tech 13 stran precist mel :roll: Porta Pro jsou PORTABLE sluchadla, a ze maj nejlepsi zvuk do 2.5k ? Tak to asi ne time. :wink:
Yeah souhlas,ale myslim že na discman/mp3 přehrávač sou fakt parádní,i když já mam jejich chudšího bratříčka sporty,ale i s nima sem naprosto spokojenej.Na domácí poslech by se daly vybrat určitě lepší uzavřený sluchadla,ale ty už budou patrně připojený na receiver kterej je využije :-)Citace:
Původně odeslal Dawe
tak ja si to jdu precist ;DCitace:
Původně odeslal Dawe
Jojo, jdi procitat, me se treba Porta moc teda nelibi, ten jejich prednes je takovej celej zastrenej, treba rozumet slovu je problem, jako da se to, ale proste, jak kdyby mluvil pres papundeklovou zed a tak mi to prijde se vsim. Nevim, asi jsem nejaka vyjimka, vetsina lidi tvrdi, ze hrajou dobre, spis lepe nez dobre.
porty se daji poslouchat jedine se slusnym sluchatkovym zesikem, jinak je to nekontrolovany, zahuhlany a naprosto nevyvazeny projev.. ovsem mam takove obavy, ze v takove konfiguraci si je poslechne mizive promile jejich nejvetsich zastancu a milovniku :)
jinak ohledne uzavrenych sluchatek - ty me nikdy nebraly, ale mozna to nebylo mysleno jako uzavrene, ale jako takove s velikymi muslemi ;) cili circum aural a ne supra aural..
Ja s tebou i souhlasim, ale do nedavne doby tu v tehle cenovce (mluvi se o cenovce cca. do 2.5kk,-) moc konkurence nebylo a za tyhle penize je prednes Porta Pro myslim vyhovujici a na spicce tzhle kategorie.Citace:
Původně odeslal Glassman
Je fakt, ze pokud nekdo posloucha ne lepsich sluchatkach a pripadne jeste pres slusnej sluchatkovej zesik, pak mu Porty pripadaj moc preduneny, frekvencne nevyrovnany, se zvyraznenym basem , nizzsim stredem i rezavejma vejskama, nicmene k jejich obhajobe se musis rict, ze jsou to sluchatka za cca. 2.5kk, brany predevsim jako Portable sluchatka a vetsinou nahrada nejakejch priserenejch pecek k osobnim prehravacum. A tam zas tak moc konkurence nemaj ani do dneska.
Staci si par stovek pridat a kolem dejme tomu odhadem 4kk uz jsme v jiny kategorii a zde se uz da najit slusna sluchadla.
Je fakt ze Porta Pro jsou dost zprofanovany a brany za "modlu" v tehle kategorii, nicmene jak rikam, je relativne malo alternativ v jejich cenovce a kategorii otevernych sluchatek k soosbnim prehravacum.
Ja bych dnes uz volil jinak, a k osobnimu prehravaci bych volil treba Grada SR60 nebo 80, ale to je samozrejme nejakejch 1500 navic proti kossum.
Je to trosku jako u aut, kdo jezdi v Subaru Impreza STi, tak mu pak vetsina aut bude pripadat lina a na silnici spatne drzici, ikdyz to budou velmi slusny a velmi zivy auta, tot primer.
Muj nazor...
kdyz uz sme u ceny a moznosti vyberu, ted kdyz je dolar tak dole, na head-fi se cas od casu objevuji Senny HD580 za ceny kolem $110-$120, kdyz pripoctes postu $20 tak to porad vychazi jako super kauf..
no i pri cene dolaru je to uz o nejakejch 500 - 700 vic, coz samozrejme nedela tak velky rozdil. Ale ja to myslel samozrejme tak, ze ty sluchatka jsou "normalne" koupitelny zde v CR, novy a s tim je spojena zaruka a servis.Citace:
Původně odeslal Glassman
Bez precedentu zvukove kvality u Kossu "dozivotni" zaruka (vetsinou formou vymeny) za nejakejch 300,- Kc neni k zahozeni a uz vubec ne u portable sluchatek, ktery se tahaj v lete v zime, kabel je namahanej neustalym tahanim z pod bundy, (alespon u mne)
Tim samozrejme neobhajuju kvalitu servisu a zaruky proti vyslednymu zvuku, ale je to taky +.
A samozrejme sohlasim, ze jsou cesty, jak si za podobnou cenu obstarat lepsi "naslouchatka", nez Porta Pro.
Nehlede i na design, kdyz jsem se dival na sebe v zrcadle, kdyz jsem si zkousel Grada, uz takhle jsem vypadal jak mimozemstan s krystalkou na usich, ikdyz mi o muj vzhled v rannim autobuse rozhodne moc nejde... ;D ;D
5.1 sluchatka me pustily, tak shanim naky dobry uzavreny sluchatka.
co rikate na SENNHEISER HD 202 nebo se da v tehle kategorii sehnat neco lepsiho?
kdyby mel nekdo zajem, prodam KOSS Porta PRO za slusnou cenu. ozvete se
ještě k těm porta pro , když to mám připojený na diva mp3 player a jedu tak na 1/2 max volume tak jsou basy fakt pěkný , ale dám to na max a basy se vypařili , osobně si myslím , že to je šmejd přehrávač , kterej aby dosáh vyších výkonů tak omazuje nižší frekvence, možná na tom zesilovači pro sluchátka by to bylo ok , ale já to chci mí na venek , nicméně jsem zkoušel asi 3 mp3 many (spíše low-endy) a u každého ty basy taky mizely- ale stejně nevěřím , že to je sluchátkama ;D , nebo se mýlím ? Existuje nějaký slušný mp3 player co nezkresluje při vyšších hlasitostech ?
tohle je myslim vec sluchatkovyho zesilovace v prehravaci, kdyz bych ti je pustil na svem receivru doma, tak ti kossy "urvou" hlavu pri dost vysoky hlasitosti (opet bez jekehokoliv hodnoceni jejich zvukoveho projevu na vyssi hlasitosti)Citace:
Původně odeslal Erda
A osobne, pokud si dam Irivera 595 na zkousku hooodne nahlas, je samozrejme ze tam dojde k urcitemu zkresleni a basy jsou do pryc, protoze zesicek proste nestiha, ale to je holt vlastnost, kdybys chtel docilit vykonu jako na domacim pristroji, nemel bys v kapse MP3 player velikosti zapalek s mini baterkou na hooodne hodin poslechu, ale v batohu autobaterii a prehravac velikosti autoradii (aby se tam slusny soucastky pro slusnej zesilovac vecpaly)
A osobne nevim, neslysel jsem tvuj prehravac na tve "oblibene" hlasitosti, ale ja zustavam na urovni, kde jeste zesik stiha, basy tim padem hrajou, tak jak maj (u MP3 prehravace a Kossu, tedy v tehle cenovce :) ) a hlasitost je to vic nez dostatecna, to si myslim ja i lidi v autobuse, kdyz koukaj, co ze to za trubku, co tam vyhrava pres sluchatka ;D ;D
no to to máš dobrý , já když chci pěknej zvuk , tak většinou slyším i lidi co se baví vokolo ;D , ale jako taky není problem to vohulit až ti to rve uši , ale to pak hraje prakticky bez basů ( berte s rezervou plno lidí by si toho ani nevšimlo :-) ) k Tý divě - jo je to šunka , ale dřív nic jinýho nebylo , už sem uvažoval o výměně , ale musel bych to napřed vyzkoušet ten novej přehrávač. Podle mě na tom budou ty hdd přehrávače lépe (lepší akumulátory), Creative Nomad MuVo2 5GB tohle by nemuselo bejt špatný a někdo mi ho i doporučoval (tuším že MadCap) , ale musel bych si ho tak asi hodinu v krámě poslouchat a až pak rozhodovat
Creativ obecne - zvukove jsou na tom prakticky vsechny modely vyborne, po strance kvality prehravky, ale jestli ti pres kossy prorazi usni bubinky, to nevim.... :lol:
Sporta pro + iriver imp400(discman): nedochadza k ziadnemu zhorseniu basov ci skresleniu ani pri max. hlasitosti.