no mam new bios pro desku (1007.002) takze dnes vecer bude flash a pokud mi to konecne umozni zmenu VCORE tak pujdu na vec :)
zkusim 2,6GHz or up :)
EDIT: takze slava se nekonala... VCORE change still unsupported :evil:
Printable View
no mam new bios pro desku (1007.002) takze dnes vecer bude flash a pokud mi to konecne umozni zmenu VCORE tak pujdu na vec :)
zkusim 2,6GHz or up :)
EDIT: takze slava se nekonala... VCORE change still unsupported :evil:
no já právě testuju s dvěma moduly a zatím 2440 MHz. S jedním modulem mně to určitě stable pojede i na 2650, ale co z toho. 512 MB je už dnes málo.
Tak sem pořídil Semprona 2800+ (Palermo) a MSI K8N Neo-FSR, zejtra to budu montovat.
To sem zvědavej jestli z toho něco vyždímu :))
Ja tu mam v tom NTB jeden 2800+, standardne zere tusim 1,075V pri 800MHz, letecky som skusil 1V a v pohode, kolko moze priblizne zniest?? Myslim ze aj 0,8-0,7V by mohol dat, nie? Je to 90nm 25W verzia... Cez vikend by som ho prevetral, lebo teraz neni moc casu...
A ten 1006 jsi nezkoušel ? Nemyslím kvůli VCORE, ale jestli má cenu přejít z 1004...Citace:
Původně odeslal ALFik
nezkousel... jelikoz ve stejny okamzik byl dostupny i 1007.002 (vysli soucasne) automaticky jsem flashoval vyssi verzi.
OK, a ještě něco. Jde ti zapnout regulace CHASSIS FANu ? V diskusi na CC u této desky někdo tvrdil, že mu to jde. Já to mám v manuálu také uvedeno, ale v SETUPu mi :-( to nejde.
tahle fce je tusim v menu HW monitor pod Q-Fan regulace vrtule na procaku facha a esli jede i ta pro ten v kysne netusim... nepotreboval jsem to pac tam mam prdnutej rezistor a tim padem natvrdo 1000rpm :wink:
EDIT: btw. flashni tam tu 1006tku a uvidis ze to pujde
no tak alfe, kam jsi se dostal? ty PQI stojej za ho*no co do stability. Možná by se dalo udělat i přes 2,8 GHz, ale nechce se mi kupovat nové paměti. Stejně to je kompl, tak na rok.
Zdravim.
Mám dotaz...Ty 2800+ s 256Kb cache L2 jsou jen s jádry PARIS??
nee, v notebooku to je Sonora ;DCitace:
Původně odeslal Bomba
stolne jadra su vsetky dnes dostupne nazyvane Palermo, to len pre upresnenie s mobilnym som sa este nestretol fyzicky, ale SiS v notebooku je imho za trest :roll:
Já jen že jsem koupil 2800+(1,6GHz) skt.754 256KB a je to PARIS :?
Tak nevím jestli na tom není hůře než ty palerma ???
Jde přetočit na 2500MHz ale musím mu už přidat napětí...na default jede tak asi do 2300-2400MHz :?
MB: NF8
pocuj, vies citat? o jeden post vyssie som napisal ze VSETKY jadra stolnych sempronov su dnes PALERMO, a ked uz nic ine, na tom nazve nezalezi .... tebe pride oc z 1,6 na 2,3-4 resp 2,5 ako slabe? no neviem, asi zijeme v inej dobe, kde je 50% slabota :)Citace:
Původně odeslal Bomba
Edit> pre upresnenie > Paris sa tie jadra nikdy nevolali, to je viacmenej stary dohad ako sa volat mohli ;)
umím :-)Citace:
Původně odeslal MadCap
Jako slabé mi to nepříjde :lol: ale víš jak to je...když tady píšou že se dostali až na 2600...Citace:
Původně odeslal MadCap
OK takže je to palermo...ale CPU-Z mi piše že je to jako "paris" :D OKCitace:
Původně odeslal MadCap
Tak už sem toho Semprona testoval (2800+ 1.6 256) a jako docela hustej procáček oproti prskotu co mam ta teplota je jako nesrovnatelná :)).
Na 230FSB bez zvýšení voltage docela v pohodě. Dál sem to nezkoušel, přeci jen je to mladý comp a to nějak nevyužije.
Ale přeci jen, když bude čas někdy, tak z toho zkusim vyždímat co to dá :))
2 MadCap: Paris nebyl jen napad jak by se mohli jmenovat, existuji. Kup si Sempron 3100+ a bude to na 85% jadro Paris.Citace:
Původně odeslal Bomba
jinak Paris = light verze 130nm NewCastle a Palermo = light verze 90nm Winchester. takze rozdili mezi temito dvema semprony je obdobny jako mezi 130nm a 90nm A64kou. u 2800+ me jadro Paris dost prekvapuje myslel jsem ze to byli jen 3000 a 3100+ no mozne je vse...
2Meridius: stale stojim na 2520MHz, stale cekam na new bios ktery mi umozni zvednuti VCORE. to me Asus pjekne :evil:
Hádat se o názvech nemá moc smysl, protože podle jistých dokumentů AMD je název pro procesor s určitým množstvím cache, bez ohledu na použité jádro. Takže například...
Athlon 64 3500+ s939 s 512kB L2 celou zapnutou (jádro DH7)
a
Athlon 64 3500+ s939 s 1MB L2 cache půlkou odpojenou, tj. funkční 512kB (jádro SH7)
... jsou oba značeny jako NewCastle. Proto navrhuju držet se osvědčeného CH7 (256kB / 0.13um), DH7 (512kB / 0.13um), SH7 (1MB / 0.13um), CH8 (256kB / 90nm), DH8 (512kB / 90nm), SH8 (1MB / 90nm), DH9 (512kB dual-core / 90nm) a SH9 (1MB dual-core / 90nm) ;-).
no tady jde spis o to ze tu je zasadni rozdil v
Paris 130nm
Palermo 90nm
OT
nemluve o tom ze kdyz reknu "jo to je jadro DH8" tak drtive vetsiny lidi to rekne stejne asi jako kdyz jim povim atomovou hmotnost a budu chtit vedet co je to za prvek.
/OT
mluvme o tom jaky sou to za par supu libovy procaky :)
tak vo tom žádná...je to asi nejlepší CPU v poměru cena/výkon. Samozřejmě po nějakém tom OC.Citace:
Původně odeslal semeno.
Dal jsem za ten CPU cca 1800kc pretaktovane to bezne provozuju na 2400MHz a kdyz potrebuju krapet vice vykonu pumpnu to na tech 2520MHz. navic tenhle procak by klidne dal aj 2,7G s lepsi deskou nez mam ja viz Meridius....
na 2,4GHz se nejaky celeron nejblizsi cenou moc jako nechytacka a tomu athlonu 3000 - 3200+ se to taky vyrovna, takze mi reknete lepsi pomer/cena vykon
Skládal jsem levné a tiché PC pro jednoho známého a tak volba padla na Semprona 2800+, MSI K8N Neo platinium, GB G6600 Silent pipe, RAM 512MB jakésy Transcend DDR400 CL2.5 JR,Case s 120mm větrákem,....a nějaké další drobnosti.
Byl jsem opravdu hodně překvapen minimální hlučností, prostě skoro ticho. Kazil to jenom HDD Seagate, který je kupodivu hlučnější než jeho o rok starší kolega (je tichý ale hrozně nahlas chroupe). Na tento komp je vodník úplně zbytečný.
Teploty při standardním taktu idle/load 35/40°C.
Teploty při OC 1.6 @ 2.3 37/44°C.
OC:
1.6 @ 2.32GHz při FSB 290 a defaultním napětí 1.37V
RAM dělička na 133 což dělalo 193Mz při časování CL2-7-3-3-5 1T
6h prime stable
vše při 1.5V:
1.6@2550Mhz ....1h primestable (déle jsem nezkoušel)
@2.7 už vyhazoval po pár minutách chyby
@2.8 po chvilce modrá obrazovka
Zajímavé bylo, že jsem se dostal s ramkama přes 200MHz (max238) pouze s děličkou pamětí na 200 a nepomohlo jakékoliv časování. Výkon při 2.32GHz oproti 2.55GHz z důvodu lepšího časování pamětí skoro stejný. Fakt libové procáky ty Semprony.
jj, fakt se pak směju když ctu nekomu pres ramenu casak s PC hrama a tam pisou "volte radeji s939 pro jejich vyrazne vyssi vykon" :)
takovej upgrade stoji o 3-4t vic.
no trochu jsem risknul a nastavil na desce 1,7 V...v realu to dávalo tak 1,66-1,68 V.............procák najel do Winů na 2,8 GHz, ale teplota šla dost nahoru, už to šlo k 50 a stoupalo to, tak jsem to killnul. Jen, co se mi bude chtít tam dát thermaltake tower, co se mi tu válí, to zkusím znovu.
mam sempron 2800+ ,512MB 400mhz cl2.5 apacer, a MSI K8N neo FSR.
rad by som to pretaktoval tak na 2-2.2GHz.
Momentalne bezim na FSB 220 (1.76GHz) a vsetko bezi fajn.
Problem je, ze ked som skusal napr FSB 240, nastavil pamete aby bezali na max200 a HT na 3, tak to zatuhlo a bolo treba resetovat CMOS.
V com robim chybu?
Pri tychto 1760mhz procesor stale beha na cca 38 stupnov. Ako zataz pocitam United Devices...
co mas za disk, ata sata? problem u nf3 je že FSB/PCI lock funguje pouze na dvou sata kontektorech,, kdyz jich je vic z nejakeho radice tak tech se to netyka.. a bohuzel prave tyto byvaji nejbliz k diskum tak to tam kazdej da :)
aku presne mas delicku? (hodnoty na nej) ak tam mas 100/133/166/200 tak to znamena ze pamate idu 1:1 s procom - to dufam vies, ale ak nahodou nie tak to nedavaju ramky..Citace:
Původně odeslal JonnZ
dyt pise ze to ma tak aby jeli max 200
len aby to tak aj skutocne bolo, aby to nebola iba jeho domnienka...Citace:
Původně odeslal semeno.
Citace:
Původně odeslal semeno.
pokial vim FSR verzia K8N Neo ma iba 2x SATA tj. tie co su v chipsete NF3.
Pridavny radic cize dalsie 2x SATA ma az platinum verzia dosky tusim, cize on to moze mat zapojene iba na tom NF3 SATA radici ak pravdaze vobec ma SATA disk :|
a jsem zase moudřejší :)
No doniesol som si Samprona 2600+ s.754 chcel by som sa spytat ako ho dostat na 2GHz.Neviem ako mam nastavit delicku a vsetko okolo toho je to moja prva doska na 754 socket. :oops:
delicka 5:6, nebo ja mam v biosu hodnoty RAM, pak 333
HT ratio 3x
CPU/FSB 250, muzes zkusit vic co to da, me pri tomto nastaveni jde 272 max stabilne, pri vyssich FSB sniz delicku na 266
jakou mas desku? nforce nebo via?
no mam tam delicku 2:1 a 5:3 skusal som vsetko mozne,ale niekde robim chybu
Nastavil jsi frekvenci AGP na 67MHz? Dalsi znama vychytavka tehle desky :roll: pri 66MHz neni zapnuty PCI lockCitace:
Původně odeslal JonnZ
dikes za odpovede :)
sata disk nemam.
vyskusam agp na 67, teraz tam je seriovych 66
EDIT: takze bolo to v tom agp.
agp 67, FSB 250, cpu 2000, pamet na 166, HT 3
EDIT 2 : problem je, ze to je nestabilne a po asi 10minutach(UD na pozadi) sa to zruti. pritom teplota cca 38, takze neviem kde je problem.
teraz beham FSB 230, agp 67 (inac vsetko auto - tj pamete na 460, ht 4...) a ide to fajn, UD na pozadi, 3dmark 2001 prebehol, setko ok....
nechapem.
teplota okolo tych 37-38
hod delicku a pojdes este vyssie ;)Citace:
Původně odeslal JonnZ
nepojdem :(Citace:
Původně odeslal tomase
win hodi nejaky stupidny bluescreen.Citace:
Původně odeslal JonnZ
a neviem preco, kedze pamet beha stabilne na 260 (ale pomale casovanie) a HT 920.
Ja by som skusil znizit HT... hod tam 3x , aby bol HT na 750MHz pri FSB 250 .... mohlo by to pomôsť...Citace:
Původně odeslal JonnZ
EDIT: takze bolo to v tom agp.
agp 67, FSB 250, cpu 2000, pamet na 166, HT 3
dyt psal že má tři :)
ups, som to prehliadol....som kukal na post z 11.7. 19:08 a tam bolo este HT4x => omluva, moja nepozornosť :oops: .
Možná je problém v děličce pamětí. Já měl neskutečné problémy právě s děličkou 166. Pokud chceš zjistit na co má tvůj CPU tak doporučuji hodit děličku dočasně na 100. Já jsem nakonec skončil na FSB 290 a děličce 133(viz. můj dřívější post). Chce to zkoušet, zkoušet..... což pro tyto nové platformy od AMD to platí dvojnásob.
přesně tak...mně to blbne taky na 166 děličce, 133 a 120 a 100 v pohodě. Chce to zkoušet, protože vo tom to je. Stačí něco jen přehlédnout nebo naopak zvolit trošičku jiný přístup a to, co nešlo jde najednou úplně samo. Dokonce ani HTT nijak neovládám a nechávám to na Auto. nevím, jak si to deska nastavauje....ale při 350 MHz nemá problém.Citace:
Původně odeslal richie08
EDIT: tak budu mít jednomodulovou RAM 1024 MB A-data, tak dám vědět, co to udělalo s OC. Hodím tam rovnou i novej chladič a trošku do poškádlíme.
bezim na 2GHZ, 250FSB, pamet 133, HT3
bezi mi prime95, teplota CPU max 48 (pri 1000rpm vetraka :D) a chipset 45. veeeelmi pomalicky to ide hore (chipset o 1 za 10min, CPU asi o 4)
skusim tych 2.2 / 275, co to povie
co ta teplota chipsetu? je to ok? kolko je moc? 60 C?
EDIT takze 2.2GHZ, FSB 275, pamete nejakych 182+-
3dmark2001 prebehol v poho, ale
prime mi nechce testovat -> Fatal error: rounding was 0.499999... , expected less then 0.4
teplota je +- rovnaka
co to zase???
pokusnych FSB 300 -> 2.4GHZ, ht900 ani nenabehlo :P
takze ak mi neporadite ako rozbehat (STABILNE) tych 2.2 (alebo viac:)), tak otazocka
oplati sa mi bezat na FSB a pamet 220 (cpu 1760), ht 880
alebo FSB 250 (cpu 2000), pamet 133 (166), ht 750 s agresivnejsim casovanim (cl2 oproti 2.5...) ?
a dikes za rady :)
jak pises, pamet dej na 166Citace:
Původně odeslal JonnZ
nerozumieme sa presne.Citace:
Původně odeslal vixl
pamet je lock na 133 a po delicke beha na 166. co sa mi zda byt malo. tj procak(jeho zbernica) beha fyzicky skoro o 100mhz rychlejsie....
pamet lock na 166 nebeha -> pada win
jo tak, to sem nerozumel, ale je DDR, takze ti jede na 333, propustnost je mensi, nez pri 220(440) to je pravda, sak udelej nejake testy, zahrej hry a uvidis co je lepsi.
ja sem na tom o neco lip nez ty me jede pamet 166 (ddr 333) + fsb 270 to je zhruba 430ddr, a kdyz zmenim nastaveni na nizsi delicku tak mi to vytuhne hned a musim resetovat cmos,
takze som sa ustalil na 2080MHz.
Slape to celkom fajn, je to stabilne a v 3dmarku mam max score zo vsetkych skusanych.
max co som nabootoval bolo 2280, ale prave som updatol bios(z 1.4 na 1.7) tak mi to nada a zajtra poskusam :P
takze napetie +5% (PCalert: 1.40-1.44V) a prave testujem fsb280, 2240mhz, bezi mi prime95...
fsb 287 / 2300 prime hadze chybu.
co ma dostalo je, ze som chcel skusit co najstabilnejsi chod, aby to neovplyvnovala ram a doska -> takze HT na 1 a pamete na 100.
comp odmietal nabootovat 270, 275, 280, 285. ine som ani neskusal.
ale co to je za blbost, ked teraz bezim fsb280, ht3 a ram 166 a podla setkeho ok. nechapem.
kolko je cca max na napetie? s box chladicom.
HT na 1x je prilis malo a preto ti to odmietalo bootovat ...
hmmmmm
tak preco tam vobec ta moznost je?
a preco je v biosoch moznost pouzivat voltaze co odpalia procesor alebo fsb ktore NIKDY nemoze byt stabilne? asi tak ...
Vyplatí se koupit CPU s násobičem 8 nebo 9?
zalezi aku dobru mas dosku ...Citace:
Původně odeslal Matess
Ještě nemám, ale koupím DFI nF4x-AL (infinity)Citace:
Původně odeslal MadCap
cim vyssi, tym lepsie :arrow:Citace:
Původně odeslal Matess
obecne hej, ale 2800 je lepsia ako 3000 ak si schopny slapat 300+ pretoze ma 256 cache ;)Citace:
Původně odeslal tomase
DFI nF4x-AL zvládá mnohem vyšší frekvence než 300 MHz, otázkou je spíš kombinace a vyladění HTT, pamětí a toho, co zvládně CPU. To je totiž ořech.
BTW: jaké napětí lze považovat u těchto sempronů za bezpečné. DFI umí pouštět do CPU napětí vysoko nad 1,55, ale.. :-) Ve winech mi můj sempron 2800+ dá ještě 2720 MHz, ale stabilní není ani při 1,55 V. Mám tu thermaltake silent tower, tak bych to možná chtěl ustabilnit.
WOW, AMD-ckam sa nevenujem, ale pozeram, ze si to tomu priťal vise 1GHz :-o slint, slint ak to rozbehas. BTW toto je jadro palermo co pouzivas? Ak ano tak to ma poriadny OC potencial :!:Citace:
Původně odeslal Meridius
S násobičem HT jsem měl také problémy (viz. předcházející posty v tomto vlákně). Hodnoty 1x a 2x nefungovaly vůbec. A výslednou rychlostí HT to nejspíš nebylo, protože při FSB 200 a HT 3x to jelo v pohodě a při FSB 300 a HT 2x to nikdy ani nenajelo. Procákem to určitě nebylo, ten zvládal stabilně FSB 320 (2560). Vše s deskou MSI K8N Platinium (nf3) a S2800+(Palermo).Citace:
Původně odeslal JonnZ
bohužel při těch 2720 to není stabilní...jen jsem schopnej udělat screen z CPUz. Provozní takty mám jen na 2,5 GHz. To mi běží na děličku RAM 150/200 a je to tak hodně slušné PC. Vše dokonce pod default napětím. Takže za staiblní OC můžu potvrdit jen a pouze OC o 900 MHz. Vejš bych musel přidávat napětí a to mi z ato nestojí. Jinak je to Palermo.Citace:
Původně odeslal iPoK Xpert
Dotaz. Vyplatí se přejít z AXP (PC1 v podpisu, cpu zvládne 2,1GHz) na Sempron 2800+ + o/c? Bude tam znatelný teplotní (nižší teplota) a výkonový rozdíl (ve prospěch sempronu)? Jak je to s o/c a 2x512 moduly ram? Dočetl jsem se tady, že čím více modulů, tím horší..ale vadí to i když nastavím přes dělčku rychlost ram nižší než FSB? Stále uvažuju, jestli mám přejít na s754.
Máte někdo 64bit Sempron? vyplatí se do něj investovat? Jak je to u něj s OC?
JE to stejny procak jao stavajici semprony, akorat ma 64bitove instrukce.....Citace:
Původně odeslal Matess
Kdo může a chce se mu obětovat trochu času ať napíše co má s tímto sempronem za grafiku a udělá test v Aquamarku. Docela mě zajímá počet FPS a kolik dá CPU a kolik grafika. ???
Dík moc.
Tyto výsledky jsem měl s grafikou 500/700 a Sempronem na 2,5 GHz při děličce pamětí 150/200: průměrné fps 52.164940, celkové skóre 52164, cpu 9973 a vga 7062.
64-bit jsou vyhradne revize E6, tedy venice, akorat maji mensi L2, modely nizsi nez 3000 maji rovnez vypnuty CnC. Zitra si poridim 2800+ 694-bit s novu deskou Gigabyte GA-K8NE nForce4-4x, tak potom poreferuju..
Citace:
Původně odeslal Matess
Hmm... akorát nevim jak na tom bude ten GB s OC ???Citace:
Původně odeslal Petrik
Mel uz nekdo v ruce procesor Sempron 64 2500+? Jestli jde taktovat podobne jako ostatni Semprony nebo jsou to horsi kousky?
JJ... řeším stejný problém... ivestovat do 64bit, či nikoliv? ??? ???Citace:
Původně odeslal zivan
no....on asi půjde taktovat dobře..horší je to s tím, že už má opravdu nízký násobič. Bude potřeba kvalitní deska pro frekvence vysoko nad 300 MHz. A pak taky riskuješ, že ti pojedou nízko ramky. Při nízkým násobiči se to všechno špatně šteluje...záleží na desce, co poskytuje za děličky.Citace:
Původně odeslal zivan
Oni mají stejné násobiče jako ty bez 64 bit, ne?...Citace:
Původně odeslal Meridius
http://www.pctuning.cz/index.php?opt...4836&Itemid=28
2500 se bez 64bit nedelal ne ?
Tak jsem si koupil Semprona 64 2800+ a zatim ho mam na 2,4GHz. Zatim jsem ho nestihl moc potrapit, ale s jednim pam. modulem najede do woken pri nezvednute voltazi na 2500, ale Prime pada. Na 2400 jel Prime test 2h bez padu.
Nemel jsem moc casu si s tim hrat, tak jsem nechal vse na auto a jen zmenil pameti na 133 a zakladni frekvenci CPU na 300.
EDIT: unlock jsem fakt nedal :-) preklep v podpisu opraven
Kdyz je tu pomerne hodne uzivatelu se S754 hodim to sem ma nekdo v Praze obyc semprona pripadne A64 starsi do s754 ? A mohl by mi pomoci s timto problemem ?
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=88922&highlight=
Diky za cokoliv Jrm
Nebuď tak skromný. V podpisu ti běží 300x9. Tobě se podařil unlock ???Citace:
Původně odeslal zivan
podaril se mu spis preklep :lol:Citace:
Původně odeslal richie08
tak mam DFI a sempron zatim dava 2560MHz pri 1,425V na vic jsem zatim nemel cas ale zitra prijde kůůler tak se do toho pustim :)
jinak jsem pri RAM na DDR440 zaznamenal u DFI narust propustnosti... v Everestu mam cca 3400MB/s vs. nejakych 2950MB/s u Asusu. Asi mel Asus nastaveno stale 2T...
2Meridius: poladim a pak ti reknu kolik jsem z toho vymack... :)
AKo pozeram, tak sa mi to velmi paci :lol: Chcem aj ja kupovat sempron, ale ete nie su penize :( Takze aspon udem vediet na co si dat pozor.
Len tak dalej :)
Típnul jsem pár screenů ze S64 2800+ puštěnýho na 300MHz.Standardně na default napětí na boardu z podpisu, po hodině Prime95 teplota na 40-41°C se stock chladičem z boxu v middlecase MOREX, 1x80mm fan nahoře, jinak krytý.Teplotu v loadu jsem zapomněl típnout,tady je aspoň idle.Jinak HT 3x,DDR na 266.
Screeny:
http://web.telecom.cz/jadzi/S64OC/P95.jpg.jpg
http://web.telecom.cz/jadzi/S64OC/ALU.jpg.jpg
http://web.telecom.cz/jadzi/S64OC/MEM.jpg.jpg
http://web.telecom.cz/jadzi/S64OC/MM.jpg.jpg
http://web.telecom.cz/jadzi/S64OC/Cache.jpg.jpg
http://web.telecom.cz/jadzi/S64OC/CCPUID.jpg.jpg
http://web.telecom.cz/jadzi/S64OC/CPU-Z.jpg.jpg
http://web.telecom.cz/jadzi/S64OC/CPU-Zmem.jpg.jpg
http://web.telecom.cz/jadzi/S64OC/CPU-Zspd.jpg.jpg
http://web.telecom.cz/jadzi/S64OC/ET5.jpg.jpg
http://web.telecom.cz/jadzi/S64OC/TEMP.jpg
Tohle davas na te gigabitce v podpisu ? Asi mam sveho favorita na koupi nove desky :D
Yes, taky jsem o ní neměl tak valný mínění - vlastně na mě "zbyla", jelikož s VIA K8T800 jsem nic nechtěl (kvůli chybějícímu AGP/PCI locku,jinak nic proti VIA) a za 2400,- byla nejlíp vybavená právě tahle Gigabytka.DFI LanParty tu nikde nemaj a je dražší, tak jsem to risknul s tímhle...
Vůbec se mi zdá,že na s.754 začínají výrobci s..t - a to teď, kdy je konečně důvod si ho pořídit (A64 je lepší do 939).
No a nakonec - teprve to zahořuju - včera 250, dnes 300 a zítra to konečně zkusím přetočit na krev,tak uvidím - pak postnu další screeny. ;D
Jeste jeden dotaz, kde jsi ji sehnal obchody v kterych obcas nakupuji zatim nemaji v nabidce. Jestli muzes tak dyztak adresu do SZ diky :wink: At to tu nezaplnujem zbytecne. :-)
http://interlink.tsbohemia.cz/defaul...em&stiid=39050
najlacnejsi je gigabyte obecne v TSB :)
Přesně - v TSB v Olomouci, byla z loňska,doprodávají starý zásoby,z nových se semtam objeví něco s nForce4 a PCI-E slotem,ale já mám AGP grafiku,tak jsem potřeboval starší chipset.Jinak se pro s.754 nic moc nedělá, jako by na to výrobci už rezignovali a jedou jen s.939...
Co se týče dalšího OC - dal jsem 350MHz a - prd.Tak jsem ubral na 330,320,300 a furt prd ??? .Říkám si: že by to včera byl mimořádnej den a dneska už nic? Houby: laborováním jsem zjistil,že v BIOSu je bug - při snížení HT násobiče pod 3x se komp zastaví na POST screenu, i kdybych tam měl hodnoty,na kterejch to s násobičem 3x v pohodě jede.Vymáčknu z toho tak nejvejš něco přes 2500MHz,Ideálem pro tuhle desku bude teda CPU s násobičem aspoň 9x, super by byl 10x.Za to ale docela připlatíš - rozdíl mezi 2800+ (8x) a 3100+ (9x) byl kolem tisícovky.
No nic,no - zatím to nechám tak (ještě si s tím zkusím pohrát) a až padnou ceny CPU,tak bych zkusil výměnu.Těch 300MHz je stabilních, HT na 900 (3x), paměti podle typu (děličku mám na 133/266).Stopku dostanu na 320MHz, pak je HT 960 a to už nestíhá - podle všeho.CPU = 2560MHz.
Jo,všechno na default voltáži!
no tak tomu vypec, nie? ;D
Njn,jestli myslíš procík,tak to nepomůže - fakt myslím,že to nezvládá HTT,mám jen nForce3 250, ne Gb ani Ultra,navíc rev.1A, která,jak tu někdo psal dřív, GHz HTT nezvládá.Můžu být rád za těch 300x3.Citace:
Původně odeslal tomase
Dal jsem třeba 313 s HTT 3x, Vcore 1,475 - hodinu jede P95,surfuju atd. a po hodince bác: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL,blue není dobrá, pane Hejmo! :-( .
Uvidím,ještě s tím zkusím šachovat,ale vidím těch 2,4 jako konečnou - bez možnosti snížení HTT násobiče.Jestli ale dobře počítám, tak 2,4 GHz by měl mít Sempron64 4000+ a co chtít za 2 tácy,ne? :wink:
WTF?! To je co za "BUG" ??? . To nemoze byt skutočnosť :?: .Citace:
Původně odeslal mir77
;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal mir77
nF3 250 ma obvykle limit HT na frekvenci kolem 940 - 960MHz. U me ma limit cca 940MHz a to bylo totez i u toho Asusu co jsem mel predtim...Citace:
Původně odeslal JANIS
Stastny ten kdo ma moznost nastavit HT multiplier na 2,5x ;D
Poloviční nasobíče ale zase snižují výkon, jsem četl :)
polovicne nasobice PROCESOROV nie HT ;)Citace:
Původně odeslal Anduril
Aha, díky za nové informace :oops: :-)Citace:
Původně odeslal MadCap
Dík za psychickou podporu :wink: - aspoň v něčem jsem se nemýlil.Jenže ten násobič na 2x i 1x by snad,do prkýnka, měl jet taky - na webech, kde dělali testy s vlivem rychlosti HTT na výkon, měli výsledky i u 1x a 2x, takže aby mohli provést měření,nemohli skončit u POST screenu,že...Citace:
Původně odeslal ALFik
Psal jsem na technickou podporu Gigabytu, ovšem s mou anglinou :oops: a vysvětlením, že bez nižšího násobiče HTT nelze pomýšlet na lepší výsledky OC ;D ;D ;D nemyslím,že bych měl vbrzku čekat novou verzi BIOSu :D ;D .No nic,no - můžu být rád za ty dva čtyři, známý na takové legendě jako DFI LP nedá víc než 2,3 - tzn. že ani u CPU s vyšším násobičem není lepší výsledek zaručen...
Zdarec, kámoš chce koupit A64 Semptrona na taktení, můžete pls. doporučit po čem se vyplatí sáhnout + nějaká OC friendly fošnu.
Nechtělo se mi to tu celé pročítat ;) ....případně mi písněte SZ
ano, a ja jen doplnim ze nejhure se reklamuje Gigabyte take v TSB :-(Citace:
Původně odeslal MadCap