2Daggy: Můžeš si zkusit udělat chladič, co tu kdysi vymyslel GABO (z TT Schoonera). Viz http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=44274. Já ho mám taky a je parádní. HR-05 SLI sice asi chladí líp, ale zas není tak "kompaktní"...
Printable View
2Daggy: Můžeš si zkusit udělat chladič, co tu kdysi vymyslel GABO (z TT Schoonera). Viz http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=44274. Já ho mám taky a je parádní. HR-05 SLI sice asi chladí líp, ale zas není tak "kompaktní"...
Tak uz taky akceleruju. Prispendlil jsem na chladic 92mm vetrak a normalne i pri zatezi je to sotva vlazny! Luxus!
I já jsem opatřil svou 1950GT@Pro Accelerem a pasivně mám po třičtvrtě hodiny zátěže 60 stupňů na jádře (původní chladič s nesnesitelným řevem zvládal chladit na 70 stupňů :) ). Nelze než chladič doporučit, za rozumnou cenu získáte výborný výkon.
Rovněž mám všechno v PC na 5V, největší rámus mi dělá asi přední intake 12cm Sharkoon, tak ho zmírním pomocí PWM na 3V. Ovšem musím podoktnout, že i takto je PC bez zátěže VELMI tiché (v zátěži se zvýší otáčky ve zdroji, což je slyšet).
Ještě jsem chtěl dodat, že nemám nic na VRM a nezdá se, že by to mělo dělat nějaké potíže (z balení tam nepasuje ani heatspreader, ani ten pasiv). Snad to do budoucna nebude dělat problémy.
Hm, na 1900xt by mozna sestistovkova Noctua mohla stacit, ne?
Co je VRM?
70 je dost, i kdyz strop chcipnuti je pres 90 :)
VRM = voltage regulator module, coz jsou regulatory napeti (je to ta vec, co mas pod malym cervenym pasivem vpravo na karte).
Samá chvála, nebyl bych to já, abych se nezeptal - jak je to s těmi šroubky? Četl jsem až příliš mnoho zkušeností uživatelů, kterým praskly originální upevňovací šroubky Accelera (nikoliv při montáži, ale po nějakém čase) v místě spoje závitu a hlavičky. (=hlavička šroubku upadla a chladič ztratil přítlak) Nikdo s tím neměl problém? Je (byl) to problém některých kusů, sérií, nebo čeho, nevíte?
2Jan555: Sama chvala protoze chladi dobre, ale jinak je zpracovani nic moc ...
Nedrzici pasivy, prapodivne plasove vylisky atd. Sroubky mi neprisly nejak podezrele, spise ty nevodive podlozky pod ne nic nevydrzi ... to neni nic duleziteho, takovych lehkych nedoresenosti ma S1 vic. Ale za ty penize ... :)
BTW_EDIT: S1 a S2 maji stejne upevneni?
Pasivy jsou tam nahovno. Investoval jsem do tohohle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36035 a LUXUS!
To Jan555: Tak ja jsem problem se sroubky nezaznamenal, mam na Acceleru S1 dva 120mm ventilatory. A jak pise Maul, tak si taky myslim, ze aby se poskodily, tak by asi dotycny musel nepouzit ty plastove uchytky, kterymi se chladic pridelava ke karte.
Zatial ani jedina RMA co sa tohoto problemu tyka, takze by som to videl skor na problem vahy, pripadne fakt kusoviek nejakych (pripadne zlych skrutiek). Co je na S1 a S2 blbe su tie nedrziace pasivy ... jednoducho ta 3M je blba, zla - nahradne co ponukame su uplne v pohode.
Ono pokud by byly ty šroubky trochu co k čemu, tak samozřejmě nemusí - i těžší chladiče (s asi obdobnou pákou) nemají žádné takové jištění. Jen mě zajímalo, jestli třeba někdo, kdo ty chladiče prodává nezaznamenal nějaké vyjádření výrobce pro dealery, nebo tak něco ...
EDIT: díky Gabo, něco takového jsem měl na mysli ;) .
Hmm no je mozne ze nove varky uz maju 3M kvalitnu a taku, ktora drzi ako ma drzat. Ja som na zaciatok mal velmi vela kusov, ktore sa prave dopredavaju tak je mozne ze nova davka uz bude aj v tomto smere v poriadku.
Kazdopadne jedna vec, ktora sa tyka Accelera S2. Pozeram pre pripad kazdy jeden kus, lebo sa vyskytlo asi cca 5-6ks, ktore maju medenu zakladnu normalne naklonenu oproti tomu hlinikovemu uchopeniu. Jednoducho ak by to neznaly uzivatel namontoval (co by slo bez problemov) je mozne, ze sa mu jadro upecie pretoze ta nerovnost je husta. Ak stihnem zajtra to ofotim...
Mno ja dneska instaloval accelero s2 a na pasivech mam uz 3m pasku ... ale nevyuzil jsem ji, protoze mam na grafice uz pasivy od vyrobce ... ale mel bych jiny problem ... muzete mi nekdo prosim vysvetlit, co delam spatne? viz. http://jaluvkap.borec.cz/AC_S2_7600gs.jpg ... takhle to proste do kejsu nedam leda bych neco vyrezal, coz imo neni tak, jak to u AC mysleli
Na galaxy 7600gs to asi nepasuje, kamos resil to samo.. :)
Nic ine nezostava ako vravis len zrezat...holt nejako extremne na chladeni sa to neprejavi...teda stale to bude vynikajuce predpokladam :).
Proc foto? Proste si predstav accelero akorat na jedne strane o 2 cm kratsi ...tu kobercovku + "vyztuhy" z plastu by tavna pistole jsem samozrejme po urezani odstranil ... jaxem to rezal jsem nefotil a pochybuju, ze by te zajimalo, jak me pekne ty zebra rizly, kdyz se mi o jedno kousla pilka a chladic se v moji ruce o kousek posunul
Taxem zjistil jednu neprijemnou vec ... grafika se chyta az na druhy pokus ... prvni boot piiiiiiiiip pip pip ... pak to rucne restartnu a ok ... dival jsem se ale do cpu-z a tam se mi na zalozce mainboard objevuje Link Width x1 a Max. Supported x16 ... myslite, ze mi grafika jede jen na pci-e x1 namisto x16?? Nikdy jsem si tehle zalozky v cpu-z nevsimal ...
mno mel bys mit v obou x16 a zjistis to jednoduse napr. nejakym 3dmarkem ten rozdil musi bejt viditelnej
Tak jsem se stal dalsim majitelem accelera s1, mam na nem pridelanou 12cm Noctuu na 1200rpm. Teplota oproti stock chladici ve hrach a pri folding@home poklesla asi o 20 stupnu, ale pri testu stability v AtiTools je spise o par stupinku vyssi. Netusi nekdo, cim by to mohlo byt? Predtim kolem 80, ted tak 83. Na jadre mam zvysene napeti na 1,475V.
nema nekdo potuchy, jestli se to vleze na HD2600XT GDDR4 od sapphiru ?
http://www.alfacomp.cz/ezbozi/18465/28809av.jpg
Po prebehnuti vlakna a nezisteni, ci sa mi to podari nasadit na Sapphire Radeon 2600XT, som nasiel tuto rusku stranku
http://www.overclockers.ru/lab/26541.shtml
kde Accelero S2 nasadili na Sapphire 2600Pro, ktore ma PCB zhodne s 2600XT, takze to asi ide.
http://www.overclockers.ru/images/la...card_acs2b.jpg
---
Otazka je, ci to narvem a bude to fungovat na P5B Deluxe http://www.virtual-hideout.net/revie...luxe/P5B11.jpg
za predpokladu, ze mam obsadene dve PCI (spodny a stredny) => pod grafikou mam volne miesto len v podobe jedneho slotu.
Zkus si to odměřit pomocí tohoto.
Mně to vychází na cca 20 mm max podle bokorysu.
Taky přispěju svou zkušeností.
Do kamarádova PC s Cooler Master Elite 331 jsme pořídili Sapphire 1950 PRO 256MB (tady tuto).
- Co me zaráží je, že karta je 1950 PRO, ale rozložením součástek vypadá, jako verze GT. Tady je obrázek 1950 GT. Vzadu není žádný chladič VRM, ani jsem tam nenašel nic, co by se mělo chladit, ani žádné motnážní díry. Další obrázek 1950 GT, kde je to hezky vidět. Že bych narazil na nějákou verzi GT @ PRO ?
EDIT: Jak jsem se dočetl, tak nové revize těchto karet mají předělané napájecí obvody a není potřeba nic chladit, tím líp :)
- Co se týče místa od Accelera S1 k bočnici case, tak je to v pořádku, je tam možná ten 1cm
- První problém byl, že měděnná základna byla oproti hliníkovým žebrům ohnutá, takže jsem nemohl chladič posadit rovně na jádro a zároveň připevnit plastovýma úchytkama pasiv ke karťě. Zkoušel jsem teda chladič přihýbat, aby jádro sedělo a mohl jsem zajistit ty držáky, ale přijde mi to teda dost nebezpečné. Jednak se může poškodit jádro (pokud by se přišroubovalo křivě), nebo by případně nemuselo dobře dosedat a přehřívalo se... Podle mě dost nedořešený způsob instalace.
- No a nakonec jsem zjistil, že žebra se v zadní části karty dotýkají kondenzátorů. Na obrázku (nahoře) jsou to ty 3 vyšší u napájecího konektoru. Chladič má sice v tom místě žebra trochu seřízlé, asi kvůli chladiče VRM, ale zrovna tyto kondenzátory jsou ještě jednou půlkou v té širší středové části. (ještě dodám foto)
Ma niekto priamo kombinaciu Gigabyte X1950Pro a S1? Nebudu sa prehrievat VRM, pokial to bude komplet pasivne? V Bedni mam akurat intake a outtake (+outtake zdroj)
Skus hodit oko sem : http://www.pretaktovanie.sk/modules....wtopic&t=18058
Pri hladani odpovede na Tvoju otazku som to ale po par prispevkoch vzdal :-(
Tak som sa konecne odhodlal k tomu kupit a nasadit Accelero S2 na Sapphire HD2600XT... Po skusenostiach s Freezerom 7 Pro som tomu moc velku doveru nedaval, no prekvapilo ma to.
Mam ho v jednom slote pod kartou a na nom nic, nakolko hned druhy PCI slot pod grafikou uz mam obsadeny (tzn. medzi pasivom Accelera a dalsou kartou je tak 1mm volneho miesta :) ) - chladenie systemom 12cm vetrak na 5V teda nehrozi. Na jeho konci mam zatial na skusy polozeny jeden 4x4x2cm SUNON KDE1204PKV2 vetrak (12V, 0.6W, 6200rpm, 21dB) dany na 5V (takze realne tak 2000-2500 otacok, mozno menej... 10cm od vetraku uz ho nepocut).
So stock chladicom som mal idle 63-65 stupnov, load okolo 99-100 (!!!)... Teraz mam idle 48 stupnov a co som zatial skusal 3Dmark06 demo v LOADe 53 stupnov :)
Povedal by som, ze slusny skok.
[edit]
Ta chlpata kocka v ATIToole sa mi ustalila na 56-57 stupnoch...
Mate nejaky tip na nieco, co mozem pustit na pozadi, co by mi vytazilo grafiku poriadne?
No veruže slušný, Freezer 7 Pro je stále za tie prachy dosť dobrý chladič aj keď ma svoje muchy samozrejme.
Accelero S1 Rev. 2
http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=147
Má už někdo toho Arctic Cooling Accelero S1 nebo S2 na HD 3850 nebo 3870? zajímá mě hlavně jestli šla teplota při max.taktech dolu (o kolik) a jestli se dají s tímhle chlazením víc přetočit.... :) Díky
No ja jsem si zacatkem prosince poridil Zotac 8800 GT a rozhodl se na nej dat Accelero S1taky. Pasivy na pameti jsem dal hlinikovy Primecoolery a ctyri pasivy od Accelera jsem dal na regulatory (chvala bohu zatim vsechny drzi, musel jsem ale pouzit oboustranou termovodivou pasku od Akasy). Mam na nem dva 12 cm vetraky a oba stazeny na 800 ot.
Teploty:
Iddle: 38 stupnu
Burn: 48 stupnu
Predtim jsem tam mel jen jeden ventilator (taky na 800 ot.)
Teploty:
Iddle: 39 stupnu
Burn: 51 stupnu
Radsi jsem dal druhy ventiltor, aby mi to ofukovalo vsechny pasivy (jak na pametech, tak na regulatorech), teploty sice uz skoro neklesly, ale ofukuje to celou kartu. Celkove jsem s Accelerem naprosto spokojen.
To je moc hezkej vysledek, ja kdyz ho mel na Zotac 8800 GT (pravda, uz od vyroby vyssi takty - 660/1800/1600) pasivne, tak se teploty splhaly i s celkem solidnim prutokem vzduchu ve skrini k 80 stupnum, nekdy i lehce pres (zalezelo na konkretni hre). To jen dokazuje, ze HD3850 a HD3870 jsou karty, ktere topi min nez karty od nvidie (coz nebyvalo doposud moc zvykem - viz. treba moje predchozi X1950XTX).
Ahoj. Chci koupit 8800GT a k tomu asi chladic Accelero S1.
Pouzivate ho na 8800GT ? uchladí to pasivne a nebo je nutny pridat 120 fan ?
Jsou nejaci vyrobci na jejichz PCB to Accelero nejde ? (premyslim asi o Gainward 512MB)
http://www.softcom.cz/produkt/arctic...-rev2/?flist=1
http://www.softcom.cz/produkt/gainwa...press/?flist=1
Nevim sice proc davas double post a jestli se to vubec muze, ale odpovim i tady na otazku:
S dobrym airflow ti Accelero S1 uchladi 8800GT pasivne tak tak, ale uchladi ji to. Pokud chces zachovat ticho a zarovne pak stahnout teploty nekam kolem cca 50 stupnu v zatezi, tak na nej pridelej 12cm vrtuli a stahni otacky nekam na hladinu 650 (to uz je neslysne). Jinak ja osobne zatim nevim o nejakem vyrobci teto karty, na kterou by accelero neslo dat (ale ruku do ohne za to nedam, vsechny jsem je detailne nezkoumal).
ty linky mas spatne ;).. jinak k tematu: kamos ma na Gigabyte 8800GT (ma svuj navrh PCB) s puvodnim Zalmanem taky Accelero S1 rev.2 a narvali jsme ho tam bez problemu.. nevim jestli by to zvladlo chladit pasivne, na to nebyl cas zkouset pac si compa chtel rychle odvest.. tak mu na nem bezi 120mm Arctic s redukci U.L.N.A. z Noctua vetraku a nejde ani slyset a kamos je spokojenej.. narvat to pujde vsude, max. s mensi upravou zeber :)
cus, uchladi pasivne naprosto bez problemu... i v nejhur vetrany skrini.. ja ho mam na 8800GTS512 od gainwardu a no problema.. kdyz pridas fan v dobre vetrane skrini, tak se to uz zas tak markantne nezlepsi, dejme tomu tak o 5 stupnu (kdyz das 2×120mm noctuy tak mozna o 10 stupnu)
No v moji skrini s celkem dobry airflow to melo se Zotacem 8800 GT pasivne teploty pri max. zatezi nekde mezi lehce nad 80 stupnu (ja vim, ze graifiky snesou vic), ale tyhle teploty byly pro me uz na dlouhodobejsi provozovani a pripadne OC uz hodne. Po namontovani jednoho 12 cm fanu a stazeni otacek na necelych 800, sly teploty markantne dolu a tichost zustala zachovana, takze ja bych to resil takto.
no ja kdyz to nahodil na 8800gts512, tak to zkousel bez vetraku a mel v 3D zatezi 65 - 67 stupnu, nechtelo se mi davat na to klasicky vetrak, tak sem koupil turbomodul a ten to stahl na 60 stupnu.. v idle 43.. (seskrabal jsem tu jejich zvykacku a dal tam arctic MX2, ale vypadala dobre snad to mozna i mx2 byla :-) ) bednu mam lowend eurocase se 120mm na disky vespod a jeden 80mm outtake, tak ti nevim...
Ako som už písal inde :) nanesené pasty teplovodivé na Accelerách sú Arctic Cooling MX-2 takže zbytočne dávať dole.;)
Co říkáte na Aceelero Xtreme (2900)? IMHO dobré howado :-):
http://www.extrahardware.cz/arctic-c...rafik?page=0,0
Tak jen pro informaci pro ostatni. Vcera jsem montoval Accelero S1 rev.2 na Asus EN8800GT a byl to docela boj.
Asus nema referenční desku a nepasoval tam ten pasiv z accelera na ty napajeci soucastky. Musel jsem ho zakratit a dopilovat a vyvrtat do nej novou dirku pro sroub. Docela pakarna kdyz clovek nema po ruce pracovni ponk.
Pak kdyz jsem nalepil ty pasivy na pameti tak nedolehalo vlastni accelero na GPU. Jeden ten pasiv je hodne blizko GPU a presne nad nim vedla jedna heatpipe a opirala se o nej ... musel jsem ho znovu strhnout a zakratit zebra o ktere se opirala ta heatpipe.
Po techto upravach to jede OK.
zadravim uchladim pasivne radeon hd 4850 na default pri otvorenej skrini S1 rev.2;)
JJ přesně,uplně postačí 12cm Fan nebo případně 2x12cm Fan..stačí bez problému nějaké pomalejší,já mám 2x http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48841 na 7V,jsou naprosto tiché a teplota jde v idle pod 40° ve 3D do 45°
jj uz som objednal ten isty fan, zatial mam tam 80 mm coolermaster na cca 1000 rpm je to tiez skoro nepocutelne a teploty su super max 60 pri plnom zatazeni oc 625@710/990@1100, regulatory su chladne cize velka pohodicka a uz mi to tu nereve, co uz asi som zhyckany tichom p.s mam comp pri hlave a da sa pri tom aj spat :):D len mam jeden problem ze moj starucky lc power 550 W uz asi nestíha a sem tam mi vypína disk, dokonca sa mi resetol aj bios no parada ale uz cakam na OCZ StealthExtreem 600W, tak uvidime ako to pofachci
Zkušenosti s ATI 4870? Ten default vysavač je horší než startující raketoplán. Fuj.
Pasivně to samozřejmě asi nepůjde, takže předpokládám, že 90/120 větrák chytře umístěnej tak, aby foukal aspoň částečně na ty pečící části karty, bude stačit... ale jaký teploty tak asi můžu očekávat? S tím defaultním hnusem mám v klidu 67st!!