DDR 333 nejedou, stabilni jsou jen na 266!
Je to duvvod k reklamaci? mam pameti PQI 7-3-3-2,5 a pri standartnim nastavenaim pri 333MHz nejedou... Vzdy se ve hrach pc sekne. Pri 266MHz to nedela. PC neni pretaktovane. Deska 8rda+ a cpu1700+BOX. Pomuze flashovat BIOS? Poradte prosim...
Re: DDR 333 nejedou, stabilni jsou jen na 266!
Citace:
Původně odeslal @re
Je to duvvod k reklamaci? mam pameti PQI 7-3-3-2,5 a pri standartnim nastavenaim pri 333MHz nejedou... Vzdy se ve hrach pc sekne. Pri 266MHz to nedela. PC neni pretaktovane. Deska 8rda+ a cpu1700+BOX. Pomuze flashovat BIOS? Poradte prosim...
mal som PQI 333 512MB v 8RDA+ a tiez neslapala na 333, iba ked som dal CL na 3 a zvysil voltaz na 2.9V...vtedy to ako tak slo,ale sem tam mi padla nejaka hra do win.
tak som sa jej zbavil a kupil twinmosy...nebo a peklo
Re: DDR 333 nejedou, stabilni jsou jen na 266!
Citace:
Původně odeslal @re
To sa rozhodni sám. Mám tú istú dosku aj pamäte 2x256 PC333 CL2,5 nastavenie 6-3-3-2 a bežia bez problémov na 197,95 (395,9). BIOS posledný z 5.3.03. Možno som natrafil na dobré kúsky.
Sepo
Teplota a chlazení South Bridge? Moc hřeje víc než NB
Jak vám hřeje SB který nemá žádný chladič. Já na něm neudržím prst oproti NB, který je vlažný bez úprav s tou růžovou podložkou. Radši to nechci moc taktovat, když mě to tak hřeje, abych o ni nepřišel:-(
Jedná se o MB EPOX RDA v1.1 Jinak mám všechny komponenty v pohodě, až na ten SB:-( Zkoušel jsem to taktovat z XP 1700+ dosáhl jsem 2200Mhz při 200FSB, ale raději jedu na NORMAL kvůli tomu SB. Jinak super deska vřele doporučuju ;D Je to rozdíl oproti ECS K7s5al. Nevíte ještě někdo jak rozchodit ten Audio Panel na zvukovku nefunguje my ani v XP ani ve Win98se. Předem Děkuji za rady
Re: Teplota a chlazení South Bridge? Moc hřeje víc než NB
Citace:
Původně odeslal Sat6
Jak vám hřeje SB který nemá žádný chladič. Já na něm neudržím prst oproti NB, který je vlažný bez úprav s tou růžovou podložkou. Radši to nechci moc taktovat, když mě to tak hřeje, abych o ni nepřišel:-(
Jedná se o MB EPOX RDA v1.1 Jinak mám všechny komponenty v pohodě, až na ten SB:-( Zkoušel jsem to taktovat z XP 1700+ dosáhl jsem 2200Mhz při 200FSB, ale raději jedu na NORMAL kvůli tomu SB. Jinak super deska vřele doporučuju ;D Je to rozdíl oproti ECS K7s5al. Nevíte ještě někdo jak rozchodit ten Audio Panel na zvukovku nefunguje my ani v XP ani ve Win98se. Předem Děkuji za rady
To, ze je vrety je uplne normalne. U mna bol aj NB zeravy hodne, ale oboje som zacal chladit pasivmi a je to uplne OK. :-)
[quote="Sat6"]Jak vám hřeje SB který nemá žádný chladič. Já na něm neudržím prst oproti NB, který je vlažný bez úprav s tou růžovou podložkou. Radši to nechci moc taktovat, když mě to tak hřeje, abych o ni nepřišel:-(
Skús zmerať teplotu na zadnej strane dosky za NB a budeš prekvapený. Tá žuvačka pôsobí výborne ako izolant. Daj dole chladič a namaž NB pastou a znova namontuj chladič (samozrejme "žuvačku" daj dole) a uvidíš aky bude teplý ;D
[quote="SEPO"]
Citace:
Původně odeslal Sat6
Skús zmerať teplotu na zadnej strane dosky za NB a budeš prekvapený. Tá žuvačka pôsobí výborne ako izolant. Daj dole chladič a namaž NB pastou a znova namontuj chladič (samozrejme "žuvačku" daj dole) a uvidíš aky bude teplý ;D
Ta zvejkacka je urcite v pohode, si zkus sahnout na druhou stranu grafiky kde je GPU a uvidis jak to pali a pritom chladic je vlaznej.
[quote="MaPa"]
Citace:
Původně odeslal SEPO
Citace:
Původně odeslal Sat6
Ta zvejkacka je urcite v pohode, si zkus sahnout na druhou stranu grafiky kde je GPU a uvidis jak to pali a pritom chladic je vlaznej.
Ja na nejaké ošahávanie veľmi nedám. Radšej si to odmeriam a viem načom som. Po výmene žuvačky za pastu klesla teplota NB o 7°C čo je dosť. :!: Pritom keď som dal dole chladič tak otlačok na žuvačke ukázal, že bola v kontakte s čipom asi tak na 2/3.
Tak jsem odstranil tu růžovou žvejkačku a nepoznal jsem žádný rozdíl :-( dokonce se mi zdá, že po ošahání chipesetu ze zadní strany hřeje ještě víc! Pastu jste natíraly po celém chladiči nebo jen na ten kulatý střed? Nevíte kolik a jakým způsebem se pasta nanáší pro co nejlepší výsledek? Neznáte nějaký super článek o nanášení pasty ;D ? Na druhý chipset, který neměl žádný chlazení sem nalepil ten tenký chladič s grafiky. Tak nevim jestli jsem si moc pomohl, ale určitě je ten chladič méně horký jak ten chipset, ale nevim jak vzadu moje bedna to neumožňuje takže si nemůžu sáhnout přímo na chipset :-( Myslíte, že ty nalepovací chladiče dobře přenáší teplo? nefuguje to lepidlo jako izolant? Předem děkuji všem za rady ;D Jinak jedu na AthlonXP 1470Mhz@2100Mhz FSB 10,5x200Mhz RAM OCZ se drží stabilně při CL2.0 400Mhz :D
[quote="SEPO"]
Citace:
Původně odeslal MaPa
Citace:
Původně odeslal SEPO
Citace:
Původně odeslal Sat6
Ja na nejaké ošahávanie veľmi nedám. Radšej si to odmeriam a viem načom som. Po výmene žuvačky za pastu klesla teplota NB o 7°C čo je dosť. :!: Pritom keď som dal dole chladič tak otlačok na žuvačke ukázal, že bola v kontakte s čipom asi tak na 2/3.
[quote="Sat6"]Tak jsem odstranil tu růžovou žvejkačku a nepoznal jsem žádný rozdíl :-( dokonce se mi zdá, že po ošahání chipesetu ze zadní strany hřeje ještě víc! Pastu jste natíraly po celém chladiči nebo jen na ten kulatý střed? Nevíte kolik a jakým způsebem se pasta nanáší pro co nejlepší výsledek? Neznáte nějaký super článek o nanášení pasty ;D ? Na druhý chipset, který neměl žádný chlazení sem nalepil ten tenký chladič s grafiky. Tak nevim jestli jsem si moc pomohl, ale určitě je ten chladič méně horký jak ten chipset, ale nevim jak vzadu moje bedna to neumožňuje takže si nemůžu sáhnout přímo na chipset :-( Myslíte, že ty nalepovací chladiče dobře přenáší teplo? nefuguje to lepidlo jako izolant? Předem děkuji všem za rady ;D Jinak jedu na AthlonXP 1470Mhz@2100Mhz FSB 10,5x200Mhz RAM OCZ se drží stabilně při CL2.0 400Mhz :D
Vždy je lepší nejaký chladič ako žiadný. Samolepiace chladiče určite nemajú lepšiu schopnosť chladenia(kôli samolepke, jedine že by bola použitá špeciálna teplovodivá obojstranne lepivá páska) ako tie s pastou. K NB, neviem či si si všimol, že kovový povrch chipsetu je trocha nižšie ako okraj čipu. Preto by bolo vhodné upraviť chladič tak aby "sedel" na tom kovovom strede čipu a neopieral sa o okraje, lebo potom vzniká dosť veľká medzera medzi chladičom a čipom.
[quote="SEPO"]
Citace:
Původně odeslal Sat6
A co je pak tohle? http://www.motherboardfaqs.com/Epox_nForce2/index.php - odkaz Cooling:
...2. The northbridge isn't flat! Its more of a concave shape which negatively impacts cooling. Epox got around this by using a very thick thermal interface pad between the northbridge and heatsink, but that in turn provided even less impressive cooling.The image below gives a slight idea of what i'm talking about, but it really is hard to see unless dealing with it in person. Trust me that the curve is enough for concern.
Jestlipak ta žuvačka vlastně nevyrovnává tu prohlubeň? Té pasty bude muset být hodně!
rev 3.1 a disketová mechanika
Od včerejška mám desku Epox 8RDA3+ revizi 3.1 a mám s ní jeden vcelku zásadní problém - z nějakého důvodu mi nedetekuje floppy mechaniku. Nevím, zda je vadná deska nebo něco špatně nastaveno v BIOSU či nakonec jestli není vadná mechanika (ale to asi těžko, když mi na předchozí desce fungovala)... Neměli byste někdo nějakou radu? Díky