budes se divit, ale thread na to tu je, na dalsi se zeptej turoka, co ho uz maCitace:
Původně odeslal tomase
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=67318
Printable View
budes se divit, ale thread na to tu je, na dalsi se zeptej turoka, co ho uz maCitace:
Původně odeslal tomase
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=67318
Preco na tej 3000ke ficite len 260x9 ? to je asi max co som videl z tejto diskusie a v popisoch.
Ono tych cca 2300 MHz sa da dostat aj z 2800 (754kovej) a ja staaaale nie som rozhodnuty ci 754 alebo 939 pri tom cenovom rozdiele.
Neda sa s istotou povedat ze ta abitka da viac ako tych 260 ?
Pri akom?Citace:
Původně odeslal stj
ja som to s bratom porovnaval najlacnejsia socket 754 doska Msi s nforce3 250tkou stoji 3000sk s dph, a 3500sk stoji najlacnejsia doska pre socket 939 via, ale Nforce3 250 so socket 939 stoji tak 4400Sk?? tych 1400sk usetrenych za dosku(ked kupujes nforce3) je tak akurat, a inak cenovy rozdiel cca skoro tisic korun len na procesore je ked kupujes socket 754 a64 2800+, a naproti tomu socket 939 A64 3000+, na doske a prociku usetris 2500sk(a to som povedal ceny velkoobchodne s dph maloobchodne je rozdiel tak 2800 az 3000sk), ked taktnes 2800+ 754ku tak mas fakt peknu masinu, a mas 2,5litra na viacej ramky alebo na lepsiu grafku pri upgrade doplatit trebars na 6600gt agp.Citace:
Původně odeslal Wuuduu
Porovnal som realne ceny z cenniku Agemu :wink:
P.S. samozrejme ked to beries len tak ze cenovy rozdiel 754ky A64 3000+ a 939 A64 3000+ winchester, tak minuly tyzden bol 70korun v prospech 754ky, ale tento tyzden je to 500Sk s dph, ale to sa da povedat ze nieje dovod pri kupe A64 3000+ ist do 754ky, snad naozaj len pri snahe usetrit na 2800+. Aj tak v dnesnej dobe ten winchester je jednoznacna bomba, ja by som bral 939vinu s A-Data 566kami 1gb :!:
Citace:
Původně odeslal MK2
presne tak to je. v pripade ze by winchester siel na 2,5 Ghz tak by to bolo na uvahu, ale takto ked 2800 (754) aj 3000 (939) daju cca rovnake OC. :?
ja som polozil skor taku vseobecnejsiu otazku ci proste ta doska nedava stabilne aspon 270-280. ja totiz ked som nad tym rozmyslal som bral ze OKej, winchester pojde na tej doske cca 2600 tak sa to oplati a az ked som presiel diskusiu tam ma to zarazilo ze vsetci chodia viac menej 260 ... teda okolo 2.3 GHz.
u vas v CR ked je silnejsi trh to mozno nie je az taky rozdiel ale tuna ako end-user si moc dobre ceny clovek nevyberie.
Tak, tak... ja som to spravil.Citace:
Původně odeslal MK2
Neviem ale, ci sa oplati za 2000 SK drzat 754ky... za rok, pol roka budes chciet upgradnut CPU a co? nic... dovtedy uz tam bude len Semprony...
Ad VIA vs NF3: pozri si zopar recenzii a zistis, ze nie je dovod kupovat 939 NF3 dosku... ked je vykon uplne rovnaky - vzhladom na cenovy rozdiel.
Ano,ano kdyz nforce a 939 tak jedine nf4,nf3 a via jsou totalne vyrovnani souperi.
Tiez som chcel najskor NF3, ale ked som videl ten vykonovy "rozdiel" t.j. zjadny, dokonca VIA BOLA ZOPAR KRAT AJ LEPSIA, tak co riesit...
A v cem je lepsi nF4, kdyz nepotrebuju PEG ani SATA II ?Citace:
Původně odeslal OBR
nforce4 je vykonejsi ve vsech smerech,hlavne az bude novejsi revize jdu do nej okamzite a ja treba PCIe SLI a SATAII chci a urcite do budoucna vyuziju.
Citace:
Původně odeslal OBR
ja viem ze je via vyrovnana s Nforce3 a ako v ktorych testoch je aj lepsia niekedy o 2percenta horsia, ako kedy ;-).
Nforce 4 co som pozeral v cechach ceny tak stoji Msi K8N Neo4 Platinum iba ludovych 7000Sk s dph cca, to je zakladna Nforce 4, nechcem vidiet cenu ultra verzie so SLi :o
je to novinka co vidiet na cene :lol:
7500 CZK Asus nf4 SLI - lidova cena - hnus!
Zajimave, takovy test jsem jeste nevidel. Vetsinou je to v prumeru to same jako nF3 Ultra.Citace:
Původně odeslal OBR
zatim,cekam na novejsi vychytanejsi revize,ted hned to nema cenu ale na jare bude nf4 vykonostni kral,to se vsadim.
a kde sa daju na sk zohnat tie a-dat 566 (600 su fakt nejake drahsie)Citace:
Původně odeslal Wuuduu
inak oplati sa ist do 600 ked bubaky nie su problem? je sanca ist na 300 Mhz 1:1 s cpu? podla toho co tu vidim je 566 zdrave maximum
napr. v ageme vidim nejake a-data (mercury?)
JJ v Ageme maju tie VITESTY .... takze ak mas bubaky kupuj, ale ci je mas kupit DDR600-ky ti nebudem radit, nemam snimi dost skusenosti.Citace:
Původně odeslal ace
Sance, ze ti to pojede 1:1 na 300MHz pri 1T je minimalni, pri 2T to realne je (teda alepson s mojim epoxem, u abitu netusim), ale vykon pak stejne nebude vyssi, takze to nema smysl.Citace:
Původně odeslal ace
mozna ti napovi tahle recenze - Nvidia nForce 4 Ultra: Review With Performance Analysis, porovnavali tri demo boardy - ATI Xpress 200 demo board, Nvidia nForce 4 Ultra demo board, VIA K8T890 Demo board, dale Abit K8T800 Pro board [ av8], a nakonec Gigabyte nForce 3 250GB.Citace:
Původně odeslal Jiri Drak
http://www.amdzone.com/modules.php?o...rtid=84&page=4
Nemůžu na této desce rozchodit 2x A-DATA 566Mhz 512MB v duálu,stále to hází chyby v prime i na 400MHz.Při FSB nad 225 synchro to padá.Vyzkoušel jsem už veškeré časování,prohodit moduly, různé sloty a nefunguje to.Pokud dám paměti do single režimu tak je všechno OK.Někteří tu jedou s těmato pamětma v duálu v pohodě tak prosím nějaké postřehy co by mohlo pomoct.
verzia BIOSu? Ja mam 17ku, posledny
jak rikal jirka drak takovy test jsem teda nevidel spis naopak ci vyrovnaneCitace:
Původně odeslal OBR
dal SATA2 do budoucna?nepobiram :) jeste rekni ncq :roll: ad PCIE do budoucna pravda ale to budoucna znamena min rok , rozhodne se nevyplati priplacet zatim 3k za stejne vykonej MB :roll:
Já takyCitace:
Původně odeslal Wuuduu
Mam taky problem.... Mam zostavu viz popis. Ked zvisim FSB=HTT na 235 tak mi padaju hry......Procesorom to neni, lebo som skusal davat aj nizsi nasobic a to iste.....Ze by nieco s AGP LOCK ??? Ramky idu len na 400Mhz...
Ked dam vsetko na default cize 200FSB tak je vsetko ok.....
PCI lock funguje.
Mas HTT stale na 1000MHz?
Procesorom to neni... a ako vies, ze zvlada 235MHz? Myslim, ze ani nizsi nasobic nemusi istit vyssiu FSB...
Chyba bola ako hovoris v HTT mal som v Biose stale LTD 5x stacilo dat na 4x..4x235=940Mhz... :wink: :wink: :wink:Citace:
Původně odeslal Wuuduu
uz to facha....
Lidi mam takovej trivialni problem.Mam CnQ enabled + stazenej posledni (12/04) driver na procesor+ posledni bios.De o to ze v klidu me nepada nasobic na 5x ani se nemeni voltaz jak bych ocekaval.Delam neco blbe? :oops: Je to urcite naka blbost kamosovi na Asusu to funguje,pri minimalnim zatizeni mu pada voltaz az na 1,3V. :? Koukam na CPU-Z(1.26) a nic.
Mam AV8 (obyc) + 3000+ (uz jsem jich delal asi deset, zadny problem) a deska se nerozebehne, zustane na post codu 9.0. a pipa, jako kdyz pipaji desky (hlavne MSI, Asus) kdyz se netoci ventilator , zkousel jsem uplne vse ... zdroje, atd ... Dneska jeste zkusim jiny procak az prijde ...
Nejaky napad ? Diky ...
Koupil si to zakos, ze si to sam slozi a mel spatne zapojeny reset a hd led a vubec nezapojil pri. 12V do desky a mel uplne shit 300W zdroj EC ..
Jaký je v ní BIOS?Mě to samé dělalo se starým biosem který nerozeznal winchester.
Post kode 9.0: Complete uGuru initial processCitace:
Původně odeslal svaca
AWARD BIOS take over bootoing job
Hmm tak mozno ze poskodil nejako bios nee ???
Alebo nepozna winchestra :?
Zkousel si zapojit jen systemovy disk? Ten 9.0 oznacuje totiz dost veci, kamos mel jen obe mechaniky na master a hazelo to tuhle chybu.Citace:
Původně odeslal svaca
Vsechny posledni Abity mely bios 1.5, takze by ho mela znat ...Citace:
Původně odeslal TYMMY
Vse jsem mel odpojene, pouze zdroj (350W tichy KME/ 400W Fortron), grafika, pamet (ruzne) a proceror ...Citace:
Původně odeslal Masster
Kdyz to postim bez procaku, ukaze jiny post code a UPLNE jinak zavrci .. :-))
Post cody jsem si taky precetl, dle meho nazoru je problem v uGuru ... zkousel jsem i trik, dal jsem do CPUFAN 5000 otacek vent. a to same, nebo jsem tam nezapojil zadny a taky to same ... divny .... Proste hejka, opravdu tak, jako kdyz nema otacky vent. nebo neco podobneho... BTW, kdyz se ale dostal do 9.0. tak by voltaze, atd, mely byt OK ...
Skusal si menit aj grafiku ???
Ja.Citace:
Původně odeslal TYMMY
Skus popozerat tu mozno nieco najdes.......http://forum.abit-usa.com/forumdispl...241&forumid=49
Aj tu je nieco http://forums.viaarena.com/messagevi...&enterthread=y
Koukam,ze resi podobnej problem na Abitackym foru...
http://forum.abit-usa.com/showthread...threadid=73550
Hi everyone
I bought an AV8 last week but I cant seem to get it working..
When I start up the computer a code shows: 9.C and then 9.F and it turns off...
I have tried with my agp, soundcard, hdd and dvd
same thing happened
then I tried without agp, soundcard, hdd and dvd
and also without the ram
I would think the code would be different if I had an broken CPU? or what??
Koukám, že Abit ty desky s KTčkama pro AMD64 dost nevychytal, kámoš má sice socket 754, ale taky žádná sláva, ten Abit mu taky dělá psí kusy. Ještě že jsem zůstal věrnej nForceu, ikdyž bych k němu měl dost výhrad. :roll:
ad PCI-E:
Myslím, že nejhorší nákup u 939 byla deska s AGP, to už je dneska mrtvá záležitost do budoucna!!! Já si počkal a přecházím ze 754 na rovnou na 939 s PCI-E. Myslím, že je to nejrozumnější věc, ATIny se dělají už jenom PCI-E only, takže tu můžete dál polemizovat nad tím, že nF4 a KT890 využijete až za rok s PCI-E GPU. Dost zábavné je, že PCI-E karty jsou v poměru s AGP modelem stejné řady levnější už teďka!
Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Ti ktori si kupili napr: GF 6800Gt do AGP a mali Athlon XP a ked prechadzali na A64 mali predat aj graficku aby mali PCIE ??? .....urcite nie...S AGP sa bude dat vydrzat este ale 2roky :wink: :wink: tak nehovor ze je mrtve :evil:
Nechceš to říct inženýrům z ATI, asi pak budou sdílet tvoje nadšení. :lol:Citace:
Původně odeslal TYMMY
ad 6800GT AGP:
Normálně smýšlející člověk si to nepořídí (a to hraju ve veškerém volném čase), 6600GT bohatě stačí a taková karta do AGP mi přijdou vyhozený prachy, ještě bych to pochopil u PCI-E, kde je možnost v budoucnu dodat druhou (až jedna nebude stíhat a CPU budou mít dostatečné MHz je uživit)
Ak planujes grafiku menit kazdeho pol roka tek nech sa paci PCIE....Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Ale ked si kupim 6800ultra AGP tak mi vystaci nejaku dobu nemyslis?
Inzinieri od Ati su mi vies co ;D ;D
Myslis ty kteri pracuji na Rialto mustku ? :mweheh:Citace:
Původně odeslal BeachKEN
BeachKEN ma uz dost fascinujes ... stale len to co mas ty je to najlepsie a len to ma nejvetsi vyznam si kupit a ostatok je mrty a nema zmysel. A falmujes dookoloa tie iste sracky. Neber si to nijak v zlom len je to uz dost demagogicke co tu robis. Ale prejdim k veci ..
Mozes nam prezradit tvoju terajsiu zostavu a poradit nam co si mame vsetci kupit aby to bolo aspon trosku dobre a nebola to mrtva kupa ? A rovno nam mozes aj poradit lepsiu dosku ako toho Abita pre s939 a AGP :wink: dik a skus uz nekvakat okolo toho co ma zmysel a co nie.
Moje bývalá a "stará" sestava byla AMD64 soc.754 + DFI nF3 250Gb. To že všichni hromadně migrovali na 939 bych pochopil právě v případě, až bude zaveden PCI-E, kdy pak logicky nebudu mít potřebu hned měnit celej setup. Kupovat kartu typu 6800GT/Ultra mi přijde nesmyslný právě z důvodu AGP verze, kdy pak budeš kartu za ten rok ji, co ti nebude stačit , prodávat horko těžko, jelikož všichni se otočí na PCI-E, právě z důvodu, že AGP už prostě končí. ATI už jasně dala najevo, že AGP v budoucnu vůbec neplánuje a nV nebude jistě pozadu, aby si nechala vypálit rybník na nově se otevírajícím trhu. O AGP bude mít zájem pár lidí, kteří nebudou mít prostředky na nákup nového setupu a pojedou ještě roky na XPčkách. :wink: Pochybuju totiž, že člověk, který má peníze na nákup A64 (i v budoucnu) bude pořizovat zastaralou desku s AGP právě pro tuhle platformu, aby na ní jel se starou kartou a za pár měsíců kupoval novou desku s grafikou.Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
Pokud máš jiný názor a myslíš, že se mýlím, tak mi napiš, jak to vidíš ty.
Ja cakam na toto :wink:Citace:
BTW .. ATI uz maka na pcie->agp mostiku a cca o 2 mesiace chysta vydanie kariet snim +-, takze AGP urcite este neumiera len preto ze ty mas pcie. A stale budu ludia co budu kupovat AGP karty, to je normalny dobeh veci, ved sa pozri do bazaru a uvidis ze aj dnes sa ludia mlatia o R9100 alebo o podobne pre teba davno mrtve veci. Ide oto ze 80% ludi nema tolko penazi ako ty a upgrade rovno na NF4 + potreba vymenit grafiku za pcie .. si dovolit nemozu, ale ked mozu upgradovat z nejakeho celerona alebo tak na A64 + AGP co je zatial odost lacnejsia varianta ako ta tvoja tak urcite je to dobra volba. Musis pozerat aj na financnu stranku ludi ... a preto sa asi tu bavime, ze co je v tejto cenovej relacii najvyhodnejsie. Alebo si myslis ze keby keby vsetci co si teraz kupili A64 + Abit AV8 mali na A64 + NF4 + pcie GK tak by si aj tak kupili A64 + Abit ??
Otázka na majitele AV8: všimnul jsem si, že v BIOSu AV8_17.bin pro tuto desku je také BIOS Serial ATA řadiče pro VIA VT6420 a VT8237 verze 4.31. Jelikož poslední verze BIOSu v balíku ovladačů v3.00 na stránkách VIA je 2.41, chci se zeptat, jestli to není nějaký vtip a pokud ne, jak tento BIOS chodí? Že bych si ho dal k sobě do KT600, která má taky VT8237.
beachken vymenit dosku je ten najmensi problem, totiz ked stoji 3000sk bez dane to ako zadarmo, skor mi pripada chore menit cpu, dosku, grafiku, lebo ma to byt podla teba ta spravna doba :)
a co ked to bude este nie uplne vychytane ako si tvrdil doteraz o 939 :)
seres si do huby
martine....vidim ze aj ty to zatial chladis boxom....Co budes kupovat aky chladic ???
Skoncime tu debatu AGP vs PCIE....lebo kazdy ma inaksi pohlad na vec :wink: :wink:
beachken: dobře perlíš:-) btw taky si říkal že ted nemá cenu kupovat jádro Winchester když příjde revize E0 s SSE3 a SS. Stejně Pcie nemá žádnej výkonostní skok , tak bych niak AGP nezatracoval a pro člověka kterej mění komp přinejhoršim jednou do roka to může bejt jedno jestli ted ještě jít do nf3 nebo nf4 je to jen otázka grafiky jestli ji taky vyměnit nebo si ponechat AGP jako já. Do jaký vůbec jdeš desky? neo4 nebo ASus ? . na ceste je nový DFI který vypadá hodně nabušeně ale to je otázka tak měsíce možná dýl než se pude dát normálně sehnat je vybavena biosem s možnostmi vcore 2.1 a vdimm 4V :-)) ale příjde mi to už moc to se tam nastaví a prakticky se skoro hned musí odsmahnout procík a uškvařit ramky
No čo by spravil, to iste ako pri predošlej zostave :-)Citace:
Původně odeslal martine
ja tom vidim iba na ten zalman 7000 alcu, ziadny iny sa moc neopla, v piatok som ho chcel kupit, len bolo zavrete, som zvedawy ci to nieco prinesie.. ale sak dost ludi to tu ma, tak asi bude jeden s tych lepsichCitace:
Původně odeslal TYMMY
Myslim, ze to o raketovom nastupe PciE hovori vsetko ze ;D Aj nasledujuce super cipy od Nvidie ci Ati este budu na AGP ..proste ten trh je na najblizsie 2 roky dost lukrativny.Citace:
Společnost nVidia plánuje v druhém kvartále 2005 uvést low-end AGP grafickou kartu série 6xxx, která bude pracovat s AGP 8x a poskytne podporu Shader Modelu 3.0. Karta ponese nejspíše označení GeForce 6200 AGP a bude založena na stejném čipu jako PCI Express protějšek. Z celkového množství prodaných grafických karet připadá asi 80% na AGP varianty, což znamená, že nástup PCI Express není zdaleka tak rychlý, jak se předpokládalo. Zajímavé je, že například Palit nabízí tuto kartu už dnes.
JJ ved prave otom som pisal prdtym :wink:
A prto som aj xcel vediet co bude ma beachken za creva v kompe aby som mu vedel dokazat ze si serie do huby.
INak sa snazte kupit procaky ktore su oznacene ako 0442 a vyssie pretoze maju vylepseny memory controller a idu lepsie taktovat
nechajteho tak nech si kupi PCIE.....Inak prechod s AMD64 soc.754 + DFI nF3 250Gb na PCIE...ako pisal sa vobec neoplati :wink: :wink:Citace:
jo a je rozdil mezi starsimi seriemi chipsetu nForce3 a temi z posledni doby - hodne jsem smejdil po zahranicnich forech a nove serie chipsetu nForce3 u lidi odpovidaji oficialnim testum, kde rozdil mezi nForce3 [posledni serie] a nForce4 byl minimalni :wink:
kdo ma kvalitni desku [napr. aless, jirka drak, obr apod.] podle mne zatim nema duvod ke zmene
nova revize EO se ma vyrabet jinou vyrobni technologii [napnutym smejdem] a ma mit jine vlastnosti [ doplneni o SSE3], takze i budouci generace desek s PCIe muze s novym A64 mit naprosto analogicke problemy se stabilitou, jako uvodni serie desek nforce3 s winchestrem
neverim tomu, ze revize EO [venice] bude zazracnym proutkem resit vsechny problemy, na to ma moc zmen :idea:
Ja BeachKena chapu..proste prodal za dobrou cenu stary zelezo a mam pocit,ze si koupi DFI-PCIE +6600.. a casem dokoupi druhou a ma vystarano ;D
Jo thx Masster za radu jak zprovoznit CnQ u AV8....
1.Mit zapnuty CnQ v BIOSU
2.Mit posledni driver na CPU
3.V moznostech napajeni miz zvolenu volbu prenosny pocitac
a je to....nasobic pada v klidu na 5 a voltaz na 1,3V...
hm jestli si myslíš , že je výhodný mít v kompu 2* GF6600GT , tak to si asi jeden z mála, já si to nemyslím a určitě nejsem sámCitace:
Původně odeslal nex
Takze sa viac oplati ist do Epox 9NDA3+ ako do ABIT A8V ?
Prave som cital ze ta Epoxa ma par much a naj... je zetial ta ze navie dobre pracovat s 1T na pemtiach ... a musi byt stale nastavene 2T. Ale zase co som videl tak sa znej da vymlatit az 290-300 FSB !!! Da tolko aj Abit ?
janko hrasko neda :) ale so stastim hej, inac ja som mal predtym tiez nforce tak via je celkom prijemna zmena, naposledy som ich mal pri kt266a a celkom im to ide...
No, krom toho, že mě tu někteří na můj vkus dost neslušně nazývají, zatím co já jim můžu taky asi začít nadávat do č**** apod, myslel jsem, že tu mezi sebou jednáme alespoň trochu slušně, ale evidentně si to někdo nemyslí.
Přechod na 939 mě vyjde na pár kaček, takže proč toho nevyužít, když pak budu horko těžko prodávat AGP, ale to je čistě moje věc, jsem zvědavej, jak vám to nadšení a optimismus vydrží, až vyjedou nový ATI a nV a zjistíte, že s AGP už to nebude tak růžové. CPU můžu vyměnit vždycky (což později také plánuju) ale s deskou se starým rozhraním to bude o dost těžší. Co se týče lukrativnosti trhu s AGP. Ano, možná AGP karty budou, ale budou v omezeném množstí a modelech (nV jakžtakž přepracovala horkotěžko mainstreamovou 6600GT)
ad PCI-E vs AGP:
Já to uvedl v kontrastu s přechodem na novou patici, která bude nějaký ten rok novým standardem, kdežto AGP už to má teďka spočítané.
Osobně přejdu taky na DFI, ale než vyjede, tak uplynou alespoň další 2 měsíce a otázkou taky bude, kolik bude cena za takovou desku. Zde můžete vidět můj důvod upgradeu:
Koupím nyní nF4 od jiné firmy (dostupnou), pojedu si na ní třeba 3-4 měsíce a pak jí můžu v pohodě prodat a neztratím na tom moc peněz, což se nedá říct o deskách s AGP, kdy za ty 3-4 měsíce někdo bude pořizovat desku pro 939 + GPU, tak automaticky !!! přejde na PCI-E, právě s ohledem na budoucnost.
ad PCI-E GPU:
Zatím to osadím 6600GT, což je na dnešní hry více než dostačující kartička a za pěkné peníze (PCI-E verze je levnější než AGP a rychleji taktovaná ještě k tomu), pak přejdu klidně na nějakou silnější kartu, až vyjedou nové modely od nV a ATI.
2 BeachKEN:
a, jaksi jsem v sekci Nvidia chipove sady psal o DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D, mozna te zajima SLI, takze mimo Ultra verze chipsetu maji stejny layout a bude 5 verzi - 2x ultra, 3x sli rozdil bude v poctu SATA a u sli dal nejnabusenejsi verze bude mit diagnosticky led conector. I ultra bude mit dva PCI Express ×16 sloty, DFI tam v druhem slotu ozivi dve linky. Maji tam jit soupnout jakekoliv PCI Express ×16 grafiky. DFI to nazyva DXG (Dual Xpress Graphics).
dostupnost pry konec ledna a ceny odhad dle zahranicnich preordru kolem 5000 kc s dani [prepocet cen s dani, muze se menit] za ultra a od 6000 za sli
b, vyhodnost prechodu zavisi na ATI. Aspon dle mne. Nvidii je to burt ma mustek AGP PCIe. Ati ne a rekl bych ze ho moooc potrebuje. Kdyby uz byl vcera, tak by ho ATI vyuzila. Nebo bude dotovat prechod na PCIe v cene grafik - X800XL za tech 300 USD. Ale zatim nikde X800XL neni. A u novych verzi grafik [obvzlast ATI 520 s vyrobou 90 nm] muze byt hodne horko. Muze to byt fantasticka karta a nemusi mit ATI funkcni mustek na AGP.
Sleduji to proto, ze u me 3200+ je jedno u grafiky 9800NP zda mam OC ci ne, uz na defaultu jedu na max. grafiky pri narocnych scenach. SLI moc neverim - bude dobry az budou dualprocesory a X800 nemusi stihat pri dobre pretakovanem A64 - hezky test s A64 FX55 a X800XT udelal AMDZONE, obrazek prevzal CC:
http://www.czechcomputer.cz/czc/medi...C4/$file/1.jpg
zufalo cakam na nForce4 ..to DFI ......a Athlon 64 reviziu E0 s sse mate neikto sajnu kedy by mohla byt?
a NV 6800GT pre pci-express?
dik za informacie... ??? :roll:
2 short24:
Budu jenom rád, když se potvrdí tvé předzvěsti, že DFI se tady má objevit koncem ledna. Já čekal na nF3 2!!! měsíce, od doby uvedení na trh a nemluvě o ceně, kdy tady u nás nebudou nF4 desky za ty peníze, o kterých tu píšeš. Jedině je vzít z DE, u nás nikdo zatím nechce a nebude chtít jít s cenou dolů o polovinu, tak jak jsou tu vyhypeované ceny nyní.
SLI pochybuju, že někdy využiju, s největší pravděpodobností asi ano, ale to až v době další generace karet, případně bych musel mít důvod k výhodnému upgradeu na tohle řešení (hlavně by to muselo zvládat CPU).
Tak se zda, ze na nakup desek od Abitu mam opravdu stesti, NF7-S jsem dostal bez problemovou az na 4. pokus a prvni pokus u AV8 taky nevysel, uGuru utility nefunguje(aspon tedy ta dulezitejsi cast, oc guru a abiteq), 3rd eye mi neukazuje rychlost DDR, AGP a PCI a nikde jsem se o tomhle problemu nic nedocetl, asi pockam na vydani novejsi revize desky, nejlepe 2.0 (to je asi nejake stastne cislo Abitu :)) a pak budu reklamovat.
Zatim me to nejak extra moc nevadi, taktovani funguje skvele a vsechno krome vyse zmineneho taky.
A to ti jako problém nepřijde? :wink: Je to sice jenom "drobnost", ale nesvědčí to moc o kvalitě teda. Nebo si pravidelně kupuješ ty zmetky, co se dostanou do prodeje :)Citace:
Původně odeslal Masster
Ja bych to videl proste na stesti v nestesti, zatim to bez toho preziju a az prijde (doufam) vychytanejsi revize, tak vymenim. Jinak jsem tu desku kupoval skoro zaroven s kamosem a on zadny problem nemel a ani nikde na webu jsem na nic podobneho nenarazil, takze tohle bude hodne ojedinely problem.Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Na druhou stranu na CPU jsem mel zase docela stesti, 2400MHz da bez problemu na default.
EDIT: Tak se mi nejakym zazrakem podarilo rozjet i zbytek z uGuru utilit, takze chyba je pouze ve 3rd eye ;D
JA jsem tu desku taky nerozchodil, jak jsem postoval minule, zkousel jsem jeste 3200+ a 3500+, ale ani tuk ... Takze zitra pujde na reklamacku ...
4.31 = 2.31 Abit se pomatl ve znaceni .....Citace:
Původně odeslal Eagle
Posledni SATA ROM je totiz 2.31 (u vsech vyrobcu), pouze ve VIA ovladacich (jak pises) je ten 2.41, ktery oba pouzivame ... :-))) Ale v poslednich ovladacich uz ten rom neni, nevim proc ....
Masster:
>...Tak se mi nejakym zazrakem podarilo rozjet i zbytek z uGuru utilit, takze chyba je pouze ve 3rd eye
Prosim ta mozes popisat v com bol teda problem? Nech vieme aj my ostatni ten problem vyriesit ked sa nam stane. Dik.
>...asi pockam na vydani novejsi revize desky, nejlepe 2.0 (to je asi nejake stastne cislo Abitu
2.0 je od Abitu fakt pecka, mam podobne skusenosti s NF7-S 1.2...
nevies o nejaych odhadoch ohladne revizie 2.0 pe AV8?
v podpisu uvadis 3800+ a ta ma 2400 na defaultu :?: nebo jsi koupil neco jineho - co tedy - zvedavost je velka ???Citace:
Původně odeslal Masster
Už ne, poslední je fakt 4.31. Včera jsem si ho nahrál, protože jsem ho viděl i u MSI (včetně KT600). Obsah ROM je jiný oproti 2.31 i 2.41 (je větší). Změny nejsou dokumentovány, při bootu se hlásí jinak (napevno ukazuje položky pro čtyři disky), menu na sestavení RAIDu je stejné i včetně stejných funkcí. Možná už je to nějaká předpřipravená verze pro VT8251 ?Citace:
Původně odeslal svaca
Dneska jsem pro jistotu znova instaloval system, abych tam nemel bordel po tech minulych pokusech a bylo to jednoznacne verzi uGuru. Na svych strankach mel Abit totiz starsi verzi nez je odkaz na Abit foru....Citace:
Původně odeslal ace
Bohuzel zadny info nemam, ale doufam, ze Abit na tehle desce jeste trosku zapracuje, protoze ma velky potencial.Citace:
Původně odeslal ace
Je to proste, koupil jsem 3200+, nataktoval na 2400MHz a napsal jsem to jako 3800+, kdyz vypises frekvenci, tak to nevypada tak dobre ;)Citace:
Původně odeslal short24
S Abitem jsem skoncil ... Posrana firma !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mel jsem problemy s tim nebootovanim a pipanim na POST kodu 9.0.
OK, mam tu novou desku (bios orig. 1.7) a jednou jsem ji spustitil, nastavil bios (v uGuru jsem nic nedelal) a dela to same !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SAKRA !!!!!!
Takze chyba je 100 procentne v desce, respektive v biosu 17. Nebot par desek bezi u zakarniku se stejneöu konfiguraci a ti maji 16. Jsem v casovym presu a takovy TRAPNY problemy ....
Jeste tu mam 2x mrtvy (uplne novy, neprodany) KW7.
ABIT NEVER MORE. Prominte, ze jsem se tak vylil, ale jsem nastvanej ...
Zkousel jsem super silne zdroje, proste uplne vse ....
Jdu jeste napsat na Abit.
A ja s tou deskou nemam nejmensi problem,neni problem nekde jinde panove?
Nemas AV8, VYZKOUSEL JSEM NAPROSTO VSE. Idiot nejsem, tak poradte ...
Proste to taky nechapu, ale chyba tam MUSI nejaka byt .....
Jedna zije !!! A je to asi zdrojem ... Jakmile zapojim vsechny veci, mam ten problem a Fortron 400W nestaci, dam jen to nejnutnejsi 400W fortron jede...
Ale tomu druhemu nepomaha nic ....
Jake kdo mate zdroje na tech AV8 ???
Jeste jedna vec, ta zdrava ukazuje na post codu 0.2 kdyz je vypla a je pod proudem a ta mrtva 0.1 .... zvlastni, co tam mate Vy .... ???
Poprve by mela ukazovat 02 a pak uz porad 99 ne?
Ja ji provozuju na SuperFlower 450W.
Btw. OBR ma Abit AV8 ;)
Existuje edit :evil:
2 All :
Ludia mozte mi pls napisat kolko do coho pustate voltov ?? CPU, Ram, mb ....
A nejake maximalne hodnoty napetia ku kazdemu ??
// Bude to tu dobre aj pre ostatnych ktori kupuju tuto dosku (ABIT AV8) :wink:
Jo to by bylo dobry...a kdyby se tu nasel nekdo se S754 tak pls Vcore... Me tam totiz muj epox pousti 1,6V(misto 1,5V) ikdyz mu nic nepridam ???
Rozumny maximum pro CPU bych videl jako 1.65V, pro ramky bych se nebal tech 2.8V co tam jsou jako maximum (deska overvoltuje na 2.85V)
A ostatok ? ALebo to je jedno ? Jo a nahodou nie prave ta vysoka hodnota Vdimm (2.8V) zabija procak ?? Dik
Vážení pánové, vzhledem k tomu,že se množí vice a více uživatelů s touhle deskou, dávám návrh zda by nestálo y za zvážení vytvořit nový tread stabilních výsledků přetaktování na téhle desce, který by obsahoval:
Model CPU:
Revize CPU:
CPU frekvencex násobič:
CPU voltáž:
teplota systém:
teplota CPU:
typ a model chladiče:
Paměti:
frekvence pamětí:
nastavení pamětí:
RAM voltáž:
HT frekvence:
Zdroj:
Poznámka: např. co v BIOSu zakázat atd....
Takze pls vsetci co mate tuto dosku piste tie udaje......dik
OMGCitace:
Ty seš mi teda šéfik hochu, nejdříve se tu do mě navážíš, jakej jsem kretén a nejsi ani schopen si sám vyhledat informace, který chceš, přitom se to tu psalo už snad 100x !!!!!!
no hlavne ze ty vies hned vsetko a nezabudnes to vsade pripomenut :wink:Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Ja mam klasiku fortron-a 300W a facha to. Zatial som mal na default 4hod primestable...Citace:
Původně odeslal svaca
Me to jede perfektne i s Chieftecem 360W takze zdroj urcite vylucuju!
to OBR: asi jsi zde jediný,komu to zde slušně maká, nechceš sem napsat nějaký postup, co kde a jak nastavit???
klidne,nevim co s tim delate,vy to moc trapite a mate to blbe nastaveny chlapi.Myslim ze Wuuduu ma tu desku taky a taky mu jede ne? Jinak na ty Abitce jedu na 241(kvuli pametem abych je udrzel CL2.5) s tim ze CPU:MEM 1:1,CPU 241x11,napeti jen nepatne zvedly a mem napeti 2.8V.A hlavne HTT 5x! ! !
tak to prosím Tebe ten postup udělej......nebo nebylo by vhodné udělat nový tread s názvem " Nastavení Abit AV8 " a tam to nacpat, případně se podělit o nastavení i s Wuuduuem.....
A 3200+ nema nahodov nasobic 10x ?Citace:
Původně odeslal OBR
Do pameti davas az 2.8V? to uz je na hranici, nie?
Ja tam mam FX a to ma odemceny nasobic.A do pameti davam tolik na kolik jsou a to je 2.8V
ked kupim teraz toho abita AV8 v ageme bude uz mat novy bios?
nemam iny CPU s ktorym by som to flashol
dik za odpoved
to by som bol tiez zvedavy ale kazdopadne ked ju budem brat (asi tiez tam) tak ich pekne poprosim aby mi ho tam dali ak tak nie jeCitace:
Původně odeslal jozbull
skor silne zvazujem pockat na novsiu reviziu dosky ale zatial nikde ani stopy ze by mala vyjst
ja som kupoval minuly tyzden a uz tam bol bios 17 takze budeCitace:
Původně odeslal jozbull
ale nekupoval som 3rd eye lebo ho nemali
teraz som videl na jdenom fore, ze su dve revizie av8-ky: 1.0 a 1.1 s tym ze 1.0 nema agp/pci lock
mate niekto k tomuto dalsie informacie ci je v obehu este 1.0
nerad by som kupil 1.0
ja mam moju uz milion rokov :wink: a PCI lock tam je.
Nemylis si ASUS A8V a ABIT AV8 ?
Asuska mala totiz ten problem, nie Abitka...
neviem povedat ci si mylim lebo prave neviem... kazdopadne tvoja odpoved je vcelku postacujuca a ak je to (bol) problem asus tak to nevadi, este ak by si mohol alebo aj niekto iny pozriet ci je na doske niekde vidno reviziu, ci mate 1.0 alebo 1.1 (ak teda vobec su taketo revizie)Citace:
Původně odeslal Wuuduu
pytal som sa preto lebo ked sa uz dlhsie predavali abitky nf7-s 2.0 tak agem mi v pohode dodal 1.2 a nemal som chut sa s nimi natahovat lebo nie som z ba...
Tak majitele AV8, cim merite napeti na 12V vetvi? Nemuzu nic najit co by fungovalo....
Je tiez nie :? ....ze by ti co pracovali na software dosky na to pozabudli ??? Idem googlit....Citace:
Původně odeslal Masster