Mam tiez ten stredny bios. Neviem ci mam skusit ten novsi???
Zistil som ze napr. F1 mi stale vyhadzuje do woken. Nasobic som znizil takze procikom to nebude. Asi ramka nie?
Printable View
Mam tiez ten stredny bios. Neviem ci mam skusit ten novsi???
Zistil som ze napr. F1 mi stale vyhadzuje do woken. Nasobic som znizil takze procikom to nebude. Asi ramka nie?
S tou 305kou to nejako smrdí. Údajne zvýšili kompatibilitu na úkor priepustnosti. Tých 210 nestabilných som skúšal s tou 305kou.
Absolvujem ešte násob. 8x s tou 129nou, uvidím kam to dostanem.
Kolko máš vlastne vdd? A čo teplota MOSFETov pri záťaži?
Vdd mam 1,776v a mosfety take vkazne vobec moje netreba chladit asi :oops: Mozno ho skusim a ked bude zly tak sa vratim.Citace:
Původně odeslal bananalama
Inak tie mosfety mi rozfofroval až ten nešťastný prime. Pri 3dmark 01/03/games boli tiež len vlažné. Ja som dal 1,78, ale to by hádam nemalo taký vplyv na teplotu. :|
No taky jsem prošel upravou chlazení na MOSFETech a musím říci, že při Prime opravdu hodně pečou.
Teplotu CPU mi to nezměnilo a napětí se mi nijak víc nestabilizovalo. VMOD jsem zvýšil na 1,82V a tam taky zůstane.
Po uspesnom absolvovani VDD modu som dokupil dalsiu ramku taku istu Twinmos PC2700cl2
a hned som ju supol do dalsieho krajneho slotu. Nachal som 200fsb a boot do winxp sandra dala
tusim 3080mb/s nic moc. Tak som pustil hned Ralli Sport a po odstartovani to seklo s winXP a boli
v cudu! Islo to asi len do 195fsb ok. Kazdu ram som skusal zvlast zvladnu 200fsb. Vdd mam
max. 1,82v viac neda musim zmensit odpor. Moze byt az taka velka spotreba pri duale? Co nestiha? Teraz ju mam
v tom vedlajsom slote chodi na 64bit nedual na 200fsb. Nasr...l ma cely dual... :evil: Ma niekto podobne skusenosti? :?:
Myslím že si urobil chybu že si kúpil 333ram. Z vlastnej skúsenosti viem, že jeden modul ide pretaktovať ľahšie ako dva rovnaké. Resp. to čo ti zvláda jeden 2700, dva ti už nemusia. Neviem čím to je, ale proste som to už zažil. A dual s tým nemá nič.
No ale preco potom bezia uplne rovnako v 64 bitovom mode? Ziadny problem som nezaznamenal. Teraz som ich v duale naucil chodit na 195fsb. Skusim zajtra zdvihnut vdd na 1,90v som zvedavy ci to pomoze :?: Ty ako myslis ze ak by som kupil 400kove tak by nebol problem? To si teda nemyslim :!: Preco by mali ist pretaktovat dve 400 lepsie ako dve 300 :?: :?:
Áno to si myslím. V KT333 doske mám takú skúsenosť, že jeden modul išiel vyššie ako dva rovnaké. možno je to blbosť alebo náhoda, ale stalo sa mi to.
Teraz som mal pusteny GoldMem na 200fsb pri 5-3-3-2 bezal do 55% OK!potom som to zrusil lebo som
si isiel precitat OC ;D Samo ze ho necham aspon hodinku bezat. Mam taky dojem ze v ramke problem nebude. Nehreje sa ti viac ten modul v poslednom banku od kraju dosky ako ten co je na opacnom konci? Bo mne by ruka on ram hovori ze jedna opi trocha viac. A tusim aj usuallova OCZ jedna topi viacej v tom istom banku!!!
Banana ty mas mikrovlnu alebo neco podobneho...
Lenze v KT333 chodi ramka v 64bit. mode a mne to nerobi problem tam. Len v duale :!:Citace:
Mikrofonku mám. ;D
Tú teplotu skúsim, neskôr. Teraz som pri druhom PC.
A ten dual... no veď, to musí byť viac citlivé na ramku.
S tou mikrovnou som si to hned myslel ;D Prave to zvazujem ma sa tu nieco tiez robit oplati sa zdielana za 800sk s dph nolimit v datach :?:Citace:
Hnooo, ja mám 64kbit, nolimit, 1550,-Sk/mes vr. DPH. :?
Jeee to je brutal :evil: Pozri si http://www.fayn.sk a ako to frci? Viem ze to nebude ak moja lajna v robote :evil: ale stale lepsie ako ST shit :evil: :evil: :roll:Citace:
Este lepsie tu http://www.fayn.sk/fayn.asp?pack=1&typ=d&p=prices
Lenže, keby si vedel, kde bývam.?...Som rád že som mašiel providera ktorý to na tú vzdialenosť riskol.
Apropoo ta vzdialenost. Asi to bude aj moj problem. :evil: Na aku vzd. je to bez problemov. Ale je to pohoda rano das net na listu a vecer ked tak vypnes ;D
Keďže som dosť na kopci, tak chytám Realnet z Dunajskej Stredy na 80%link quality. Čo je asi 40km. Ja mám int. z Ivanky. A čítal som že rekord je 115km, kde boly použité smerové antény priem. 1m oproti sebe. Ozaj bývam v Sv. Juri.
No Banana predstav si ze si nemal pravdu s tou 333kou ramkou. Naucil som ju zase chodit na 200Fsb pri 5-3-3-2 v duale! Tak teraz nech mi niekto povie ci ten moj cipset je nenazrany alebo je niekte fail, ked ho musim krmit 1,90vdd!!! :evil: V GoldMeme prejde aj na 205Fsb ale v 3Dmarku freez tam u nepomohlo ani 1,9v vdd. :|
Noo, zaumývané. Zdvyhla sa ti teplota? Zaujmalo by ma kde je bezpečný strop voltáže vdd.
Ani ne mam 38C pri 2220rpm. Ale teraz pokusne 200x10! Pri hre 3d asi 43C :lol: To by aj mna zaujimalo kde je strop ale nerad by som to zistil ja ;D ;D ;D ;D
Kolko mas v sandre 2003 pripustnost? Js mam 3083/2883 Mb/s
Tie teploty predpokladám, sú procesora.? Na www.pretaktovani.cz dali 2.0v, takže to by malo byť bezp.. Veru ani ja by som nechcel dosiahnuť ten strop. ;D
Tak isto. :|Citace:
Původně odeslal Jan
To je mrzuté, niečo s tým budem musieť urobiť. :mweheh: :mweheh:
Vidis a to je zaujimave a kolko fsb mas ty akolko ja to je divne. Asi mas slabci proc. v tom to bude. :idea:
Nojasneee. Som ja lama. S 2600+ by som ti to natrel. ;D ;D ;D
Ale ne! Kazdy sa moze splest 8-)Citace:
Inak mas pekne otunigovanu dosku na Gabovej stranke Tusim fotene C4000 co spokojnost ja mam C700. Mne nie je treba chladit NB a ty tam mas cooler jak svet! Ani po pridanych voloch som nic nezaznamenal. Je ale pravda, ze spod fenu titana vyfukuje luft priamo do rebier NB heatsinku takze je vlazny. To tu nema nikto podobny problem len my dvaja ;D :roll: ;D
Áno c4000. Fotí úžasne, akurát zrovna tú fotku som brutálne odflákol.(ponáhlal som sa urobiť ten vddmod ;D ) Musím sa za ňu hanbiť ako pes.
C4000 je podla mna super fotak :D Chcel by som mat elektroniku a 4 meg. cip s C4000 a zoom z mojej C700 8-)Citace:
Myslis ako ten dunco z avataru ???
Ako dunco z avataru zase nie, ale ako rexo z Hornej Dolnej. Šak som už poslal Gabovi lepšie a podrobnejšie foťky.
Ten fotak mám len asi mesiac, takže sa v tom už "perfektne" vyznám. :-o ale lepší sa to.
Hlavne nefotit moc na iso 400 ked tak max iso 200Citace:
Tuším sa tento vddbod thread zvrhol na digitál. ;D ;D ;D
Veru som už zistil ze ISO 200-Shaize, ISO400-obershaize.
No ja som posunul trochu doporucene Vdd cez 1.9V na 1.96V a uz som sa konecne odlepil z 200FSB a dam 215 zatial. Viac som neskusal. Na NB mam vejarovity pasiv zo stareho Pentia a je mierne vlazny. Dufam, ze tato fosna neskonci ako moj predchadzajuci pokus o Vdd mod ked som skratoval kontakty ;D Ale zatial som spokojny. Pri tom nastaveni co mam v podpise mam v Sadre 3240/3000MBps co mi zatial bohato staci.Citace:
Původně odeslal jedik
Thx 2 Jan za kopanie k zvysovaniu Vdd voltaze :wink:
Konecne aj niekto dalsi sem pribudol lebo sa to tu nejako strieda ja a bananalama ;D To som rad ze ti to fachci 8-)
je super jak se základna vdd módystů rozrůstá
Akurat sme troska odbocili od temy ale inac ok :mweheh:
Ako tak pozerám, všetci do toho ládujete 1,9v. Asi to skúsim aj ja. Tých 210 predsa musím prelomiť.
Tak pánové aby to bylo zajímavější
Komu se dokonce dubna podaří největší fsb v duálu na 8rda+ s vdd módem tomu nechám 1700 xp dlt3c jiuhb tu co chodí na 2400mhz a výše za nákupní cenu a výmněnou za váš starý cpu + doplatek
výsledky mi posílejte z cpuid na mail
Mnoho zdaru Drake
Dobra ponuka len skoda, ze ja mam asi uz limit. Moze byt aj nestabilne? ;D ??? ta najvacsia fsb ???
Hej, ale ako zistis z WCPUID ci bola dana frekvencia stabel, ako pisal Jan ???Citace:
Původně odeslal drake
I ked by to bolo trochu viac fair proti ludom, ktori nemaju 400DDR pamate....
Inak je to velmi zaujimava ponuka. Asi budem testovat. Iba som zistil, ze mojich 215 v duale, je stabil, ale akonahle spustim aplikaciu alebo hru, zacne piskat zvuk, comp sa pocase sekne a po nasledujucom samovolnom restarte mi wokna vyhodia chybu s driverami na R9500. Tipujem si prehrievajuci sa SB, pretoze na nom nemam ece pasiv a samozrejme topi a zodpoveda za radice. Mate niekto iny napad ???
Dufam ze to bude v tom chladeni a ked dnes ho tam nahodis tak problem zmizne 8-)
Tuším v tomto threade pribudne zopár odpálených EPOXov. ;D :mweheh: :mweheh:Citace:
Původně odeslal drake
Je to lákavé, stojíš si za tým? Ak musí byť synchro, tak chlapi so slabšími pam. sú mimo. Zrejme nemusí.?
Ozaj, ako v XP stiahnem ten screenshot? :?
Ale myslim, ze my by sme si mohli konkurovat ;DCitace:
Sak o to hadam ide. ;D
Do toho jdu taky.
Nemal by si sa nechat zahanbit usuallom :!: ;DCitace:
No vác nedáá. Obavam sa že za to može to palomino. Dnes som skušal vdd 1,87(asi vyrazím ten odpor), 215FSB, asynchro a ani bohovi. Keby som aspon vedel aké to majú v Libre 1700+ TB?...
Za tou soutěží si stojím však ten cpu mám danej bokem (vypadá dobře) jinak nerad by jsem byl aby si někdo odpálil desku tak to s tím napětím nepřehánějte a s tím synchro to je proto protože je to těžší a hlavně efektnější.
Jinak zítra sem hodím přesná pravidla (popřemejšlim aby to bylo co nejvíc fér a stabilně)
PS: ten ochrannej odpor tam nechte a nesnižujte ho o moc aby se někomu nezakouřilo
Tie pravidla by sa dost hodili. Inak ja uz od weekendu idem bez ochranneho odporu, pretoze s tym ochrannym 600ohm rezistorom som nedal viac ako 1.84V na Vdd, takze som nemohol ist nad 200FSB. Inak nad Vdd vysiie ako mam teraz 1.96V uz nepojde ani pokusne, sa mi to zda uz setsakramentsky moc, aj ked pasiv je vlazny. Vcera som konecne dorobil default pasiv z NB na SB a teplota je uplne v poho konecne. :smoke:Citace:
Původně odeslal drake
Problemy zmizli tiez?
Neviem, neskusal som ist s5 na 215. Skusim najprv zalohovat XPcka a potom budem tweakovat kolko sa da. Tak ako doteraz, ked mi vzdy klakli wokna a musel som po kazdom neuspesnom pokuse preinstallovavat to dalej nejade. Takze najprv zazalohujem a potom hura za vlast a OC.Citace:
Původně odeslal Jan
Mas pravdu nechaj tomu cas :-) Wokna furt instalovat to je k zlosti :evil:
Neviem ako zálohuješ ty, ale ja s GHOSTom install za 5min. ;DCitace:
Původně odeslal usuall
Nemá chybu ten norton.(aspoň v tomto)
Co hovoris na Drive Image?? Ja use tento soft!Citace:
Drive Image som skúšal asi pred dvomi rokmi. Možno som niečo zle urobil, ale zálohovanie partition trvalo prííííííšerne dlho. Potom som skúsil ghost a už som u ňom zostal. Z verzie na verziu je lepší(rýchl.). Ale posl. DriveImage som neskúšal.
Ja musim ghost zase vyskusat :-)Citace:
Keď som ešte mal RAID na VRXP tak cca 2G used - to image cca4min, from image cca4min. Sám som bol z toho vyvalený. To bola ver. 2003.
Teraz bez RAID 6min.
Tak konečně jsem vymyslel pravidla soutěže:
Vyhrává ten kdo bude mít nejvyšší frekvenci v asynchro modu (aby to bylo fér i k lidem co mají pomalejší paměti
Maximální hodnota VDD může být 1,95V (aby tu někdo nebrečel že mu to shořelo)
Výsledek z Prime 95 můsí být 24h primestable (poslat obrázek)
Sandra tech info (poslat obrázek)
VCPUID (poslat obr)
Hodně zdaru
Prime95 24hod. :idea: uua kto to vydrzi tak dlho cakat :?:
Tak to som mimo sutaze, pretoze comp nemozem mat cez noc zapnuty ( kvoli sestre ) :evil:
A aj tak, asynchro je podstatne menej narocne na chipset ako synchro, ale viem, ze inak to nejde kvoli diskriminacii slabsich pamati...
Tak Vam prajem vela zdar. Som zvedavy kto vyhra :wink:
Mozno niekedy sestru ukecam, aby vydrzala so zapnutym compom cez noc, ona je totiz nieco ako Dee, Volcano9 na 2000 rpm je pre nu neunosne ;D
Daj jej prasky na spani ;D ;D ;D
Myslim, ze jej ich dam, lebo sa nejak moc tesis, ze si prisiel o konkurenta >:}Citace:
Původně odeslal Jan
Asi Ti nakopem.....
Ale daj pozor pri dávkovaní, ......aby sa ešte zobudila.Citace:
Původně odeslal usuall
A ja sa zúčastním ako pozorovateľ. ;D Tú prvú cenu som si kúpil. :mweheh: :mweheh: :mweheh: Ja viem že je to nešportové, ale no nekup to!
No neni tu zabava ??? ;D
Je, ale ja sa práve rehocem, že budem musieť kúpiť nejaký CU chladič. Ten môj jaksi na 3000+ už nestíha. :cry:
Kup si měděnýho titana skoušel jsem i volkano 9 ale titan mněl o 3°C méně
Myslíš tohoto?: Titan TTC-CU5TB, Celomedený chladič s hliníkovou konštrukciou ventilátora pre Socket 7/A/370 do 3.00 GHz, 72x72x60mm, 4500RPM, 37CFM, <32dB, guľ. ložiská, strieborná pasta v cene, brúsený vodou pre dokonale rovnú spodnú plochu,kt. je zakonzervovaná fóliou, vhodné pre extrémny overclocking !!!Citace:
Původně odeslal drake
Ak áno, tak v pondelok je môj. ;D :wink:
Som zvedavy kolko bude mat tociek a ako bude hulakat :!:
Nooo, keď bude moc vrešťať, poštvem naňho nejaký odpor. ;D :mweheh: :mweheh:
Jo to je přesně onCitace:
Jinak točí 5450 ot/min a je o dost tišší než volcáno 9 bez regulace
No začínam sa naňho ťešiť, či čo.
Drake, kukám na tých tvojich 2500MHz..........kolko do toho pereš v?
Máš to stabilné?
No len neviem ci potom s tym odporom uchladis to co uchladit chcec :eek: Tocky budu sice mensie ale vyssia teplota 8-) Chce to vodnika a je pokoj aj ticho :!:
Nad vodou rozmýšlam už dosť dlho, ale zatiaľ som nenarazil na radiátor ktorý by sa mi páčil. Riešenia typu hadice z PC niekam do aqárka alebo do chladiča zo škodovky a to celé spolu vyzerá ako smetisko, to ma neláka. Moja predstava je nejaký úzky výmenník(max5cm) rozmerov ako má bočnica mojho pc. Ten by som napevno ukotvil zo strany kde case neotváram. Proste udržať pc v kompaktnom stave.
=)bananalama
Peru do toho VDD 1,8V VCORE 1,775V
Než jsem tam dal měděnýho titana tak to při 55°C padalo do woken s titanem se nedostanu přes 52°C a jede to primestable
Ale asi trochu uberu protože s mojí gf3 mám 10000 bodů v 3dmark 2001 i při frekvenci 2100mhz a víc to stejně neudělá ani při 2500mhz tak je tak vysoká frekvence zbytečná.
Titana CU už mám, pokračujem v taktení. Ale kravál robí riadny. Možno mám len smolu na nepodarený kus. Niečo s tým budem musieť spraviť.
Smolu urcite nemas ten Titan hulaka aj kolegovi na 2000XP+ :o Skus odpor ale tepkota pojde high!
Si robis srandu, ze mas doma vrtulnik na 5400ot./min. ??? Ci nie :-) Ved to musi bt krute, stale pocuvat taky hukot...Citace:
Původně odeslal drake
Ten moj sa vrtí 4821 ot/min. Skúsim aj nejaký slabší odp. ale hlavne to kovové ukotvenie vrtule o chladič sa mi nepáči. Počuť, ako sa prenášajú a zosilujú nejaké pazvuky(typujem z ložiska). Pochybujem že ten tvrdý kontakt má nejaký valný význam na odvod tepla. Oddelím to nejakou pružnou vrstvou neviemčoho.
Volcano 9 mi chladí moji mašinku a nemám problém. Odstranil jsem ten dodávaný pískající ventilátor a dal místo něho aktiv z Titana D5B co mi zbyl. Točí se 1850 ot/min a pořád se mi to zdá hlučné. Tak nevím 5000ot/min to je strašlivé. To se nedivím že má lepší výsledky jak V9.Citace:
Původně odeslal usuall
Sháním nějaký tichý ventilátor 80*80*40 (nebo i širší) nevíte kde by se to dalo sehnat?
Mne sa toci Titan T5TB-TC na 2220rpm a som s toho nastavny :-( Tak by som urcite nepristúpil na nieco co sa toci okolo 5000rpm :evil: To je nahnevajte sa uz fakt moc :!:Citace:
Původně odeslal Jafido
No este mi celkom neni jasnych par veci.
Ten trimer je tam na regulaciu napatia, ale ten odpor je tam vlastne ako poistka alebo sa mylim.
Cize to funguje iba z trimrom samozrejme ze mam multimeter doma tak s nastavenim odporu nebude problem :-).
Ten odpor je tam ako doraz. Keby si totiž bez toho odporu nastavil omylom na trimri nulový odpor, odpálil by si ten čip na doske. Keďže je tam ten odpor, tak minimálny nastaviteľný odpor celku je daný hodnotou toho odporu. Ale keď si veríš, neni tam nevyhnutný. ;D
Jasne tak az to vymenim tak to prubnu ale asi s tym odporom istota je istota.
P.S. Nespravil este niekto nakodou nejaku Utilitu pri kolko OHM-och je kolko Voltov :idea:
Ja niesom programator a v programovani sa vyznam len tak aby sa nepovedalo inac by som sa do toho pustil. ;D
On je problém v tom, že u každého se ty hodnoty liší. Já to taky dělal na 2x a to jsem to měl napoprvé spočítané a napodruhé jsem se taky netrefil o 0,02V.Citace:
Původně odeslal ManDark
Este mam taky dotaz ten odpor ma byt vykonovy alebo len obycajny a najlepsie kolko ohm-ovy
A trimer ma mat kolko stratove teplo pisali ste asi ze 0.75 a mate 0.8 cize ked dam okolo 1W a viac tak to bude v pohode :?:
A este trimer by mal mat asi co najemnejsiu regulaciu napr. od 0 OHM do 1 alebo viac kilo OHMto bude as zalezat od toho odporu :idea: asi tak si myslim.
odpor použij jakýkoliv miniaturní, já tam mám do 0,5W, 680 ohmů a na trimr jsem se vykašlal, přece to jednou nastavím a šmitec tak na co ta regulace. Jo dává mi to 1,82VCitace:
Původně odeslal ManDark
Odpor sa vobec nehreje ani ten potakovy! Ziadne wataze nie je treba ;D
Kua, dnes som skoro odpálil epoxa. Ešteže je ten zázračný insert. Ešte teraz sa mi trasú kolena. Som já ale pako. :-o :mweheh:
Popis ako! Aby sme sa my vyvarovali 8-) Takze si cely aj doska ???
Pochybujem že sa to vám môže stať. ;D
Ále, robil som tú reguláciu vrtule. Schému mi načarbal ochotný predavač v Bastleri, Tranďák,odpor,kondík,trimrík. Ten výkonový tranz. som ešte prišróboval na také rebrá a(teraz to príde) tie rebrá o case. Zapol som poč. samo že sa vrtula nerozbehla. Rýchlo som vypínal pc. Po dalšom zap. na mňa začala hulákať tá siréna a monit. slepý. Povyhadzoval som to všetko von, a vtedy mi došlo že som to skratoval tým že som to spojil s case. (ten chladič tranz. bol vrelý) Asi sa poškodil pri tom bios. Insertom som sa do ňho dostal, tak ako bolo uložil a reset. Zase nič. Tak ešte raz insert, tentoraz zmena z 11,5 na 11. Reset a všetko ok. Znova som vliezol(už normálne) do biosu vrátil nasp. 11,5 a všetko funguje dalej. Tú reguláciu som znovu pripojil(tentoraz odizolovane od case) a skúšam otáčky. Než do mňa začnete hádzať kamene musím povedať že v elektrotechnike sa vyznám len ako user nie ako montér. Amen. ;D ;D ;D
To se občas stává, neuvědomíš co jsi udělal a pak si to vyžereš. :oops: Ale stejně jsi měl štěstí že si nic neodpálil, když jsi to spojil přímo na zem.
To si teda mal stastie to ti poviem... :lol: A inak uz ti to fici? Kolko si zrazil tocky a kolko stupla teplota?
Inak, vies kedy mozes chladic spojit s case????? Ked tam das pod ten trandik sludovu podlozku :idea: :idea:
No vidíte, zase som o niečo múdrejší. ;D Ten môj 250W zdroj sa zachoval hrdinsky. Ešte som vynechal jednu vec. Keď som sa prvý krát dostal cez insert do win(nestihol som del), tak DVD(zpred ktorého som odbočil tých +12) normálne fungovalo. Hoci sa na ňom v tom čase opekal ten tranďák.
A tá sľuda vedie teplo? :oops:
Keď som otáčky znížil na úroveň hluku, s ktorou som bol ako tak spokojný, teplota vyliezla na 43 v pokoji. 3200rpm. Pred tým 39-40.
Sluda?? Aj teplo ale hlavne nou odizolujes AL chladic od kolektora to ako kolektor je ten kov :idea: Potom to mozes pisrobovat kde chces :idea:
K tej teplote - mal som take tusenie ale to som uz pisal...
Áno, báza, kolektor, emitor, pametám si to ako sa to brat učil na elektrotechnike. ;D Nevedel som že ten medený úchyt vedie až do čriev, keďže tri vývody boli vyvedené. :oops:
Vďaka za rady. Ešte to potom dorobím. Teraz to leží na koberci vedla pc. ;D
Rado sa stalo 8-) Troska musis postudovat bratove knizky ;D
Jeden známy mi napísal že tá 3700 TM mu nejde viac ako 205! Ani pri vdd 2,0v. Ani nás. 8x. Má 8RGA.
dod. nake knizky som kdesi videl, tuším "Polovodiče" či čo.