-
Re: vase OSOBNI zkusenosti s LCDs 19"+
Citace:
Původně odeslal Aradan
Viewsonic je predni vyrobce LCD z hlediska technologickeho vyvoje. Rozhodne patri mezi ty nejrychlejsi na trhu.
No pokud muzu rict svuj postrech, tak v normalnich LCD, je IMHO spicka LG, do nejakych 50kKc urcite. Jediny co mi vadi, je, ze ty jejich pekny LCDka vidim jen na vystave, prodavat jsem je nikde nevidel.
(Viewsonic si dela ty panely sam? To se mi fakt nezda)
-
Vzhledem k situaci, kdy je asi už asi nemožné koupit lepší 19" CRT monitor a koupit něco z druhé ruky je opravdu o štěstí a nerad bych měl za půl roku o 26kg el. odpadu navíc ;-) , jsem začal uvažovat o LCD.
Prošel jsem tímhle threadem, ale pořád je asi pravda, že u LCD jde asi o nejlepší poměr kompromisu, za ještě přijatelnou cenu. Hledal jsem v aktuální nabídce prodejců a vyšel mi zatím jeden kandidát od Aceru, který ale nepatří k mým nejoblíbenějším značkám. Jedná se o model Acer AL1951Cs a konkrétně od tohoto prodejce. Sice monitor vyjde skoro o 300.- dražší, než v jiném obchodě, ale chci do toho jít z důvodu, že ručí za to, že monitor nebude vykazovat "vadné body". Nikdo jste tady zatím tuhle řadu (As, Bs, Cs) nekomentoval, a proto chci požádat, máte li s ním někdo jakoukoliv zkušenost, tak prosím sem s ní.
-
Citace:
Původně odeslal flash
Vzhledem k situaci, kdy je asi už asi nemožné koupit lepší 19" CRT monitor a koupit něco z druhé ruky je opravdu o štěstí a nerad bych měl za půl roku o 26kg el. odpadu navíc ;-) , jsem začal uvažovat o LCD.
Prošel jsem tímhle threadem, ale pořád je asi pravda, že u LCD jde asi o nejlepší poměr kompromisu, za ještě přijatelnou cenu. Hledal jsem v aktuální nabídce prodejců a vyšel mi zatím jeden kandidát od Aceru, který ale nepatří k mým nejoblíbenějším značkám. Jedná se o model Acer
AL1951Cs a konkrétně od tohoto prodejce. Sice monitor vyjde skoro o 300.- dražší, než v jiném obchodě, ale chci do toho jít z důvodu, že ručí za to, že monitor nebude vykazovat "
vadné body". Nikdo jste tady zatím tuhle řadu (As, Bs, Cs) nekomentoval, a proto chci požádat, máte li s ním někdo jakoukoliv zkušenost, tak prosím sem s ní.
Ja o nem taky uvazuju.Vypada dosti dobre (jak kvalitne,tak i funkcne).Uz je ale i novejsi verze AL1951Ds jeste o neco lepsi...Zatim jsem ho ale jeste nevidel v prodeji.
http://www.acer.cz/acereuro/page4.do...crc=1315990416
-
Citace:
Původně odeslal flash
Prošel jsem tímhle threadem, ale pořád je asi pravda, že u LCD jde asi o nejlepší poměr kompromisu, za ještě přijatelnou cenu. Hledal jsem v aktuální nabídce prodejců a vyšel mi zatím jeden kandidát od Aceru, který ale nepatří k mým nejoblíbenějším značkám. Jedná se o model Acer
AL1951Cs a konkrétně od tohoto prodejce. Sice monitor vyjde skoro o 300.- dražší, než v jiném obchodě, ale chci do toho jít z důvodu, že ručí za to, že monitor nebude vykazovat "
vadné body". Nikdo jste tady zatím tuhle řadu (As, Bs, Cs) nekomentoval, a proto chci požádat, máte li s ním někdo jakoukoliv zkušenost, tak prosím sem s ní.
Opět klasický TN displej se všemi nevýhodami TN. K tomu cena blížící se slušným PVA/MVA (jako FSC P19-2). Šílený velký jas, s tím budou velké problémy. I na TN udávané rovnou dost nízké úlhy, takže úhly budou asi hodně mizerný. Já bych takový LCD nevzal ani za 7k.
Pokud někomu nevadí TN a chce na tom pouze hrát, tak by se o tom modelu dalo uvažovat, ale jinak ruce pryč.
To už raději http://www.alzasoft.cz/DetailPage.as...CatId=18843374
Parametrově vypadá moc dobře, ale neviděl jsem v reálu, takže se chce nejprve podívat. Ale je to nejlevnější LCD, které je dle parametrů ok (není to TN, slušná odezva, dobrý konrast, žádný šíleně vysoký jas).
Docela by mě zajímal názor někoho na tu Belineu, kdo ji viděl a může porovnat s dalšími dražšími dobrými LCD (jako FSC P19-2, Samsung 193P+, 970P, Eizo S1910). Známí se mi často ptají na to jaký vzít LCD a když nechtějí dát 13k+ za osvědčené modely, tak abych věděl podle osobních zkušeností, zda je ta Belinea k doporučení.
-
Našel jsem na fóru na grafice 2 lidi co maj tu Belineu. Brali jí při rozhodování mezi Samsungem 970P a FSC P19-2, když neměli tolik peněz a jsou s ní spokojený. Ovšem žádné přímé srovnání s 970P a P19-2.
-
Citace:
Původně odeslal MlokCZ
Opět klasický TN displej se všemi nevýhodami TN. K tomu cena blížící se slušným PVA/MVA (jako FSC P19-2). Šílený velký jas, s tím budou velké problémy. I na TN udávané rovnou dost nízké úlhy, takže úhly budou asi hodně mizerný. Já bych takový LCD nevzal ani za 7k.
Pokud někomu nevadí TN a chce na tom pouze hrát, tak by se o tom modelu dalo uvažovat, ale jinak ruce pryč.
To už raději
http://www.alzasoft.cz/DetailPage.as...CatId=18843374
Parametrově vypadá moc dobře, ale neviděl jsem v reálu, takže se chce nejprve podívat. Ale je to nejlevnější LCD, které je dle parametrů ok (není to TN, slušná odezva, dobrý konrast, žádný šíleně vysoký jas).
Docela by mě zajímal názor někoho na tu Belineu, kdo ji viděl a může porovnat s dalšími dražšími dobrými LCD (jako FSC P19-2, Samsung 193P+, 970P, Eizo S1910). Známí se mi často ptají na to jaký vzít LCD a když nechtějí dát 13k+ za osvědčené modely, tak abych věděl podle osobních zkušeností, zda je ta Belinea k doporučení.
Takže ta Belinea třeba ZDE , FSC P19-2 je prostě pomalá, Samsung 970P co jsem četl tak lidi hodně brečí kvůli podsvícení a stabilitě stojanu, Eizo S1910 v testech nic moc, pomalé a navíc nejdražší.
Ta Belinea je sice ošklivá, používá panel AU-Optonics, ale za ty prachy jestli je opravdu dobře použitelná ve hrách, by možná mohla být neodolatelná ;-) .
Ještě pozor na starší recenze -
Citace:
Původně odeslal belinea.cz
5. 12. 2005
Belinea 10 19 20 v novém kabátě
LCD panel 10 19 20 je v novém designu a s vylepšenými parametry. Hlavním změnám došlo ve vylepšení paramtrů a to odezva z 25ms na 8ms a kontrast z 700:1 na 1000:1. Integrované reprodukotry, panel otočný o 90° a výškově nastavitelná noha zůstaly zachovány.
-
No ono asi záleží ta pomalost jak pro koho. Mě subjektivně přijde S1910 rychlá dost a je to pro mě etalon dostatečné rychlosti, vše co je rychlejší nebo stejný je ok. Někomu to možná stačit nebude ta rychlost, pokud někdo nedělá nic jiného než hraje.
Mě přijde rychlostně ok i FSC P19-2, nejsem prostě žádný pařan, hraju málo.
Mám ještě starší Samsung 193P (bez plus), ten je už opravdu pomalý i na mě. Ale podsvícení má ok a i když jsem viděl si lidi stěžovat na podsvícení u 970P, tak co jsem viděl u levnějších LCD (převážně TN), tak tam je skoro vždy podsvícení mnohem horší.
Ono podsvícení je problém téměř všech LCD, zatím úplně perfektní jsem viděl pouze na panelech od Eiza. To ale neznamená, že u těch ostatních je to až tak tragické (vidět je to většinou jen na černém pozadí).
A k S1910, v testech je opravdu pomalé (oproti konkurenčním PVA/MVA panelům), ovšem v praxi bych řekl podle subjektivních pozorování, že vůbec tak pomalé není jak píšou v recenzích (pro muj subjektivní pocit když jsem zkoušel doom3, quake 3 arenu a pár dalších her, tak nemůžu k rychlosti říct žádnou výtku). Kvalita obrazu je o třídu lepší když srovnám se všemi o něco levnějšími konkurenty (především lepší podsvícení, barvy včetně nastavení barevných profilů a kontrast - ten když vezmu u S1910 že je 1:1000, tak mě přijde u ostatních konkuretnů , že 1:1000 není ani náhodou). A o moc dražší taky neni.
Obecně k rychlosti, doporučuju neřídit se recenzemi a někde si panel vyzkoušet. Je to hodně o subjektivním pocitu u té rychlosti.
Všechny ty modely, kromě Belinei jsem viděl v reálu, FSC P19-2 a S1910 jsem měl alespoň měsíc na stole dlouhodobě, Samsungy jsem viděl jen chvíli.
Takže u všech mám dobrou představu, jak na tom jsou, akorát tu Belineu jsem neviděl zatim vůbec, proto mě zajímalo srovnání od více lidí a názory lidí, kteří mají zkušenosti s těmi dražšími modely, především S1910 (co je tady v diskuzi jsem četl, ale moc toho tu k té Beline není)
-
Citace:
Původně odeslal flash
Takže ta Belinea třeba
ZDE , FSC P19-2 je prostě pomalá, Samsung 970P co jsem četl tak lidi hodně brečí kvůli podsvícení a stabilitě stojanu, Eizo S1910 v testech nic moc, pomalé a navíc nejdražší.
no a jaky panel pouzivas ty, resp. jaky bys doporucil? vicemene sdilim tyto nazory a popravde se mi zatim nepodarilo narazit na kvalitni pva panel s rychlosti do 10ms a kdyz uz na nejaky narazim, tak ma zvrhly ovladani pres soft jako 970P apod
-
Vnimanie rychlosti odozvy je vyrazne subjektivne, odporucam si najprv vyskusat LCD u nejakeho kamosa, alebo v obchode. Ja som presiel z 19" CRT Iiyama na to co mam v podpise akurat pocas hrania HL2 a mozem povedat ze absolutne ziaden problem som nezaznamenal. Kazdy ma ine oci a mozog.
-
Je vůbec něco alespoň papírově rychlejší než 970P? teda mva nebo pva?
btw: já poznám mazání právě i na tomto monitoru :-( (je ale pravda že ne ve všech hrách) nejhorší jsou přechody z bílé do tmavé či naopak
-
Citace:
Původně odeslal Bomba
Je vůbec něco alespoň papírově rychlejší než 970P? teda mva nebo pva?
btw: já poznám mazání právě i na tomto monitoru :-( (je ale pravda že ne ve všech hrách) nejhorší jsou přechody z bílé do tmavé či naopak
Pravděpodobně není (aspoň já o žádném modelu nevím).
To máš docela smůlu, že ani 970P ti rychlostně nestačí. Nebo já mám štěstí, že to tak nevnímám a že mi naprosto stačí o chloupek pomalejší Eizo S1910.
-
Chcel by som si kupit nejake to lcd 19" a z tohto threadu som vycital ze najlepsie lcd za cca 14000SK s dph(moj cenovy strop) je belinea 10 19 20. Aj ked su od nej rychlejsie lcd, avsak su to TN a tieto sa asi neoplatia, ci na hranie hier ano?? ale na pozeranie filmov a pracu s grafikou nie?
LCD chcem pouzivat najme na hry ( CS:) ) a pozeranie filmov. Co ma u tej belinei strasi, je prave pozeranie filmov, je to az take strasne?? Alebo sa to da nejak zlepsit? (jas,kontrast, podsvietenie,alebo ja neviem co). Samozrejme, ze chcem mat panel s rychlou odozvou, ale chcem aj aby mal pekne farby, atd. da sa zohnat nieco take za 14000?
EDIT: a este sa mi k tomu ten lcd panel zda dost skaredy z obrazkov:(
-
Mě by zajímal tenhle Samsung SyncMaster 940FN, je to PVA, 8ms, pivot a i když je to samsung, tak má čudlíky! :mweheh:
Zajímalo by mě jak na tom ve skutečnosti je s odezvou a podsvícením, na které nadává hodně lidí u 970P...navíc se mě docela líbí.
-
Este jedna vec k tej belinei 10 19 20. Videl som rozne fotky na nete, na jednych ma na prednej liste repro a je dost hnusna a ta druha ma len tenky pasik plastu a je celkom pekna:) tak aka je vlastne ta belinea 10 19 20?? alebo su nejake revizie???
-
Citace:
Původně odeslal UnderT
Este jedna vec k tej belinei 10 19 20. Videl som rozne fotky na nete, na jednych ma na prednej liste repro a je dost hnusna a ta druha ma len tenky pasik plastu a je celkom pekna:) tak aka je vlastne ta belinea 10 19 20?? alebo su nejake revizie???
Jestli se nepletu, tak ta "hnusná" je ta rychlejsí=nová.
-
Citace:
Původně odeslal flash
Jestli se nepletu, tak ta "hnusná" je ta rychlejsí=nová.
Tak to je potom v... Nechapem ako moze normalny managment firmy vymysliet nieco take, ze lepsiemu lcd daju horsi dizajn?!
-
Nasiel som nejaky Acer AL1952 ale nikde ziadnu recenziu:(
http://www.acer.co.uk/acereuro/page9...crc=4213652647
Podla specifikacii nemusi byt az taky zly, ale asi nikto z vas ho este nevidel co?:(
-
Citace:
Původně odeslal flash
Mě by zajímal tenhle
Samsung SyncMaster 940FN, je to PVA, 8ms, pivot a i když je to samsung, tak má čudlíky! :mweheh:
Zajímalo by mě jak na tom ve skutečnosti je s odezvou a podsvícením, na které nadává hodně lidí u 970P...navíc se mě docela líbí.
Ak nieco o nom zistis tak napis, vyzera celkom pekne a ani ta cena nie je zla aj ked som nasiel lepsie, ale zatial len v nemecku:( .Dufam ze sa bude dat zohnat aj na slovensku, ak bude dobry
EDIT: nasiel som tohto samsunga v cenniku jednej firmy rovno u nas v SNV ale stoji az 16600Sk:(
Aj by som ho kupil,len sa bojim ze to bude zas nejaky z mojich sprostych napadov, na ktore doplacam svojou hlupostou:) Kupim ho bez precitania recenzie a stavim sa ze to bude najnepodarenejsi model samsungu v jeho historii:D
-
Samsung SyncMaster 940FN je LCD na ktore som cakal. pohla sa priaznivim smerom i cena, asi si ho kupim, este hladam info po internete.
nasiel som ho i tuto http://www.x-computers.sk/cennik.htm za 16 243,-
-
Už jsem ho chtěl objednat, ale dočetl jsem se na jednom ruském fóru, že má display AU-Optonics :eek: . Sakra, já myslel že je to pro Samsung konkurence? Jinak prý opět asi největší neduh podsvícení - světlejší rohy. Nějaký objektivní test by nebyl od věci.
-
Citace:
Původně odeslal flash
Už jsem ho chtěl objednat, ale dočetl jsem se na jednom ruském fóru, že má display AU-Optonics :eek: . Sakra, já myslel že je to pro Samsung konkurence? Jinak prý opět asi největší neduh podsvícení - světlejší rohy. Nějaký objektivní test by nebyl od věci.
A v čem soudíš, že to konkurence pro Samsung není? :) Resp. jaký by měla mít Belinea panel, aby konkurencí byla? Totožný panel AUO je užit i v mnohem dražším modelu ViewSonic VP930 ;) Resp, proč je AUO horší?
A ad model Samsung 940Fn - doporučuji pohledat na webu, jaké má podsvícení tento typ... Možná se budete divit. Belinea je proti němu zlatá.
Ahoj Pt
Jo a nemáte někdo reference na NEC 1970NX (S-IPS, 800:1, 250 cd, 18ms)??? Chci něco univerzálního s důrazem na fotky...
-
Citace:
Původně odeslal -pt-
A v čem soudíš, že to konkurence pro Samsung není? :) Resp. jaký by měla mít Belinea panel, aby konkurencí byla? Totožný panel AUO je užit i v mnohem dražším modelu ViewSonic VP930 ;) Resp, proč je AUO horší?
A ad model Samsung 940Fn - doporučuji pohledat na webu, jaké má podsvícení tento typ... Možná se budete divit. Belinea je proti němu zlatá.
Soudím podle toho, že Samsung sám "panely" vyrábí a proto snad nemá důvod nevyužít vlastní výrobní kapacitu a pod svou značkou prodávat přímou konkurenci? Nebo jsem snad něco špatně pochopil? Jinak Belinea se svou cenou rozhodně dobrá konkurence je a nechápu proč by měla mít jiný panel, když je u ní nejhorší vlastnost to, jak vypadá
Mimochodem snad jsem nikde nenapsal že je AUO horší. Jestli si našel na webu něco víc o 940FN, tak sem hoď odkaz. Já jsem za polsedních několik dní o tom monitoru moc informací nenašel.
Vzhledem k tomu, že ještě dodáváš, že Belinea (myslíš Belinea 10 19 20?) je proti 940FN "zlatá", předpokládám že jsi oba monitory měl možnost někde vidět a srovnat jejich parametry v reálu. Potom nám tedy napiš nějaké důvody po kterých jsi došek k tomu tvrzení. Osobně se potřebuji nejlépe do pondělka rozhodnout a tak uvítám důležité fakta ;) .
Co se týká toho ViewSonic VP930, tak není zase o tolik dražší....
-
Citace:
Původně odeslal flash
Soudím podle toho, že Samsung sám "panely" vyrábí a proto snad nemá důvod nevyužít vlastní výrobní kapacitu a pod svou značkou prodávat přímou konkurenci? Nebo jsem snad něco špatně pochopil? Jinak Belinea se svou cenou rozhodně dobrá konkurence je a nechápu proč by měla mít jiný panel, když je u ní nejhorší vlastnost to, jak vypadá
Mimochodem snad jsem nikde nenapsal že je AUO horší. Jestli si našel na webu něco víc o 940FN, tak sem hoď odkaz. Já jsem za polsedních několik dní o tom monitoru moc informací nenašel.
Vzhledem k tomu, že ještě dodáváš, že Belinea (myslíš Belinea 10 19 20?) je proti 940FN "zlatá", předpokládám že jsi oba monitory měl možnost někde vidět a srovnat jejich parametry v reálu. Potom nám tedy napiš nějaké důvody po kterých jsi došek k tomu tvrzení. Osobně se potřebuji nejlépe do pondělka rozhodnout a tak uvítám důležité fakta ;) .
Co se týká toho ViewSonic VP930, tak není zase o tolik dražší....
Mno, jsem v podobné situaci jako Ty... Taky potřebuji vybrat něco v brzkém termínu :confused: Ad AUO... Samsung má PVA, AUO pak MVA... Kde jsou rozdíly, ví asi jen někde v TOP managementu obou firem a mají to v sejfech. Na vlastní oči jsem měl možnost vidět pouze onu Belineu a to "křížové podsvětlení" v rozích jsem skoro nezaznamenal... Jen z hodně ostrých úhlů a musel jsem se snažit to vnímat - to vše navíc pouze u blackscreenu. Na ploše to nezaznamenáš. Každopádně s podsvětlením u ní problémy nejsou. Co se týče Samsungu, našel jsem pouze uživatelská review. Žádná recenze snad ještě není (bohužel). V obchodě Ti ho taky nikdo neukáže, páč pokud ho nechceš koupit, obchodník Tě "dlabe". Nenaskladní! Ale co jsem obecně slyšel (četl), tak Samsungy mají problémy s podsvícením obecně... A ad cenový rozdíl Belinea 101920 (mimochodem 101915 je to samé za cca 8tisíc bez DPH v jiném obalu) vs VP 930. 8600 bez daně vs 11400 bez daně mi celkem jako rozdíl příjde.
Jinak konkrétně u toho Samsungu 940Fn - uživatelé si stěžovali na nedokonale podsvětlený displej, navíc ty samé vysvítající rohy, jako je tomu v případě Belinei a navíc na to, že jim neseděl panel přesně v šasi (nekvalitní zpracování).
Tady je pár screenshotů: http://www.prad.de/board/thread.php?...tuser=0&page=3
Když si to projedeš, najdeš více názorů. Jinak na MVA měnil nějaký týpek tu Belineu za ten Samsung a co jsem pochopil, tak kromě možná lepšího úhlu pohledů hodnotil oba panely jako +- totožné...
Asi tak mno
Ahoj Pt
-
Mno a navíc jsme se možná asi i špatně pochopili... Jestli jsi tedy psal o tom, že onen Samsung 940Fn má podle oněch ruských stránek v sobě užit panel AUO? Já myslel, že mluvíš o Belinei, která používá panely AUO. Jinak to prosvítání rohů je typická vlastnost matric AUO.
Pt
-
Díky za odkaz, to vypadá že nakonec skončím u klasiky FSC P19-2, nebo ještě počkám, protože přibývají nové hodně zajímavé modely - Nec 20WGX², za zajímavé ceny. Jen velká škoda, že to není 19".
-
Citace:
Původně odeslal flash
Díky za odkaz, to vypadá že nakonec skončím u klasiky FSC P19-2, nebo ještě počkám, protože přibývají nové hodně zajímavé modely -
Nec 20WGX², za zajímavé ceny. Jen velká škoda, že to není 19".
Mno, další dobře psané recenze a odkazy na LCDčka jsou na:
www.prad.de
www.mva.pl (tam jsem se pomalu naučil rozumět pošltině :) )
Mno a ad ta P19-2. Tento model zní opravdu zajímavě. Nicméně škoda, že český obchodník je pěkná sv.ně. U nás se pohybuje jeho cena někde kolem 12800 s DPH a v De je k mání za cca 10800 s daní. LOL. Za 12800 ať si ho nechají. Navíc prý ve hrách je velice slabý a video se taky moc nevyvedlo (matrice AUO to zvládaji s overdrive lépe). A že se před ním dá opalovat i na nulové nastavení jasu, tak nevím. Kolega si na to taky stěžoval, ale pak prý to přehodil do sRGB modu a už je to lepší. Otázka toho, jak je asi člověk zvyklý (i ve filmech i hrách). Na prad.de je nicméně srovnáván P19-2 s Belineou 101920 - ovšem ta je v jiné ceně. Takže stýle inklinuju k ní. Mno, ještě snad ten NEC 1970NX s S-IPS technologií. Odezva 18ms na S-IPS by měla být srovnatelná s 8-12ms na VA i TN panelech. Tak nevím... A na barvy a úhly pozorování je nejlepší právě S-IPS technologie. Jenže nikde mi ho zatím nedokázali předvést na prodejně, páč ho nikdo neobjedná... Lol, jak u blbých... A tak si tady žijem.
Pt
Jo a tady dodávám ještě srovnání majitele, jež měl Belineu a měnil kvůli bad pixelům na Belinei za zmiňovaný Samsung 940Fn:
http://www.mva.pl/forum/viewtopic.ph...r=asc&start=15
-
Povedne som si chcel kupit samsung 940fn, ale kamos ma presviedca aby som si na hry kupil radsej hyundai L90D+. Je nejaky lepsi monitor ako tento, tak do 16000?? Monitor chcem pouzivat hlavne na hry a sem tam filmy.
Pripadne je lepsi tento model alebo Hyundai Q90U?
-
a co tenhle BenQ
BENQ 20" LCD FP 202W
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php...=110&zbo=30741
na barvy kašlu :-)
má někdo?
-
Citace:
Původně odeslal -pt-
Mno, další dobře psané recenze a odkazy na LCDčka jsou na:
www.prad.de
www.mva.pl (tam jsem se pomalu naučil rozumět pošltině :) )
Mno a ad ta P19-2. Tento model zní opravdu zajímavě. Nicméně škoda, že český obchodník je pěkná sv.ně......
Pt
Jo a tady dodávám ještě srovnání majitele, jež měl Belineu a měnil kvůli bad pixelům na Belinei za zmiňovaný Samsung 940Fn:
http://www.mva.pl/forum/viewtopic.ph...r=asc&start=15
Tak jsem nakonec pořídil FSC P19-2 ve stříbrnočerné kombinaci. Je bez chybných pixelů ;) . Dá se na to sice koukat, ale CRT to prostě není a nikdy nebude ;D .
-
nema nekdo zkusenost s VP930? zajima me predevsim odezva v narocnych online FPS hrach.
-
Moje zkušenosti s 19": předevčírem koupen BenQ FP91G, přechod z 15" LCD, samozřejmě šok, první den to bylo krušné - zvyknout si na něco jiného a vše optimálně nastavit. Nicméně zdařilo se a nyní jsem s obrazem zcela spokojen. Filmy, hry, lahoda, plně se projeví velikost.
Jediné, co mě dostalo, byl klasický Windows desktop, prostě práce ve Win. Vše bylo šíleně malé. Zvětšil jsem si písmo i DPI - vyřešeno, nativní rozlišení jsem samozřejmě ponechal.
Takže moje zkušenost - filmy hry super, ale ve Win je to trochu složitější. Nemyslím si, že bych měl problém s očima a malými písmeny, ale na 1280*1024 se to prostě nedalo a bohužel je nutno se nativního rozlišení ve Win držet (ve hrách ovšem nikoliv a nic není poznat).
-
Citace:
Původně odeslal flash
Tak jsem nakonec pořídil FSC P19-2 ve stříbrnočerné kombinaci. Je bez chybných pixelů ;) . Dá se na to sice koukat, ale CRT to prostě není a nikdy nebude ;D .
Ahoj :) Tak gratulace... :) Kde vidíš hlavní rozdíly mezi CRT a tím, co teď máš? V mazání? Anebo i jiné neduhy pozoruješ oproti CRT? Co barvy?
All: Nemá někdo zkušenosti se Samsungem 193P+?
Pt
-
Citace:
Původně odeslal -pt-
Ahoj :) Tak gratulace... :) Kde vidíš hlavní rozdíly mezi CRT a tím, co teď máš? V mazání? Anebo i jiné neduhy pozoruješ oproti CRT? Co barvy?
All: Nemá někdo zkušenosti se Samsungem 193P+?
Pt
ja sem mel doma P19-2 na test, takze pokud o nem chces neco vedet tak se ptej.Ano tenhle dispelej maze, testovan Quake 3 a Enemy Territory, mazalo to tak, ze se na to podle me neda zvyknout.Pak jsem zkousel Serious Sam 2, tam to nemazalo skoro vubec, WoW uz uplne v pohode, cim tmavsi a rychlejsi hra tim je to podle me horsi.Ostatni parametry jsou podle me celkem ok.
-
Schali, dík, ale zajímal by mne spíše model Samsung 193P+ - nemá ho zde někdo???
Díky Pt
-
Mam jeden takovej OT "Lamerskej" dotaz.
Jsou k LCD dodavany propojovaci kabely (DVI popripade D-Sub) s VGA nebo se musi vzdy dokoupit??
Moc diky za info...
-
Citace:
Původně odeslal schali
ja sem mel doma P19-2 na test, takze pokud o nem chces neco vedet tak se ptej.Ano tenhle dispelej maze, testovan Quake 3 a Enemy Territory, mazalo to tak, ze se na to podle me neda zvyknout.Pak jsem zkousel Serious Sam 2, tam to nemazalo skoro vubec, WoW uz uplne v pohode, cim tmavsi a rychlejsi hra tim je to podle me horsi.Ostatni parametry jsou podle me celkem ok.
Hral som na tomto display Call of Duty, F.E.A.R., Fable, nove NFS, teraz hram WoW...
Mazanie je subjektivna velicina, pretoze ja nemam absolutne ziadny problem. Jedine co mi trochu vadi je ze ziari ako svina a cumiet do neho vecer ked je vsade zhasnute je unavne na oci, nemozem svietit, pretoze vedla mna spi moja polovicka.
-
Lukysek: určitě se na místě zeptej prodejce. Já zatím u obou (Samsung 710T a Benq FP91G) zatím vždy oba kabely měl.
-
Citace:
Původně odeslal Jindra Hojer
Lukysek: určitě se na místě zeptej prodejce. Já zatím u obou (Samsung 710T a Benq FP91G) zatím vždy oba kabely měl.
Moc diky.
Ja chci brat 19" Acer AL1951Cs a tatovi 19" ACER AL1916AsD z Alzasoftu,tak snad tam budou kabely.Popripade jim jeste napisu mail...
-
Citace:
Původně odeslal Luk(y)isek
Moc diky.
Ja chci brat 19" Acer AL1951Cs a tatovi 19" ACER AL1916AsD z Alzasoftu,tak snad tam budou kabely.Popripade jim jeste napisu mail...
Kámo, tak obojí bych si být tebou rozmyslel!!!
1) Acer - bezkonkurenčně nejméně důvěryhodná velká značka, pročti si info na netu a přehodnoť to!
2) Koupě v Alza - Zejména tě upozorňuji na reklamace, které jsou v Alza vyhlášený a cokoliv se pokazí, čeká tě martyrium pod lidskou důstojnost o nervy. Mrkni se i do sekce Reklamace. Tam bych si nekoupil nic, pokud mohu doporučit, tak Czechcomputer.
Určitě bych po nich chtěl předvedení na místě kvůli pixelům a to snadno zjistíš i stav kabelů. Na info mailem bych nespoléhal, zejména ne z Alza, kde točej HW jak pivo v putyce a pochybuju, že by se něčím takovým obtěžovali :)
Klidně toto ber jako subjektivní postoj, ale jak říkám, pročti si reklamace a hledej zkušenosti lidí se značkou Acer. Notebooky krutá bída.
-
Citace:
Kámo, tak obojí bych si být tebou rozmyslel!!!
1) Acer - bezkonkurenčně nejméně důvěryhodná velká značka, pročti si info na netu a přehodnoť to!
2) Koupě v Alza - Zejména tě upozorňuji na reklamace, které jsou v Alza vyhlášený a cokoliv se pokazí, čeká tě martyrium pod lidskou důstojnost o nervy. Mrkni se i do sekce Reklamace. Tam bych si nekoupil nic, pokud mohu doporučit, tak Czechcomputer.
Určitě bych po nich chtěl předvedení na místě kvůli pixelům a to snadno zjistíš i stav kabelů. Na info mailem bych nespoléhal, zejména ne z Alza, kde točej HW jak pivo v putyce a pochybuju, že by se něčím takovým obtěžovali :)
Klidně toto ber jako subjektivní postoj, ale jak říkám, pročti si reklamace a hledej zkušenosti lidí se značkou Acer. Notebooky krutá bída.
No Acer mi jako nejmeneduveryhodna znacka zrovna neprijde.Je pravda ze NTB bych si od Aceru taky nekoupil,ale LCD maji celkem slusny a maji nejvetsi prodejsnost ze vsech vyrobcu (aspon loni tomu tak bylo)...Vzdyt co bych v takove cenove vysi sehnal.Uz jsem si toho procital dost a myslim ze porad lepsi nez Benq,se Samsungem to vyjde myslim si nastejno a ostatni znacky jsou budto horsi nebo lepsi ale maji horsi vlastnosti a jsou o dost drazsi...
Jinak s tema reklamacema si myslim to nebude tak zly (i kdyz Alza neni zrovna na reklamace nejlepsi-to vim),ale u LCD se stejne vetsinou jedna o vadne pixely a pokud se nektere objevi do 14 dnu,tak mam pravo na to ho bez udani duvodu vratit (pokud by nechteli,tak at se pripravi na COI)...
-
Lukysek: je to tvá věc, ale ohledně reklamací jsi idealista... výhružky ČOIkou slyšeli v Alza už tisíckrát...
Já jen pevně doufám, že pak tvůj zoufalý příspěvek nenajdu v Reklamacích... ale takových zkušeností je spousta, prostě Alza obcházet obloukem...
Hele já si třeba teď Benq koupil a je zcela v pohodě...
Ne už mlčím, koukám že jsi rozhodnutej, ale ber to jako dobrou radu zdarma :-)
Napiš pak, jak jsi s monitory spokojen
-
Citace:
Lukysek: je to tvá věc, ale ohledně reklamací jsi idealista... výhružky ČOIkou slyšeli v Alza už tisíckrát...
Já jen pevně doufám, že pak tvůj zoufalý příspěvek nenajdu v Reklamacích... ale takových zkušeností je spousta, prostě Alza obcházet obloukem...
Hele já si třeba teď Benq koupil a je zcela v pohodě...
Ne už mlčím, koukám že jsi rozhodnutej, ale ber to jako dobrou radu zdarma :-)
Napiš pak, jak jsi s monitory spokojen
njn,ja vim...To by si ale clovek pak skoro nikde nemoh nic koupit...
Kazdopadne dam vedet a diky.
-
Citace:
Původně odeslal schali
Hm, tak možná blbě vidím. Já měl právě ze hraní na tomhle LCD docela hrůzu, ale zatím jsem zkusil F.E.A.R., DOOM3, FAR CRY, NFSMW, HL2 a vždy OK. Možná QIII by ukázal víc, ale nechce se mi ho teď hledat a instalovat. Ve hrách zatím spokojenost.
Citace:
Původně odeslal -pt-
Pt
Stáhnul jsem jas na přijatelnou úroveň, barvy nastavil přez RGB a myslím, že je to docela použitelné. Podsvícení je téměř dokonalé :eek: . Přehrávání videa je taky v pohodě. To čeho jsem se bál nejméně byl úhel pohledu a to mě teď vadí asi nejvíc. Mám pocit, že i při když třeba jen kouknu zespoda, tak horní polovina obrazu začíná mít tmaší odstín, než spodní. Úplně to samé samozřejmě ze stran. Samozřejmě rozlišení 1280x1024 je na 19" oproti 17" naprosto vpořádku a větší rozteč bodů se dá taky zkousnout.
Zatím si zvykám a jsem rád, že nemusím hned nadávat ;) .
EDIT: doporučuji tento TEST
-
Citace:
Původně odeslal flash
Díky za odkaz, to vypadá že nakonec skončím u klasiky FSC P19-2, nebo ještě počkám, protože přibývají nové hodně zajímavé modely -
Nec 20WGX², za zajímavé ceny. Jen velká škoda, že to není 19".
Tak na tenhle kousek sem se dival vcera taky, bohuzel jen na netu, podle me to pomalu zacina byt to co shanim - supr obraz a supr na hry, bohuzel 20" widescreen neni podle me to pravy orechovy, absolutne nejvic by me stvalo to bocni orezani u her, v podstate bych na tom byl stejne jako kdybych si koupil 17" a to se mi zda za nakejch 17k fakt malo.ted je jen otazka jestli nekdo neprijde s 19" a stejnymi parametry, zatim to tak nevypada a stve me to.
-
2 Příloh-a(y)
Citace:
Původně odeslal schali
Tak na tenhle kousek sem se dival vcera taky, bohuzel jen na netu, podle me to pomalu zacina byt to co shanim - supr obraz a supr na hry, bohuzel 20" widescreen neni podle me to pravy orechovy, absolutne nejvic by me stvalo to bocni orezani u her, v podstate bych na tom byl stejne jako kdybych si koupil 17" a to se mi zda za nakejch 17k fakt malo.ted je jen otazka jestli nekdo neprijde s 19" a stejnymi parametry, zatim to tak nevypada a stve me to.
Takže jsem dostal informaci o novém kousku od NEC. Bude to typ NEC MultiSync LCD1990SXi, který má ale dost podobné parametry jako NEC 1970NX. Ten se teď prodává za bezkonkurenčních cca 12000,- s DPH.
Cena v zahraničních obchodech je u NEC 1990SXi kolem 580,-€.
Přikládám datasheet bohužel jako obrázky, protože limit pro pdf je 19.5 KB ;) .
-
Citace:
Původně odeslal flash
Takže jsem dostal informaci o novém kousku od NEC. Bude to typ NEC MultiSync LCD1990SXi, který má ale dost podobné parametry jako NEC 1970NX. Ten se teď prodává za bezkonkurenčních cca 12000,- s DPH.
Vypadá jako nástupce modelu NEC 1980Sxi. S 1970NX toho každopádně moc společného nemá :) Snad jen ten typ panelu S-IPS. Určení IMHO spíše jako kategorie poloprofi: 12bit gamma, štelování barev v 6ti osách... Konkurence EIZO. Prostě kousek pro grafiky jak vyšitý :) Kdyby byl za cenu toho NECu 1970NX, tak neváhám ani chvilku :) Ale za 580Euronů asi vítr... To bych se snas naučil raději žít s modelem 1970NX :D Hm, každopádně i ten už se nehorázně dlouho drží na 10ce bez DPH :(
Pt
-
Citace:
Původně odeslal flash
thx za info, je to trrochu ironie, ma papirove horsi parametry nez 20WGX, nechapu proc, cena je celkem dost podobna a pokud by byl stejnej nebo lepsi jak 20WGX, tak to do toho vrazim, ale takhle, dost casto mam pocit, ze si s nama vyrobci jen hraji.Na nejakou recenzi vsak pockam:)
-
Citace:
Původně odeslal -pt-
S 1970NX toho každopádně moc společného nemá :) Snad jen ten typ panelu S-IPS....
Pt
Myslel jsem hlavně odezvu a typ panelu. Ty vychytávky o kterých píšeš využijou rozhodně víc grafici, ale moc nedají běžnému uživateli, který se dnes honí hlavně za odezvou ;).
-
Citace:
Původně odeslal schali
thx za info, je to trrochu ironie, ma papirove horsi parametry nez 20WGX, nechapu proc, cena je celkem dost podobna a pokud by byl stejnej nebo lepsi jak 20WGX, tak to do toho vrazim, ale takhle, dost casto mam pocit, ze si s nama vyrobci jen hraji.Na nejakou recenzi vsak pockam:)
Je určen pro jiný segment uživatelů :) Těm je odezva ukradená... V tom to je... Aneb jak píše Flash, má určité vychytávky, které ostatní - zde zmiňované modely - nemají... Každopádně, NEC to koukám, rozjel...
Pt
-
Citace:
Původně odeslal flash
Myslel jsem hlavně odezvu a typ panelu. Ty vychytávky o kterých píšeš využijou rozhodně víc grafici, ale moc nedají běžnému uživateli, který se dnes honí hlavně za odezvou ;).
Mno, hele, nemáš s tím 1970NX nějakou zkušenost? Resp. s S-IPS? Zajímalo by mne, jaký je tam rozdíl mezi VA technologií... Obecně, co se chování panelu týče... Něco je na pctuningu, ale vlastní zkušenost je vlastní zkušenost...
Pt
-
Citace:
Původně odeslal -pt-
Je určen pro jiný segment uživatelů :) Těm je odezva ukradená... V tom to je... Aneb jak píše Flash, má určité vychytávky, které ostatní - zde zmiňované modely - nemají... Každopádně, NEC to koukám, rozjel...
Pt
no ja ti nevim, podle me nemas tak uplne pravdu, u toho modelu 20WGX je napsany ze je to profesionalni monitor, tady ten ma byt taky profesionalni monitor, cena obou kusu je na cesky pomery dost vysoka a velmi podobna, kdyz je odezva nekterym uzivatelum ukradena tak proc ma to 20" LCD odezvu jak 4ms TN a proc to neni mozny dosahnout u te 19"?
-
Tak jsem dnes koupil 19" Acer AL1951Cs (4ms) a zatim to vypada solidne.
Musim si akorat trochu zvyknout,protoze oproti CRT je to opravdu jinaci (hlavne ten muj starej smejd CRT byl fakt hruza).
Jinak zatim zadny vadny pixely (doufam ze naporad) a take si musim zvyknout na ten Crystal-Brite.Hlavne u Call Of Duty se to moc nevyplati.U filmu to jde,ale jde jen o zvyk (snad)...Rychlost je paradni a zadny mazani jsem zatim nepostreh.
EDIT: Jinak cerna barva je jako u vetsiny LCD bohuzel slabsi a na dolnim a hornim kraji je spise svetlejsi(belejsi)...
-
Citace:
Původně odeslal schali
no ja ti nevim, podle me nemas tak uplne pravdu, u toho modelu 20WGX je napsany ze je to profesionalni monitor, tady ten ma byt taky profesionalni monitor, cena obou kusu je na cesky pomery dost vysoka a velmi podobna, kdyz je odezva nekterym uzivatelum ukradena tak proc ma to 20" LCD odezvu jak 4ms TN a proc to neni mozny dosahnout u te 19"?
Mno, papír snese všechno - ad slovo "profesionálníí" ;) Zásadní rozdíl jsem popsal už v minulém postu. 1990Sxi má "navíc" 12bitové zpracování barev (u této 20ky je to pouze 8bit na barvu) a možnost profesionálního nastavení barev (Omnicolor - v 6ti osách). Což tomuto 20ti palcovému modelu chybí. Model 1990Sxi je určen opravdu pro "poloprofi až profi". Grafici, jež potřebujou mít naprosto přesný výstup barev. Ti hry nehrajou... Proto ten rozdíl v ceně...
Pt
-
tak mam novy 19" LCD Samsung Syncmaster 930BF, 4 ms. ve hrach velmi dobry. mel jsem strach (prechod z 19" CRT) ale muzu doporucit. pokud nebudete delat 160 otocek za vterinu tak je dle meho dostacujici :o)
jinak jsem resil v jinem dredu zda dat 60 nebo 75 hz, no po nahrani driveru z CD monitoru, se to vyresilo samo. z puvodni nabidky 60 a 75 zbylo jen 60.
zatim spokojenost (az na tu cernou) , dle meho kdo kouka jen na cerny monitor, ze ?
-
hele hele hele chtel bych si poridit nakej new monitor (LCD) tak 19" bo i vetsi,,,,, hlavne na hry a mozno i na další zábavu ;)
-
Citace:
Původně odeslal Efl
hele hele hele chtel bych si poridit nakej new monitor (LCD) tak 19" bo i vetsi,,,,, hlavne na hry a mozno i na další zábavu ;)
co "hele,hele"...Tak hledej a najdi si ten kterej bude pro tebe optimalni a bude ti dostatecne vyhovovat jak na hry,tak i treba filmy a dalsi...
Tady ti nikdo moc neporadi,jelikoz kazdej ma radsi neco jinyho (jak ruzny doby odezvy,tak uhly pohledu,funkce,nastaveni,atd.)
-
dobre dobre,,, tak jinak :::
Samsung 940BF 19" LCD panel TCO99 DVI Silver 2ms
19" LCD Samsung SyncMaster 940BF...Technické parametry: 19" TFT LCD/TN, rozteč bodu 0.294mm, kontrast 700:1, jas 300cd/m2, doba odezvy 2 ms, úhel viditelnosti 160st. horizontálně/vertikálně. Horizontální frekvence 30-81kHz, vertikální frekvence 56-75Hz. Počet barev 16.2 Mil. Vstupní signál analog/digital. Vstupní konektory: 15pin D-Sub, DVI-D. Interní napájecí zdroj. VESA Standard 75x75mm. Rozměry 407.6 x 421.5 x 217 mm, váha 4.8 kg. Norma vyzařování TCO´03
:o :o takze???
-
Citace:
Původně odeslal Efl
dobre dobre,,, tak jinak :::
Samsung 940BF 19" LCD panel TCO99 DVI Silver 2ms
19" LCD Samsung SyncMaster 940BF...Technické parametry: 19" TFT LCD/TN, rozteč bodu 0.294mm, kontrast 700:1, jas 300cd/m2, doba odezvy 2 ms, úhel viditelnosti 160st. horizontálně/vertikálně. Horizontální frekvence 30-81kHz, vertikální frekvence 56-75Hz. Počet barev 16.2 Mil. Vstupní signál analog/digital. Vstupní konektory: 15pin D-Sub, DVI-D. Interní napájecí zdroj. VESA Standard 75x75mm. Rozměry 407.6 x 421.5 x 217 mm, váha 4.8 kg. Norma vyzařování TCO´03
:o :o takze???
Na vlastni oci jsem tenhle model nevidel,ale Samsungy jsou obecne docela slusny LCD a tenhle podle tech parametru vypada urcite dost solidne.Takze kdyz si ho poridis,tak myslim ze neprohloupis ;)
-
mno tak za dvanact tisic to snad bude dobry LCDcko
-
akorat ze to je TN panel cili 6ti bitove barvy = dithering = nepekne, odstupnovane prechody, pokud to mas jen na hry tak je took, ale jakmile ti de o barvy tak je to problem
-
Citace:
Původně odeslal Hrochoslon
akorat ze to je TN panel cili 6ti bitove barvy = dithering = nepekne, odstupnovane prechody, pokud to mas jen na hry tak je took, ale jakmile ti de o barvy tak je to problem
Tak se na to podivej takhle,kazdej si prece nekoupi LCD za nekolik desitek tisic aby to melo extra super barvy a taky kazdej neni grafik aby to potreboval.
Vetsine lidi TN panel bohate staci a ty barvy zas tak strasny nejsou.Ja sam mam 19" LCD Acer AL951Cs a jsem maximalne spokojenej jako vetsina dalsich lidi co ma podobny LCD.
-
Citace:
Původně odeslal Luk(y)isek
Tak se na to podivej takhle,kazdej si prece nekoupi LCD za nekolik desitek tisic aby to melo extra super barvy a taky kazdej neni grafik aby to potreboval.
Vetsine lidi TN panel bohate staci a ty barvy zas tak strasny nejsou.Ja sam mam 19" LCD Acer AL951Cs a jsem maximalne spokojenej jako vetsina dalsich lidi co ma podobny LCD.
ale jo v pohode.. on nerikal naco tochce a taky potrebuju mit z neceho posty :D ,navic sem psal ze "jen" pokud mu zalezi na barvach tak muze narazit
-
Citace:
ale jo v pohode.. on nerikal naco tochce a taky potrebuju mit z neceho posty :D ,navic sem psal ze "jen" pokud mu zalezi na barvach tak muze narazit
jj,to je fakt... ;)
Ale jak rikam,vetsine lidem staci tyto prumerny LCD a podle toho jaky si Efl vybral(pokud si videl),tak je jasny,ze i jemu staci.
-
mno ja sem si ho vybral, hlavne kvuli rychlosti zobrazeni,,,,, ma tam 2ms ,,,, zas tak dobre se v monitorech tolik nevyznam,,,, takze si necham poradit,, treba jak je to s tema barvama???
-
Citace:
Původně odeslal Efl
mno ja sem si ho vybral, hlavne kvuli rychlosti zobrazeni,,,,, ma tam 2ms ,,,, zas tak dobre se v monitorech tolik nevyznam,,,, takze si necham poradit,, treba jak je to s tema barvama???
Uz to tady bylo psane, dokonce v tom samem threadu. TN panel je stara technologie, ma nejlepsi odezvy, ale nejhorsi barvy a pozorovaci uhly. Ja sam mam napriklad Samsunga 172x s TN+film, na svou dobu skvely LCD. V soucasnosti se porozhlizim po necem novym - 19-21", ale uz bych bral spis LCD s MVA/PVA nebo mozna pockam a uvidim, co se vyvine z tohohle http://www.svethardware.cz/art_doc-B...E00696DA2.html, kvuli barvam. Odezvu vybornou nepotrebuju, muj monitor ma podle papiru 12ms, moc tomu neverim, ale nikdy jsem nevidel v obraze zadny rozmazani. Jinak ti radim porozhlidnou se po necem z vyroby techto znacek: Samsung, Fujitsu-Siemens, Eizo, Ilama. Jsou z tech "proverenejsich"
-
Citace:
Původně odeslal Luge
Uz to tady bylo psane, dokonce v tom samem threadu. TN panel je stara technologie, ma nejlepsi odezvy, ale nejhorsi barvy a pozorovaci uhly. Ja sam mam napriklad Samsunga 172x s TN+film, na svou dobu skvely LCD. V soucasnosti se porozhlizim po necem novym - 19-21", ale uz bych bral spis LCD s MVA/PVA nebo mozna pockam a uvidim, co se vyvine z tohohle
http://www.svethardware.cz/art_doc-B...E00696DA2.html, kvuli barvam. Odezvu vybornou nepotrebuju, muj monitor ma podle papiru 12ms, moc tomu neverim, ale nikdy jsem nevidel v obraze zadny rozmazani. Jinak ti radim porozhlidnou se po necem z vyroby techto znacek: Samsung, Fujitsu-Siemens, Eizo, Ilama. Jsou z tech "proverenejsich"
TN panel je asi stara technologie,ale zas tak spatny to zase neni.Hlavne s temi pozorovacimi uhly to docela dost ujde treba u toho LCD co si vybral Efl - 160*/160* to je myslimsi dost slusny.
Jinak ty barvy,jak rikam,mam 19" Acer AL1951Cs (4ms) a jsem naprosto spokojenej.Barvy jdou a uhly nema zvlast velky,ale jsou uplne v poho a nestalo by se mi,ze bych neco kvuli uhlum spatne videl...
Takze si myslim ze i kdyz si toho Samsunga poridi kteryho si vybral,tak urcite chybu neudela ;)
-
Sice zatím žádné recenze, nemá pivot, ale jinak za ty peníze s těmi parametry bude možná jeden patřit k panelům co se ve skladech dlouho neohřejou ;) .
Acer AL1952 19" LCD panel 8ms,1300:1, 300cd/m2, repro, DVI
-
No zrovna mi prisel domu Samsung 19" FN (tzn. MVA nebo PVA, ted nevim, technologie). Na prvni pohled super, hral jsem Q3 - pohoda, filmy - bez problemu. Jeste jsem si ho teda nevyladil, ma docela vysoky kontrast, ale i to bude... No jsem opravdu rad, ze jsem si ho koupil (a ze nema zadne vade pixely... :)). Prozatim muzu jen doporucit..
-
2 mesiace mam ACER 1951Bs (6ms-a uz sa akosi ani neda zohant-nahradil ho Cs),
co sa tyka farieb..parada, pri spravnom pomere contrast a brightness sa da aj cierna spravit ciernou...odozva postacuje :) kedze ani FEAR ani OBLIVION a ani NHL06 nesmuhovali...takze maximalna spokojnost...len driver by to xcelo
-
ja to chci vlastne hlavne kvuli oblivionu!!!
co se tyce toho pozorovaciho uhlu (160-160) tak vyrobce tam vycemene muze napsat skoro co chce :(((
-
Co se týče toho pozorovacího úhlu, tak bych řekl že u toho mého Samsunga to celkem odpovídá tomu co je na papíře. A subjektivně, do cca 45stupňů nejsou vidět žádné změny v barvách, což je moc fajn (hlavně u filmů)!
-
Citace:
Původně odeslal Efl
ja to chci vlastne hlavne kvuli oblivionu!!!
co se tyce toho pozorovaciho uhlu (160-160) tak vyrobce tam vycemene muze napsat skoro co chce :(((
Tak ja na tom mojom hram Oblivion bez najmensich problemov...az na ten framerate..ale to nema s monitorom nic spolocne...
myslim ze uz 12ms je postacujucich...
-
Citace:
Původně odeslal lepermessiah
Tak ja na tom mojom hram Oblivion bez najmensich problemov...az na ten framerate..ale to nema s monitorom nic spolocne...
myslim ze uz 12ms je postacujucich...
No 12ms je pro nekoho postacujici,ale ja napr.,kdyz jsem u tatovyho 19" LCD Acer s 8ms (AL1916Ws),tak uz pri pouhem rychlejsim posunuti okna ve win poznam lehke mazani obrazu...
-
Tak nic proti tym 8ms, ale skusal som to aj na 2ms, a aj na CRT..a vzdy to bude tahat tie okna..to je vo Windowse, nie v odozve (mozno aj odozva v tom trosku hra rolu..ale 2ms ked uz nestaci..)
a aj tak, ja ten monitor nemam na to, aby som tahal okna po obrazovke, a myslim ze ani ty :) Acer Gamers Edition rulez :) (odhliadnuc od samsungov :) )
-
Citace:
Původně odeslal lepermessiah
Tak nic proti tym 8ms, ale skusal som to aj na 2ms, a aj na CRT..a vzdy to bude tahat tie okna..to je vo Windowse, nie v odozve (mozno aj odozva v tom trosku hra rolu..ale 2ms ked uz nestaci..)
a aj tak, ja ten monitor nemam na to, aby som tahal okna po obrazovke, a myslim ze ani ty :) Acer Gamers Edition rulez :) (odhliadnuc od samsungov :) )
jojo,na vsech monitorech to trochu maze,to je pravda,ale na tom LCD je to vic takovy specificky...Na tom mem LCD s 2ms to samozrejme taky lehce poznam,ale az pri velmi rychlych pohybech.U toho s 8ms to je poznat vic.
Jinak je to celkem jedno,jen jsem reagoval na tvuj predchozi post ;)
-
Prezrel som si trh Lcd monitorov a myslim ze co sa tyka kvality farieb a vlastnosti je zatial z dostupnych 19" LCD najlepsie na tom Samsung 970p ma sice 6ms ale je to Pva ci Mva panel, 1:1000 kontrast, svietivost sice len standardnych 250 cd, a pozorovacie uhly 178/178stupnov, dalej ma magic rotation a podobne srandy. Je v podstate dostacujuci aj na hry a nezahanbi sa ani pri narocnom uzivatelovi na farby :-)
P.S. bezkonkurencne vyzera tento novy Samsung cx919b 1: 2000 kontrast a 2ms, cenu radsej neuviedli ;-) http://www.engadget.com/2006/05/03/s...ontrast-ratio/
-
Citace:
Původně odeslal MK2
Prezrel som si trh Lcd monitorov a myslim ze co sa tyka kvality farieb a vlastnosti je zatial z dostupnych 19" LCD najlepsie na tom Samsung 970p ma sice 6ms ale je to Pva ci Mva panel, 1:1000 kontrast, svietivost sice len standardnych 250 cd, a pozorovacie uhly 178/178stupnov, dalej ma magic rotation a podobne srandy. Je v podstate dostacujuci aj na hry a nezahanbi sa ani pri narocnom uzivatelovi na farby :-)
P.S. bezkonkurencne vyzera tento novy Samsung cx919b 1: 2000 kontrast a 2ms, cenu radsej neuviedli ;-)
http://www.engadget.com/2006/05/03/s...ontrast-ratio/
Ahoj...
Je to S-PVA... A narocny uzivatel na farby by asi tento segment 8bitu nevolil :) Ale vse je o preferencich... Osobne bych tento model nechtel pro jeho nestabilni nosnou nohu, nemoznost ovladat parametry obrazu pres monitor a agresivni overdrive...
Ahoj Pt
http://www.ostravaci.cz
-
Citace:
Původně odeslal -pt-
Ahoj...
Je to S-PVA... A narocny uzivatel na farby by asi tento segment 8bitu nevolil :) Ale vse je o preferencich... Osobne bych tento model nechtel pro jeho nestabilni nosnou nohu, nemoznost ovladat parametry obrazu pres monitor a agresivni overdrive...
Ahoj Pt
Ahoj ;-)
A co Nec 20WGX² s IPS technologiou? ma vraj lepsie farby ako S-PVA.
http://www.behardware.com/art/imprimer/610/
este otazka, co presne myslis pod agresivnym overdrivom? Inak viem ze su dobre aj 10 - 12bit LCD ale ak sa nemylim su cenovo v inej kategorii :-), v o nieco vyssej cenovej skupine je sanca zvazit IPS LCD ako napriklad ten novy Nec, nie?
-
Citace:
Původně odeslal MK2
A co Nec 20WGX² s IPS technologiou? ma vraj lepsie farby ako S-PVA.
http://www.behardware.com/art/imprimer/610/
este otazka, co presne myslis pod agresivnym overdrivom? Inak viem ze su dobre aj 10 - 12bit LCD ale ak sa nemylim su cenovo v inej kategorii :-), v o nieco vyssej cenovej skupine je sanca zvazit IPS LCD ako napriklad ten novy Nec, nie?
Ahoj...
Ten NEC je taky zajímavý... Rozhodně zajímavější, než ten Samsung. S-IPS technologie představuje barvy lépe než TN či VA. Navíc má S-IPS přínos v tom, že tolik nezatěžuje oči při dlouhodobější práci u PC. Barvy jsou "přirozenější". Navíc je pravděpodobně rychlejší, než onen Samsung. Problémem je pak méně kvalitní podsvícení či schopnost reprodukovat černou barvu jako černou. Ta se navíc při bočním pohledu barví do fialova. Průser u tohoto NECu mi přijde lesklý povrch, který v nevhodně umístěné poloze dokonale může nahradit zrcadlo...
Agresivní overdrive značí agresivnější RTC (response time compensation - modul pro SW urychlení odezvy panelu) - vznikají chyby v obraze (nepěkné artefakty).
A ad 10 a více bit LUT - no, jsou malinko jinde no. Nicméně pro práci s grafikou zřejmě nezbytné... Typická EIZA či vyšší řada NECu.
Pt
-
Citace:
Původně odeslal -pt-
Ahoj...
Ten NEC je taky zajímavý... Rozhodně zajímavější, než ten Samsung. S-IPS technologie představuje barvy lépe než TN či VA. Navíc má S-IPS přínos v tom, že tolik nezatěžuje oči při dlouhodobější práci u PC. Barvy jsou "přirozenější". Navíc je pravděpodobně rychlejší, než onen Samsung. Problémem je pak méně kvalitní podsvícení či schopnost reprodukovat černou barvu jako černou. Ta se navíc při bočním pohledu barví do fialova. Průser u tohoto NECu mi přijde lesklý povrch, který v nevhodně umístěné poloze dokonale může nahradit zrcadlo...
Agresivní overdrive značí agresivnější RTC (response time compensation - modul pro SW urychlení odezvy panelu) - vznikají chyby v obraze (nepěkné artefakty).
A ad 10 a více bit LUT - no, jsou malinko jinde no. Nicméně pro práci s grafikou zřejmě nezbytné... Typická EIZA či vyšší řada NECu.
Pt
aha tak o tom agresivnom overdrive som sa docital, ze v hrach to pozorovali navyse ten Samsung je len ako vacsina 19palcovych S-PVA a MVA 6bit + dithering na 16,2mil. ale vyrobca v pohode klame ludi udajom o 16,7mil. co znaci 8bit.
Este k tomu Necu, mam pocit ze udaj o 470cd oproti 250cd u Samsungu nevypoveda o bezproblemovosti a problemovosti s podsvietenim, takze ti verim ze ten Nec je na tom blede co sa ciernej farby tyka, a leskly povrch ma taktiez velmi nelaka. Asi budem musiet na nejake poriadne LCD este len pockat, hadam v tejto cenovej skupine pride aj nieco lepsie. ;-)
dik za info, maj sa
p.s. keby mam kupit teraz LCD aj tak by to bol tento Nec, pekne farby urcite ma a na tie si potrpim :-)
-
Citace:
Původně odeslal -pt-
Průser u tohoto NECu mi přijde lesklý povrch, který v nevhodně umístěné poloze dokonale může nahradit zrcadlo...
Pruser je, ze se nikde neda sehnat .o)
-
Citace:
Původně odeslal MK2
aha tak o tom agresivnom overdrive som sa docital, ze v hrach to pozorovali navyse ten Samsung je len ako vacsina 19palcovych S-PVA a MVA 6bit + dithering na 16,2mil. ale vyrobca v pohode klame ludi udajom o 16,7mil. co znaci 8bit.
Este k tomu Necu, mam pocit ze udaj o 470cd oproti 250cd u Samsungu nevypoveda o bezproblemovosti a problemovosti s podsvietenim, takze ti verim ze ten Nec je na tom blede co sa ciernej farby tyka, a leskly povrch ma taktiez velmi nelaka. Asi budem musiet na nejake poriadne LCD este len pockat, hadam v tejto cenovej skupine pride aj nieco lepsie. ;-)
dik za info, maj sa
p.s. keby mam kupit teraz LCD aj tak by to bol tento Nec, pekne farby urcite ma a na tie si potrpim :-)
Ten agresivní overdrive Samsungu jde prý celkem dost poznat i v reprodukci videa. Oproti tomu třeba overdrive u Viewsonicu by neměl být až tak kritický a přesto je učinnější... Ad ten 8bit ještě... To, zdali je to pravý 8bit, či dochází k dopočtu 6+2bit ditheringem ... Hm, to ví asi jen výrobce. A navíc si uvádí co a jak chce...
Pravým 8bitem by měl být v tomto segmentu FS P19-2. Zde je zase problém, že plných 16,77 mil barev představuje při jednom konkrétním daném nastavení obrazu... Pokud dojde k redukci kontrastu, barev či gamma nastavení, dochází následně k redukci zobrazovaných barev... Tady pak právě nastupuje 10 a více bit LUT technologie, která tomuto zamezuje... Nicméně už za jiný peníz a u jiných modelů jiných značek :)
Ad ten Nec. Problém s černou nevychází z hodnoty max svítivosti daného LCD, ale z technologie IPS panelu obecně... Obecným problémem IPS je relativně nízký kontrast, kde díky plošné konstrukci elektrod není možné dosáhnout dokonale černé barvy (to nemám z vlastní hlavy, ale načteno :) ).
Jinak kdyby neměl tu lesklou plochu, tak se o něj taky zajímám... Dělám grafiku (amatérsky fotky), nicméně monitor mám přímo proti oknu... Takže se to vylučuje :) Momentálně mám v hledáčku taktéž S-IPS od NECu ale 19ti palcový model 1970NX již s novými parametry... Cena je momentálně více než zajímavá... A ad ještě ty barvy... Mno, ty jsou na S-IPS opravdu nádherné...
Pt
-
"NEC-zrcadla" se taky bojim..
ale sirokouhly lcdcka me ted docela zaujaly takze jeste pokukuju po dellu,
predevsim 2005fpw ci 2007fpw (u novejsi 2007se pry hromadne vyskytuji problemy s bandingem - skoky v gradientech - maji byt zpusobovany nejakou krpou v ceste signalu pri pripojeni pres DVI, pres analog vali v poho) akorat se to u nas da sehnat snad jen u oficialne u dellu za cca 19000. Pritom v ameru ho maj v prepoctu za 10000.. to me trosku vytaci
-
Citace:
Původně odeslal -pt-
Ten agresivní overdrive Samsungu jde prý celkem dost poznat i v reprodukci videa. Oproti tomu třeba overdrive u Viewsonicu by neměl být až tak kritický a přesto je učinnější... Ad ten 8bit ještě... To, zdali je to pravý 8bit, či dochází k dopočtu 6+2bit ditheringem ... Hm, to ví asi jen výrobce. A navíc si uvádí co a jak chce...
Pravým 8bitem by měl být v tomto segmentu FS P19-2. Zde je zase problém, že plných 16,77 mil barev představuje při jednom konkrétním daném nastavení obrazu... Pokud dojde k redukci kontrastu, barev či gamma nastavení, dochází následně k redukci zobrazovaných barev... Tady pak právě nastupuje 10 a více bit LUT technologie, která tomuto zamezuje... Nicméně už za jiný peníz a u jiných modelů jiných značek :)
Ad ten Nec. Problém s černou nevychází z hodnoty max svítivosti daného LCD, ale z technologie IPS panelu obecně... Obecným problémem IPS je relativně nízký kontrast, kde díky plošné konstrukci elektrod není možné dosáhnout dokonale černé barvy (to nemám z vlastní hlavy, ale načteno :) ).
Jinak kdyby neměl tu lesklou plochu, tak se o něj taky zajímám... Dělám grafiku (amatérsky fotky), nicméně monitor mám přímo proti oknu... Takže se to vylučuje :) Momentálně mám v hledáčku taktéž S-IPS od NECu ale 19ti palcový model 1970NX již s novými parametry... Cena je momentálně více než zajímavá... A ad ještě ty barvy... Mno, ty jsou na S-IPS opravdu nádherné...
Pt
http://www.exeshop.sk/p2445/fujitsu-...9-lcd-monitor/
taku tu je ten Fujitsu Siemens Fs p19-2 , ma 8ms g2g a 13ms b2b, nieje predsa len trosilinku pomaly? inak je to super kusok, dik ze si nan upozornil :-) niekde pisu ze ma len 13ms,hm. Ten tvoj 1970Nx Nec je super ale ma 25ms, na grafiku , foto absolutne staci, je to delo, ale na rychle video a hry by to chcelo nizsiu odozvu.
Stale ten Nec ak clovek trosku zatiahne zaluzie alebo vecer pozera musi byt super ;-) , este ma laka tento kusok od Samsungu - cx919b 1: 2000 kontrast a 2ms . Uplna novinka, cim myslite ze bude kompenzovane to ze ma 2ms? 6bit +2 riesenim? LOL
p.s. Acer al 1952 ma Pva displej 1:1300 , uhly 178/178, 300cd brightness,8ms(mohol by mat pravych 8bit,kedze nema 6ms), a je lacnejsi ako fujitsu siemens,je to podla teba 8bit? Nema pivot.
-
Citace:
Původně odeslal MK2
http://www.exeshop.sk/p2445/fujitsu-...9-lcd-monitor/
taku tu je ten Fujitsu Siemens Fs p19-2 , ma 8ms g2g a 13ms b2b, nieje predsa len trosilinku pomaly? inak je to super kusok, dik ze si nan upozornil :-) niekde pisu ze ma len 13ms,hm. Ten tvoj 1970Nx Nec je super ale ma 25ms, na grafiku , foto absolutne staci, je to delo, ale na rychle video a hry by to chcelo nizsiu odozvu.
Stale ten Nec ak clovek trosku zatiahne zaluzie alebo vecer pozera musi byt super ;-) , este ma laka tento kusok od Samsungu - cx919b 1: 2000 kontrast a 2ms . Uplna novinka, cim myslite ze bude kompenzovane to ze ma 2ms? 6bit +2 riesenim? LOL
p.s. Acer al 1952 ma Pva displej 1:1300 , uhly 178/178, 300cd brightness,8ms(mohol by mat pravych 8bit,kedze nema 6ms), a je lacnejsi ako fujitsu siemens,je to podla teba 8bit? Nema pivot.
Ahoj :)
FS a odezva... Toť otázka. Každý vnímá rychlost panelu nějak jinak... Jsou lidi, kteří by nesnesli hrát hru ani na 4ms panelu a jsou lidi, kteří se ptají, kde co maže u 20ms modelu. Každý to vnímá jinak... Jinak si nemyslím, že FS P19-2 je výrazně pomalý. Nicméně otázkou je, co máš za priority... Pokud profigaming, pak asi volba na žádne z LCD ani s 1ms nepadne :) Já teď měl na stole obyč 19ku TN s 12 ms ... Nikde nic netrhalo, obraz plynulý... Takže 12 ms by mi klidně stačilo :) Nicméně barvy byly příšerné!
Ad ten NEC 1970NX - od konce minulého roku je montován s novou matricí S-IPS s parametry 800:1 a 18ms (stará matrice měla 500:1 a 25ms). Takže na video bez jakýchkoliv problémů, u her otázka zvyku... Navíc u IPS se bere doba dezvy jinak. Má ji relativně vyrovnanou. Ve světlých tónech je vynikající, drhne to až v tmavých. Osobně hry hraji sporadicky, ale taky bych si je nechtěl odepřít :) Ale i tak na ně zůstává stále méně a méně času...
Ad ten nový Samsung... Těžko říct, co kluci v Samsungu vymysleli :) Určitě bude mít technologii overdrive. Otázkou je, na jaké technologii je postaven. Osobně bych tipoval na TN.
A ad ten acer - je postaven na matrici od AUO - Premium MVA. Tipuju to na problémy s prosvítajícímy rohy ve slabě osvětleném prostředí... Vievsonic VP930 má s podobnou matricí od AUO 6+2 bit. Takže těžko říci. Osobně bych po Aceru pro své potřeby nesahal. Tím netvrdím, že bude úplně mizerný :) Navíc teď padla cena modelu Belinea 101920, jež prošel v testech více než dobře jako celkový allround LCD - za 7600 bez daně více než lákavá nabídka.
Navíc pomalu, ale jistě přestávám chápat honbu za čím dál tím vyššími parametry u kontrastu a jasu... Rád bych viděl ty lidi, co s tímto monitorem budou pracovat na max. hodnoty... Sluneční brýle nutností! A ve tmě s tím mohou osvětlit celý pokoj...
Ahoj Pt
-
To PT> super infos ta Belinea 101920 vyzera vyborne a ma skvelu cenu, az sa mi nechce verit ze by mohla byt velmi dobra v takejto kategorii ;-) , je to aj 8bit alebo 6+2? Co sa tyka kvality tak ten Fujitsu Siemens je asi lepsi, lenze stoji s Dph o cca vyse 5tisic viacej co je dost velky rozdiel.
-
Citace:
Původně odeslal MK2
To PT> super infos ta Belinea 101920 vyzera vyborne a ma skvelu cenu, az sa mi nechce verit ze by mohla byt velmi dobra v takejto kategorii ;-) , je to aj 8bit alebo 6+2? Co sa tyka kvality tak ten Fujitsu Siemens je asi lepsi, lenze stoji s Dph o cca vyse 5tisic viacej co je dost velky rozdiel.
:)
http://www.behardware.com/articles/6...and-above.html
http://prad.de/new/monitore/test_bel..._no111919.html
http://www.mva.pl/?id_kategorii=2&top=71&kategoria=199
Těžko říct, zdali je to čistý 8bit... Viděl jsem ji nicméně naživo a moc příjemný výrobek!
Tady ta cena: http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php...pol=&zbo=30757
Pt
-
koukam na nabidku P19-2 na http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Typ...cut=FAS-202068 a uvadi se Response time:13ms (black to black), 8 ms (gray to gray). je to nejaky novy vylepseny model tohoto panelu? puvodne mel tusim kolem 20ms..
-
Ne, parametry tohoto modelu jsou stále stejné. Inovace je pouze ta, že dělají "stříbrnou" povrchovku, která nahradila model "černý".
-
fajn, super info, ta Belinea je dobry kusok :-)
-
to -pt- :::
jenom mi tam chyba odezva ty belinei pac pro me je dost dulezita ;)) jinak je dobrej i krasnej takze do nej nespis pudu,,,,, bohuzel ted nemam cas po nem patrat dal :((
-
Citace:
Původně odeslal Efl
to -pt- :::
jenom mi tam chyba odezva ty belinei pac pro me je dost dulezita ;)) jinak je dobrej i krasnej takze do nej nespis pudu,,,,, bohuzel ted nemam cas po nem patrat dal :((
20ms/8ms g2g - měla by mít podobné parametry jako Viewsonic VP930... A ten je rychlý na použitý typ matrice až dost :) U her bych se toho vůbec nebál, pokud to nemáš na profigaming ;)
Ahoj Pt
-
na profigaming asi ne ale chci se hram venovat trochu na vyssi urovni ;)
-
humh dnes sem narazil na pekny user review toho NECu 20WGX2 http://www.widescreengamingforum.com...er=asc&start=0
a musim rict ze me pekne navnadil, to zrcadlo asi nebude tak strasne (chtelo by to ale videt na vlastni oci) a temer vsecky ostatni vlastnosti sou proste rulezzni, cerna=velice cerna, podsviceni velice v pohode, barvy rovnez, kontrast nemene tak (+ADM-automanagement)
edit: kua kua ... diskuze http://forums.extremeoverclocking.co...d.php?t=210070
user review http://forums.extremeoverclocking.co...5&postcount=19 ...
jen ten design.. nejak mi teda nesedne, sem asi moc zmlsanej mym stavajicim samsungem 172X
-
Citace:
nad tym Necom zvazujem este stale aj ja :-) , trosku ina trieda farieb a ostatnych vlastnosti ;-)
-
Citace:
Původně odeslal MK2
nad tym Necom zvazujem este stale aj ja :-) , trosku ina trieda farieb a ostatnych vlastnosti ;-)
no prave... jen bych fakt potrboval vozkouset ten lesklej povrch...
-
zdravim, mate nekdo zkusenosti konktretne s timto modelem?
Benq FP91GP
asi do nej pujdu, protoze za slusny penize slusnej monitor(aspon papirove)
a prave me zajima vase pripadna zkusenost
jestli ma rovnomerny podsviceni, nejaky vadny pixely, jestli odezva je fakt 8ms a podani barev, jestli je fakt 16.7mil atd
-
Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
zdravim, mate nekdo zkusenosti konktretne s timto modelem?
Benq FP91GP
asi do nej pujdu, protoze za slusny penize slusnej monitor(aspon papirove)
a prave me zajima vase pripadna zkusenost
jestli ma rovnomerny podsviceni, nejaky vadny pixely, jestli odezva je fakt 8ms a podani barev, jestli je fakt 16.7mil atd
vypada dost dobre az na to ze je to 16,2mil. farieb to jest 262tisic a ostatne dosempluje, , ma 1000:1 kontrast a pozorovacie uhly 170/170, 8ms, co je vyborne, a DVI vystup, moze to uz byt MVA/PVA displej.
Skorej by som sa pozrel na o naozaj iba chlp drahsiu Belineu 101920 je to ako sme uz vyssie spominaly, pomer cena vlastnosti jednoznacna volba, ma tie iste prarametre ako Benq FP91gp ale mal by mat realnejsie aj farby, je na sto percent PVA panel cize dobre farby zarucene, a este ma papierovo napisanych 16,7mil. , tak neviem ci to je aj pravda, ale v testoch dopadla tato Belinea vyborne.
-
Citace:
Původně odeslal MK2
vypada dost dobre az na to ze je to 16,2mil. farieb to jest 262tisic a ostatne dosempluje, , ma 1000:1 kontrast a pozorovacie uhly 170/170, 8ms, co je vyborne, a DVI vystup, moze to uz byt MVA/PVA displej.
Urco to bude MVA/PVA panel...
Citace:
Původně odeslal MK2
Skorej by som sa pozrel na o naozaj iba chlp drahsiu Belineu 101920 je to ako sme uz vyssie spominaly, pomer cena vlastnosti jednoznacna volba, ma tie iste prarametre ako Benq FP91gp ale mal by mat realnejsie aj farby, je na sto percent PVA panel cize dobre farby zarucene, a este ma papierovo napisanych 16,7mil. , tak neviem ci to je aj pravda, ale v testoch dopadla tato Belinea vyborne.
Nema nahodu ten BenQ FP91GP stejny panel jako Belinea 101920? ;-)
Ale mozna si to pletu s ViewSonicem.
-
no ja jsem se na tu belineu taky dival, ale nekde jsem cetl, ze ta firma zkrachovala=>takze mam strach si koupit jejich panel
ja chci hlavne monitor s 16.7mil barev, zadny dokreslovani atd
a taky neco s odezvou kolem 8ms
takze bud Beng 19" FP 91GP nebo HYUNDAI 19" LCD IQ B91D
jak je to doopravdy s tou Belineou? jinak bych bral jejich panel