pokud je to dotaz na mne, tak ja kabelovku nemam. zkus se podivat na foru, nebo zavolej do elviapro.cz. Myslim , ze to alespon v Praze na na nejake prodejne mozna maji, tak by ti dali info
Printable View
no ja myslel, ze to maji vyzkouseno. jinak technicky v tom nevidim problem, nebot je u TV slot pro CI - tam lze naprat libovolny chip. Takze by mohla byt dekodovaci karta od UPC ve variante pro CI
no ale neni, nechce se jim, prdim na to... nabidku na DVB-C STB jsem predevcirem odmavnul, ze nechci. Sony chci koupit stejne, akorat jsem cekal az skonci "vanocni ceny" a to se pomalu deje... skok dolu o cca 4K u 32" modelu... akorat mne stve ze s ukoncenym modelem 32V je v modelove rade mensi dira a 32T je vlastne jen 32S s jinym designem a IR senzorem uprostred (a to vadi protoze bude stinit center). 32D stoji tedka 29K, ble... musi jeste trochu spadnout a pak ji beru... howk
Tak se pokusim obnovit dred :)
zase jsem se dohrabal do stavu, kdy bychom konecne zakoupili nejakou TV 40-50", puvodni "favorit" Panasonic Viera TH-42PX70EA se uz jen vyprodava a tak jsem se chtel zeptat, zda neni v soucane dobe nejaka alternativa, respektive zda koupit tuhle, dokud je jeste nekde v nabidkach a nebo se poohlednout treba po 80tkovych modelech (asi nastupce), nebo vybehlo neco jeste jineho a lepsiho v rozumne cenove relaci.
osobna skusenost - u maula som videl 70tku, 80tka je vylepsena verzia :) uvazujem o nej tiez
80tka je jemný, ale vhodný facelift - má G11 obrazovku s vyšší udanou dobou životnosti a s 4096 (namísto 3072) stupni gradace (nepoznáte), max. kontrast 15000:1 proti 10000:1 (+ dynamický 500000:1 a jeho řízení, to nevím, jestli je výhoda), údajně o něco lepší zvuk (byť výkon ani počet repro se nezměnily, na nějaké "zážitky" v kontextu recenze ovšem zapomeňte, na plazmu ale hraje solidně), přibyl slot pro SD (sláva), třetí HDMI (sláva) a jack na sluchátka a má o 15W menší udávanou max. spotřebu. Naopak má menší pamět na teletext (1000 proti 1500 u PX70EA) a je o kilo lehčí.
Ad design - osobně se mi PX80E po designové stránce líbí mnohem míň než PX70EA, ale to je detail a jen o zvyku (mám rád co nejjednodušší linie a mně třeba stačil už jen stříbrný pruh na PX700E k tomu, abych jí nekoupil ...).
Celkově je to po všech funkčních stránkách (dynamický kontrast nemůžu hodnotit, ale snad se dá kdyžtak vypnout) jemné, ale ne nepodstatné zlepšení (zvlášť třetí HDMI bych taky uživil a SD slot taky) už tak vynikající televize, takže není asi moc nad čím přemýšlet ...
Jj, pánové, dobře volíte - já jsem spokojený ABSOLUTNĚ a na mou vzdálenost sledování to postačuje víc než bohatě... :cool:
Dynamika ide nastavit/vypnut podla potreby a zvuk sa mne zdal velmi dobry (neporovnaval som, proste subjektivny dojem proti inym bednami z minulosti ...)
Tak zvuk měly na poměry televizí Panasonicy dobrý vždycky a tahle ho má taky, jen mě zarazila ta zmínka z testu, že si může divák opravdu užít, to je imho trochu mimo - zvuk je v pohodě použitelný (což je samozřejmě plus a u některých jiných plazem se to samé tak snadno říct nedá), ale žádnou slávu nečekejte.
btw: poslední velká CRTčka Panasonicu hrála líp (hlavně v hloubkách velký rozdíl) a ani v rámci plazem to není hvězda, např. PX700E hraje citelně líp (pravda, taky má 6 repro namísto dvou a o polovinu vyšší celkový výkon).
To nic proti, ale jen aby někdo neočekával, že dostane s výborným obrazem i nějaký zvlášť dobrý zvuk ...
Opakovaně v reálu vyzkoušeno ... Na jiný než FullHD signál je koupě FullHD televize čistým vyhozením peněz z okna (rozdíly jsou vidět tak do metru), při FullHD zdroji tam rozdíl je a ze 3 metrů ho uvidíš (ovšem, nikoliv rozdíl fatální). Nicméně dnes reálně nikdo videotéku na blurayi nemá a ještě hodně dlouho mít nebude, takže je to dost jedno - a až to bude vypadat, že bude mít, tak budou FullHD televize stát zřejmě jako dnešní s nižším rozlišením. Aneb pokud si odmyslím jako zdroje počítače a snad konzole (?), tak je celý dlouho trvající humbuk kolem FullHD spíš směšný, alespoň to si myslím já. (a kdo o tom nejvíc vypráví, ten má doma překomprimovaná DVDčka :) )
Ad těch 50" - tam je to dost jednoduché, např. Panasonic už má jen jedinou low-cost 50" plazmu, která není FullHD (a 3 další s FullHD), ale i ta je 1366x768, což je taky rozdíl. Ono jde dost o to, že na 50tku se nebudu předpokládaně dívat ze stejné vzdálenosti jako na 42ojku a pak je to nejvíc prašť jak uhoď ...
42PX80E jsem před týdnem objednal bratrovy, od ČT ju má doma, tak kdyby někdo měl zájem o bližší a konkrétní info ať se zeptá ;-)
:-) Co ti na to mám říct přeci nebudu kupovat šunt, a pro jeho podmínky by bylo Full HD zbytečností, od toho sem upustil od počátku.
Sám jistě víš že je nástupcem legendární PX70, viz pár příspěvků výše, osobně si myslím že není co řešit a nad ničím přemýšlet :-)
2 tnema> Mohl bys pls vyzkouset, jaxe chova, pokud do ni pustis pres hdmi vystup z pc 4:3 ... treba 1024x768, jestli to roztahne na 16:9 nebo prevzorkuje a zachova pomer, prip. jaxe chova, pokud se do ni pusti vetsi rozliseni ... treba 1600x1200
Rád bych učinil, leč nemá hdmi kabel :-/
Ale tipl bych že když máš nastavený automatický formát obrazu u TV, tak se sám přepne dle zdroje
Test 42PX80 najdete např. tu: http://www.av-magazin.de/index.php?id=2082 a kdo chce, tak taky v novém čísle Stereo&Video - je zavařené, takže jsem neviděl (podobné plátky nekupuju :) ), ale tuším je v názvu recenze slovo "šampion" :p .
Musim iba potvrdit Janove slova...Tolko sklamania, co som videl, ked som sa zucastnil jednej predvadzacky, po ktorej ludia podlahli HD sialenstvu... Nakupili telky za 50 - 100 papierov a potom zistili, ze maju horsi obraz ako na starom telkaci predtym... No a to je potom ozaj smutok...Kedze na svk sa daju pozerat v HD kvalite myslim dve televizie... Samozrejme zahranicne.. Jednou z nich je SAT1, druha neviem...Takze akykolvek nakup HD telky by som najprv poriadne prehodnotil...
Přesně tak, brácha jako lajk chtěl prvně mermomocí Full HD, nechtěl o ničem jiném slyšet, trvalo mi dost dlouho než jsme mu objasnil jak to vše funguje, využití Full a Ready HD, nakonec jsem vyhrál :-)
Ed/ nebo review zde: http://www.hdtvtest.co.uk/Panasonic-TH42PX80/
ten test z S&V najdete tady ... http://uloz.to/285011/42px80-.jpg ...
Lidi, je moc spatny napad brat plazmu (px8(0)), pokud ji budu mit na sledovani tv (4:3/16:9 jak kdy), hrani na ps3/pc a sledovani filmu ... pomer asi tak 30:30:40 ... jedine, co me zatim odrazuje a z ceho mam strach je vypalovani log tv a statickych casti obrazu pri hrani ... nekde se pise, ze je to ok, jinde zas treba clovek narazi na informaci, ze po hodine hrani vidi jeste 2 hodiny budiky z kokpitu apod.
Tak jsem sel do 81 cm Samsung LE32M87BD, obraz perfekt až jsem byl překvapen co s analogovou kabelovkou UPC dokaze, ale...
1) hned po vybaleni jsem objevil spatne sesazeny zadni panel, coz je zepredu videt, trochu jsem to precvaknul ale stejne pul cisla tam nesedi - pri pozadavku na slevu rekli v mall.cz ze to zvazi a uz se deset dni neozvali
2) dnes se objevil vadny pixel vlevem dolnim rohu - cerveny
tak tedy zitra vyuziju 14ti deni lhuty na vraceni zbozi - uz je vidim jak se budou v mall.cz cukat
suma sumarum ted zvazuju co pak, jestli si koupit znouvu stejny typ anebo jit do neceho jineho, treba Sony kdl-32D3000, ale tam mi prisly dost prehnane barvy a taky to zrneni nevim jestli jde odstranit.... babo rad
edit: tak ted jsem si vsiml, ze model Sony kdl-32D3000 z nabidky mall.cz zmizel :hmm
edit2: aa duvodem je KDL-32W4000 mazec http://www.soan.cz/index.php?uvod=bo...&PODSKUPINA=15 akorat to dle vseho neni 100Hz
Hraní nedokážu posoudit, ale loga stanic problém nejsou žádný (z toho důvodu už nejsou bílá a navíc jsou animovaná) a co se týče vypalování jinak, dostalo se mojí televizi "torture" testu, když jsem koukal večer na film, pauznul jsem a musel jsem odejít a zapomněl na to. U Panasonic DVDčka pauza představuje (inteligentně) bílé nápisy na černém pozadí a ty tam zůstaly tak hodinku, možná hodinku a půl. Když jsem pak film pustil, tak jsem to zkoumal a z určitých úhlů vidět (na černé) trochu byly, druhý den ráno už po nich ale nebylo ani památky. Takže myslím, že to problém není.
Já na tom bohužel taky nehraju a DVD Pioneer má "screensaver", takže jediné, co se mi "vypaluje", jsou menu DVB recorderu od UPC, když je na obrazovce zapomenu a jdu vedle do místnosti na pár hodin... ale ještě se mi nestalo, že bych jejich stopy viděl po svém návratu a přepnutí na jiný kanál... a loga stanic ani omylem... ;)
Jsem si precetl na TV freak, ze mozna 50PX80 mozna pro cesky trh vubec teoreticky nebude :eek: :eek: (coz je mi divny, coz mne s*re, coz mne prakvapuje - tak je to informace JPP), nicmene vzhledem k tomu, ze u Panaku maj prej ted v podstate jeste konec prazdnin, potrebujou prej dodistribuovat PX70tkove rady, kterych je na skladech pry stale dost, tak pokud zde 50PX80 vubec bude, muze to byt taky za 3 mesice... :mad: :mad:
Pokud sem oficialne 50PX80 vubec nepujde (samozrejme, ze se objevi ze "sedych" a individualnich dovozu) pak budem pro Panasonic asi nezajimavym segmentem trhu.
Ale jak rikam, tohle se pise na TV freak v diskuzi, takze realita muze byt jina. Nicmene je faktem, ze pulka dubna v haji a 50PX80 v oficielnich ceskych shopech proste neni, nebo jsem na ni i pri intenzivnim hledani nenarazil... :)
Mno ja zatim narazil jen na ostrouhanou verzi ... tedy 50px8 ... a to za 38.5kkc, coz mi prijde dost, kdyz jeste nedavno se doprodavala 50px70ea za nejakych 32 ... ktera uz ted tak nejak zmizla z obchodu ... a ani ne o litr je drazsi 50px700, ktera uz ma zas o dost lepsi vybavu ... tak doufam, ze 50px80 bude ... a to nekde na rozumne cene kolem 33kkc, jinak si budu sypat na hlavu popel, ze jsem nevzal 70-kovou, dokud jeste byla
Ehm, těmi cenami jsi si jistý? Já jen, že např. 50PX700E je na nejlevnějších krámech, které vidím kolem 42K, to je dost daleko od 33 ...?
btw: Panasonic má ve FullHD mezi 42" a 50" nově dost zajímavou a našlapanou 46PZ80: http://panasonic.cz/vyrobek.aspx?id=AAB_4363
za 33 byla 50px70ea ... tak 50px700e je za 39 a drobne ... http://www.kasa.cz/audio-video-techn...c-th-50px700e/ ... jinak na stejnem shopu je i ta 50px8 ... http://www.kasa.cz/audio-video-techn...nic-th-50px8e/ ... mam hranici 40kkc ... vic za tv nedam, takze to PZ uz je hodne out ... asik nakonec skoncim u 42px80 ... jen me stve ten osekany EPG ... proc ho zrovna pro CR omezujou jen na nasledujici porad ... kua
2 tiktak> imho nejsme pro panasonic podradny trh ... 50px80 se oficialne neprodava ani v UK ... udajne kvuli tomu, ze Pan jde cestou full hd ... takze asi opravdu bude jen 50px8 :-(
Tak nastesti je to spickova spotreba, kterou nedosahnes, ani kdyz se budes moc snazit ... a spotreba je imho normalni ... kdyz 70-ka crt ma 130W, tak tech 470 je odpovidajicich, kdyz si vemes, ze to je cca 3x vetsi plocha ... me by spis zajimalo, jaky je rozdil mezi 80 a 85 radou ... konkretne 42pz80 a 42pz85 ... nejak to ze stranek panaka nemuzu vycist a pochybuju, ze rozdil v jedne cislici stoji za 6 tisic ... jste nekdo chytrejsi?
Jen upozornim na nove HD Ready plazmy od LG ... pokud nekdo umite nemecky, muzete si o nich pocist zde http://www.hifi-forum.de/viewthread-141-923.html ... udajne jsou na tom obrazove lip nez cenove stejny Panak(px80), cernou se blizi ke Kuru a navic se da v menu nastavit moc moc veci + maji 4 hdmi ... akorat mam strach ze servisu LG ... jak funguje u nas? V nemecku je to pry otres a bes
no v plazmách HD768ř a full HD1080ř bych rozdíl viděl při sledování na méně než 4 metry (mé oči) je vidět hrubší rastr obrazovky(přesněji spáry mezi body)toto na mě působí rušivě !!! (při sledování ze vzdálenosti větší ,již rastr mizí ,ale stejně mi příjde ,že je obraz u full HD jemnější) .ps:....tedy nejde jen o sledované rozlišení vtupního signálu..... . mimo jinéfull HD panas.42PZ 70 i 700 má 4 větráky (hučí jak temelín) tak uvidíme jestli lg nebo nějaká další firma vyřeší to chlazení lépe .LCD-neřeším " jsou dobré tak na kreslené pohádky" v každém případě full HD má již rastr jemnější než většina LCD dříve tomu bylo naopak takže předposlední nevýhoda plazem byla odstraněna tak si počkat na full HD bez větráků a není co řešit...........
Vcera jsem byl v Makru v Ove a maji tam za nejakych 33kkc 50px70, ktera uz se vcelku tezce shani ... videl jsem tam 2 zabalene kousky, tak kdyby mel nekdo zajem
Vcera jsem byl v Makru ve Stodulkach v Praze 5, a meli tam pusteny Blue ray (trapny Ghost rider) film na HD plazme.
Teda nevim, cim to bylo (jestli to meli spatne zapojeny nebo co), ale cerna byla vylozene seda a nevyrazna (na prvni pohled bych si myslel, ze je to nejaka lacina LCD televize), ale hlavne ten obraz se proste cukal - nebo respektive nebyl plynuly.
Tak jsem premyslel, cim to muze byt, jestli to ten Blue ray prehravac nestihal (myslim, ze to byla Toshiba), a nebo jestli je to normalni - proste dan za ostry obraz - proste kdyz se pohybuje po obraze rozmazana ruka, tak to proste oko nezaostri a bere to jako ruku v pohybu. a kdyz se tady pohybovala detailne ostra ruka, tak byly videt skoky v pohybu...
některý rádoby blu-ray tituly jsou strašný třeba poslední bond na originál mediu vypadá divně a paradoxně ukradenej z netu v mkv je naprosto úžasnej...vše mám odpozorováno na ps3 a plazmě panasonic..takže asi záleží na tom jak a na co je vůbec původní film točenej..
zní to divně to souhlasím, ale prostě můj dojem a lidí co na to u mě doma koukali je stejnej...můj výlisek bonda je asi nepovedený :-) ostatní filmy jsou super ostrý a plynulý, bond prostě není..
pánové, jak to tak pročítám, jsem z toho "voĺaký zmätený" (a o nic víc moudřejší než před pročítáním tohoto threadu)... stávající televize odešla do věčných lovišť a já se porozhlížím, co pořídit místo toho...
dívám se na telku zhruba ze čtyř metrů, TV slouží pouze pro DVB-C a DVD... koupi Blu-Ray či jiné podobné hračky neplánuju, tudíž se ptám: co byste doporučili? finanční limit je MAXIMÁLNĚ 25 tisíc
http://www.pixmania.cz/cz/cz/922203/...e-th-42px.html
A na jejího předchůdce se můžeš kdykoliv přijít podívat, jestli vyhovuje... ;)
... a do limitu se už vejdeš i při koupi v ČR.
Oprasil bych stary dred - do ted jsem novou TV nechal plavat a cekali jsme, az zacne stary CRT Panasonic skutecne nevyhovovat a cas ted nastal
tedy stejna otazka - udalo se neco mimoradneho na poli plazma - lcd TV, respektive "vylezlo" neco lepsiho v podobne cenove kategorii nez Panasonic 42px80?
Bude to jen pro bezne sledovani TV a DVB-T, obcasne na prehravani zaznamu z HDD rekorderu, velmi obcasne nejake DVD ci fotky na DVD, zadny BlueRay, FullHDTV ci PC na TV neplanuju.
Diky za info, nejak to ted nestiham sledovat.
Panasonic 42px80 se dá sehnat lehce přes 18k :cool:
http://www.pixmania.cz/cz/cz/922203/...e-th-42px.html
Taky to zvlášť nesleduju, ale nic extra zajímavého se imho neudálo - tedy pokud pomineme to, že jednotlivé kategorie se stěhují v cenách dolů, 42px80 je od posledně zase o čtvrtinu levnější a za její "levnou" cenu před cca 3/4 rokem je dnes k mání našlapanější FullHD 42pz85 a 50px8e je reálně k dostání za ještě o dost míň ...
EDIT: co se týče Pixmanie, vřele doporučuji si tu tisícovku za lokální shop připlatit ...
Diky za rychlo reakci :)
Cenove to vychazi priznive, nicmene na pixmanii kupovat nebudu, preci jen jsou reakce na pripadne reklamace jak pozitivni, tak negativni :(
Jinak pro "me pouziti" FullHD 42pz85 asi smysl nema, spis bych opet premyslel nad tou vetsi uhloprickou 50px8e.
Vi nekdo prosim, v cem je 50px8e "funkcne ocesanejsi" proti 42PX80?
px8 a px80 se liší málo, resp. ne tolik podstatně.. jiné obvody (vreal2 vs. vreal3), o 1 hdmi vic, větší kontrast a mám tušení, že px8 je matná a px80 lesklá...
Jen to nepřežeň s velikostí televize... :-)
Na 5m sledovaci vzdalenosti pokoje myslim neni k zahozeni mit co nejvetsi "telestenu" :)
hdmi mi staci jeden az dva, spis jde o to, jak se projevuji prave vreal2 vs. vreal 3 a vyssi kontrast pro sledovani TV, tam bych nechtel kvalitativne poklesnout...
Sakra to je dilema... :)
na 5m je 50 asi ok (to je obývák jako kráva), s tím zkušenost nemám a jak se projeví ty rozdíly v praxi netuším, řekl bych že moc ne, ale cenový rozdíl mezi px8 a px80 taky není zas tak velký abych to řešil :-)
Ja uz jsem nakoupil, nakonec vedle sebe staly 42PX80 a 42PZ80 a i 50PX8E a vzali jsme 42PZ80, jelikoz subjektivne mne obraz na stejnem nastaveni zaujal nejvice. Sice FullHD rozhodne nevyuziju, ale asi jsem dal na prvni pohled a proste PZ80 bylo obrazove nejlepsi.
Jinak jsem skoro rad, ze jsem nevzal 50PX8E jelikoz uz takhle je to TV jak krava a z tech +- 4-5 metru je na ni videt dobre, respektive ani si nedokazu predstavit mit jeste dalsich 20cm navic. A jelikoz nemeli spravny drzak na stenu, je na stolku od puvodni TV a je to velikostne skutecne obluda, nicmene ja si zvyknu :)
A perlicka na zaver - pravdepodobne jsem si nejakym zahadnym zpusobem odstrelil antenu na baraku (klasickou matraci se zesilovacem - nevim, zda nema TV zapinatelnych 5V pro zesilovac rovnou v konektoru, jelikoz proste chcipla venkovni antena a nenaladim vubec nic, ani na HDD rekorderu, co jsme kupovali dnes rovnez a i dve druhe TV v ostatnich mistnostech mlci (respektive jen sumi :) ), takze jedina moznost je odstrelena antena :)
A jelikoz nemam zrovna po ruce nahradni, tak jediny co jsem si pustil bylo foto z dovolene na SD karte a zkusmo Mozarta z CD, takze laborovat budu zitra dale, az zakoupim novou "matraci" a nasadim misto tehle stare...
Nicmene i tak dekuji za prinosne rady od vsech, nakonec zvitezil subjektivni vjem nejlepsiho obrazu na prodejne v primem porovnani a i lehoucce myslenka treba na BlueRay prehravac v budoucnosti ci nejake propojeni s PC, coz jsem donedavna jeste vubec neplanoval :)
Začínám si vybírat dárek k Vánocům a rád bych si pořídil novou telku.
Požadavky:
- 1x HDMI min.
- komponentní video
- DVB-T tuner
- přijatelná cena
Pozorovací vzdálenost: < 3 metry, tj. úhlopříčka 32 nebo 40"
Použití:
- 80% TV
- 10% DVD
- 5% PC - DivX
- 5% PC - internet a hry
Nebudu k tomu pořizovat PS3 ani pouštět HD filmy z BluRaye.
S ohledem na cenu jsem zatím zběžně koukal např. na Hyundai E323D - má to smysl? Nebo něco lepšího/jiného?
Z použití mi vychází spíš LCD, plazmu asi ne (i ceny jsou jinde, rád bych se pohyboval do 15K).
Proč ti vychází z použití líp LCD? Mně právě při takovém použití vychází líp plazma ...
Asi máš pravdu, převážně TV je lepší plazma. Jak vypadá PC obraz na 16:9 obrazovce s poměrem stran rozlišení 4:3? Existují např. nějaké softy, které např. interpolují 1280x720 do 1024x768?
Jde mi o to, aby na tom byl použitelný např. browser s internetem a podobně. I když, .... asi nepředpokládám, že to bude časté použití...
Koukal jsem na předchozí diskuze, ta chválená 42PX80 vypadá fajne, ale s cenou trochu přesahuje moji představu.
edit. koukám ještě na menší variantu 37PX8, ta už by finančně jakž-takž šla - je to rozumná volba?
Marty: V tom využití co píšeš, bych zaměřil pozornost na plasmy Panasonic a to HD ready modely PX80 a PX8 ... do 3m stačí 37", ale i 42" užiješ... ono všechno zpočátku vypadá obrovské.
Jediné k čemu se nejsem schopen vyjádřit je použitelnost připojení k PC, nevím co od toho očekáváš.
Rozlišení mají tyhle plasmy 1024x720, ale nenech se zmást poměrem, pixely na plasmách nejsou čtvercové.
Jestli je tu někdo se zkušeností připojení plasmy k PC, tak sem na to sám zvědavej, na DVD a SD TV signál to je imho best volba. A cena taky slušná.
no ja jsem spokojenej se svoji sony KDL-32V4500, dal jsem za ni necelejch 20K a jeste k ni byl fotak v cene 2,5K (asi dostane mati), myslim ze dobrej kup...
ted k veci:
*koukam na to z cca 2,5 - 3 metru -> uhlopricka akorat s vetsi bych byl jako na tennise
*obraz slusnej i z analogu
*DVB-C coz znamena ze neblokovany kanaly z UPC frcej jak namydleny a digital je znat! Abych vyzkousel blokovany potrebuju redukci, ale asi je to vazany na stb..
*bohuzel z DVI na HDMI telka orezava obraz, ale pres d-sub je to parada a ostry, sic orezava 3 pixely na kazdy strane (ale to jde urco ovladacich poresit) oproti samsungu M87, kde se vzdy chvel obraz, nebe a dudy...
*supr zvuk, ale na filmy mam AVR ;)
*rychle prepinani programu
*EPG u DVB-C
*rychle prepinani vstupu
vahal jsem jeste nad panasonicem TX-32LXD85F, ale ten nikde pred mesicem nebyl tak jsem vzal tuhle..
v 32 palcich rozhodne staci HD ready...
PX8 řada nemá VGA konektor, lze ji k pc pripojit pouze přes TV-out nebo před HDMI. Na tři metry může být 42", 37" by bylo taky jeste prijatelnych.
Hyundai, sencor atd bych vyloucil. Radiobudik bych si od nich klidne koupil, ale telku za 15k ne. Kdyz trochu pritlacis muzes mit http://www.kasa.cz/audio-video-techn...nic-th-37px8e/
Jinak HDMI se da ziskat i redukci z DVI. Pises ze budes koukat hlavne na TV, ta jde na plazme zpravidla o dost lip jak na LCD.
Edit: Nevim jak na to spechas ale 37" Panasonic jsou v tuhle chvili nedostupny, podle mych informaci by mely byt nejdriv pristi tyden.
Díky za názory, vidím to jako vánoční dárek, jen kalkuluju s předstihem, kolik musím našetřit :)
Asi bych se poohlédl po té PX80, která by měla mít i VGA, HTPC bych připojil přes to a desktop po HDMI/DVI. Ještě to promyslím, třeba všechno bude po stěhování jinak. :)
Každopádně díky všem!
Tak koukam, ze se tady nekolik lidi orientuje v tyhle oblasti celkem dost, takze bych taky dotaz ... priznam rovnou, ze je mi sympatictejsi LCD a znacky Samsung / Sony
* 40"/42"
* FullHD
* DVB-T i Analog
* HDMI min 2x
a videl bych to na neco takovyho ... nekdo neco zasadniho proti? :)
SONY Bravia KDL-40S4000K
http://www.alza.cz/40-lcd-tv-sony-br...dmi-d96984.htm
basik: Ne, imho je to dobrá volba. :-)
http://www.kasa.cz/audio-video-techn...ung-le40a656-/
Se Sony nemam zkusenosti zadne. Samsung mame na krame a hraje, podle me, excelentne, navic tahle rada 656 se mi i designove hodne zamlouva. To jsou ale subjektivni dojmy.
Jinak kdyby jsi prekous plazmu, tak koukni na panasonic 42PZ700, lonskej nejvyssi model v 42" co jeste nema nastupce (PZ800 se zatim dela jen v 50"). Ta 42PZ700 je podle me hodne dobra. Jen bacha, nedodava se s stojanem! Musi se dkoupit zvlast, nebo telka musi jit na zed.
V souvislosti s mým dotazem na koupi DVD playeru zde bych se rád zeptal majitelů plazem Panasonic xxPX8x řady na následující:
- Má tato řada TV digital audio out? (ve popisu produktu na kasa.cz jsem našel RCA audio out, ale není jasné, zda jde o digi nebo analog)
- Pokud máte DVD s TV propojené přes HDMI a používáte integrovaný dekodér DD/DTS v DVD, umí TV na svém digi out vysílat to co přijímá na HDMI? Tj. zda zde funguje digital audio passthrough.
Ptám se proto, že pokud budu mít DVD propojeno s TV přes HDMI, budu muset řešit jak poslat zvuk do beden, které mám na receiveru bez HDMI. Ideální řešení by bylo mít připojenou TV k receiveru přes SPDIF a ten by to dekódoval (ať už PCM nebo zdrojový signál, kdyby DVD nedekódovalo).
Díky :)
Já jsem v audiu analfabet, ale domnívám se, že výstup je analog a že tohle to neumí, ale najisto to bude někdo vědět líp. Sám mám připojené komponenty napřímo digitálně do kombajnu, takže jsem to ani zvlášť nezkoumal ...
Jo, to je ta druhá varianta, že bych to nehnal skrz televizi - taky řešení. Ono to asi stejně tak dopadne, protože to asi nakonec propojím komponentním videem a vše půjde skrz receiver. Ale i tak budu muset propojit TV do receiveru, kvůli dekódování DPL z DVB-T - ten signál je kupodivu často dost kvalitní, takže to imho má smysl. A TV>receiver může být klidně analogově, protože to DPL snad snese...
Tak jsem tu zpět, vypadá to, že budu volit asi Panasonic TH-37PX8E nebo verzi 80E.
A dotaz z praxe - jak je to se spotřebou? Je efektivní spotřeba plazmy skutečně stejná nebo nižší než u LCD? Prakticky je to tak, že LCD svítí pořád stejně, zatímco plazma podle obrazu. Ušetřím za elektriku když budu koukat pořád na horory (Hostel např.)? ;)
U HD Ready plazem (tento případ) je spotřeba cca stejná jako u LCD. U FullHD plazem (např. modely PZ80 apod.) je už ovšem znatelně vyšší. Někde jsem viděl i tabulku měření, ale sorry, už sem to v bookmarcích nenašel.
Ja jsem si to taky hledal (konkretne u 42PZ80 jelikoz ta ma spickovou spotrebu asi 500W :( ) a dokonce jsem nasel nejaky test, kde testovali spotrebu za casove udobi a zhuba v kostce jim vyslo, ze u plazmy extremne zalezi na nastaveni jasu a kontrastu a rovnez na typu sledovaneho poradu (samozrejme akcni a hodne barevny sceny a vysoky jas spotrebu hodne zveda).
Nicmene co jsem z toho pochopil, tak treba v rezimu "kino" co Panasonic ma, je okamzita spotreba prevazne mezi 250-300W a prumer je pri pouziti uspornejsiho rezimu s polovicnim jasem a kontrastem nekde kolem tech uvedenych hondot, coz neni tak hrozny a oproti stejne velike LCD FullHD je tedy jen o malo vyssi. Nakladove vycislena spotreba za rok je i tak pomerne slusna, i pokud se vezme v potaz televize pustena nekolik hodin denne.
http://avmania.zive.cz/Titulni-stran...6/default.aspx
Tady je treba nejaky trosku realny testik, nicmene jak uvadeji hned na zacatku, jde hodne o typ televize, srovnani jine generace nebo jineho panelu muze byt o dost odlisnych hodnotach.
Nic mi po tom není, ale proč vyměníš 5" úhlopříčky za tisíc korun?
Netuším, jestli se za poslední rok něco změnilo - před rokem to vycházelo podobně, v "typickém" provozu si vzaly plazmy o trošku víc.
Hostel neznám, ale obecně ano :) .
Pockej, jak myslis "roztahovat na celou plochu"? Od toho jsem si koupil velikou a sirokouhlou TV, abych na ni sledoval velikej a pokud mozno sirokouhlej obraz :)
Ne, rozumne - pokud se primerene stahne jas a kontrast a zvoli mod zobrazeni pro ucel dany sledovani (Panasonic ma nejuspornejsi KINO) tak je spotreba proste v tehle uhlopricce kolem 250W prumerne (konkretne 42PZ80, PX modely jsou jeste o par desitek watu uspornejsi). S tim se nic nenadela, pokud vemu, ze velikost plochy je pooodstane vetsi, nez u treba 72cm 4:3 CRT, tak holt musim pocitat take s vetsi spotrebou. Stejne jako soucasny PC maj 3x vyssi spotrebu a stejne jako Porsche 911 turbo nebude jezdit za 6 litru :)
Nicmene spotreba je relativne vysoka oproti starsim konvecnim TV, ale ja bych ji resil radsi kratsim provozem (nemit TV pustenou jako kulisu) a vybirat si, na co chci skutecne koukat. A budu zpatky na stejne spotrebe, jako kdysi na CRT :)
Tak se to alepson snazim resit ja :)
Jasne, nicmene u televize podobne kategorie povazuju nastaveni TV na spravny pomer pri sledovani filmu spise pro maximalni obrazovou kvalitu, respektive pro eliminaci "sisatych ci placatych" hlav, ale nepredpokladam nejakou vyraznou usporu, respektive pokud ano, tak v ramci par watu, takze takhle asi setrit nema cenu :)
Nicmene kazdemu podle vlastni chuti, ale ja budu resit usporu radsi jak jsem psal :)
Taky ted na tim laboruju. Koukat na to budu z cca 4m a naprosta vetsina casu bude TV digi vysilani z UPC pres settopbox.
Zatím se mi nejvic zamlouva plasma Panasonic 42PX80E (HD ready). FullHD nepotrebuju a jde mi spis o co nejlepsi obraz na TV signal.