naka chytra holčičko>:}
Printable View
naka chytra holčičko>:}
jak jste provedli tu voltaž pořad mi to nejde do hlavy dělali jste to softwarově nebo HW?:eek:
Takze este raz X1800gto ma moznost SW regulovat Vcore, ale v niektorych biosoch je to vypnute resp overclocker s tym nepracuje spravne. Takze ak si kupis x1800gto tak si sosni oveclocker.exe + riva tuner. zmen napatie a skontroluj cez HW-monitoring v rivatuneru - ak sa zmenilo tak si za vodou ak nie flashni si bios. Cela vedaCitace:
Původně odeslal Adisis
a nekupujte sapphire ani msi ;) IceQ3 rulezzz
však ani X1800 GTO!:) ale X1900 GT do budoucna se šikne
btw jde predelat i HIS X1800GTO (ne IceQ3 Turbo verze, nybrz obycejna)
stojí asi 5700,- s DPH cili v pohode varianta ;)
Nejde !!!! Isli iba prve kusy co boli vlastne preflashvane X1800XL .. ak si kupil nejaku teraz a ide flashnut tak holt stal sa zazrak :oCitace:
Původně odeslal Conflict
Inak tych 800 kc za ten silencer navyse rozhodne stoji ... :)
Vážně šla...
Ale je možný, že to byla haluz ... nicméně XTčko se hodí !
teď jsem viděl prodávat Sapphire X1800GTO2
nemáte někdo osobní zkušenost ?
Vypada ze je to kamuflovana 16p 1800XT 512MB.Akorat zpomalena 500/1000.Na jednom foru ji normalne flashli PE biosem,cili za 6500 dost bomba.
Moja X1800IceQ3 ma 1.2 ns Samsungy
:D Vecer bude foto ;)
Takze je to kamuflovana X1800XT 256 :mweheh:
ty jsi nedělnatko?????????:eek: jinak blahopřeji;)
stejně je lepši GTO2;)
ktora je vypredana :rolleyes: a dalsie nebudu ....Citace:
Původně odeslal Adisis
no tak tu hod to foto;)
chel by som sa spytat mam x1800 gto a ak nahodimm na nu ovladace tak zacne blbnut zacne vypinat a zapinat monitor alebo ho uplne vypne a neviem si s tym rady skusal som vela ovladacov a neveim co s tym je slaby zdroj abo je dojebana karta hmm zvysok zostavy je dfi expert amd 4000+ dva disky a 3 mechniky
no zdroj to asi nebude no a co se stane když daš ty stare?:confused:
problém hledej ve zdroji, desce či grafice. nejlepší by bylo zrovna zkusit jinou grafiku, ale nevím, jestli máš tu možnost.Citace:
Původně odeslal svicak
A co ovladače chipsetu - máš? (a správné?)
Napis co mas za zdroj.Citace:
Původně odeslal svicak
Podle zbytku tve sestavy to vypada, ze problem bude opravdu tam.
no tak ovladace na cipset mam dobre a so starymi olavacni mi robilo to iste a zdroj mam chieftec 360W asi tam bude problem co
som zabudom povedat ak grafiak bezi bez olvadacov na tych 20 percent tak nie je problem ale az potom ak dam na nu ovladace a spustia sa vsetky funkcie karty
Chtěl bych jako vlastník X1800GTO2 upozornit, že ta karta se chová velmi velmi prapodivně...při taktech 700/800 na sempronu 2,6 GHz dává podle použitých ovladačů od 8,5k do 9,1k v marku 05. Což je hodně málo. Bohužel nevím, co za tím stojí. Takže bych byl s její koupí opatrný. Pokud tedy ještě bude. Mám ojednaný enermax liberty 400W..abych vyloučil ještě možnost, že ta karta nedostává dostatek šťávy. Pokud bych totiž v rivatuneru měření měl věřit, ve špičkách má odběr až 32A.
je to tim že maš semprona kup tak X 3800+ za 4500 a uvidiš narust
Citace:
Původně odeslal Adisis
díky za "radu"....já mám teď 8600 bodů a dvoujádro mi udělá dalších 2000 bodů v marku 05. To jistě.
To je divny, ja mam to co mam v podpisu a v 3DM05 mi to udela cca 9000 - 9050! Neco musi bejt u tebe blbe!Citace:
Původně odeslal Meridius
no co chlapci poradi mi niekto s mojim problemom co som pisal vyssie hm
Ten 360W Chieftec bude na tohle uz malo.Citace:
Původně odeslal svicak
no...já vím, že je něco špatně....ale co???Citace:
Původně odeslal balin
Odpoj vsetky mechaniky a nexaj zapojeny len jeden disk potom skus ako sa to chova.Citace:
Původně odeslal svicak
skusal som to odpojil som vsetky mechaniky vetraky aj jeden disk ale stale to iste asi to bude v zdroji co lebo zevraj ta karta potrebuje 30A a ja s mojho zdroja ju asi neuzivim co
a tu integrovanou grafiku maš vypnutou nabo jak třeba je to tim ta deska je mjožna hlavně pro Nvidie
Podarilo se mi urvat jeden ks 1800gto2 ale mam sni par problemu: Kdyz pretaktuju rekneme na 550 Mhz v riva tuneru,test ok, a pustim palikaci, tak aplikace zatuhne a oc se resetne na default.
Kdyz dam 575 Mhz tak pri testu v riva tuneru to vyhodi pruhy svisle pres celou obrazovku na bilem pozadi a frekvenci to neprehodi resp ten test evidentne neprosel.
Dalsi vec : mam na ni Vf900 ktere imho sedi dobre a je odzkouseny ze funguje, fouka na to z boku jeste 12 vetrak na 1000ot a riva tuner pri defaultni frekvenci hlasi 42/47 stupnu na jadre idle/zatez a 53 stupnu na regulaci napeti, pcb zeshora je teple, chladic mirne zahraty, zajima me, jestli je teplota ok.
V kostce: deska DFI4LPUltra, opt144@fx55, zdroj fortron GP 400W , Ati catalyst 6.6 .
Co bych rad: jak z toho dostat aspon 600/600 a eventuelne jak zvysit napeti, co ctu okolo tak flashovani u tedle karty je napytel celkem.
ono to flashování na pytel není...jen se ta karta chová divně...ne se všema ovladačema si potyká. A výkon je zvláštní. Dal jsem jí ještě do konce víkendu na testy a využiju 14 dní na vrácení peněz, protože tohle je nějakej omyl. Zvyšování frekvencí totiž s tou kartou téměř nic nedělá...krom toho, že začne blbnout, hřeje jako prase a artefaktí a tuhne.Citace:
Původně odeslal Asmo
Teraz ma napadlo .... skusali ste tam nahrat bios z Iceq3 turbo ?Citace:
Původně odeslal Asmo
S nim som dostal tuto karticku na 715/745 na 1.4/2.15 uplne v pohode.
Upravoval ho PIRS a na jeho stranke je aj navod ... http://www.oclab.cz/index.php?option...1&limitstart=2
\upraveny bios mozete stiahnut tu ... http://www.oclab.cz/data/r520mod.rom
;)
Kebyze som vedel skor ze na tej karte boli 1.2 samsungy skor teda nie v den predaja karty a zhodenia vodneho z nej ((spat sa mi to naozaj nechcelo davat)) tak by som skusil aj viac ako tych 745 :())
no, až na to, že tohle je karta s 512MB paměti....těžko to tudíž projde.Citace:
Původně odeslal Sharker
no ja som sa bez zvysenia napatia na jadro nedostal nikde tak ze chod tam par desatiniek na viac a uvidis.
Trochu jsem na tom zapracoval: pridal voltaze na 1,5V/2,15V a frekvence jsou 600/650. 8724 bodu v marku05 . Teplota povyrostla, zel nepovedlo se mi odecist pri nejvetsi zatezi ale vysplhala se na 55 pri zatezi na jadre, regulator 62, zadne artefakty v obraze jsem nevidel, takze mohu prohlasit, ze ted uz jsem spokojenejsi :)
Covece 1,5V?jadro musi dat aspon 700 ne?To mi nerikej.;) tipuju ze 700/700 musis dat :cool:Citace:
Původně odeslal Asmo
Nejsou to maximalni frekvence, ale nemam chut v tomdle horku s tim stelovat, vic vykonu zatim neupotrebim, hold nejsem co driv abych z toho stoural co to da, ale mam radsi kdyz to funguje :)
kolik lidi ma 1.2 paměti?
Tak jsem se stim pohral jeste. Pametem se nahoru uz moc nechtelo, pridal jsem na 2.2, videls jsem ze nekdo dava i vic(2.35), ale nejsem si zde uz moc jisty kolik je nejake rozumne maximum >> kdo vi at rekne.
core 702Mhz 1,5V teplota v zatezi 66 max VF 900 na max
pameti 702Mhz 2,2V
regulator 67 stupnu max
3D mark 05 9582 bodu catalyst 6,5.
Na akej zostave ?Citace:
Původně odeslal Asmo
Do toho jadra davas zbytocne vela voltikov ..teda aspon mne stacilo 1.40 na cca 710-715mhz ;)
kupil som sapphire 1800gto, skusil som prepalit bios z 1800xt, windows ju stale detekoval ako gto ale atitraytools pise 16pp a v 3dmarku05 mam na zakladnych taktoch o 300 viacej bodov, neviete cim to je?
Některý GTOčka se po naflashování XT BIOSU přetaktovaly cca na 520MHz. Nemohl by to být tvůj případ?
nieje, este ma napadlo casovanie pameti , pozrem toCitace:
Původně odeslal no-X
a mohol by mi niekto napisat skore v 3dmark05 pri 500/500 a po OC (neflashnutu)? ja mam 6250 pri 500MHz co sa mi zda malo. dik
spusti si test pre multitexxturing ahned si vies overit ci mas alebo nemas 16p; vypada to ze nie. tych 16 ti pise asi preto ze sa prepisalo ID zariadenia. lebo priemerne je narast tak 1000 bodikov.
spustil som a vyzera to zaujmavoCitace:
Původně odeslal MATRIX
gto; xt
Fillrate - multitex. = 5972; 7950
Pixel shader = 145; 188
(pri 500/495)
ps. to casovanie pameti je rovnake
ako vidis na vysledkoch tak sa to zaplo
no hej, ale preco mam potom pri 650/650 (700 nedam) v 3dmatk05 iba 7230 bodov?Citace:
Původně odeslal MATRIX
no kto by bol taky laskavy a dal mi link na bios na ati sapphire x1800gto kde sa da cez ati tool vsetko nastavit
cau prosim vas ako udrzim volty pamety na nastavenej hodnote? moj postup?nastavim volty cpu aj ramiek na 1,2v/2.05v frakvenciu na 530/600 ulozimto otvorim ATIWinflash ulozim si bios upravim ho v hxden editore potom ho dam do rabitu tam si nastavim volty pre cpu ale pre ramky tam nic nevidim.ulouim to vratim cez ATIWinflash do karty restart a ked znova naskoci comp volty cpu v pohode frevencia v pohode len volty pre ram na povodnej hodnote.porad prosim ak vies. dakujem
pozeral som to podrobne a nic.
skus ATITOOL beta 16
Mozna je to hloupy dotaz, ale odpoved jsem zatim nenasel...
Pokud flashnete X1800XL bios na 1800GTO a aktivace pipelines se z nejakeho duvodu nepovede, je karta definitivne K.O. nebo se da opetovnym flashem puvodniho biosu ozivit? => Ma cenu pokusit se o otevreni X1800GTO od Sapphire?
na stranke Sapphire som bios pre moju grafiku vobec nenasiel.
Tak panove, ja mam - viz podpis - a v 3dm05 mi to dela 10475b. Catalyst 6.9 (s 6.10kama to dela o 300 min)
dobry vysledek