Tak to vypada, ze lepsi vysledky jsou s P4C-800E- Deluxe. Skoda, ze je ponekud drazsi. Jakou desku by jste doporucili vy?
Printable View
Tak to vypada, ze lepsi vysledky jsou s P4C-800E- Deluxe. Skoda, ze je ponekud drazsi. Jakou desku by jste doporucili vy?
no nekrestanska, jak se to vezme ... nezapominej, ze tohle neni reseni urcene pro "masy", takze bych s nejakym prudkym poklesem ceny moc nepocitalCitace:
Původně odeslal kecinzer
podpora jinych desek je jina vec, kazdopadne mne osobne se P4C800-E Deluxe libi moc :wink:
ze by? ATcomp ji maji mit 26.4. skladem prvnich 12 kusu ;D
http://u-san.net/c-board/file/M760-3443_21.203s.gif
zajimave FSB :o
Co FSB... Ta core frekvencia je :oCitace:
Původně odeslal Baron
zase tak ojedinele neni, ale tak vysoke FSB s P-M jsem jeste nevidel!Citace:
Původně odeslal PiT
Akorat me stve ze se hosi od asusu s tim rozsirenim poctu pouzitelnejch desek trosku loudaj - nechapu ze jedou porad jen ty tri desky chjo
na druhou stranu oni chteji hlavne prodavat ... proto podpora pouze pro desky s S478, ktere jsou stale v prodeji resp. sehnatelne ... ber to tak, ze S478 je uz pul roku hodne na ustupuCitace:
Původně odeslal leviatan
Dalsi deska ASUS podporovana: P4GD1....je to dobre ja mozu :-)
http://www.station-drivers.com/page/...us%20p4gd1.htm
No chtel bych videt nejakou skusenost hlavne jestli najumprovani 400 FSB procesoru na 533 je bezbproblemovy hlavne pro desky co sami neumoznujou OC
To IMHO pojde bez problemov - bude sa to tvarit ako keby procesor mal naozaj vyssiu FSB (rovnako ako 66/100MHz jumper na niektorych redukciach do Slotu 1). Problem bude vtedy, ked to s vyssou FSB nebude stabilne - napatie nezmenis bez podpory dosky (jedine nejakou upravou).
redukce jsou jiz v ATc skladem ... ;D
mozna zitra ji budu mit v ruce
V Alze (ikdyz ji taky zrovna nemusim) je podle ceniku do 4 dnu, vcera jsem objednaval a nijak se netvarej, ze by ji nebyli schopny do tech 4 dnu dodat, tak uvidime, podam zpravu :)
no, ted uz asi jo (viz. ATc), ale driv napred taky vsechno OK a za par dni telefonat, ze ji nejsou schopni dodat :roll:Citace:
Původně odeslal tiktak
No napada me ze kdyz ta redukce cpe 479 do 478 tak by se mela dat "zadratovat" stejne jako kdyby slo o procesor.Citace:
Původně odeslal Rainbow
Jinak lehce OT - v Alze mam blokovanou do zitra redukci, (nechci ji pro sebe, ale zkusmo jsem ji v e-shopu nakoupil), takze asi ji tez umej dodat, nicmene moc jich asi nemaj, bude to jen par kousku :)
(a blokovanou, znamena, ze ji skutecne maj a je k vyzvednuti :) )
redukci mam, zatim testuji na P4P800-VM ... naprijemnosti: hlucnost ventilatoru (fuuuuj, ale nic co by se nedalo omezit), horsi je, ze (asi) redukce dost zere Vcore - ma Aopenu ma CPU pri zatezi 1.326V, kdezto na redukci kolisa mezi 1.296-1.312V coz u MB ktery neumi tweakovat Vcore je dost pruser
pozitivni je ze jsem se zcela bez problemu dostal s pametma na DDR400 (FSB150, pomer FSB:RAM - 3:4) ... Adata original DDR400 (SPD DDR400 2.5-3-3-8 ) ... primestable
... a funguje PCIlock ;D
vice info zitra ... snad uz i s P4P800SE
No tak vida zatim samy pozitivni zpravy ale za ten ventilator at se stydej stejne by sel ven jo a co sem postnout nejaky vysledky ???
tak P4P800-VM moc idealni adept neni ... cize nezajem
P4P800SE uz je to lepsi ... hned jsem naflashoval BETA 1009.1 ... Vcore jde menit nadherne az do 1.600V po jemnych krochich, ALE nejde menit nasobitel CPU a dost me prekvapilo, ze at nastavim pameti jak chci, tak vzdy jedou v pomeru 3:4 by SPD :evil:
jinak jsem se stabilne dostal na 2.7GHz pri 1.425V (real 1.380V)
hledam jine moznosti (jinou betu nebo upravu biosu)
BTW: jak se urcuje takt pameti pri pomeru 3:4?? pri FSB 150 tam bylo na pametech tusim realne 177MHz, coz rozhodne neni pomerove nominalni takt PCI
Baron :
Nemas moznost sehnat na test P4GD1? Tohle spojeni by mohlo bejt maximalne idealni :)
Je to muj favorit a zajimalo by mne prave to spojeni ohledne zmeny nasobice. Vcore, pameti atd. Pokud by tam vse popsane fungovalo, neni co resit, co je pro mne za desku - favorita na nakup :)
Predpokladam, ze na 2.7GHz tenhle CPU valcuje skoro veskerou soucasnou produkci v testech odvislejch na vykonu CPU :lol: :lol:
Mojim snom je aby ten adapter zacal vyrabat aj niekto dalsi a aby konkurencia znizila cenu a zlepsila kompatibilitu s doskami a este aby to slo do nforce4 intel edition... Myslim si ze ak by bola tato kombinacia mozna, tak by dost vela ludi ktory vahaju medzi a64 a intelom, ale aj zopar tych ktori su uz presvedceni o a64 preslo na P-M a nforce4 IE. Uz k tomu chyba len aby sa potom do takejto dosky s adapterom dali dat dual core Pentia M az budu vydane :wink:
No ale to si este pockame a je otazne ci vobec nejake ine dosky ako od asusu budu podporovat nejaky adapter na PM.
To je ale podle mne velky obchodni + ASUSteku, ze tohle predpokladal a alespon on se touhle cestou podpory biosu a desek + redukci vydal. (jeste s par vlastovkama mATX desek pro s. 479 od jinejch vyrobcu)Citace:
Původně odeslal THX
Pokud budu uvazovat logicky, budu chtit maximalni vykon s nizkym prikonem/teplotou/cenou, pak pro mne deska od Asus + redukce + Dothak bude hodne zajimava volba, samozrejme pokud bude vse fungovat a nebudou s tim obecny problemy.
A jestli takhle bude uvazovat vice lidi, kteri nejsou zas tak moc ovlivneni masazi reklam atd. a lehce problematice rozumej, pak nebudu sam, kteryho pristi fosna bude od Asusu, redukce od Asusu a mobilni CPU od Intelu = slusnej zisk pro Asus korporaci. :lol:
A na jednu stranu jim fandim a Asus mam rad uz od jejich P3BF na BX chipsetu :) - pametnici vedi :)
kolik je takovejch lidi v pomeru k uzivatelum typu "ja chci pocitac"? 2% ?Citace:
Původně odeslal tiktak
To i mozna tohle cislo je moc :) Ale taky me to laka, ale to bych musel mit tiskarnu na penize :( Je to na me dost drahe, za ty penize porad malo muziky :) IMHOCitace:
Původně odeslal Fox!MURDER
uz i P4P800 rev.1, ikdyz zatim ne dokonale:
"Good I have a mother chart p4p800 asus (1ere of the name ] and I tried to place the celeron-m following the setting at the disposal of new a bios beta (1021__3) on the ftp of asus.
Thus boot and recognition of the celeron-m.
In the bios, there is not the possibility of controlling the voltage of the processor...
Even if the agp/pci fix is present, in practice it is impossible to go beyond approximately 150 of fsb.
It is not a problem of vcore because I connected vss to vid4 for a vcore of 1.5v
To approximately 150 of fsb, the graphics board thus makes an error (cheksum bios invalid and search for a bios validates) the agp is undoubtedly not fixed.
For those which will think of clockgen, I tested and frequency CPU increases at the same time as the agp and the NCV.
Edict: except when the fsb is to 133 in the bios, with a memory with 266 report/ratio 1:1
In this case one can modify the frequency of the agp and NCV.
By increasing the frequency of the fsb, the agp and the NCV are fixed.
But actually to 150 of fsb and by making set been worth, there is no more posting...
Here I thus await next the bios...
The p4p800 is finally compatible even if that is not perfect."
Vim dobre, ze to nebudou zadny zavratny cisla, nicmene pokud to treba zrovna Asus dotahne do stadia, kdy jejich deska + P-M + redukce bude chodit bez problemu, stejne tak jako beznej desktopovej CPu, cena zustane srovantelna s beznou produkci a hlavne se bude vsude vic a vic mluvit o tom, ze je to platforma, ktera ma nejakou budoucnost prave diky pomeru cena/vykon, tak minimalne komunita lidi, kteri o hardware neco malo vedi se muze nechat presvedcit vysledky.Citace:
Původně odeslal neGryk
Nedelam si iluze, ze ted vsichni "presedlaj" na P-M a nic jinyho se nebude prodavat, ale i v kontextu nejakeho procenta zakazniku to jiste bude pro firmy, ktere se tim budou zabyvat (dodavat kompatibilni hardware) zajimavejsi.
Osobne jsem o tehle variante pred nedavnem taky rozhodne neuvazoval, ale vysledky mne presvedcily a pokud to vejde v obecnou znamost, ze se da vytvorit velmi vykonej PC na bazi desky pro PIV, redukce a mobilniho CPU (a jak opakuju bude vse fungovat korektne), zakaznici se urcite najdou. nebudou to masy, ale podobnejch informacnich for o hardware je myslim na netu spousta po celym svete a informace se tam samozrejme predavaji stejnym zpusobem, jako tady na OC.
Tedy opakuju, ze velka vetsina produkce samozrejme zustane v ramci beznejch desktopovejch CPU, ale prodavat se rozhodne i redukce + mobilni CPU.
Stajne tak jako se flashujou grafiky na vyssi verze, stejne tak, jako se kupujou urcitz typy a serie CPU, ktery jdou clocknout na vyssi frekveci/vykon atd atd.
Proste pro urcitou komunitu lidi to je reseni, ze to nebudou zrovna desitky milionu zakazniku rozhodne vim.
Kurnik, já už chci taky podporu :-(
Zato ja se asi podpory nedockam, taky chci. :-(
no ja som to dnes zacal testit na p4gd1 a nic moc ... hlavne doska nema v biose nastavenie nasobica :eek: takze neurobim jednoducho ani blbych 200fsb pri znizenom nasobici :( v oknach sa to clockgenom robit zle, lebo to je uz hodne velky skok a uz pri 133 zo 100 mi to klaklo, zrejme sa neposuva dobre pcie clock alebo co :( esteze to neni moje :)
To jsi nemohl napsat driv ? Sakra dnes jsem si ji objednal. :|
a kedy? pred 2ma hodinami som tam flakol bios a zapojil to :) mozno to nejak oje.bat pojde, ale je to fakt zvlastne ...
Tak to nejak pores , verim ti :-)
Tak som si to zratal:
doska asus P4GD1 2900 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29691
cpu celeron-M dothan 1.4ghz/400fsb za 3740 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31083
redux za 1300 http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=51717
---------------------
8000kc
Alternativa A64:
doska MSI K8 neo4-F za 3010 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30440
cpu 3000+ venice za 4860 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31625
---------------------
7870kc
Takze celkom porovnatelne ceny. Dosky maju porovnatelne vlasnosti co sa diskov, siete zvuku, pci-e atd. a moznosti taktovania tyka (oba procaky ratam ze pojdu na tych doskach dobre taktovat).
Otazna je podpora a stabilita varianty s celerM a otazna je dalsia moznost upgrade na dual core u cerelaM.
Vykon default bez pretaktovania je na celereM podla mna nizsi.
Dajme tomu ze venice pojde taktnut na 2.7ghz.
Na kolko mozno dostat celer? 2.4ghz?
Ramky nech su na oboch zostavach rovnake.
Co sa teda viac oplati? Chcelo by to aby niekto zostavil takuto zostavu s celerM a otestoval ako to ide taktovat a pustil na tom nejake benchy. A potom este peknu tabulku - porovnanie vykonu s a64 venice na cca 2700mhz a potom este na rovnakych frekvenciach.
Kazdopadne, myslim ze nakoniec to bude aj tak jedno, cena je rovnaka a vykon ocakavam tiez priblizne rovnaky. Jedine ze by ten celerM siel taktovat na 2.7 a viac, to by bolo potom zaujimave. Od celeraM odradzuju mozne problemy (pci/agp lock vraj zatial nefunguje) a otazna moznost upgrade na dualcore pentiumM.
to THX...zapoměl jsi ještě prirátat drahé pamět, které k A64 potřebuješ, aby ti běželi v dualu
Preco drahe? Dam do oboch zostav napr. samsung ddr 400 obycajne a v athlone pri taktovani nastavim ramky na ddr266, takze pri fsb z 200->300 pojdu ramky z 266->400.Citace:
Původně odeslal Over
Niekde som videl test (sakra, nemozem to najst) kde porovnavali vplyv rychlosti ram na vykon pri rovnakej rychlosti cpu...
Inac povedane, athlon64 je proste hotova stabilna platforma, kde si mozem nastavovat vcore, fsb atd. Viem ze budem moct upgradnut na dual core.
U pentiaM cez adapter momentalne nemozem nastavovat skoro nic, je problem s pci/agp lockom a upgradovat na dualcore sa asi dat nebude.
Ak by to vsak zvladli - t.j. bol by k dispozicii taky bios, dosky, redukcie, proste platforma, kde by to slo bez problemov, tak myslim ze PM by bol vaznym konkurentom.
Inac co sa zmeny vcore tyka, tak v tom vidim dost problem, kedze mam dojem ze ta redukce neberie napajanie zo socketu, ale priamo na nu sa pripaja kabel, takze asi bude treba spajkovat....
No a este ten test: XP64 vs celerM vs pentiumM... a nech je v nom co najviac podtestov (cim viac tym lepsie, nech je vidno rozdiel). Ale toho sa asi tak skoro nedockame.
porad neberete v potaz to, ze P-M v desktopu je hybrid, ktery nemel nikdy vzniknout a tomu odpovida podpora ze strany vyrobcu
P-M v porovnani s novymi AMD64 bude vzdy pozadu ... nevim co resite
THX: Ten test byl na PC tuningu -> http://www.pctuning.cz/Default.aspx?...=2&ArtId=21341
THX:
No tak P-M má podlě mě smysl, pokud máš desku, do které de redukce.
Kdybych takvou desku neměl a rozhodoval se, jestli koupit nějakou takovou desku + redukci + procák, tak radši šáhnu po AMD a koupim rovnou nejěkou lepší desku, PCIE, a všechny nový vymoženosti.
Intel coskoro prestane vyrabat celeronM a pentiumM s 400mhz fsb:
http://www.xbitlabs.com/news/mobile/...517042923.html
Skoda, pacilo sa mi ze len pomocou toho switcha na redux na 133fsb sa dalo taktovat, coskoro sa uz nebude dat...
Tak už mám podporu na redukci taky
P4P800-E ;D
LOL a to na tom BIOSu co to podporuje jedu už měsíc a nevim o tom :lol:
moc hezky :-)
http://www.hardwarewunder.de/PC%20ga.../OC/315FSB.JPG
Moje prvni dojmy. Ze zacatku vse ok a vykon pekny i na 1.6 Ghz. Jenom ddr na 200 je fakt malo. Navic me zarazila teplota a to v biosu az 48 stupnu. V asus probe we woknech to bylo neco kolem 40.
Pak jsem si s tim zacal hrat a to jsem asi dnes nemel delat.
Ta Ai instance v biosu se mi vubec nelibi.
add teplota: normal ... ja se pod 40 nedostanu (nehlede k tomu ze porad pocitam seti - tam kolem 60°C), coz je ale stejne putna - CPU umi az 100°CCitace:
Původně odeslal BRUCEF
add AI nesmysl: dalsi z duvodu proc jsem LGAckovy ASUSy resp. i915 a i925 zavrhnul ... proste shit
Cim to chladis ? Tim vrtulnikem co je k tomu ?Citace:
Původně odeslal Baron
kdepak ... je pravda, ze prilozeny fan je naprosto tragickej ... mam tam redukci z 70mm na 80mm a hozenej novej fan 80mm s kluznym loziskem na 1400rpm coz plne nahrazuje ten zkurvenej puvodni fan s 3000rpmCitace:
Původně odeslal Radar
Tak to vypada, ze jdu reklamovat desku P4GD1. V pohode na ni nainstaluju system a pak nasleduje restart kdy ma zacit boot z hdd a to se mi proste nedari.
Nahore vlevo blika kurzor na cerne obrazovce jakoby na neco cekala. Ale ani po 5 minutach se proste nic nedeje. At najumperuji jak chci, je to porad stejne. Proste bootovani z hdd je nemozne.
Zajimave, ze mi to jelo asi tak hodinu celkove. Normalne to bootovalo z hdd. Ale pak nejakym zahadnym zpusobem po restartu uz to nejde.
Nenapada me co tam zmenit aby to slo. ZKousel jsem snad temer vse, vyndat a zandat pameti, kartu, menil cokoliv v biosu, flash jineho biosu ,jedine cpu jsem nevyndaval.
Podotykam, ze je to ide disk. Ale nemyslim si ,ze by se neco zmenilo kdyby to bylo Sata, kazdopadne si ho kvuli vyzkouseni kupovat nebudu.
Toz to moc dlouho ten novy Ausus nevydrzel. :|
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc...AB.html?&all=1Citace:
Původně odeslal BRUCEF
Ten odstavec v diskuzi ktery uvadi p.Zatloukal snad resi tvuj problem....snad :-)
Ja jsem instaloval primo na SATA takze nevim ......
Vkazdem pripade to blikani kurzoru v levo nahore stihnu na chvilicku (1 ns. :-) ) zaregistrovat a potom okamzite nabiha RAID radic.
Takze mozna ten je treba tam nahodit .
To zrejme neni mu problem. Mam 2x ide zarizeni na 1 ksande a to na primary ide. Ono je vlastne stejne jedno jestli tam mam jenom hdd nebo 2x zarizeni. Vysledek je stejny.
Ten vas test je TADY je to kurnik mazec... Koukam ze s Netburstem slapnul Intel hodne vedle:-)
Jinak ja mam svyho T-Breda a staci mi to bohate:-), jo tak redukci a64->Socket A, to by nebylo? :D
Tak v patek uz snad budu mit desku Asus p4p800-SE, Redukci ct-479 a Celeron M 1.4GHz s jadrem Dothan tak jsem na to hodne zvedavej a uz se nemuzu dockat. ;D
potom daj vediet ako si dopadol s taktovanim a ake pripadne problemy si mal, myslim ze viacero ludi by to zaujimalo (vratane mna)Citace:
Původně odeslal Krimi 2000
Doufam, ze dam aspon 2.4GHz, kdyz na pctuningu dali 2.2GHz s default vcore. Uvidime, urcite dam vedet jak to dopadlo. Snad to bude bez problemu. Celkove me to vyjde na 7300, takze by to nemuselo byt spatny.Citace:
Původně odeslal THX
Tak jsem se dostal na neco kolem 2500 mhz. Skoda, ze cpu nejede na 200 fsb.
http://sweb.cz/EXTREME.OVERCLOCKER/2520%20mhz%20.GIF
hezky podrobny test redukce: http://www.computerbase.de/artikel/h...ium_m_adapter/
http://www.ab-com.cz/default.asp?mtc...t-479-skt-478-
da se to nekde v cr sehnat za lepsi cenu ?
jiste ze ano ...Citace:
Původně odeslal Harm
:lol: :lol: :lol: tak to si mu pomohol (a ja tiez:-)
Sakrys zkousel uz nekdo vrazit tu redukci C479 do desky od jineho vyrobce????? co tam muze byt za uprava, urcite kdyz Asus delal desky v kterych to bezi tak o tehle moznosti ani neuvazovali, takze to chce asi jen upravit bios a bude to chodit i jinde ne????
http://www.xtremesystems.org/forums/...ad.php?t=65261Citace:
Původně odeslal speed
otazkou je, zda-li se tim CHCE nekdo dalsi zabyvat, ze ano ...
Takze mi dorazil Dothan M770-2.13GHz
Primestable 2775MHz pri 1.6V, takze nic moc, cekal jsem vic, ale docela me potesilo, ze 2640 je stabilnich pri 1.425V. Chipset ma vic stupnu jak procesor. Idle 32, load 38 stupnu - Zalman 7000alcu na 4V.
EDIT.
2400 pri 1.25V min mi nastavit nejde. superpi32M stable. Teplota 34 stupnu. ;D
A kolik jsi čekal? To neni špatnej výsledek. Je to rychlejší jak P4 3.8ghz(hlavně v hrách).
Jestli to vsechno co se tu pise,dobre chapu,tak pro me abych sel vykonem vys pri me sestave,bych musel koupit PM 770 2.13G a pretaktovat. Je to tak ?
Ne je skoro uplne fuk jestli koupis m730 nebo m770, je to loterie. A jestli hrajes hry nebo benchmarkujes tak m-ko na 2.5GHz bude urcite rychlejsi.Citace:
Původně odeslal Radar
No spis hraju gamesy. jde mi o to jestli ma cenu davat 13k za CPU nebo chvili pockat na AMD M2.Citace:
Neblazni, nema vubec cenu kupovat m770. Me dala oproti me predchozi m730 jen o 150MHz vic a jiste uznas, ze to za 2x takovou cenu nestoji.Citace:
Původně odeslal Radar
Ted uz vydrz a pockej na yonah, snad k nim budou i slusny desky s pci-e. To je u Pentia M nejvetsi problem.Desky s AGP jsou super a s PCI-E je to bida.
Já jsem měl možnost si vyzkoušet SanDiego 3700+ které jsem stabilně točil na 2.85 GHz a teď mám Dothana 760 přetočeného na 2.715 GHz.Citace:
Původně odeslal Radar
Můžu Ti s klidným svědomím odpřísáhnout, že se to SD na Dothnana nechytá a to už co se plynulosti ve hrách týče i do výsledků 3D testů. Než jsem
si pořídil X1800 tak jsem měl pár týdnů X800GTO a moje výsledky 3DMarků byli o dost vyšší než tu mají lidi s X800GTO a AMD SanDiegem a to ať už řady + nebo Opteronem. Dokonce v některých testech nebyl ani znát handicap 12pip a moje sestava dávala větší výsledky než tu mají lidi s AMD a 16pip ATinkou ;D
Pravdu má ale Krimi, že teď je lepší počkat na Yonaha a pak se můžeš rozhodnou zda-li vezmeš AMD X2 do soc.M2 nebo Yonaha.
Citace:
naprosty souhlas, prave prapodivny MB byl jeden z duvodu proc jsem sveho Dothana zrusil a vratil se k P3
Našel jsem celkem zajímavý článek o taktování na desce P4GD1 s redukcí CT-479: http://home.no.net/comerade/pc/p4gd1.html
Ten chlapík dostal Pentium M 730 (1.6Ghz) na 2750Mhz stabilně. Akorát je teda blbý, že je potřeba modifikovat desku na zvýšení VCORE a voltáže chipsetu :/
JJ tak tohle reseni se mi fajt libi,kor kdyz mam AGP kartu,kterou se mi ted nechce menit:) Ale jestli neni lepsi Opteron144,vyjde na ty samy prachy a oboji se da solidne pretaktit na fakt solidni vykon:)
Podla mna je v tychto ASUS doskach lepsie riesenie Celeron M. Stoji 2000 - 2500Sk. Pretocit ide dobre. 1MB cache si myslim, ze tiez staci. Akurat ten nasobic, ale ten za take prachy oproti P-M nestoji. A vyssia FSB? Ja som vykon medzi 10x200 a 16x125 vobec nezbadal. Uvidime ked mi prijdu RAMky. Ale asi zajtra idem vymenit tento moj za Cel M 1600MHz/1MB. Ma sice vysoky nasobic, ale vravim, mne ta FSB vyssia nijak nepomohla. Skor casovanie RAMiek tomuto CPU dost pomaha. A Celeron M po pretoceni sa hrabe aj na A64 a za 2500Sk... 8)
Ve hrach bude urcite lepsi volba Pentium-M, pokud si chces nechat AGP kartu tak asi neni vubec co resit.Citace:
Původně odeslal Grek1
No na optreona muzu taky koupit desku s AGP Asusk A8V...jestli po pretakteni nebude mit vyssi vykon....
Citace:
Původně odeslal Grek1
No co ja viem, aj ked by mal vyssi vykon (o com pochybujem, no nie som 100% isty ked ten Opt pojde ~2.9GHz), tak rataj s tym, ze tento procak ma omnho mensie naroky na chladenie a mimo ineho aj spotreba... ;)
misokgb: Jo to mas recht....pujdu do Asus P4P800 SE + CT-479 a k tomu Celera M 370J :)...tak sem na to pak zvedavej:) jenom doufam ze u ty desky pujde hybat s Vcore
Citace:
Původně odeslal Grek1
Pojde urcite ;)
lenze bud objektivny, ze celer-m sa po pretoceni hrabe na A64, lenze aj ta A64 ma nejaky OC potencial a na to sa casto zabuda... a toto hovorim ako zaryty intelak co nemal nikdy ine cpu ako intel....Citace:
Původně odeslal misokgb
asi ten Dublin na teba negativne posobi, co sa tyka vyznamu viet
este raz
".....A Celeron M po pretoceni sa hrabe aj na A64 a za 2500Sk... "
ukaz mi za cenu 2000-2500Sk CPU od AMD s OS potencialom CM M360 ?
kazdemu OC ide len kvoli hram, aby dobre nakrmila ich grafickeho milacika
odpustim si podobne vyjadrenie ako ty..... takze podme na to inakCitace:
Původně odeslal phi11
Intel Celeron M 360+ CT-479 = 2 824 +1 179 = 4 003 Kc a teraz
najdime nieco okolo 4kKC tak vidim ze priplatim cca 800Kc a namatkovo mameAMD A64 3000+ s potencialom cca 2.7G (?)
+PCI-e
+64bit
ceny som bral namatkovo z CC
proste som chcel poukazat, ze nejde len o to cpu, ale aj o cenu redukcie ... co by si imho tam mal zaratat.....
a druha vec je absencia 64 bitu, (zatial som ale nepostrehol ze by mi to chybalo... + absencia PCI-e co je uz troska citelnejsie...)
samozrejme tymto nechcem nejako popierat kvality dohana, to by som si nedovolil nikdy..... je to vyborny CPU , sam ho mam v notasi a nemozem nan povedat krive slovo.....
EDIT: rainbow v prispevku nizsie ma pravdu, a myslim ze tu zachadzame troska do OT
Pentium M sa nekupuje kvoli cene ale kvoli vysokemu vykonu pri nizkej spotrebe.
Ked uz sme pri tom, doska s PCIe pre tuto redukciu je bezne zohnatelna, sice X verzia ale ine nie je. Stoji 2500Sk s DPH :) Asus P4GPL-X ;)
Mimochodom, na Xtremesystems testovali tuto redukciu v inych doskach, myslim nie ASUS ale proste bezne dosky socket 478. Mam tu naku DFI "Canyon" i865PE dosku, chcel by som to v nej skusit, nemoze sa poskodit CPU/redukcia/doska? Testoval by som kazdu co by mi prisla pod ruku :D
Citace:
Původně odeslal misokgb
na xtremesystems to testovali a psali tam, ze to jen nenajede do POSTu, ale ze by se pouzitim te redukce znicila nejaka deska, to sem tam nikde necetl.
No ved preto sa pytam, ci nahodou sa nic nestane... ;)
Ted jsem narazil na zajimavou vec. Resil jsem to s MisoKGB a Datlosem.
P4gpl-x sice umoznuje menit v biosu vcore, ale jak to vypada, tak ve skutecnosti ho nemeni. To by vysvetlovalo to, ze Datlos da 2700Mhz pri 1.4V a vic uz ani tuk. (ta deska vic bez modu neda)
A tim to nekonci, kdyz to na xtremesystems resili a psali Asusu tak jim rekli at pouziji retail procesor. :rolleyes: To uz si z nas asi dela Asus pr.el.
Datlosi prosim te, mrkni se pres Speedfan nebo CPU-z, jestli ti pise vcore, takovy jaky mas nastaveny v biosu.
btw. mam retail procesor. ;)
Mne sa neda ani v BIOSe menit! Skusal som VSETKY tri biosy, ktore podporuju CT-479, CPUcka: Banias P-M, Dothan C-M a Prescott Celeron D a s kazdym CPU tam bola moznos LEN AUTO. Menit mi pri P-M cez Windoze dovili vsetky programy. Inak P4GD1 sa to riesi tymto modom http://home.no.net/comerade/pc/p4gd1_vcore.jpg. Dnes to chcem poriesit na mojej P4GPL-X snad ten regulacny obvod napatia CPU je rovnaky a nic sa nestane doske/CPU/redukcii :) Inak mi ani nefunguju delicky pamati na tejto doske. Je treba este dodat, ze pri RESETE pocitaca sa pocitac VYPNE a znovu sam ZAPNE, robi to vzdy, napriklad v BIOSe, DOSe reset CTRL+ALT+DEL sa to stava, a aj cez Windoze klasika. Ono ani by mi to tak moc nevadilo, keby sa stale nevypina HDD a znova nezapina, co mu asi moc neprospieva :( Uvazujem aj nad reklamaciou, ale najprv skusim ten Vmod na Vcore. Inak chipset nezvlada nizke casovanie RAM, dokonca mi nebezia RAMky, ani na take casovanie, na ktore su certifikovane, skusal som s roznou kombinaciou napati chipset/DDR... Proste tato doska ma dost sklamala. Intenzivne zhanam P4GD1, pripadne prejdem spat ku P4C800 DLX alebo nieco take, AGP mi v poho staci :)
Kdyz jsem jeste mel P4Gd1 a Dothan , tak mi tam v pohode slo menit napeti.
Koukam,ze ted by za ni lidi platili zlatem :)-
Uz i ja vim,ze jedine na houby tam bylo cpu , protoze slo jen na 2500mhz kvuli 400 fsb.....
Takze mod sa podaril a slape :P Akurat neviem ci mi funguje lock PCIe/PCI :( Akym programom, ktory nevyzaduje nejake pll subpry pre kontrolu clockgen, pretoze na tento, ktory tu je som ziaden program okrem systool nenasiel a ten ukazuje blbosti :( Mam ICS954123. Nejaky univerzal program, ktory ukaze SPRAVNE hodnoty PCIe/PCI locku. Inak som tam napajkoval potak klasicky 47k a tocim s nim za behu, voltaz sledujem v CPU-Z. Pri 1.5V to uz zacina aj piect :D Kolko ma Dothan default vcore? Viem, ze je to pre kazdy kus ine, ale mne tento v tejto doske bez uprav, proste origo pustal LEN 1.3V a bez modu som to nemohol nijak zmenit... Teraz som mu nastavil 1.5V real, takze uvidime kolko dam... :) http://misokgb.szm.sk/p4gpl-x/vcore.jpg
EDIT: OMG tak zrazu mam v BIOSe moznost nastavit CPU vcore :o v rozsahu od 1.475 do 1.7V :o Neviem ci si Asus z nas robi **** alebo co. Ale predchadzajuci majitel mal tento procak tiez s CT-479 a daval mu 166FSB pri 1.4V - to som nastavil no nie a nie to ist :( Akonahle spustim nejaky zatazovy test tak sa komp do 30s resetne :( Musim zistit tie frekvencie PCI ci to slape, skusim este zrobit vmod na chipset a dat mu aspon 1.8V, inak uz na 1.6V pecie solidne :/. Poradte ten program. Dik! ;)
EDIT2: Nasiel som ClockGen s moznostou vyberu PLL, je tam aj ICS954123, ktory je aj na P4GD1. Download. PCIe/PCI lock funguje, holt, zajtra spravim chipset vmod... ;/
Tak info od LosDatlose je takove, ze mu zmena vcore jde, takze to potvrzuje teorii, ze retail procesory jdou, ale proc? Neumim si predstavit jak by to slo omezit a jak to rozpozna oem vs retail procesory.
Jinak Pavel Kuncl rika, ze opravdu zmena vcore zlobi a on dela na pocitacich co stavi mod na patici na 1.55V.
Zitra jdu pro p4gpl-x tak napisu info.
MisoKGB: musis bootnout na 167, aby se ti aktivovala delicka. Jinak nepocitej s tim, ze se s fsb dostanes pres 170. Je to limit tveho procesoru. Vyssi fsb zvladaji jen rady m7x0(m730,m740 a vyssi s 0 v oznacenim na konci)
Mne sa tomu FSB obmedzeniu nejak moc nechce verit, to myslis ako, ze procak to ma "v sebe", ze proste nepusti urcite FSB alebo to zalezi od kusu? Ako to myslis?
A ohladom P4GPL-X = v single channeli nejde nastavit ani CERTIFIKOVANE casovania pamati! :( V dual channeli to slape v pohode zatial, akurat jeden modul je BLITZ, takze moc OC RAM teda hlavne casovania sa zatial nekona... Inak zatial FSB150 procak 2100MHz, RAM 150MHz 2.5-4-3-7 a SuperPI 1M = 41s a procak pojde vyssie dufam, Vcore mod funguje super, a pravdepodobne mi nereaguje zmena voltaze z BIOSu... Este chcem prerobit chladenie na northbridge, pretoze sa mi zda, ze dost pecie na default 1,5V na 1,6 to horko tazko chladim aktivne :o Ak nejak pokrocim dam vediet :) Dik za tu delicku ;)
Ano ten procesor to ma v sobe. Starsi Pentium M, Celeron-M a Pentium M(M7x5) maji zed okolo fsb 170MHz. Nejsem si jisty jestli to nesouvisi s revizi jadra. A0 a B0 by meli mit tuto zed a C0(m7x0) ji nemaji.Citace:
Původně odeslal misokgb
Uznej sam, ze je blbost, aby deska nezvladala fsb 166, kdyz je certifikovana na fsb 200. Hodne lidi s ni lita na vysokych fsb 250+.
Mam reviziu C0 ked uz sme pri tom. Pri FSB 160+ mi pracuje PCIexpress slot na 110MHz nech nastavim v BIOSe akokolvek :( Na 166 alebo 167 ani nenabehne POST :( Nech nastavim pamate vselijako. Stale sa mi ale zda, ze si tato doska potrpi na lepsich pamatiach a hlavne rovnakych! To este skusim...
Psal jsem, ze si tema revizema nejsem jistej, ale vim, ze Celeron M a Dothan M7x5 ma proste tohle omezeni fsb a nic ti nepomuze.Citace:
Původně odeslal misokgb
btw. zkus odpojit disk, jestli ti to postne bez nej, protoze vsichni, kteri maji vyssi fsb pouzivaji disk pres radic na PCI, prave kvuli vysokym frekvencim na PCI-E.
Citace:
Disk som odopjil, no viac ako 166 nedam, tusim ani na 167 to nebootne, nech natlacim do procaku kolko mozem. Dal som aj PCI grafiku, kedze PCIe bezi na vysokej frekevencii nic, majitel predomnou bezal aj na 170FSB, ale ja tu mam problem s ramkami, musim zohant dve take iste urcene do dualu... Ale niekedy ked nastavim dobre casovanie a nahodou mi to postne, tak nezacne bootovat, ale vyhodi nejaku chybu, ze nejaky subor nevie najst alebo take daco, ked dam casovanie spat tak windows nabehne. Na FSB166 mi tiez nabehne, ibaze akonahle spusim zatazovy test na CPU z pod Win tak sa komp resetne. Inak to resetovanie dosky, ze sa pri resete doska vypne a znova zapne - skusal som tam 24pin, ze ci to nie je kvoli tomu ale aj tak to neslo tak ako by malo. Holt tato doska to ma v sebe... Ak spravim upgrade pamate, grafiky, mozno pojdem do P-M, no mne zatial toto staci, ak bude GF6600 a 2x1GB RAM :) P-M je uz dost drahe, kym spravim upgrade GPU + RAM tak dovtedy snad pojde cena dole :)
jaaaj tak deska uz P4P800SE, redukce taky...vsechno je,ale na ten procesor M celeron M370J furt ne....boze uz chcti testovat...to se uz nedaj sehnat boco?mam ho ve velkoobchode objednanej uz tyden a furt nic:(
mam uplne to samy co ty vcetne M370 a porad jeste se mi nepodarilo naistalovat WinXP porad vidim jednu po... hlasku a jeste sem se ji nezbavil
proc M370J se nedela, M370 ma nxbit ve vsech revizich
Ja mam M360 a ten ma NXbit a neni ani Jcko. V BIOSe mam taku moznost, vypnut zapnut a to som pri P-M Banias nemal :)
no nevim oni ho maj v ceniku znacenej jako M370J a jeste maj M360J jiny tam nejsou pak uz jen plny M pentia...A pise ti to hlasku u WinXP SP1 nebo SP2..pac NxBit funguje az u SP2jek:)
Nekdy ani sam prodejce nezna specifikace procesoru.Ja jsem se na to onehdy ptal v czechcomputeru a pak jsem se koukal na ofic.specifikace intelu.
http://www.intel.com/products/proces...on_m/index.htm
Tady je tabulka mobilnich Celeronu:http://www.intel.com/products/proces..._celeron_m.htm
Mam SP1,ale zkousel sem i win2000 SP2 a hlaska byla stejna,jen u chyby bylo cislo 4.
instalace nahlasi "soubor i386\ntkrnlmp.exe se nepodařilo načist. Kod chyby 7. instalace nemůze pokračovat - stiskněte klavesu - nasleduje restart.
tak tohle je chyba kterou se mi jeste nepodarilo odstranit