tak, skusal to uz niekto? ;D
Printable View
tak, skusal to uz niekto? ;D
Pekne, neco podobneho jako na X800 kartach. Zkuste to nekdo aspon tuzkou jestli bude nejaka zmena:) Verim, ze pri zatuzkovani A-Ground aspon tech 1.3V date.
no ja som zas nasiel v tom threade,navod na 1,4V...chcem sa preto opytat,ktory povazujete za lepsi?ten z predoslej strany s pinami alebo tento?treba k obom robit este nieco ine?nejake resistory?
ke konci toho threadu jsou veschny tri metody (ta treti je uz ale opravdu hardcore, jedna se o vymenovani soucastek na karte) odstupnovany dle obtiznosti. Ten tvuj postup je nejjednodusi, ale das s nim "pouze" 1,4V. S modem pinu toho cipu je to trochu tezsi, ale porad se nejedna o "trvalou" upravu, takze reklamaci to nevadi. Chce to jen pevnou ruku, jehlu nebo neco podobne tenkyho a trochu vodivyho laku. A dokazes si tam napeti odstupnovat daleko lip... 1,25; 1,3; 1,35; 1,4; 1,45; 1,5; 1,55 .. u toho posledniho naprosto nechutnyho hardcore modu muzes dosahnout napeti az 1,7V
EDIT: Link na ten "zebricek"
http://www.xtremesystems.org/forums/...&postcount=188
EDIT2: Pokud jeste vymenite na desce jeden resistor (popsan na fotkach), budete mit default napeti 1,5V... Potom modem pinu toho cipu lze dosahnout napeti az 1,85V. To uz je ale myslim na uskvareni ty karty.
ja bych to skusil ale potreboval bych od nekoho znaleho par rad kdyzta kd oby byl hodny at se me napoji na icq 336484893 thx
super, uz sa tesim aky bude vysledok ;)
ja jsem zkousel pencil tu easy v mod a nic asi to spatne tuzkou dlam nebo to nejde budu muset pockat na lak
"Jeden z prvních výsledků je 705MHz při 1,5V" - tzn. zkoušel jsi již tu změnu napětí, nebo je to výsledek uveřejněný na netu? A ještě jedna otázka, chladíš na té grafárně jádro svým novým WB a paměti nechladíš?Citace:
Původně odeslal Pirs
"nebo je to výsledek uveřejněný na netu?" - toto bude spravna odpoved :)Citace:
Původně odeslal varan
tak tak ... ale během přistího týdne už to bude snad otestované i u nás v ČR - tedy pokud Levi dá :-DCitace:
Původně odeslal Erfelst
a kdyz neda, okolo 11.4. bych mel mit xfx z pixmanie a testnu to ja...
Mám už také objednaného Leadteka 7900 GT, snad to nebude dlouho trvat.
prodavam tu svoji, info na predchozi strance, prodal jsem desktop, tak se mi tady uz tyden vali na policce... :) Dyztak kouknete do bazaru.
Jinak skoda kdybych si ji nechaval, urcite bych voltmod zkusil...
No tohle byste si pravdepodobne nemeli nechat ujit ;)
http://www.vr-zone.com/?i=3437 - 7900GT: Unlocking the Beast Within >:}
800MHz na jadre - omg
a FPS sa zvysilo o 30, Ty vole a s akym "smiesnym" chladenim
nj, ale pre bezneho uzivatela bude jadro bezat okolo 700 Mhz...
zajímavý článek:
"NVIDIA GeForce 7900 GTX Lockup Issue Resolved – Mostly"
http://www.pcper.com/article.php?aid=235
Takže první moje poznatky ohledně této karty – konkrétně ASUS 7900GT.
Rovnou jsem udělal Vmod na jádře 1.5V, paměti na 2.2V, nasadil vodníka (viz. obrázky) a spustil to.
Teploty v klidu 40-43C. Při zátěži max. 52C.
Nebyl už moc čas taktovat, takže jen tak zkusmo 650/1600 MHz 3Dmark03 = 21200 a nějaké drobné. Potestuju a nahodím výsledky večer.
Nemáte nějaké zprávy o rozdílu mezi grafickými kartami Leadtek 7900 GT a Leadtek 7900 GT Extreme co se týče použitých komponentů např. pamětí, nebo ve výsledcích přetaktování. Podle mě se jedná o stejné karty se stejnými díly, jenom ta Extreme je od výrobce více nataktovaná 450/1320 vs. 520/1430. Nevím, jestli pro řadu Extreme nevybírají "lepší" kousky, které by pak šli dále lépe taktovat než "obyčejná" GT-čka.
Mam momentalne Leadtek 7900GT Extreme, jadro jde na 720MHz pri 1,5V, pameti na 1000MHz bez uprav napajeni. Karta se zda stejna s normalni 7900GT.
btw.
Nezkousels jste nekdo menit casovani na pametech? Standardne se pouziva tusim TS7.
0: 0916271F
1: 0B01080B
2: 2128060A
Jestli mate nekdo cas, tak to zmente na:
0: 0A192D23
1: 0B01080B
2: 2128080C
Ja se k tomu dostanu asi az o pristi tyden, pak dam vedet... ;)
Kde jsi to zjistil a co to má přinést ?
tady je bios s upravenym casovanim
http://www.oclab.cz/download/7900m.rom
Abych rekl pravdu, ta mi nijak zasadne nepomohl, dostal jsem se o nejakych 50MHz na pametech vys, ale vzhledem k volnejsimu casovani se to na vykonu neprojevilo. Mozna je tech 1GHz opravdu max.
No zkuste to nekdo jiny, treba budete mit lepsi vysledky. ;)
Testnu to...
Stejně jsi kouzelník 1GHz na pamětech :) ...
Já jim dávám 2.2V, chladím je vodou a při 940MHz už mám v ATI tools artefakty...
Pokud uz mas vmod na pametech, tak jim dej cca 2,35-2,40V na techto stale jeste rozumnych napetich davaji nejlepsi vysledky. Jestli se ani na 2,40V vyrazne nepohnou, tak bych vyzkousel ostrejsi casovani pri nizsi frekvenci. Ten vykon z te grafiky nakonec dostanes a v 3D05 tech 12k padne jak prd... ;)Citace:
Původně odeslal Don Carlos
A jaká je normální hodnota napětí na pamětech?
varan: 2.02V
Stala se mi taková divná věc. Po výměně CPU (Opt 144 za Opt 170) mám problém s volt modem pamětí na GF 7900GT. Pokud žádný neudělám, jedou paměti v pohodě na nějakých 1700MHz. Víc jsem ani nezkoušel. Ale v okamžiku, kdy udělám volt mod a zvednu jim napětí, tak se mi začnou objevovat artefakty v obraze na jakékoli frekvenci pamětí. Po vrácení na default napětí opět všechno OK.
S Opt144 to samozřejmě nedělalo. Chvilku to dokonce jelo OK i na Opt170 a to mě nejvíc mate, že to nezačalo dělat hned po výměně CPU. Podezříval jsem zdroj, ale po proměření voltmetrem v klidu i zátěži se napětí nedostane ani pod 12V ani pod 5V. Takže zdroj zřejmě nee.
Napadá někoho něco???
To same sem pozoroval u X800, kdyz sem zkousel VoltMod pameti a to same je videt i u X1900 kdyz prezenes voltaz na pametech. Ty pameti to proste pri zvednutem napeti nedavaji, protoze jim potom musis snizit dost razantne teplotu nebo je nemit ve velke zatezi. Jinymi slovy, VoltMod na pameti vzdy jen o zdibicek pokud nemas opravdu dobre chlazeni.
ako ste dali do jadra tych 1.5 a do pameti 2.2v ak by bol dakto taky dobry a dal link na ktorom to je nakreslene a ma to vyskusane ze to funguje lebo citam citam ale som dajak vedal
Co takhle se zkusit podivat do tohohle threadu na 4. stranku?Citace:
Původně odeslal svicak
Jenze ony tak v pohode dost dlouho jely. Na 2.2V a ted uz nejedou ani na 2.1V. Chlazeny jsou vodu, takze nejake prehrati nehrozi...Citace:
Původně odeslal Haste
Proste jakmile jakkoli zvednu napeti = artefakty. :(
Taky je mozne, ze si je odvaril :) (treba..vtipek :)) Protoze moje X1900 je taky chlazena vodou(tedy i pameti) a taky pri zvednuti voltaze NAD 2.2V se obcas zacnou objevovat bile tecky(obraz se ale nerozpadne). Takze je to bud pametma nebo mosfetama, resp nedokaze uz dodavat stabilni proud aby to uzivil. Rozhodne po snizeni z 2.233 na 2.175 artefakty zmizely a bezi to naprosta stable + jeste vyzaruji min tepla, takze bych to moc neresil.Citace:
*XFX GeForce 7900 GTX XXX Edition*
http://www.guru3d.com/article/Videocards/340/1/
Nevím kam to napsat jestli sem nebo do ovladačů ,ale mám problém se 7900GT.
Koupil jsem si Leadtek a teď mi nejdou hry nastavit v setupu na 1280x1024 a ikdyž se starou kartou ta možnost byla. Např. Il2FB s datadisky mi nabídne max 1024x768 ,Serious Sam to samé max 1024 , při tom při staré FX5900XT jsem mohl nastavit až 1600x1200 v il2 kdybych mě to umožnilo 19tka LCD ,nevíte co s tím ?
Jinak ovladače jsem zkoušel 84.43, 84.21 WHQL a stejné ,jaké na ní máte ovladače vy?
Edit: vyřešeno 84.25 tak asi tak
Dotázek, zrovna ke mě putuje jedna 7900GT a tak jsem si řekl, jestli na ní nemám moc slabou sestavu. Jaky je potreba mit optimalni konfiguraci, aby se nezdrzovala gr. karta nebo naopak aby gr. karta nezdrzovala zbytecne system?
Mam AMD 3000+ jadro Venice, 1GB Ram... Ostatni komponenty "ujdou". Myslim ze CPU, pamet a grafika je zaklad...
Tohle se na OCcku resilo uz Xkrat. Zalezi na konkretni hre. Ve FEARu a vubec novejsich hrach ti to bude zpomalovat grafika. Ve starsich hrach jako HL2,UnrealTournament a podobne ti to bude zpomalovat CPU. Osobne si myslim, ze kdyz das Venice tak na 2.4, potom neni co resit. Spis pamet mi prijde 1GB jeko minimum a optimalne 1.5GB a vic.Citace:
Původně odeslal ice2002
Myslíš tenhle post? http://4um.ocguru.cz/showthread.php?p=583402#post583402Citace:
Původně odeslal Masster
Chápu to správně, že jediný Vmod je možný nevratným HW zásahem, při kterém přijdu o záruku? :confused:
A co tenhle post?Citace:
Původně odeslal Darth Maul
http://4um.ocguru.cz/showpost.php?p=...&postcount=104
Asi jsem natvrdlý - na 1,4V stačí jen vodivě spojit ty dva body žlutou čárou?Citace:
Původně odeslal Luge
Nerozumím anglickým diskusím a neorientuju se v cizojazyčných fórech!
Ok....Citace:
Takze... Napeti muzes menit pouze vodivym lakem v hodnotach 1.2 (default)-1.25-1.3-1.35-1.4-1.45-1.5-1.55. Budto to udelas na pinech toho cipu, nebo spojis na PCB 2 a vice bodu...
http://www.xtremesystems.org/forums/...&postcount=108
-budto horni nebo spodni radu-spodni je jednodussi, protoze staci tahnout jednu caru...
http://www.xtremesystems.org/forums/...61&postcount=2
-tady to mas i s popisem (spodni obrazek)
http://img87.imageshack.us/my.php?im...y8ei7sh3no.jpg
-a jeste jednou...
http://www.xtremesystems.org/forums/...3&postcount=66
-tady je videt cela cast karty, ktere se to tyka a je tam taky naznacen Vmod pameti.
Zatím bez Vmodu, přesto možná zajímavé srovnání 7800GT a 7900GT na stejné sestavě... ;)
http://sorrel.czechian.net/LU/3DMARKS.GIF
Maul: Kdy uz budes mit konecne 2x7900 ??
Neboj, dočkáš se... ;)Citace:
Nejdřív bych chtěl prodat druhou 7800GT - přeci jen držet doma 3 grafule po osmi litrech je luxus i na mě...
Mam mensi problem, zrovna mi prisla nova 7900GT od Asusu a tak jsem na ni hned dal novej Zalman VF900 + ty male chladice na pameti. Problem je ze i na zakladni frekvenci po nejake chvili hrani se objevi artefakty - skrz obraz se zacnou objevovat cerne cary. Ta chvilka hrani je dost neurcita, treba mam 1 save ve Fearu, kde to zacne na jednom miste temer okamzite no a pak muzu hrat treba Doom3 a zacne az po 1-2 hodinach. Pritom temlota je okolo 40stupnu.
Uz jsem dokonce otevrel case, dal tam dalsi 2 vetraky a vsechno jede na max. (zadna regulace neni zapnuta).
Zdroj je Chill 520W, vetraky na CPU jedou + ofukuju i pameti (Corsair TwinX s heatsprederem). Vsechno je jen vlazne, mam tam nejnovejsi ovladace + novy bios na desce a furt to dela. Uz jsem z toho nestastnej..
+ dalsi vec, kdyz jsem zkusil coolbits a pretaktovani karty tak pri zkousce nastaveni to hlasilo chybu i na default hodnotach. Da se tomu verit a je neco s kartou nebo je chyba nekde jinde?
Hmm, tyhle karty asi budou docela tajuplné - mně začal na DEFAULT blbnout zničehonic 3DMark03!!! Test 2 a 3 děsivé artefakty a výtuhy, přitom ostatní 3DMarky na default fpoho a hry BF2, NHL2006 a Oblivion taky...Citace:
Původně odeslal ice2002
Jakýkoliv pohyb šoupátkem v coolbits okamžitý výtuh kompu... :(
To mě ten coolbits sice nevytuhne, ale hlási chybu už na default hodnotách. Když ji podtaktuji tak už je spokojenej.Citace:
Jinak Oblivion je u mě taky v pohodě a to jí dávám fakt zabrat, páč jsem dal vše na max. A tady artefakty žádné. No karta za 9 tis. a zatím docela zklamání - k čemu výkon když to není spolehlivé..:confused:
A nemohla by byt chyba jen v ovladacich? Neni to priklad zrovna sem do tohhoto tematu, ale neni offtopic. Na moji R9700 si s CATALYSTAMA (jedny z prvnich) nerozumnelo vubec nic.. Nemohl jsem taktovat, ve hrach jsem mel artefakty na defaultu, 3dmark01 obcas padnul.. S novejsim ovladaci to bylo cim dal lepsi az nakonec chybku po chybce opravily..To jen abyste neztraceli hlavu ;)
Tak ovladače mám poslední, ale hlavně ta karta jela na těch ovladačích na začátku bezchybně... udělal jsem testy na OC (záložka DETECT OPTIMAL FREQUENCIES) a jela v pohodě na 580/1600... chlazeno Zalmanem 700AlCu a pasivy na pamětech a všechno vlažné. Pak jsem to shodil na defaulty, protože mi to na hraní bohatě stačí a ze dne na den začaly výše uvedené problémy... :(Citace:
Původně odeslal Jirka_koffee
Ovladače jsem tam měl dvoje 84.21 od Asusu a teď nejnovější 84.56 - blbne to na obou. Jen jsem ani nemusel taktovat jako Darth Maul, jede to takhle špatně už od začátku.Citace:
Původně odeslal Jirka_koffee
2Darth: Tak jsem zkusil i 3DMark 03 a to samé - test 3 a plno artefaktů.
2all: Co myslíte, je to na reklamaci nebo ta karta prostě taková je???
Zvlastni.
Ja s ni nemel naprosto zadne problemy az do okamziku, nez jsem zvednul napeti na pametech. Nejakou dobu to jelo, ale pak to zacalo hazet artefakty.
Po vraceni pameti na default napeti, je vsechno zase 100% OK.
Na Xtreme foru nekdo psal, ze podle datasheetu tyhle pameti maji default napeti 1.9V +- 10% (tak nejak). Takze se zvysovanim napeti na pametech opatrne. Uz i tam si par lidi stezovalo na stejny problem jako mam ja.
Bylo to vysvetlovano tak, ze 7900GT maji shitove obvody pro usmernovani napeti pro pameti, ktere pri zvednuti napeti nestihaji...
Jestli je to pravdive vysvetleni nevim, ale to ze se to pri zvednuti napeti podela jsem si vyzkousel na vlastni kuzi. A nejsem sam.
Takze opatrne...
Já jsem žádný Vmod nedělal - je to na mě moc složité, mám z toho panickou hrůzu a hlavně na to nemám ruce ani nástroje...Citace:
No, já to samé jako Darth. Taky jsem nedělal žádný Vmod. Nemám to ani zapotřebí, řekněme že jsem z toho už "vyrostl".;)Citace:
Ale ta karta si občas dělá co chce. No třeba to je tím, že je potřeba zahořel, uvidíme po týdnu dvou provozu. Jestli se to nezlepší, tak asi zkusím reklamaci, jenže dá se na tohle vůbec reklamovat? Už vidím jak příjdu do obchodu a řeknu jim že někdy mi tam někdy blbne obraz. Oni si to na chvilku odzkouší a samozřejmě že jim to zrovna půjde dobře...:confused:
Luxusní novinka od EVGA... e-GeForce 7900 GT Signature Series
http://www.evga.com/articles/301.asp
Co se týče těch artefaktů, tak by to prý mohl dělat BIOS těch karet (špatně udělaná ochrana proti přehřátí či co).. Uvidíme jak si s tím nVidia poradí.
Odkaz na tu diskuzi:
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc....html?ansid=70
Diskuze je to zajímavá, koukal jsem i na fórum GURU3D. Příčinou vzniku artefaktů je pravděpodobě přehřívání regulátorů napětí pro paměti, které se nacházejí na zadní straně karty. Tento problém řeší lidé instalací pasivního nebo aktivního chladiče na tyto regulátory.Citace:
Původně odeslal ice2002
Pro názornost přikládám fota z fóra GURU3D.
Pravda, pročetl jsem si tam tu diskuzi, šáhnul na jeden z regulátorů a spálil si o něj málem pracku...:smile: Hned jdu pořešil, jak to uchladit.Citace:
Původně odeslal varan
EDIT: Tenhle chladič -> SPEEZE EE-HS01 ( http://www.alave.cz/chladic-pameti-s...ycool:p:171904 ), by nemusel být myslím vůbec špatný na dobré chlazení všech součástek vzadu. Kdyby někdo věděl, kde by ho mohli mít skladem tak mi dejte prosím info..
no a jaky sou teda zavery - pomahlo to ??
Takže blesková zpráva - v kompu mi sedí SLI 2x7900GT a jedu grafiky na default... Projel jsem zatím zběžně 3DMarky a jsem spokojen - výsledky cca. srovnatelné s předchozím maximálním OC u SLI 2x7800GT.
3DM01: 32,5k
3DM03: 28,5k
3DM05: 13k
3DM06: 7,5k
Aqua3: 108k
ano pomohlo ked sa tam da chladic prestalo to robit problem asi sa to naozaj prehrievalo teraz 700/800 pri vmode 1,55 teplota 37c pri vf900-cu zalman a ziaden problem zatial winfast px7900gt...jano
Hmm bych cekal trosku vic... asi uz to bude chtit Conroe, aspon na ten 01 a Aqua3Citace:
Vsimni si, nezvedl pamětiCitace:
Původně odeslal Haste
Jj, bojim bojim... :DCitace:
Původně odeslal Radim Štěpanec
Zatím zkouším, co dělá jádro - to mám chlazené dobře a 50°C nepřeleze ani omylem. U pamětí nejdřív počkám na uspokojivé chlazení, protože znovu už reklamovat fakt nechci... :p
Už mám novou várku Forsy, tam je to prý odstraněno, tak otestujiCitace:
Tak jedna malá aktualizace srovnávacího grafu...
Maul: Přestaň to šmrdlat a pořádně to osol, tohle je málo, dostaneš z toho víc >:}
Vmod dělat nebudu a víc než 565MHz na jádrech mě nepustí selftest coolbits... Paměti by možná ustály víc, ale poté co mi odešly u FORSA se bojím je hnát na hranu.Citace:
Tak zkus ATITool ten tě pustí na vyšší frekv. bez selftestu. Otázka samozřejmě je jestli to bude stabilní.
Ale paměti jen 1400MHz to je hrozně málo. Min. 1600 na default jít musí.
Tobě fakt odešly paměti jenom při zvednutí frekv. aniž bys na nich zvedal napětí? To jsem tady ani nezaregistroval.
Myslím, že by to mohlo jít bez artefaktů tak na 580 MHz. Paměti odešly nějak divně - na 1600 MHz to jelo bez zvedání napětí, udělal jsem test a dal to na default... za dva dny mi začaly skákat artefakty v 3DM03, ale nikde jinde... taktnout už paměť nešla ani o 1 MHz...Citace:
Cim si ty pameti chladil ?Citace:
Pasivy od ZalmanaCitace:
Původně odeslal Haste
http://www.xtremesystems.org/forums/...10&postcount=9Citace:
Původně odeslal varan
No tak tos nemel zrovna HardCore chlazeni :D Mozna bys mohl casem prejit na vodu jako hodne OCckaru, vcetne me malickosti, ja uz bych nic jineho nez vodu nebral :) Kdo jednou zkusil.... :)Citace:
Nechápu, proč bych měl do kompu cpát pro elektronické součástky něco tak nepřirozeného jako je voda, když paměti byly na 1600MHz sotva vlažné, jádro se Zalmanem na 5V mělo okolo 40°C a procesor s Ninjou na LOW nepřeleze 50°C? Za ten risk netěsnosti nebo blbé náhody mi to fakt nestojí, zvlášť když mi větráky jedou prakticky neslyšitelně... :pCitace:
Původně odeslal Haste
Asi tak, souhlasim s Maulem. Ja jsem taky osobne nenasel prinos ve vodnim chlazenim. Ted uz se on air da chladit podobne a voda to rozhodne nevytrhne. Phase cooling nebo DICE by byl samozrejme o necem jinym, ale takhle si myslim, ze ma Maul tissi pc, nez s vodou.Citace:
Jedna výhoda je účinnost, druhá je že se nahromaděné teplo ihned odvádí pryč z case a zbytečně nezahřívá ostatní komponenty. Ale to je samozřejmě každého věc co má raději.Citace:
Původně odeslal Krimi 2000
Nehrozí (možná tak než se špatně udělaným vodníkem)Citace:
Původně odeslal Krimi 2000
a preco by nemal mat? kvalitne fany na 5-7V nie su vobec pocut, a na vodnikovy tiez musis mat fany ktore chladia radiator, alebo vyfukuju teply vzduch z case, okrem toho u vodnika este moze hucat cerpadlo...
No nevím, ale 12cm fan na 5V odvod tepla společně se zdrojem stačí pohodlně a rozhodně to slyšet není...Citace:
Tišší asi ne, ale pokud na ochlazování výměníku používáte větrák(y), nejste na tom o nic líp než já s přímým chlazením komponent.Citace:
asi tak... a nie vsetky cerpadla su tiche ;) proste vodnik je dobry iba na super teploty... co sa tyka hlucnosti, kvalitne vzduchove chladice (fany na 5V) dokazu byt tak isto tiche ako pri vodnikovy...
A co jineho od vodniho chlazeni chces nez nizky hluk a "super teploty" ? Vzdy jde o tuhle kombinaci... nemuzes rict, ze stejne nizkeho hluku dosahnes i s konvencnim vzduchem jenom to bude "min" chladit :) Vzdy jde o kompromis mezi teplotou a hlukem.Citace:
Původně odeslal Erfelst
O stránku zpět jsi mi doporučoval přechod na vodu, ale já pořád nechápu, co by mi to přineslo, když mám tichý komp s pár pomaluběžnými větráky a teploty do 50°C při BURNu na čemkoliv... Nebo vidíš nějaký důvod mít při maximální zátěži na procesoru 35 stupňů místo 45? Já určitě ne a rozhodně mi to za výše uvedená rizika nestojí.Citace:
Původně odeslal Haste
A abych nebyl OT - bavíme se tady o kartách 7900GT a u těch taky na rozdíl od současného high-endu ATI nevidím problém s teplotou žádný. Zalmanem 700AlCu na 5V uchladím nemodnutou kartu do 50°C bez sebemenších potíží a nevěřím, že by mi voda v něčem pomohla, když ani na 12V a teplotách okolo 40°C BURN nejde taktit výše...
Ale to je samozrejme, ze na na defaultni frekvence nebo velmi lehke OC je vzduchove chlazeni dostacujici. Vodnik by byl v tvem pripade opravdu zbytecny, navic pokud jsi schopny si poskladat tiche PC chlazene vzduchem.Citace:
Jenze nad tepelny tok 100 W/cm2 uz vzduchove chladice nestaci. Delal jsem mereni, kdy i jeden z nejlevnejsich vodniku (Thermatake Bigwater) s jednim 120 fanem na radiatoru zapojenym na 5V ma stejne teploty (+/-1°C) jako Noctua NH-U12 s 2x120 na 12V. Testovano to bylo na AMD Opt144, navic u grafických karet je situace jeste horsi, protoze neexistuje zadny opravdu vykonny chladic. :neutral:
No jo, ale to už se bavíme o hardcore OC, HW modovaných komponentách a extrémních tepelných hodnotách. Haste mi doporučoval vodníka na můj komp, kde mám X2 4400+ nataktovanou na 2,65GHz a SLI 7900GT na 580/1600. Je otázka, zda je to pouze lehké OC, ale rozhodně vím, že bez HW modů už svoje komponenty výše nedostanu s žádným chlazením, protože současný strop není dán vysokou teplotou...Citace:
Původně odeslal Pirs
No rozhodne verim, ze CPU bys precijenom dal o kousek vys s nizsi teplotou a taky bys mozna mohl popremyslet o VMODu na ty 7900ky.Citace:
Jinak si myslim, ze s tou sestavou co mas a poradnym vodnikem bys mohl udelat kompa prakticky noiseless a to si u kompu cenim skoro stejne jako vykon. Ale je to ciste muj nazor.
Mel bych nasledujici prosbu ke vsem vlastnikum 7900GT...
Potreboval bych screenshot nebo lepe vypis (*.rtr) ze zalozky v Rivaruneru s nazvem Graphic subsystem diagnostic report, konkretne s polozkami
Display adapter information, NVIDIA specific display adapter information a NVIDIA graphics processor registers.
v Rivatuneru to najdete zde (oznaceno sipkou):
http://www.oclab.cz/images/galery/RT_SSDR.gif
Screen ze samotneho SSDR vypapada takto:
http://www.oclab.cz/images/galery/RT_SSDR_7900GT_A2.gif
kde nahore zaskrtnete kategorie Display adapter information, NVIDIA specific display adapter information a NVIDIA graphics processor registers. Tlacitkem s obrazkem diskety pak vytvorite report soubor: http://www.oclab.cz/images/galery/7900GT_A2.rtr
Vypisy prosim zasilejte me na mail: pirs@centrum.cz
dik ;)
edit: Dekuji vsem, co mi na mail poslali pozadovany vypis. Vse potrebne jsem z doslych vypisu zjistil a dalsich tedy uz neni treba.
Máš to tam, akorát mi řekni proč to chceš? Něco zkoumáš?
Overuji si urcite informace.Citace:
Diky moc.
btw. pekny takty na jadre ;)
edit: pro zajemce prikladam upraveny bios
pokud s nim dosahnete stejnych max. taktu na jadre jako s puvodnim, tak by se mel vykon v 3D05 o cca 100b
pokud se vam max. dosazene takty snizi (o 10MHz a vice), tak je vam tento bios k nicemu :(
http://www.oclab.cz/data/7900GT_40.rom
Zdravim,chtel bych se zeptat jestli nekdo ma nejake zkusenosti s BFG 7900GT,dostal jsem zajimavou nabidku na tuto kartu,ale firmu BFG moc neznam
BFG neni sice v CR moc znama, ale patri mezi to nejlepsi, co se da koupit ;)Citace:
Původně odeslal harleymaster
Tak jsem si zakopil 2x 7900GT + DFI experta a zatím jeden problém za druhým. na jeden bych se rád zeptal tady. Mám karty v SLI spojený můskem. ale forcewary mě píšou že mám jednu vytáhnout že nepodporují SLI. přitom to mám od jedné firmy. má se něco přesného nastavit v biosu? zkoušel jsem dost možností ale problém je tam pořád.
A co myslite že by byla lepši koume 1800xt neb o 7900gt +v mod ? ja měl jen 7900gt ale jak je na tom ta 1800xt.
v mod sjem zkousel tuzkou nesl ome to a nez sem stihl sehnat vodivej lak tak sem ji musel střelit
Predpokladam, ze vymenit ovladace si zkousel?Citace:
Původně odeslal BananaYoe
Podporu ruznych biosu na kartach nebo uplne jinych znacek nebyli driv vsude.
Jinak muzes zkusit mrknout na verzi biosu a hodit na obe karty stejny.
Zapojeni SLI se vetsinou obejde bez problemu...aspon teda ja na zadny nikdy nenarazil.
Tak všechny problémy s touhle deskou vyřešeny. Trvalo to cca týden ale je to v suchu. Jinak problém s SLI byl ten že jsem původně měl v biosu nastavenou jenom single kartu a na to sem nahrál win. Pak když jsem zjistil že se tou položkou zapíná SLI a zapl ji mi win nenaběhli tudíž jsem myslel že je něco špatně a že to ono nebude. Pak jsem ale zkusil přinstalovat wokna se zepnutým SLI a už naběhli v pořádku.
Jelikoz mi po 2 tydnech provozu znicehonic chcipla 7900ka, zacal jsem zjistovat, co mohlo byt pricinou. Samozrejme jsem si vsiml toho, ze i nekteri uzivatele tady na 4u meli problem s uplne novymi kartami. S udivem jsem zjistil, ze podobne problemy ma velky pocet lidi snad na vsech moznych forech, dokonce nekteri vyrobci zasli az tak daleko, ze oficialne uzavreli svoje fora, prave kvuli velkemu procentu vadnych 7900ek.
HODNE me zarazilo, ze se tak dulezita informace nikde neobjevila (s vyjimkou kratkeho clanku na hardocp.com), ovsem aniz bych byl nejaky paraoik, ted uz asi chapu proc.
Prectete si tento zajimavy post a udelejte si svuj vlastni nazor, ja osobne tomu verim a opravdu z toho nemam radost:
http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1060819
No vzhledem k tomu, ze stejne 90% tech karet, ktere maji problemy pochazi z edici jako KO, OC atd., tak bych spis porad veril tomu, ze ty karty to proste nezvladnou a odejdou a jak vime, tak zaruku na OC nikdo nedava, je to na vlastni nebezpeci. Normalni verze muzou klidne odchazet z toho duvodu, ze byli nejdriv testovany na vyssi frekvence a neco to neprezilo.
eVGA vydala prohlaseni, ze reklamovanost karet ze serie 7900 je 0.74% a to mi neprijde jako zavratne cislo.
Na druhou stranu musim uznat, ze pocet prispevku na eVGA foru me docela vydesil a je jasne, ze nekde nejaky problem je, ale pokud by ta zprava mela byt pravdiva, tak by tech karet muselo odchazet daleko, daleko vic.
Zkus si procitat zahranicni fora a delat si carky u factory-overclocked versus stock-frequencies karet, zjistis, ze to s tim taktovanim neni tak jasny. Pomerne vysoke procento lidi ma problemy i na standardnich frekvencich. To, ze to neni zatim tak masove videt, bych prikladal zpusobu uzivani. Nejvic se ty karty podelavaji pri behu 3DM 06, Oblivionu a FEARu, tzn. graficky velmi narocnych aplikaci.Citace:
Původně odeslal Masster
Co me ale naprosto fascinuje, je ZPUSOB, jakym se ty karty znici. Jakmile se ti jednou objevi artefakty, uz jsi vlastne ztraceny a vsechno je jen otazka casu. U pretaktovanych karet se syndrom samozrejme nekolikanasobe urychli, na druhou stranu to podle me neznamena, ze se to tyka pouze taktovanych kusu.
EDIT: eVGA sice vydala prohlaseni, ze reklamovatelnost je 0,00 nic, ale na druhou stranu taky zezacatku tvrdili, ze vsechno vyresi BIOS upgrade a ted resi tenhle problem cross-shippingem na individualni bazi, pricemz karty, ktere vraci, jsou HARDWAROVE upravene, takze to bcyhom meli k oficialnim vyjadrenim...
Nevite jestli uz vysli nove revize HW upravenych karet? Mel jsem tuhle kartu od ASUS v reklamaci a ted mi dali novou s tim, ze by to mela byt nova revize karet. Bohuzel nevim kde si to overit, jestli neklamou.Citace:
Původně odeslal Zilla
Takze, existuji a prodavaji se nove revize karet 7900GT a jestli ano byl problem s prehrivanim cipu na zadni strane karty vyresen??
Údajně u nových karet tj vyreseny, ale nevim ja k ktery vyrobce se k tomu stavi, urcitym voditkem jsou kondiky v prave spodni casti,
http://img134.imageshack.us/my.php?i...sc01782jj4.jpg
proste na druhy strane karty kde jsou ony zminovane regulatoty, tyto kondiky u novych revizi maji jinou barvu (fialovou), ale vis jak, namalovat mohou cokoliv, jak primo to overit taky nevim, co jsem prochazel drdy na XS foru tak tam screeny sou tak to omrkni.
A pokud mas vyfoceny detaily sve predchozi karty zkuz porovnat se svou novou .... jinak se modli jako já :-D
Taxem nakonec našel ten nejjednodušší pencil mod pro 7900GT (viz obrázek) a aplikoval jsem variantu 1,55V - grafárna poskočila z původních 565/1600 na 680/1600 a promítlo se to i do 3DMarků. Na X2 3800+ @ 2.65GHz mám tyto výsledky:
3DM01 - 33 355
3DM03 - 22 310
3DM05 - 10 768
3DM06 - 6 142
AQUA3 - 106 537
No nevím ale tento způsob:
http://www.oclab.cz/images/navody/79..._oblast_14.jpg
mi připadá daleko jednodušší, vodivý lak, třeba EL-2, to jistí ;-)
Přijde Ti jednodušší patlat vodivou cestu v délce 1-2 cm nějakým lakem přímo na PCB karty místo jednoduchého spojení tužkou u dvou nožiček jednoho čipu, které jsou cca. 0,2 mm? To teda fakt nechápu... :rolleyes:Citace:
Původně odeslal tnema