a kdy budou k dostání ty desky s NF4 za rozumnou cenu ? bude si vůbec z čeho vybírat, jestli zase abit do toho nepude a a na trhu bude jen msi ... (popř epox) :-(
2Janko_hrasko: jaký má PCI-E výhody?
Printable View
a kdy budou k dostání ty desky s NF4 za rozumnou cenu ? bude si vůbec z čeho vybírat, jestli zase abit do toho nepude a a na trhu bude jen msi ... (popř epox) :-(
2Janko_hrasko: jaký má PCI-E výhody?
Uz je to pekne dlouho co Abit ohlasil Fatality radu a jedna z nich je na 100% zalozena na nForce 4. A jeste porad je tu DFI ;)Citace:
Původně odeslal Erda
2 Erda : ja som nepovedal ze PCI-E ma vyhodou, ja som povedal ze vymenit grafiku (a ked menis tak asi horsiu nekupis) je plus pre teba, bohuzial nie pre tvoju penazenku. Ale prechod na PCI-E sa nikdo nevyhne aj ked tak skoro to este nebude.
A dosky s NF4 budu urcite .... uz boli predstavovane nejake modely a maju ich asi vsetky dostupne firmy na ceskoslovenskom trhu .. od ABITu cez EPoX, MSI, GigaByte, ... az po DFI. Takze toho ze dosky s NF4 nebudu sa fakt nebojim, pretoze uz teraz sa o NF4 hovori ako o BOMBE v kombinacii s 0.09nm A64, akurat sa bojim ceny :)
Ja nehovorim ze to vsetko tu bude hned ale mne osobne to tak nesuri aby som si nejaky mesiac nepockal .. predsa mojich 2460MHz je dnes stale slusnych.
Nemam strach,ze by byl problem pristi rok koupit dobrou AGP grafiku. Takze na nforce4 necekam a jdu do nforce3.
V libre dnes visiel novy cennik a maju a64 3000 soc.939 za 5390 bez DPH
btw to Hombre a spol: thread sa vola 939 A64 90nm.
určitě bych počkal na nForce4 - nejen kvuli grafice, ale někde sem četl, že první revize tohohle chipsetu má údajně nějakou chybu :-( Snad se to nepotvdí.Citace:
Původně odeslal Hombre-CZ-
Tak konecne testuju prvniho winchestera a nevypada to zatim zle :roll:
Deska MSI Neo2 a pameti zatim A-DATA 500 na 218MHz.
http://forum.pctuning.cz/gallery/alb...mb_A642600.png
Je to s box chladicem, teplota po 7h v prime 53C a chladic je opravdu jenom vlaznouckej 8-) Bartony jsou proti tomu naproste primotopy.
Nemam ho PC jeste ani 24h, takze musim teprve zjistit best nastaveni.
Ty jo 2600MHz a 33° bez zatizeni, :-o to mas stesti na fakt dobrej kousek, mas uz FX55 (az na tu 1MB cache) :drool: Nahod vysledky testu!!
Takze par vysledku pro porovnani s XP-M:Citace:
Původně odeslal Baneshee2
Vysledky v poradi: (grafika vzdy X800PRO@XT 500/560, RAM A-DATA 500)
XP-M 2525MHz (240x10.5), RAM 240MHz (11-4-3-2.5)
A64 2600MHz (260x10), RAM 217MHz (10-4-3-2.5)
A64 2600MHz (260x10), RAM 260MHz (10-4-4-3)
SuperPI 1M - 40, 33, 32
SuperPI 4M - 3:21, 2:48, 2:44
AIDA32 read/write - 3538/1417, 6318/2236, 7255/2499
Aquamark3 total (cpu) - 61907 (8846), 76049 (11723), 77445 (12265)
3DMark01 total - 22305, 27068, 28196
3DMark03 total (cpu) - 11759 (869), 12547 (1162), 12629 (1224)
Comanche 800x600 - 61.8, 84.4, 83.1
Jeste to pujde o par desitek MHz vysse ale 2700 stable uz asi nepokorim, mozna uz na tom zprovoznim vodnika.
V utery jsem si ho koupil, spokojen? Btw ten Winchester 3000+ me stal 4535Kc s dani,takze tebou uvadena cena je mirne receno smesna.Citace:
Původně odeslal jozbull
Ide o to ci nemyslel nahodou 5390 SK :idea:Citace:
Heh to mas asi pravdu, jen tam zapomnel pripsat to "SK". Prece jen jsme na ceskem serveru,takze pokud se neuvede jinak tak beru ze je to v Kc.Citace:
Původně odeslal Semik
Predsa len radsej pouzivaj mozog a ak to dokazes, tak aj rozum, lebo je na 99% iste, ze ked nieco pise slovak, hovori o cenach SKK.Citace:
Tento server nie je cesky, ale cesko-slovensky, o com svedcil aj posledny prieskum co sa tu viedol...
2Wuuduu: Fórum je v češtině a má českou doménu. Z toho lze usoudit, že napíše-li někdo cenu bez specifikace měny, budou to Kč. Pokud někdo chce uvádět ceny v jiné měně, bylo by asi rozumné ji uvést a nespoléhat se věštecké schopnosti čtenářů. Jednotky by se stejně měly uvádět vždy.
Jinak kdybys mohl překonal ty svoje komplexy méněcenosti a přestal hned někoho napadat. Kdybys byl co k čemu, tak zde napíšeš, že by se měla cena uvádět vždy.
btw...neviem naco tento off topic? nastal omyl ktory bol vysvetleny, tym to skoncilo .... pokial pise slovak, by ste mohli usudzovat, ze asi pojde o SK ... (by si mohol vyrozumiet s textu ... ci mysli SK, alebo KC)Citace:
Původně odeslal richie08
Konečně se našel Oldshatterhand a pochlubil se se svou winchesterovkou. Navíc perfektní porovnání 64 vs. XP. Ty teploty jsou opravdu famózní.Citace:
Původně odeslal Jiri Drak
Co jsem četl na jiných fórech, tak tahle revize má dnes stabilní strop opravdu někde mezi 2.6 a 2.7GHz s nemrazivým chlazením.
[OT]2semik: nejlepší bude když každý bude psát i jednotky. Jinak ne každý si to vyloží stejně viz. výše, napsání dvou písmenek navíc nikoho nezabije a ušetří to hodně OT a vzájemné častování o používání mozgov. Tečka[/OT]
Ano, Slovaci su menejcenni, uz preto budeme mat EURO skor ako vy...Citace:
Původně odeslal richie08
Ale nema zmysel sa s tebou bavit, tago ti patri zasluzene...
btw jiri .. preco tocis tie pamete tak vysoko na shit casovaniach? teraz som skusal par veci a 217x11 2 3 3 6 1T agressive (nforce3 250 msi) bolo rychlejsich ako 250x9,5 3 4 4 8 2T neagressive a to ze asi tak 10 percent miestami :eek: proste nechapem preco to vsetci tlacia na tych 250 ked na to nemaju pamete :(
Bohuzel podle tvych poslednich postu musim souhlasit s Richiem. Vazne se zda, ze mas nejake komplexy menecennosti. Mozna to nevis, ale i nekteri lidi ze slovenska nakupujou u nas, takze je VZDY lepsi uvest o jakou menu se jedna. Jen pro tvou informaci, ze skoly mam par kamosu slovaku, takze proti slovakum obecne nic nemam...jen proti zakomplexovanym patriotum jako jsi ty.Citace:
Původně odeslal Wuuduu
Kdyz das 0,5 nasobic, tak to celkem znatelne snizuje pametovou propustnost a pokud jedes na 1T, tak casovani nema zas tak velky vliv na vykon jak se traduje, frekvence pameti je pak i u A64 stejne dulezitejsi.Citace:
Původně odeslal MadCap
A vykaslate se na ty osobni utoky, nebo si te reste pres SZ, myslim, ze to tu nikoho nezajima.
Co sa tyka tych "0.5" nasobicov... pekna tabulka sa da najst tu: http://www.xtremesystems.org/forums/...ad.php?t=41595.
By mne zajímalo jestli je ten pokles výkonu přímo úměrný tomu taktu pamětí u 0,5 násobiče. Zkoušel to někdo?Citace:
Původně odeslal sisi
no ja som ale frekvenciu pameti pozeral a bola 1:1 na fsb .. alebo to cpu-z nedokaze ukazat? aj keby to bolo tak ze sa znizuje o 5% tak pri 250 by to bolo 237 ze ? tak ci tak to bolo hrozne pomale ...
Desku mi ukazuje pri nasobici 9.5 i 10 frekvecni pameti 216 (pri 260FSB), cpu-z mi ukazuje pri nasobici 9.5 frekvenci pameti jen 206MHz.Citace:
Původně odeslal MadCap
tak ta na ktorej som to testoval ukazovala spravne v cpu-z! ja by som tej frekvencii snad aj veril (tusim ze som skusal aj crystal cpuid a bolo to ok)Citace:
Frekvenci pamětí nelze zjistit.
V tejdnu přesedlám na Athlon 64 a budu mít dost dobrý komponenty 3200+ s939, MSi neo2 platium a 1GB kit OCZ pc3200 platinum rev2 tak se těšim na vysoký OC . Na zahraničním foru sem videl i 3GHz chlazený vzduchem, asi jde taky o štěstí na kus. já budu doufat v 2.6Ghz ale mohlo by jít i 2.8Ghz mám slušný vodní chlazení. btw bude se nebo pokoušel se někdo sundat heatspred z cpu? většinou to sníží teplotu o cca 3-5°C a OC o cca80Mhz .
o 3GHz mozes len divoko snivat, tak isto ako o 2,8...
Davat dole heatspreader je uplna blbost. Nema to zjaden prakticky vyznam, akurat prides o zaruku CPUcka... Keby to pomohlo o 500MHz, asi by sa to oplatilo...
Na vysoky OC potrebujes este aj poriadny cooler, urcite nie ten boxovy...
Sak pise ze ma slusneho vodnika :wink:
PS : ak nahodou nemas dost silny zdroj tak doprucujem tiez kupit .. Enermax asi najlepsie.
2alless: Taky bys potreboval poradny pameti, aspon DDR500 jestli chces mit synchronne, ty DDR400 te budou brzdit.
S tím IHS máš pravdu, ale pojem záruka na procesor mě moc nebere protože ti ji stjejně nikdo neuzná. aspon si to teda myslim , stejně u procesorů sou dvě možnosti bud funguje v pořádku nebo nefunguje a k tý druhý variantě se dostaneš asi jen odpálenim nebo jinou "nehodou" . tot můj názor možná že procíky reklamuješ jako ostatní komponenty a tak 3roky vyuziješ....Citace:
Původně odeslal Wuuduu
Ty pc3200 platinum rev2 sou nejlepší paměti natrhu a dostanou se až k cca 280-290Mhz při 2.85V koukni na testy na www.anandtech.comCitace:
2alless: Taky bys potreboval poradny pameti, aspon DDR500 jestli chces mit synchronne, ty DDR400 te budou brzdit.
JJ je to tak tieto pamete maju TCCD moduly ktore su teraz najlepsie ake sa daju zohnat.Citace:
Původně odeslal aless
PS : kde vies zohnat tie pamete a za kolko ?
ty sou dobré http://www.anandtech.com/memory/show...px?i=2226&p=12 ale i ty crucial a ty geily...Citace:
Původně odeslal aless
zajímavý je taky toto : http://www.anandtech.com/cpuchipsets...spx?i=2242&p=5
2610 jako pevný strop se vzduchovým chlazením??? zajímavý, že strop u 90nm a 130nm je stejný :oops:
tak sem ty paměti našel.... DDR-RAM 2x512MB PC400 CL2 OCZ Platinum Rev 2.0 TCCD maj je v mindfactory... http://www.mindfactory.de/cgi-bin/Mi...86#.filereader
312E je docela balík :-), kolika by to asi vyšlo českých peněz od MaWa(y)
zda se mi zbytecny dat 10,5K za OCZky kdyz u nas koupis A-DATA 566 za 7K a taky maj TCCD
OT od tebe to sedí (od tvého nicku) /OTCitace:
Původně odeslal OCZ
a kde ? a kde? sem hledal , ale asi blbě....
ramky dobry ale jelikoz ma AMD64 zamknuty nasobic tak se daleko s fsb nedostanes....Citace:
Původně odeslal Erda
Radsi bych bral nejaky DDR500 at uz OCZ nebo Corsair atp. nebo pokud maji ty A-DATA 566 TCCD tak bych je taky radsi bral
:-)
snad OCZ poradí kde se dají sehnat....Citace:
Původně odeslal FatalDooM
hej ty OCZ jdou prej až na 300MHz , v tom bych problem neviděl :-)
Tak na to rychle zapomen! :wink: OCZ jdou taktit dobre ale 200@300 ehm tak to si kapanek prehnal krom toho bych chtel vedet na jake desce tech 300 fsb nekdo dal !!! By se mu rozkocila pod nohama :lol: :lol: :lol:Citace:
hej ty OCZ jdou prej až na 300MHz , v tom bych problem neviděl :-)
si slepej ?Citace:
Původně odeslal FatalDooM
http://www.anandtech.com/memory/show...px?i=2226&p=12
sem ten link postoval na minulý stránce
treba tady http://www.rsc-computers.cz/ a tady http://shop.computershop.cz/StoreCSV...productID=8834Citace:
Původně odeslal Erda
ty TCCD maj posledni rev. tehle pametí. (TCCD maj i A-DATA 600)
Zatim jsem nikde nevidel jak na tom jsou A-Data 566 proti OCZ Rev.2
TAky záleží jeslti ty A-data maj Brainpower pcb , tady je seznam ramek s TCCD čipy http://www.xtremesystems.org/forums/...ad.php?t=43659 to brainpower znamená že to PCB na kterým je RAMka vyrobena pochází ze stejnojmené firmy a tyto paměti pak dosahují o 10-20Mhz vyšších rychlostí než standartní JEDEC pcb. Na A64 bude 300Mhz problém protože desky neoovolují najet s vyším vdimm voltáží jak 2.85V což u OCZ znamená max asi 290Mhz . pokud by byly dokrmeny 3V což je ještě dovolená voltáž přímo od OCZ tak 300Mhz určitě daj a to se doáhne bud Vdimm modem nebo pomocí OCZ boosteru ale to taky stojí asi 3k .
Mno neviem ako by ten A64 pri takej smazenici do pametoveho radicu dlho dychal :wink: .... to ho uz skorej ufajci.
Jak poznam posledni revizi u tech 566? :| Kde je jistota,ze ty mrchy pojedou v dualu :roll:
Uz par lidi odpalilo A64 i na 2,8V, takze bych tam 2,85 nerval. Aby ses pak nedivil ze ti ty RAMky na malym napajeni dou malo pretaktovat a nebudou ti stihat. Si kup radeji ty A-Data co maji 550MHz na normalnim napajenimCitace:
Původně odeslal aless
Mno ja radsi du do jistoty TCCD a to Kingston ULL :-) Meli by dat 500DDDR 2,5 3 3 6 pri 2,6V..Uvidime ;D
trochu OT:
do 1 mesiaca musim kupit PC zostavu. Chcem tam dat AMD 64 3000+soc939 a GF6600. Myslite ze je realna sanca ze dovtedy budu dostupne MB pre soc.939 s PCIex alebo aspon GF 6600AGP ???
Ak urcite nebude ani jedno ani druhe tak budem musiet zobrat P4 + intel915 co by som strasne nerad :?
alebo mam radsej kupit MB s.939 s AGP a zohnat zatial daku shit VGA a neskor ked vyjde, kupit 6600AGP ???
v prosinci by mneli byt nforce4(msi,asus) nekdo tady psal ze prvni msi by mneli do levi dorazit 29.11Citace:
Původně odeslal jozbull
Uz mám doma desku MSI neo2 platinum 54G a winchester 3200+ ted už čekám jen na ramky snad dorazej do konce týdne. .. pak se podělim to výsleky OC, jestě teda budu muset s OC počkat dokud mi nepříjde spona na vodní chlazení , ta na sA bohužel už nepasuje :!: Sem rád že se mi na čipset vejde taky cu vanička, měl sem strach že mi bude zasahovat do grafiky ale krásně se vešla :-))
http://www.legitreviews.com/images/r.../53/height.jpg
JEDEC reference PCB (LEFT) vs BrainPower PCB (RIGHT)
From the pics, BrainPower PCBs seems to be :
1. "empty" at the middle of the PCB
2. less trace route between chips and power leads (the "gold fingers") on SIDE B
3. shorter height
Also, there are 2 types of BrainPower PCBs :
1. B6U808
2. B6U815
tak do jakých pamětí kdo pude, ty A-DATA budou asi nejlevnější a nejpřístupnější co?
tie A-DATA 500 resp 566 nevypadaju vobec ako zla investicia :) uvidime na kolko ich potiahne A64 ...
Dneska konecne dostali v levi A-DATA 566, pokud mate nekdo zajem, ja uz je mam objednane, jen doufam ze to budou TCCD.
Peknej odkaz na RAMky kery maj TCCD chipy
http://forums.extremeoverclocking.co...d.php?t=132949
To je sice pekny zoznam ale co stoho ked v CR zozenies par snich a to tiez s problemami. V CC maju v cenniku KHX ULL ale namju ich skladom a ani znamu dobu dodania tak nieje iste ako to snimi je. Vitesty DDR566 mas tu zatial dost neiste a tiez sa shanaju horsie, ale asi este najlepsie zo vsetkych. Tu maju Vitesty DDR600 ale dostupnost je tiez neznama. OCZ a Mushkiny sa daju doniest z nemecka ale uz vychadzaju cenovo dost draho a o PQI Turbo tu zatial nikdo nepocul, aspon co ja viem.
Ak mate nejake info kde zohnat pamete s TCCD cipmi tak sa prosim podelte a snad nam aj Jiri Drak prinesie dobre spravy.
Tohle by meli byt ony..korzary
http://eshop.marsson.cz/product.php?...11067&cat=118&
Nebo 600 Vitesty
http://eshop.marsson.cz/product.php?...11791&cat=118&
Na ty Korzary sem jim posla mail,kdy sou schopny je mit..
Ja osobne bych vzal Korzary,sou jen o 1000 drazsi a dual.
Ja mam objednany ty ULL v CC.Vcera meli napsano na ceste a dnes dodaci lhuta neznama :roll: :evil:
Ty corsairy vypadaj dobře za ty prachy bych do ni šel , hlavně že je maj skladem což se o Kingstonech nedá říct, ale nemaj Brainpower pcb takže se nedostanou na tak vysoký hodnoty jako OCz, Geil , PQI a Gskill . http://www.legitreviews.com/article.php?aid=53&pid=1 tady je pěknej test .
tady je zajímavý seznam spousty pamětí a u nic uvedený použitý čipy http://mar.h0sted.org/ramliste250804.htm
Corsairs 3200XL Twinx 1024MB
http://www.slo-comp.net/upload/djton...3200XL_231.JPG
http://www.slo-comp.net/upload/djton...26DSCF0132.JPG
http://img34.exs.cx/img34/7011/310_2.jpg
další recenze.... ty corsairy jsou prostě taky super, že by byli lepčí než ocz?
některý věci jsou prostě nádherné
dál jsem se dočetl, že: Yep OCZ EL REV2 are better then A-DATA 600
kua ted koukám na tohle http://shop.computershop.cz/StoreCSV...productID=9084 sou to ty s TCCD :?: :?:
no to se me nezda, ze by to byly ony, protoze maj casovani 2-3-2-5 a nikde tam neni napsano REV2 ktera ma tusim casovani 2-2-2-5 :)
pravda, navíc revize 2 má červenou barvu toho paírku za paměťma, bych je hned běžel koupit :-)Citace:
Původně odeslal Mirectec
inak ak sa bavime o A-DATA 566, uz su k dostaniu A-DATA 600vky 8-)
Uz si druhy den hraju s tema A-DATA 566, ale narazil jsem na dost neprijemny problem, v singlu 1:1 ty pameti jedou bez problemu 280MHz 10-3-3-2.5 (mozna i vic, zatim jsem nemel cas otestovat). Ale v dualu sem zatim stejne jako predtim u A-DATA 500 skoncil nekde u 240 (zatim jeste testuju strop). Ale myslim si, ze to neni problem pameti ani desky, domnivam se, ze problem je pametovy radic v CPU, ktery proste nezvladne synchrone vysoke frekvece pameti, neco podobneho naznacoval i Eagle v recenzi s939 3000+.
Jeste budu testovat, mozna zkusim i nejaky bios a taky je mozne, ze nakonec zjistim, ze kdyz pojedu sychronne v singlu cca 290x9, tak to bude cca stejne rychle jako jet asynchrone pri stejne rychlosti CPU.
Zitra snad budu chytrejsi.
Pokud to paměti v dualu stíhaj což neni zaručený. tak budu problém spíš v nastavení biosu desky. To jede na MSi neo2 ? HT dej 3x ,agp 67Mhz, vypni ve skrytym menu NV/ATI Speed... co já ti budu radit :-) musí to jít. a sou to opravdu TCCD?Citace:
Jen pro zajimavost, ja mam stabilni Kingmax DDR433 pri 3-6-6-15 (nejpomalejsi casovani :-)) na MSI K8T Neo2 (Via K8T800Pro) s A643000+ s939 v Dualchannelu na 266MHz pri Vmem 1.75 a Vcore 1.47V. Fakt je, ze to casovani je hrozny...
Citace:
To jsem vsechno zkousel, vc. prehazovani ve slotech, jiny bios a dalsich tisic veci.Citace:
Původně odeslal aless
Chladic u tech pameti jsem nesundaval, ale vzhladem k tomu, ze zvladaji jak nizka frekvece pri 10-2-2-2 tak i vysoke pri 10-3-3-2.5 tak myslim ze jsou to TCCD.
Nakonec asi pojedu asynchro na 260/217 CL2, delal jsem par testu a vykon je prakticky totozny (o malinko mensi, ale pouze v radu desetin procent) nez synchro 260 pri 10-3-3-2.5, i kdyz to tak pekne nevypada v sandre :D
pochlub se sandrou :idea: kolik procent je vůbec nárůst výkonu při duálu? <5%?Citace:
a jaká je asi mezní frekvence HT při které už dochází k ,,brždění"
Bohužel moje zásilka OCZ pc3200 platinum rev2 se trochu spozdí tak mám zatim doma 3200+ a MSi neo2 k ničemu. potom dám info ale hafo lidí co sem koukal na xtremsystems forum tak jede s TCCD pamětmi na 270-290 HT v dualu 1:1.. . TAky existujou vdimm mody který vysoký HT hodně zjednoduší , tady je hodně profláklý že A64 čipy hodně odcházej při vysoký vdimm , ale na zahraničních forech sem toho moc nezahlíd a to tam jedou klidně 3.3V . Co čipset , hřeje hodně? a máš Taiwan nebo Korea čip?
tady jsou další typy :Citace:
MSI Neo2 nforce3
cpu socket position problematic for some small cases
SATA ports 1 and 2 are not locked
issues with ram slots 3&4 not working very well
lock doesnt work set the agp speed to 67mhz to lock it
cpu temperature reading not working correctly
vcore up to 1.9v
very stable vcore
vdimm overvolts to 2.9v on highest setting
tracks vtt
has problems with bh5 latest bios fixes this problem
doesnt like ocz eb
runs great with ballistix
runs great with tccd memory
2x Memory Interleaving?
TIP: easy vdimm mod with 3.3v rail = Vdimm Via single wire, VTT tracks automatically
TIP: if you have problems booting with BH5 try another stick of memory and set vdimm to the max, then swap in the BH5
TIP: the CPU backplate is hard to get off on the MSI ... just heat it with a hair dryer, it will come off easily then
TIP: for best performance the MSI only needs Vdimm/3.3V bypass mod (or the OCZ booster).
Yet to try a chipset mod or HTT mod on the MSI ... it may help with LDT 4x @ > 260 HTT bus speeds
TIP: core center can make the system unstable if left running
TIP: if you have problems booting at low temps with a winchester try the latest beta bios
TIP: disable fast writes
TIP: turn off NV/ATI Speed Up in the hidden bios settings
TIP: disable performance mode?
TIP: only bios 1.36beta or later allows for up to 1.9v vcore
TIP: color coded ram slots are different than other 939 boards. (uses opposite colors for dual)
TIP: use HTT multiplier 4x up to ~260 and 3x up to ~290
TIP: use the + and - or PgUP and PgDn keys to change the htt speed, DO NOT HIT ENTER
Pres 3V vetsinou pouzivaji ten OCZ booster nebo jak se to jmenuje, to uz je jinak pro radic v CPU opravdu asi smrtici napeti.Citace:
Původně odeslal aless
už sem na to koukal , takže jim odcházeli (jednomu dokonce 6kusů) na vyskokých vdimm voltážích kolem 3.3-3.8V což je opravdu extrém. asi bych tam osobně 3V klidně dal. uvážim ten vmod , dá se jednoduše udělat 3.3V mod a k tomu nákej rezistor. ocz booster kupovat nebudu:-) stejně to bude záležet na tom jak mi to pofrčí a jeslti dám dual 290Mhz HT tak bych do toho možná šel ale pak se budu muset ještě udělat vmod čipsetu a to už bude horší. nebo se na to spíš vybodnu . ono si hrát s komponentama za 20k neni pro čecha sranda. amíci si to můžou dovolit pro ně je to jen trochu větší částka ale my na to musíme šetřit pár měsíců.. pak se zakouří a je to v háji.
Tak mam dobre zpravy, nasral jsem se, loadnul default nastaveni biosu, znovu vse nastavil a najednou to slape jak ma a prime uz nepada. Holt ma MSI se asi musi trochu jinak :D Ale fakt netusim co jsem mel blbe, protoze to mam nastave uplne stejne jako predtim.
http://forum.pctuning.cz/gallery/alb...b_A64s2600.png
Dneska se snad konecne trochu vyspim :lol:
No páni, rád by som počul Váš názor na problém merania teploty u AMD. Na doske Abit AV8 s posledným BIOSom(ale aj s predošlými) mi to pri záťaži cca. 14 hod. Prime95 ukazuje 72 st. C :eek: . Som z toho mierne šokovaný.Chladič používam boxovaný a nasadený je nabetón správne. Na omak je xladič jemne teplý .... po zmeraní digitálnym teplomerom čo najbližšie k jadru to ukazuje cca 45 st. C. Teplotu systému to ukazuje cca. 36-37 st. Teplota v miestnosti je asi 23-25 st. Nexápem ten rozdiel teplôt. Môže byť v procesore lokálne o tolko vyssia teplota než mnou nameraná teplomerom ?? Inak počítač je stabilný, žiaden problém ... Lenže od nameranej teploty sa odvíjajú aj otáčky ventilátora na xladiči procáku a ten potom točí okolo 4100 a už je ho troxu počuť. Ak dám dole bočný kryt z case tak teplota klesne asi o 3 st. Inak mám v case dalšie 3 prídavné ventilátory.Pokial je aktívne CoolandQuiet, tak procák ide na 1.32 GHz a teplota je cca. 37 st a xladič je studený jak psí čumák.Čím môže byť sposobená taká vysoká teplota? Je to čidlo v proce zle skalibrované ?? nexce sa mi veriť,že je to fuckt také horúce ... čo s tým ?? Díky za rady ....
Btw.... k tomu odchadzaniu mem radicu na A64 my to skorej pripada ako cielene rozsireny blud (povedzme od AMD (eagla) ...) aby ludia dost obmedili taktovanie a pritom sa kludne moze jednat o defektne kusky ...
Cas ukaze viac ... ;D
No vidíš že to jde:-) ale jeste by to chtelo o 10-20Mhz HT přikrmit .Citace:
Duri: A to s tím boxem jedeš těch 269x9 při 1.45V ? winchestery hřejou málo ale zase po nich nemůžeš chtít moc a box chladič neni žádnej drtič wattů. řek bych že těch 72°C může být i reálný na 2.4GHz ... kdyžtak si ten procík hod do jiný desky a uvidíš .... jestli si z prahy tak se nekdy můžeš u mě stavit a otestnem to.
Ta teplota mi prijde fakt dost vysoka, vzdyt ja jedu zatim taky z boxem, pasiv chladice ma cca 40C, takze teplota CPU cca 54-55 co mi deska ukazuje , myslim muze celkem odpovidat.Citace:
Původně odeslal aless
Takze jsem jeste o vikendu testoval, protoze synchro provoz stale nebyl 100% stabilni a myslim, ze v pametech u me problem nebude, nejspis to bude v desce (mozna i v CPU ?). Kazdopadne, pamet kazda zvlast zvladne v pohode 6-3-3-2.5 pri 280FSB (druha zvladne dokonce 290). Dohromady v dualu opravdu primestable vsak zvladaji neco kolem 235FSB. 240FSB v dualu je uz nestabilni a to i na mojich starych A-DATA 500, ktere bezproblemu v dualu na teto frekvenci jedou. Taktez jsem zkousel ty A-DATA 566 na svem starem abitu NF7 a 240 v dualu neni zadny problem, na A64 mi to vsak nedaji. Osobne bych si vsadil na to MSIcko :? Jinak asynchro provoz, pokud pameti neprekroci tech cca 235MHz je rock stable.
asi tak přesně tohle mně to dělá taky jen to fsb v dualu 1:1 mi nejde přes 230Mhz. nejradej bych to MSI vyhodil z chalupy ale za co měnit toť otazka :-(Citace:
Zkus bios 1.37, s tim mi to chodi asi nejlepe (lepe nez s 1.41). Uvazuju, ze bych jeste otestoval epoxe, tahle deska mi k srdci neprirostla.Citace:
Původně odeslal r2d2
jsem jak to vypada treti kdo dojel :evil:
testoval jsem vecer a v noci na 270 synchro dual, zadna kombinace nebyla stabilni a tak jsem se vratil na 260 synchro dual a to co jeste vcera rano bylo v prime ok jiz ok neni
ted jedu 260 asynchro dual pameti 216 a rozhlizim se .... po jine desce
muzete se podelit o zkusenosti s taktovanim 3000+ na K8T800pro?
No predstav si to ja zvedam FSB a zaroven jedou rychlejc RAMky...tyyyjooo a mam 2,34Ghz to je co?Todle si chtel slyset? :lol:Citace:
Původně odeslal notimetodie
2nex: kua, tvoja zostava mi je povedoma...
Otazka: dokazes zodvihnut voltaz DDR bez pipania? Mne musia ist RAMky vlastne undervoltovane... uz ked dam 2,7V zacne to revat... cakam na novy BIOS, mam stiahnutu verziu 17(beta), ale nedal som si ho tam, zatim...
nejsem blbej zajimame jestli jde na tom chipsetu dobre taktovat bo mam zkusenosti s non pro s754 a nejsou 2x dobre .. tak zjistuju jestli kupit viu nebo nforceCitace:
Původně odeslal nex
Mě zatím MSI šlape dobře bios mám 1.37 a HT mi jede 1:1 na 280Mhz . ale při násobiči 7x , ještě nemám sponu na vodní chlazení tak nebudu procík trápit. Moje OCZ pc3200 platinum rev2 pracují parádně.
to tie OCZ 400 idu synchronne v duale na 560???
Tak som nabehol na nemecky ABIT site a tam bola verzia 17 ako ficialna - tak som si ju flashol.Citace:
Původně odeslal Wuuduu
Konecne mozem nastavit RAMkam normalnu voltaz bez pipania...
ty pameti maj TCCD chipy tak protoCitace:
Původně odeslal tomase
Sem zadny pipani neslysel ponevadz nemam zapnutej speaker.Sou naky zmeny oproti 16?
No Abit dela jen VIA,asi maj nejakej duvod nedelat nForce.Esli to tady ctes,tak jedina(zatim) dobra deska je Abit.Citace:
Původně odeslal notimetodie
aha takze Vitesty 566 co ich maju tiez by to mali davat fpohode... a 500ky ich maju len hypoteticky...Citace:
Původně odeslal OCZ
No VITESTY niesu robene do dualu a maju snim aj v A64 platforme problem ... ale v singly behaju paradne.Citace:
Původně odeslal tomase
byl tu odkaz na seznam, ktere ramky maji TCCD chipy, pokud si pamatuji tak Vitesty 566 a Vitesty 600 tam byly
odkaz tu bol, ake ako to rozoznam, neviem... poradte nejaky rozpoznavaci znak...
http://www.ocworks.com/images/memory...566_256_02.jpgCitace:
Původně odeslal short24
Confirmed Samsung TCCD
Adata PC4500 Vitesta
Adata PC4800 Vitesta
Apacer PC4000
Centon Advanced DDR
Corsair PC3200XL
Corsair XMS PC3200C2 Rev4.1 2-3-3-6-1T
Geil UltraX pc3200 ~ Brainpower PCB
Gskill PC4400 (various)
Kingston HyperX PC 3200ULK2
Mushkin PC3200 Rev.2
OCZ PC3200 Rev.2
OCZ PC3700 Platinum
Patriot Extreme Performance PDC5123200+XBLK
PQI 3200 Turbo 2-2-2-5
Samsung PC4000 CL3
Twinmos Twister Pro (ALL BRANDS?)
Corsair XMSPC3700 Rev1.1
ten odkaz je na strane 11 tohodle threadu jmenuje se to: RAM modules using TCCD adresa :
http://forums.extremeoverclocking.co...d.php?t=132949
Adata jsou tam uvedeny tydle:
=A-DATA=
A-DATA Vitesta DDR566 (256MB and 512MB)
=> Buy at pc-memory-upgrade (512MB) ($144.00 incl. VAT) (Worldwide)
=> Buy at shop4memory (512MB) ($144.00 incl. VAT) (Europe)
=> Buy at pc-memory-upgrade (256MB) ($83.00 incl. VAT) (Worldwide)
=> Buy at shop4memory (256MB) ($83.00 incl. VAT) (Europe)
A-DATA Vitesta DDR600 (256MB and 512MB)
=> Buy at pc-memory-upgrade (512MB) ($182.00 incl. VAT) (Worldwide)
=> Buy at shop4memory (512MB) ($182.00 incl. VAT) (Europe)
=> Buy at pc-memory-upgrade (256MB) ($102.00 incl. VAT) (Worldwide)
=> Buy at shop4memory (256MB) ($102.00 incl. VAT) (Europe)
a OCZ tam maj jedine:
OCZ EL DDR400 Platinum Rev. 2 (256MB x 2 and 512MB x 2)
=> Buy at pc-memory-upgrade (512MB x 2) ($328.00 incl. VAT) (Worldwide)
=> Buy at newegg (512MB x 2) ($279.00)
=> Buy at excaliberpc (512MB x 2) ($305.00)
=> Buy at shop4memory (512MB x 2) ($328.00 incl. VAT) (Europe)
=> Buy at newegg (256MB x 2) ($151.00)
ceny uz jsou nekde nizsi, klikal jsem podle toho a pak pres hlavni stranku u shop4memory objednal OCZ 3200 platinum revize2, dosly za 3 dni [310 euro] dotycnemu je to fuk euro - dolar - vsechno jedna bankovka
Já sem měl ty moje OCZ za 312€ ale už je prodávaj za 289€ . Je to hodně ale ramky za to stojej je to asi komponenta která v pc stárne nejdýl. a za rok je prodám pokud se neco výraznýho nestane tak za 5-7k . třeba schoří náká fabrika na tajwanu a ...... snad ne .
No , chlapi kolik vlaste bezne umi dat MHz ten socket 939 ? porad nevim jestli mam jit do 3000+ nebo 3200+ pameti mam Kingmax Hardcore 500Mhz . Asi pudu do MSI nforce 3
Doporučuju Abitka....AV8-3rd Eye....solidní deska.
tak, tak...
Hele hosi, objednal jsem si MSI neo2 a Zalman CNPS7000B-AlCu - pozitri mi to prijde. Nekde jsem cetl ze ten zalman tam nepasuje, co je na tom pravdy?