jak jsem psal predtim, byla to jen takova myslenka - netvrdim, ze by to bylo lepsi:)
jinak to kolo je skvely...
ta posledni me nezaujala, proto se budu tesit na dalsi automobilovou, pokud teda mas nejakou v rukavu;)
Printable View
jak jsem psal predtim, byla to jen takova myslenka - netvrdim, ze by to bylo lepsi:)
jinak to kolo je skvely...
ta posledni me nezaujala, proto se budu tesit na dalsi automobilovou, pokud teda mas nejakou v rukavu;)
Jedna skoro automobilová ze dneška :D
http://jan555.madcap.info/traffic_colours.jpg
Tema sleduji, ale ted jsem koukl, ze jsem uz dlouho nic nenapsal, ne ze bych za kazdou cenu musel, ale neco se mi tu celkem libi.
http://jan555.madcap.info/in_love_with_stingray.jpg
To se mi hodne libi, prima geometrie, je to krasne cele ciste a ten odraz s tim modrym nebem tomu dodava spravnej smrc, fakt se mi moc libi.
http://jan555.madcap.info/Vette.jpg
To se mi taky libi, hlavne ten prevod do BW vcetne toho sumu vypada fakt hodne pusobive, kompozice neni nic extravagantniho, ale nevadi, ono se casto nic moc vymyslet neda.
http://jan555.madcap.info/in_the_old_days.jpg
To me vubec nezaujalo, nevim co jsi tim chtel rici.
http://jan555.madcap.info/traffic_colours.jpg
Tohle uz je docela zajimave, ale zase nejak nevim, co na tom. Nevim, ja na tyto typy vehiclu nikdy moc nebyl :)
Ten domek na mě působí příjemně ... ani nevím proč. Ale toho šumu bych tam snesl míň.
Díky, to je cíl. S tím šumem - začínal jsem z úplně čisté fotky a laboroval jsem s tím dlouho - odděleně po shadow/midtone/highlight, zkusím se na to ještě podívat, možná by ho mohlo být míň ve světlých částech, v tmavších mi připadá dobře?Citace:
Původně odeslal theedge
Ááá, barvičky na tramvajích - to je moje gusto... ;) :p
saliny jsou super. v technickem muzeu?? taky se tam chystam az bude nove cvakatko. fakt moc hezky
tominek: díky. Je to z Muzea ve střešovické vozovně, mají to tam pěkné ;) (a když ukecáš správného pána, můžeš se podívat i vedle, kde restaurují vraky a dá se tam projít pod vlakem metra :) )
Pěkné :), ale asi bych to trochu zajímavěji ořízl...Citace:
Původně odeslal jan555
Díky. Pokud Tě napadá jak, tak poraď, pls - zkoušel jsem různé varianty docela dlouho a vyšlo mi z toho tohle ...Citace:
Původně odeslal Kaltas
Jedna z dnešních zvířecích, případně můžu přihodit další ...
http://jan555.madcap.info/ZOO/II/at_the_end.jpg
Pekná fotka, ale trocha mi vadí že to pozadie ma rovnakú farbu, ako tá opica. Škoda že si nevyužil plný potenciál tvojho objektívu a nefotil si na plnú dieru (clonu F2.8). Ten bokeh by bol určite krajší (ten čo je na tejto fotke sa mi vôbec nepáči) a opica by tiež nesplinula tak s pozadím ako teraz. Inak je to pekné, konečne nejaká zmena. V poslednej dobe sa mi zdajú fotky tu na fóre trocha nudné (nie jednotlivo, ale tak všeobecne).
To je těžké - s barvou pozadí nic neudělám a clona je použitá záměrně - o chlup nižší clona s pozadím tady nic moc neudělá, zato s hlavním objektem ano.
http://jan555.madcap.info/ZOO/II/tucnak1.jpg
Jeden portrét ...
http://jan555.madcap.info/ZOO/II/tucnak_profil.jpg
Prvá fotka mi pripadá ako "ach qrwadrát, už zase ma fotia...", druhá sa mi páči viac. :) Ten portrét je super, ten bokeh je fakt pekný. Myslím si, že pri rovnakom ohnisku by to bolo OK aj s tou opicou.
mne se vic libi ta prvni ;)
EDIT e1 mne predpehl. Tak zase vis prd.
Ta opice je focená stejným ohniskem, jen na MNOHEM delší vzdálenost, navíc i pozadí za ní bylo blízko.Citace:
Původně odeslal e1
Pozeral som EXIF, viem že to bolo rovnaké ohnisko a práve preto že tá opica bola o dosť ďalej, bola by aj hĺbka ostrosti o trochu väčšia ako pri poslednej fotke. To že pozadie bolo k opici pomerne blížšie, nič nemení na tom, že by bolo viac rozmazané. Samozrejme v takomto prípade musíš naozaj presne ostriť, ale toto ti myslím nerobilo problém. Takto si vlastne nevyužil potenciál svojho skla, resp. možnosť fotiť pri dlhom ohnisku (EQ 35mm: 400mm), na veľkú dieru - F2.8 a tiež si fotil časom pomerne dlhým časom. Takéto čisla vo výbave ti len môžem tíško závidieť...Citace:
Původně odeslal jan555
Jen pro upřesnění - to sklo je 50-200/2.8-3.5 (v 35 mm ekv. 100/2.8, 200/2.9, 300/3.2, 400/3.5), na to, aby to pozadí u té opice vypadalo podobně jako u portrétu tučňáka by bylo potřeba něco jako 400/0.5 ;)
Na zvířata je to výborné sklo - fakt rychle ostří, nehuntuje, dust- a water-proof se hodí a má dobrou váhu na to, aby se daly udržet i s nic extra rukama dost dlouhé časy (400 mm ekv. na 1/60 není velký problém). Ještě mě čeká telekonvertor :rolleyes:
btw: v zoo už pár let sleduju ty poměry různých foťáků a značek na trhu a dneska jsem viděl (bylo hodně lidí), že DSLR je znatelně víc než před 2 lety. Na druhou stranu jsem za celou dobu viděl přesně 2 teleobjektivy, všichni ostatní měli seťáky ...
Me se taky libi vic prvni tucnak, jinak BW, ovsem to u tebe nema smysl moc zminovat :D A ten bokeh u toho portretu to jsem si taky rekl ach :), pekne ;)Citace:
Původně odeslal jan555
Sorry, z EXIFu nebolo jasné že to je F2.8-3.5. K bokehu iba toľko, že určite by nebol ako pri tej poslednej fotke, ale F3.5 vs. F5 pri dlhom ohnisku ja fakt veľký rozdiel. A čas 1/60s pri 400mm? :o Ja som rád keď ho udržím pri 35mm (EQ: 52,5mm) ohnisku... :rolleyes:
EDIT:
Zrkadlovky sú už konzumná elektronika. Bohužial je to tak...
taky se mi vic libi ten prvni ... ten druhej je takovej ... moc rovnej :)
Zrkadlovky sú už konzumná elektronika. Bohužial je to tak...[/QUOTE]
OT: Proc bohuzel? Aspon to bude levnejsi. Bohuzel jedine proto, ze se to neblaze podepise na kvalite fotaku.
Áno, tlačí to dole cenu, ale keď zrkadlovky kupujú už aj ľudia čo nevedia ani to, že čo je to clona a fotia na automatiku s interným bleskom na mieste kďe som rád že mi stačí dostreliť externý, a takýto ľudia ti zavadzajú v zábere, tak ťa to dosť nasere. Ani to by ma neprekvapilo keby niekto z nich nevedel o tom že má možnosť vymeniť objektív za iný s väčším "zoomom" - ako by oni povedali. Predpokladám že ani profíkov to neteší, lebo fotobanky sú plné pomerne dobrých fotiek, a oni majú problém predať to, čo sa dávnejšie predávalo za oveľa slušnejšie prachy, ako dnes. Jedinú výhodu vidím naozaj v tom znižovaní cien a v tom, že časom pri prechode na drahšie sklá bude možné predať tie lacnejšie novopečeným majitelom digi zrkadloviek. Sorry za OT, ale chcel som zareagovať.
ten prvni tucnak je imho lepsi, tak nejak to zvire lip vystihuje. zrovna zitra se tam chystam se svoji ratolesti :)
Prvi je lepsi, nez druhy a treti tucnak je opravdu nadhera.
Opiciak sa mi velmi paci vyrazom aj polohou, skoda tej rovnakej farby pozadia. Ako to bude vyzerat, ked uberies malinko zhora a malinko zdola pridas? Resp. aspon trocha orezat zhora a malinko zlava, ak to nie je crop...
Tucniak je super http://www.ocguru.cz/smileys/ok.gif Imho prva foto najlepsia.
no jen k tomu ododam ze jsem cca pred rokem potkal cloveka ktery strasne nadaval na "blbe zrcadlovky" prootze kompakt fotil na auto mnohem lepe (=barevneji) a taky ho ze zacatku rozcililo ze nevi kde jsou tlacitka ci packa (pravdepodobne u spouste) na zoomovani. to jen na doplneni;)Citace:
Původně odeslal e1
Díky všem - první byl lepší, zůstal ;) (taky se mi líbil víc, ale potřeboval jsem to slyšet od vás)
e1: on ten dlouhý čas je také tím, že můj foťák prostě vůbec nekope, to je velká výhoda.
riksa: pokazilo se počasí, ale užijte si to! Je tam opět (dost) předělaný spodek zahrady, je to tam čím dál lepší! (aspoň tam snad bude míň lidí a nebude taky na některé pavilony fronta :rolleyes: ).
PiT: dobrý nápad. Je to crop, který mi zabral "pár" minut zkoušení a přemýšlení. Možnosti mám a zkoušel jsem to - právě mě napadlo nechat prostor dolů pro umocnění té samostatné větve a zeshora říznout (v reálu je to fakt jediná větev ze skály, kolem nic), ale bohužel se mi to nelíbilo.
Ještě přihodím jednoho nabručence ...
http://jan555.madcap.info/ZOO/II/nas_opicak.jpg
Pekny moc, ale nevim zda by se mi to vic nelibilo barevne ale jinac fakt libi i takhle.
Jo tak tahle se mi na rozdíl od předchozích líbí. Dobrá kompo i nálada :-)
Jen mi to přijde trošku zašedlý - tak bych to malinko rozjasnil a přikontrastil. Ale fakt jen trošku. Taky bych ještě možná oříznul pár milimetrů shora i sdola .. myslím že by tím líp vynikla ta dobrá kompo. Trošku totiž bojuju s tím skoročtvercovým formátem.
Mě se tahle taky libi vic nez ty predešlé a určite bych to nechal v čb.
Skodik: bylo by to podobné, jako ta předchozí ...
Camillek: díky.
theedge: díky. Trochu jsem to zaleštil a repostnul ... (zezdola to ale řezat nechci)
hodne lbi. ale trosku me zviratko slyva s pozadim (?DOF? - proste trosku vic ho "vytahnout")
Opičák je lepší BW :-D, jak jinak ;-).
Paráda, moc se mi líbí. Co jsi mu slíbil za takový výraz? :D
Všechny ty opice tam buď lozily po skalách, nebo se věnovaly potomstvu a tenhle jediný to tam za bukem naštvaně sledoval. Většina lidí si ho ani nevšimla ;D Dneska mám celý den podobnou náladu, proto jsem to sem hodil :mad:Citace:
Původně odeslal Dismembered
bless: díky.
tominek: menší DOF běžně dostupná vybava prostě neumožňuje, dokonce je to trochu dotažené v PS.
Ja mam podobnu naladu cely zivot ;D ... inak toto foto sa mi opat velmi paci (celkovo) :)
no ja tu trosku bojuju s tim naklonem, nepusobi na me dobre a trochu me nuti natacet hlavu, jinak, jakoby zrovna u techto fotek bych taky nechaval barvu, aby se ten objekt alespon barevne vypichl..
tucnak je krutej (obe fotky)... u bw opicaka si nejsem moc jistej... mozna by to bylo zajimavejsi barevne... takhle mi prijde, ze se opicak trochu ztraci s pozadim ... ale tezko rict, jsem v tomhle dost lama.... ale vyraz ma uplne krutej...
Děkuju za komentáře!
http://jan555.madcap.info/sanctuary.jpg
Velice luxusní... :cool:
zajimave.
a me se to dosti libi
libi az na pravej okraj....asi maznout mene...
Taky libi, no ja bych to prave mozna trochu z prava rizl kvuli tomu, tak o 15-20px, cim je to nasvicene, nebo jaktoze je ta obloha tak tmava?Citace:
Původně odeslal Vinc Black
velice podarene a povedne,.. je to mazle na PC??
moc se mi to libi ... krasne plasticke :)
Omlouvam se, ale k tehle SW uprave sem osobne nenalezl vztah. Podle mne je to uz moc prehnany a pusobi to na mne jako fotka z nejakeho dioramatu - proste zmensenej model. Jinak ale moc pekne svetlo!
Děkuju všem za komentáře, udělaly mi do jednoho radost. Věc se má tak, že tuhle techniku jsem pozoroval u dvou fotografů, s jedním to konzultoval a pak to sám poprvé vyzkoušel.
Většina mého PP je velice konvenční, snažím se co nejlépe fotit a upravovat v rozumných mezích. (většina fotek tady jsou skutečně vlastně pouze základní úpravy - byť ne nejjednoduššími způsoby) Čas od času (jako každý), chci ale vyzkoušet něco jiného.
Carlos: samozřejmě se není zač omlouvat. Naopak jsi mě potěšil - jedním z cílů je totiž přesně to, jak to zrovna na Tebe působí. Zabil jsem touhle úpravou a zkoušením dost času, ale samozřejmě je to právě první pokus a ten dojem není zdaleka dokonalý.
Skodik: ta odpověď je zřejmá - PS
Pocket: ano, je
btw: je to detail Chrámu Božího hrobu v Jeruzalému (viz také ta kopule ze začátku). Nádherná, obrovská a velice složitá stavba s historií, jakou možná nemá žádná jiná. Stavba chrámu byla započata v roce 325 císařem Konstantinem (původně jako bazilika) a chrám byl hodněkrát rozbořen a vypálen. Vždy ho znovu obnovili, ale samozřejmě se do něj postupně promítaly změny stylů a náboženství postupem dlouhého času. Dnes je to architekturou skutečně velice složitá stavba, se spoustou kaplí, pater a úrovní a velikým podzemím.
Vlastně opět malá propaganda - opětné doporučení návštěvy Svaté země ;)
pekne, moc pekne, jenom bych to asi posunul cely vic doleva.. ten balkonek (ci zed) v pravo docela taha za oci
Hmm ... má to slušné světlo a i díky SW to vypadá plasticky. To je ale pro mne asi tak všechno. Nějak nechápu smysl té fotky jako takové.
Je to foto architektury nebo architektonického detailu ? Příjde mi to takový totálně vytržený z kontextu a hodně chaotický. Nějakou zajímavou kompozici nebo linie v tom taky moc nevidím.
TK je samozřejmě slušná ale obsah fotky mi nic neříká.
Vážně se mi to líbí. Je to neobvyklé, a myslím, že jako pokus se to dost vydařilo.
Děkuju za komentáře!
Přes víkend jsem se bavil focením architektury a zvěřince. Takže tady jeden mírumilovný ptáček ;D
(foto přesunuto do série)
No zajímavá fotka ... jen přemýšlím nad tou kompozicí ale nic moc mě z toho při tomto detailu nenapadá - možná toho mohlo být víc směrem dolů.
DOF ti vyšla tak tak - je daná hodně dozadu. celý zobák už je neostrý, což mě trošku ruší.
Určitě fajn barvy. Možná bych ji opět zkusil rozjasnit ... pohlídat aby to nebylo moc na úkor kresby na té hlavě, ale myslím že by to sneslo.
Ale jinak výraz dobrej :-)
opravdu paradni vyraz:) a jeste lepsi bokeh - ten ma to sklo fakt uzasnej
DOF mi docela vyhovuje...sice ostrej zobak i ty pirka za hlavou by mozna byly jeste lepsi, ale rozhodne to je takle lepsi nez naopak, tzn. ostrej zobak a neostry pirka. U kompo nevim, co lepsiho by se dalo vymyslet:)
Ja nevim, me se to nepozdava kompozicne, ale co asi tak s tim ptakem vymyslet asi nic moc, aspon ze takhle ma to kridlo, to se mi libi. No a to DOF by mohlo byt vetsi urcite a jeste trochu vytahnou tu bilou.. mohlo by se to cele krasne rozsvit mozna i saturaci.
netradicni.. vyraz suprovej..
Já myslím, že středovka je v tomhle případě naprosto OK a ta fotka mluví sama za sebe... Sakra, takovýho ptáka mít... :p
Líbí se mi, parádní kompozice, barvy i výraz. Moc pěkné.
milouškej ptášek ;) suprovej vyraz, skoda ze ho tam neni jeste vic jinak pekny...
paradni vyraz
Děkuju za komentáře. Tahle fotka mi dala dost práce i času, jsem rád, že se vesměs líbí :) (asi přidám později nějakého dalšího ptáka)
Maul: nevím, 11 kilo je 11 kilo :D
Tady jeden detail z Lednického zámku ...
http://jan555.madcap.info/list/Ledni...569_mixedd.jpg
ten zamek me vubec nechytl.. horni cast prepalena (bez prechodaku by to ani jinak neslo).nezajimava kompo.. mozna v CB by byla lepsi aby vynikla textura
Ano, nechtěné přepaly tam jsou - přesně v 0,000325% pixelů originálu. :rolleyes: Na takhle malém a komprimovaném JPGčku to vůbec nemáš šanci posoudit a na originálu bys to hledal okem dost dlouho. Pokud je to na tebe moc světlé, prosím - ale přepálené to není. Takže ano, šlo by to, přechoďák se tady ani použít nedá.Citace:
Původně odeslal Pocket
EDIT: kompozice je prostě klasická, mám to samé v "zajímavějších", ale prostě mi to připadá samoúčelné, proto jsem zvolil právě tuhle.
dobre, treba ti neni cistej prepal (ciste bila) a je to "spinavej prepal" (ciste piskova) pusobi to ve finale uplne stejne, jen to jen muj pocit a rve mi to oci, nemusi ani zalezet na histogramu ale na celkovem dojmu. Neni tam ani kresba takze to beru proste jako prepal.Citace:
Původně odeslal jan555
Jinak mne naopak prave prijde tahle kompo naprosto nezajimava a neni to muj styl. Tohle mazu uz ve fotaku. Sory jestli jsem se te nejak dotkl, ale pisu ti to proto ze si myslim, ze te zajima kritika druhych. Mej se
Mě se to nedotýká a kritika mě zajímá. V té kompozici se rozejdeme, ale problém s tím fakt nemám.
Jen říkám, že v tom okně je na originálu mimo pár set pixelů všude kresba, tak to prostě je. (a ty maličké části, kde kresba chybí jsou trochu jinde, než se z tohohle může zdát)
člověče .. mě to přesvětlení zas tak moc nevadí, ale jako fotka mě to prostě taky nebere. Kompo tam nevidím prakticky žádnou.
no tak ty "prepaly" me tu vubec nevadi. netvrdim ze je kompozice extra zajimava ale kdyby to bylo naprosto symetricke (samo krom toho co je videt skrz ten proskleny strop) tak se me to libi fakt hodne.
Celá arogantní komunikace e1 s autorem tohoto threadu byla přesunuta do Extrému.
2e1: Upozorňuji Tě, že každý Tvůj další OT post v tomto threadu bude od nynějška považován za PH a úmyslnou provokaci a bude smazán se všemi důsledky...
Mám velmi rád série, ale sám jsem jich vyprodukoval pomálu - rozhodl jsem se nakonec udělat sérii z dravců.
S ohledem na více věcí, které se mi tu nelíbí, jsou to zřejmě na hodně dlouhou dobu moje poslední fotky ve vlastním threadu. Doufám, že z toho důvodu mi tentokrát odpustíte datovou velikost fotek, která je o něco větší, než je povolené.
Komentáře a věcnou kritiku velmi uvítám, hodně mě zajímá to, jak to pro Vás (ne)funguje jako série.
1. Krytí
http://jan555.madcap.info/birds_of_prey/1_kryti.jpg
2. Čekání
http://jan555.madcap.info/birds_of_prey/2_cekani.jpg
3. Hledání
http://jan555.madcap.info/birds_of_prey/3_hledani.jpg
4. Útok
http://jan555.madcap.info/birds_of_prey/4_utok.jpg
5. Smrt
http://jan555.madcap.info/birds_of_prey/5_smrt.jpg
Ty blaho, tak to je mazec. Opravdu tak nejak neni, co vytykat, tedy me se libi. Ta posledni SMRT, to je nejake fotomontaz, ze? Ta posledni je fakt nejlepsi, supr atmosfera!!
podle me je serie velice povedena, ale nektery fotky se mi precejenom libi vic
-prvni jsem jiz komentoval - ta se mi moc libi - kompozici a hlavne pohledem dravce
-druha (Čekání) je taky pekna, ale asi by se mi libila vic s vetsi DOF, aby byly ostre obe oci nebo alespon ty pirka mezi nima. Nejvic me ale dostava ten pohled do uplne temnejch oci, tim mi ta fotka i neco sdeluje. Proste takova tajemnost nocniho zivota sov
-u treti je skoda, ze tam ten ptak trosku splyva. Vidim, ze si se snazil zvyraznit ho ubranim sytosti pozadi, ale pro je to je bohuzel malo... proti obloze by to bylo imho dokonaly. Jinak zachyceni pohybu je suprovy
-ctvrta se mi libi nejmene. Jednak se mi moc nelibi ten sum a pak ten ptak nema moc detailu. Umysl byl asi zachytit to takhle, jak dravec utoci, obet sotva staci poznat kdoze na ni utoci a hned utika do bezpeci, ale tahle mi proste nesedi
-pata je naopak dokonala. Ma perfektni atmosferu, jde z ni strach a to se mi strasne libi. Navic ty dalsi supi, jak se sletavaji v pozadi - parada
a ohledne toho rozhodnuti stahnout se do ustrani a tudiz delsi cas nepublikovat sve fotky...no, byla by to vecna skoda, protoze Tve fotky uroven teto sekce velmi zvysuji, maji sve kouzlo. Ja osobne bych byl moc rad, kdyby si to cele jeste prehodnotil a postoval sem dal, protoze si myslim, ze Tva tvorba je prinosem nejenom pro me, ale i pro ostatni...
1. Krytí - jak jsem uz psal. paradni pohled
2. Čekání - taky bych se priklonil k vetsi HO
3. Hledání - paradni zachyceni pohybu.. skoda jen, ze to neni detailnejsi
4. Útok - libi se mi zpracovanim.. pusobi fakt jak fotka z prakticy :) jenom moc nemusim ctvercovej format :-/
5. Smrt - naprosto nejlepsi fotka.. paradni atmosfera.. taky by me zajimalo jak jsi to fotil.. ci jestli je to mensi fotomontaz
Jinak jako serie je to imho velice podarene :)
paradni fotoserie. smekam
ta smrt je ale naprosto perfektni a uzasna. dokonala atmosfera
Jane, tak tohle je bomba.
Druhá fotka je skvělá, minimální DOF mi nijak nevadí, naopak, líbí se mi.
Třetí je u mě velice zajímavá Tebou provedeným PP, vážně se mi to líbí, je to netradiční.
Čtvrtá mi přijde "nejslabší", asi bych ji označil za nejméně zajímavou z té série.
Nejvíce mě ale dostala poslední. Naprosto bezchybnou kompozicí jsi dokázal zachytit neuvěřitelnou atmosféru. Pro mě rozhodně jedna z nejlepších fotek tady na fóru, ne-li vůbec nejlepší.
Jako série to rozhodně funguje a to více než dobře!
výborná serie, hlavne 4 a 5...
Už jsem Ti to komentoval per partes na ICQ, takže tady snad jen - WOW!!! :D
Koneckonců, kometáře větších odborníků, než jsem já, hovoří samy za sebe, že? ;)
Za jaké peníze budeš ty fotky prodávat? Za pětku ve full size bych snad i zaplatil :).
klobouk dolu... az se mi nekdy neco podobneho povede (coz se mozna nestane), tak se poplacam po rameni...
uzasny...
Děkuju Vám mockrát za velkorysé komentáře!
Tahle série mi dala skutečně dost práce a zdaleka nejen u počítače. Všechny fotky do jedné jsou focené v dost špatných podmínkách, některé v opravdu hustém dešti. Klasická situace - někdy čím horší podmínky, tím větší možnost udělat netradiční fotku. Znovu jsem velice ocenil svojí techniku, opět komplet "pod vodou", opět žádný problém. Ostatní posedávali pod deštníky, nebo stáli schovaní pod přístřeškem a ťukali si na čelo ;)
Ještě k té poslední - jsem dost překvapený, ale je to moje vůbec nejlépe hodnocená fotka. Tenhle pták (Sup kapucín) přistál neočekávaně kousek ode mě a zůstal jen pár vteřin - udělal jsem přesně jednu fotku a je to čistá momentka defacto naslepo. Když jsem jí pak viděl, věděl jsem hned, co s ní chci udělat. Vlastně jedna z nejsnadnějších fotek z poslední doby :)
Ještě jednou díky moc!
Taky chvalim. Nektere ty fotky jsou nadherny a ostatni jeste nadhernejsi (1,5).
Smrt je dobrá momentka ... ty úpravy k tomu sedí a dobře navozují atmosféru.
Camillek: díky moc!
theedge: díky, musím říct, žes mě potěšil - Ty jsi asi ten poslední, od koho bych čekal takovou zmínku o úpravách ;)
Po delší době přidám něco fotek z cest. Předem se omlouvám za datový objem, jak bude chvíle, napravím to. Snad se budou líbit ...
Loďka v písku
http://jan555.madcap.info/4um/1/Barque_in_sand.jpg
U jezera Valkjarvi
http://jan555.madcap.info/4um/1/Valkjarvi.jpg
Taxikář
http://jan555.madcap.info/4um/1/Taxi_driver.jpg
Žízeň
http://jan555.madcap.info/4um/1/Thirst.jpg
Ztraceni v písku
http://jan555.madcap.info/4um/1/Lost_in_sand.jpg
Podvečer
http://jan555.madcap.info/4um/1/Evenfall.jpg
Sahara
http://jan555.madcap.info/4um/1/Sahara.jpg
Ty první 3 se mi líbí hodně, ale je toho dost zaráz, takže těžko takhle šmahem hodnotit.
Jejda, tak to je moc na me.. tohle spatne rozdejchavam! Kua jedna lepsi jak druha, prave!
Inu, prvni ze je dobre kompo ani psat nebudu, ale fakt supr PP!
Druha taky prima pekne svetlo a dobrej napad hlavne.
Treti to se mi hodne libi - ten vyraz, opet ladeno do supr barev a skvelej napad.
Ctvrta, asi nejslabsi, ale i tak zajimava abstakce, hlavne jak se tam mnozi ty obrazy.
Pata, pekny, pekna kompo.
Sesta, dobra naladovka, jen nevim zda ta lampa v prostred by nebyla lepsi jinde, jako tolik me to nerusi, ale kdyby ten stolek byl nekde u kraje a treba jedno kreslo, tak zda by to nevypadalo lepe, ale to uz si docela vymyslim no :)
Sedma sahara, dobre svetlo a spravne barvy, pekny.
Ale jako fakt jsou hezky vsechny :)
Díky za komentáře, vím, že toho je hodně, je to jen jednou za čas a spíš takové kukátko na to, co poslední dobou fotím.
nejvice me oslovila prvni (je paradni)... zbytek mi nic nerika, cimz ale nerikam, ze jsou spatne...
me se zase nejvic libi ta druha , krasna barva vody . . .
Prva, stvrta, siesta - super. Nemam k tomu co dodat. Ciste, jasne, vystizne. Maju atmosferu.
Druha a tretia mi aj nepriek kompozicii pripadaju ako cvaky :oops:
Z piatej by som odrezal zlava vozik a zo spodu trocha. Mozno aj sprava, aby viac vynikla "karavana". Inak objekty, horizont, palmy - super.
Posledna mi pride rozbita - vidim, co na nej je, ale v tomto podani ma to nezaujalo.
U jezera Valkjarvi, Podvečer: tyhle se mi líbjí nejvíc, Ztraceni v písku: u téhle bych tomu dal nějakou tonalitu ne moc, takhle je to takové šedivé
2., 4. a posledni fantazie, prekrasne fotky.
1., 3. a 5. me osobne neoslovi, ale kompozice atd. zcela v pohode
6. (kresla lampa atd.) se mi nelibi kvuli tomu filtru
Děkuju Vám všem za komentáře, vážím si jich. Je zajímavé, že vlastně každému sedí něco jiného, možná není zas tak na škodu mít na výběr ... :idea:
Ono to nevadí, ale hlavně s tou druhou jsem strávil hodně času kvůli složitým podmínkám.Citace:
Původně odeslal PiT
Mám i jiné, tahle je relativně složitá, některé další odtamtud jsou jednodušší.Citace:
Původně odeslal PiT
Dobrý postřeh, samotného by mě to nenapadlo, ale už jsem to dřív slyšel. Je to způsobené naštosovanými plány v hrozně velké vzdálenosti a taky to může dost mást - není to žádný širší úhel, tahle fotka je vyfocená ekv. ohniskem 316 mm, pro představu co udělá už jen ohnisko 208 mm a jiný úhel http://jan555.madcap.info/4um/1/Sahara_2.jpg .Citace:
Původně odeslal PiT
Moc pekne, nejvice me zaujala Lodka, Taxikar a Ztraceni, asi ulitavam na bw :) doufam ze taky letos budu moci udelat takove fotky a dovolena se zadari.
Loďka v písku - libi
U jezera Valkjarvi - pekne barvy ale kompozice me nesedi (netvrdim ze je spatne)
Taxikář - nijak me to neuchvatilo
Žízeň - me se to prekvapive libi moc
Ztraceni v písku - libi
Podvečer - nelibi se mi ten PP. asi bych to upravoval mene
Sahara - mozna je to rozbite ale barvy mi prijdou naprosto skvele
1. - paradni, mozna bych to jeste trochu zuzil, ale paradni :)
2. - no, zajimavy, ale nevim. moc me to nebere
3. - zajimavej napad, mozna trochu vetsi zaber.. ale libi
4. - co to sakra je? :D
5. - pekne, jenom mi prijde namet moc blizko stredu :-/
6. - vybornej napad, skoda ze to neni naprosto symetricky (a bez toho obrazku na zdi, bylo by to pekny okno :)
7. - pekne prijemne barvicky
Není o čem diskutovat - fotky jako obvykle na velmi vysoké úrovni... ;)
Děkuji za komentáře, udělaly mi radost :)
Pár fotek ze dneška, nafotil jsem toho (na své poměry) dost, tak jen pár na ukázku, jsem zvědavý na Vaše názory (většina z témat není právě můj šálek čaje)
http://jan555.madcap.info/4um/2/motyl.jpg
http://jan555.madcap.info/4um/2/kytka.jpg
http://jan555.madcap.info/4um/2/m3.jpg
http://jan555.madcap.info/4um/2/m4.jpg
1 - ulitavam na makrofotkach letavcu takze libi moc. a pokud by muj nazor nekoho zjaimal tak i kompozicne je to dle me velmi podarene. mozna jen skoda tech kvetu v levem dolnim rohu - ze byly bliz a jsou mimo DOF. ale to je jen detail. mozna maliinko ubrat zleva ale to by zas byl podivny format. ale proste skvela fotka
2 - rekl bych alespon pro me velmi napadite vyfoceny "obycejny" kvet. nepamatuju si ze bych kdy videl zaostreni na tycinky kdy je vlastni kvet mimo DOF (ale jsem lama, treba je tobezne)
3,4 - slecny libi. fotky taky - hlavne barevnosti. ale jsou tu jini kteri ti k tomu napisi neco smysluplneho. me se to proste jen "hodne libi"
Díky, tominku. Co se týče toho motýla a levého spodníhu rohu, je to tam zcela záměrně, z důvodu prostorovosti, bez toho by to bylo citelně "placatější".
jasne. predpokladal jsem tenhle argument a je me jasne ze by to bylo placatejsi. spis by me zajimalo jak by to vypadalo "placatejsi". ale asi mas pravdu takhle to bude lepsiCitace:
Původně odeslal jan555