No jak to tu ctu tak to vypada na upgrade behem prazdnin :-( - doufam ze uz tu dobu bodou (i osefovany biosy) :)
:arrow: stejne jeste nemam moc nasetreno.. :roll:
Printable View
No jak to tu ctu tak to vypada na upgrade behem prazdnin :-( - doufam ze uz tu dobu bodou (i osefovany biosy) :)
:arrow: stejne jeste nemam moc nasetreno.. :roll:
vy jste v pohode, ale ja nez budu cekat nejakej ten mesic na Venicu tak ted beru winchestera :|
myslim ze v tvem pripade nemusis tak spechat :) (podle sestavy) ;DCitace:
Původně odeslal epidot
uz je pozde ;D ;D
No bohudik jsem v situaci, ve ktere se ceka dobre (2700 dai pri 1,45 - vzduch a pohoda :) Ale stejne se tesim na VENICE, asi ho dam do druheho kompu. Jinak netroufam si odhadnout dostupnost, ale myslim si ze to tri mesice nebudou nahodou. Jinak lidi co na ne vubec necekaji a upradovat nebudou( viz BeachKen) by mohli prestat sirit tyhle spekulace, ktere vazne za moc nestoji. Pro nekoho je nakup kompu na 2 roky a nemuze si dovolit, kvuli tehle informaci koupit procvak, ktery je treba jen o neco malo horsi. Znam to, kdyz jede clovek na doraz, kupuje pro nej nejvyhodnejsi veci. Takze tak, nezbyva nez cekat a koukat kam dorazi prvni... Preci jen to neni jak kdyz prichazeli Tbredy a jedine kousky brali lidi z branze a technici :)
Já sám lidi navádím, aby si počkali na Venice, když jsou v prodeji Winchestery, který jsou na tom hodně špatně s OC, si to přečti pořádně. A Pokud Venice přinese podobné výsledky, se kterýma se tu ohání Richie08, tj. že masově půjdou na 3GHz apod., tak si to CPU s ledovým klidem vyměním taky. A ty 2-3 měsíce je tam rezerva na uvedení CPU s nižším ratingem.Citace:
Původně odeslal neGryk
AMD to tak zatím dělalo vždycky, když se zavedla nová revize jádra. (Thoroughbred, NewCastle, Winchester) A tvůj přístup z Alzáče je tu profláklej mezi všema. :lol: Zatímco já volím konzervativní přístup a poněkud pesimističtější, ty tu zase lidem dáváš přílišné a marné naděje.
Jeste abys je navadel :) To tak.... Ctu poradne a vis, ze to takhle pisu schvalne, protoze te znam, a vim ze si nebudes stezovat :)Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Jinak menit bude kazdej, ja klidne i kvuli 50 Mhz navic :) Tenhle peknej kousek dam do druheho kompu a bude klid :)
ja bych to byt tebou vydrzel, bude to mit jen vyhody... hlavne co se tyce cen ;-) ;DCitace:
Původně odeslal NazQul
jako ale 3 mesice sou fakt moc.. to je moc dlouho na cekani..
smazat pls, sorry
Winchestery ze jsou na tom s OC hodne spatne? ja nevim, ale me 1.8@2.6 pri defaultu zas tak spaty neprijde, ale zrejmne mas jiny nazor :)))
Citace:
Původně odeslal BeachKEN
no jo, ale kolik takovych kousku mas?Citace:
Původně odeslal Petrik
Citace:
Původně odeslal BeachKEN
overclockers.com:Assume the average result is a bit under 3GHz with decent air, a bit over 3Ghz with water, 3.5 GHz or a bit more with deep freezing.Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Myslím, že by jsi měl začít šetřit :D
Nevím proč bych měl a já šetřit nemusím ;D Zatím jsou to jenom spekulace, není v oběhu pořád stále dost kousků, aby se to dalo brát jako určující informace. Zajímavé je, že uvádí mražení, které po testech na XS má stejné bugy jako u Winchestera a je tudíž nepoužitelné. Jedině v případě do -30° se povedlo to CPU rozhýbat, otázkou je na jak dlouho, jelikož Winchestery hojně umíraly s tímto chlazením.Citace:
Původně odeslal richie08
A tebou uvedené stránky mi zrovna jako spolehlivý zdroj teda nepřipadnou.
jenze neni uvedeno jakej kousek se jim povedlo takhle nataktit.. esil nakou 3800+ tak to je celkem logicky ze sla pres 3 giga ale esli nakej 3000+ tak to uz stoji za cekani :?
jednu A64 3800+ tu mám,tak jsem zvědavý, kam se dostanu
Ale Venice to rozhodně nebude. :lol:Citace:
Původně odeslal Carl von Banhoff
a co je tohle: AMD ATHLON 64 ADA3800DAA4BP ???? CBBLE....
No jo, dle značení Venice jak vystřiženej. Opiš sem komplet celé značení, případně nahoď nějaký testíky.Citace:
Kde jsi ho koupil a cena?
jj, něco udělám, ale až přes víkend........
hmm amd vypustila nove SanDiego je to A64 s939 3700 2.2Ghz s 1MB cache takze tu mame podtaktovane FX 57 .... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: az na tu cenu ta je fakt brutalna :P
ja jaka je cena? jen tak abych mel predstavuCitace:
Původně odeslal Sharker
Taky na to slintám ale ta cena bude neco mezi 3500+ a 3800+ takze odhaduju kolem 10-11k :-/ což neni uplně láca a nevim jeslti to stojí zato . Sand na splátky bych ho zaplatil kdyby dal 3.3GHz 1.4V :-D
cena ma byt podobna jako u 3700 pro 754 tj. kolem 10 000 s dani [Kc] a prej jde dobre taktit :wink:
edit: screen s tim o cem mluvi aless uvedl eagle na svethardware :drool: :
http://www.svethardware.cz/akt.jsp#3...256FE0002E101E
Uvidíme co zvládnou s 3700+ na XS foru tam to budou mít zas jako první na testy. Jinak sou tam už creeny s A64 X2 toledo :-)Citace:
Původně odeslal short24
edit: dit se připravuje i San diego 2GHz 1MB tedy 3500+ . to bude ještě levnější a s OC potenciálem snad taky velkym
jj ale, at v tady v tom nedelame b.o.r.d.e.l vetsi nez je:
k san diegu je thread - http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=82000
a k toledu je thread - http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=79697
kluci by thready mohli lip oznacit :idea:
Citace:
Původně odeslal Anandtech
no do rite... tak jako vzhledem k nekterym predpokladum ze se k nam E3 stepak dostane az za dva mesice a AMD mezitim vypusti novej stepping, tak nam tu vznika mensi bordel.. snad ta Venice dorazi driv nez nekteri predpovidali..Citace:
Původně odeslal Masster
BTW
Jak si dopad ? Tady vsichni cekaj na vysledek tak nas takhle netrapCitace:
A64@2940 mhz....nice venice
http://forum.pctuning.cz/gallery/albums/userpics/12526/1%20(1).jpg
A64 3800+/ 2400MHz@ 2940MHz=245x12
Epox 9NPA+ Ultra
Zalman 7000Cu
Kingston KHX 3200ULLK 2.5 3 3 6 1T 2.7V
To je Carlove :-)
nj jenze kdyz si to tak vezmes tak je ta 3800+ pretocena jenom o nakejch 500 MHz coz vpodstate neni moc.. o 500MHz dovoli i vetsina winchestru imho..
A co bys jako chtel ? to winchestery jsou o 500Mhz , nektery i skoro 1GHz ale to začinaj na 1,8GHz připadne 2GHz . kdybys mel stejne kvalitni kus tak s původního 3000+ udelas naky cca 4500+ (Prosim bez poznamek, že taktovaný cpu se nedaj brát na PR) a vytaktojueš o 1.2GHz což je velmi pekny. VYšší modely maj teoreticky větší taktovací potencionál ale nikdy je nevytaktuješ o tolik jako nižžší modely hlavne 3000+.Citace:
Původně odeslal NazQul
Malo bodu v CPU Marku na tu frekvenci ;)Citace:
Původně odeslal Yogi_1
Stepping asi sotva vypustí, když stepping je číslo z CPUID instrukce. Tohle je revize. Konkrétně SH8-E4, což je CPU s 1MB L2 na 90nn SSDOI. To druhé je DH8-E3 - CPU s 512kB L2 na 90nm SSDOI.Citace:
Původně odeslal NazQul
taky jsem cekal, ze to da aspon 3.1GhzCitace:
Původně odeslal aless
ale Yogi_1 tam nepise na jake voltazi to Carl provozoval
jestli je to na default tak je to slusny
A proc ste cekali ze to da 3.1Ghz? Proste ty procaky to budou +/- davat jako nynejsi FX55.Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
no prave, ty FX55 davaji bezne pres 3Ghz ne?Citace:
Původně odeslal elemeNt
ehm, tj ale pri -30 a min . . . Na vzduchu davaj nejhorsi kusy 2.75Ghz pak prumerny 2.85-2.9Ghz a ty nej davaj 3Ghz na Vzduchu/vode ale tech je hodne malo . . .Citace:
Sry som vynechal +0,1V
takze uz se Venice objevuji v US shopech ale pouze na predobjednavky..kazdopadne nektery ceny sou dost premrsteny :
3000+ - $179.61
3200+ - $229.46
3500+ - $328.60
3800+ - $426.17
pricemz nez se to dostane k nam tak k tomu naroste dalsi litr a to neni dobry.. snad to pude dolu
v pondělí 2.5 maj dorazit 3500+ Venice cena v maloobchodech cca 9000 s dph
Ony mají být i 3200+, cena cca stejná jako WinchesterCitace:
Původně odeslal Julian
Tak doufam, ze az prijdou, tak sem das vedet ;) Nejaky testik by taky neuskodil.Citace:
Původně odeslal Radim Štěpanec
mno, ja bych měl mít 10ks 4.5, tak pokud nejaky zbude, otestujiCitace:
Původně odeslal Masster
no tak hosani z alzasoftu uz neco maj ale stejne bude vetsinu lidi zajimat hlavne 3000+
http://www.alzasoft.cz/DetailPage.as...CatId=18844331
Citace:
Původně odeslal NazQul
http://www.alzasoft.cz/DetailPage.as...CatId=18844331 :idea:
hmmmmm.........takže mají kulový, tohle tam budou mít ještě měsíc, pak to zmení na zboží "na cestě" atd........to znám, tak mi dodávali grafiku 3 měsíce....
290*9 1,6V (netestovano nizsi napeti) - vyzsi takt neumoznuje deska
ASUS A8N-SLI
toto berte jako prvni poznatek testuji 30 minut
proc netestovano nizsi napeti ??? dej mu default mel by zvladnoutCitace:
Původně odeslal Julian
pac jsem chtel zjistit co da
doma na desce ASUS A8V Deluxe 300*9 vic deska nenabizi ok pri napeti 1,45
ted poletim domu a dam mu sodu
vic uz stejne nedaCitace:
Původně odeslal Julian
myslim ze bys mel byt hooodne spokojenej
no nejhorsi je, ze doma to nejede skoro vubec (MSI K8N-Sli Platinium)
sice 9x300 ale pameti musim mit na 1OOMhz (resp pretakt na 150) jinak to nenabiha -- ze by nekomptoblita pameti z venice - na winch naprosto v pohode --- zatim stale testuji
Zkus sehnat nikoho kdo ma DFI s biosem 414 a vyzkousej to u nej.
a co ty
resp trochu abych objasnil problem
3 h jsem se trapil s nastavenim CPU / RAM atd. - a nic jsem nezjistil // resp neni to vada Venice stejne se chova i Winches. - funkcni je jen jedno nastaveni pameti a to limit na 166MHz, což při FSB 300 dava DDR 500 což mi již moc nestihaji pameti, nechapu proc nefunguji na me konfiguraci nižší nastaveni
Hmm o 3 kila levnější jak na Alzáči...Citace:
Původně odeslal MarekG
tak v DE už budou příští týden dostupné 3000+ a cenově v přepočtu asi za 4500,-
budu tam objednávat něco na vodníka, tak zvažuju, že si ho vezmu jednoho/dva s tím. Co myslíte, má cenu ho brát tam, nebo čekat až bude k mání i tady ???
Cenově vychází lépe v DE, mít možnost vezmu ho tam.Citace:
Původně odeslal M.K.
V ČR stojí Venice cca 4900, vyplatí se Vám v případě potíží reklamovat v DE ?Citace:
Původně odeslal Tantalos
jenže já ještě nikdy nemusel reklamovat CPU a kdybych ho odvařil tak by mi ho tady stejně jentak někdo nevyreklamoval a v DE zas takovej problém nemám, protože tam mám příbuznou a každou chvíli tam někdo jezdíCitace:
Původně odeslal Radim Štěpanec
navíc ho tady sehnat nedokážu - takže nemám o čem uvažovat
http://www.lostcircuits.com/cpu/amd_venice/11.shtml
pekny test Venice core .... zerie menej W a ma lepsie teploty ....
pozrite cely dost zaujimave ....
venice obecne NEMOZE mat lepsie teploty a teda ani zrat menej, mozno zalezistost kusuCitace:
Původně odeslal Sharker
upresni ..... takze podla teba tak 1 zo 100 ???Citace:
Původně odeslal MadCap
a proč by neměla spotřebovat (resp proč by nemohla mít méně ztrátového tepla) méně energie při stejné frekvenci, vždyť právě tohle by mněla přinést spolupráce s IBM na napnutém křemíku
NO ja si tiez myslim ze otom mal byt SS nie ?
SS neznizuje tepelne straty procesoru, podla toho co som testoval (Realne) tak 3000+ vacsie teploty ako 3500+ (venice vs winchester) a je to aj uplne normalne ... umoznuje vyssie frekvencie a rychlejsie preklapanie ale nie mensie teplo/spotrebu (obecne)
takze ma domenka je takova:Citace:
Původně odeslal MadCap
Strained Silicon je technologie ktera, jednoduse receno, smrskává atomy Silicon Germanium ( ??? ) na mensi plochu, snizuje energii potrebnou k prepnuti transistoru => vyssi dosazitelna frekvence (z toho by melo) => vlastne mensi leakage =>mensi teplota pri stejne freq ???
http://www4.tomshardware.com/busines...ed_silicon.gif
kazdopadne tady nejde o cisty SS ale o SSDOI = Strained Silicon Directly on Insulator => coz je neco jako dalsi generace SOI (SS), takova priprava na 65nm? ze by opravdu nemelo SSDOI vuci SOI vliv na spotrebu?
tak ted nevim :?
mne to povedal zastupca AMD ze nizsie teploty pri rovnakych vcore/frekvenciach u venice nie su, bonus je v moznostiach undervoltu resp. proste vyssieho oc na rovnakej voltazi
tak jsem trosku pohledal:
"IBM has developed the first transistor using strained silicon directly on insulator (SSDOI) technology that provides high performance while eliminating manufacturing problems. Also, IBM is the first to combine two different underlying silicon layers that simultaneously maximize the performance of the key transistors used in complementary metal oxide semiconductor (CMOS) devices"
cele je to zde: http://domino.research.ibm.com/comm/...0909_cmos.html
zatim to opravdu vypada ze SSDOI ma prispet spise k vyreseni jistych vyrobnich obtizi a vlastne slouzi jen jako priprava na 65nm vyrobni proces.
Shrnuto a podtrzeno SSDOI zvysuje mobilitu elektronu na prechodech
zitra zkusim este pohledat
tak jsem dnes objednal Venice 3000+
počítám, že ho zítra odešlou (je skladem) a v pátek, nebo pondělí bude tady. Takže budu mít doma lepší kousek Winchestra (0448) co dává 2600-2700 a Venice. Tak budu moct porovnávat. Jen nevim jak to budu mít časově. Každopádně pak poreferuju ;D
len aby si nebol sklamany ale zelam ti to :-)Citace:
Původně odeslal M.K.
já nečekám zázraky, pokud bude dobrej kus, tak očekávám max. 2800Mhz, což je stejný jako ten Winnie, kterýho jsem už měl kdysi :idea:Citace:
Původně odeslal Champion
samozřejmě nemusí být lepší než ten procák co mám doma -> to se mi tady pak moc dlouho neohřeje ;D
tych 2800 by som bol rad pri 3200XP a nie pri 3000XP ..Citace:
Původně odeslal M.K.
Co je toto za haluz ? :D :lol: :lol: :D :oCitace:
Původně odeslal Champion
Tohle opravdu stoji za post :)
Neco takoveho mit doma tak sem vysmaty :eek:
http://home.comcast.net/~wa261/izall.JPG
no musel by si si k tomu poriadit nieco co hladi hodne pod 0 ;) viz vcore ;D
mno nac by mi bol nestabilny venice s 1.744V ???? heheh prime by to asi nepreslo .....
na 1.75V provozovat neustale, nevim jak dlouho by to vydrzeloCitace:
Původně odeslal Sharker
ja se bojim pustit vic jak 1.65V a on tam pere klidne o 0.1 vic :D
3200Mhz je krasnych, ale za jakou cenu
me by stacilo 3Ghz(330x9) pri 1.65V :wink:
A kde jsi toho 3000+ vencu objednaval ? nekde v cechach ? se pochlub ... dekujiCitace:
Původně odeslal M.K.
http://www.rsc-computers.cz/Citace:
Původně odeslal danikd
NO ako uz pisal MadCap ... keby si nato mal chladenie ktore ti da teploty hoodne pod nulu tak tych 1.75V nieje tak hroznych ... urcite by to nejaky ten tyzden vydrzalo. A domienky o zovotnosti amd cpu's su stale len domienakmi, pretoze zatim nikde nieje nic podrobne o tychto ukazoch. Samozrejme sa da drzat specifikacii vyrobcu, ale to vy plno ludi neprovozovalo pamete na 3.4V .. atd.Citace:
Chlazeni jiste, ale nemuselo by to byt ani pod nulou. Navic zivotnosti bych se nebal uz vubec. AMD CPUs maji zivotnost 20+ let a mnohdy i mnohem vic. Pokud ho takhle vyhulis se slusnym chlazenim, tak rozhodne neklesne zivotnost pod nejake 2 roky. Pricemz nevim jak vy, ale ja doufam, ze ani takove Venice tu za 2 roky mit nebudu :)
Nevydim dovod preco nie ??? Pokial niekomu staci vykon ponukany svojim CPU, nevydi 10-25% vykonu naviac ako adekvatne za tie prachy moze kludne ostat u svojho CPU aj dlhsie. Napr. ja mam 1700+ DUT3C z 51 tyzdna roku 2002, slape na 2.2ghz a som spokojny. Tento vykon mi AMD ponuklo uz v roku 2002 co su 3roky... a stale ma nepresvedcili, ze podtrebujem lepsie CPU :wink: Taka X800ka by pridala viac stavy ako nove CPU ...Citace:
Původně odeslal Haste
Na jednu stranu te chapu, proc by si clovek mel kazdej pulrok kupovat nove CPU, ale v pripade tveho T-breda to neni nejlepsi prirovnani. Nezapomen, ze za tu dobu, co ho vlastnis, byl nejvetsi evoluci tak maximalne prechod z SDR na DDR RAM. Ale ted se toho meni mnohem vic - Nove CPU je 64bitove, obsauje on-die pametovy radic, graficke karty uz nejsou AGP ale PCI-e... Proste ted se tech novinek nakupilo vic najednou a podle me se vyplati prejit, protoze ted by to nebylo jen o vymene procesoru. A pri nejakem peknem kousku a64ky, ktera pujde dobre taktovat, urcite ziskas vic vykonu nez jen nejakych 10-25%. Nemluve o tom, ze nove vykonne karty bohuzel potrebuji i vykonne CPU, ktere je bude dostatecne krmit daty...Citace:
Původně odeslal Semik
Mno takto som nato nepozeral, mas pravdu z pohladu zisku novych technologii to jednoznacne pokrok je. Bouzial je vsetko o cene VS vykon a ta je u S939 s odpovedajucim Athlonom64 vysoka. A64 + doska + nejaka 6600ka (PEG) sa mi oplati menej ako 6800GT (AGP) ...ktoru sice nevytazim na 100%, ale dostatocne nato, aby podavala o 50% lepsie vysledky ako ta 6600ka s A64. Tolko k veci.Citace:
Původně odeslal Zilla
Tak bokom poviem iba, ze tieto prachy radsej zainvestujem uz tento rok do X-Boxu360, ci neskor do PS3... a buduce 3-5 rokov mam dobre gamesy. Fetisista do grafiky niesom ... a PC prezije aj take ake je...
no ja ti ani nevim...Citace:
Původně odeslal Zilla
64-bit: momentalni vyuziti 00nic, pro lidi co hrajou apod. tim padem jedou na widlich neni ani OS o driverech ktere jsou 64-bit ready ani nemluve (i kdyz nutno priznat ze rady se zvetsuji). Hry 64-bit jeste pomerne dlouho nebudou atd... takze toto bych jako duvod k prechodu nepocital
PEG VGA: Jelikoz vykonostni rozdil VGA pro AGP a PEG je opet 00nic (snad jen vice stavy pro VGA) tak toto taky nevidim jako duvod k prechodu
jo a dnes se daji pro AGP sehnat i nejvykonejsi verze a jeste nejakou dobu dostupne aj zustanou :)
Integ radic: to je vec ktera uz me presvedcuje vice o svych vyhodach i v soucasne dobe to bych bral
takze suma sumarum pokud ma TB ma nema dnes duvod prechazet (pokud mu hruba sila staci, a myslim ze jeho CPU ma stale co predvest)... leda z duvodu vyssiho vykonu ale stale pro 32-bit apps...
Ale je to muj nazor na vec :)
Tohle je vlákno o A64 Venice! Pokud si chcete poklábosit o filozofických otázkách typu "vyměnit či nevyměnit", tak si to dělejte prosím jinde.
EDIT:opravena hrubka :oops:
no a 512 cache oproti 256, taky nejakej drtek pomuze, aby uz byl ten moloch komplet.
Myslim, ze tohle je uzce spojeny s vyznamem threadu a zaroven to ma urcite vyssi informacni hodnotu, nez kdyz sem nekdo postne screen z XS fora a potom k nemu 12 lidi za sebou napise, jak je to uzasny nebo se bude hadat, jestli je treba CPU chladit pod bod mrazu... :roll:Citace:
Původně odeslal richie08
BTW filozofie se pise s mekkym i...
uvidime jak pujde ci nepujde... pozitri ho mam doma.
Já už ho mám doma, ale nedostanu se k tomu ho pořádně testnout. :-(Citace:
Původně odeslal epidot
snad zítra - ale jen rychlovka
jakou mas serii ?
zitra nebo pozitri ho tez cekam...a fakt se tesim.
3GHz by bylo super, ale to je asi jen zbozne prani.. :oops:
ja taky pozitri.. btw na 3 giga zapomente.. za 2.7 budem radi.. zadny velky OC se neceka.. celkove je Venice velky rozcarovani
Jak rozcarovani? Cetl si moje posty na zacatku threadu a co sem v nich psal ale ne vy ste si vsichni mysleli ze pujdou na 10GhzCitace:
Původně odeslal NazQul
No rozcarobani ... rekl bych nijak velke prekvapeni, ale za stejny peniz ( dobre za +150 ) vetsi sance na pretaktovani. Me prijde dnes Venice 3000+ a osobne od nej ocekavam - doufam 2600Mhz. Ted mam Win. na 2400, tak snad bude lepsi ... Ale samozrejme muzu se mylit a muze byt i horsi, ale to je osud ... Jinak 3Ghz od nej opravdu necekam a ani nemam jak to chladit ... Ale tech 2600Mhz, kdyz bude dobry kus je myslim realnych ... a kdyby 2700 budu stastny jak blecha a vic nechcu :)
D
Uvědomte si, že srovnáváte zaběhlou a zmáknutou výrobu Winchesterů s právě novou výrobou. I tak Venice si vede lépe než Winchester a nějaké to postupné zlepšení ještě bude následovat. Všechno to záleží jaké jsou ještě v nové technologii rezervy a nakolik je AMD dokáže využít.
Ja si to uvedomuju ale rozdil bude kolem 50Mhz mozna 100Mhz ale to takze zadny 3Ghz tech co to daj na vzduchu bude hodne hodne maloCitace:
Původně odeslal richie08
http://mikipc.wz.cz/VENICE.jpg
2700Mhz 1.52V prošel S-PI 32M, Prime 10min - víc nebyl čas
příští týden ho potestuju pořádně
každopádně trochu zklamání, protože to měl dát na default :roll: ;D
Jak to myslis mel? Mel by dat 1800Mhz na defaultu :)Citace:
Původně odeslal M.K.