Tak sem zkusil Super PI a dalo mi to při 1M 40s, to je docela slabý :roll: (3.6ka).
Printable View
Tak sem zkusil Super PI a dalo mi to při 1M 40s, to je docela slabý :roll: (3.6ka).
no mne pridu jeho vysledky uplne cajove co je sposobene sra.ckovymi pametami pravdepodobne lebo ja som to superPI dal za 32s pri 2Ghz 125 fsb a 200 na pemetiach v blbom notase od msi ...
Ja, ja, scheisse VDATA - na AOpenu udělal jistý gentleman v SuperPi 29 :!: s P-M 2,0@2,5 - ale paměti na 253 MHz :!: a to bude asi ono ...Citace:
Původně odeslal MadCap
BTW - nevíte o nějakých, které jsou CL 2/2,5 a sežerou i 2,5 V ?
microny, infineony, nejakou kvalitu (kingstony odpadaji, vesmes chteji 2.6V) ... zkus vybrat podle toho co testoval aopen primo s timto boardemCitace:
Původně odeslal NMS
@DDR400 pojedou na 2.5V v pohodě každé druhé, třeba moje jedou v klidu na 2-3-2-5, ale paměti, které zvládnou na slušné časování takty okolo DDR500 na 2.5V? Hmmm, o tom nic nevím ...
Tak z toho sezamu co udává AOpen, znám akorát Corsairy a Kingstony, značky jako Century Micro , SanMax, KingBee ... slyším prvně. Jinak podle tvýho popisu to boudou asi ty Kingmaxy, nojo, ale je to dualkit - že bych to koupil a pak se s někým šábl napůl ?? :DCitace:
Původně odeslal jan555
Anebo se na to vys*ru a koupím první PC3200 s CL2 , co mi přijdou pod ruku.
//EDIT: Ale fakt to asi bude pamětma, teď sem se s tím trochu hrál, a tady je: SuperPi za 37s .
No, tak cpu už mám doma, teď zbývá jen počkat na maličkosti jako je mobo a paměti :oops: :roll:
NMS: tak co, žádné novinky a zkušenosti? :-o
Citace:
Původně odeslal NMS
Pekny, uz to je o 2 sec lepsi, nez Mobilni Barton 2,6GHz/FSB 200MHz.
A o 2 sec lepší než Prescott na 3.49GHz :DCitace:
Původně odeslal Halen
no hlavne nema moznost nejako ladit pamete a zvysit vdimm .. skus si o tom nieco zistit kym si tu budes nahanat e-penisCitace:
Původně odeslal Halen
Co se do me sakra navazis?? :evil: Napisu normalni prispevek a ty tu hned urazis, fakt jsi jak malej fakan. Sleduju to delsi dobu, samej off-topic a strasne malo k veci. Taky nemuzu na starym Abitu NF7 1.1 ladit pameti na FSB>230 a vedu z toho nedelam. Proste je tu srovnani, dal jsem to za 39 sec pri nastaveni 2600MHz/FSB200 a za 38 sec 2640MHz/FSB 211MHz.Citace:
Původně odeslal SajmoN
Novinky - jede, je to stabilní, pokud se k tomu dostanu, tak vám ještě nahodím nějaké ...Marky. Hlavně ty paměti, ty paměti - až příští rok, letos mě už vysál Ježíšek.Citace:
Původně odeslal jan555
Jinak kdyby někdo chtěl redukci z 80 na 70 mm fan, tak nejlepší je rozpárat starý 80 mm ventilátor a pistolí na spodek přilepit "deštičku".
Hmmm, já ještě pořád čekám na mobo :evil:
Hm, já jsem čekal skoro měsíc :-( , ale co ju dostali, tak byla doma do 3dnů ... :D
Hmmm, měli ji skladem, ale zdržovali to, protože neměli další věci, co jsem chtěl a teď už je to týden odeslaný a nic :evil:Citace:
Původně odeslal NMS
Ostatním sorry za OT.
Kde shanite mobo a proc ?Citace:
Původně odeslal NMS
1M SuperPI 32s 2.4 GHz, RAM 470DDR 2-3-3-6 ... Tak to mi těch 32s na notebooku docela vrtá hlavou.
No, to by tak sedělo. Nejlíp co bylo, tak 25s, ale za cenu brutálního OC (nějakých 3,3 GHz :eek: ).Citace:
Původně odeslal jan555
Jinak paměti máš ty Kingstony, jo ?
3.3 GHz? :-o :oCitace:
Původně odeslal NMS
Mám Mushkin LII V2.
Klid, to já ne, to TADY soudruh ... ale musel si s tím dost hrát, nějaký V-mod apod... :lol:Citace:
Původně odeslal jan555
No proto :wink: Já jdu pokračovat v testech a spol., nicméně můžu konstatovat, že aplikačním výkonem to už @2.2 GHz strčí ve většině věcí do kapsy Northwooda@3.8 GHz a to nekomentuju brutální přínos NCQ, z kterého jsem ještě pořád paf ;DCitace:
Původně odeslal NMS
chcel by som sa spytat celkovo ako to NCQ pomaha, o kolko a v com?? som v tomto neznaly :wink:Citace:
Původně odeslal jan555
Stačí google ... Třeba tady - http://www.anandtech.com/storage/sho...spx?i=2094&p=1 je to hezky popsané ...Citace:
Původně odeslal MK2
K tématu - Promise 20579 na Aopenu spolu s Maxtorem DM10 300GB dá v hdtachu burst-read 135 MBps se zatížením cpu 0% :wink: Ale pro představu o aplikačním výkonu je to stejně mimo.
Zajímavý je ten poslední porovnání s tím athlonem od Hradyho :-)Citace:
Původně odeslal jan555
Já to chci taky domů, vypadá to hodně dobře!
S tím ale procík moc společného nemá - jak táhne ve hrách je vidět líp na starších verzích.Citace:
Původně odeslal Mil17
a co to chlazeni? velkej pasiv s nejakym low otackomerem :-)
to uz nekdo nejak resil?
No, ono je to tak, že:Citace:
Původně odeslal Xima
- s tím stock coolerem nejde cpu přes nějakých 43C
- stock fan není slyšet
- konstrukční max. teplota je 100C
- pasív je při těch cca 40C studenej
- mezi 1.7 GHz a 2.4 GHz je rozdíl v teplotě tak 2C max (stejná voltáž)
Takže prostě není proč to řešit - já nahodím na stock pasiv redukci na 8 cm a tichý 8 cm fan a to je všechno. 8-)
Asi tak, ani při Prime95 mi teplota nepřelezla přes 45C, a to jsem vyházel z case všechny nadbytečný větráky - konečně vím jak vrčí monitor :D .Citace:
Původně odeslal jan555
Já jsem zase otrávenej z hlučnosti Silenceru - ten mi to celý kazí :evil:Citace:
Původně odeslal NMS
myslite si, ze je realny ten proc chladit dlouhodobe jen pasivem? nemyslim pri nejakym brutal OC, ale spis jen s lehkym OC (bez zvysovani voltage)
na mysli mam kvalitni pasiv (SLK apod.)
V testech chladili Zalmanem 7K AlCu s vypnutým fanem a teplota nešla přes 65C bez přídavných fanů, imho dostatečná odpověď :wink:
to: jan 555Citace:
Původně odeslal jan555
víc jak 2,5 ghz ti to nejde??
2,56 GHz bez zvýšení Vcore je max - je to snad málo? :eek: :lol:Citace:
Původně odeslal Fatal1ty
Jan555?? že jsi mi poslal testy...tedy ale fujj :wink: :wink:
No tak, tak tomu přisol voltage ne...stejně ale do něj nepujdu něž si to pořádně nevyzkouším...cukačky mám...ale jen malé... ;D ;D ;D hele u tý desky P4 rámeček ne...to je super...to tam pak dám v pohoděn blok, pač tam bude pasovat spona přes šrouby...
PK: ale pošlu, souvisí to s voltáží - napřed mám v plánu Vcore mod a Vmem mod, pak všechno přetestuju a nahodím, uvidíme, co bude, až hitnu "wall" :idea: :lol:
Sedět to tam bude, díry jsou stejný, ale voda je fakt jinak zbytečná ;D Já mám na cestě tohle http://www.hard-h2o.com/readreview/c...pha-s8952.html :drool:
No já bych chtěl jít do dothana nebo do winchestra kdybych na dodhana narval peltiéra a na něj vodníka tak by snad mohlo dát 3,5 ghz a to by bylo pro mě ok! ale ještě nevim co koupim bud amd winchestra nebo dothana a kdyby nebyl ten dodhan tak drahej (cpu+deska). :?
Podporuje i855 čipová sada dodhna děličku pamětí (dolů) a pci,agp lock???
Co na to říct, zkus to - měl bys asi nejrychlejší desktop na světě :lol:Citace:
Původně odeslal Fatal1ty
Jaou to má děličku na paměti?( jestli to má nějakou)
no jo, ale tak u mě je to že mám vodu všude, tak bych to jenom přehodil, pač dávat pasiv s větronem, to je úchylný...jenom asi to bude v tom BIGU vypadat brutálně microatx deska... ;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal jan555
Teď hlavně nemá cenu to řešit (pro Tebe) - počkej na 915GMm, nebo něco podobného :idea: :wink:Citace:
Původně odeslal Pavel Kuncl
V čem bede ta 915 lepší??(levnější)
Napřed čti, pak se ptej - na všechny tvoje otázky jsou tu dávno odpovědi ...Citace:
Původně odeslal Fatal1ty
hm
Skoda, ze nikdo nema cas. Porad cekam na vysledky seti :wink:
poslu, ale za pristi tyden :wink:Citace:
Původně odeslal BRUCEF
pač sem neskutečnej vocas, a pořád si s něčím hraju a nejsem shopnej něco pustit na test... :wink: :wink:Citace:
Původně odeslal BRUCEF
mas to v mailu ;DCitace:
Původně odeslal Baron
no pekny :D
Ale na FX to nestacilo :lol:
http://sweb.cz/EXTREME.OVERCLOCKER/B...rk/results.htm
WOW! Tak to si smlsnu ;D Vydrž tak do víkendu :wink:
jan555: pls help, ukaz holobratkovi co P-M umi ;-)Citace:
Původně odeslal BRUCEF
EDIT: tipuju ze das tak 1:02 - 1:04 ... FXko padne na 100%
No to je velice pěkněj výsledek, docela čumim ;DCitace:
Původně odeslal BRUCEF
To P-M umi dost ale nevite o nejakych kompletnich testech P-M?? a taky by me zajimal jak je na tom Cel-M s OC a vykonem...
http://www.pctuning.cz/Default.aspx?...=2&ArtId=21258Citace:
Původně odeslal pETSaa
objednal jsem CT-479, tak uvidime ;D akorat premejslim nad MB, na test mam P4P800-VM, ale v pripade uspechu chci aspon P4P800 SE
ASUS se porad chvasta, ze dalsi desky s podporou CT479 budou nasledovat ... nevite nekdo o jake modely pujde??
2Baron: Zatím jsou to jen ty dvě desky cos jmenoval + ASUS P4C800-E Dlx.
Pochybuju že přibyde nějaká opravdu levná :?
Tenhle článek sem si pročítal a jako docela sem byl překvapenej jak je na tom ten Celeron M dobře. Kdyby se ještě dělaly nějaký rychlejší varinaty na Dothanu ;DCitace:
Původně odeslal Laci
jak to myslis?Citace:
Původně odeslal kecinzer
podle me staci dobra deska co z toho soucasnyho defaultu vymackne maximum
moc me laka postavit si na tom stroj, ale nikdy jsem nebyl priznivcem redukci :?
na druhou stranu za litr to jeste neni takovy zlo zvhledem k tomu, jak se da "zhodnotit" s478 :-)
No že by bylo fajn, kdyby se prodávaly ty Celerony M víc jan na 1400MHz (Dothan jádro).Citace:
Původně odeslal Xima
Ja mam od vcerejska podporovanou desku P4GD1(vysel novy bios co podporuje CT479),
takze ted muzu mit I915 + PCIexpress + P4-M
:-)
chtel si napsat snad P-M, ne? ta 4 je jaksi navic ;DCitace:
Původně odeslal Neo
jojo.
Jen nevim jak velky je rozdil mezi Celerem a plnym procakem ve vykonu.
No, pokud porovnavas oba na Dothanu, tak je to skoro stejný, viz. článek na PC-TUNINGu, cože je IMHO dost hustý :)Citace:
Původně odeslal Neo
tohle jsem samozdrejme cet ale chtel jsem porovnani hlavne s AMD 64 300 + a vyssich Pentii 4...Citace:
Původně odeslal Xima
Takze je jedno jestli koupim celera? nebo plnyho?
Vykon +- stejnej?
to nemyslis vazne ze ne? Jedno to urcite neni.. rozdil vykonu je znatelny...Citace:
Původně odeslal Neo
http://www.x86-secret.com/articles/c...n/dothan-4.htm
No jestli tohle stoji za takovy navyseni ceny.
Koukam rozdil 0000 nic...
Nemate nekdo test s nejakym AMD64 procakem vs Celer M?
a ty tam vidis nekde srovnani Celer / PM ?Citace:
Původně odeslal mraky
Vidim tam srovnani 1MB cache a 2MB cache. Presne takovej je rozdil mezi celerem a full Pentiem M na jadre Dothan. Je tam jeste rozdil ve speed step, ale to asi nema na desktopu velkou vahu.Citace:
Původně odeslal Xima
To je fakt, ale stejne bych radsi porovnaval skutecnej CelerM a PM a to hlavne na nejakym solidnim chipsetu.Citace:
Původně odeslal mraky
To by me taky zajimalo, ale nevite kde je nejaky testik?
Nejlip CELER M + PM + A64
Spíš jen pro zajímavost - komerční chlazení DFI od Microcoolu
http://www.hwupgrade.it/articoli/1191/microcool.jpg
A komu by stacil Celer ;-) tak vim o Celer 1.3 M Dothan, 1mb L2, vytahlej z notasu. Za 1800,- .