2 -melda-:
To jsou hodnoty z 16pip BIOSu, jestli je jinak votuněnej než o ty otevřený pipky bohužel netuším, já s ním nedělal nic.
Printable View
2 -melda-:
To jsou hodnoty z 16pip BIOSu, jestli je jinak votuněnej než o ty otevřený pipky bohužel netuším, já s ním nedělal nic.
ja postupoval taky stejne, akorat sem jeste netaktil, jen tak "bezpecne" :-) , pockam si na zalmana...., a 05 neprovozujuCitace:
Původně odeslal Neo
03 sem mel 11300 (16p, 420/1080)
Ja mam s 3DMark05 a mojou X800GTO problem, ze mi to pada. Obycajne prejde v pohode prve game video (shot) a po ukonceni prvej casti ked ma nabehnut na nacitavanie druheho shotu, obcas az tretieho tak proste vyhlasi chybu (win zahlasi nepovolenu operaciu a odoslanie pripadne neodoslanie tejto info dalej...)Citace:
Původně odeslal paik
Ak to skusim este raz cele nastartovat tak na dalsi pripadne este jeden pokus podari a prejde vsetkymi tromi game videami (shotmi). Netusim preco to takto blbne a s predoslou 6600 non GT som nikdy podobny problem nemal.
Skusal som aj zakladne takty X800GTO a aj CPU (3000+ Venice) ale aj tak to spravi obcas. Taktiez som skusal dat najnovsi patch 1.2.0 a aj cely 3DMark05 nainstalovat znovu ale nejako to nepomaha.
Napada vas nieco? Vopred dakujem
Inak podarilo sa mi dosiahnut:
3DMark03 12 249 bodov
3DMark05 5 951 bodov
AquaMark 79 175 bodov
zkus tohle chlopeCitace:
Původně odeslal bruno75
http://www.futuremark.com/download/hotfix/3dmark03/
Třeba ti to pomůže.
Sapphire Radeon X800GTO2.
CPU: default
RAM: default
GPU: 500
MEM: 1202
Ovladače ATI Catalyst v5.10
3x 3D Mark 2003: 11 983b
Teplota GPU: 58C (ATI Tool)
2x 3D Mark 2005: 6 061
Teplota GPU: 61C (ATI Tool)
Chlazení: Zalman VF700 AlCu (Abit EQ 8V, cca. 900ot), Zalman pasivy na pamětech.
Pod VGA natěsno Audigy 2 PCI. Chladič je vzdálen o Audigy cca. 7-8mm.
Chlazení skříně: 2x nasávací 80mm vpředu (Abit EQ 8V, cca.900ot.), vzadu žádný vysávací ventilátor!
EDIT:
Při přetočení CPU na 2398Mhz (FSB 218):
1x 3D Mark 2003: 12 548b
Teplota GPU: 56C (ATI Tool)
1x 3D Mark 2005: 6 321
Teplota GPU: 59C (ATI Tool)
ta GTO2 je predelana na 16 nebo default 12 pip ?Citace:
Původně odeslal Pinďoureček
ros: Je samozřejmě předělána na 16 pipek.
to pak jo, ja se s taktama GTOCitace:
Původně odeslal Pinďoureček
580/605
dostanu těsně k 12000 v 3DM03
a 6000 v 3DM05
spíš k 13000, ne? ;-)Citace:
Původně odeslal ros
bohuzel jedu jen 12 pipek, takze tech 12000 odpovidaCitace:
Původně odeslal -melda-
Moje výsledky s obyč GTO 575/1260 a NGO 2.5.8:
3DM05 : 6 040b
3DM03 : 13 007b
To je docela dost....ja se dostal na max
3Dmark01 - 24 189 b / 3Dmark03 - 11 780 b / 3Dmark05 - 5 603 b
550/1200
Ze by to udelal ten procesor ?
Zizi
Spíš jsou to paměti DDR400 vs DDR550Citace:
Původně odeslal Zizi
Na mojí sestavě mám s GTO2 a 16pip 13000 v 3DM03 a 6350 v 3DM05.
Nové testy Sapphire Radeon X800GTO2.
Zjistil jsem, že jsem celou dobu jel s paměťmi na Single channel. Už jsem to přehodil a s výsledky to trochu zahýbalo.
Karta přeflashována na X850, 16 pipelines
CPU: default
RAM: default
GPU: 500
MEM: 1202
Teplota GPU v klidu: 42C
2x 3D Mark 2003: 12 299
Teplota GPU: 58C (ATI Tool)
2x 3D Mark 2005: 6 126
Teplota GPU: 62C (ATI Tool)
Chlazení: Zalman VF700 AlCu (Abit EQ 8V, cca. 900ot), Zalman pasivy na pamětech.
Pod VGA natěsno Audigy 2 PCI. Chladič je vzdálen o Audigy cca. 7-8mm.
Chlazení skříně: 2x nasávací 80mm vpředu (Abit EQ 8V, cca.900ot.), vzadu žádný vysávací ventilátor!
ovladače ATI Omega Drivers v2.6.7.5a
a sou lepsi orig. ovladace nebo ty omegy ?
Mě osobně se to zdá +/- stejný.Citace:
Původně odeslal dexxnarsil
Co se týče testu, tak nevím, zda něco ovlivnili oproti Catalystům.
osobne pouzivam offiko Catalysty...., zadny problemy nemam (jedu 5.9)
tak sem narazil na jeden velkej problem s X800GTO2
nefungujou me hry pro OpneGL - Doom 3, Riddick, Quake 4
spustim hru a pri loadovani to vyhodi to windowsacky okynko, ze se stala nejaka kryticka chyba a jestli to chcu nekam odeslat, to dela u vsech trech her a nebo se load povede a hraju, ale po chvilce zase ta chyba, to se stava u Dooma a Riddicka. Quake 4 se me nepovedlo jeste vubec spustit
ovladace sem zkousel 5.10, 5.11 a aji Omegy 5.10a
nemel nekdo stejny problem :?: nebo napada co bych stim mohl udelat :? :-(
EDIT: po vraceni GK do default to jest jen 12 pipin uz to funguje jak ma. takze nemuzu met moji GTO2 predelanou na X850XT jinak me nefungujou hry pod OpenGL pod DirectX vse funguje na 100% v cem je sakra problem???
tohle asi neni v poradku co :o ???
http://img407.imageshack.us/my.php?image=gto24pg.jpg
tak ne, porad to v tom OpenGL blbne i s tema jen 12 pipinama. jedinej rozdil je vtom, ze uz spustim Quake4 ale po chvilce to stejne vytuhne. muze byt priconou ten odlouplej kondik ci co to je?
http://img407.imageshack.us/my.php?image=gto24pg.jpg
Ted jsem po dlouhy dobe zase zkusil Catalyst Control Center a zajima me jedna vec - mate nekdo s GTO2kou nekde tu zalozku Overdrive?
mam X800GTO FIREBLADE s jadrom R480-zistene softverom, ale v ati tool som zistil ze nema tie F-ka aby som ju mohol prerobit na X850 aj ked ati tray tools mi pise: Display adapter Radeon X850 (5D4F)
Da sa prerobit na origo x850? pripadne daju sa odomknut dalsie 4 pip?
nenene, tahle ne, musi to byt proste GTO2!!!mas to na svetHW i na techpowerUP....
v pohode kasli na tie 4pipky, a pretoc tu kartu co sa len da 8-), pretocit ide krasne a vykon da super, tusim na Slovensku GTO2ky su ani neniCitace:
Původně odeslal DRACUL
v zaklade mas takty 400 jadro a pamete skvelych 1120 ako som cital specifikaciu, jadro das na 570 a viac a pamet na 1250 aspon ;D
Kdepak...Fireblade je defaultne taky jen 400/900(pres TRIXX tusim 540/580.fakt o nicem)..navic se opravdu nevyplati..me jede 540/1200..+ - na 95-97%% svyho maxima...lepsi je si koupit obyc.GTO,ktery daj vic..cekal jsem ze Fireblade bude vlajkova lod mezi GTO ale opak je pravdou :-(Citace:
Původně odeslal MK2
no fireblade by mali byt prave tie naj GTOcka ale podla mojich skusenosti sa vobec neoplati do takej karty investovat tych 500-600 Skk navyse staci ti aj obyc GTO a za tych 600 si kup poriadne chladenie nato
Ja jsem koupil GTO Fireblade
Takty 570/1250
Nevim jak jedou normalni GTO,ale ja jsem spoko...
Ale jeste musim dodat ze je tam Zalman VF700 CU
A ted je fakt ,ze nejvetsi rachot v pc delaji disky
Zalman super
Zizi
takze toto je overclock hodny slova Fireblade, aspon nieco navyse 8-)Citace:
Původně odeslal Zizi
2 ZiZi-Ty pameti si mel takhle vysoko pretaktovany i s default chladicem??Nebo se ti to podarilo takhle zvednou az se Zalmanem...Me jde totiz tedka jadro na nakejch 580,ale pameti "jen" 547(bez artefaktu),a tak jestli muzu pocitat se Silencerem naky navyseni MHz na pametech?? ???
AhojCitace:
Původně odeslal Styxer
Na original chladici sly jen na necelych 1200
Jadro zhruba stejne.
Teploty na jadru mam v klidu ted kolem 35 a pri zatezi do 60
S original chladicem bylo max nekde kolem 68
Zizi
diik....snad se mi to taky jeste zvedneCitace:
Původně odeslal Zizi
ja mam ted pri hrach max. 67....ja uz sem mel mit silencera minuly tyden,akorat je nebyly dostupny,takze by mel bejt zejtra na 100%,tak sem pak napisu jak sem dopad... :wink:
taka otazka preco sa mi GTO s R480 hlasi ako X850series?
Asi proto, že R480 se používá pro X850 a s vyplejma pipkama pro GTO(GTO2)... Moje GTO2 se taky hlásila jako X850 series, ale s Catalystama 5.11 se hlásí jako "holé" X800 GTO.
takze ked ju flashnem tak ju akurat zabijem nakolko nema pridavne napajanie co?
Asi jo, protože bez přídavnýho napájení to ta karta nedá :?
TROCHU TOMU NECHAPEM ALEBO NECHCEM POCHOPIT??!
Ked mi ATT hlasi jadro R480 a Display adapter Radeon X850, preco sa neda prerobit na 16pip
Protože plnohodnotná X850 s R480 a 16 pipelines má vždy přídavné napájení. X800GTO přestože má stejný čip ho nemá. Kartu tak pak neutáhne ani slot ve kterém je.Citace:
Původně odeslal DRACUL
hm dumam nad tym ze objednam to pridavner napajanie a aj napriek strate zaruky to tam nazvaram a flashnem
Ja zkousel ruzny biosy od Sapphire,HIS,Asus a nic jsem si nepomohl...akorat se hlasila jako 850XT(PE) nic vic nic min...furt 12p..to je jasny.NODe..ja bych tam nic nepajel,k cemu si pomuzes?Citace:
Původně odeslal NOD
stabilnejsie takty
Hm :-( to je o nicem.Spis je to nahoda,na jakej kousek kapnes.Ja videl recenzi,kde FB jel na 595/1250 a ja mam sotva 550.Kasli na to :-)
no pozri s R423 co mam teraz mam takty 610/1080 a s r480 s obyc chladicom mam 600/1150
Premyslim o vmodu.Chtel bych cca 620-650 na gpu.To je asi nerealny :-)..Kdyby alespon stala 2000kc tak to udelam hned.Ale 6000 je dost :-)
no ja to mam bez v modu len poriadne chladene s AC silencerom takzo po V mode mi pripada celkom realne tych 640-650.
Ja som teraz kupil X800 GTO od Sapphiru a ma pridavne napajanie. Znamena to,ze mam sancu otvorit dalsie pipky ?Citace:
Původně odeslal Tantalos
okrem pridavneho tam chybaju aj rezistory ci co to je takze pripajkovanie pridavneho nestaci !!!!! na nete to uz dakto skusal a odpalil grafu ..Citace:
Původně odeslal NOD
Uz si nepametam kde sa o to pokusali... :roll:
porovnaj si PCB :roll:
!!!!!
http://www.xbitlabs.com/articles/vid...-x800gt_3.html
http://www.tweak.pl/ilustracje/radeo...adeon512_2.jpg
PLS HELP :roll:
potrebujem bios sapphire X800gto2 - ten povodny 12pipkovi, stratil som zalohu stareho a kartu idem reklamovat :-(
ak niekto moze tak na luky@iart.sk pls
dik
thaks to Vykuk :-) , uz to mam 8-)
Zdravím všechny,
chci teď kupovat novou GK, ale nevím jestli jít do x800GTO nebo počkat až budou v obchodech x1600xt.... prosím o radu, díky moc. Cena je tak nějak na stejno, tak vůbec nevím.
Zkus to GTO-čko,Citace:
Původně odeslal Pippin
je to dobrá karta, s tím čekáním, to bys mohl čekat do nekonečna...
N. 8-)
Díky za odpověď, já bych jí bral, ale kámoš mi tvrdí ať si jí nekupuju, že pokud nemá pixel shader 3.0, tak že to nemá cenu... ale já nevim no :( Gamesy už moc nepařím, ale občas to zapnu, nepotřebuju žádný high tech, ale když už vrazim 6000,- do grafiky, tak bych rád aby čas vydržela... prý se bez pixel shaderu 3.0 nespustí ani nový 3d mark 2006?Citace:
Původně odeslal Normik
3dmark neni secko a podla mna v hrubej sile je X800gto silnejsia to ze nema P.S.3 tak to aspon mne osobne moc nevadi lebo pokial nemam hry urcene len na P.S. 3 tak mi to nevadi.
Takovej lama dotaz dostanu vetsi vykon kdyz pujdu do X800XL nebo pretocim X800GTO ?
Uz se to tu hodne premylalo, ale jde tedy prehratim biosu odemknout tech 16 pipek na X800 GTO sapphire fireblade? Na karte je konektor, predpokladam pro pridavne napajeni (mensi nez disketovkovy), takze s pripadnym dokoupenim redukce a zapojenim by to melo jit, pokud problem neni nekde jinde, to sem tu ovsem nikde nezahlid, takze jak?
NEPUDE!!!! ONLY X800GTO2@X850XT :wink:Citace:
Původně odeslal HollyG
O jaka obsahla odpoved ;-)Citace:
Původně odeslal dexxnarsil
Vedel by nekdo neco vic? Treba ze tam nejsou nejaky soucastky tak? Tohle takovy vykrik do tmy...
a ak ti tam chybaju tak ich tam pripajkujes alebo co? Polda mna odpoved ze to NEPOJDE bohate staci.Citace:
Původně odeslal HollyG
Tobe odpoved "NEPUDE!!!! " prijde jako by vedel ze tam ty soucastky nejsou? Me ne, aspon z ty odpovedi to zrovna poznat neni...Citace:
Původně odeslal tomase
Proste to neres..nejde to...pokud si chces neco precist tak zde:Citace:
Původně odeslal HollyG
http://www.techpowerup.com/articles/...ng/vidcard/127
Karta musi mit pridavny napajeni(myslim to 6-pin na konci,ne to pidi 2 pin na nakej fan) ty spravny eFka a hlavne jdou jen ty GTO2 Sapphire a Powercolor GTO...
mna nezaujima ci tam tie suciastky su alebo nie su. Mna zaujima co je uvedene v testoch, recenziach a diskusiach na forach, kde to odtestovalo vela (skusenejsich a technicky zdatnejsich ako ja a zrejme aj ty) ludi a tym to pre mna hasne. Nejde, nejde...Citace:
Původně odeslal HollyG
nechapu, proc ti nestaci ze to NEPUDE!!!!! , jako ikdyz ti tu vypisu, proc to nepude tak co ztoho? stejne stim nic neudelas. navic staci prolizt internet a zjistli bysis uz sam proc to NEPUDE !!!!, ale myslim, ze porad doufas, ze to nakonec prece jen nejak pude ;D , PROSTE ZAPOMEN NATO NEPUDE TO !!!! ;DCitace:
Původně odeslal HollyG
abys nerek no tak mrkni sem :wink:
http://www.svethardware.cz/art_doc-A...6007851DF.html
Protoze se zkusenostma na forech kdyz nekdo odpovi proste ze to nepujde a nic k tomum, tak nekde neco zaslech a to posila dal a sam o tom vi kulovy. To evidentne neni tento pripad, diky za oba odkazy, ted uz je to jasny...
LOL
Ludia ked uz to tu preberate niekde som "videl" daco o modovani tejto karticky Connect3D X800 GTO http://www.pureoverclock.com/article24-2.html
Uz to mam ...
Je to asi o stasti ... http://www.techpowerup.com/articles/.../vidcard/127/4
Connect3D pouziva r423 ...
http://www.vr-zone.com.sg/?i=2891&s=8
EDIT:: Nieje tu 100% zaruka ako pri GTO2 ale tento pomer asi hovori za vsetko:-(Citace:
Success 134 : 63 Failed (last update Dec 1st 2005).
BTW Mate niekto tuto kartu ?
U nikoho z fora ani v CR som ju este nevidel ... poradte nejaky E-Shop kde by platila 14-dnova zaruka vymeny tovaru .. :roll:
:mweheh:
:roll:Citace:
Původně odeslal paik
Predpokladam, ze tohle jsi necetl:
Citace:
# zákaz spamování a postování extrémně krátkých postu typu "jj", smajlík či jiné citoslovce a přitakávání(posty bez informační hodnoty)!
# uživatel by se měl zdržet jakýchkoliv OFF TOPIC příspěvků, které pouze znesnadní a znepřehlední diskutované téma. Moderátoři budou takové příspěvky mazat. Prosím važte každý přispěvek, který odesíláte.
A proc sis to nepotvrdil sam? Znas www.google.com? Kdyby ses tam koukl, urcite to najdes, a pravdepodobne by to zabralo min casu nez psani tvych nezbytnych prispevku ,]Citace:
Původně odeslal HollyG
To sharker: leda, že by ti ji někdo dovezl, protože u nás se connect3d neprodává. V německých eshopech v podstatě běžná karta.
tak sry no,ale kdyz nekdo neco tak jednoduchyho jako "nepude to" nedokaze na 3x pochopit, musim vyjadrit svuj nazor :wink:Citace:
Původně odeslal Zilla
a k tematu: kdyz clovek nema gto2, tak si myslim ze nema cenu zkouset laborovat, akorat vyk**vi kartu, lepsi je jit do gf 6800gs nebo gt a nataktovat.....vykon +- uplne stejnej...., a nejsem zastance ani ati ani nvidie aby nevznikaly nejaky sumy...
136 vs 63 mi pripadalo byt dostatocnych skoda ze sa ten connect v cr nepredava ... zaujimala by ma este cena ci ma vobec vyznam "uvazovat"o tej x800GTO by coonecd3D ... :roll:
alebo aj takto sa da ;)
http://cgi.ebay.com/New-Connect3D-Ra...QQcmdZViewItem
lol a zaruka v prde** :lol:Citace:
Původně odeslal tomase
No hlavny problem je dostat to do CR/SR ze ? :wink:Citace:
Původně odeslal Sharker
za tie prachy sa mozem na zaruku vytotoCitace:
Původně odeslal Sharker
janko > dostat to do CR/SR je ten najmensi problem..
Si si isty ? Viem ze uz je v CR/SR paypal .. ale stale musis pocitat s clom, dph a postovnym. Ja to rozhodne ako najmensi problem nevidim, ale asi mas dlhodobe skusenosti a vies ocom rozpravas no.Citace:
Původně odeslal tomase
postovne - zavisi na vahe. za takuto kartu cca 20$. CLO a DPH prave studujem, ake podmienky musis splnat aby si neplatil ani jedno z nich... viac v sekcii REKLAMACE a §Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
lol myslim ze pod 5000 sk to asi nebude (posta/clo) inak ...aka je zaruka ze karta skutocne ide na 16pip a ze je "vporiadku" ??? Ja by som to neriskoval ...
add posta/clo http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?p=1015482#1015482Citace:
Původně odeslal Sharker
add zaruka > ak ebay neveris to je tvoj problem. Ti co mu veria su spokojni uzivatelia s vecmi za cenu o ktorej sa tu moze ludom iba zdat
aka je rozumna prevadzkova (pri hrani) teplota tejto karty? Kamosovi pecie na 88 stupnov, je v reklamacii. Chybicka, alebo je to normalne?
Já jsem měl teď chvíli X800GTO než mi dorazila X1800 a na vodě jsem jí honil stabilně i při hrách 630/1210 a teploty měla v klidu 30° a v zátěži kolem 45°.
Teď jí má kámoš dal na ní Zalmana a honí jí stabilně 600/1200 a teploty 41° a v zátěži kolem 63° .
Takze s toho usudzujem ze 88 je tazky overburn a reklamacia by mala byt vybavena kladne. Po 15tich minutach hrania mu totiz resetne komp. Neviem aky ma prievan v case, ale cakal by som od toho pasivu troska lepsie vysledky.Citace:
Původně odeslal LosDatlos
máš recht, moje odemčený GTO2 na 550MHz dá maximálně 60C (je na něm sice Primecooler, ale zase je to docela slušně přetočený)...
88C je skoro provozní teplota u přetočené nV6800GT
oplati sa mi menit chladic ked teploty pri zatazi mi nevystupuju nad 60C , lebo nemozem dosiahnut vyssie takty ako 520/1100. bude mat na to lepsi chladic vpliv. /neberiem ohlad na hluk/
pozri to co mam ja v popise a to nejde cez 60CCitace:
Původně odeslal DRACUL
mam Sapphire X800GTO puvodni chladic byl des dnes jsem koupil Primecooler Alu a teploty se zlepsily i oc na 600/550 ALE karta divne piska nebo vydava zvuk proste.. je to hlavne pri 3Dmarkech a v Ati tool pri testu artefaktu...
jinak obraz a vetsina her nic.. ale treba v menu FEAR taky. nevite cim by to mohlo byt? ZDOJ.. jo jinak to dela i na zakladnich taktech.. teplota max 63C
mam vyzkouseno ze na 75C hazi chyby.. uvitam cokoliv. dik
Tak mozna jen tak pro pobaveni.
Powercolor prodava X800 GTO, ktera ma 16 pipelines, vsechny jsou funkcni, ale stejne musi mit na strankach ve spec. napsano pouze 12 pipelines :lol:
http://www.elitebastards.com/forum/v...ic.php?t=13109Citace:
It seems ATi is not happy with Tul's release of PowerColor X800 GTO16. The reason behind is number of pipelines. They [ATi] forced Tul to rewrite pipeline specifications on their product page. Instead of 16 it now reads 12. The fact of the matter is PowerColor X800 GTO16 sports and will always sport 16 of those. I would like to stress out that hardware as well as the box will not change. The only thing that changes is the virtual number of pipelines on PowerColor's website. Conclude the rest yourself.
PowerColor X800 GTO má 12 pipelines a 350MHz paměti. PowerColor X800 GTO16 má fyzicky 16 pipelines a 500MHz paměti, ale ATi se nelíbí, že PowerColor použil označení GTO (určené pro karty se 12ti pp) pro kartu s 16pp. Je to totéž jako se Sapphire X800GTO2. Tam to pro změnu Sapphire vyřešil BIOSem. Jinak PowerColor X800 GTO16 je jen přejmenovaná X800XL (R430, non VIVO, 2ns RAM)Citace:
Původně odeslal Masster
Nieco podobne ako Jetway 9550xt - na krabici 300/250 v skutocnosti 500/300 (9600xt)Citace:
Původně odeslal Masster
kua nedavno jsem si koupil X800XL a ted koukam ze maj vsude uz nabizej X800GTO2
Hups... a 16pp je zpět :-)
http://www.powercolor.com/main_product_detail.asp?id=96
edit: a je tam zpět 12. Jak tohle dopadne :roll:
Měl bych takový specifický dotaz: existuje u X800 GTO možnost, jak narvat do BIOSu karty tabulku řízení ventilátoru (viz příloha). Everest mi hlásí, že ta "moje" (X800 GTO2) má jako řídící obvod LM63, který se řídí 8-poziční tabulkou. Ty hodnoty (teplota) mají být viditelné jako obyčejné hexačíslo a za sebou, leč prohlídka BIOSu dopadla neúspěšně. Nezabýval se tím někdo ?