Vmod prober s NODem,myslim že už by ho měl mít hotovej.Jinak s adekvátním chladičem se určitě dostaneš vejš,ale na kolik,to je zatim otázka.Pokud se nemýlim tak NOD sem ještě výsledky po Vmodu nedal :?:Citace:
Původně odeslal JaB
Printable View
Vmod prober s NODem,myslim že už by ho měl mít hotovej.Jinak s adekvátním chladičem se určitě dostaneš vejš,ale na kolik,to je zatim otázka.Pokud se nemýlim tak NOD sem ještě výsledky po Vmodu nedal :?:Citace:
Původně odeslal JaB
to jadro musi ist vyssie..
ja idem 530/660
ale na jadre mam TITAN D3TB na 7V
FULL LOAD - 58
IDLE - 45
Exp je to koli tomu lebo sice v mod robim ale este to neni ono.a zatial co som robil tak mi to dvihlo len V na ramke a na gpu este nic teda 0.05V a to je nic.ale treba pockat pracuje sa na nedestrutivnej ver. V modu :lol:
Ok,tak pokračuj :-) Sem vedle v dredu čet že taky zkoušíš něco na gtčka jo?Citace:
Původně odeslal NOD
Vmod na gt má pro změnu za sebou už Killer z pctuningu...v 3d mark 2003 se dostal na hodnotu 10800, ale myslím, že to dal s opteronem.Citace:
Původně odeslal Exp
Jinak můj názor je, že 6600 co se týče overclocku, tak je to kus od kusu odlišné a to tak, že velmi výrazně. Tato karta je hodně o štěstí.
Takže POINT of View ma 3.6ns hynix a přídavné napájení, fotky a testy budou dnes nebo zítra.
ta karta ma uplne iny layout ako moja ale predpokladam ze regulator V jeten
14 pin svab.zozadu na karte kukni to cislo co je natom
47D66YK
ACT08
asi, zdá se mi to trochu špatně natištěné :wink:
no tak je to regulator akurat tam pred tym ACT08 musi byt este neake cislo :wink: podobne reg. sa pouzivali aj na GF2
vedle na tišťáku je akorát U504, více tam neníCitace:
Původně odeslal NOD
Takze pani treba hladat svab 14 pin APW7063-AG94U toto je regulator na V v GPU.jednodychym premalovanim ceruzkou"pentelkou" odporu u mna to je R87 sa da zvysovat Voltaz na GPU ale bacha na to aby nebola vyssia ako 1.6V pri std. chladeni.Myslim ze do 1.7 to moze ist na vode.zajtra prinesiem fotak z wrku podrobne nafotim.Mne sa podarilo zvysit tymto modom na slusnych 1.65V :wink: na GPU.
inak vzorcek na vypocet V je V= 0.8x [1+R1/R2]
takže paměti bez chyb jedou na 642Mhz, jádro jak jde vysoko zjistí kolega dnes večer.
neviete niekto kolko sa moze max. davat voltov do jadra?1.7??
...no osobne by som asi nedaval viac ako 1.6V :wink:Citace:
Původně odeslal NOD
uz teraz mam 1.65 :wink:
...njn to neni ani 1.7V :lol:Citace:
Původně odeslal NOD
...kedy nahodis tie fotky Vmodu ??? rozmyslam, ze by som tym pencil modom skusil "posteklit" moje GPU ;D
hlavne sem hod vysledok o kolko si mohol dat vysie frekvenciu jadra na 1.65V
me by jen zajimalo kde zjistim kolik voltu tam mam... je na to nejakej programek? RivaTuner mi u FX5900XT ukazoval Vid nebo neco podobnyho ale to tu nejde...
no treba to namerat.ale ty mas tusim GT ne?
Jeden maly OT dotaz. Rozbeham 6600-ku aj na doske VIAKT133 s Duronom a AGP 2.0 slotom? Bol som v tom, ze hej, ale v jednom clanku som sa docital, ze AGP 3.0 karta (a to 6600 myslim je)v AGP 2.0 slote jednoducho nepojde.
bat se nemusis urcite ti pojede jen si dej pozor aby byla i AGP 2.0 --> nektere firmy delaji nove karty opravdu uz jen pro AGP 3.0 karta by mela mit 2 zarezi... potom pujde do jakyhoko-li slotu AGP
Pozrel som to na nvidia.com- FAQ. A je tam uvedene, ze vsetky nove karty s AGP 8x su vyrabane podla specifikacie AGP 3.0, a su spatne kompatibilne aj s doskami, ktore maju len AGP 4x. Takze by to malo v pohode ist.
takze na sparkle 6600 non GT mate v mod na GPU v sekcii bastleni :wink:
Objednal jsem si Asus N6600/TD 128MB
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30759
Mate ji uz nekdo?
A jak na tom je? ... jeste porad tu objednavku muzu zrusit :)
Az bude doma tak vam sem postnu jeji vlastnosti.
muzete sem hodit teploty, jake mate s nonGT? zajimalo by me srovnani s moji - 52/70 (2D/3D max. zatez)
EDIT: fw 71.80 (71.81, 66.93 v podstate to samy)
48/60 po OC chladene vodou
ad. teploty -> dost ich ovplyvnuju rozne druhy ovladacov, rozdiel medzi nimi byva az 10°C takze ak chcete porovnavat skuste to aspon s rovnakymi drajvermi :wink:
to je ten monitoring hodne dobrej, kdyz ukazuje teploty podle ovladacu
novej ovladac==>nova teplota
jak teda clovek pozna, jaka je tam teplota?
jeste ze jsem tu svou Sparkle nechal jak je, stejne by me mereni teploty bylo naprd
...no da sa to prirovnat k roznym teplotam s roznymi biosmi napr. na ABiT NF7-S :roll:Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
...takze asi tolko k presnosti :wink:
dik, zes hnedka pomluvil mou desku :wink:Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
no flame
ja jsem moc biosu nezkousel, mel jsem na desce pouze dva
2ALL: piste sem aji druh chlazeni=> vodnik nebo vzduch
zajimal by me ten rozdil
diky
...LoL ja som nechcel kydat na tu dosku, sam som ju donedavna mal a bol som s nou spokojny :wink:Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
...navyse toto je dred o grafikach :arrow: chcel som len naznacit, ze zobrazovana teplota u tej MoBo (a nielen u tejto) je velmi ovplyvnena pouzitym biosom a nieco podobne je u tejto grafiky pri zobrazovani teploty GPU, ale pre zmenu to ovplyvnuju pouzite ovladace -> u mna to robilo skoro +10°C pri pouziti 71.81 oproti 71.20
2rico: Daj si pozor na tie zarezi, to zalezi od vyrobcu ci pouzije AGP 3.0 (jeden zarez) alebo AGP 3.0 Univerzal (dva zarezy). Mnozia sa karty ktore su ciste len na AGP 3.0 (8x)
Moja MSI 6600GT ma AGP 3.0 (jeden zarez) a na mojej starej doske ECS K7S5A ktora je len AGP4 ide bezproblemou.
Takze karta (Inno3D 6600, 128MB, AGP) ma tiez len jeden zarez, ale aj na starej doske s AGP4x ide bez problemov. Kamarat, pre ktoreho som ju kupoval je zatial max. spokojny (predtym mal MX440).
Tak mi prisla karta Asus 6600
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30759
Vypada presne jako na obrazku.
Zakladni takt je 300/275(550)
Obraz jako vino.
pameti Samsung 3,6
Ten Asus SmartDoctor je dobrej ... dynamicky rusi overclock kdyz neni potreba. Muzete si i manualne menit otacky ventilatoru a pod.
Overclock: Zatim 475/325(650) a tam prozatim konci protoze uz nemam dal stupnici u toho Asusiho programku :-)
Tak se mi taky konečně dostala do ruk karta Leadtek A6600 TD, a po OC (zatím to vypadá, že víc to nepůjde) :
430/680, 3DMark: 5868
Mám Forceware 67.66, možná až budu mít novější, půjde to nataktit ještě víc. Uvidím a pak postnu.
Sparkle 6600 128 bit 128 MB 3,6ns.
300/550@350/650 zatim
karta je vlazna, ako pamete tak aj jadro.
3d01 12800b
3d03 5870b
3d05 2460b
ovladace 71.24 myslim
skusim dat na jadro dobry fan a na pamete tiez nieco. Inak spokojnost za 4700sk s DPH...lepsie by som do AGP nekupil 8-)
2mirzo> to jadro jen na 350 je dost zalostny, napis pak kam ses dostal nejvys.
Taky chci koupit 6600nonGT AGP, rozhoduju se prave mezi Leadtekem a Sparkle.
U Leadteku ale vsude ctu, ze jadro jde sotva na 400 MHz, chtel bych aspon tech 500 :/ Zase se mi ale zda, ze ma nelepsi pretaktovani pameti i pres 700MHz.
Myslite, ze ty Sparkle nemaj omezeni a jdou jadrem pres 500?
Já bych řekl, že to jádro bude v pohodě. Stačí udělat voltage mod pentilkou ;D
aspon tech 500? no, bud budes muset mit hodne velke stesti, nebo udelat Vmod. myslim, ze kousku, ktere jedou v pohode bez zasahu nad 500 asi moc neni. holt je treba pockat na novy nibitor :-)Citace:
Původně odeslal Mrozu
ale jadro ide v pohode :wink: moje som dostal na 600MHz staci pencil mod co som robil
NOVY nibitor 2.0a. a podporuje 6600 agp!!!!
http://www.mvktech.net/index.php?opt...&filecatid=957
EDIT: hm, tak mi nejak nejde zmenit voltaz. ve Voltage identifier se mi nezobrazi zadne hodnoty ??? nebo je na to nejaky figl?
kdyz tak to zkuste nekdo kdo mate jinou znacku jak vam to jde...
zalezi jaky typ tj kolik MB verze , ono je vice verzi 256Mb nema z hlediska OC moc smysl , ma pokud si dobre pamatuji 4ns hynixe , bezi na defaultu snad 300/500 bezne jde na 400/630 , verze 128mb ,jdou vice , urcite si vem leadtek nezli sparkle :wink:Citace:
Původně odeslal Mrozu
2 Mirzo:
Mam Sparkle 6600 non GT 256mb Agp, zatal ide na 450/550 a 3dM03 som dal max 5900 bodov. ty mas jadro o 100mhz nizsie a je to obdobne, ze by to robili tie pamate tolko?
Viac ako 450 GPU nemozem dat, pretoze od 475 sa to po cca 10 minutach prehreje a obraz sa ruca.
Zkus tam dát stejný ovladače jako má mirzo,ale taky se mi zdá ten jeho výsledek dost divnej,když má jádro jen na 350 a navíc nemá ani poloviční komp co ty ???Citace:
Původně odeslal Hali
Najlepsie je to ze ja mam FW 71.24 tiez, tie boli dodane spolu s grafickou.
Nechapem :?:
Myslis ze by pomohlo lepsie chladnie na dosiahnutie cca 550 Mhz na GPu? ma to cenu skusat?
Pokud chceš větší výkon tak to určitě má cenu zkoušet :wink:Citace:
Původně odeslal Hali
zkusil jsem svoji podtatktovat na 350/650 a vysledek v 3d03 byl 5750. takze vykon zalezi hlavne asi na pametech.Citace:
Původně odeslal Hali
pani mohol by niekto z VAs mi napisat ake mate casovanie na ramkach?jedna sa mi o hynix 3.6.mam 256megovu ver a nezda sa mi ze 128 ma rovnake casovanie.dik moc
takze casovani:
t0: 04090F0D
t1: 05010405
t2: 20230204
doufam, ze je to to cos mel na mysli. btw.mohl bys mi poslat ten bios?
EDIT: jeste cislo pameti: HY5DU281622ET-36
jj je to presne ono ale neviem preco maju rovnake casovania ??? potrebujem nekao odskusat nizsi latencie na ramkach ci pojdu viac hore.
p.s. BIOS som ti poslal na mail :wink:
Mna zaujima jedina vec pozeram cenniky grafickych kariet a narazil som na Microstar GeForce NX6600 256MB VTD AGP lenze pisu pri nej ze je 256bit a ako pozeram secky aj GTcka su 128 bit cize nechapem tomu a nikde nemozem najst ci je ozaj 256 pripadne aj ake takty ma jadro/pamete.
Všechny GF řady 6600 maj 128-bit,je to překlepCitace:
Původně odeslal Mr_ORO
Hned som si myslel,pretoze by z toho mohlo byt dost dobre peklo co sa tyka overclocku :) aj 6800 by mala co robitCitace:
Původně odeslal Exp
cau...Citace:
Původně odeslal NOD
mohl bys mi pls poslat taky ten bios jirry.hrb@centrum.cz jedna se o Leadtek A6600td??
Podarilo sa ti dostat sa uz vyssie? Rozmyslam nad touto istou kartou. Celkom priazniva cena+znacka, len mi narozdiel od Sparkle/Leadtek chyba viac reakcii z fora. Ma tuto kartu este niekto? Vysledky v 3D03/05? Maximalny OC - pripadne priemerny? Nejake problemy?Citace:
Původně odeslal Petano
Diki moc
Mam sparle 6600agp pretaktovanu na jadro 564 pamet na661.moj problem je ze neviem kde a ako mam zistit teplotu jadra.pytam sa preto lebo ti co maju leatek6600 s flashnutim biosem zo sparkle tak im ukazuje teplotu.
pozri dred o zapnuti termalneho cidla :wink: mota sa tu okolo
Takze s Asus N6600/TD 128MB to vyzera viac nez dobre! 525/700
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc...F9.html?&all=1
Dred ja neviem co to je
dred = thread (prispevek)Citace:
Původně odeslal Paloxp
a zrejme mel na mysli tento http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=76742
No tak po vsetkych uvahach som nakoniec predal R9600XT a ako nahradu chcem kupit GF6600 nonGT s tym ze by som pretocil aspon jadro na cca 500Mz + troska pamate, ale hlavne chcem aby sa na to dal osadit pasivny chladic Tt Schooner 8-)
Momentalne som vyber zuzil iba na 2 kusy:
1. Gainward 6600 128MB cca 4800,-Sk
2. Sparkle 6600 128MB cca 4400,-Sk
ktoru by ste si vybrali ?
Inac povodne som chcel R9800, ale uz sa prakticky nedaju u nas v SR kupit za rozumnu cenu... :? :-(
na Slovensku je k dostání gainward 6600 do AGP? zajímavý..já ho v ČR ještě neviděl..jen a pouze do PCIe.Citace:
Původně odeslal Marcelino
no v cenniku f. Sofos je vraj k dostaniu "ihned" a PCI-E verzia "do 3 dni" , ale este si to radsej overim...Citace:
Původně odeslal Meridius
...takze oplati sa mi priplatit tych 400,-Sk za Gainward ? ...alebo sa mam vratit radsej k povodnej myslienke zohnat na inzerat R9800 za rozumnu cenu ?
ja by som bral skor toho gainwarda ale rozhodnut sa musis ty :wink:
no ;D a ze zrovna ty mas brutus pretaktenu grafarnu Sparkle :wink: ...ja sa len bojim , ci tam posadim ten pasiv Tt Schooner ... pretoze NIKDE som na webe nenasiel obrazok toho Gainwarda do AGP ...Citace:
Původně odeslal NOD
no tak to je pravda ze ju mam trocha pretaktovanu ale zase je aj pravda to ze ju chladim vodou :wink:
Marcelino bud v klidu...
Sparkle, Inno, Connect3D, ManLi, alebo ina takato znacka je vsetko to iste. Ten isty vyrobca.
Podla mna je len niekolko firiem, co robia vlastne karty: MSI, ASUS, Gainward a GIGABYTE.... tot asi vsjo...
Preto radsej toho G-warda, pretoze bude trosku "vylepsena" a kvalitnejsia.
Takze karta je konecne doma.Citace:
Původně odeslal mico
3DMARK2003 bez pretaktovania 300/550: 4600 (CPU 1833mhz)
3DMARK2003 pretaktovana 500/700: 6300 (CPU 2300mhz)
Myslim ze vyborna kupa za 5000sk. Chladic a pamate vobec nie su horuce.
OPRAVENE:
3DMARK2001 pretaktovana 500/700: 14900 (CPU 2300mhz)
3DMARK2003 pretaktovana 500/700: 6700 (CPU 2300mhz)
Kua, tak gainward nie je na sklade - bude az "vraj" koncom buduceho tyzdna :?Citace:
Původně odeslal Wuuduu
Tak asi kupim ten Sparkle ... :!: dufam , ze cez DVI to bude porovnatelne kvalitne ako u Gainwarda ci mojej byvalej R9600XT... ???
hmm, tak specialne v 3DMk03 dost chabe na default ... moja stara, uz predana R9600XT mala vyse 4000 bodikov...Citace:
Původně odeslal mico
takze GF6600 sa oplati len ak pojde brutus pretaktit... :? alebo obetovat dalsich 2000,-Sk :eek: a kupit rovno GF6600GT 8-)
GeForcky maju integrovany RAMDAC, takze kvality obrazu bych sa nebal.
Mal som od "Sparkle" FX5800vku a mala spickovy obraz.
Jasne. 6600+OC. Inak priplatit. Ale ved sme na OC fore :wink:Citace:
Kvoli cenovej politike je myslim az zbytocne velmi podtaktovana. Asi aby nekonkurovala GT. Vobec nehreje a je stabilna na 500mhz (ako cerifikovane jadro GT - narast 66%) a tie pamate idu stabilne na 700mhz (o 200mhz menej ako DDR3 na default - narast 27%). Keby ju tak "neuzemnili" - bol by medzi nimi potom uz podstatne mensi rozdiel (len v takte DDR3). V tejto cenovej kategorii (do 5000sk) je to myslim dobra kupa. V cenovej kategorii 7000-8000sk to je urcite 6600GT.
Radeon9600XT je v podstate tiez len vytaktovany R9600, ktory sa predava za 2500Sk a urcite ma mensie skore oproti GF6600. Vsetko to je o OC :wink:
ad kvalita @ DVI > tam ramdac nehra vobec ziadnu rolu, ide o to aky tam je transmiter a podla roznych testov aj ten sebeshitovejsi je na 1280 viac nez dostatocny ;)
inak pomer cena/vykon je pre 6600 lepsi ako 6600gt (samozrejme ze berem v uvahu OC .. ja zo svojej karty nevytlacim viac nez 9300-9500 (cpu limited jak prasa inak) v 03 a zo 6600 by som mal cca 7500 pri tych 500/700 takze ked si to tak clovek prerata tak je to jasne ...
No ja som kupoval zaciatkom februara Sparkle GF 6600 za 4700 sk s DPH v Libre.
A zatial moje poznatky su asi take ze za tu cenu neviem najst lepsiu kartu typu CENA/OC/VYKON
Z 300/550@480/660 a z 71.84 davam 6950 3D03 markov. a 3240 3D05 markov.
Nic lepsie som vtedy do AGP nemal moznost kupit alebo som o tom nevedel.
ked si spravis V mod na VPU pojde viac :wink:
Hmm, asi mas pravdu -Citace:
Původně odeslal MadCap
- UZ som konecne objednal Tu Sparkle GF6600 nonGT 8-) ... tak som zvedavy... skoda , ze nebol na sklade ten Gainward :-( ... ale u Sparkle viem aspon jak vyzera, a ze by sa mi nan mal zmestit Tt Schooner aj ked zapojim pridavne napajanie...
Uz som totiz videl karty, kde je ten konektor "na stojato" a nie "na plocho" , takze by mohol byt problem tam zapojit molex konektor, ked nad nim bude pasiv... :!:
no tak teda nevím....v tom ceníku je gainward powerpack 1970 opravdu uváděná jako 6600 NU do AGP, ale pokud jsem dobře koukal ke gainwardu na stránky, tak na jeho stránkách se o té kartě nemluví a tím pádem pochybuju, že vůbec na skladě byla a zda vůbec existuje. Písmo snese všechno, tak napsat si tam může každej co chce.
Taak uz je Sparkle doma, ALE :eek: otvorim krabicu , vybalim kartu a na nej je 256MB DDR a este k tomu iba 4ns cipy :eek: :? - ALE ja som si objednal a zaplatil 128MB verziu, ktora mala mat 3,6ns cipy :!: :roll: ... co teraz kua, mam to reklamovat - neviem ci sa mi to pre nejakych mozno o 50MHz lepsi OC u 3,6ns cipov na pamatiach oplati.... ???Citace:
Inak skusal som ju bez uprav taktit - zatial len 1 pokus, pretoze uz bolo 1:30 rano :roll: , tak som skusil 300/250 na 400/250 a v 3DMk03 mi to hodilo cca 5300 bodov...
- dnes vecer ju este poriadne potrapim - porovnam moje vysledky s testami na nete a uvidim, ak tam nebude velky rozdiel , tak si ju necham a prasknem na nu konecne pasiv Tt Schooner 8-)
- ozaj RivaTuner mi ukazuje stupnicu oc max nejakych 450MHz na GPU ?! ako tam skusim tych 500MHz a viac ???
Zkus pouzit neco jineho nez Rivatuner ;)
hmm, mozes mi nieco konkretne poradit ?Citace:
Původně odeslal Masster
doteraz som bol ATI-nak, a tam stacilo nainstalovat "omega" ovladace - tie uz obsahovali Radlinker - tam to bolo velmi jednoduche a hlavne bezproblemove plne funkcne...
...teraz u nVidie sa neviem nejak "zorientovat" :?
Vsak primo ForceWare maji zalozku s pretaktovanim, bud staci mensi zasah do registru nebo pouzit Coolbits
hmm, no bud som slepy, alebo som uz bol taky ospaly, ze sa mi to nepodarilo najst ... :oops: ...no nic pridem domov z prace a pustim sa do toho... 8-)Citace:
Původně odeslal Masster
No... ;-)Citace:
Ono to v tech ovladacich neni hned... Tu polozku je treba zpristupnit... ;-)
Ja osobne pouzivam nVHardPage www.nvhardpage.com ktery je i v cestine a slovenstine a velice jednoduse zpristupni (asi) vsechny funkce ovladacu ForceWare (drive Detonator's), tedy i zmenu frekvenci... ;-)
no tak som pouzil coolbits a uz tam mam aj zalozku na pretaktovanie... 8-)Citace:
Původně odeslal RedRose
No ale po spusteni "automatickeho" pretaktovania mi to naslo 300@345MHz na GPU a 500@585 MEM ... no to GPU ma tost sklamalo... :eek:
sice 3DMk03 aj 05 prebehne aj pri takte GPU 500MHz :D , ALE pocas testu mi to "seka" :? - normalne mi to sice dokonci test - napr. 6150b v 3DMk03 a cca 2900b v 3DMk05 ale hlavne v tom 3DMk03 sa strasne obraz cuka a FPS bezne spadne aj pod 20fps napr na niektorych miestach v 2 teste na 17fps , hoci na inom mieste dosahuje aj vyse 90FPs.... :? [/code]
1. automaticke taktovani nevypovida o nicem - me to taky naslo jen 370/680, a slo to v pohode taktovat na 430/700, po flashi az 515/700 :)
2. muzes kdyz tak rict v jakem testu v 3Dmarku03 ti to seka? jestli je to Nature (ten s tou zelvou aj.), tak je to ok. mi to dela taky, a rekl bych ze i vsem co maji tuto kartu (a podobnou sestavu) :) proste tohle je nejnarocnejsi test z tech 4 game testu.
rivatuner v power user settings umoznuje nastavit a davat do jadra kludne aj 600 ;) inak 345? to je snad nemozne :) to musi ist niekde k 500 ;)
no seka to najviac v 1. a 2. teste - ale to sekanie je take zvlastne, ze na moment "postoji" cely obraz aj ke dukazuje vysoke FPS a ten udaj FPS sa pritom seknuti nezmeni... ale vidno to aj v inych testochCitace:
Původně odeslal JaB
Mas tam nejaky problem - bud v ovladacoch alebo systeme. Skus ich preinstalovat. Ja som ziadne podobne sekanie nepostrehol - mam skore v 3dmark03 uz takmer 7000.Citace:
Presne tak, urcite mas problem v systeme, mozno nejaky softik sa ti bije s ovladacmi, preinstaluj a vyskusaj na cistom win ci ti to robi...