pockej pockejCitace:
Původně odeslal paik
tys mel pod chladicem na NB papirek?
to snad neeeeeeeeeeee
Printable View
pockej pockejCitace:
Původně odeslal paik
tys mel pod chladicem na NB papirek?
to snad neeeeeeeeeeee
no to si kur ze sem ho tam mel, ja porad proc mam 7400ot na nb vetracku a porad 47stupnu......pak sem si vsim ze z pod nej neco kouka, tak to sundam a HLE, byl tam papirek PULL OUT:D (no ono to moc k smichu neni......)
mam otazocku
mozem este dneska spravit DFI NF4 Ultra D @ sli ??? ked zozzeniem ten SLI mostik (predava Radim) co sa dava grafarnam(spoja sa grafarny) na hornu stranu a spravim pencil mod tak teoreticky by mohla ist aj dnes kupena ULTRA D ?
??? ??? ??? ??? :idea:
co se tu traduje tak ty desky co se TED prodavaj uz tuto moznost nemaji......
ale nahoda je svine svinuta ;D
na dnes koupený to už nerozchodíš,Citace:
Původně odeslal Sharker
navíc nVidia to nějak blokuje v novějších ovladačích
http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2337
hledal sem v sekci chlazeni ale nikde sem nenasel jestli se na ni vleze Zalman CNPS7700-Cu s moznosti obsadit vsechny pametove sloty ??? Pripadne jenom ty na dual. 7700 je prece jen ,,jine kafe´´ nez 7000
Ak mas pomerne male ramky bez hocijakych velkych pasivov tak ich osadis v pohode
A-data idu v pohode. Brat to ma akurat ked ju xce dat do toho najblizsieho slotu k vetraku tak vetrak musi dat dolu.
Vejde se to v pohodě, zatím jsem nenarazil na žádný RAMky, kvůli kterým bych ho musel sundávat při nasazovaní do nejbližšího banku...Citace:
Původně odeslal -Jakub-
Slysel jsem, ze pokud jsou obsazene vsechny 4 sloty na ramky tak jsou pak problemy. Ja mam nejake problemy a to prave asi souvisi. Zapnu CPU-Z a pokud pak kliknu na Memory tak se mi objevi klasicka tabulka s chybou a jestli chci poslat zpravu a ochybe a pak se to samo zavre...To bude asi ramkama co ?
Co vím, tak při osazení všech 4 slotů nelze paměti provozovat při T1, ale jen při T2.Citace:
Původně odeslal Cabas
Česká recenze DFI LanParty UT nF4 Ultra-D http://czhardware.com/article.php?id=12
ze by konecne nejakej "lidovej" server? :D
Takže, jelikož těch threadů o DFI je tu celkem dost a je v tom bordel, tak to házím i sem, kde by mohla být svižnější odpověď:
1) vyměnil jsem Mushkiny TCCD za Kingstony HX TCCD vše jelo Ok na 217 BIOSu při 260 CL2,5 -4-4-8-1t 2.8V
2) pak jsem flashnul na 330, ale v tu ránu šli KHXka provozovat na default, nejely ani na 250 !!!!
3) začal se objevovat problém s detekcí SATA disku, předtím bezproblémů
4) vyměnil jsem KHXka zpět za Mušky, ale problém setrval :(
5) flash BIOSu zpět na 217, ale problém nezmizel
Začínám se divit, co to předvádí, všechny DRAM timingy na AUTO až na CL, problém je tu stále, Mušky nedají taky už těch 250, zdá se, že to dělá podobnej cirkus jako s KHXama, přestože se drží o něco lépe.
1 den jsem všemu nakouřil podstatně vyšší Voltáže do všeho, jenom za účelem testování, jinak jelo vše vždy na defaultu, nezdá se mi, že by si na to měla deska zvyknout, během tak krátké doby a moc to netrápim.
něco podobnýho mi to taky začlo dělat asi před měsícem, když jsem ladil nový paměti a pořád zkoušel všechno možný.
Najednou to nešlo ani za nic na nastaveních na kterých to předtím šlo s rezervou a nepomohlo ani dát vše na default.
Když jsem dal clear Cmos tak zase jelo vše OK jako dřív.
Mám desku od včerejška s biosem 25.1.2005 podle cpu-z jestli to ukazuje dobře a ramky byly nestabilní na 250 a víc a všim sem si že deska nastavila Read to write delay Trtw na 1čku což je nonstable takže sem nastavil v biosu ručně 2 nebo 3 a pak už to jede dobře.
Ale ted se mi vyskytuje problém s 3dmarkem01 cpu mám 2550Mhz 10x255 cl2.5-3-3-7 1T kde mám mrdy v obraze a v lobby high detail to skočí do win a nehejbe se myš a klavesnice taky blbne tak musim dát hard reset. ostatní marky jedou v poho. snad to nák vyřešim. grafiku mám Leadtek 6600 256MB od mawi.
btw: nevíte co v biose značí nastavení 1T/2T ? nemůžu to najít.
Jenže mně Clear CMOS nějak nepomohlo :evil:Citace:
Původně odeslal M.K.
cus,
1) jakou mate teplotu chipsetu?
ja na NF4 SLI-DR <na default> mam 49 stupnu...<a abcas i 7k otacek>
neni to nejak moooooooc???? :?:
2) uz jste nekdo resil cim nahradit chladic na chipsetu <kdyz ho prekryva VGA? <nVIDIE PCIe jsou poradne "dlouhy">
3) Darth Maul osadil cpu V7700...
daval jste ho tam jeste nekdo jinej? :-) zajimali by me zkusenosti s
instalaci...
diky za info
-= DoDo =-
2 beachken pro prechod na novej bios doporucuju nasledujici postup (treba uz to tak delas :wink: ) ....
1- load default settings
2- odpojit zdroj od el.site
3- nekolikrat zmacknout power up ....pro vybiti kondiku
4- clear cmos
5- flash novyho biosu s parametrem /cc
je to trochu prehnany ale na druhou stranu mas 100% jistotu ze je vsechno OK
nasadil jsem vodnika a teplota na CPU 44°C bez zateze
kontroluju pritlak=>ok
kontroluju teplotu pasivu=>samozrejmne ok
kontroluju teplotu okolo socketu=>ok
saham na pasivky vedle socketu=>ok
nic nenaznacuje tak vysokou teplotu
tak proc to tak ukazuje?
odkud se berou ty hodnoty?
2 DoDo1:
1. já mám bez zátěže na default tak 48°C při cca 1850ot.
2. http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t...t=dfi+chipsetu
Co sem si pořídil DFI desku tak mám luxusní teploty wincheste 2550Mhz 1.584V real max zátěž pomocí UD a teplota cpu 35°C :-) s epoxem 9NDA3+ sem měl asi 63 docela velkej rozdíl.
Ja som ti to hovoril, ze to akurat zle meria doska :wink:Citace:
Původně odeslal aless
Zajima me jaky flexo ( cet sem ze se dava) se dava k tem DFI, nejlip jaka barva ?
je stejne barvy, jako 99% vseho, co k desce dostanes:-)Citace:
Původně odeslal NazQul
ano, samozrejme - Z L U T A :lol:
-= DoDo =-
no a je toho dost ? Jaky velikosti ? a este posledni dotaz : je to UV reactiv ?
1) UV reaktiv jeCitace:
Původně odeslal NazQul
baleni obsahuje:
- 3ft.-3/8" sleeving
- 3ft.-1/2" sleeving
- 20 - tie wraps
- 1ft.-9mm Heatshring Tubing
- 1ft.-20mm Heatshring Tubing
-= DoDo =-
jaky mate zkusenosti s biosama?
kterej je dobrej, kterej naopak stoji za hovno?
zalozil jsem thread v BIOS sekci, ale tam se nikdo nediva :-(
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=81632
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=78795Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
A tohle je jako co??? :roll:
Jinak jedu na 325, ale nefunguje v něm dobře MemTest, jakmile ho pustím, tak při nabíhání restartuje pořád počítač. Komp je SuperPI stable a hrál jsem na něm včera 2 hodiny HL2 taky bez problémů.
Co se flexa týče, tak já dostal: ORANŽOVÉ a je ho tam tolik, že se to nedá použít pomalu ani na jednu větev mého PSU.
to je sekce, kam se davaji vyreseny veciCitace:
Původně odeslal BeachKEN
nebudu tam otravovat s biosama
jinak dik zes napsal svoje poznatky k biosu
ses asi jedinej na tomhle foru
Bohuzel se da tezko rict kterej z biosu je nejlepsi, kazdej slavi uspechy s jinym, pausalne se da rict ze od verze 2.17 jsou vsechny velmi podobny a zalezi predevsim na pametech, bazalne jde o to jestli mas TCCD nebo BH-5 nebo VX chipy ... suma sumarum nikdo ti tu nerekne kterej je nej musis si to vyzkouset sam, osobne doporucuju spis Oskarovy modnuty biosy, a pomerne hodne lidi se shodlo na biosu 3.10p, ja sem zadnej velkej rozdil mezi 2.17-3.10p nepozoroval, ted se chystam na 3.31-1, btw. kdo ma 4 moduly tak pro nej je vhodnej bios 3.16, ..
no a pro majitele TCCD: vetsina majitelu techto cipu se shodla na tom ze maj velmi uzky pasmo napeti kde fungujou OK takze nejen 0,25V nahoru ale i smerem dolu muze bejt to pravy
jasne ze na kazdy masine to jede jinakCitace:
Původně odeslal Shair
chtel jsem vedet zhruba vase poznatky
a ten problem s instalovanim Windowsu na modded biosech spozoroval nekdo?
nedavno tady mel nekdo takovej problem
To už dávno neplatí. Já testoval třebas 330, ale s tou jsem měl zásadní problém, systém mi na 260 prostě blbnul, buď nenaběhnul HDD, případně to nebylo stable, právě s 325 už je to zase OK. U novějšího BIOSu jsem si všimnul, že najednou víc sype do DIMMů, proto možná ta nestabilita, jelikož to do nich pralo 2.85V a to jim už asi nešmakovalo, TCCD jsou na Voltáž poněkud citlivější, neplatí u všech, že čím víc, tím líp.Citace:
To já mám problém přesně opačný - MemTest mi projede 10x bez problémů a přitom mi Wokna mrznou při bootování!!!Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Když dám v BIOSu konzervativnější hodnoty pamětí, MemTest háže chyby a přitom Wokna jsou stabilní... :?
jak to tu tak ctu, tak sem rad, ze sem ted super stabilni na vsem, reencoding, hry, testy, wokna, prime....., ten problem s instalaci woken sem byl ja, sly (na cito s bootu) jen s orig 3.10, s nicim jinym
ted uz si jedu celkem v pohode, nemam to nijak brutusne taktly, vic ale nepotrebuju, je to rychly jaxvine, nadmiru spokojenost, nehonim se za mhz, i kdyz to je asi smyslem vsech na 4u :D
zkusenosti s 7700 mam taky, normalne ho tam nasadis dle navodu, zadnej problem, jenom NEZAPOMENOUT tam dat ramky PRVNI, jinak uz tam tu na slot4 nedas :evil:
tot vse
pani chcem Vas len upozornit ze otazky ako bolo to s tym flexom skor patria do sekcie case moding :wink: tak pls piste priamo k danemu problemu.
Já Mushkiny úplně v pohodě - chceš to vidět?Citace:
Původně odeslal paik
Klidně se přijď podívat... :wink:
psal si ale neco jinyho.....:D
myslel sem samozrejme dat tam pameti PRVNI, ne ze tam nepujdou dat vubec....
kdyz pustim pocitac, tak nechce najet
mam tuto sestavu
AMD A64 3000+(8x300 pri 1.52V real) DFI nF4 ULTRA-D;2x512 GEIL Value 200(CL2,5-3-3-11);DCH; Sapphire X700Pro 510/510, Hitachi 7K250 160GB-8MB cache SATA;Her. Fortissimo III;Enermax 420W
pritom vsechny testy karasne projedou, prime stable, 3Dmarky, aquamarky
proste vsechno funguje
problem je, ze kdyz je studenej, tak to nenajede
zdrojem je dostatecne silnej, cim to muze byt?
vsechno uz jsem vyndal a dal zpet a porad stejny
mate nejaky reseni?
Update BIOSu jsi zkoušel?Citace:
zapomnel jsem dopsat, ze jsem tam mel ofic. 1.25(ten uplne prvni)Citace:
Původně odeslal BeachKEN
ted jsem dal 310p
uvidime jak to s tim pujde
EDIT:
tak je to porad stejny
jakmile je tam cerna obrazovka Windows XP s tim behajicim modrym valeckem, tak to dlouho hleda disk a je to v haji
vzdycky kdyz pustim studenej PC
aji kdyz dat jenom reset z WIN tak to pak musim jeste nekolikrat poustet znova
mam toho plny zuby
asi poslu desku zpet :evil:
EDIT2: problem vyresen
re-instal windows to vyresil
nikdy bych nerekl, ze za to muzou posrany XP
cus
nevite nekdo, kde sehnat driver na Sil Img. Raid pro Win64bit???
diky za rady
-= DoDo =-
nj, to me nenapadlo, a nemaj ho uz 64ky wokna v sobe??
Mám takovej problémek , když dám normálně softwarove restartovat tak mi po resetu nenaběhne deska, musim pc vypnout a zapnout. jedu ted na 9x285 1:1 ale delalo to i při 10x255 myslim. myslíte že na to má vliv oc? asi jo je to docela nepříjemný.
hmm a neni tohle dred o DFI?????takze jestli je to ta fosna z podpisu, tak to vazne nevim,ale jednou uz tu bylo receno, zkus novej bios (pri tom samozrejme vse na default......ze :roll: )
Nj koukám ještě sem si neaktualizoval info :-) už to du napravit.Citace:
Původně odeslal paik
mel jsem naprosto stejnej problem==>pomohlo preinstalit windowsCitace:
Původně odeslal aless
me uz nepomahalo ani vypnout a zapnout PC
Já nevim příjde mi že na to win nemá vliv ??? nejde mi resetovat ani při defaultu a s novým biosem od Oskara. Widle už používám po předešlý desce , byl sem línej instalovat nový . čekám až se oběví 64bit hned na to přejdu , doufám že na tom neco spustim :-)
me to pripadalo taky, ze to nema vliv, ale byla poskozena nejaka knihovna, nebo co proto to vzdycky pri staru win hodino modrou obrazovku a na me zbyval pouze resetCitace:
Původně odeslal aless
na nouzovej rezim se do win dostanes?
x64 se nevyplati cekat, muzou byt klidne za tyden nebo za dva mesice
Ne mě to v poho funguje akorát ten reset z win se zasekává . Mě to niak zásadně nevadí pokud je to jen win tak klidně počkám ono taky kdy se to ověví na DC++ ??? Uričě to dřív nedelalo ale až poslední dobou nevim..
to je trosku warez, mel bys to dat pryc :wink:Citace:
Původně odeslal aless
vsak uvidis sam, az to preinstalujes
ted uz je volne ke stazeni trial x64, tak si ho stahni at vidis, jestli ma cenu cekat na x64 ofic
final win64 uz je out ;D ;D
a kde se da koupit v CR?Citace:
Původně odeslal paik
A jako na co?Citace:
Takze s pomocou Maula aj inych zdrojov bezi zostava stabilne na 300 FSB. Jeden problem som vsak zistil...pri pouziti USB 2.0 Kluca a pri kopirovani dat NA KLUC (nie z KLUCA) je prenos strasne pomaly - niekde na/pod urovnou USB 1.1. TO iste ma kamos na MSI S939 doska s NF4 Ultra. Treba tam instalnut nejake spec. ovladace alebo kde je problem?
k USB problemu... celou dobu vse ok ale najednou se zacal hlasit jako USB1.1 (stalo se to po pripojeni ctecky karet Apacer) tak jsem dal reinstalovat usb driver ... automaticky a preinstaloval se z usb 2.0 enhanced na standard windows a vse je ok rychlost odpovida usb 2.0, prosim podelte se o sve zkusenosti pokud by to bylo univerzalni reseni tak bych ho pridal do FAQ
Nuz asi viem kde je problem...dnes to skusim vyriesit a postnem tu vysledok.
Taks nakonec vymenil fosnu, ale co jsem tak koukal, dlouho jsi odolaval .... :-))Citace:
Původně odeslal GABO
Neni nad to, kdyz je to vyladene....
Ja mam nejlepsi desku pro SocketA (KRA2+) taky pryc a ted nevim ...
Ale kdyz Gabo vzal DFI ... OK.... jdu do nej ....
To uz neco znamena .....
No hej odolaval som dlho, ale tie 2x puchnuce konde po kompletnej vymene ma presvedcili aj ked zostava bola fakt pekne vyladena.
Zatial ziadny problem s DFI doskou - na aktualnej frekvencii stabilna, nepada a teda fakt je to vykonovy skok celkom prijemny.
Este vsak mi treba doladit mierne pamete (casovanie) a potom poriesit USB a ten pasiv na cipset.
Dufam len ze bude zas sluzit dlho ako ta predosla EPoX :wink:
poslední dobou se mi stává, že se mi restartne PC a nemůžu přijít na důvod ???
stává se to jen málo kdy, třeba jen 1x za den, ale vždy se to stalo v idle, třeba při psaní tohoto příspěvku se mi to zrovna stalo a píšu ho na podruhý :evil:
jinak celej den komp zapnutej a nic - prime, S-PI i memtest projedou v pohodě
jediný co jsem měnil v poslední době byl HDD (z PATA na SATA) a klávesnici s myší - bezdrát BENQ (že by ten soft?)
v biosu nic - až teď jsem zkusil snížit všechno CPU, MEM, HTT ale zase se to resetlo
sledoval jsem teploty a voltage a vše naprosto v pohodě ???
Hmm, měl jsem před časem podobný, resp. úplně stejný problém - dokonce i na defaultech...
Nadrsno jsem rozebral komp a zase ho složil... Od té doby klid... :roll:
Mno to rozobranie co ja osobne raz za cas robil....za skusku nic nedas. Ten SATA disk mas napojeny na ktory kanal?
Řekl bych, že na kanálu 3.Citace:
Původně odeslal GABO
To rozebrání je dobré i kvůli prachu... :smoke:
to mě už napadlo a zkoušel jsem ho na 1 i 4 a pořád to samýCitace:
Původně odeslal GABO
ale pokud si dobře vzpomínám, tak disk jsem tam měl už o týden dřív a bylo to v pohodě (kanál 1)
bohužel teď 14dní nemám absolutně čas na rozebrání kompu a nebo reinstalaci woken, ale zkusim ještě odinstalovat ten soft k setu (Q-Type), protože vše nasvědčuje tomu, že to dělá od té doby, co jsem ho tam natáhl. Ještě jsem zapomněl na tiskárnu, kterou jsem instaloval zároveň s tím setem (CANON iP2000)
BTW: Tohle je něco, udělat změnu a čekat den dva, jestli to pomohlo :evil:
mne podobne restarty delala tiskarna - hp psc950 - driv pripojena pres usb k epoxu 8kra2+ i ted k dfi - odchazela ji pamet, co ma mit :-( prijit na to nebylo snadne, byl jsem hodne nervozni, az pak nesly nejake funkce tiskarny a pri jejim odpojeni byl system opet 100 % stabilni - nakopla tiskarna pres usb dokazala sestrelit xkrat prime a spol. stabilni pocitac jedna basenCitace:
Původně odeslal M.K.
To nemluvi za nic .....Citace:
Singl versus dual je celkem jedno a vzdy bylo .... :-)
http://www.tcmagazine.info/articles....howarticle=128
Je mozne aby DFIcka odsrala pamat A-data ddr500 - vitesta - brat po tom co mu uz jednu zreklamovali tak novu dal do dualu a islo to ale akonahle zmenil casovanie tak sa zda ze pamat /resp. SPD info o nej je v keli/. Nepomaha ani clear cmos ani vyber baterky ani zmena slotov jednoducho nic ta pamat tam uz nenabehne. Zaujimave je ale to ze mne na nforce2 doske nabehne ale pri vypise SPD infa z CPU-Z mi hadze hlasku ze sa jedna o 2GB modul /hoci Post vypise korektnu velkost , a vo Win to je tiez korektne/ a hodi to i dake divne casovanie a frequenciu.
Jo ja mam taky stejny problem, taky mi to pise, ze bude lepsi pripojit externi HDD na USB2.0, a pritom tam to mam nainstalovano, vse jede jenom pres standard USB1. Nevim co s tim, nic nepomaha.Citace:
Původně odeslal Shair
Jak jsi prosimte preinstaloval ty Ovladace? Protoze jsem se ptal a rikali ze ty z CD uz nejdou odebrat... Dik za odpoved.
No tomu moc neverim nakolko mam tiez tieto DDR500 ADATA Vivesta 2x512MB v duale a no problem..a to sa hrajem s nastaveniami aj dnes. Ta pamet akoze nefachci v tej DFI...vobec?Citace:
Původně odeslal MATRIX
Jop nefachci. Isla iba pokial sa nemenilo casovanie , ale teraz nenabehne uz vobec.
Pořídil jsem si domů tuhle desku, ale nechce se mi na ní nějak rozjet ta integrovaná zvukovka. V ovládacích panelech - zvuky se to tváří, jako že nemám připojeno žádné zařízení. Drivery jsem tam nahodil přímo originál z toho CD od desky. Hodil jsem si tam ještě TV tuner Leadtek 2000XP, tak si říkám, jestli se to náhodou nějak nebije... Desku mi dávali do casu přímo v prodejně, tak to tam snad narvali správně.
a připojil jsi Karajan modul ?Citace:
Původně odeslal rosak
Teda Smithi, Ty máš občas otázky . Do čeho by asi připojoval jacky sluchátek nebo beden ? Tak by si snad všiml, že je nemá do čeho strčit.Citace:
Původně odeslal Smith
no co, stát se může cokoliv.Citace:
Původně odeslal Gentle Giant
Caute, ted sem si donesl novou 256MB OCZ Performance rev2 (mam uz 2) a kdyz sem chtel pridat treti tak mi deska nenajede :/ zkousel sem vsechny kombinace slotu, ale nic :( Ma nekdo stejnej problem???
Desky jsou dost vybíravé a tahle není výjímkou. Zkus nový bios, příp. jinou RAMku.Citace:
Původně odeslal Koutas
Asi ti bude tím, že to nejde. Buď můžeš chtít, aby ti paměti šlapaly v duálu, pak je musíš osadit každou do jiného kanálu (sloty 2+4 oranž nebo 1+3 žluté- umožněno od BIOSu 316, tou barvou se nenech mýlit 1.kanál tvoří slot 1+2, 2. kanál je 3+4), pokud osadíš kanál 1+2 (1.oranž+1.žlutý)nebo 3+4 (2.ranž+2.žlutý)máš single. Čísluje se od kraje mobo. Když tam nacpeš ještě jeden modul, co si má mobo myslet, že chceš ? Singel/duál channel? Takže ten jeden modul si schovej a nebo si sežeň ještě jeden identický, ovšem záruka u takhle postupně sháněných modulů, že to bude šlapat v duálu moc velká není , i když od BIOSu 316 by osazení 2xdual kitem fungovat mohlo. Každopádně by to mělo jet aspoň v singlu.Citace:
Původně odeslal Koutas
Modul tam připojený je. V Biosu AC97 zapnutý mám. Když jsem si pouštěl TV vysílání tak zvuk je tažený přes ten modul a šel. Ve správcích zařízení se mi myslím ten AC97 v řadičích zvuku neobjevoval. Zkusil jsem večer odebrat ovladače a soft k tomu TV tunera a totálně mi spadly Widle.Citace:
Původně odeslal Smith
Zkusím reinstall, nahodím tam k tomu drivery z desky a doufám, že se to chytne. Jak tam máte hozený ty jumpery na tom modulu, aby vám to fungovalo? ???
Prosim ma dotaz chci si koupit DFI lan party Ultra atd... a na obrazku koukam ze ma 24pin napajeci konektor. Jak to zapojim na svuj 20 pinovy konektor ze zdroje? Je nato treba naka redukce a je u te desky ??? Dekuju za radu
zapojis to i bez redukce takze klid.. navic par lidi tady na foru doporucuje zapojovani bez redukce
ten 20-pin konektor vrazis normalne do deskyCitace:
Původně odeslal JOHN
plno lidi to tak ma
Aha a pls jak? Protoze ty 4 piny zustanou free. Zapojuje se to z kraje nebo doprostřed (z každý strany zůstanou 2?) Sorac ale nejak si to neumim predstavit
To Miskoboss:
X700 Pro už nestačila ;D , že jsi povýšil?
Nemáš náhodou pro mě nějakou radu - viz. výše?
Jinak jsem se díval na světhardware, že ta deska celkem málo vytěžuje procesor tím zvukem. Aspoň tak, když ta kvalita zvuku je horší jak u ABITA.
presne tak, zapojil sem takhle xxx kompu a jedou normalne v pohodeCitace:
Tak by to malo byt spravne ako to je vyznacene cervenym...inac to tam ani nevopchas :wink:
http://www.pretaktovanie.sk/00/dfi.jpg
Mam na 100% zen samy problem= zadny zvukCitace:
Původně odeslal rosak
Tak to su rád, že v tom nejsem sám.Citace:
Původně odeslal -Jakub-
Zkusím dneska přeinstalovat celý komp a zkusím použít drivery na audio přímo stažený z DFI.com. Co jsem se ptal, tak na tom modulu jsou jenom svorky na propojení levých a pravých repráků, takže tím to nebude.
a v biosu to mate povoleny???Citace:
Původně odeslal rosak
ja jsem se zvukovkou nemel problem
Si myslis ze sem totalni bebil ??? jasne ze to mam povolene. Jen se divim ze mame oba stejny problem ve stejnou dobu :?: (vyrobni vada?)Citace:
2-Jakub-:
nemyslim si ze se debil, stat by se to mohlo!!!
kdyz se ti to vubec nehlasi, tak jsem si to proste myslel
a kdyz ti to delali v prodejne, tak to prece museli testovat?!?!
To Miskoboss: V prodejně mi to netestovali - akorát narvali desku, paměti a procesor do skříně ať nepříjdou k úhoně, protože zas tak jemný mechanik nejsem.
Včera jsem to shodil ty okna, reinstall, nahodil nové drivery na desku a audio stažené z DFI.com, ručně jsem honil hardware po čertech ďáblech, ale výsledek žádný. V Biosu AC97 zapnutý mám. Už mě to začíná unavovat, asi mi nezbývá nic jiného, než to hodit do té prodejny, ať s tím něco vyvedou.........
Zapínali jste něco speciálního Vy ostatní, kterým to funguje?
???
nezapínal jsem nic, prostě to hned fungovalo jak máCitace:
Původně odeslal rosak
já bych se s tím netrápil a hned to vyreklamoval
Docela mě potěšili na DFI.cz - ráno jsem tam hodil dotaz a za dvě hoďky jsem měl odpověď. Zkusím pošprajcovat ten modul, jinak půjde z domu. ;D
Tohle mi napsali "
Dobrý den,
Velice nás mrzí, že máte problém s naším produktem. Prosím, zkuste znova nasadit přídavný Karajan modul, případně ho domáčknout, protože jinak nedochází k detekci kodeku. Dále mi prosím pošlete printscreen s otevřeným správcem zařízení.
S pozdravem
Miroslav Petr
Technical support RIDEA distribution s.r.o."
Zkusil jsem se ptát aj v diskuzi na Světhardware - ve vyhodnocení desek do soc. 939 a taky mi tam říkali to samý..... - pomlátit, nebo vyměnit ;D
To rosak: Tak jake mas vysledky? Ja mam horsi situaci.... Tezko se mi bude uplatnovat reklamace(je to pres 10 lidi a na firmu :roll: ) Takze doufam :oops:
Tak som dnes skusal max. stabilne FSB na tejto doske a dost krute to je.
Max. to bootuje na 445 MHz FSB, do win ide na 425 MHz FSB (po 10 minutach zatuh). Uplne stabilna je teda 410 MHz FSB :smoke:
http://www.pretaktovanie.sk/00/410.gif
http://www.pretaktovanie.sk/00/410_pamet.gif
http://www.pretaktovanie.sk/00/410_sandra_MEM.gif
Este zostava vyladit na max. frekvenciu CPU a porobit testy.
2GABO: pri jakych napetich jsi to dokazal?
samozrejmne ze napeti CPU psat nemusis, to kazdej vidi :wink:
Na CPU bolo 1,5V
Na pametiach 2,9V
Na cipsete 1,6V
voltaz 1,2 som zmenil na 1,4V
konečně někomu drží podobně jako mně ;D Do woken se dostanu i na 440. Škoda, že to na výkonu není znát.Citace:
Původně odeslal GABO
http://mikipc.wz.cz/2730m.gif
edit: voltage přesně stejný
No na vykone to nepoznat to je pravda..ale zas pekny udaj...a naozaj dobre plus pre DFI dosku.
Ale zistil som jednu vec a to ze aj tieto pamete co mam ma obmedzuju.. :lol:
a jake pouzivate boisy? nejak jsme tam nacpa l nejnovejsi officail a z dlouhodobe pouzivaneho 306*8,5 a pametech nastavenych na 150( nepamatuj se ten pocmer CCA vsak 460DDR a napetich 1,6V procak a 2,8V pameti jsme musel jit az na 282*9 pri 1,6V a pameti 2,8V frekvence procaku nenji az tolik nizsi, ale pameti uz vic nedam! cim to? pritom predtim mi ten mem test 86+ projel treba 4X zasebou a pohoda a ted... to pri najizdeni samovolne restart... premyslel jsem nad biosem upravenym oscaremWU ty odkazy na DFI 4um..(http://www.dfi-street.com/forum/show...9&page=1&pp=15) jen si nejsem jisty ktery bios pouzit na moje pameti a jestli vubec to muzu davat na moji NF4 SLi-DR
EDIT: tak jsme to tam prasknul a docela bomba.. jen me zajima par veci... k cemu je dobra polozka D RAM +.03V if it's not 3,2V (enable\disable) (tedy pokud jsem vysledoval spravne pridava to akorat 0,03V pametem? nebo jeste neco)
jo a taky jak mate nastavenou polozku CPC (command) ja , poku ji vypnu klesne mi write propustnost o cca 700MBps pokud ji ovsem zapnu prime mi behem par vterin vypise chybu jinak se to ale tvari stabilne vite nekdo co s tim?
tak vyšly zas nějaký asi unofic biosy :
09/05/2005 Beta SLI-DR/Ultra-D/SLI-D N4D509-3 (oskar wu beta)
10/05/2005 Beta SLI-DR/Ultra-D/SLI-D N4D510-3 (oskar wu beta)
http://www.techpowerup.com/articles/...s/N4D510-3.zip
ten z 9. asi bude buggobej , když o den dýl vyšel novej, no tak já to du hned flshnout .... a uvidím
edit:
no tak trochu se přeházely jednotlivé volby v menu , paměti mi v dualu stejně nefungujou ( dokonce byly nestabilnější víc než na starým bisosu => single ) dokonce se mi stala taková nepříjmené věc , při čachrování s kablíkem sem škrtnul konekorem vod molexu (12V) vo kostičku case (při zaplým pc ) no hodilo to pěknou jiskru, kouknu na monitor - widle tam furt byly takže v poho , zdroj to ustál :idea: