btw B&W jsou na ebay levnejsi nez hoya pro1;)
Printable View
btw B&W jsou na ebay levnejsi nez hoya pro1;)
btw: ad Ebay - pokud potkáte za rozumnou cenu Heliopan SH-PMC, tak to je moc dobrá volba ;)
Pred pol hodinkou som vybalil balík z Hong-Kongu a čo som v ňom našiel? Hoyu Pro1 CPL 67mm. :cool: Šalalala... :p
Teraz už aby svietilo slniečko. :)
Krajinka velmi pěkná, malá DOF dodává opravdu prostoru na hloubce, ale chtělo by to větší formát...
Kdyz se divam na posledni fotku tak mam zaludek na vode, takovej difnej pocit, nediva se mi na to dobre. Muze za to ta SW uprava, ktera ja udelana takovym skokem. Na jedne strane preostreny kameny a hned za nima uplne rozmatlany pozadi. Sorry.
Edit k tem filtrum: ja uz na filtry kaslu, mel sem jich na sonacich plno a ted mam na D70 uz jen slimovej polarizak od Marumi, mozna budu muset koupit NDcko, ale jinak na ne prdim, ani UVcko nepouzivam, stejne pokud uz prileti radnej sutr tak rozmlati vsechno co mu bude stat v ceste a kdyz bude malej tak predni cocka na objektivu vydrzi dost a proti skrabnuti necim mam nonstop nasazenou slunecni clonu. Jo a kazda dalsi vrstva skla zhorsuje opticke vlastnosti a kresbu.
tady musim souhlasit s Carlosem. I bez SW uprav by to byla zajimava fotka. Takhle to pozadi vypada jako z nejakyho 3Dmarku z testu na pixelshadery
Foto se jmenuje "...radost..."
...žádný kýč, žadný západ slunce, žádné hory, žádné krásně bíle mraky na modré obloze, jen drobný pocit radost a štěstí, kterého není nikdy dost. Přeji všem krasný den.
http://www.fotoaparat.cz/g/06/04/18/219957_ffcf0.jpg
tak z toho bych nepoznal ze je to tva fotka.
libi (rikal sem uz ze portrety jinak nehodnotim;) (liib/nelibi))
Ešte trošilinku väčší kontrast a šup s tým do albumu, alebo na nočný stolík ;)
vim, ze je to albumovka, ale mne se to proste libi..
Taky se mi to líbí - je tam všechno, co od takové fotky čekám... a děti mám rád nejen na česneku... ;)Citace:
Původně odeslal Pocket
No prave, proto me to nejak nebere, ale je pravda, ze ja ani moc deti nemusim, takze mozna proto ty antipatie. Ale takova typicka na stolek no...Citace:
Původně odeslal Pocket
Je to jen takovy pokus, jak to na vas pusobi? Je tam pouzit stredovej oteplovaci gradual z PhotoShopu
Působí to na mě tak trochu starorůžově... :DCitace:
Původně odeslal Pocket
Nějak si neumím představit denní dobu, ke které bych tyhle barvičky přiřadil... jinak kompo a technická kvalita standardně v pohodě...
Jo a horizont nepadá - evidentně tak už byl... :D :D :D
Kompo/krajinka fajn -> foto pekne.
V PS otepluj farbami slnka (viac do zlta), nie tou default oranzovou... ;) Saturacie by to imho tiez este trochu znieslo :)
Ta fotka sama o sobě mi přijde dobrá, ale PP se mi moc nezdá - celkově z toho mám dojem podexpozice a malé dynamiky. Navíc ty zelené a žluté louky/pole (hlavně zelené) mi kontrastují s výrazným nebem - jsou zašedlé. (imho jsou tón a saturace zelené na takových fotkách hodně důležité) Možná kdyby v tom vypíchlém popředí byla nějaká zvonička/pomníček, tak by to tak nevadilo ...?
No myslím že tam máš lepší krajinky, taato mi kompozičně nepříjde nic moc. navíc ten horizont ve mne silně vyvolává pocit že to padá i když to nepadá :-)
no pro me to taky neni uplne to prave. i kdyz se to blizi...;)
Tiež mi nesedí tá fotka. Zaujme, ale keď na ňou začnem rozmýšlať, tak nie je možné aby si v reále chrbtom proti slnku vyfotil niečo podobné. Ale pre potešenie pekná fotka len škoda toho "horizontu"...
Tak jsem v Patek fotil kamaradovi svatbu, poslu par ukazek aby jste mi rekli co si o tom myslite..
BTW> tem co se nelibi ramecek tak nebojte, na finalnich neni, to jsem si hral jen ted narychlo.
Promin, mozna se mylim, ale mne se zda, ze technicke provedeni (zvlaste u tebe) je docela slabe :( .
1) Zenich je ve stinu. Hlava nevesty ve stinu.
2) Zajimavy namet. Ale vadi mi ty stiny a budova v pozadi
3) Opet pekny napad, ale ta ruka se mi zda moc velka.
4) Ta je pekna.
5) Zenichovi kouka z hlavy tyc a obliceje maji ve stinu.
Jinak ramecky mi nevadi az na 3. i kdyz ti dal asi nejvetsi praci.
Promin, ale u tebe jsme zvykli na kvalitnejsi fota.
ad1> jezisi, to byl rpave umysl!!! o to na te fotce prave slo!Citace:
Původně odeslal Camillek
ad2> opravdu tam vadi???
ad3> jak velika? ;-)
ad5> ta tyc to chapu, ale u takovehle budovy bude porad neco koukat :-(. Stin v obliceji mi tak nevadi, je to prisvicene bleskem, takze kresba v obliceji je, ale diky za komentare..
ad 1> to mne napadlo, - bila nevesta a cerny zenich. Ale ta nevestina hlava je ve stinu a to podle mne uz umysl nebyl.
ad 2> budova mi az tak nevadi
ad3> proste je pres celou fotku. Ale to je ciste subjektivni vec.
ad5> jo u ty jsem se dlouho rozmejslel jestli to psat. Ale kdyz uz kritizuju tak poradne ;)
Jinak moje nazory ber s rezervou.
diky moc za tve komentare... byl to docela fofr, tady jsem jeste nefotil a narychlo neco vymyslet, komponovat, inscenovat apod bylo docela makacka.. fakt jsem se zapotil.. ale dulezite bude, jestli se bude libit jimCitace:
Původně odeslal Camillek
1 - chapu ten umysl ale ty tmave hlavy me proste vadi
2 - pekan, ten barak me nedrasa
3 - me vubec nebere a rekl bych ze nejen kvuli ramecku. nevim mozna jinej format. nebo spis vyfotit z uplne jineho uhlu... ale je to tve foto
4 - se me libi hodne
5 - skoda te tyce z hlavy. tady bych ja mozna i retusoval
Napíšu k těmhle Tvým fotkám asi dost dlouhý komentář, ale doufám, že bude mít smysl.
S focením svateb mám nějaké zkušenosti (z obou stran) jako asi většina lidí tady. Tohle je disciplína, která je - má-li přinést pořádné výsledky - jedna z nejtěžších vůbec. Předpokládá minimálně výborně zvládnutou interakci a práci s lidmi, perfektní znalost kompozice a práce s technikou (především blesky a ostření), zcela ovládnutou vlastní techniku a pak především co nejlepší klasické fotografické skilly (přípravu, jasnou vizi, umění být ve správnou chvíli na správném místě, predikovat a trefit ten správný moment, atd.) a v neposlední řadě kreativitu.
Viděl jsem spoustu fotografů na svatbách a i spoustu jejich výsledků. Drtivá většina z nich patří do fotografického ranku "děvka" a jejich výstupy stojí za pendrek. Pokud nechcete dát řádově 50-100 tisíc korun (za což je slušná celá svatba) za 20 top-class fotek, s většinou "svatebních" fotografů spláčete nad výdělkem. Stojí to pár tisíc a většina fotek je na nic. (nakonec žádný pořádný fotograf není schopný a ochotný dodat své fotky během hodin)
Sám jsem jako 2.-3. fotograf fotil jednu jedinou svatbu. Vyhořel jsem a zklamal jsem předně sám sebe (dotyční byli - zvlášť zadarmo - dost spokojení a některé fotky byly opět lepší než od jejich najatého "profi" fotografa). Nikdy si netroufnu fotit jako primary svatbu, ať už z důvodů výše popsaného, nebo specifického vybavení, nebo toho, že prostě svatby nemusím. (posvatební večírky jsou úplně jiná písnička :) )
Pokud má amatér jasnou vizi, připraví si koncepci a zvládá práci s technikou, může rozhodně udělat lepší fotky než tyhle "děvky" a to často o řády. Viděl jsem to, ovšem ne často. Amatérova síla oproti tomu svatebnímu dělníkovi má být v kreativitě a taky v tom, že dotyčné obvykle velmi dobře zná.
btw: můj brácha fotil mojí svatbu starým analogovým Nikonem FM na kvalitní BW materiál a jeden další kamarád (mimo jiné člen 4a) fotil večerní posvatební veselice na digi. Obě sady jsou kvalitativně o řád lepší, než od najatého fotografa. Kdybych tam tyhle kluky neměl, byla manželka naštvaná ještě dnes ...
Co jsem tím chtěl říct - v kontextu toho, co se dá na svatbě udělat, jsou z mého pohledu ty fotky dost slabé. Nepochybuji o tom, že když na tom pořádně zamakáš v PS, budou minimálně 1., 2. a 5. dost slušné a splníš s přehledem to, co novomanželé čekají. Ale žádná z těch fotek mě ze židle nezvedne a není se čemu divit - je to fakt hrozně těžké fotit. Myslím, že technicky jsi to poměrně zvládnul, ale hlavní kámen úrazu bude asi v tom, cos sám napsal - prostě sis to moc nerozmyslel/nepřipravil a je to příliš uniformní (ale to mohl být i požadavek).
Napsal jsem tohle proto, abych Ti popravdě řekl, co vidím, ale opravdu jsem nechtěl, aby to vyznělo nepříjemně a doufám, že se tak nestalo, držím Ti s tímhle palce, imho je na tom ještě dost práce.
A jedna malá rada - NIKDY nedávejte svatebčanům neupravené fotky. Připravíte tím je i sebe o spousty nepříjemností.
Ahoj, diky za salodlouhy komentar... Taky nepatrim k tem "profi" fotografum a moje zamereni je uplne na neco jineho. V zasade s tim c jsi napsal souhlasim. Nesouhlasim ale s tim, ze jsem na tuto akci nebyl pripraven. Myslim, ze jsem na to byl pripraven vic nez si myslis. Chodil jsem nekolik dni na misto predem, hledal mista a pozoroval pozice slunce a podle toho rozmyslel kompozice. Tech fotek mam opravdu jeste mraky. Tohle byly jen nastrely nekterych s nich.
Kdyz fotis svatbu, neco se od tebe ceka presne tak jak pises. Cekaj ise od tebe i "klasicke" svatbofky, stejne tak i nejake zajimave nad ramec beznych fotek. Psravny fotograf by mel byt schopen obsahnout obe tyto kategorie. Je to cele ale na domluve se svatebcanama, jak si vysledek predstavuji a co od toho cekaji. POkud ocekavaji klasicke fotky ze svatby do alba (jako ze vetsina) tak pak verim, ze vysledek se libi jen lidem, kterych se to tyka. POkud bude pozadavek umeleckych fotek, bude vylesledek o necem jinem. Je to moc pekna teorie co pises, ale radeji bych vedel co konkretne jsem spatne udelal, nebo mohl priste zlepsit..
Jeste jednou rikam, sice jsem byl primary fotograf ale s porovnanim s jinyma radoby profi byl muj vysledek dobry. Zajimal me vas odborny komentar.
jeste jednou diky
Vycházel jsem z toho, jak mi to připadá a nakonec i z toho, cos sám napsal. Je možné, že v tom setu máš i (pro mé oko) lepší fotky a je to jen výběrem. S tím dalším zcela souhlasím, taky bych to napsal, ale přišlo mi, že už je toho tak až dost.
Nechci kritizovat nějaké detaily a zvlášť u něčeho, co sám neumím líp. Obecně - 2.,3.,4. imho nekorektní WB (přijde mi to studené), změkčit ostré světlo. Utekly Ti tam často detaily - viz ta zmíněná tyč, nebo spíš ten dům v pozadí na 2. Asi nejmíň se mi (překvapivě) líbí 4., příliš malá DOF, lupení vypadá jako umělé (WB?) a je zvláštně "rozmístěné". Rozhodně nejlíp vyfocená je imho 1. a potom 5. Jak říkám - ty fotky se imho dají dost zvednout dobrým post-processingem.
Třeba u 3. mě ten rámeček ruší tak, že k tomu ani moc říct nemůžu :(
Docela rád bych se podíval i na nějaké další, ukážeš nějaké celky, nebo naopak další detaily, portréty?
Mas pravdu v mnohem s tebou souhlasim. Nemam v umyslu zaprasknout tento dred fotkama ze svatby, je mozne, ze by se ti libily nejake jine, vypichl jsme jen tyto. Popravde receno, jesli jsi nekdy fotil Libenskej Zamecek, tak je to o necem jinem, nez treba zamek v Dobrisi. Na Dobrisi muzes pustit fantazii a vymyslet jak chces. Tady mas jen par minut na par fotek, dotoho netrpelivy svatbcany, cekajici dalsi dve svatby a placek nekolik desitek metru ctverecnich. Uz tak bylo tezke dostat lidi ze zaberu a proto dum v pozadi me tak netrapi. Vim ze nejsou dokonale, ale jestli mas nejake ty, kterymi by jsi me mohl inspirovat, tak se na ne hrozne rad podivam. .. dik
Jasné, zcela chápu. Taky jsem pochopil, že to je vzorek, ale zřejmě ne zcela reprezentativní a neukazuje zdaleka všechno.
(mrknu se, co mám, pokud něco subj. zajímavého najdu, pošlu - ale ne z vlastní svatby :) )
Díky za diskuzi ;)
Osobne se mi taky libi ta prvni a pata, ale opravdu jak psal jan555 foceni svateb neni vubec zadna legrace, asi bych se taky nebal rici, ze naopak jedno z nejvice narocnych odvetvi foceni. Ja jsem byl na svatbe me sestry jako 2nd fotoman, nikdo ode me nic necekal, byla to pro me proste prilezitost a zkusenost. Ale jako dost vitr fakt, nafotil jsem plno fotek, ale vesmes to jsou proste reportazni fotky, nic zvlastniho. Ono popravde ani 1st fotoman nedelal zadne zazraky, casto i zbytecne chyby kdyz jsem koukal na jeho fotky. Takze fakt zadna legrace, dohromady se mi povedlo pomalu, snad jen pro ukazku, doufam, ze ti to tu nebude vadit, kdyby k tomu nekdo neco mel tak na SZ, at to tady "nespinime" mym balastem :D
http://skodik.no-ip.com/galerie/portrety/v-svatba2.jpg
http://skodik.no-ip.com/galerie/portrety/v-svatba1.jpg
No neni to zadnej zazrak, nidke to necpu, spis jen tak pro ukazku :)
diky vsem.. poslu jeste jednu pro otevreni debaty, tentokrat uz ne ze svatby, ale jak jinak, nez muj nejlepsi model
http://www.fotoaparat.cz/g/06/04/24/222569_1291c.jpg
to se mi hodne libi . od nazvu , pres vyraz az po celek mi to prijde vazne vyborny
technicka > sum je hnusny, teda nema nic spolocne s tym "filmovym" je to ako piesok si high-iso sum (co ani oboje nie je to prave orechove)
Na mne ta fotka moc pusobi. Siri se mi po tele zajimave pocity uzkosti.
musim souhlasit s madcapem... na ty fotce se mi libi vsechno az na sum ... nevim jestli je tam sum vubec nutnej ... podle me stejny 'depresivity' by se dalo dosahnout i riznutim vic zprava ...
autor prispevku je lama, foceni vubec nerozumi a jen hada...
spatne jste to pochopili, nejednalo se tu o zadnou depresivitu a sum je presne tak, jak jsem ho chtel.. Tato fotka nemela byt zamerne jemna a zehlena, ale rozhodne nemela s depresi mit vubec nic spolecneho. Dik PocketCitace:
Původně odeslal Fox!MURDER
sorry, asi jsem spatne pochopil smysl sekce.Citace:
Původně odeslal Pocket
Pocket: myslím, že vím, co chtěl MC říct, je to to samé, co vidím já. Je to rozdíl mezi digitálním šumem a analogovým zrnem. Mám rád fotky, kde se pracuje se zrnem (analog) i se šumem (digi), ale na digi by měl ten šum imho vypadat co nejvíc jako analogové zrno (=simulovat ho). A tady je to klasický digi šum, který se někomu prostě nelíbí.
ale ne, pochopil jsi ji dobre,.. vazim si tveho komentare. Jen je nekdy potreba lidi vice nasmerovat i kdyz to ma delat fotka samotna. Chtel jsem jen rici, ze tato uprava nemusi vyjadrovat jen depresi, alespon ja si to tak myslim. Jinak forum je o debatovani, proto jsem na to reagoval, kdyby to bylo na Fotoaparatu tak tam bych nereagoval, no snad jsem se te nijak nedotkl, to bych nerad.Citace:
nauc me prosim, jak se dela analog sum. Rad bych to umel.Citace:
Původně odeslal jan555
ani ja se nechtel dotknout tebe, jen mi prijde, ze at ti tu kdokoli, cokoli rekne, ze by na te fotce slo udelat lepe, se mu nelibi, je podle nej spatne tak reagujes zpusobem 'ale tak jsem to chtel mit' (kdybys to tak nechtel, tak to sem nedavas). ja si myslel, ze hlavni sila tyhle sekce je v tom, ze se tu dozvis, co treba priste udelat jeste lip.
a jinak ten snimek na me pusobi dost depresivne a tim sumem to podle me jeste podtrhujes. ale proste se mi tam nelibi ... that's about it.
omlouvam se za OT, uz mlcim.
ok ok .. souhlasim s tebou, takze bez sumu se libi vice, dobra.. dikCitace:
Dekuji vsem za komentare a zvlast Janu555 za poskytnuti info ohledne umeleho sumu. Zkusil jsem to predelat a posilam vam nahled. Chtel bych to nechat vytisknout na velkoformat, jestli je tam jeste neco, co by jste zlepsili tak mi reknete... dik
tu prvni verzi jsem nekomentoval abys me nestrel. ta druhe se mi zda OK. jen nevim jestli to nebude na velkem formatu pusobit moc depresivne.
zda se mi ta druha o neco lepis, uvidime jak to bude na papire vypadat.Citace:
Původně odeslal tominek
fotka je moc fajn, ale taky mi prijde ze je to hodne depresivni... navic kdyz jsem na to ted koukal, tak to vypadalo, jako kdyby kluk byl za mrizema (u te s sumem to tak moc nepusobi).. neber to nijak spatne, jenom to tak pusobilo... jinak moc pekna fotka... a kluk taky ;)
Já nevím, ale mně se takhle na LCD více líbí ta první verze šumu...
Jinak fotka pěkná, už jseM Ti na ICQ říkal, že tohle můžu. ;)
Jak se vam libi tohle? Zlepsili by jste na tom neco?
ja (sam za sebe) bych dal pryc ten otresnej ramecek ... neberu ho tem kerejm se tendle styl libi ... jinak foto pekny
ok ok .. bylo to do serie, tak jsem ten ramecek dal vsude.. vlastne vysledek vypada tak nejak :Citace:
Původně odeslal basik
Vic nez o ramecek mi slo o foto..
http://www.fotoaparat.cz/g/06/04/28/224256_42fa4.jpg
z tech tri se mi nejmin libi ta prvni.. skoda ze je zenich ve stinu...
druha i treti mi prijdou pekne... kdybych mel brblat, tak je skoda ze u druhe ma nevesta tu litaci vec primo na oku... a u treti ze je zase moc nevesta moc ve stredu, ale nikdy jsem svatbu nefotil a fotit asi dlouho nebudu, takze fakt nevim jak se takova 'akce' foti... takze ber moje brblani s rezervou
(ramecky komentovat nebudu)
ano mas pravdu, ta ryze na urovni oka me take stve,.. toho stinu u prvni jsem si vedom, chtel jsem vypichnout vice nevestu, ale vysledek asi nepusobi OK.. dekuju za infoCitace:
Původně odeslal bufobufo
Tie ramceky mi tam neuveritelne, ale naozaj neuveritelne vadia. Imho to cele prznia :oops:
Preco si sa rozhodol pre "slavnostne" fotky dat otrhany/odobany ramcek? Aby vyzerali staro?
Ryza na oku bola tiez prva vec, co som chcel komentovat, ale niekto ma uz predbehol :D Umazat sa neda?
Prvu nevylepsi mierne vytiahnutie shadows v PS? (cez shadow/highlight...)
Ja uz jsem psal, ze ramecek byl jen experiment pro tuhle serii, odevdane fotky samozrejme zadny nemaji protoze vim, ze se spoustu lidem nelibi. Je to tak pul na pul a tady vidim, ze se nelibi nikomu. Volil jsem ho proto ze se mi proste libil :-)).Citace:
Původně odeslal PiT
Retusovat by urcite sla, ale nechtel jsem do toho tak zasahovat.. mam jeste dalsi dve verze, kde rze v oku neni, ale pocitove neni takova jako tahle.
Co se tyce toho shadow.. kresba ve stinu je, tady byl zamerne shadow posunut gamou az do cerna, take mam u teto fotky jeste dalsi dve varianty, kde maji oba oblicej uz na slunicku, ale zvolil jsem tuhle kvuli te neveste jak jsem psal vyse.. Mozna jsem mel zvolit jinou..
No rámečky už teda komentovat nebudu ;-) Líbí se mi 2 ale hlavně 3 - Ta něvěsta se ženíchem v povzdálí se mi zdá parádní.
Jinak samozřejmě to co je na svatbách nejtěžší fotit tu moc zvládnuté není, ale může to být postprocesingem -> fotit vedle sebe černou a jasně bílou je vždy boj. Hlavně na té 2 (v podstatě i na té 3) mi vadí že ženich je jednolitej černej flek. Alespoň část kresby na tom jeho obleku bych uvítal.
Ano to mas sakra pravdu, ze fotit cerneho zenicha s bilou nevestu vedle sebe je boj. Navic, kdyz je to tmava kaple a odraz blesku od bile je rychlejsi nez od cerne, takze to clovek resi odrazama pres ruzne steny, stropy (kdyz ma deset metru) apod.. je to vazne boj.. tohle bylo venku a bylo prisvicene bleskem.. original je v barve a tam zenich nesplyva vubec.. to je tim rpevodem a posunutim gamma ve stinech jak jsem psal..Citace:
Původně odeslal theedge
nevim, me na te serii treba prijde zvlastni, ze na prvnich dvou fotkach, jsou oba spolu a na te treti je nevesta sama ... (snazis se tim neco naznacit?)
ja bych udelal vsechny tri spolecny a nebo doleva zenicha, doprava nevestu a uprostred spojeny ...
autor prispevku je lama, foceni vubec nerozumi a jen hada...
je to dobry napad.. .az natolik ta serie promyslena nebyla... dikCitace:
BTW> na treti sama neni..
Jo me se ta serie libi, i kdyz to ma chyby. Tedy zoopaknu par veci, at vis, ze ty co to sem pisi, tak neni nazor jednoho, ale i me treba :) U prvni mi vadi zenich ve stinu, ono vubec napad to je dobrej, ale provedeni nevyslo asi podle predstav, druha ryze no to neni tvoje chyba, treti zase vybornej napad, ale zenich je primo zalitej do toho pozadi, skoda. A rozhodne jak psal Fox, to je spravnej postreh, dat 3 na 1, 1 na 2 a 2 na 3, tohle podle me trochu ma takovou smyslnou dejovou linii, jako by setkani, prichod spolu a slava=obrad. Tak asi tak no, ale je to stejnak paradni, vim jak je to fakt tezke, takze to obdivuju trochu :)
Je to dobrý, ale s tím pořadím zcela souhlasím - takhle to vyznívá poněkud ironicky (a realisticky) :p
Ty rámečky jsou fakt hrozné (imho tedy nic nesimulují) a když se dají tři stejné vedle sebe, je to horší víc než třikrát ;)
SUPER !!!Citace:
Původně odeslal Pocket
OSTATNI TAKE......JEN TAK DAL.....:-)
Jen experiment
http://www.fotoaparat.cz/g/06/05/09/228976_5aa86.jpg
no me se to vcelku libi. zda se mi to nebo je tam nejaky glow? a nejak me nesedi ty temr bile baraky dole a ta obloha do sepie. asi bych ty baraky "prisepioval". ale netvrdim ze to neni divnym nastavenim pracovniho LCD
(ja osobne bych to posunul do studenych odstinu stmavil a a pridal kontrast, ale to uz by byla jina fotka)
neni tam pouzita vylozene blazniva uprava v PS, je to sepie a finalni uprava je proveditelna i na analogu.
Je to pěkné, jen škoda, že to odskákala ta obloha ...
Add Krivoklat, jeste trosku ztmav a orez tu spodni cast, aby neprebijela hlavni motiv, ktery je nahore a jakoby zanikal. Jinak pohoda, proc ne :) ?
jeste jeden experiment :
http://www.fotoaparat.cz/g/06/05/11/229576_a3b86.jpg
Huh ten motiv se mi fakt libi! Nemas nekde BW verzi ? Ta by myslim sedla lip tehle scene! Nebo aspon misto barevnyho obsahu ramecku jen bila ? Ta bezova me odvadi pozornost od fotky.
ano, mam i BW, puvodne mela byt BW a se svetlym rameckem.. nejak mi nakoenc sedla tahle, sam nevim proc, ale dik ;-)Citace:
Původně odeslal Carlos
po prevodu do BW a vybeleni ramecku. perfektni. tak jak jsi to nechal ty je to ale taky super
docela fajn, ale asi bych řezal jinak (ale kdo ví jak to tam vypadalo), ubrat v pravo (aby tam nebyl ten světlej roh - nahoře) a přidat v levo u schodiště. Písmo je OK, a to se málo kdy líbíCitace:
Původně odeslal Pocket
Křivoklát se mi líbí moc, má super atmosféru! Industrial Architecture je perfektní (jak kompo i barevně), ale taky bych se docela kouknul na BW :)...
posilam jeste jednu do serie s predeslou ..
http://www.fotoaparat.cz/g/06/05/15/231661_c0bf1.jpg
Skvele svetlo. Upravoval jsi tam barvy? Moc libi.
Huh skvely!
Takový fotky já můžu.
Mazec supr!! Tohle fakt hodne miluju - architektura!
fajn moc libi...
Moc pěkný kousek
Když jsem tu prošel tvé fotky, tak jsem si málem ucvrnknul do trenek. :o
Nádherný, nemám co říct ;)
mam rad tvoje fotky. mam rad architekturu. mam rad takovehle linie. mam rad tyhle odstiny barev. takze skvele
moc jste me potesili.. diky
Dalsi do serie architektury ..
http://www.fotoaparat.cz/g/06/05/18/232737_28067.jpg
Tak podle mne se bude libit hlavne Tominkovi, ale i mne se libi. Jen škoda těch antiholubů. Barevně moc hezké.
tak zcela nahodou se me to libi hodne. dokonce mi vyjimecne nevadi ani ty teple odstiny. pri pohledu na takove fotky si jen rimkam "proc ja idiot uz davno nemam fotak abych mohl zase cvakakt"
skvela fotka
cela serie se mi moc libi. uz se tesim na dalsi :)
faj fajn jen napravo ta oranzova mi nesedi asi bych tam dal silnejsi prechod do tmavy, no a mozna taky ne...:)
Me se nelibi to kolem, tedy ramecek a hlavne barevnej font, me se to zda proste moc, radsi mam rad takovou klasiku. Jinak fotka jako takova moc pekna.
a ma nekdo z vas rad impresi? jak se vam libi tohle?
http://www.fotoaparat.cz/g/06/05/22/234467_c9dd2.jpg
Pusobi to pekne, hezka kompozice, mozna jen to zrno je moc nasilne, jinak OK. Ale neni to muj salek caje :)
Add: Monastery A. - bomba, libi se mi tak jak to je!
Add: Impression - bohuzel nevidim v tom nic, asi o impresi nic nevim :( spis jakoby spatne exponovanou fotku s umele pridanym degradujicim sumem a zrnem
Obojí pěkné, obojí mimo moje schopnosti a dovednosti... :(
Tak ta impresse to je parada, to mam rad, vubec impresse v jakemkoliv podani, obrazy, hubda.. parada. Tady ti musim pochvalit i ten ramecek i font, tentokrat to tam padne. A ta kompo to je je prima..
Není špatné, ta větev je ale imho moc ostrá, unesla by změkčit.
Nekteri z vas ji uz na FA videli a hodnotili, stejne ji sem jeste dam, protoze me zajima vas nazor.
http://www.fotoaparat.cz/g/06/05/25/235713_19ba3.jpg
kdyby jste náhodou nevěděli o co se jedná tak je to pohled do vítězného fotbalového poháru naplněném šampaňským se 24 karátovým zlatem. Přeji pěkný den.
uz jsem psal asi bych udelal ten ramecek tmavsi nebo vic riznul do oranzovo hneda..ale kdyz se ti to tak libi tak je to asi jedno ;)
ja jsem co se tyce barvy zkousel tolik variant.. tak by me vazne zajimalo, jakou by dali ostatni...Citace:
Původně odeslal Vinc Black
ad prvni experiment: nevim, zajimava nalada, ale moc se mi nezda kompo, hrad asi moc u stredu, ale spodni cast je pekna
ad druhy experiment: moc pekne, jenom bych asi radsi klasickou bw
ad modern architecture: parada
ad monasery architecture: abych rekl pravdu, tak se mi libi jeste vic nez modern :) mozna bych to snesl trochu vic doprava a taky bez fontu... parada!
ad impression: to asi nebude moje kafe.. nic moc mi to nerika
ad 24 carat galaxy: hodne zajimave, ale asi bych to radsi videl zas bez fontu :-/
.. ikdyz mozna ne :)
jo to ja taky nekdy nevim tak tam radsi nedam nic ale u tyhle by to nebylo ono testnu jak by se mi to libilo a dam vedet ;)Citace:
Původně odeslal Pocket
EDIT: tak nevim jak to udelat, aby se tam dal dat i ten text zatim mi nejlepe vysel tenkej cernej ramecek...jdu pokracovat ;)
edit2: na velky plose je uzasenej velkej cernej bez textu to je takovy magicky... jeste testni #291003
dik ;-)Citace:
Původně odeslal Vinc Black
Posilam jeden experiment fotografiky na navozeni atmosfery k jedne velice popularni pocitacove hry. Foceno v Budapesti
http://www.fotoaparat.cz/g/06/05/29/237412_ed895.jpg
zajimava fotka ... ale to prepaleny slunicko mi na ni moc vadi :( a skoda toho reflektoru, ale za nej nemuzes :D
ja vim, reflektor je haluz, ale retusovat jsem ho nechtel.. no