No jo, ale ta zpráva je za třetí čtvrtletí roku 2001 a týká se tzv. "domácích počítačů" (to není tak úplně mainstream). Takže ty poměry jsou úplně out. ;)
Mimochodem zpráva, co by zajímala mě, stojí $495 ;D
Printable View
No jo, ale ta zpráva je za třetí čtvrtletí roku 2001 a týká se tzv. "domácích počítačů" (to není tak úplně mainstream). Takže ty poměry jsou úplně out. ;)
Mimochodem zpráva, co by zajímala mě, stojí $495 ;D
Hergot, to už na tom byl Intel s Pentiem tak blbě v roce 2001 .......?? Tak to by mě zajímalo jak jsou na tom teď, když XP táhnou prééériíííí...Citace:
Původně odeslal kubajzz
Kruci, ten Intel pořád ne a ne zkrachovat. A AMD pořád ne a ne vydělat. ;DCitace:
Původně odeslal Aliencz
Z poctivé práce ještě nikdo nezbohatl .......... tos ještě neslyšel .....? ;D ;DCitace:
Původně odeslal kubajzz
No neda mi a pridam sa...
AMD za rok 2002 zaznamenalo rekordnu stratu tusim okolo 800mil $ aj ked v tom su naklady na restrukturalizaciu, zato intel zaznamenal tusim 1,25 mld $ zisk pred zdanenim takze na krach intelu si este niaky ten patek pockame ;D, Inak je zrejme ze to sposobuje jednoduchy fakt ze drviva vecsina predanych AMD procov bola predana pod VYROBNU CENU takze ani 100% share im nepomoze ;D
Kdesi tu zaznela otazka kdo je teda najlepsi a uprimne nie je to ani intel ani AMD ale Motorola G4 ;D , a to scela objektivne je totiz 128bitova co pececka v dohladnej dobe 20 rokov nebudu ani omylom :wink: !
Takze shrnuto AMD ma preto dobry pomer cena vykon lebo je skratka predavane pod vyrobne naklady, top modely 2400+ a viac su za take ludove ceny uz neni pri zrovnani s cenami intelu na rovnakych PR su dokonca niektore AMD drahsie, takze ANO XP 1,7 B su fakt super s NForce2 ten system moze byt zaujmavy a mozno bez vecsich problemov s kompatibilitou a stabilitou vo vsetkych rozumnych smeroch ale ako tu uz odznelo intel si dobre meno buduje uz 20 rokov a AMD ho po K6 malo uplne v prdeli a prve roky K7 neboli tiez nikterak presvedcive spomenme 1,4TB ktore sa dokonca stahovali z distribucie... (VIA chipsety a ine), Takze ak teraz nastala doba ze systemy AMD dosiahnu na intel vo vsetkych parametoch tak som o nej ochotny uvazovat ale moje doterajsie skusenosti vzdy dopadli zle vcetne XP tak si dam dobreho majza aby som sa nespalil ale vidim to stale na intel v lete (vtedy je planovany UPG ;D ) budu 800MHz springdale chipsety a HT P4 za ludove ceny vtedy konecne P4 platforma na nizsich freq ukaze zoubky.
PS: Este sa ukazu Athlon 64 ale hadam ze prve chipsety budu stat za prt takze tej platforme davam buducnost az pri dalsom UPG v roku 2004-5
Zo strucnostou si moc nezadam ale prece Nikdo neni dokonaly.. :oops:
http://www.xtremesystems.org/forums/...&threadid=8851
kouknete sem a pak se hadejte co je vykonejsi
To je mozna uz na case aby z prerie presel do mesta tam se jich proda mozna vic ;DCitace:
Původně odeslal Aliencz
Mě to zcela jasně ukazuje na platformu AMD, tobě ne .....?? ;DCitace:
Původně odeslal Voky
No mně to ukazuje zcela jasně, že je to jedno. ;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal Aliencz
Mne to scela ukazuje toto:
Myslim ze je vymalovano P4 HT neni picovina ako vecsina zaritych odporcov tvrdi je to konecne multiprocesing v realnom case!
NForce2 je fajn ale DualChanel na AMD je absolutne k howne zato u P4 brutal boost a to este nevysiel Springdale :wink: len blby GranitBay.
A co sa tyka OC vytaznost P4 je tiez lepsia ;D hec
Jedine Plus pre AMD je moznost odomknut nasobic a pre low-end aj cena
PS: ked som napisal tento zvast dnes nad ranom okolo 4:30a.m. tak nez som to dopisal bola na asrese http://www.overclocking.cz stranka niakej marketingovej firmy takze sa mi ho nepodarilo odoslat tak som rad ze uz je vsetko OK ;D
No vidis me na toho 3Ghz intela.Citace:
Původně odeslal Aliencz
No nejprve jsem se vylekal, že mi tam něco uniklo, tak jsem tam juknul znovu a ono nic. Pořád je tam sestava s o dost méně taktovaným AMDčkem na 133MHz FSB skoro, nebo stejně výkoná jako vyšší verze Intelu i s našlapanými funkcemi HT a GB ..... Akorát Sandra semtam ukazuje vyšší údaje, ale vë všech ostatních aplikačních testech je to vyrovnané a to prosím jsou všechny použité modely intel o cca 300-600 pomyslných MHz víš ..... tak potom tomu asi nerozumím, možná u někoho 1 a 1 nejsou dvě, ale nějaké uplně jiné čísla - výsledky ... sorry ...
Jojo .. rozdíly sou malé .. 2.8Ghz přetočená na 3.1Ghz .. cpumark 202 ... XP 2400+ 10x220 .. cpumark 190 ... jinak ve 3D Marku je rychlejší AMD ! a půjde to ještě výše až budou lepší paměti,rozdíl 900 Mhz,prostě Intel je marný a jsem rád že jsem se té šunky zbavil ! :)Citace:
Původně odeslal Aliencz
http://www.monsterboxpc.com/charts/stock.jpg
AMD o 400MHz nižší model. Všechna FSB na 133, použita i verze s GBay:
Kromě Sandry jsou všechny výsledky téměř shodné ..... že by soudruzi z Intelu někde udělali chybu ...?
http://www.monsterboxpc.com/charts/p4xptop.jpg
Další test: Přetaktované XP2000@2400 stírá přetaktované P42400@3000 GBay (shodné výsledky) .... pravděpodobně pro některé lidi není ani zelená tráva zelená.
Vezmeme_li v uvahu pořizovací cenu testovaných sestav, tak nám asi výsledek hovoří ve prospěch AMD. Teď můžou oponenti zase rozjet svůj kolovrátek alá "stabilita, spolehlivost" .... nebo finanční výsledky obou firem za uplynulá období ..... nicméně na výsledku to nic nemění .... že ...??
2juzko: on ten G4 je 128 bitovy, ale asi by mali prejst na 512bit, lebo to je aj tak pomale ako sracka... Vo vsetkomm, a ked porovname cenovo rovnake G4 CPU a AMD/intel CPU... uz je ten vykon uplne absolutne v prdeli... - nehovorim o hrach ale aplikaciach.
Len ma prosim ta nezacni presvedcovat ze trepem blbosti, denne sedim za G4 5-10 hodin...
Ad: MacOS... uz aj nejaky normalne FUNKCNY multitasking by sa mi zisiel...
Presne o tom hovorim videl som G4 tusim 1GHz +/- a pracu vo Photoshope a vysa o 90% rychlejsia ako 2GHz P4 takze niekde okolo 4GHz P4 a to dnes idu G4 na 1,5GHz takze to som chel nic viac inak nie som ziadny fanusik Applu ale G4 je objetivne najvykonnejsi stolovy proc na trhu a to nepopres.Citace:
Původně odeslal Wuuduu
2Allien Ceny tych zostav su prakticky rovnake XP2400+ a P4-2,4 stoja skoro rovnako a boardoch a ramkach su rozdiely tiez mizive pricom k intelu mas v cene aj seriozny vetrak!
Čipsety pro Hammer budou pouze ve smyslu "vybírám south bridge". A ty už jsou hotové nyní, např. nVidia má v nForce 2 south na HyperTransport, dokonce by mohli využít ten současný.Citace:
Původně odeslal juzko
To se sakra pleteš. Jak může být radikální snížení latencí k hovnu? Jo, na P4ce se 128 byte prefetch je to na prd, ale u AMD ne.Citace:
Původně odeslal juzko
Pokud se nepletu, tak Intel hodně získává v Číně, kde má nad AMD drtivou převahu. Ty čísla v Evropě a Japonsku docela sedí.Citace:
Původně odeslal Halen
Vydel si tie benche to je pre mna daleko smerodajnejsie ako niaky teorie o latenciach, ze lebo SC FSB holt moc nepusiCitace:
Původně odeslal Eagle
A to něco znamená, když má deska AGP a PCI lock? Myslel jsem si vždy, že od dob 82801AA a 82801AB se USB ani IDE řadiče nepřipojují na PCI... osobně tedy nedokážu zjistit frekvenci hub-linku, ale dá se předpokládat, že s rostoucí frekvencí north bridge v důsledku přetaktování FSB poroste i frekvence hublinku, přičemž AGP a PCI budou bufferované kvůli synchronizaci. Toť můj dojem.Citace:
Původně odeslal Fila
2juzko: praveze si ma poxopil uplne opacne... tie sracky su G4... a hlavner v Photoshope... ale nepozeraj na testy od firmy Apple, su na nete aj objektivnejsie testy...
Tak si porovnejte ty shrnujici tabulka, Intel asi 60%, amd 45%, to snad hovori za vse.
Procesory od AMD a Intelu jsou +- na stejné úrovni. AMD má lepší ceny, v high endu zase trochu vede Intel (XP3000+ nikde neseženete).
V čem má Intel největší náskok je tradice, síla značky a marketing.
Většina všech zákazníků si nejraději koupí nějakou známou značku a je ochotna si za to připlatit a to se týká všech oblastí - např. Sony, Adidas, Jim Beam, Mercedes, Marlboro nebo třeba Danone (mají snad lepší jogurty než ostatní? a přesto se nejvíc prodávají).
Kdyby AMD investovalo do pořádné reklamy když přišlo s Athlony tak je dneska na trhu v úplně jiném postavení. Takhle se na ně pořád pohlíží jako na chudé příbuzné, kteří si myslí, že kvalitní zboží se v 21.století prodává samo. Veškerá jejich propagace spočívá na nadšencích (nebo agitátorech? ;) ) jako jsou třeba Halen nebo Aliencz.
Prostě AMD by mělo všechny ty amatéry z jejich marketingu vyhodit a přeplatit tam ty opravdové profíky od Intelu. Ve spojení s technickými mozky co teď v AMD jsou by to byla kombinace, která by celý Intel poslala bez pardonu do kytek. ;)
Jo, máš bez výhrady pravdu. Ale AMD bohužel nemá tolik prostředků, aby si mohlo dovolit masivní reklamu jako Intel. A navíc nemá "reálnou frekvenci". To je ten největší problém. A ta agitace - to není ani tak o nadšení, to jsou jen a jen pozitivní zkušenosti a bezproblémovost, kterou pořád někdo napadá. To bude dlouho trvat, než se tuhle bariéru pověr a pomluv podaří prolomit u velkých firem, které nakupují ve velkém. Domácí uživatelé to již pochopili, v Japonsku 60%, v západní Evrop2 50% , u nás možná ještě víc ale stejně je to nic v porovnání se sférou velkýho businessu, jakej představujou dodávky Intelu třeba do Číny. Tam nahrnuli obrovské množství zastaralých Coppermine a zabili dvě mouchy jednou ranou - získali obrovský trh a vyprodali neprodejné zboží. Marketing má Intel na naprosto špičkové úrovni, o tom není pochyb. :wink:Citace:
Původně odeslal kubajzz
To neni jedinej jejich problem jak uz bylo receno este sou tu ty high end procesory. Je ale fakt a to dam Alienovi a Halenovi za pravdu ze tam to intel s tou cenou opravdu prehani.
To se nediv, když se jim AMD v tomhle sektoru nedokáže postavit, takže tam Intel nic nenutí ke snížení ceny.Citace:
Původně odeslal leviatan
V marketingu se téhle konkurenční výhodě říká "slízat smetánku". ;)
Cenově je to v rovině 2400 opravdu téměř stejné .......... okolo 2000 je to ale už o něčem jiném, Intel je 2x dražší ..... v rovině max MHz je intel opět extrémě drahý ..... cca 1x dražší......AMD XP 2700 vs. P4 3GHz ....
neni dnes 2400 mainstream ? :lol:
Stejně je dobré, že tu AMD máme. Ja si ho sice po osobních zkušenostech asi nekoupím (ovšem ani tak ne přímo kvůli AMD, ale firmě VIA :lol: ), ale na druhou stranu si představte ty ceny Intelu pokud by tu AMD nebylo 8-) .
No možná ano, 2400 je dnes mainstream, spíš 2000. Low end v podání AMD je XP1700+ a v podání Intelu CELERON WILLAMETTE 1700MHz 128KB L2. Co dokáže LOW END od AMD už všichni vědí, rovněž tak, co dokáže LOW END od Intela. :lol: High end pak představuje P4/3,06GHz s HT - mimochodem těžko sehnatelný VS AMD XP2800+ (taky těžko sehnatelný). Reálný High End je dnes P4/2,8 a AMD XP2700+Citace:
Původně odeslal LK7R
Musite brat ze ten kousek za 20k je vzdycky ten uplne nej. co intel ma, ale normalni clovek si koupi ten hned o jednu nebo dve tridy niz za prijatelnou cenu, napr XP2700+ cca 14000KC, P4 2.66GHz cca 11700 8) Opet hovori za vse 8)
XP 2600+ za 9 538,- s daní - monima. hovoří za vše 8)
Stranky monimi ted nefungujou, takze ceny z CC:
XP 2600+ 12200 P4 2.53GHz 9755 8) a muzu pokracovat dal...
Hovori za vse ;D
Je to par dni co sem cetl clanek o tom ze Hammer bude az v zari.....ZASE ODLOZENO!!!!!! at se tady na me nikdo nezlobi,ale uz je to od AMD nechutny a sprosty vuci zakaznikum.....to jako nam....
No... uvidime na podzim... tam se rozhodnu jestli muj primarni system bude Hammer nebo Prescot.... ale myslim ze na vrch ma ted mirne Prescott.... ale...:)))
;D ;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal ShAcKaL
A co tak za 5 let, to už nebume tydle věci řešit....
Nedávno jsem vychvaloval Celeron P4 Northwood 2GHz@2.66GHz + SIS 645DX,a pak jsem si ho sám postavil,a po několika dnech,musím konstatovat:
Oproti mé staré sestavě je méně výtuhů,protože VIA je stále trochu mimo.Ale výkon je oproti ATHLON XP slabý.Celeron P4 Northwood 2GHz@2.66GHz je na hry k ničemu.Ale jinak je to stabilní a rychlý stroj na MP3,DivX pakování a podobné "kancelářské úkony"Ta malá L2 cache
je znát.Stačí si udělat test propustnosti pamětí např.v Sandře a pak spustit jakoukoliv aplikaci,test zopakovat a test propustnosti pamětí je o 30% horší.To se u ATHLON XP nemůže stát.
Takže si zítra postavím opět PC s ATHLON XP jen nevím jaký bude M/B.
Ale VIA to zřejmě nebude
Tos četl blbě, Hammer není jen Athlon 64 a ten jediný je odložen an podzim. Jenže procesor architektury 64 nám normálním uživatelům může být tak akorát ukradenej ...... a´t Intel, nebo AMD ........Citace:
Původně odeslal Dr.Xander
T.S.Bohemia DNES:Citace:
Původně odeslal Fila
Northwood 2.6GB ...................... 9460Kč
XP2600 BOXovaný .................... 9200Kč
Si ty ceny cucáš z prstu ne .....??
Ja teda cucam, jak uz jsem psal z aktualniho ceniku CC 8) Napr v Computershopu jsou ceny zase dost rozdilny :|
Tak to sem zas tak spatne necetl....Vsechny procesory Athlon 64 az na ten servrovej(KTEREJ ME TEDA VUBEC NEZAJIMA,a Itania jim stejne natrhnou prdel) jsou odlozeny na zari.....a jak to bude s procesorem "Paris" se nevi.......Citace:
Původně odeslal Aliencz
Ale prece Athlon 64 a Opteron (ten serverovej) jsou dva jine procesory. A Opteron se stejne nebude dat koupit samostatne, jen jako soucast sestavy a samotnej procak bude stat tak 1000$, takze nas nemusi zajimat.Citace:
Nas zajima Athlon 64 a Duron 64 (Paris) a ten prvni bude v Zari (mozna, a stejne jako Prescott) a ten druhej buh vi kdy.... A do doby Prescottu bude u Intelu jen NorthWood na 3,4 GHz a to myslim vyrovna Barton.
A AMD navic slibuje ze v prvnim ctvrtleti vyda procesory Hamer (nevim jestli Opteron nebo Athlon) na 0.09 mikronu... tak nevim nevim jestli to stihne... ale rika to nejnovejsi Roadmap AMD...
Psal jsi o odsunutí Hammeru. Jenže Athlon 64 je jen jedna z verzí Hammerů.... SledgeHamer (Opteron) a Barton zůstává na 1/03 ........ ClawHammer (Athlon 64) na 2/03 a to je ten co nás moc nezajímá .... takže pro normální uživatele bezezměn .......Citace:
Jakto ze beze zmen... odlozen byl prave ten Athlon 64... takze je to zmena pro normalniho uzivateleCitace:
Původně odeslal Aliencz
Tohle byl ale blbej překlep .............. můj ......... sorry. Nějak jsem si spletl Athlon 64 s Opteronem. Oba mají 64bit. arch. ale zmátlo mě na chvilku to označení ......... nojono ..... jsem vůůůůůl....
Desktopové Athlony 64 (ClawHammer) jsou odsunuty až na 2/03 to je fakt ..... já si neuvědomil tu desktopovost, kterou mu AMD přidělilo ....... nicméně spíš čekám na Bartona ....... 64bit. arch. mě moc nebere .....
Opteron (SledgeHamer) to bude mazec, v 1/03 už s integrovaným řadičem pamětí - dvoukanálem a 64bit ... to bude teda balík ....
A proc by proboha Athlon 64 mel stat 40K?? Tolik snad bude stat Opteron...
Athlon 64 je procak do normalnich desktopu.... nastupce Athlonu XP (Bartonu)...
:roll: co to placas za ceny ... to tam mate c CR divne obchody...Citace:
Původně odeslal Fila
u nas v SR vidim vpriemere taketo ceny:
XP2600+ ...11980,-Sk s DPH
P42,6G ....14400,-Sk s DPH
8)
...osobne si vsak myslim, ze vzhladom na to, ze snad 99,5% XP1700+ za 2850,-Sk bezi vpohode ako 2400+ a cca 95% zvladne aj XP2600+ , tak nikto normalny nevyhodi navyse 9tis. len tak, a radsej kupi XP1700+ ... ;)
Přetaktování ...... budiž, ne že by to byla zrovna činnost, podle které by se měly porovnávat užitné hodnoty procesorů, ale pro hráče to důležité je (a tento segmet AMD drží docela pevně v rukou) ..... Thoroughbredy už ukázaly zoubky a kdejaká přefiklá XP1700 za 2K vyklepne v hrách P2.4GHz s 533 za 5-6K .....
Na PCTuningu je odkaz na srovnávací test Catalystů 3.0 a 3.1 Je to z německého serveru http://www.tweakersguide.de/articles...26&lang=german a jejich výsledky na
Athlon XP (Palomino) 1800+
Soyo KT333 Dragon Ultra (KT333)
2x256 MB Crucial PC2100 DDR-SDRAM
Sapphire Radeon 9500
ATI Catalyst 3.0
ATI Catalyst 3.1
VIA Hyperion 4in1 4.45
Microsoft DirectX 9.0
Microsoft Windows XP Professional
Jsou dost ubohé 168fps v Quake III Arena :o
Proč? Mam to co mam a mam 183fps v 1024x768x32 s výrazně pomalejší kartou!!!!!!! Kde je ten výkon AMD Athlonu??? Neni někde pod úrovní
specialne koli teba si dnes vecer nainstalujem Q3 a odskusam to (mam rovnaku kartu ako ty, len nizsie taktovanu...)
....no ale porovnavat vykon procaku podla jednej hry - a este k tomu Q3 ... :roll: ... no nevim, nevim... :roll:
Divny obchod mas aj ty, nie ? Alebo skor divne porovnavanie. Porovnaj cenu Boxovanych verzii a nie AMD neboxovane vs. Intel BOX :-)Citace:
Původně odeslal Marcelino
... spravna pripomienka, takze oprava podla aktualnych cennikov:Citace:
Původně odeslal TimeLord
XP2600+ ... 11580,-Sk + 400,-Sk slusny tichy chladic Coolermaster CP5... = spolu cca 12000,-Sk s DPH
P4 2,6G BOX ... 14300,-Sk s DPH
...teda nevim, jak komu, ale mne dost vadi, ak mi niekto (Intel) obmedzuje volbu chladica... a nanucuje uz nejaky, ktory mi nemusi vyhovovat...
Tam mas ale uz zaratanu aj 3 rocnu zaruku na rozdiel od neboxovanych verzii ci uz AMD alebo Intel. A chladice od intelu su na celkom slusnej urovni, lepsi pre p4 je akurat medeny chladic.Citace:
...nehnevaj sa, ale 3rocna zaruka na procesor (drviva vacsina ludi co sem prispieva upgraduje procak tak raz rocne) je pre overclockerov a gameskarov na 2 veci... :roll: ...nechcem byt vulgarny a na nic ... ;D
Mas pravdu, aspon raz rocne. Ja tiez upgradujem casto, mozno aj castejsie hehe. Ale co spravis s tym starym procakom ? Vyhodis ho alebo ho predas za par korun kedze nie je v zaruke ? Ja tie moje posuniem dalej a stale su v zaruke takze ich ludia kupia radsej ako keby som im povedal ze ked vam to nebude fungovat tak to mozete zahodit :-)Citace:
no nevim jak ty, ale ja ked predam procak , tak ho aj osobne namontujem a mam tak istotu , ze urcite fungovat bude... a mozem kupujucemu dat "osobnu" zaruku aku uznam za vhodnu, resp. na akej sa dohodneme (podla obcianskeho zakonnika tusim si povinny "rucit" pol roka, alebo tak nejak...)Citace:
Původně odeslal TimeLord
chmmmm no ja mam svou p3 uz asi 2 roky a 3leta zaruka je vic nez fajn. a desku asi 3 roky. jest erok to snad bude stacit :wink:
Takze ked ho po roku predas tak dalsieho pol roka rucis vlastnym trickom a ja mozem dat zaruku 2 roky uplne v pohode.. :-)Citace:
to je fakt, ale to "tricko" este nikdy nemalo hodnotu vyssiu ako 1000,-Sk( kedze za novy procak nikdy nedam viac ako 3000,- Sk) a naviac ak ten procak u mna rok fungoval, tak si mozem byt na 99,9% isty , ze este aspon rok vydrzi... :-)
A když už ty proc. prodáváte dál, platíte taky daň z příjmu? :lol: (podle zákona o správě daní a poplatků)
Samozrejme.. aj DPH :oops:Citace:
Původně odeslal greenhorn66
Jako fór je to hezký. Ale abys musel platit daň z příjmu, musel bys ten procák prodat dráž, než jsi ho koupil. BTW - v tom případě bych klidně platil daň z příjmu ... ;DCitace:
Původně odeslal greenhorn66
WOW, porovnávat výkon podle Q3A ... Dobrej ROFL. Ještě nikdy jsem nezkoušel, kolik FPS vlastně v Q3A mám ... Dnes vyzkouším. Jsem sám zvědav, jestli to bude víc než 100FPS, víc stejně můj monitor nezvládá. :-oCitace:
Původně odeslal karf
:) v q3 je snad defaultne vypla synchronizace refreshe monitoru s renderovanyma framama takze to to muz etocit klidne 400FPS. kazdopadne odle to ho poznas velky kulovy :) to by to muselo jet v soft renderingu a to uz nejde :) leda si naisntalit q2 :)