tak nejak :oCitace:
Původně odeslal PiT
Printable View
tak nejak :oCitace:
Původně odeslal PiT
Asi VIA ;D Ja mam 1m57s pri 11x124.
Mno i810 čipset je mi to taky divný, P3 1Ghz na tom dá 4:08 :-) . Ale je mi divný že by čipset delal takový věci. No ramky taky asi nebudou nic moc , nejspíš CL3 , deska nemá HW monitoring tak o tom nic nezjistim asi.
To mas uplne brutalne pomale. Nemas to v BIOSe nejako blbo nastavene (L2 cache disabled a pod. ;D )?
BTW. PC133 pamate vacsinou idu 100MHz CL2.
nastav si v BIOSe in order queue depth na maximalnu hodnotu...
TAk v biosu sem nic nenašel ohledne nakyho zajimavýho nastevení , je to Fujitsu-siemens deska čipset i810E , ramky jedou podle EVERESTU na CL3-2-2-5 :-( v SPD mají při 133 CL3-3-3-6 ale neni mi jesný proč by CL delalo tolik . Propustnost pamětí při čtení je 372MB/s to je hodně zlý :-)
Aha, takze znackova doska a shitova pamat, ktora ma v SPD divne veci.
Asi tak , ale já to nemám na lámáni rekordů ale aby to jelo stabilne a dobře. ale zase nemám zajem na tom aby to bylo zbytečne 2x pomalejší než může být. Jede to na integrovany grafice která užírá 1MB s paměti.Citace:
Původně odeslal Rainbow
BTW nenašel by se nekdo kdo by mi otestoval 100Mhz fsb s celeronem tualatinem nebo pentiem a Cl3-2-2-6 časovánim ? ja si s časovanim bohužel nemůžu hrát :-/
ja se musim zastat viacipsetu, brachuv komp jede na 1,0@1,33 na jednom z poslednich viacipsetu (soltek 65kv2ct) a slape to moc pekne... na g4mx460 mu v pohode jede battle of middle earth a battlefielda DC si zahraje v klidu...
Nak tak ja jedu taky na VIA chipsetu s p3-s 1,33 a uplne vpoho zadna nestabilita a tak. Pi 1M dam za necely 2minCitace:
Původně odeslal Rabban
Svagrovi som skladal PC, hlavne na net, 3d studio max, a nejake starsie hry. Celeron Tualatin 1300MHz - netaktovany (QDI Advance - VIA chipset). Na nedostatok vykonu sa nestazoval, hrava hry ako MOHAA, Disciples a pod... Ja mam teraz uz len na den Celer Tual 1GHz a ide mi najviac 1.13GHz, kvoli doske - Soltek SL-65EP+-T/EP-T. Chipset i815EP-T, ma integrovanu zvukovku a ked dam fsb na 114 tak vo Windoze mi zvuk zmizne :? . Ta integrovana zvukovka nezvlada vyssiy frekvenciu PCI zbernice... Takze 1.13GHz, FSB113 a ramky 133MHz @2-2-2-5. Ale co ma prekvapilo - procak ma vo full zatazi prime 10 hodin 36stupnov :eek: v idle 28 stupnov. Nedostatok vykonu nepocitujem, na net, dreamweaver a ulead photo impact to staci. Naviac MOHAA ide dobre, Mafia tiez a GTA-SA sa tiez da (Ti4600). :wink:
2misokgb: A proč tam nehodíš rovnou 133MHz? Pak bude zase správná dělička a zvukovka nebude blbnout. Ten Tual těch 1,33GHz určitě dá. Mám stále jednoho co jde na 1,45GHz na def. vcore.
Tualatiny vobec nepecu, pokial nezvysujes napatie. Vcera som skusal Pentium III 1.2GHz na 1.35GHz (150x9) a chladic (box) bol stale studeny.
U me 1M za 2:01 (98SE)Citace:
Původně odeslal KAR
[edit]
v XP to stihne za 1:52 :idea:
u tatka ide moj byvaly comp Tulen 1,1 v defaulte
pred tym umna isiel na FSB145 od sekundy kedy som ho
ocvakal , zadratoval na 1,45V asi tak 1,5roka
MB Abit SA6R
Ten můj Tuleň dá 11*140MHz při 1.68V(zadrátovaný). 512MB CL2 na ECS P6S5AT (SiS 635T). a 1M spočítá za 1min34s 8-)
1M to davalo okolo 1 m 35 s v provoznim stavu, na FSB 160 synchro nejakych 1m 20 s pokud pamet slouzi.Citace:
Původně odeslal Dawe 2.3.2005 v SuperPi dredu
P3-S 1.39GHz FSB 164 RAM synchro TUSL2-C X86 Twk BIOS 1MB SPi = 1:30
Hm, ze by to tak ovlivnovala rychlost pameti? Ja mam jen CL3 (byl sem rad ze za rozumny prachy sem sehnal vubec naky oboustranny) a na CL2 sou pri dlouhodobejsim provozu nestabilni.
to som zvedavy aj ja , akurat nahovaram PiT-a az bude mat cas, nech testne cinebench na rendery tualy mame cca narovnako taktnute, akurat on ma cl2 vs moje cl3... (inak fsb mam kusok vyssie, ja mam 1000@1450 on tusim 1100@1477 ze co je besser, ci 145MHz FSB CL3 alebo 133 CL2Citace:
Původně odeslal RayeR
Tak houby, zkusil sem to nachvili prehodit na CL2 ale vysledek stejnej, tak nevim proc to jede tak pomalu.
mnp tak PiT prave sosa cinebench, uvidime aky bude rozdiel, pac dosky mame tie iste takt takmer ten isty, take to bude IMHO len o fsb a cl
Ja mam 1M superPi po nainstalovani doozov (XP) a somarin (FW, monitor. soft, apache, db, blablabla) pri 11*133 = 1466MHz -> 1:36 ... teraz som skusal znova a 1:43 :| ...
Dost to inak spomali po nainstalovani SP1 do WXP...
pri testech 11x160 pamet 3-3-3-7/9 Pi 1:39 (ale cpu nebylo 100% stable)
pri 11x150 pamet 2-2-2-7/9 na coz jsem jel, bohuzel vysledek nemam
a ani ho uz neudelam :-(
Hm to je stejne na <> benchmark kdyz to takle zavisi na verzi OS a spustenych programech v tray a servispakach a pocasi v australii atd...
Navic to asi moc nevyuzije instrukcni sadu CPU, kdyz se to da spocitat vcelku jednoduse:
Neznam teda konkretni algoritmus jakym to superpi pocita, tenle kod jede trochu rychlejs.Kód:int a=10000,c=28000,b,d,e,g,f[28001];
main()
{
for(;b-c;)
f[b++]=a/5;
for(;d=0,g=c*2;c-=14,printf("%.4d",e+d/a),e=d%a)
for(b=c;d+=f[b]*a, f[b]=d%--g,d/=g--,--b;d*=b);
}
Kdyz uz tak bych napsal neco pro DOS s optimalizacema pro PIII aby to nezaviselo na doozech a dalsich bezicich procesech.
no cca tak nejak, pri tom cinemabenchi mam s PiTom presne to iste score 168 ...Citace:
Původně odeslal RayeR
BTW zajimavy, ze mi to na tu CL2 jelo klido treba hodinu, pak sem ale mel podvodvirano nak vic voken a este do toho neco poustel a bac, modra vobrazovka. Mozna to nestiha jen jeden z tech modulu, kerej je na vyssich adresach. Ale tak prdim na to, kuli par MB/s...
EDIT:
Tak s tim kodem vyse sem trochu kecnul, naopak to jede o dost pomalec, ale to nevadi pro ucel benchmarku. Takze sem z toho spravil toto:
http://www.volny.cz/xfer/4all/PI.EXE
je tam natvrdo nastaveno 64k desetinejch digitu a me to na 1466/133 udela za 77s. Doporucuju poustet v DOSu (pod win9x pokud nebudete behem testovani hrabat na komp, tak to hodi stejnej vysledek, za NT-based nerucim, takze raci bootdisk)
Hlásím se do fronty. Je to cca měsíc, co jsem upgreadoval z Celeronovyho Tualatina 1200 na PIII-S 1400 a spokojenost veliká. Ten Celer jsem prodal typkovi, kterej ho zprovoznil ve stare Slot1 ASUS desce pres redukci, kterou si vlastorucne upravil z FC-PGA/Slot1 na FC-PGA2/Slot1 a je z toho nadšenej. Pak mám ještě Celeron Tualatin 1000 v compu na účetnictví, poštu a brouzdání webu.
Nedavno jsem postavil rodicum kompa na internet a dal sem jim tam 1.3ku a slape celkem dobre, ale skoda ze nemam dobrou desku na OC.
mel jsem moznost koupit Cel D 2,53 a tak se chystam sveho tulena prodat (1,2@1,4 (117Mhz) s ABIT ST6a 512MB SDRAM) :-) jj jednou vsechno konci :-) Ale byl super, jen uz zacinal trochu lapat po dechu. Zvlaste kdyz delate na necem rychlejsim ( v praci P4 3GHz ;-)) A u toho Cel D, pocit, ze delam na necem rychlejsim sem ihned zpozoroval.
FYI:doufam, ze tu nebude expert a vymlouvat, ze jsem mel jit do AMD :-(, jsem Intelak a basta, spis casem koupim jetou P4ku :-) nez AMD. Diky, ale problemy via AMD sestavy nemusim (special chipsety)
tak... :)
Moje sestava s tulenem: Tulen 1300@1755@1,6V (zebro z falcon rocka II + AC2L Pro na 1500 otacek), asus tusl2-c, Hitachi 7k250 80GB, 1x512MB RAM APACER PC133@135 CL2, MSI GF4Ti 4400 128Mb Vivo + zalman ZM80C-HP, Sb Live 5.1 dgital, leadtek winfast deluxe, Yamaha F1, ASUS 616P, AOpen H700B, 350W AOpen, Logi MX500.......
nejaky testy:
Super PI
512K - 43s
1M - 1m 39s
2M - 4m 00s
4M - 8m 12s
CPU Mark 99:
141
3D mark 2001:
9378 bodu
obrazky testu byly ztraceny, kontakt kdyztak na me pro nejaky dotazy na http://ventum.net
Pridam sa:)
Predtym (este asi dva mesiace dozadu) som mal Abit ST6 (non-RAID) a Celer "Tualatin" 1.0A @ 1.33 s 512MB SDRAM (2x256MB 133MHz CL3) - ach to bolo delo, no predal som to koli kupe kompu co mam teraz v podpise, resp Asus P4P800 SE + Celer D 2.267 @ 3.4GHz (Default Vcore >:} ) a 2x512MB Kingston CL 2.5 400MHz @ CL2 400MHz in DCH
BTW dnes sa mi podarilo (drotovanim a izolovanim pinov) rozbehat Celer "Tualatin" 1.0A na Abit BX133-RAID. Uz len pomenim na nej kondiky a skladam druhy kompik. Tualatin rulez forever :cool:
Ja sa toho procaku predsa len nemozem vzdat, nech je akokolvek rychly / pomaly, je tam iste puto. A tak aj keby na klucoch som ho mal nosit, tak budis, ale stale povjem ze mam doma Tulena :)
pravda tulen ma porad neco v sobe :)
vyhazovat ho nebudu,pujde do supliku...i s deskou
az si koupim conroe, dam si na nej nalepku P III reborned :-D