Tak to si pis :D a moc se o tom tady sirit nebudu, pac jak sem prave zjistil, je tahle sekce viditelna i nezaregistrovanym lidem :(Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Printable View
Tak to si pis :D a moc se o tom tady sirit nebudu, pac jak sem prave zjistil, je tahle sekce viditelna i nezaregistrovanym lidem :(Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Ted jedna vzpominka na podzim minuleho roku. Je to krajina na jizni morave, nedaleko Dolnich Loucek.
http://www.fotoaparat.cz/g/06/04/02/213542_8ca7d.jpg
Nikon D70 + Nikkor 18-70mm AFS 1:3,5-4,5G E + CF SanDisk Ultra II + RAW
lib se mi to. obloha je nejak vytazena v PS?? pusobi proti zbytku moc sveze - spis jarne.
Jo je tam trosku uprava, pridana saturace a kontrast. Ale podzim ma taky krasne barvicky, nejen jaro ;)Citace:
Původně odeslal tominek
jasne ja jen ze ta obloha na me dela dojem spise jarni nez podzimni.Citace:
Původně odeslal Carlos
No je to videt ta saturace, imho uz je to trochu moc, ale jinak pekne.
Pěkný motiv, ale ty barvy jsou podle mě opravdu přehnaný. Jestli máš originál, zkus ho sem hodit.
Já bych to neubíral nijak moc (ale trochu přece), jinak super!
Mám tyhle barvičkové rád a tahle není výjimkou;)Líbí se mi moc.
ja ma taky rad barvicky a nestidim se za to ze se mi obcas libi presaturovane krajinky. jen me nesedi ta obloha k tomu zbytkem. jinak bych saturaci neubiral
Súhlasím.Citace:
Původně odeslal tominek
Original mam v RAWu a jen na mne zalezi jak ho vyvolam a ja to mam rad barevny :)Citace:
Původně odeslal frelichl
A ted neco zase z foceni z Lucii :D
http://fotopatracka.cz/users/carlos_...1144220575.jpg
Nikon D70 + Sigma 70-200 1:2,8 APO + CF SanDisk Ultra II + RAW
Zajimavej napad. LIBI.
skvele
tak ta posledni je uzasna . jak na podobny zanr moc nejsem, tak toto me vazne zaujalo .
K+++ !
super, akorat nevim jestli by nebylo lepsi mit ostry i ty sluchatka, trochu mi to vadi, ale nevim jestli by to bylo lepsi ostry cely...
me se zase zda ze takhle je to perfektni. kdyby byla ostra i ta sluchadla odtahovalo by to moji pozornost od toho odrazuCitace:
Původně odeslal wong
Taky si myslím, že takhle je to perfektní - dokonce by mi nevadila ještě menší hloubka ostrosti...Citace:
Původně odeslal tominek
Mne osobne se libi, podle meho technicky OK, dobre svetlo, orezy... ale lamu si hlavu akorat s myslenkou, jestli mi rozumis.. nevim, co to ma znazornit, sluchatka, vyraz, CD, odraz... nejak si to nemuzu pospojovat.. jinak super
Taky se mi libi, technicky supr a namet velice napadity!
Ach jooooj, kedy ja budem robiť takéto fotky... :-/
Carlos, je to fakt super.
DJKA - cd - sluchatka .Citace:
Původně odeslal Pocket
ja to pochopil tak . . .
No ja cetl ze je to DJka, ale na DJ je az prilis sexy!! :-DCitace:
Původně odeslal DOT
jak lip na fotce ukazat, ze jeji hudba, je odraz jeji osobnosti?Citace:
Původně odeslal Pocket
me na ty fotce neco nesedi. netusim co, neumim to popsat, ale je to nejaka drobnost ... (proste takovej pocit ze neco neni spravne, ale ja netusim co - mozna je vsechno spravne a to me rozptyluje :))
ale i tak super fotka ...
no prave mne nesedi ta jemnost a sexycharakter vuci DJ a hudbe, nevim co z toho to ma znazornit, ale oboje dohromady mi tu nesed a bije se to.
Hmm to je celkem zvlastni nazor. Nevidim duvod proc by DJka nemohla byt sexy ???? Jen tak mimochodem, Lucie opravdu hraje jako DJka v jednom brnenskem klubu a az bude mit svuj set tak tohle chce mit na obalu :).Citace:
Původně odeslal Pocket
Jak to budeš řešit s formátem? (sry, jestli jsem moc zvědavej :) )
Citace:
Původně odeslal Carlos
hmm, dobre, chapu, jen jsem rekl prvni dojem a pocity, pokud jeji hudba odpovida neznosti, romantiky a eroticnosti, tak pak ok, jinak ne.
Obal CD musi sedet se stylem hudby..
Tak s tim si zatim hlavu lamat nemusim, ja pouze fotim ;-)
A pokud to nekomu nepadne do vkusu, s tim uz nic neudelam :o)
ale vis co jsem tim chtel rict, kdyz uvidim obal s peknou holkou , reknu si, ze to bude nejaka romantika jak stehno ,kdyz uvidim holy hlavy, CB lebky apod, asi to bude o necem jinem.. jen proste, aby to stimovalo ;-), jinak foto vic jak super, to jsem uz rikalCitace:
Původně odeslal Carlos
V pohode, fotim si pro radost a ze mne to bavi a neco novyho se priucim.
Neco z archivu prohnanyho PS: CIAF 2005
http://carlosnovotny.com/_pub/DSC_5595_web_fin.jpg
Nikon D70 + Nikkor AF 70-300 1:4-5,6 G + CF SanDisk Ultra II
a jen tak pro legraci parametry: ISO: 200, Clona: 25.00, Expozice: 1/80 s, Ohnisková vzdálenost (EQ35mm): 450.00 mm, z ruky
slusny, pekne,.. na me osobne je tam trochu natesno... ale pekny moment
hodne dobre ale musim dat tentokrat carlosovi zapravdu. je to tesne
krom te tesne expozice se mi taky libi, ale tady bych sel tak trochu proti sobe a rikam si jestli by to nebylo lepsi v barve, zkus to sem kdyztak hodit v barve ;)
No tesny to je, ale je to kompozicne hodne dobry a ten tesnej orez tomu dava takovy napeti...
Spis by mne zajimalo, jestli si nekdo vsiml jakym casem a pri jakym zoomu je to foceny, aby byli rozmazany vrtule :)
A v barve to bylo o nicem, bylo pod mrakem, takze ten prevod tomu spis pomohl a navic je to na 85% masina, kera uz ted nelita, takze uz je to v podstate asi historicka fotka :)
Dik za túto fotku, napadlo ma, že aj ja mám jednu podobnú, za chvílku ju aj hodím na net.
Ohnisko 450mm a čas 1/80s je fakt sila. Mal si nejaký stabilizátor?
Urcite nahod, taky rad mrknu!Citace:
Původně odeslal e1
No stabilizator, jestli se za nej nepocitaj vlastni ruce tak ne :)
Proste jen tak z ruky :) A za to ze nema uplne ostrej ocas muze pohybova neostrost, on se i trosku pohyboval :)
Tak jeden cvak ze dneska, aspon to navodi tu spravnou jarni atmosferu :)
Je to dost rizly, skoro 50% pryc, no proste nemam nic na macro :(
http://carlosnovotny.com/_pub/DSC_6902_crop_web_fin.jpg
Nikon D70 + Nikkor 50mm 1:1,8 D + CF SanDisk Ultra II + RAW
Padla mi brada dolu. :) Nááááádhera.
EDIT: Tak jsem prave dostal prvni alergickou rymu.
Moc líbí, jediný, co mi drásá nervy, je ta mezera před vykřičníkem v popisku obrázku ;).
To si musel naozaj brutálne orezať. Pamätám sa, že koľko som musel orezávať na fotke ktorá bola fotená so seťákom na 70mm ohnisku pričom s ním som bol k fotenému objektu o 7 cm bližšie než je to u 50-ky možné. Napriek tomu je fotka pekná. :) Akú si mal clonu?
Clona 5, cas 1/400, ISO 200, cvakl sem asi 3 fotky, kdyz sem mel vcelicku v tehle poloze a vyslo to :)
Doufam ze ta alergii neni z tehle fotky :D
Add popis mno a vadi ta meze tak moc ? Ja to klidne zmenim, ale nechaval sem mezeru za teckama a pred vykricnikem jan tak, asi ze symetricnosti.
Foto super - dobře ti vyšla DOF, jen nahoře bych nechal o malinko víc místa .. na mne je to tam natěsno.
no tak opapouskuju co uz bylo napsano. foto super ale je fakt ze nahore je to malinko natesno
To bylo jen rýpnutí, fakt to nemusíš měnit :).Citace:
Původně odeslal Carlos
Ta fotka s letici vcelou je nprosto bomba :-) a mezera pred vykricnikem je detil ;-)
Pěkná fotka.
frelichl: asi stejná úchylka jako moje ;)
Carlos, Ty snad umíš pěkně vyfotit jakýkoliv žánr...je to prostě jedna krásná fotka za druhou, a mně nezbývá než závidět :-/ Je pravda, že bych si také dokázal představit maličko víc místa nahoře, ale to je tak všechno...
Tomu never, to je kec-ja se furt ucim a sem tam mi neco vyjde :)Citace:
Původně odeslal Dismembered
Add misto nahore, kdyz sem to rezal tak mam nastavenej pevnej pomer stran jako ma cip a snazil sem sem aby zleva i zezhora bylo stejne volneho mista. A tohle koukam je asi moje uchylka, komponovat nebo rezat tesne, takze si na to asi hold budete muset zvyknout :) Jo a stejne na papire to stejne vypada jinak, tam je mista habadej :)
Jinak diky za komenty a sem rad ze se libi!
Libi cece, libi. Jen fakt trosku mene natesno, hlavne nahore.
vcelicka je dost v pohode, nebudu rikat, jestli na stranach vic, nebo min, protoze vim, jak priserny je ty maly mrchy honit.. ja na to nemam moc nervy.. mam jich jen par, ale moje Sigma jim nestiha na super macro rezim s 300mm ohniskem ;-) .. tak
Neco ze supliku, sem zvedavej co na to budete rikat, mne se libi, hlavne kvuli barvickam :) Je to foceny z treti rady mezi lidima, tak budte PLS tolerantni.
http://carlosnovotny.com/_pub/_DSC6505_crop_web_fin.jpg
Nikon D70 + NNikkor 18-70mm AFS 1:3,5-4,5G E + CF SanDisk Ultra II + RAW
Nepáči sa mi tá modrá tvár. Skús doladiť WB na základe tej nálepky na gitare (aby biela biela bola) a potom skús zvýšiť gammu a zároveň kontrast. Farba osvetlenia prejde trocha do fialova, ale farba tváre by mala byť trocha lepšia. :)
neni to spatne, ale s tim naklonem bych jeste vice zazoomoval, jinak objekt nic mocCitace:
Původně odeslal e1
Preco by mal doladovat WB podla nalepky, ked v case fotenia ta biela na nalepke bola modra od reflektorov a tvar foteneho mala predpokladam tiez farbu, ako vidime :rolleyes:Citace:
Původně odeslal e1
Podľa mňa zase až taká modrá nebola. Je vidieť že na speváka svietil aj biely reflektor, ale foťák (alebo Carlos) to exponoval dosť do modra. Keby svietilo len modré svetlo tak tvár by bola silno modrá a nie fialová. Dosť som už pofotil po koncertoch takže podobné svetelné podmienky docela poznám. :)
Me se to taky nelibi, je tam te modre az moc a hodne se to na nem projevilo, hlavne oblicej a cevena bunda, proste spatny okamzik myslim, ze ted uz to moc nevyresi.
Diky za komenty. S tou pletovkou v obliceji to je pravda, ze neni uplne nejnadhernejsi a mozna by to chtelo trosku stahnout modrou, ale je to koncertovka a je tam hodne barevnych svetel a fotil sem presne tenhle moment, kdy bylo cely podium zality modrym svetlem v kombinaci s tim jeho cervenym trickem. Ono zachytit vyraz i vcetne barevne nalady je nekdy dost problem a tohle se mne osobne zda, jako barevne hodne gut.
A jeste tu mam jednu takovou jakoze barevnou z klubu, kde fotim celkem casto :)
Predem se omlouvam za ten sum v tmavych oblastech ale bylo to na ISO 1600 z ruky.
http://carlosnovotny.com/_pub/DSC_7044_web_fin.jpg
Nikon D70 + NNikkor 18-70mm AFS 1:3,5-4,5G E + CF SanDisk Ultra II + RAW
foto pusobi dobre, .. fajn barvy a atmo.. libi
jo tak tohle me pripada hodne slusny. barevne pekny, tmosferu nesoudim protoze kluby ala dve drzky fakt nemusim.
Moc pěkná fotka, kompozičně v rámci možností imho to nejlepší, co mohlo být, líbí se mi barvy i ostrost té kostrukce v kontrastu z měkkostí ostatního. Nevidím tam vůbec žádný šum, který by mě rušil a stál za zmínku.
Jen škoda, že tam není víc lidí - takhle to vypadá trochu jako před zavíračkou :)
Tak to se mi hodne libi, je tam pekne videt ten effekt UV, svetla perfektni, sum skoro zadnej v tomhle rozliseni, moc dobre.. a i ten pocet lidi se mi libi, aspon jsou videt cele postavy a ne jen hlavy.
Moc pěkné... za šum při ISO1600 asi netřeba se omlouvat... ;)
Moc pěkné :)... Co já bych dal za takové světelné podmínky v klubu, kde fotím každý víkend já...Citace:
Původně odeslal Carlos
jak bylo jiz receno.. libi se mi ostrost konstrukce s trochu rozmazlymi postavickami dole :) .. moc pekne.. btw: hezky barvy ;)
Pekné farbičky :)
Mne se taky libi a sem rad, ze Vam taky :)
Ale ted si nevim rady a potreboval bych poradit, ktra z techle dvou je lepsi. Mel sem pujcenej svetelnej objektiv od SIGMY a zkousel sem neco cvaknout zase na ISO 1600 a z ruky. Fota jen zmensena.
OKO
http://carlosnovotny.com/_pub/DSC_7657_web_fin.jpg
KVĚT
http://carlosnovotny.com/_pub/DSC_7661_web_fin.jpg
Nikon D70 + SIGMA 24-60 1:2,8 EX DG + CF SanDisk Ultra II + RAW
mne osobne se vice libi ta prvni, tedy OKO. Je tam vic lidi, proto na me pusobi ziveji. Navic ta ruka nad hlavou, jak hazi stin a prerusuje tu jednolitost zelenyho svetla - paradni moment:)
u te druhe mi nesedi ten clovek v popredi, nevim jestli tim, ze ma bryle nebo tim ze netancuje. Navic ma na zatylku nejakej zelenej odraz, kterej mi tam trosku vadi.
Jinak ta predchozi se mi libi svejma barvickama a kontrastem ty konstrukce nahore a lidi pod ni. Skoda jen, ze jich tam neni vic...i tak ale moc hezky
jakozto cloveka, kterej nesnasi diskoteky, muj nazor berte s mirnou rezervou...;)
souhlas se Sadamem, rozhodne se mi vic libi ta prvni... u te druhe mi prijde svetlo prilis ve stredu fotky.. a i ten clovicek mi tam moc nesedi... ale ta prvni je paradni
Aj keď ten červený laser je lepší na druhom obrázku, tak na celkový dojem je určite lepšia tá prvá fotka.
Prva je imho uplne luxusna :cool:
skoda, ze u tech fotek neni exif...
První je kompozičně čistší, druhá je provokativnější a inovativní...
Plne souhlasim se vsim, co tu bylo o tech 2 receno, a tim padem se priklanim k prvni, moc hezka, supr atmosfera a ostatni bylo receno :)
hm hm dobre, nevim, tvar laseru se mi vice libi u 2ky, ale lidi jsou lepsi u jednicky...
Foto z Two faces a OKO se mi líbí hodně.
Zdarec vsichni, diky za komenty, to OKO sem postoupil dal a fakt mate pravdu je lepsi :)
Ted tu mam neco z vyletu do brnenske Zoo. Zviratka moc nefotim, takze to byla takova jakoze zkouska. Ty potfory tam sou pekne liny :(
Diky vsem za komenty! Jo a postupem casu pridam jeste dalsi ;) ...
http://dfklub.cz/fotos/gallery/200604/19346.jpg
Nikon D70 + Nikkor AF 70-300 1:4-5,6 G + CF SanDisk Ultra II + RAW
Me se to libi hezkej vyraz, kompozicne v ramci moznosti, dobre pozadi. Pekne.
Jo mne se to taky libi. Citim z toho pohodu klid.
Dobrá fotka, líbí se mi. Ale je fakt, že z něj přátelskost (a možná i ta lenost) možná čiší víc, než by bylo třeba ;)
pekna pohodova fotka vlka (coz mi prijde trochu paradoxni)
No ja rikal ze jsou to fotky ze ZOO, takze z nich dravej vyraz asi nedostanu :)
Ledaze by se nejakej figurant odhodla vstoupit mezi ne :)
A jak sem slibil tak pridavam jeste dalsi - aspon jednu cicinku, ty ja totiz rad :)
Je to zase takova pohodovka :)
http://www.carlosnovotny.com/_pub/DS...ez_web_fin.jpg
trochu mi vadi foceni skrze ty vetve,... vypada to na Plzenskou ZOO .. :-)
A plzenska to neni :) Brnenska, tak jak sem psal vyse ;)Citace:
Původně odeslal Pocket
A ed jednu barevnou serii:
http://carlosnovotny.com/_pub/DSC_7702_web_fin.jpg
...................http://carlosnovotny.com/_pub/DSC_7703_web_fin.jpg.......................
http://carlosnovotny.com/_pub/DSC_7704_web_fin.jpg
Nikon D70 + Nikkor 18-70mm AFS 1:3,5-4,5G E + Pol. Filtr MARUMI + CF SanDisk Ultra II + RAW
prvni dve jsou zajimavy, ta treti me moc neoslovila ... a trosku me tam rusej ti ptaci ... vypadaj jak smeti :-/
souhlasim s foxem. prvni dve jsou moc pekny ale ta treti me nejak nesedi. jak jsou ty baraky riznute...
tay souhlasim s predeslym komentarem. Tu druhou jsem uz videl od tebe na Fotoaparatu. Ja bych srovnal vice linie, jinak je to dobry motiv
První 2 se mi líbí ... škoda že ta 3 není k nim do série.
vlk je fajn.. takovej klidnej :)
tygr se mi moc libi.. paradni ostrost i HO.. skoda jen tech vetvi v popredi
ad serie: pridavam se k ostatnim... prvni dve jsou ok, jenom skoda ze se ta treti k nim nehodi
Jedna narychlo udelana z dnesniho WS - portretni foceni v prirozenem svetle.
Pouzil sem tam stribrnou odrazku, abych dostal trosku svetla do obliceje.
Jak se vam to zda, ci nezda ?
http://www.carlosnovotny.com/_pub/DSC_8116_web_fin.jpg
Add Ty barevne architektury, jj ona ta 3ti je fakt jina, ale je to takovejprotiklad z blizkosti mista kde to je foceny, coz vim v podstate jen ja...
Jo ... zdá se mi to fajn. Pleťovka dobrá ...
Přijde mi to takový přirozený. -> Líbí.
je to pekne, ale asi bych to dole tak o tri centaky orizl.. pekne svetlo
Líbí se mi kompo, u které je pro mě škoda jen trochu víc místa v levém spodním rohu. Jinak je všechno super - výraz, oči, přirozené barvy, ostrost, prostě všechno. Kdybych měl být hnidopich, tak asi mohly být lepší ty vlasy ze strany, ale ano - tohle je kvalita fotek, které jsou v dražších komerčních časopisech. A je to pěkná baba!
Rozhodně jeden z nejlepších portrétů tady.
Jaj pane, timhle si mne dost potesil! Ja amater a porovnavat mne s takovou tridou! WoW!Citace:
Původně odeslal jan555
No zase zpatky na zem, musim se jeste hoodne ucit... :o) Ale kazdopadne dik! Priznam se ze i mne ta baba okouzlila a to nejen krasou, ale i inteligenci! Doufam ze az se vratim z dovolene, takze s ni jeste nekam vyrazim :-)
Portrét naprosto luxusní, ale přesto si neodpustím dotaz - na hřebetu ruky vpravo dole to vypadá, jako kdybys jí photoshopem rozmazával dekolt a kvůli chloupkům na té ruce jsi nezajel až k ní... mám pocit, ze je tam nějaký duch nebo něco za rukou, co takhle divně vykukuje...
To vypada na nejakou naplast, protoze to vykukuje i ze predu. Uprimne receno, ceho vy si nevsimnete. Klobouk dolu.
Bomba, snad vsechno uz bylo receno, jenom jeste ty oci to je nadhera!!