Ja netusil ze aprilovej Chip vychazi na podzim.........Citace:
Původně odeslal Marty
Printable View
Ja netusil ze aprilovej Chip vychazi na podzim.........Citace:
Původně odeslal Marty
áate někdo zkušenosti s rozebráním baterie? určitě je na to nějakej fígl.....
Baterie byvaju zalepene. Tam, kde je spoj, treba tie casti nejakym sposobom oddelit...
tak baterka je potvůrka nerozbytná;) jsem jí dal kámošovi na repas říkal že by se do 1500,- měl vejít se všema novejma článkama.
jo ten zvuk o NTB je dost obvyklej problém :/ setkal jsem se s tim u několika typů..... ale tam to bylo trochu jiný prostě zvuk přestal fungovat
já když přejdu z režimu spánku do norm tak mi taky nejde zvuk :((
to MV: CZU wifi je faaaakt hrozná, jsem si všimnul, že i u anteny mam mizernej signál. Mám ASUS wifi fachá OK.
Tak to je jasny, IBM maji dva sub-rezimy displeje. Sporivej a nesporivej 8-)Citace:
Vse funguje jak ma, ale pri odpojeni kabelu napajeni ze site se sice zmeni kontrast dislpeje, a speedstep ikona ukazuje provoz na baterii.
Kdyz to vytahnes ze zasuvky, automaticky se prepne a naopak.
Nema to co delat s jasem.
zdravim, mam sice T20, ale co sem koukal tak mimo pomalejsiho procesoru a mensiho standardniho disku je to stejny. Ja sem si ho stejne trochu vylepsil (256ram, 30gb hitachi).
Po nainstalovani wXP/SP2 vsechno funguje (zvuk, grafika, sitovka, hibernace, standby) akorat mi to hlasi PM device a kdyz nainstaluju Power management driver, tak mi fungujou uspavaci kl-zkratky. I ten PM device potom nejakej driver od IBM zaplacne, ted mam pocit ze je na windowsupdate.
Mam ale taky par problemu - pouzivam Speedswitch, slape celkem dobre, i kdyz pri jedny instalaci mi nefungoval skoro vubec. On stejne nedela nic jinyho nez ze v registrech prepina chovani standardniho speedstep appletu ve win.
Dale, nevite jak rozchodit ThinkPad button a jestli to ma vubec cenu? Programovatelna klavesa by se hodila. Hardwarove mi funguje, kdyz ho zmacknu, tak problikne naprazdno onscreen-display.
A potom, filmy mi tam chodej vcelku slusne i s postprocessingem (podle nalady), ale kdyz zapnu tv-out, tak se strasne trhaj a jinak blbnou. Pouzivam 1024x768x32, zkousel sem myslim i 16bit, menit nastaveni WMP, jiny programy ale neprisel sem na to. Nemate nekdo stejnej problem?
A propos, ovladace ke grafice: Nasel sem nejaky jiny nekde na strankach S3, umeli neco navic (treba lepsi openGL) ale zase byli min nestabilni, tak pouzivam ty od IBM (oproti windowsim maji openGL a ovladani tv-outu). Od ty grafiky si moc neslibuju, ale trochu akceleruje a treba Unreal Tournament na ni chodi, ale preskakuje grafika v D3D a nefungujou svetla (blby drivery) nebo pada v openGL (asi blby drivery), takze software coz je skoda, nemate nejaky dobry drivery?
Citace:
Původně odeslal maximal
K tomu videu : Melo by pomoct nastavit 16bit.
Rad bych navazal na toto tema, plne souhlasim, s investovanim do drahe ramky, ale mam tam XP a staci par rezidentu nejakej ten program a je to k nevydrzeni..... :/Citace:
Původně odeslal mraky
Chtel bych se zeptat, jestli nekdo dalsi ma zkusenosti s nejakyma pametma co slapou, lepe ovsem 256MB
Pripadne jestli nekdo nema na prodej.
Dik :)
Zkus se podívat na www.levnenoebooky.com tam je optional přidání ramek, když kupuješ notebook, ale prodávaj je i zvlášť. Napiš jim a oni ti určitě řeknou, který tam pudou.Citace:
Původně odeslal Arg
Bylo to presne tak, diky moc. (ze me to nenapadlo...)Citace:
K tomu videu : Melo by pomoct nastavit 16bit.
Delal sem plakat v Corelu a bylo to zoufaly, takze uvazuju o vetsi RAMce. Nevite, kde sehnat 512MB co by do toho sla? - uvolnila by se tak jedna 128MB Hyundai, ktera je overena v T20, takze by nejspis fungovala i v tech vasich T21.
Jinak co se tyce podpory pameti, Sandra mi detekuje maximum 1024MB, takze 512 by to brat melo nebo ne?
nevím co detekuje sandra, ale T21 má maximum 512MB (2x256)
no ja mam v mojom T21 teraz 256 ako 2x 128, ale tiez by som rad presiel na 2x256 MB, ak niekto viete presne typ a kde, napiste plz
Zaručené ramky jsou (pokud se nepletu) pouze dvě - orig. IBM a ekvivalentní od Kingstonu (stačí použít konfigurák Kingstonu). Bohužel, Kingston je levnější jen o málo. Teoreticky by mohl mít ještě něco Transcend, ale jde fakt o ramky, které jsou certifikované na ten který typ ... To neznamená, že tam jiné nejdou, ale většina jiných fakt nejede.
Strcil sem do toho Samsung 256MB 133MHz a funguje to OK (mam ted 384MB)
tak to plz nejak blizsie specifikuj a hlavne kde si to kupil ?
jj opis z nich presny typ a serii a napis kde a kdy si ji kupoval
dik.
Ten clovek co mi ji prodal ji koupil jako prislusenstvi k DELLu, coz asi o moc levnejsi nebude. Tady je fotka ty pameti - z druhy strany vypada stejne ale bez samolepky:
http://morys.wz.cz/ram/samsung.jpg
Mam problem se ctenim napalenych DVD-R.
Nepomohl by flash mechaniky?
Nevim co mas za mechaniku, ale mne v T21 cetla jen pluska.
ja sem zase zkousel jenom -R, a cetla lip nez vypaleny CDcka (pokud sou trochu poskrabany, tak vubec)
no me teda cte CDcka skoro v temer jakymkoli stavu. ale ty Verbatim DVD paleny 8x ne :-(
jakou mate presne mechaniku ja mam : Matshita SR-8175-M je to uvedeno na zadni strane mechaniky.
prokop ... ja mam tu istu a precita v podstate akekolvek dvd-r co som jej kedy dal, +ko ani omylom ;)
dik. Takze jsou tri media v perdeli :roll:Citace:
Původně odeslal MadCap
Ja mam Hitachi GD-S200. Poskrabany CDcka delaji velky problemy, ale mozna by pomoh firmware a taky ji uz mam asi jetou. DVDcka v pohode ale +R (video nahrany na stolnim rekorderu) sem ted zkousel a vubec ho nebrala a jeste vydavala takovy divny zvuky.
jeste jedna vec, koukal jsem po CDRW/DVD mechanikach a na Importeru maji za 1600,- DVD/CD-RW SONY CRX830E.
Nekde na webu jsem se docetl ze by snad mela byt kompatibilni do baye.
Nevite o tom neco? Popripade jakou a kde shanet CDRW pro tohle IBMko?
ja mel taky GD-S200, dost mne na ni stvalo, ze zrala jen jeden format
ted mam na T23 GDR-8081N a ta cte vse bez problemu
Mam pocit, ze tudle CDRW/DVDROM meli/maji skladem primo v Brne v softcomu. Nebyl problem to tam vyzkouset (bohuzel v mem ntb to nejelo). Pokud by jsi chtel zkusit liteona viz podpis, tak se muzem domluvit (neverim, ze to ale pojede).Citace:
Původně odeslal Prokop
Cau, prave jsem si cetl toto tema a mel bych pár věcí:
Mám IBM t20 PIII 700MHz, 256M ram, 12G disk. Ve win2000 se přepíná na 566MHz s baterií, filmy mně běží zcela plynule.
Měl bych dotaz, zda nevíte jak odemknout integrovanou síťovku? Ani Bios ani Win ji nenajdou.
Integrovana sitovka je tam ve forme miniPCI karty, je mozny, ze ji tam vubec nemas - podivej se pod krytku nejbliz u replikatorovyho konektoru (nejvic vzadu) a jestli ti tam jenom couhaji 2 kabliky ke konektorum, tak te nekdo vypek. Nebo ti mohla jenom odejit - ja tam konkretne mam combo sitovka intel a modem xircom.Citace:
Původně odeslal Eugen
Jo, tak na to se podívám. Já tam mám taky vedle sebe síťovku a modem. Modem je plně funkční. Mimochodem děkuji za RAM. Skvěle valí. :-)Citace:
Původně odeslal Maximal
Tak se u mne objevil problem.
Kdyz jedu na baterku, tak mi procenta ubyvaji az nekam k 70 a pak to najednou skoci na 5% a chce se uspat. Driv to nedelalo a na baterce dal pres hodinu a pul. Cim to muze byt?
Mne tohle zacala baterka delat taky a asi po mesici je uplne mrtvá. Vzdrzi maximalne 10min. Vypada to, ze ti odesel najaky clanek. Bud se da repasovat, ale konkretne na IBM T2x jsou levnejsi nove baterky. Kolem 1800 - 2200Kč.Citace:
Původně odeslal Prokop
nevite nekdo jak mam fleshnout bios bez baterky? popripade jestli ma cenu zkouset disk seagate 40G vubec netusim jestli tam pujde?
Měl bych dotaz:je možnost dostat se do zaheslovaného IBM ThinkPad A31?
A jak?Baterii CMOS jsem nasel a odpojil,ale to nepomohlo.LCD displej je po zapnutí černý(před i po clear CMOS),zapnutí idikuji pouze LED.
neda, pokud vim pomuze jedine vymenit MoBo.. :roll:Citace:
Původně odeslal Robert
A neměl by alespoň naběhnout do POSTu?Ten černý displej se mi nezda.
v servisu ti to odheslujou :? ale asi to bude drazsi kolem litru bych tipl
Citace:
Původně odeslal dr.Neon
IMHO ne, nekdo to tady uz resil a pokud je to Supervisor password tak Ti servis nepomuze, musi se vymenit MoBo ktery je drazssi nez samotnej notebook (v pripade T2x urcite - pokud nesezenes nekde jinde)..
nekde se to tu resilo
IIRC, tak odheslovat to umí jenom pár lidí na světě, kteří si to nechají dobře zaplatit..
Takže nezbývá než vzít HDD a koupit jiný notebook..
pozeram na tvoj podpis ze mas este stale T21 a mas tam DVD/CDRW tak by ma zaujimalo co za opticku mechaniku to zozerie? ja bych tam chcel strcit nejaku DVDRW napalku, to je to jedine co mi chyba (no a dalsi USB port ale to moze ked tak riesit hub :-)) tak by ma zaujimalo ci niekto nedosiel nahodou na nejaku co by sa tam dala strcit a fungovala za normalnu cenuCitace:
Původně odeslal Prokop
Tak mi včera matka promáčkla LCD u mého miláčka.. nevíte někdo kde se to dá opravit? A kolik by to případně mohlo stát (jestli by nebylo lepší koupit rovnou nějaký novější notebook)...
Ked sa nic na LCD nezobrazi, tak to nie je zaheslovane ale nefunkcne.
Vymenu prasknuteho LCD urobia v servise IBM, ale cena je v desiatkach tisicov.
Koukni na internet, celkem dost Tecek je k sehnani a za dobrej peniz.
dnes mi dosla z inet. obchodu DVD+-RW DL NEC ND-6650A, presroboval som 3 plastove kryty z povodnej 5-rocnej DVD-ROM Hitachi GD-S200 (shit co necita ani DVDRW) co som mal v mojom IBM T21, mechaniku zasunul (bez vymeny predneho panelu asi tak, ze som si ju najprv nudzovo ihlou otvoril, zasunul, zacvakol vytahovaci Ultrabay mechanizmus a miernou silou cezen dotlacil zvonka dvierka ktore su tak troska odchylene ale v principe by tak mohli byt aj trvalo, netrcia mimo okraj notebooku) a et voila - mechanika funguje bez problemov
takze kto chce Dual Layer DVD+-RW napalovacku do notebookov IBM T21 (a aj ostatne triedy) s rovnakym slotom (Ultrabay 2000) moze si tam pichnut NEC ND-6650A, otestovane, funguje, mna stala nejakych 3400Sk vr. DPH, ale dala by sa aj lacnejsie za nejake 3000Sk (2300Kc), ostatne pytal som sa na kompatibilitu pri zistovani infos po inet obchodoch a tento NEC by mal fachcit v IBMkach, myslim ze aj IBM ho pouziva
ako poriesim predny kryt traya este uvidim, ci ho natvrdo zrezem a spravim z original NEC - IBM kompatibilny predok traya alebo tam skusim prehodit povodny z Hitachi abych mal do buducna pre pripad zaruky neposkodeny predny panel
Trosku OT: mam R 40 a shanim do ni take dvd rom. Kdyz uz jsem si myslel, ze jsem sehnal spravnou jetou co cte vse, tak se objevil docela neprijemny problem.
Nedari se mi z ni nabootovat instalacni system. Pise neco jako ze tam neni system. Je to typ Toshiba SD-C2502.
Mam tu nahodou jeste jednu Toshiba SD-C2612 zrejme novejsi. Z te se podari instalace rozjet ale jen na rw cku. A zase necte vubec zadne cd , jenom dvd.
Je u te prvni nejake reseni nebo mam shanet dal ?
Kdyby se nekdo chtel zbavit dvd romky tak mam zajem, ale musim dukladne vyzkouset u sebe.
EDIT:
Tak jak koukam ty dvd romky jsou videt we woknech, ale v biosu ne.
super diky!!Citace:
Původně odeslal Markoff
Ja jsem ale pred nedavnem koupil CDRW/DVD :(
Pekny, ale na to jsem prisel sam bez cteni clanku.
Horsi je ,ze x mnozstvi nepozna bios. Tim padem mam mechaniku pouze jako pridavne zarizeni ktere poznaji win. Ale na instalaci systemu muzu zapomenout.
Nema nekdo pls napln do eeprom na T21 typ 2647 - 4AG ?
potrebuji bin ne flashovaci exe
dik
Citace:
Původně odeslal Arg
mam ten stejnej typ. pokud to muzu odnekud vytahnout tak rad pomuzu
diky za ochotu :) nevim, jestli to jde takto nejakym programem, standartne se musi atmel vytahnout a vycist programatorem. Nebo to jde i primo z desky, ale musi se pajet, sestra ma take T21, ale nechtel sem do nej zbytecne pajet, v pripade ze by nekdo mel tu "napln".
zdravim, mam problem se svym T23, a to zrejme s baterii, ale nevim v cem ten problem spociva. Pri behu s adapterem vse bezi jako hodinky, problem nastane v momente, kdyz adapter vypojim. Pocitac snizi intenzitu displeje a behem 1-2sec vytuhne. Vse stale bezi, chlazeni, lcd... ale uz s tim nic nenadelam, nereaguje na nic, jen na vypnuti. Pokud ntbk zapinam s vypojenim ze site, prekouse se pres bios, ale logo os (xp) uz nevidim, jen blika kurzor. Netusim co mam delat, jestli je vadna baterie, to by se jeste dalo prekousnout... nevedel by nekdo jak zjistit co je spatne??
Vyzkouset tu baterku v jinym kousku nebo si od nekoho pucit jinou baterku a tu zkusit v tom tvym. Ja si myslim ze baterkou to nebude ale kazdopadne to ale vyzkousejCitace:
Původně odeslal neme515
no jo, to bude asi jedina moznost jak to zjistit... taky si myslim ze by to baterkou byt nemelo, ale v komplu muze byt co za zavadu? je nejaka nadeje ze se jedna treba o softwarou chybu? vidim tam jistou souvislost s operacnim systemem, ale to je jen spekulace:(
tak sem nainstaloval speedswitchxp a vytuhne me to i s adapterem okamzite pri jekekoli zmene z AC adapter>max.perform. :???:
zkus si v BIOSu natvrdo nastavit nejakej power profile, at ti to za chodu neswitchuje, zda se ze ti to nefunguje uplne korektne.
tak sem zkusil snad vsechny kombinace power configu v biosu a nic :confused:
Jeden znamej si ted koupil T23. Nasel si tady http://www.obchod.cz/products_detail...zbozi=00031120 tuhle pamet. Ja si myslim ze tam nepojede. Co Vy nato? Nema s ni nekdo zkusenost?
mno, jestli pujde nevim, nekde sem videl konfiguratory pameti, na druhou stranu, jestli ma cas a chut, muze ji koupit a pokud nepujde, tak ma moznost ji do 14 dnu vratit. No a pokud pujde, tak ty sem muzes napsat ze maka a urcite tim spouste lidem pomuzes ;)
no uz tu RAMku vyskusal? cez google som pozeral nieco k NB a tiez som nasiel Kingston 256MB SO-DIMM 133MHz CL3 a podla diskusie vyzera byt predajca ochotny to dat otestovat do notebooku
http://kingston.mironet.cz/256mb-sod...stone+dp40232/
nevedel by to niekto v prahe, brne ci HK vyskusat?
to vypada hodne zajimave, premyslim o upgradu... pokud bych za nejaky rozumny peniz strelil 128ku tak bych tohle sel koupit do brnenskyho mironetu, dam kdyztak vedetCitace:
Původně odeslal Markoff
Ted jsem strcil z meho Compaqu Liteona DVDRW 852s do T23 a slape skvele. Stacilo presroubovat ramecek z original DVD mechaniky a z Liteona zhodit celni panel - na test to staci, na trvale zapojeni bude potreba urezat roh kvuli vyhazovaci mechanik. Je to stejne jako delal Markoff.
2Markoff: tu Hitachu S200 DVDrom stacilo upgradovat z 0.34 na 0.35 a zacala mi cist DVD+RW media. Upgrade (boot CD) na strankach IBM.
2All: mam ale mensi problem: pri vypnutem ntb a zapojenem napajeni mi ntb piska - slabe, ale rusi to. Kdyz odpojim lan modul (plosnak), tak piskani prestane. Prestane i kdyz zapojim vypnuty ntb do lokalni site. Nesetkal se s tim nekdo ? Nenapada nekoho reseni ? Jiny lan modul nemam a ani nevim jak je resena kompatibilita (napr. s moji Armadou).
Mne moje T40 taky vselijak piska, ale tohle jsem nepozoroval - spis piskani pri malem odberu z adapteru v mistech kde je zdroj (kolem konektoru). Kamos ze servisu mi rekl ze se s tim neda nic moc delat.
Kdyz odpojim ten lan modul a dam ucho k ntb, tak tise seveli-ale to neni rusive.Citace:
Původně odeslal Marty
Taky jsem si myslel ze to jde z mista kde je zdroj, ale netopyri ucho urcilo zdroj jako tu miniPCI sitovou kartu (teda jestli to je miniPCI :) ) - mozna sama o sobe jen zesiluje problem z jineho mista - nevim. Chtelo by vyzkouset nejakou jinou.
Zdravím!
Mám
IBM T20, 700Mhz, 128 ram (100Mhz)
V manuálu jsem si přečetl, že podporuje jen 100Mhz paměti. Máte v něm někdo 133Mhz?... Měl jsem možnost zkusit 256Mhz (133Mhz), sice byla špatná, ale BIOS ji našel(Windows ale nenaběhl)
512Mb ram mi to asi neveme, že?...
Předem díky za odpovědi...;)
512MB v pohode ale T2x je na pamete vyberava takze pred ci pri kupe rozhodne vyskusat!
Když jsem nahrál nový BIOS, tak už mi tu ramku nenašel ani on. Ale říkám, měl jsem ji půjčenou už s tím, že je špatná.
Chtěl bych na tom mým notebooku mít XPčka, ale se 128 ram je to zoufalost. Otázka max 2 měsíců a už se na tom skoro nedá makat. Navíc mimo office používám programy stylu Autocad a to je o nervy...:-P
Budu muset sehnat nějakou 256Mb. Pokud máte někdo tip na nějakou, která by mohla jít...
Tak díky:-)
Pro vsechny, kteri chteji upgradovat pamet, tu mam jednu moc prijemnou zpravu:
ve sve X24ce mam ted nove koupeny 256MB 133MHz CL3 modul od Kingstonu, jedna se presne o tento: http://shop.m-soft.cz/zbozi/so-dimm-...aspx?p=z:19331
Muzu potvrdit, ze funguje bez nejmensich problemu. Predpokladam, ze je naprosto shodny s tim z Mironetu, takze se nebojte a zkuste ho... ;)
No, asi pojedu s notebookem do nějakého skladu a budu zkoušet a zkoušet, dokud nějaká ramka nepůjde:-D
Už jsem zjistil, proč mi nejde síťovka... mám v notebooku jen modem... Kdyby někdo měl na prodej integrovanou síťovku do IBM T20, tak se ozvěte...;-) Nebo, jestli někdo používá jen modem a vyměnil by to...za nějaký ten můj doplatek...O:-) Jo a zkoušel někdo v T20 větší disk než 20Gb?
Uvazoval som nad prikupenim externeho LCDcka, najradsej by som v dnesnej dobe uz sirokouhle 22" LCD s rozlisenim 1680x1050, bohuzial ked pozriem do nastaveni grafarne tak umoznuje max. 16bit (to by nevadilo) a 1600x1200, vertikalne by to teda zvladala a horizontalne by nemala stihat o blbych 80 pixelov, nechce sa mi verit ze to ten HW nezvladne ked urcite by zvladla zobrazovat naraz obraz na internom a externom LCDcku co zerie urcite viac vykonu ako cisto len externe LCDcko ktore ma zaujima, je toto mozne nejak riesit?
Napadli ma riesenia, ze by sa zobrazil ten obraz proste 1600x1050 s tym, ze po krajoch by boli 40px cierne pasy alebo by to chcelo proste len novy driver ku grafarni, ktory uz podporuje rozlisenie 1680x1050, ale nevidel som ho nikde co som skusal v google hladat.
Mate napady ako na tom rozbehat 22" sirokouhle LCDcko resp. su dostupne nejake s rozlisenim do 1600? Vsade som videl len 1680x1050, v principe by nevadilo ani 1440, o to rozlisenie ani tak nejde, vacsi obraz chcem hlavne kvoli sledovaniu videa.
Momentalne tam mam S3 Savage/IX w/MV s BIOS 4.02.50 - 64, pamatou 8MB,
S3 driver S3GSAVMX.DLL 6.13.10.7050-7.90.50 z 24. 1. 2003.
EDIT: Podla mojich vedomosti vsade po nete to proste sirokouhle rozlisenie nezozerie takze som to poriesil 19" LCDckom 4:3, obraz je OK.
Chcel som pripojit externu klavesnicu, bohuzial PS/2 napriamo miesto mysi nefunguje a nefunguju ani genericke PS/2 rozdvojky, takze na ne nemusite minat peniaze, jedine riesenie je USB redukcia/rozdvojka na PS/2.
Kto by zhanal novu 4400mAh baterku do T2x, tak tu je za 39USD vr. postovneho k nam (DX snad pozna kazdy na fore ze je spolahlive):
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.17683
Zkusil bych nějaký prográmek typu powerstrip atp., které umí "přidat" do windows další rozlišení.
Me by docela zajimalo jak moc to bude kvalitni obraz v takovem rozliseni na takove grafarne.
prvne si zjisti, jestli dana grafika tohle rozliseni vubec podporuje... pokud ne, ani powerstrip ti nepomuze...
znamej mel acera 634 a koupil si k nemu wide LCD, lec grafika (Geforce 2 Go) toto rozliseni nepodporovala... takze mel smulu...
takze mrkni a uvidis...
Problem byva v driveroch. Po HW stranke sa da RAMDAC nastavit skoro na vsetko.
Musim Te zklamat, ale pravdepodobne tam widescreen rozliseni nedostanes. Ja to nedavno resil s o dost novejsi grafikou (Trident XP4) a i kdybych se rozkrajel, tak jsem ji zadne ws rozliseni nedonutil pouzivat. Powerstrip ma sice funkci custom resolution, to je ale funkcni jen pro "bezne" grafiky jako nvidia, ati. Navic zrovna u S3 karet byl dalsi problem a to ten, ze od jisteho rozliseni a barevne hloubky uz nefungoval overlay (u ProSavage dokonce od 1024x768x32bpp :-().
Má někdo zkušenosti s výměnou CPU u tohoto notebooku? Řada T20 - 22 se vyráběla s CPU 700 až 900 MHz, FSB 100. Jdou ty procesory normálně vyměnit, třeba 700 za 900 nebo 1000 MHz, nebo je tam nějaké omezení třeba BIOSem apod? Našel jsem, že 1000 MHz varianta má o desetinu vyšší napětí než třeba 800, ale to si snad deska nastavuje sama ... no a kdyby ne, tak by to mohlo jet i tak (?), doufám. Díky
Nemate nekdo vyzkousene, zda jde do T23 strcit 160GB disk od WD ? Ci zda musi byt nutne Hitachi. Doufam, ze kapacita 160GB problem nebude - nebo se i o to mam bat ?
Nechce se mi procitat cely thread :oops:, takze se zeptam primo - mam problem s X24, s grafikou Ati Mobility Radeon M6. Kdyz pripojim externi monitor, nedari se mi za zadnou cenu nastavit na nem refresh rate. Zmenim na 85Hz, ale ovladaci panel ATi stale vesele ukazuje 60Hz. Stejne tak Ati Tray Tool si s tim nevi rady. Nemate nekdo nejakej napad, nez budu zkouset softy typu powerstrip, ktere vylozene nemam rad :)
2Petr - u IDE je omezeni na 128GB, vyssi kapacity vyzaduji 48bit adresovani, takze problem u takhle stareho notebooku to imho bude.
Mno T23 ma i830 a ne "stare" BXko, toto zjisteni by nestacilo ? Jdu zkusit neco pohledat.
edit: nasel jsem tento link. Takze bych rekl, ze je po problemu. Ted jeste jestli vzit jistotu (Hitachi) a nebo risknout rychlejsi WD. Dle linku by to melo byt jedno.
Parada, toto zjisteni se hodi i mne, X24ka ma stejnej cipset, casem mozna vymenim relativne hlucnou toshibu 60GB za neco jineho.
Jinak vcera se mi do X24ky podarilo nacpat interni miniPCI wifi. IBMka maji normalne v biosu ochranu proti necertifikovanym kartam. Klasickej TPLink s atherosem sice fungoval, ale BIOS pri kazdym bootu otravoval s hlaskou, ze nalezl 2 ethernet adaptery. Bohuzel nove karty s atherosem maji chranenou EEPROM proti zapisu, nejde tedy zmenit jeho PCI-id aby se hlasil jako wifi a potom upravit BIOS notebooku, aby akceptoval i jinou nez certifikovanou Wifi kartu. Kamosovi se ale doma valela Orinoco Agere miniPCI karta (imho ji lze napr. na i4wifi stale sehnat), ktera v sobe ma PCMCIA radit a az na nej je pripojenej cip Wifiny. Notebook tak netusi, ze se jedna o sitove zarizeni a nijak proti teto karte neprostestuje. Sice se jedna o jen o 11mbit kartu, ale je hodne citliva, momentalne mam relativne dobrej signal jen na odizovolovanej pigtail natazenej do displeje.
tak sem to tu nahodou objevil, pri mem brouzdani netem, misto uceni na zitrejsi dve zapoctovky..
pridam neco do knowledgebase:
- IBM T23 - useful links - odkazy co jsem tak za dobu pouzivani my T23 nasbiral
a nektere me mody
- http://mikrom.cz/235-zapinani-wi-fi-...-thinkpad.html
- http://mikrom.cz/275-add-usb-bt-to-ibm-t23-1.html
- http://mikrom.cz/276-add-usb-bt-to-ibm-t23-2.html
vcera mi dorazila baterka z batteryrefill.com (4000mAh), no, uz vydrzim dyl jak pul hodiny bez zdroje :)
mechaniky do ultrabay sem zkousel asi tri a vsechny jely v pohode
zkousel sem i wifinu MSI a jela uplne v poho (navzdory udajnym problemum s tim, ze nechodi cizi HW)
Mozna pro nekoho zbytecna informace, ale treba i nekomu pomuze. Muzu potvrdit funkcnost DVDRW mechaniky Panasonic UJ-850U v T23. Jen bude treba upravit celni ramecek (vyrezat zub pro vyhazovac).
Nemate nekdo vyzkousene Ramky co se jeste daj sehnat? Nebo nejake navic?
Tak zrovna Matsushity dvd-rw bych nebral - RPC2 firmware.
vice o RPC1: http://forum.rpc1.org/viewtopic.php?...t=850&&start=0
vice o problemech s Matsushita/Matshita/Panasonic: http://club.cdfreaks.com/f88/matshita-uj-812-a-101267/
Ted jsem narazil na levnou mechaniku do T4x rady. Je to super slim Optiarc http://www.alza.cz/sony-nec-optiarc-...oku-d80291.htm
Popisku na Alze si nevsimejte, ty budou zrejme spatne, mela by mit 9.5mm ;-)
Ahoj, mam problem s R40. Koupil jsem vetsi hdd, WD 120 Gb a nejak se mi nedari z nej nabootovat. Po zapnuti projde post a zcerna obrazovka, v levem hornim rohu blika kurzor. Tot vse.
Zatim zkousim prenesenim systemu, coz se nedari jen na ntb.V desktopu zadny problem neni.
Napada me,ze preneseni z 3.5 na 2.5 neni spravna volba.
Az jako posledni moznost vidim cistou instalaci.
Takze instalace na hdd bez problemu, ale bootovani z neho nejde.
EDIT: Takze chyba nalezena. Spatny prenos image.
Fresh install jede.
Cim, si prenasel obraz? Nekde bude neco spatne, jit by to melo. Zaloz si thread a budeme resit dal. At se to tu zbytecne monotone neplni.
Schanim pameti 512 MB na IBM T21....Muzete nekdo poradit ktere tam na 100% pojedou a kde je sehnat ??? Diky za odpovedi.....
T21 imho ani 512MB modul nezozerie, kompatibilne zarucene najdes napriklad tu http://www.ec.kingston.com/ecom/conf...submit1=Search
11Mbps wifinu Actiontec, original s modemem, jsem prodal kamaradce a koupil 108Mbit Atheros AR5414 (Mikrotik R52).. tak kdyby ste taky chteli upgradovat tak nasledujici problemy vyresite takto: http://www.mikrom.cz/305-jak-jsem-up...-v-mem-ibm-t23 B)
tak jsem do ntb nacpal bez problemu dalsi dve veci :D
- 80GB HDD (TOSHIBA MK8026GAX, 5400rpm a 16MB cache)
- DVD-RAM NEC ND-7550A
http://mikrom.cz/318-dva-darecky-pro-muj-t23
ahoj, tohle stare tema trochu oprasim :)
dostal se mi do ruky stařičkej notas IBM TP 600E,
dostal sem ho s nainstalovanyma win NT, win nenabihaly, hlasily chybu, modra obrazovka.
1. format C:
2. instal WIN XP
3. pri instalaci asi ve 3/4 na mne vybafne opet modra smrt
4 du do biosu, provadim testy , napise to chybu systemboard. ostatni ok.
5 format c - instal win 98 a notas beha.
muj zaver je takovy ze notas jede v pohode ale jakmile se od nej ocekava narocnejsi operace kolabuje. win 98 behaji spickove tak asi nevyuziji system naplno.
treba se muze chipset prehrejvat pac malikno cejtim jako by tam bylo neco odkourenyho. takovej ten smrad.
co si o tom mysite?
Mel si to rozdelany? S timto modelem nemam zkusenosti, ale to vypada na nafoukle nebo bouchle kondiky. Podsviceni ti neblbne?
ne ty win 98 jedou perfektne a dokonce mi prosel i test super pí na 1M.
dalsi poznatek je ze notas jede jen kdyz je v zasuvce, baterka je taky mrtva.
jak se rozebira? jednou sem se do toho vrhl ze se podivam jak to vevnitr vypada a nemohl sem najit nejaky skrity srouby, uz sem nasel snad vsechny ale stale to tam za neco drzelo, ve finale sem se na to vyprd.
mel sem vymontovany ty hlavni srouby pod tema gumovyma zaslepkama, pak pod baterkou, pod diskem, vsechny mozny a stale nic