v tomto threadu je odkaz na obchod s klaveskama FSC a maji je sklademCitace:
Původně odeslal tomase
vyhoda tech klavesek, ze jsou bezdrat a pokud jsou tak super, jak se tady pise, mam uplne chut si taky jednu obstarat
me ten drat fakt prekazi
Printable View
v tomto threadu je odkaz na obchod s klaveskama FSC a maji je sklademCitace:
Původně odeslal tomase
vyhoda tech klavesek, ze jsou bezdrat a pokud jsou tak super, jak se tady pise, mam uplne chut si taky jednu obstarat
me ten drat fakt prekazi
napodobne :-) Asi si ju obstaram a porovnam z UltraX ;-)Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
pak teda dej urcite vedet:)Citace:
Původně odeslal tomase
jo a odkaz je tady
skladem teda neni:(
http://pc.itek.cz/k_206-Multimedia-Klavesnice/filtr_34
jinak muj favorit je jasnej
http://pc.itek.cz/k_206-Multimedia-K...-Keyboard-Slim
Jenom skoda rozlozeni klaves u te bezdratovky... :(Citace:
Btw, jestli se nepletu, tak logitech dela UltraX Media nebo jak se to presne jmenuje v bezdratove verzi...
no jo, ale ta nejde sehnatCitace:
Původně odeslal macher
v CR ju nikde nemaji
tak jenom pro zajimavost jsem si to zistoval... normalne se v CR nedela, ale jestli by byl dostatecny zajem, tak neni problem objednat (dodavka cca 14-21dnu)... zaruka klasicky 5 let a cena by mela byt znovu prijemna (zalezi dle poptavky)Citace:
jestli by bylo dost zajemcu, tak bych to i znovu zorganizoval... stejne jak s dratenou verzi ultrax...
btw, jaluvkap + nekdo... jsem vam nedal dodaky (zaruka)... zbytek lidi to ma, prosim, ozvete se na PM nebo icq... nahodou umru a klavka se za 59 mesicu posere, tak nech to mate kde reklamovat:)
macher > myslíš tuto?
http://pc.itek.cz/k_206-Multimedia-K...-Keyboard-Slim
Pokud by byla v CZE layoutu (nemám na mysli polepky) tak bych ji bral
Má na mysli Logitech klávesnici ;)Citace:
Původně odeslal Aralyon Gloria
eee, psal jsem o logitech...Citace:
Původně odeslal Aralyon Gloria
btw, cz/sk layout... bleee, nikdy:)
Vlastnil jsem již nekolik klávesnic, ale nic se nevyrovná MICROSOFT Natural Ergonomic Keyboard 4000, ze zacátku trošku problém - je nutné si na ni zvykmout, ale po týdnu na ni nedáte dopustit, doporučuji všem:-)
Ale je nutná její plná veze, nebotˇ OEM má malý levý Shift:-)
2Jiri_1: i s tim malym shiftem se da zit; ta klavesnice je dokonala, ale vadi mi na ni jednak maly enter a jednak fakt, ze me z ni zacinaji bolet lokte (plastovy nastavec pro negativni sklon tam mam nasazeny)
mno, mozna to k necemu bude, koupil jsem si Genius Slimstar 310 (viz http://www.dxt.cz/?Mode=Sti&StiId=56234 ) a jsem spokojen... notebookovsky zdvih, neni prilis hlucna (i kdyz uplne ticha taky neni) a klavesy maji docela jisty stisk (snad az na spacebar a enter uplne na krajich, ale to je problem naprosto drtive vetsiny klavesnic). Navic odolnost proti politi vodou se hodi :P
do pol roka intenzivneho pouzivania hlucna bude a space bude na sracky za to ti rucim :-) Vymenil som ju prave za Logitech UltraX a to je uplne ine kafe.
Na PCTUNINGu jsem se koukal na recenzi zajímavé klávesnice od Geniusu, a sice Genius ErgoMedia 700. Vypadá docela zajímavě, ale pořád je to prostě Genius, sice tam o ní básní, že je dobrá, jenže už ta cena lecos napoví.
Kdyby si jí někdo pořídil, může poreferovat.
Já jsem nakonec velice spokojeným vlastnímk klávesnice Logitech UltraX Media, svojí původní Logitech UltraX jsem daroval bratrovi, který je s ní velice spokojen.
Jediné co mě štve, je nemožnost nastavit si ty multimediální tlačítka, možná by mohl Logitech udělat nějakou dražší verzi, která by měla tlačítek víc a daly se konfigurovat.
aha to je oznacenie 310. No ale z letmeho pohladu a ceny usudzujem, ze kvalita tlacidiel nebude vyrazne lepsia, cize do pol roka randal.
Mam Logitech UltraX, nemenil bych, je to BOMBA :) Neda se to s nicim srovnat, ten Genius Slimstar je o tridu horsi...
Pise se na ni neuveritelne rychle, navic jsem chvili na to poridil notebook a tak to je vzdy hladky prechod :)
Jedine co mi na ni vadi je cena. Koupil bych si do zasoby jeste jednu :) Do Alfy by mela dorazit verze s cernym pruhem, pokud to bude ona, tak mozna vemu no :)
Mam teda tu verzi ktera je uvedena nize na obr.
http://comm.webzdarma.cz/logitech.jpg
Nj, mysku mam bezdrat, ale u klavesnice me to netrapi, tu nikam nesmykam :)
I kdyz jsem ji chtel nosit do prace, ale protoze jsem co chvili na jinem pc, tak bych ji musel furt prepojovat...
Jinak ji mam asi 4 mesice, jednou se mi stalo, ze zacly blbe fungovat nektere tlacitka, uz jsem byl pomalu na omdleni, protoze v te dobe ji nikde nemeli skladem pro pripadnou reklamaci, ale nakonec jsem zjistil, ze to bylo drobkama, dostaly se pod ty tenoucke plastove nozicky.
comm:
Přesně tuhle klávesnici (UltraX) jsem si taky pořídil, protože jsem měl před tím doma chvilku UltraX Media, čekal jsem, že to bude to samé, ale není. Tyhle dvě klávesnice mají naprosto rozdílné vlasnoti. Mně osobně ta UltraX teda extra nevyhovovala, zjistil jsem, že má nižší klávesy než Media, ale je o dost hlučnější, má užší mezerník, klávesy jsou takové rozvyklané. Takže jsem koupil ještě jednu, tentokrát tu Media a UltraX dal bráchovi, který je s ní spokojen.
Jaký máš z ní pocit ty?
Tak uz zkousim tu s cernym pruhem :) je opravdu tissi, ale stisk klaves se zda byt mnohem tuzsi nez u verze bez pruhu. Nevim no, asi se mi lepe pise na te puvodni, chce to trosku odzkouset...
Taky se mi nejdřív více líbila ta celostříbrná, ale s pruhem je podle mého ohmatání a otestování taková masivnější, je i těžší, prostě mi přijde lepší. Uvidíš, až je budeš mít doma vedle sebe a budeš moci otestovat. Ale je to pouze můj názor. UltraX jsem používal pár měsíců, napsal na ní bakalářku, takže špatná určitě není, ale prostě Media mi sedí víc. Navíc jsem měl u UltraX levý ALT natolik rozhrkaný, že se i tak divně mačkal.
Až bude víc času, tak plánuji napsat recenzi na obě klávesnice.
Tak ja nevim teda, podle me se lepe pise na puvodni, tudiz na stribrne bez pruhu :)
Prime porovnani vzhledu: (foceno za tmy uz)
Ktera se vam vice libi?
Btw... na moji uz jdou videt dost "omackane" klavesy, kamos ji ma jeste dele nez ja a je to dost videt. Pismena ale nemizi.
http://comm.webzdarma.cz/logitech2.jpg
http://comm.webzdarma.cz/logitech3.jpg
Tuhle samou fotku jsem mohl taky klidně postnout :). Možná, že UltraX má takový lepší design, i ty jednotlivé klávesy jsou mírně nižší a mají takové akčnější zkosení, ale mně jde hlavně o to, jak se na ní píše a ne jak vypadá a na UltraX Media se mi prostě píše líp a vzhledově taky zas tak špatná není.
Tak o vzhled mi nejde vubec, mam ji zastrcenou na vyjizdeci liste tak, ze skoro nejde videt, takze to je mi taky sum a fuk :)
Pridavam zvukove porovnani obou klavesnic, prvni je samo ta nova, s cernym pruhem :)
http://comm.webzdarma.cz/logitech.mp3
Tak po dalsich minutach musim rict ze se na nove pise lepe, ALE problem je v tom, ze mi vadi vice vystouple klavesy, proste o ne "brnkam" pri presunu :) uz jsem si zvykl na absolutni plochost :D Proste kazda z nich ma +- ... neda se vybrat vitez, proste to nejde, tak kterou mam ted pouzivat? :roll: Co se tyka softu, vubec nepouzivam ty mult. tlacitka... abych rekl pravdu, ani jsem je jeste nezkousel nikdy :) mam na mysi (Logitech LX7) akorat vpred vzad na rolleru (ten mam pomoci uberuSetPointu nataveny) a pod rollerem na winamp PREV/NEXT
Jak dlouho mas tu Media verzi? Podle me taky bude hlucnejsi po case.
Ja mam na to MediaKey, tusim to bolo k Genius Slimstar pribalene. Aby bolo jasno, tak mam tu s pruhom.
Já jí mám asi měsíc +/- a pořád stejně tichá. Ale kámoš jí má už docela dlouho a taky pořád stejná. Taky jsem si říkal, že musí být hlasitá po čase, ale testoval jsem to u toho kámoše a fakt ne, prostě je to asi nějaký jiný typ kláves, které se nevycvakají.
Tak jsem se asi rozhodl nechat si novou s cernym pruhem, hlavne kvuli toho, ze v NHL muzu zmacknout 2 sipky a mezernik najednou (3 klavesy), u starsi to neslo, blbe pospojovane no :( Asi se na ni fakt pise lepe :)
Nemusi sa platit, najdes to napriklad aj u vyrobcu - tu ;)
Tak sem si poridil ultra x a nemuzu si stezovat. Dik tomuto threadu a Vam ze jste mi pomohli s vyberem.
Tak jsem se stal taky majitelem Logitech UltraX media a musim rict, ze jsem nadsen. Cena je sice na prvni pohled vysoka ( stala me 575 Kc,- ), nicmene perfektni. Vyborne se na ni pise. Diky za rady.
Mam tu s tim pruhem asi 2mesice a nelituju tech penez, ktere jsem do ni investoval.
Akorat, ze ze zacatku jsem mel problem asi s tremi pismeny, ze nesli zmacknout.
Problem, ale prisuzuji memu malemu bratranci, ktery nad tou klavesnici svacil. :rolleyes:. Stacilo trochu stlaceneho vzduchu.
btw... pokud se muzu zeptat, sice to sem nepatri, ale snad ;-)
pri instalaci via USB jede Vam vse ?
Ja totiz na svem pc ( podpis ) po pripojeni na USB pri restartu (!) pocitace spadnu do BSOD.. Konflikt kbdclass.sys... Zkousel jsem nahodit nejaky logitech driver.. nic. Pak jsem si hral s iTouchem ( pro zmenu nejde nahodit :-D ) viz - http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=37395
Nejak jsem se na to ted vykaslal pze nerestartuju kazdou hodinu.., ale zajima me, jestli se s tim nekdo nesetkal. Planuju poridit redukci na PS/2 a uvidim.
Diky
Co udělat, aby mi na Logitech Ultra X fungovala multimediální tlačítka? Jestli jsem správně vyrozuměl, tak by se měla aktivovat tak nějak sama :?:
Koukam, ze tech verzi UltraX je vic. Kupoval jsem si jednu asi pres pul rokem az rokem a druhou pred 14 dny.
Obe vypadaji stejne, rozdil je jen v popisu multimedialnich klaves a v oznaceni vzadu na klavesnici. Puvodni je UltraX Media Keyboard a nova UltraX Premium Keyboard.
http://img219.imageshack.us/img219/8...traxwk0.th.jpghttp://img219.imageshack.us/images/thpix.gif
Mám tu novou (asi 3 měsíce) a multimediální tlačítka fungují pod XP sami od sebe. Akorát je skoro nepoužívám :-)
Zatím je klávesnice celkem OK, ale občas se z nějakého tlačítka ozve jakoby zvuk pružinky.
No právě že mi nefunguje ani jedno multimediální tlačítko :( Už při koupi mě překvapilo, že k tomu není žádné CD/DVD s ovladači/SW, ale neřešil jsem to (říkal jsem si, že si stáhnu Logitech SetPoint a tam ta klávesnice bude), pak jsem byl líný si SetPoint instalovat, no a když jsem se k tomu rozhýbal, zjistil jsem, že by to mělo fachčit samo o sobě.
Moje klávesnice je ta s obrázky (nemá popisy) multimediálních tlačítek, čili Ultra X Premium (?). Faktem je, že byla zakoupena ve Zlíně u DXT, kde už nenakupuju (jednak jsou drazí a jednak jsem z asi 10 věcí u nich koupených musel 3 reklamovat).
Jinak že je to Logitech Ultra X není vidět ani přes Ovládací panely/Klávesnice, což bych tak nějak očekával (píše to "standardní klávesnice 101 tlačítek"). Takže přemýšlím, jestli nebudu reklamovat čtvrtou věc... :confused:
Tak dnes jsem kontaktoval "agenty" z Logitechu (ano, jsou označováni jako agenti :-) na hotline 239000335 a bylo mi řečeno, že:
1) není možné, aby klávesnice (respektive multimediální klávesy) fungovaly "jen tak",
2) je třeba instalovat SetPoint (mimochodem na stránkách Logitechu u produktu Ultra X není ke stažení :-)), tam si zvolit tuhle klávesnici a následně PO odinstalaci by to mělo fachčit.
Doma zkusím, uvidíme...
To ze to mozne nie je, ti sice povedali, ale ako tu uz niekto napisal mozne to je :) Ja pouzivam iba tlacitko "media" na winamp.
Potvrzuji funkce multimediálních tlačítek bez instalace jakýchkoliv ovladačů (UltraX Media).
Znovu otevřu tohle téma (ať nezakládám nové, když už jsem tu začal :-)).
Problém je stále stejný - nefungují mi multimediální klávesy na Ultra X (propojeno přes USB). Hot linka Logitechu (mimochodem naprosto příšerná, vypadá to na Poláky a když neřeknete jméno a příjmení, telefonní číslo a e-mail tak vám neporadí) je úplně mimo, tu jsem opět zkusil jen tak cvičně.
Logicky: Windows XP Pro v sobě má "přednastaveny" ovladače pro klávesnice včetně minima multimediálních kláves. Pokud mi je nenajde, kde může být krpa? Někde v nastavení systému? Nebo v BIOSu? Případně v ovladači pro USB? (to už střílím od boku)
Kua přeci není možné, abych byl jediný, kterému to nefunguje :-(
Skusal si klavesnicu inom pc, aby si vylucil chybu vo svojom systeme? Je mozne, ze mas tie tlacidla uplne nefunkcne (pokazene).
Jj, zkoušel jsem ji u kamaráda a tam fungovala :-( asi mám nějaký zakletý komp.
Opravdu nikoho nenapadá, jak "donutit" widle, aby ji detekovali? A propo (pro vlastníky Ultra X) - jak se vám detekuje přes Správce systému? Nějaká "klávesnice mutimediální", "klávesnice klasická 101 kláves", "Logitech Ultra X" nebo jak?
Me se zobrazuje v XP Pro EN jako "HID Keyboard Device". Mam ji propojenou k notebooku pres USB hub.
Nazdar, oprasim trochu starsiu temu. Mam klavesnicu Logitech UltraX Media Keyboard.
http://cokupic.pl/i/c_big653567.jpg
Zacala odchadzat strieborna farba na miestach casteho oteru a manzelke to sposobuje alergicku reakciu (vyrazky) na rukach.
Som dost konzervativny a preto hladam co najblizsiu nahradu ale idealne bez nateru. Budem vdacny za odporucania. Moze byt Logitech, alternativne aj Microsoft, inych vhodnych vyrobcov velmi nepoznam. Cenu si predstavujem povedzme okolo 30 EUR ale som ochotny dat aj 100 EUR ak to bude stat zato.
Pokud jste zvyklí na kvalitu a stisk tlačítek, tak něco podobného asi těžko seženete.
Já sám bych už jiný systém než UltraX má nechtěl. Vyzkoušel jsem po ní asi 5 různých klávesnic také s nízkým zdvihem, ale žádná nebyla natolik kvalitní a tichá jako UltraX (prostě celkově chod tlačítek).
Jediná klávesnice co má prý kvalitu ještě vyšší je Logitech Illuminated Keyboard, která však stojí okolo 2000 CZK.
Ja z velice spatne (neustale nefungovalo nejake tlacitko) UltraX presel na Microsoft SideWinder X6. Chtelo to chvilku abych si zvyknul na posunutej escape, ale jinak je klavesnice naprosto dokonala. US-English OEM verze se dala sehnat kolem 1000Kc.
Caleb:
SideWinder X6 může být dobrá pro někoho, kdo nepreferuje notebookový systém kláves, ale jinak je to naprosto obyčejná klávesnice a velice hlučná. Sám jsem si jí pořídil (CZ verzi za 1500) a chvíli používal, ale prostě co se týká kvality kláves, je to jako nebe a dudy. Když jsem na SideWinderu psal, tak o tom věděl celý byt, je to jak psací stroj. Jediné plus je na ní ta ergonomie - má pohodlnou předložku před zápěstí + dost programovatelných kláves, ale naopak zase má špatně položený ESC, na který jsem si ani po několika měsících používání nezvykl.
Takže abych to shrnul, pro někoho komu 100% vyhovuje UltraX bych rozhodně ne-notebookové klávesnice nedoporučoval.
EDIT: BTW. pokud by měl někdo zájem, mám tu svého SideWindera X6 CZ retail k prodeji :)
Cely den busim v robote do nejakej standardnej "Dell" klavesnice s vysokym zdvihom, je v zasade ok ale je brutalne hlucna.
Semtam busim do samotneho notebooku (Dell Latitude D610).
Doma si uzivam na UltraX. Funguje uplne vyborne, len tam nastal ten problem s farbou. Najradsej by som mal UltraX bez pustania farby. Zmeny na Microsoft sa nebranim ale pripada mi to ako Nikon vs Canon, niekomu sadne to, inemu zas to druhe.
==
edit: Pozrel su letmo Microsoft SideWinder X6 a to asi nebude pre mna (bez ohladu na pripadnu hlucnost). Preferujem jednoduchu klasicku klavesnicu. Nevyuzivam ani programovatelne tlacidla na UltraX. Na Microsoft SideWinder X6 su funkcne klavesy velmi uzke (uz na UltraX som vahal), ma zbytocne vela programovatelnych klaves a ta oddelitelna cast nie je pre mna potrebna. Nehovorim, ze je to zla klavesnica ale hladam nieco ine, podobne UltraX.
mozna OT, ale co zkusit tu stavajici UltraX rozebrat, vycistit a prestriknout bezbarvym lakem? (vzhled uz to zpet nevrati ale alergicka reakce by mohla ustat :))
Celkom dobra rada ale to by chcelo vycistit asi aj smirglom aby lak dobre chytil a potom by som to uz nemusel ani natierat. A mam obavy, zeby som to dobre dorval. Kazdopadne ja si tu klavesnicu zoberiem do prace takze vyuzita bude. Konecne budem mat v praci poriadnu klavesnicu:-)
==
edit: logitech illuminated keyboard je objednany ale bude az zaciatkom buduceho roka
Tak Logitech Illuminated Keyboard je najlepsia klavesnica, ktoru som kedy mal.
UltraX je oproti beznej klavesnici uplne super ale toto je zase dalsi level.
vsak tiez aj stoji ako dalsie tri levely
ace:
Díky, teď to ve mě bude solidně hlodat :D
:-)
Tak napisem este par uvodnych postrehov... lebo vsetky detaily som az tak vopred nepozeral.
Podsvietenie sa da stupnovat tlacidlom na klavesnici na 100, 50, 25 a 0 %. Mne vyhovuje zatial mat cely den 25% ale som rad, ze sa to da regulovat lebo este stale sa s tym hram, ze ako to pouzivat.
Enter nie je uzky ako na tomto obrazku http://chanraymond.net/wp-content/up...0098custom.jpg ale je vacsi (obratene L) co som tiez rad aj ked som bol pripraveny na uzky Enter.
Je este tichsia ako UltraX.
Je slusne tazka takze vyborne drzi na stole, vyklapacie zadne nozicky su pogumovane.
Del je dlhy ako na obrazku vyssie a uz som ho parkrat pouzil namiesto Insert-u ale snad si zvyknem. Insert je vyssie vedla Print Screen-u. Vedel som to vopred ale bral som to, ze si zvyknem.
Pismena na tlacidlach su v strede a nie v rohu ako bezne byva. To je trochu divne pri pohlade, je to pekne ale nezvyk.
Opět po čase otevřu toto téma.
Zpětně děkuji acovi za mini recenzi Logitech IK.
Chtěl bych se zeptat, zda někdo neví, kde by se dala sehnat klávesnice UltraX Premium s US rozložením - tedy třeba bez českých potisků. Hlavně aby tam byl jen jednořádkový enter a dlouhý levý shift.
Případně kde by se dali sehnat všechny klávesnice od Logitechu.
tady jsem jí vygooglil: http://www.it.cz/331898-logitech-ult...lack-us-verze/ ale nevypadá to, že by jí měli skladem :)
Ty jo, díky moc. Už jsem tam napsal, tak jsem zvědav, jestli budou 2 kousky mít :)
kdyžtak se pak poděl s výsledkem, taky jsem nad ní přemejšlel, ale zase nevím, jestli bych překousnul malej enter, pro mě by byla ideální černá CZ verze :D
Tak jim prý přijde větší zásilka do konce týdne a už je větší část rozebraná. Pokud jí chceš, tak si u nich vytvoř objednávku. Já mám už 2 kousky objednány, jen doufám, že to bude opravdu US layout.