...celkom zaujimave a hlavne prehladne porovnanie ;)
(zelene percenta ukazuju o kolko je rychlejsia 7800GTX oproti X1900XTX; cervene hodnoty znacia vyssi vykon ATiny)Citace:
Původně odeslal MikeC@nvnews.net
Printable View
...celkom zaujimave a hlavne prehladne porovnanie ;)
(zelene percenta ukazuju o kolko je rychlejsia 7800GTX oproti X1900XTX; cervene hodnoty znacia vyssi vykon ATiny)Citace:
Původně odeslal MikeC@nvnews.net
fantazie :-), po tomhle jsem touzil, jednou jiz jsem se v minulosti spalil, kdy obecny kral nekraloval v me tehdy oblibene hre
Chápu, že se tohle tvrzení třeba někomu nemusí líbit, ale skutečně to tak je:Citace:
Původně odeslal no-X
X1600 / 3DMark05:
Catalyst AI off: 3758
Catalyst AI low: 3797
Catalyst AI high: 3769
Rozdíly nepřesahují 1%, tzn. jsou v rámci chyby měření. ATi pro 3DMarky nepoužívá žádné specifické optimalizace; použity jsou pouze ty, které jsou přístupny i všem ostatním hrám. Bohužel ATi na tohle neupozorňuje (PR to možná ani nevědí), čímž si docela škodí.
Výsledky naměřil cool.user, kterému za to děkuji :-)
(tento post je určen jednomu konkrétnímu člověku, což předpokládám pochopil sám)
tak nic, nevydržel jsem to a X1900XTX mi zítra dorazí :-)
no-X : pro koho to je? :-D
Muj clovek, taky sem to nevydrzel a X1900XT mi dorazi az ji sezenou :)Citace:
Původně odeslal Spajdr
Tak mám X1900XT od pátku a teprve dnes jsem se dostal k OC. Jak se zdá, tak nic funkčního krom ATI Overclocker není.
Zkoušel jsem ATI Tool 24 beta 12, ale nějak to zatím nefunguje.
Už se těším, kdo první zlikviduje moje rekordy... ;)
V této chvíli je cena mého grafického subsystému cca. 16.600 Kč a doufám, že mě nedonutíte k upgrade na SLI 2x7800GTX 512... ;)
No to te donutit casem muzem, ale i tak by ti to bylo prd platne, protoze sehnat 7800GTX512 je slusna fuska a sehnat 2 do SLI to je nadlidska prace :))Citace:
Původně odeslal Darth Maul
No nevím, Radim má zrovna dvě skoro skladem... ;)Citace:
Původně odeslal Haste
ASUS GF7800GTX 512MB DDR3, DHTV&2xDVI, VIVO, PCI-E
Sice 17500 za kus ale co už? :D
z toho co jsem si tady napsal los datlosem na ICQ, tak to vypadá že první kusy co mají paměti 1.1ns verze X1900XT jsou vlastně úplně identické s XTX, protože jeho známý si koupil XTX verzi a oba podávají identické výsledky v taktování, už mě sapphire fakt točí. Vlastně člověk jenom platí za to že má o kousek rychlejší RAMky, že je to jistota a trojka hned nahoru.
Nevíte někdo jaký bodový ohodnocení obdržela u 05-ky ??
06 jsem ještě neměl možnost vidět takže jsem stále radši u starší verze...
To není úplně přesné. Los Datlovi nejde tak vysoko jádro. Je to sice jen cca 20 Mhz ale jeCitace:
Původně odeslal Spajdr
Crossfire X1900XT@X1900XTX @vrforums.com
http://www.vrforums.com/showthread.php?t=56379
Muj kus Sapphire X1900XT ma take 1.1ns pameti, jde bez problemu preflashovat na XTX, akorat i po flashi je maximalni OC stejne jako s XT BIOSem, a to podle zahranicnich for rekordnich 735/880! se vzduchem a bez artefaktu! Taktovano AtiOverclockerem.
A kolik je teda max overclock u Tebe?Citace:
Původně odeslal OBR_PCT
OBR_PCTCitace:
Původně odeslal Spajdr
Banned ;)
Takze odpovedi se uz asi nedockas.
...no ved neni treba, v poste #115 to predsa napisal ;)Citace:
Původně odeslal Masster
Citace:
Původně odeslal OBR_PCT
No on sa pytal na max OC u OBRa a nie na rekord na zahranicnych forach ;)Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
EDIT: Alebo som to len zle pochopil ? :-/
...no podla tej formulacie porovnava svoj o/c s vysledkami na zahranicnych 4ach ;)Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
Neda se bez sundani chladice poznat, jestli jde o 1.1ns resp 1.2ns verzi ? Treba seriovym cislem nebo necim...
to by me take zajimalo jestli to jde poznat
edit: kolik mate teplotu podle CCC v klidu (stock chladic) ? me to ukazuje 68 stupnu, pricemz otacky vetraku jsou take ,,default,, a to mam oddelanou bocnici
mně to ukazuje 47° a taky mám otáčky na default
hmmm to je divne, ted nam 70st a to jen serfuju po netu. ATI overclocker ukazuje 1945 ot/min.... musim to prozkoumat, to je nejak moc. V zatezi to ani nechci vedet...
to je fakt divný, já mám dokonce jen 1740 ot.
netvrdím, že je to příčina tohohle konkrétního problému s teplotou, ale už to tu jednou bylo zmíněno - pokud jsou v case pouze odsávací větráky (zdroj + jeden nebo dva pod), může dojít k situaci, že se v case uděálá příliš veliký podtlak a velice to sníží účinnost chladič na grafické kartě (jakoby se přetahuje o vzduch s ostatními větráky). Dá se to snadno ověřit - stačí vylomit dvě záslepky pod grafikou, nebo mírně pootevřít bočnici a pokud se teplota nebo otáčky sníží, je problém vyřešen... Když ne, alespoň víš, kde problém není :D
predelavam vodnika a mam skrin otevrenou, tim to u me nebude.. :neutral:
a měl jsi už sundanej ten chladič? Třeba ho špatně namontovali, nebo nedali pastu..... Kdysi tady někdo měl vysoké teploty na chipsetu a po sundání zjistil, že měl mezi čipem a chladičem ještě neodlepenou ochrannou fólii :-)Citace:
Původně odeslal epidot
jeste jsem ho nesundaval, az mi dojde spona na WB. Pak ho sundam a podivam se co a jak a nahodim vodu. Par dni to musi vydrzet ;)
Ze by tam nekdo zapomenul folii ??? Kdyz to tak vezmu tak mozne je cokoliv . . . :neutral:
Pokud zvednu otacky vetraku na max (5200 ot/min podle ATI OC) tak teplota v klidu sleze na nejakych 53 stupnu, i tak hodne na iddle stav.
To by paik, ale pokud vím, tak byl jediný v historii...Citace:
Původně odeslal M.K.
Zapomenutá fólie není zas až tak vzácný jev. Konkrétně tuhle kartu jsem měl v ruce:
http://img153.imageshack.us/img153/4...aked2ma.th.jpg
takže kontrolovat, kontrolovat a kontrolovat :-)
Mám dotaz na majitele X1900XT: jak se vám projevuje příliš vysoké OC?
Co mám X1800/X1900 tak nevim co to jsou artefakty nebo něco podobného, ikdyž to přeženu jen trochu s OC, tak během např. 3DMarku05 náhle černá obrazovka a většinou návrat do widlí. Občas musím resetovat.
jestli taktuješ přes ATI TOOL tak ten mění timing pamětí - tj ty to pak nedaj a šachovnice či reset.. dělalo to i u mně , zkus nataktovat přes OVERCLOCKER a vypnout Overdrive.. /tehda to napsal NO-X /Citace:
Původně odeslal M.K.
No já když přepálím jádro, tak se začnou oběvovat tečky v obraze (chtělo by to určitě vyšší napětí GPU ) a pak následuje zátuh ;D . No a když přepálím RAM tak po chvíli začnou problikávat různé trojůhelníky a pořád se to stupňuje, až se na to nedá vůbec koukat a tak to shodím sám..
Má mi ale snad do středy dorazit tenhle FEŠÁK a tak doufám, že budu mít OC ještě vyšší a to jak na GPU tak i na VRAM ;-)
Nyní 709/873 se mi zdá oproti X1800XT 742/848 docela málo :-(
Ten PE BIOS u X1800 pouštěl do GPU 1.48V a já věřím, že by to té X1900 prospělo také... ;D
Podle mě by ti také prospěl jiný zdroj. Tuším, že ten ChiLL už lape po dechu, po tom OCCitace:
Původně odeslal LosDatlos
Používám Overclocker a Overdrive zamčený. Taktuju jádro - je to pořád v pohodě, pak přidám ještě 5Hz a už ve 3D vytuhne. Žádné varování v podobě teček nebo artefaktů. 12V větve mi držej parádně.Citace:
Původně odeslal Kulda
ATI Tool nějak pořádně nefunguje, tak ho zatím nepoužívám. O jeho agresivnějším časování pamětí vím.
A na kolik jí taktuješ a čím chladíš?
No uvidíme až tam lupnu ten blok. Já mám totiž spíš dojem, že jak chladím vodou a nemám tam skoro žádný proud vzduchu, tak se mi přehřívají ty napájecí vstupy na VGA. U X1800 mi to po půl hoďce hraní NFS MW ukázalo i 91°C a to na jádře bylo "jen" 58°C. Tento blok by to měl odchladit komplet.Citace:
Původně odeslal Radim Štěpanec
Jinak si myslím, že nemám tak velké energetické nároky jak např M.K. a to díky tomu Dothanovi, ale pokud budeš mít pravdu tak se nachystej na dodávku zdroje nového ;D
nevím jestli to je ovladači 6.1 protože ani nevím kdy jsem pouštěl předtím 3D Mark 05 naposledy, ale v třetím testu kde letí vzducholod a otvírají se hlavně, kde záklapky hodí stín, tak s X1800XL byly nepěkné zubaté (přesně jako v NFS MW) no a nyní jsou krásně zaoblené. Je to akcelerací stínů, co X1900 série mají?
tak jsem nainstaloval cat. 6.2 beta a koukam ze mi teplota v klidu slezla ze 70st na nejakych 49. Takze zapomenutou folii bych asi predem vyloucil... jdu na nejake testy..
jaky ze je standardni napeti pro 3D ?
1,2VCitace:
Původně odeslal epidot
No člověče neřekl bych...
Dnes jsem s pomocí autora RivaTuneru rozchodil 15.8 pro R580..
Poslal mi odkaz na thred, kde je o tom psáno a to je TADY a tak jsem hned provedl měření.. Opět je vidět rozdíl mezi 2D a 3D režimem (3D režim byl nastaven na MAX co povoluje Overdrive)
No a tady je výsledek.. Potěšilo mě, že ta X1900XT(X) nebere tolik A jako X1800XT s PE BIOSem,ta měly špičky i 35.5A!!(graf pro x1800 je s normal BIOSem) A napětí GPU u X1800XT-PE bylo 1.48V, tedy pokud se už nepletu ;D.
http://home.tiscali.cz/datlos/rivagraf.gif
Recenze na Beyond 3D byla doplněna o testy v ultra-HR rozlišeních:
http://www.beyond3d.com/reviews/ati/...ndex.php?p=24a
je mozne provozovat X1900XT bez chlazeni pameti ??? Myslim tim voda na GPU a zadne pasivy.....
Vydrzi to ?
No moc bych to nedoporucoval. Konecne mas to 1450/1550 a vic ... Spis bych doporucil poradny WB, ktere tu par lidi dela primo na ni nebo muzes zkusit neco takoveho: WaterBlockCitace:
Původně odeslal epidot
Nebo tenhle , ten chladí i ty napájecí vstupy, které se dají hravě rozpálit i přes 90°C ..
Tak už je k mání ATITool 0.25 beta13, ale boužel mi s ním taktovat pořád nejde. Jako výchozí bere takty z 2D režimu a při OC na 580 už to shodí VPU Recover.
jo jde to a obcas i lip nez chlazeni vseho:Citace:
Původně odeslal epidot
a, ne vzdy chladic presne doseda na gpu a pameti
b, chladic ma jednu teplotu - to teplejsi pak nechtene ohriva i to studenejsi
ja pouzivan pirsuv chladic, je pouze na gpu a pameti nechavam bud s malymi pasivy nebo hole, u 1900 nemam zkusenosti, u 6600gt kde jsem to meril, zkousel, testoval jsem a mel jsem vysledky oc pameti velmi podobne
Mě to jde v pohodě, akorát musím zvedat voltáž, jinak zátuh :-)Citace:
Původně odeslal M.K.
radsi nebudu riskovat... prilepil jsem na pameti pasivy sanitarnim silikonem. http://epidot.wz.cz/x1900pasivy.jpg
Z dcase.cz mi dorazila spona pro KPcool blok takze teploty pres 90st pri hrani bye bye...
edit: a jsou to pameti BJ11 :)
Možná dělám něco špatně. Zkusím teda přidat šťávu.Citace:
Původně odeslal Spajdr
me to pri hledani max core rozsype obraz chvilku po startu.... :neutral:
Přesně. Ani víc šťávi nepomáhá. Takže zase asi budem čekat na beta14 :-(
Automatický zjišťování frekvence pro R5xx zatím nefunguje na žádným softu.
myslim ze je to zamerny....
no je to nějaké divoké s tím taktováním, včera mi jely testy na určité frekvenci a dnes, černý obraz do půl minuty ..
Mně ale nefunguje ani manuální změna taktu GPU, pouze u pamětí. Default to bere takty z 2D a nad 600Mhz se prostě nedostanu. Nastavit to jde, ale jak spustim nějaký 3D, tak se to kousne. Přes Overdrive nebo Overclocker to funguje v pohodě a dostanu se přes 700Mhz.Citace:
Původně odeslal no-X
i když dáš třeba 700Mhz na GPU a voltáž na gpu 1.4V tak zátuh? s XTX biosem?Citace:
Původně odeslal M.K.
pockame si ;) do par dni tady musi byt oficialni 6.12.... taky by bodnuly oficialni ATI tray tools s podporou x1900..
jj s XTX biosem, ale pouze přes ATitool. S Catalist 6.2 beta to už nevytuhne, ale shodí to VPU recover.Citace:
Původně odeslal Spajdr
Další věc je, že teď testuju desku A8N32 a s ní mi nefunguje Overclocker, nenajde "R5xx based adapter"
Catlyst 6.2 jsou přeci už online :DCitace:
Původně odeslal epidot
njn.. ale pred dvema hodinama co jsem kontroval jeste nebyly :)
Tak u mě je 725Mhz na GPU asi konečná, nějaké zvyšování voltáže nepomáhá, kde jste skončili vy? :-)
Pro pobaveni :p
http://www.techpowerup.com/reviews/N...LaunchAnalysis
hm hm...co takhle realna dostupnost GTX 512MB?Da se normalne sehnat jako 1900? asi nee..navic silena cena...jeste k tomu v SLI...1900 je bezne k mani..:)
Pokud to srovnám s předchozími, je to ta největší slátanina, kterou dosud nVidia vydala... Chápu vydávání podobných nesmyslů, pokud jde o karty, který jsou srovnatelný výkonnostně i cenově, ale vydávání něčeho podobnýho v současný situaci je opravdu zoufalství...Citace:
Původně odeslal Masster
Btw. proč nVidia dělá propagaci GTX512, když má údajně každou chvíli přijít G71? A když už jsme o toho... :-)
Já jsem zatím na 709/1744.Citace:
Původně odeslal Spajdr
Doufám ale, že mi k lepším výsledkům pomůže ten nový blok co mi má dorazit...pak už jen snad zdroj...nebo nevím ??? ;D
njn a kde tam máš X1900? :-)Citace:
Původně odeslal Perfect_
No pokud tipuju spravne odkud to mas, tak v dobe kdy si to postoval, uz tam jaksi byla jedna poznamka.Citace:
Původně odeslal no-X
Citace:
Over 200 GFlops shading power.
5.2 TFlops of total compute power.
Nuze prvni test 3DM06 s novou sestavou mam zasebou :))
Vim 3DM06 thread, musis se priznat, ze tolik bodu sem necekal ani ve snu, holt DC :)
Hehe :-) Dobře, tak mi řekni, kde se vzalo těch 5 TFlops, když výkon pixel shader core (který v případě NV40/G70 integruje i TMUs) a vertex shaderů (který taky integurjou TMUs) je dohromady 200 MFlops. Co je tam 25x výkonnější, než shader cores, abychom dospěli k výsledku 5,2 TFlops celkem?Citace:
Původně odeslal Masster
Posluste, kdyz uz nastavuju frekvence pri startupu pres ATool, neda se pres nej nejak nastavit i 2D profil ? Prijde mi zbytence kartu ve 2D bez zateze tahat na 650+MHz
ATT=>hardware=>auto overclockingCitace:
Původně odeslal Haste
tam odkliknes auto 2d a 3d
nastavis frekvence a je to
Myslím, že Haste mluví o ATi Tool. Ne o ATi Tray Tools.
Jj slo mi o AtiTool....
Resp. v AtiTrayTools jdou taky nastavovat voltaze a fan speeds ke kazdemu profilu ??
atitray tools s podporou x1900 jeste nejsou, nebo ano ?
pokud umíš rusky tak si to můžeš tady přečíst :-)Citace:
Původně odeslal epidot
já bych řekl že ještě nejsou ;-)
tak tohle je trapny, to se nvidii zase neco povedlo http://www.pctuning.cz/index.php?opt...mid=67#newska3
Na predchozi strane uz to je v originale ;)Citace:
Původně odeslal Lukoborec
O to tu preci v tomhle pripade vubec nejde, pokud uz nekdo obvini nV z toho, ze pouziva ve "svych" slidech polopravdy, tak co je v tomhle pripade tohle? Srovnavat hrusky a jablka a tvarit se pri tom, ze srovnavam hrusky a hrusky je co? ;)Citace:
Původně odeslal no-X
Jedno z těch čísel je jednoznačně nepravdivý a to je podstata problému.
Pokud někdo poukáže na lež ne zrovna korektní formou, setřeš toho, kdo si dovolil upozornit a o tu lež vlastně "v tomhle případě vůbec nejde"? Zajímavý přístup.
Nepravdive? Ty vis co je do toho vypoctu vsechno zahrnuto? Ani bych nerekl.Citace:
Původně odeslal no-X
A k tve druhe otazce, ne, setru toho, kdo se takovou lez bude pokouset sirit :pCitace:
Původně odeslal Uttar
A abych to ukoncil, protoze neni v cem pokracovat, tak jedno nove info.
ATI prepares to ship X1900 256 MB
http://theinquirer.net/?article=29672Citace:
ATI's partners are expecting this card in a week or two and as far as we know the price should settle at around €500€ At this time all ATI's partners are concentrating at more expensive 256 MB card.
The card is meant to fight Nvidia's 256MB offering - especially the Geforce 7800 GTX 256MB. It will sit at the right price point and performance wise it will be faster than Nvidia's offering.
Uttar je člověk, který 3D technologiím velice rozumí, ale ohánět se jeho názorem ohledně slajdů nVidie není přinejmenším vhodný (jeho pozice na forums.nvidia.com a nvnews.net napoví :-) ).Citace:
Původně odeslal Masster
Už jsem to zmiňoval jednou - podívej se, jakou plochu z čipu G70 ti zabírají shader pipelines. Zbytek jsou ROPs, řadiče (+cache), VPE a tím myslím končíme (alespoň co se týká významnějších bloků). Až někdo (ať už oficiálně z nVidie nebo neoficiálně) se zdůvodněním prohlásí, která ze jmenovaných částí je tolikrát výkonnější, než 24 fragment shader PP + 8 VP, tak tomu třeba budu i věřit, ale pokus ohromit hausnumerem, které nikdo nedokáže vysvětlit a jehož původ nespecifikuje ani nVidia, je pro mě stále jen předmět vtipu.
ATi právě vydala nový demo-screensaver pro řadu X1900
nechte si chutnat - 135MB :?
Radeon X1K Family Screen Savers
Radeon X1900 ScreenSpace Screensaver
Obrázky:
http://img156.imageshack.us/img156/7...ce015sc.th.jpg http://img156.imageshack.us/img156/3...ce028xp.th.jpg http://img135.imageshack.us/img135/3...ce031tb.th.jpg
http://img135.imageshack.us/img135/3...ce048jg.th.jpg http://img156.imageshack.us/img156/9...ce058ru.th.jpg http://img156.imageshack.us/img156/3...ce060hu.th.jpg
http://img156.imageshack.us/img156/8...ce075na.th.jpg http://img135.imageshack.us/img135/9...ce082xj.th.jpg http://img135.imageshack.us/img135/5...ce093hv.th.jpg
tak to je tedy humac :confused: to se slovem sporic nema zdaleka nic spolecneho . . . aneb jak zvednout spotrebu vaseho PC v rezimu ,,sporic,, na max... :)
No len zo zaujimavosti som to stiahol ci to vobec spustim na GF6800GT (256 MB).
Po uprave Sushi.ini to spustim.
resolution = 1024x768 -> 800x600
multisampleType = 4 -> 1
Na vyssom rozliseni ako 800x600 to nerozbehnem pri akomkolvek multisample a na vyssom multisample ako 1 to nerozbehnem na ziadnom rozliseni (out of memory). Na tych 800x600 je to riadna sekacka aj ked miestami sa to javi takmer plynule. Ale nie som si isty ci by to na povodnych 1024x768, multisample 4 bolo nejak vyrazne krajsie. Ale pri starte to vyhodi par chyb takze mozno som o nieco ukrateny aj ked v porovnami s obrazkami som nic chybajuce nezbadal.
Chybove hlasky:
//================================================== ===
// ATI Sushi Error Log Created 3/4/2006 6:53 pm
//================================================== ===
[SSVertexShaderCache.cpp] (line 145): ShaderLib Error!: Can't create Vertex Declaration
[oAsteroidBG.ssh] (line 136): Error creating vertex declaration for stream map
[SSVertexShaderCache.cpp] (line 145): ShaderLib Error!: Can't create Vertex Declaration
[oCometBG.ssh] (line 135): Error creating vertex declaration for stream map
[oCometSmallSurfaceSk.ssh] (line 133): Error creating vertex declaration for stream map
[oCometSmallSurfaceSk.ssh] (line 162): Error creating vertex declaration for stream map
[oCometSmallSurfaceSk.ssh] (line 191): Error creating vertex declaration for stream map
[oMoonBG.ssh] (line 135): Error creating vertex declaration for stream map
[Main.cpp] (line 1105): Normal Application Exit
Este som sa hral aj nastaveniami
music = F -> T
soundfx = F -> T
ale ziadny zvuk to nevydava.
Pri odkomentovani
launchMode = T
avi = T
aviFPS = 29.97
to vytvara TGA subory.
není o co stát, nejhorší šetřič od ati za těch pár let.
prosím nevíte někdo kde sehnat za slušnou cenu X1900XT diky za radu
Citace:
Původně odeslal Mirkana
Počkej si na uvedení řady 7900 od NV, taková 7900 GT bude celkem cenově přístupná.
Ted tu v bazaru nekdo prodaval X1900XT za 13 litru. Ale obecne asi tezko. Novou zkus v RSC u Radima.Citace:
Původně odeslal Mirkanai
ATI set to release X1900 GTO in April?
http://www.theinquirer.net/?article=30529Citace:
WE don't have many details as yet, but we know that ATI plans to introduce one more GTO card. It will be based on the R580 core, clocked probably again at 500/1000 MHz but will end up faster than the R520 based X1800 GTO. It will put extra pressure on Nvidia 7600 GT as well, that is the idea.
It is rather interesting as ATI still has to ship X1800 GTO card while its partners are already preparing the new one X1900 GTO card. This card will indeed have very high build of material (BOM) cost but we guess it has to be priced higher than €199, probably €249, if not even higher.
A máme to potvrzený :-)
X1900GTO
R580
3 active quads (= 12TMUs, 36PSPs)@500MHz
256bit 256MB GDDR3@500MHz (1GHz effective)
$349
X1900XL
R580
all quads active (= 16TMUs, 48PSPs)@500MHz
256bit 256MB GDDR3@500MHz (1GHz effective)
$399
X1900GTO zřejmě nahradí X1800XL a X1900XL nahradí X1800XT 256MB.
Sapphire Blizzard Radeon X1900 XTX review
http://www.hothardware.com/viewartic...leid=799&cid=2Citace:
The real story in regard to the Sapphire Blizzard Radeon X1900 XTX is the card's self-contained liquid cooling apparatus. The unit is built for Sapphire by Thermaltake. It is reminiscent of Thermaltake's Tide Water all-in-one VGA liquid-cooler, but Sapphires solution actually differs from the Tide Water in a couple of ways. Sapphire's cooler is thinner and has a larger, lighted fan, and it generates a bit more noise than the Tide Water as well.
The cooler's water block and radiator are made from pure Copper for increased heat conductivity and dissipation, and the cooling fan can be run at one of two speeds thanks to a simple switch on the top of the cooler. At the lower setting, the fan spins at 2000RPM and generates 18db of noise. At the higher setting the fan spins at 2500RPM and generates 26dB. We found both modes to be very quiet during testing, and think the Blizzard's cooler will not be audible in a typical system with a closed case. The cooler requires almost no maintenance because it is closed loop, but should you have to clean the unit or ad water at come point there is a cap on the reservoir and a fill port right on the side of the unit.
Dual-slot je vam malo? Zkuste tohle ;D
docela pěkny řešení
ATI to release 80nm version of R580
http://www.theinquirer.net/?article=30623Citace:
It informed its partners that it has a R580+ card up at its corporate sleeves. It is nothing more than 80 nanometre R580 core, but this shrink will make the chip cooler, smaller and cheaper to produce. ATI will probably be able to get some higher clocks out of it as well.
Samples are scheduled for May, while production should start in Q3 between June and August. Such timing clearly indicates that ATI is not in a rush to release the R600 and we know that R600 is actually doing just fine. The R600 needs Vista to glow.
Zda se to jenom me nebo se rikalo, ze 80nm R580 ATI zrusila kvuli nejakym problemum? Netvrdil to nahodou samotny Inquirer? :rolleyes:
Je to těžký... R590 (jako 80nm volitelná verze R580) byla v roadmapě ATi už před poměrně dlouhou dobou (s poznámkou o GDDR4). V souvislosti s tímbyla zmiňvoaná i RV535 (80nm RV530) a později ještě 80nm RV560/570 s vydáním očekávaným o prázdninách. Pak se objevila ta zpráva o problémech 80nm výroby, teďn zas, že problémy jsou vyřešený, takže mi připadá, že jsou to více-méně kachny a 80nm karty budou během léty, jak se plánovalo. Myslím ale, že daleko horší kachny pouští do světa HKEPC...
Da sa na 1900xt deaktivovat jeden quad ak ano mohol by to niekto skusit a otetovat to i s pretaktovanim.
Samozřejmě dá, vždyť X1900 s vypnutým quadem se jmenuje X1900GT :-)
http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=1709
Asi si ma nepochopil, prave preto ze ma vyjst 1900GT som xcel vediet ci by bol niekto schopny softwarovo zamknut jeden quad a otestovat to. Samo ze kazdy dobry guru uz tuto novinku o 1900gt davno cital.
Jednoducho potrebujem marky alebo oblivion experience - lebo vaham medzi 7900gt a 1900GT
x1900gt recenze:
http://www.hkepc.com/hwdb/x1900gt-1.htm