To skoro vsetky A64 dosky :wink:Citace:
Původně odeslal Spajdr
Printable View
To skoro vsetky A64 dosky :wink:Citace:
Původně odeslal Spajdr
Měří relativně dobře, ale nesmíš mít vodníka :wink:
Já mám na CPU třeba v Prime 45C a když máknu na Zalmana, tak je o něco málo teplejší, než moje ruka, odhadem kolem 35-40C, takže té teplotě docela věřím... když jsem měl Zalmana na XP-M a ukazovalo to 56C, tak to byl kua rozdíl, to nebylo potřeba na chladič pomalu šahat a bylo cítit to teplo...
mam par dotazov, za odpovede vopred diky
1. chladic na chipe na mb - da sa lahko nahradit za napr. zalman nb47j (tak ako abit nf7-s)?
2. chladis na cpu - vyzera to, ze zalman 7700 tam nepojde, 7000 o usi, mate tam niekto jeden z tychto chladicov? ide to? alebo mozete odporucit iny dostupny?
3. je potrebny novsi bios na podporu 90 nm a64 ako na abit av8?
4. zvuk - na webe je uvedene ze bud stereo alebo 8-kanal, ja mam teraz 4.1 (creeative/soundworks fps2000) tak dufam, ze to pojde zapojit
2. půjde i 7700, ale asi se to bude cpát do dimm slotů, ale pokud použiješ jenom dva, tak jsi v kliduCitace:
Původně odeslal ace
3. není třeba
4. půjde
Citace:
Původně odeslal killerGBU
zdroj mam tento http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29293
pozeram, ze tato doska by mala mat 4 sata konektory
2 vidim medzi agp slotom a chladenim cipu na mb co je dost na prd kedze mam 2-slotovu vga a este tam chcem rvat zalman nb47j
http://www.xtremesystems.org/forums/...ad.php?t=50425
asi zle vidim ale kde su tie dalsie dva?
a este dotaz na zaver, je to nejaky problem ako na inych doskach, ze pri vyssom oc (fsb) treba sata disk zavesit na urcite konektory? pri inych doskach vzdy jeden radic bol locked a druhy nie, co mi tiez nie je jasne, kedze to by znamenalo, ze tie sata radice su stale zavesene na pci?
Ja ho dal hned dolu a vrazil tam modrej Zalman...pri zatezi je celkem horkej...mozna by chtel krapet ofukovat...ja ji mam zatim v zabehu cca 5h ;D Proti Abitu lahudka...Este cekam na new CPU.Muj smejd nejde synchro.Ale 300x8 da asynch.Teploty uplne nadherny :-)Citace:
Původně odeslal ace
diky za info, no snad to nebude velmi piect, uvidim... tiez planujem asynchro lebo kupovat dalsie pamate sa mi zda moc a tieto co mam so celkom good ale na vysoke synchro stacit nebuduCitace:
Původně odeslal nex
Doska je 9NDA3J, teda orezana verzia 9NDA3+. Ked tak na nu pozeram, orezali ju o firewire radic aj o dva SATA konektory. Tieto by mali byt medzi chladicom cipu a IDE konektormi. Ked sa pozries pozorne na treti obrazok v poradi jednoznacne vidno prazdne miesta.Citace:
Původně odeslal ace
EDIT: Podla specifikacie ma mat 9NDA3J len 2 SATA konektory.
dik, moja lenivost, sorryCitace:
Původně odeslal Comby
Hele kuci..me jde menit nasobic jen na 8(z9)...u Abita to slo az na 5..resi tohle novej BIOS?..mam nejakej z 11/04..
Nevím jestli to řeší, každopádně na 9NDA3+ rev 2.x s biosem z února 2005 mi jde měnit násobič 5-9 naprosto v pohodě.Citace:
Původně odeslal nex
jasne.ok...mam taky rev.2.1 ale starej bios ;D
No já už mám jistotu, že tohle moje prkno má problémy s časováním pamětí na 1T - měl jsem ULL, teď mám otestované Mushkiny, ale na T1 mám prostě strop kolem DDR500 při jakémkoliv časování i voltáži...
Přitom ty paměti umí tutově i DDR520 při 1T a na 2T mi daly skoro DDR600...
ty moje adata PC500 dají 1T při 260FSB v klidu, ale je třeba 2.8V :? takže fest topí.
Sakra nemel sem prodavat 566 <:( Zase na druhou stranu bych mohl zkusit 600 ;D
hmm ta deska je fakt zvláštní, 260FSB v pohodě, dokonce s 1.45V voltáží to je v klidu (akorát paměti chtějí těch 2.8V), ale jakmile dám 265FSB, tak konec, navíc pak v biosu lítají kráviny, nějaký E_NAME.BIN nápis, ale jinak je se vše hýbe, ale čím tam jsem déle, tím horší to je, paměti jsem zkoušel dát níže, nic .. ani vyšší voltáž cpu nepomohla :-(
Ani 8x320 nešlo, 8x300 ještě ano, paměti samozřejmě jsem dal asynchro.
spajdr nevim, zda je to deskou, ja u DFI nForce4 mam podobnou zabavu
stabilni vsude na 260x10 Vcore 1,504 a pameti na 2,50 Vdimm
jakmile jdu vys, at menim co menim, at nastavuji co nastavuji, zatim nic neni vsude stabilni, memtest86 sice na 265 probehne ok, win taky naskoci, ale dal to pak zlobi
Tady jsou rady na naší desku
TIP: you have to disable cool n quiet when ocing
TIP: disable fast writes
TIP: use HTT multiplier 4x up to ~260 and 3x up to ~290
TIP: SATA ports 3&4 are not locked, use slots 1&2 (closest to the agp slot)
TIP: if you cant get command rate 1t to run try memory slots 3&4
short24 : zkoušel si taky HTT3x nad 260 dát?
jo zkousel ja 3X nastavuji od 250 vys, u stare k8n neo2 jsem musel a ted to delam ze zvyku :wink:
já si to nejdřív nevšímal, ale měl jsem i 5x HTT při 260 a pohoda ;D
Ja sem ted dost s pohorel s novym 3200+ :-( ..budu holt tejrat svuj 3000+..esli by nedal 7x345 :?:
Existuje na tohle prkno nějaký OC BIOS?
Ten origo z letošního února je dobrý, ale určitě z desky lze vymačkat víc...
Pořád mě trápí ty paměti - ani s Mushkiny se nedostanu na stabilních DDR500 při 1T a stejný problém byl na ABiTu a Kingstonech ULL. Začínám podezřívat svůj procesor, že horší správa paměťového řadiče je daní za slušné frkvrnce, kterých dosahuje... :?
Asi sem si odprásk bios . Flashoval sem na nejnovější bios přes ALT+F2 a napsalo to že bios nejde flashnout že je poškozenej , myšleno asi o diskete . pak už se to nehajbalo tak sem resetoval a od tý doby píše P88 display CF a FF to se mění asi po 5s . clear cmos nepomáhá.
Tak se ptám jesli nekdo neví jak to vyřešit , slišel sem o horkym flashy což bych asi potřeboval jen sehnat nekoho se stejnou deskou 9NDA3+ a ten bazmekt na vyndavání bios čipu . Pak se za chodu vyndá s funkční desky bios a dá se tam ten vadnej a normálně se na nej flashne funkční bios.
Ze je problem v CPU je dost mozne, mel jsem v PC dva winchestery (jinak vse uplne stejne) a jeden jel synchro 1T cca 270FSB a druhy konci u 220.Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Hmm, což mi potvrzuje, že maximální stabilní frekvence u Winchestra už nebude jediný parametr, který bude potřeba sledovat. Řadič paměti taky asi fakt půjde na každém kousku jinak - já to mám asi jako daň frekvenci, ale jsou tu kousky, které mají dobré oba výkonové ukazatele...Citace:
Původně odeslal Jiri Drak
Já to dělal přes windows ten update biosu a v klidu :-)Citace:
Původně odeslal aless
Mimochodem po zapnutí PC mi to někdy visí na černé obrazovce kde jenom bliká _
Nebo se mi PC prostě nevypne, na debug led je F5, což nevím co je podle manuálu že :roll: , dělá to náhodně a nemusím ani taktovat, Epox už fakt není co býval.
Skúšal už niekdo taktovať dosku 9NDA3J?
Vychádza to lacnejšie a ja tie odobraté veci nepotrebujem.
No verzia 2.1 je vpodstate to iste ako 3+ akurat tam nema tie drobnosti, takze vsetko ostatne ostava ... ja OC moznosti.Citace:
Původně odeslal Martin1
vůbec nevim jak na epoxu (9NDA3) zapnou bank interleave 4-way?
asi niako lebo ma Nforce chipset a 4bank sa da zapnut len na VIA :wink:
tak jak vyřešit tohle:
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?p=857680#857680
Helejte k cemu je tenhle udaj o teplote?
http://img220.exs.cx/img220/2482/003ip.jpg
chtěl bych se zeptat jak dostanete násobič na 10?Já můžu dát jen 5-9.
Ak mas A64 3000+, Tvoj maximalny nasobic je a aj zostane 9. Ak chces 10, musis mat aspon A64 3200+...
Dovede mi někdo vysvětlit, proč mi to dělá následující haluz:
normál:
1)Procák 2340, RAM "166" 212,5 - 2,5-3-3-8-1T, HTT 260, HT 4x... vše jede OK
a fčíl pokus:
2)Procák 2600, RAM "100" 162,5 - 2-3-3-7-1T, HTT 325, HT 3x... vše jede OK
3)Procák 2600, RAM "133" nastavena na 216 - cokoliv, HTT 325, HT 3x... Error code C1
4)Procák 2275, RAM "133" nastavena na 216 - cokoliv, HTT 325, HT 3x... vše jede OK
co se mi v té bedně séře, že prostě nechce procák/deska při vysokých frekvencích spolupracovat s RAMkou na 200MHz, ale jen s RAMkou na nejnižší děličce "100" tedy reálně 162,5MHz ???
ona totiž konfigurace 1) je na tom s výkonem zhruba stejně jako konfigurace 2), proto taky zůstávám zatím u nastavení 1), ale chtěl bych samozřejmě 3)... bohužel mám neblahý pocit, že nepomůže třeba ani výměna pamětí za rychlejší, protože já tímhle nastavením nepřekračuju limit současných pamětí...
Zkoušel na tuhle desku někdo Zalmana 7700?
V seznamu kompatibilních desek na stránkách Zalmanu není uvedena, nezkoušel na ní někdo 7700?
Podívej se k Zalmanům pořádně.
Compatible if Zalman's ZM80#-HP VGA cooler is not installed
Takže 7700 se na 9NDA3+ vleze, ale jen v případě, že na GK v AGP slotu není na zadní straně nějaké vyšší chlazení, je to tam totiž opravdu natěsno...
Dík, na tu spodní tabulku jsem nedojel :oops:
Když si k této desce pořídím Venice a na desce bude starý bios, který jádro Venice nepodporuje, rozběhnu tu desku alespoň tak, abych mohl nahrát nový bios? Nebo budu muset nechat nahrát bios jinde (s jiným cpu)? Dík.
čistě teoreticky by venice měl najet jako unknown cpu, ale flashnout by to mělo jít v pohodě, nicméně ber to jako neověřenou informaci, jako dobrý zdroj dalších informací k deskám od EPoXu pak můžeš využít www.aoaforums.com/forum , sekce Corporate allies - Epox motherboard... :idea:
Takze jsem taky stastnym majitelem (ja a nForce, paneboze !!!!!)
1. SATA 3,4 nepouzitelne (neni PCI lock)
2. SATA 1,2 - debil vymyslel ten layout (Silencer musel pryc)
3. Posledni BIOS (s podporou venice) je VELMI zvlastni ...
4. kompatibilita pameti - spatne (co taky cekat od nForce)
Ted pozitiva...
Jedu 310x8, nebo 290x9 super stable pri 1,5V a HTT 3x ... :-)
Problem jsou pouze pameti, moje OCZ EL 3200 (2-3-6-2-1T) jedou PRISERNE.
Pri JAKEMKOLIV overclocku MUSIM mit v biosu nastaveno DDR100-2-3-6-2-2T jinak deska ani nenabehne !!!!! SATA 3 a 4 pri jakemkoliv overclocku nepouzitelne, chyby PCI lock ...
Neni-li deska taktovana, bezi z OCZ DOKONALE a AGRESIVNE, zitra vyzkousim nejake obyc pameti ....
Zaver: Spokojenost, potreboval jsem desku okolo FSB 300 to mi VIA neposkytne, somotny chipset je taky vyborny, ruzne chybicky, ktere mi vadily na VIA NF3Ultra netrpi.
Vyladim-li pameti, jsem spokojen, na Anandtechu kdysi psali, ze 4x DIMM nezmakne (s FX), to doufam je vyreseno ...
Revize desky je 2.1
Tak jsem vymenil svoje OCZ za obycejne KINGMAXy !!!! Jedou s tou deskou totiz absolutne bozsky ... :-))
Kupovat drahe pameti uz nikdy nehodlam, stejne se to nevyplati ...
Jo a kingmax jedou 4x 512 CL2-3-3-6-2T @ 200MHz :lol: 8-)
EDIT: Uff, tak s Kingmaxem (pamet za 1000) jedu:
DDR498 CL2,5-4-4-8-2T @ 2.8V !!! Vau ! I love this board ... :-)
Ajkentbilivit SVACA ma nF3 ;D Mno k tem pametem..me teda paradoxne kupodivu jedou nejlip A-DATA 566..dam s T1 520DDR 3-4 slot i kdyz maj jet lip v 1-2 :-) ...mel jsem ULL,daly s T1 jen 480Mhz a POZOR mouchy,presne tyto http://www.mushkin.com/doc/products/...ail.asp?ID=154 nejely ani 480Hmz s T1.Nechapu,kde je zakopanej pes..bios posledni..odzkousene s ruznejma CPU
No ja jsem hlavne rad, ze tam bezi tak dobre LEVNE pameti, uz od toho davam ruce pryc .... No, jo, NF mam kvuli taktovani a nebyl to omyl ...
Smulu mam, ze pri kazdem meneni MB, musim vymenit i pamet, to snad bylo vzdy .... :-)
2svaca: jaký přesně jsou to kingmaxy, případně odkud jsi je sehnal... (mne už ty moje Transcendy docela ser..) :evil:
Já nechápu, co máte všichni za problémy se SATA1 a SATA2!!! :roll:
Ještě jsem neviděl chladič na grafice, který by se tam nevlezl - a sundávat kvůli tomu Silencer mi přijde jako zbytečné harakiri... :?
Je je delam, hlavni dodavetel (VO) je 100Mega a jsou to obycejny cerveny Kingmaxi, zitra prijdou dalsi, tak zkusim, jestli to nebyl omyl, ty ctyri kusy, co jsem zkousel .... :-) V kazdem pripade, velmi prijemne ...Citace:
Původně odeslal Vykuk
Ja mam na R9700Pro silencer (stary) rev3. Kvuli tomu chladici tam sata kabel nejde, VUBEC, mozna ten lomeny co je treba u asusu by tam sel, ale ten zrovna nemam, tak jsem musel sundat silencer.Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Aha, no já měl právě ty kabely s konektorem do L a taxem problém nezažil...Citace:
Původně odeslal svaca
Takze maximalni rock stable:
301x9@1,6V real
4x512 MB Kingmax (cervene) @ 252MHz@CL2.5-4-4-8-1T@2.8V
Super. V everestu 2.0 (6160) a posledni sandre jsem prvni (aspon na chvili) ... :-)
Vyhodil jsem pameti za 7000 a nahradil je pametma za 2000 (2x512 moduly)... hmm, to je logika .. :-)
Jestli nekdo mate rev 1.x stejne jako ja tak na novejsi CPU nejspis zapomente.
Prvni winchester mi jel synchro 7-3-3-2.5 1T az nekam k 270FSB
Druhy uz jel jen asynchro a venice mi pri OC nejede 1T vubec :o
Vse testovano s 2x512MB A-DATA 566.
No ja nevim, neni to pametma ????
Me moje OCZ jeli bozsky na 200, ale pri overclocku 210 a vis, jeli pouze na 100MHz a 2T byl jsem z toho paf a zkusim jsem ty kingmaxi a valil oci ...
Proste moderni technologie + kompatibilita, zkus tam schvalne nejaky shit pameti ....
Jedine co vim, ze ty kingmax jedou a W3200+ STEJNE jako s V3000+, tzn. deska je miluje a procesory taky ....
Jak to mate s 12v ???
JA mam 300W Fortron a v biosu 12V neni a sandra a aida ukazuje 10,80 !
Asi blbost, ne ?
Kdyz je pocitac pretaktovany ukazuje 11,20...
Kdyz je zatizeny hodnoty se nemeni ....
Nicmene mam 2x disk 1x optika, kdyz jsem pridal jeste jeden disk + vypalku a 300W nestihal, 350W stiha, ale hodnoty jsou stejne ...
Rozumite tomu nekdo ???
Mně Sandra ukazuje na 12V nějakých 10.2V... což je evidentně nesmysl... všechno je stabilní, takže mne výplody těchto "diagnostických" programů vůbec nevzrušují. Přesnou hodnotu ale bez multimetru asi nezjistíš, protože tohle prkno 12V snad vůbec nikde nemonitoruje, ani v Biosu, ani v EPoX USDM... prostě nikde :roll:
EDIT: možná je to záměr, protože by pak každej reklamoval desku s tím, že na ní má špatný napětí... tak to raději povypínali kde to šlo a jen Sandra apod. se k nějakým údajům dostanou (asi si je vymyslí :wink: )
9NDA3+ neměří vůbec 12VCitace:
Původně odeslal Vykuk
Tak mi to nedalo a skusil jsem 2x512MB Kingmax 433 a vysledek ?
250MHz CL2,5-3-3-7-1T ..... :lol:
EDIT: 433 maji 4,6ns a 400 maji 5ns.
Nemáš možnost vyzkoušet 4 moduly těch 433?Citace:
Původně odeslal svaca
Projel jsi to memtestem nebo goldmemory?
Bios mam posledni, projel jsem to prime95 a memtestem - OK.
4x 512 jedou taky OK (to je tomu venice + desce) jedno ...
Proste ta deska je zboznuje + dobry Venice a je to OK...
Testoval jsem to jeste s Winchesterem, ale to jelo "pouze" 2,5-4-4-8-2T ...
Jit do nF byl opravdu omyl, hlavne u EPOXu, ten bios je suck!!!
Pustim pocitac a mam tuhle hlasku:
CPU has been changed !
Nastaveni pretaktovani v BIOSu je v poradku, ale nabehne to na default. a to je vse neda se s tim VUBEC nic delat ... :-)
Zkousel jsem uplne vse, reset cmos, vyndat vse (baterku, procesor) prehrat bios starsi, novejsi, reset bootrom, atd, NIC. Nejlepsi je, ze tohle se mi stalo uz jednou, kdyz jsem regulerne resetoval cmos, ale dalsi reset to vyresil, ted to ale nejde ma to jeste tyhle priznaky:
1. V biosu je JINE napajeni CPU (0.05-0.20V) drive tam bylo tretinkach a ne po pulkach az do 0.275 tusim, to PROSTE ZMIZELO !!!!!!!! Kram.
2. NELZE v tomto rezimu prehrat bios pomoci ALT+F2, pocitac nacte bios a pak se vypne !!!!!
3. Bios si pamatuje nastaveni ostatnich veci bez problemu, i pameti, pouze IGNORUJE veskere veci OKOLO CPU (hodnoty si zapise, ale to je vse)
4. Jinak pocitac je stabilni.
Zitra to jde na reklamaci, jelikoz neexistuje zadna jina poradna deska s nf3, tak jsem v cudu .... No nic, to byl zase upgrade ....
svaca : čéče, kde ty na ty problémy chodíš? :-) no vyreklamuj a uvidíš, já jedu už nějaký čas na té samé desce a žádné problémy.
No ja taky nemel problem, bezelo to SUPER ... :-)))Citace:
Původně odeslal Spajdr
No ale zjistil jsem,ze v tom biosu jsou 2 voltaze (pro dva druhy CPU), takze vypnu ten s rozsahem (0.05-0.2V) a uvudim, nebot, kdyz ten procak pouzival ten druhy, vse makalo jak ma, ale ten s tim vyssim rozsahem byl "deaktivovany" v biosu nekdy v lednu... no jdu na to....
Flashni bios znovu normálně z DOSu a podívej se na parametry awdflash, jsou tam přepínače /cd /cp díky kterým vymažeš DMI blok i ESCD data... čímž, mám-li správný pocit, nezůstane v biosu nic co by tam mohlo "viset".
To jsem udelal z Windows (smazal jsem bootrom, DMI a MAIN), ale OK, zkusim to i z dosu.Citace:
Původně odeslal Vykuk
OK vyzkouseno, awdflash pod DOSem kupodivu fungoval, nicmene, nic se nezmenilo...
BTW, koukal jsem modbinem do biosu a fakt tam jsou dve napajeni CPU a asi ta deska nevi, co ma pouzivat Venice, nebot to napajeni z rozsahu 0.05-0.2 nefunguje (zkousel jsem ho i zakazat, ale to nepomohlo).
Pecu na to zitra ji vratim a zkusim 9NPA+, ach jo. Ten bios je proste hnusnej.
Vážení, svaca fakt nekecá... dnes mi od něj přišly ty Kingmaxy... DDR433... aktuálně běží dle biosu na DDR500, dle clockgenu na DDR480 při 2.5-3-3-8-1T 2.8V, což je na paměti za cca 1300,- za 512MB více než fantastické!!! Vřele doporučuji... zatím testováno 2h Prime95 Blend, 2h Brothers in Arms, 2h convertování avi do windows mobile (motorola mpx200)... rock stable...
a pak ze kingmaxy stoji za.kokot :o :oCitace:
Původně odeslal Vykuk
Bezi i vytecne na 9NPA+, ale uz tak vytecne tam nebezi muj procesor ... :-(
to Vykuk and Svaca:
Muzete sem prosim napsat presnejsi oznaceni tech Kingmaxu (chipy a nalepka)? Prave testuju dva ruzny pary Kingmaxu 433 (na 9NDA3+ rev 2.1 a s Venice) a moc mi nejedou.
Oba pary maji chipy Kingmax KDL388P4LA-46, lisi se ale jejich usporadanim a informacemi na nalepce.
Nalepka jednoho paru (2*512):
512 DDR-433/400
IC 32Mbx8 FNAS
MPWC22D-38KT3R
S/N E55N023001
podle spd maji rychlost 217/7-4-4-2.5, 133/5-2-2-2
Druhy par mam v kompu s bezicim prime, co si pamatuju, misto FNAS tam je jiny retezec. (je tam FHAS, jinak je stitek stejny). Vsechny Kingmaxy maji cervene pcb.
2kankal:
Moje raměti mají úplně stejné označení (nálepka) jako tvoje (až na S/N :wink: ).
Ale v SPD se liší ???
Moje mají 217/7-3-3-2,5
Aktuálně běží při 2.8V na DDR480 (věřím clockgenu a ne biosu) s nastavením 2,5-3-3-8 (1T)
Při DDR500 je potřeba trošku zpomalit na 2,5-4-4-8 (1T), jinak totiž třeba hodí chybu SuperPi...
jo a čipy na pamětech mají toto označení:
Kingmax KDL388P4LA-46, takže taky stejný.
diky :wink:
Moje Kingmaxy neprojedou Goldmemory ani pri 235/9-4-4-2.5 2T 2.8 V :-(. Pritom ostatni parametry jsou overeny a naprosto v pohode. SPD beru z diag. prog. Everest, snad to ukazuje spravne ???
btw jaky bios pouzivas?
ad Everest - nainstaloval jsem a taky mi to ukazuje 7-4-4-2,5 (ale myslím, že správně je těch 7-3-3-2,5).
Goldmemory jsem ještě nezkoušel, dneska mi běžel prime na volbu blend (testování skoro celé fyzické raměti) asi 6 hodin a no problem, aplikace a hry taky nepadají... ale ještě zkusím ten goldmem (co ukáže)
Bios používám poslední z dubna s podporou Venice... (ale mám Winchestra).
ten druhy par Kingmaxu, který tu mam, ma na stitku stejne oznaceni, az na to FNAS - misto nej je tam FHAS. Vzhledove se lisi tim, ze maji jinak usporadane cipy ve skupinach:
FNAS - na kazde strane jsou 3 cipy/mezera/5 cipu (na obou stranach)
FHAS - na kazde strane jsou 4 cipy/mezera/4 cipy (na obou stranach)
Samozrejme se lisi i vzhled pcb.
bios zkusim ten nejnovejsi, mam tam starsi
Tak bohuzel ani vymena biosu nepomohla.
Ty Kingmaxy jsem na 240 (2.8V, 1T) nerozjel ani s casovanim 8-3-3-2.5, dokonce ani s 9-4-4-2.5. Goldmemory porad hazi chyby. Ted me ceka hledani stabilniho nastaveni. :?
EDIT: takze 230 neni stabilni ani na 9-4-4-2.5 1T 2.8 V
225 je stabilni na 9-4-4-2.5 1T 2.8V
Mně Goldmemory žádné chyby nenašel, takže je to OK...
Divne je to SPD, ja tam mam taky (217-CL2,5-3-3-7) tedy uplne stejne jako Vykuk a jedou good, na 9NPA+ jeste o trosicku lepe ....
Zkousel jsem i ty 400, ty maji SPD CL2,5-4-4-8 a ty jedou takhle do 250, ale ty 433 jedou s lepsim casovani.
Ty 400 MHz maji: 32Mbx8 FHAS, MPXC22D-38KT3R a na chipu: KDL388P4LA-50
Divne.
hmm, tak to vam zavidim. Max. stabilni frekvence mojich Kingmaxu na teto desce je 228/9-4-4-2.5 1T 2.8 V. Zato cpu mi jede hezky - zatim zahoruju na 9*274 1.35V (Prime 7,5 hodiny ok, pak uz jsem vypnul komp)
To může klidně dělat paměťovej řadič v CPU... zkus nastavit CPU na 240x9 a ramky synchro (200) taky na 240 při 8-3-3-2,5... jestli to pojede, při vyšších frekvencích to pak skutečně může ovlivnit i to CPU (resp. integrovaný pam. řadič).
dik, ale to uz jsem zkousel bez uspechu. Max synchro i asynchro je tech 228 pri nastaveni, co jsem psal. Zkousel jsem banky 3/4 i 1/2 a proste nic.Citace:
Původně odeslal Vykuk
Jedine co me napada je NEVHODNY CPU, bohuzel ...Citace:
Původně odeslal Kankal
Ja ho brzy vymenim 2600 se mi nelibi .. :-)
Tak pak napisu jak to bezi s jinym .... :-)
takze od upgradu pameti na adata 566 mam problem.
po resetu cmos jsou pameti jako dual ve slotech 1 a 2. komp nenabootuje, displej hlasi C3 "expand BIOS command to DRAM" nebo neco takovyho. slot 3 a 4 to same, nekdy to projde a zkysne u 0d, coz znamena reserved :roll: pameti nastaveny jako 3-4-4-8, 2T, nefunguje nastaveni i jine delicky (1:2 jsem nezkousel).
jako single channel (sloty 1 a 3) jedou.
po flashi biosu na posledni verzi deska nedetekuje pamet ve slotu 2 pri pokusu o dual (1+2) :eek:
zajimave je, ze nexovi tyto pameti jely, jak pise asi 2 stranky zpatky, a to na totozne desce. nevim, jestli ten problem je v desce, radici v cpu nebo pametech :?
:eek: Tohle nechapu..u me fungovaly normalne...nikdy jsem nezaznamenal tenhle problem...
nex ma tie pamete odomna .. a umna behali v DC ako na MSI Neo2 tak aj na Epox 9NPA+Ultra uplne bez problemov. Takze tam problem nehladaj
ja vim a taky nikoho z niceho neobvinuju :wink: jen se snazim najit, kde je chyba a v navaznosti na to najit reseni.
btw, ted jsem zkousel memtest ve winech pri 250 pri 2,5-4-4-8@2.7V, single channel a hazi to chyby :o
takze po dalsim nocnim laborovani mam dalsich par poznatku
1) pri nastaveni HTT:pameti 100:200 funguje dual-channel pouze ve slotech 3+4. stabilita zadna, memtest hodi chybu do peti minut
2) pri nastaveni 133:200 a 166:200 komp nabootuje, ale nedostane se do systemu (jak winXP, tak w2k na druhy partition) - tady to hodi hlasku, ze je treba opravit winy s jedinou moznosti restartu, round and round
3) pri nastaveni 200:200 komp ani nenabootuje
4) pri nastaveni 100:200 dual ve slotech 1+2, komp nevidi :o pamet ve slotu 2 a hlasi jen 512MB pameti single
par faktu o hw:
mb+cpu zvladne dual channel v pohode az do 580
pameti by mely zvladnout pri 2T +/- totez
takze ja osobne bych si vsadil na desku, vzhledem k ad 4)
9NDA3+ je zahadna deska, hlavne jeji bios, ja mel UPLNE stejne problemy jako Ty (ale od zacatku, ne po prehrani) s OCZ a pak se deska uplne rozsypala, viz moje posty zpatky.
Muzes zkusit jine pameti ? Strc tam kingmax, nf3 a nf4 kimgmax VELMI chutna .. :-)
svaca: a reklamace ti dopadla jak?
jiny pameti bohuzel nemam, resp. ne dual kit, abych mohl vyloucit chybu pameti
Nevim, cekam na rozuzleni ... :-)Citace:
Původně odeslal riksa
Ale dopadne dobre, proste nejaka chyba tam je, me se treba na ni resetoval bios, kdyz jsem vypl pocitac za chodu treba zdrojem :-(
Chces pujcit pameti ? Muzu ti neco poslat na zkousku ..
Ty predchozi a-data 450+500 spolu jely v DC?Me(566) fungovaly naprosto korektne jak 1+2 tak 3+4...
cauky...mam dotaz chtel bych si poridit tuto desku EP-9NDA3J s procesorem A64 3000+ venice ..zajimalo by me zda ta deska to vubec podporuje... nebo budu muset nekde nejprve nahrat novejsi bios? ...protoze jaxi nemam moznost sehnat A64 winchester...
jinak co sem si precetl tak asi byste doporucili pameti kingmax ze?...
vim patri to spis do nakupni poradny ale me zajima hlavne ta prvni vec jestli ta deska podporuje vubec ten venice ci od jake revize by tomu tak melo byt asi od 2.x ze? ...
diky za infos :-)
1. EPoX 9NDA3+/3J bezi s venice s jakymkoliv biosem .... (necmene, plna podpora ve v poslednm, SSE3)Citace:
Původně odeslal Tukancheez
2. Kingmax jsou super pro tuhle desku, pokud chces pameti cena/vykon
3. NEKUPOVAL bych tu desku s Venicem .... Zde je vysvetleni.
Ta deska ma dvoje voltaze (kazda) jeden rozsah je:
off (default) - 0.325V
Druha voltaz je: 0.05-0.2V
Problem je, ze nejakej debil tam dal ty dve voltaze, FUNGOVAT ma pouze ta 0.05-0.2V, ale s Venicem mi fungovala ta DRUHA !!!! A vse bylo OK, pak za 14 dni po resetu biosu funguje ta 0.05-0.2V a to ZPUSOBILO, ze prestal venice fungovat, bios pri kazdem startu hlasi, ze je tam novy CPU a nejde taktovat a nejdemenit voltaz, s Winchesterem je vse OK !!!!!!!!!
Proste je to shit, ihned jsem se ji zbavil a presel na PCIe, muzes udelat to same, KUP nf4u (DFI, EPOX, Abit) a gf 6600 (pretaktovana ma vetsi vykon nez tvuj R9800Pro a stoji 3000)
diky za vycerpavajici info... jj taky to vidim tak ze presedlam uplne na PCI-E taky sem nad tim zvazoval lec zalezi bohuzel jen na penizkach kolik vydelam na brigadkach :-)
no kazdopadne kdybych se rozhodl pro Nforce4 cipset tak si myslim ze dame na znacku jmenem DFI tam nemuzu slapnout vedle... ;D
no ale je to o epoxu takze dost OT :-)
Tip na zvýšení max fsb (thx to Doc_Zenith): Zkuste zvýšit hodnotu časování pamětí "Async Latency value" na 8 nebo víc. Tato položka se v biosu objeví po instalaci biosu beta z 10.8. nebo posledního biosu z 15.9. (poslední bios ale nedoporučuju, měl jsem s ním problémy a nejsem sám...).
Pokud nechám Async Latency na Auto, nastaví se mi automaticky 7 a při vysokém fsb neprojedu ani Goldmemory (zmrzne). Pokud se vůbec dostanu do win, následuje modrá smrt...
Po zvýšení Async Latency na 9 jedu na 9x315 (Předtím jsem měl problémy dostat se nad 9 x 299 s biosem z 10.8., resp. nad 9 x 304 s předcházejícím biosem). Na 9 x 315 jsem v pohodě projel Goldmemory, 3DM05, SuperPi, Prime95 4.11 běží zatím 4 hodiny... Goldmemory projedu i při 9x322, dostanu se i do win, ale zatím to není stabilní, ještě si s tím trochu pohraju ;D
Edit: 9 x 315 - 1.53 V - 12 h Prime stable (Prime 24. 11.)
Ja mam tuto dosku uz asi 3 mesiace,spolu s celym novym compom a som s nou velmi spokojni,zatial ziadny problem iba som musel menit ramky,ktore spolu nesli dual,tak som kupil 2 kingstony ddr 512 cl2.5,a teraz ide fsetko v pohode.ta doska je OK
Mam Epox 9NDA3J s venice 3000+ a islo to v pohode dat na 270x9, cim som dostal 2430 MHz, HT ide v pohodicke na 4x, to je potom 1080 MHz, ramky som samozrejme musel dat na 333 aby mali vyslednych 450 MHz, v dual rezime to v SANDRE 2003sr3 ukazuje cca 5200 - 5300 MB/s podla toho ako sa masina vyspi :-))
Ale nech robim s casovanim co len chcem, nedostanem sa v teste nad efektivitu 74 percent, a to sa mi zda malo.
Nevie niekto poradit ako by to slo vyladit? Je tam najnovsi bios a co sa tyka casovania su tam velmi siroke moznosti. Chce to len spravnu kombinaciu.
Mam 2x512 DDR Twinmos 400.