Ja samozrejme myslel, ze to padalo i na def. :roll: Napr. hned po nahrani novyho biosu sem se do nej nedokazal dostat :? Tudiz sem zadny oc ani nemohl zkusit...Citace:
Původně odeslal Tantalos
Printable View
Ja samozrejme myslel, ze to padalo i na def. :roll: Napr. hned po nahrani novyho biosu sem se do nej nedokazal dostat :? Tudiz sem zadny oc ani nemohl zkusit...Citace:
Původně odeslal Tantalos
Tantalos: fakt si myslis, ze som taky blb a neskusil to... :roll:Citace:
Původně odeslal Tantalos
Dost lidem s noveji vyrobenyma deskama nechodi puvodni bios d10. Takze jestli nam s drive vyrobenyma deskama nechodi novejsi biosy :? jinak si to nedokazu vysvetlit...
...hlavne me sere, ze se do tech biosu ani nedostanu, pac to hned vytuhne :roll:
Věř mi, že kdybych neměl osobní zkušenosti s takovými "experty", tak o tom ani nemluvím. Ale na druhou stranu většinu problémů působí naprosto triviální záležitosti, takže to ode mě neber nijak špatně :wink:Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
koukám,že spousta linku na mod biosy je nefunkčních,proto tu hodím tento,který zatím jede ;)
http://members.lycos.co.uk/swidrzany...by%20wspinacz/
Jo jinak na svy novy NF7-S se nejak nemuzu dostat ani na 210MHz FSB pokud tam je 2x512 a to dual nebo sigle CPC=ON.
Na jinych deskach (3x 8RDA3+,2xDFI Infinity) jedou tyto pameti 220 v dualu
Pokud tam dam jenom jednu pamet,tak jednu 230 STABLE,chlazeni NB i SB aktivne (35C),testovano v goldmemory.
menim biosy o 106,ale zatim jsem se nedostal aspon na tech 220 abych tam mel ty dve pameti a CPC-ON
nevíte co s tím ???
Ked mas 2x512 moduly potrebuješ CPC off bios....Odporúčam ten čo mám v podpise.... :wink:
diky moc za typ, biosek je super!!! Jedu stabilne na tech 220 CPC Off,bohuzel synchro v dualu to asi nerozchodimCitace:
Původně odeslal mortician
Je to top bios podla mna....tých 220 v synchro mode myslím, že stačí...
mal som tiez podobny problem ale s tymto biosom mi ide stable DUAL" 240 fsbCitace:
Původně odeslal jago
http://abducted.henslfuk.nl/files/bi...31mod4_cpc.zip
Séria od d24 - d26 boli najviac vyladené...Medzi nimi sú skôr kozmetické úpravy....skôr by som sa vyhol najnovšej :? d27, ktorá je dosť pošahaná a dosť ludom robila kraviny, odhliadnuc od toho, že pri nom vačšinou dosť klesne priepustnosť pametí... :?
To není tak úplně pravda. Pokud se bavíme i o modnutých biosech, tak já momentálně používám D27 TaiPan 0.3 ED Bpl 3.19 28.12.04. Propustnost mám zatím asi nejvyšší. Samozřejmostí je mít poladěný kompletní systém.Citace:
Citace:
Původně odeslal Tantalos
D27 TaiPan 0.3 [ED] Bpl 3.02 28.12.04
- Indifikation Mobeil AMD Athlon XP-M
- Romsip Bios Tables Cpu Interface 133 & 166 & 200 MHz (Romsip Modded by -=Merlin=-)
- TaiPan 0.3 [ED]
- L12 mod built-in
- Bpl 3.02 Cpc On (T1)
- Alpha timing 3-2-2-5-3-2-3
http://hslab.pl/biosy/ABIT_NF7-S/D27...2_28.12.04.rar
D27 TaiPan 0.3 [ED] Bpl 3.19 28.12.04 - Indifikation Mobeil AMD Athlon XP-M
- Romsip Bios Tables Cpu Interface 133 & 166 & 200 MHz
- TaiPan 0.3 [ED]
- L12 mod built-in
- Bpl 3.19 Cpc On (T1)
http://hslab.pl/biosy/ABIT_NF7-S/D27...9_28.12.04.rar
D27 TaiPan 0.3 [ED] Bpl 3.19C 27.12.04 - Indifikation Mobeil AMD Athlon XP-M
- Romsip Bios Tables Cpu Interface 133 & 166 & 200 MHz (Romsip Modded by -=Merlin=-)
- TaiPan 0.3 [ED]
- L12 mod built-in
- Bpl 3.19 Cpc Off (T2)
http://hslab.pl/biosy/ABIT_NF7-S/D27...C_27.12.04.rar
tak jsem tu d27 zkusil a slo to teda pekne nahoru fsb 205->219 a propustnost sla samo sebou taky nahoru o dost, muzu jen doporucit....
Tak som nahodil D27 TaiPan 0.3 [ED] Bpl 3.19 28.12.04 - Indifikation Mobeil AMD Athlon XP-M
- TaiPan 0.3 [ED]
- L12 mod built-in
- Bpl 3.19 Cpc On (T1)
Zatial stabilne 240FSB narast priepusnosti o 200MB/s viac ako z d24 a memory Latenci z 81ns na 78ns
Bios vyzera naozaj velmi dobre
Mody týchto biosov /aj 27-ky/ sú úplne v pohode....Trošku zle som sa vyjadril...Z týchto sa mi najviac pozdával ten Merlinov....Citace:
Původně odeslal Tantalos
Pravda, ty oficiální stojí za ****. Abit by měl zaměstnávat lidi jako Merlin, určitě by se jim to vyplatilo :wink:Citace:
ted jsem prozkousel i ty nove D27 a musim konstatovat,ze stale u me vytezi D26-MantaRays-XT-CPC.
Bohuzel abych rozchodil ty pameti v dualu na tehle desce je asi nemozne :(
Bude to trochu OT, ale v duálu to vůbec nenabíhá a nebo chybuje? V tom druhém případě počítám, že jsi zkusil pouštět do pamětí i 2.9V?Citace:
Původně odeslal jago
<OT>Citace:
Původně odeslal Tantalos
V dualu to chybuje v gold memory.
Jak jsem psal,ty pameti me asi na 4 deskach(DFI,EXPOX) fakaly na 2,7V ,FSB220 v dualu.Na tom Abitu do nich poustim 2.6(real 2.7) a nic,samozrejme jsem do nich zkousel i 2.7V a 2.8V real(2.8V,2.9V),ale zadna zmena k lepsimu.Napeti cipsetu mam 1.6V pokud dam 1.7 tak to nepomaha.Chlazeni NB upravene(35C) a SB(drive aktivne a ted uz jen pasivne)
Jinak s jednou pameti jedu v pohode 230 napeti cipsetu je 1.6 a pameti 2.7 real a se dvema dam maximalne 220 CPC-off,sigle.
</OT>
Jinak biosy na FSB mely dost velky vliv,se zakladnim jsem se nedostal ani na 210,at dual nebo single.S mod biosem jsem se dostal na tech 220,ale ne jen tak s kaydym....samoyrejme CPC-off a single.Zatim teda vitezi D26-MantaRays-XT-CPC
D26-MantaRays-XT je velmi slušný bios. Sám jsem ho asi měsíc používal a na tento nový jsem přešel jen ze zvědavosti. Zatím u něj zůstanu a ostatním kteří měli OC stabilní doporučuji taky přejít. Výhodou je, jak jsem psal další nárůst propustnosti i když nijak dramatický a stabilita.
Pri tomto biose je čo sa týka pomeru stability a max. O/C u mna stále na prvom mieste... :-)
Jde pouzit na NF7 modded bios pro NF7-S?
Tuhle informaci jsem nikde nenasel.
Neni problem, melo by to jit ok :wink: Pokud teda mes rev. 2.0...Citace:
Původně odeslal Krimi 2000
:arrow: http://www.pc-tweaker.ch/Downloads/Bios/Modded/Abit.php
:arrow: http://s6.invisionfree.com/undercloc...hp?showforum=4
JJ...Pozor na tú revíziu... :wink:Citace:
Původně odeslal player1
Jeste bych jen dodal - uz sem se tu taky o tom nekolikrat zminoval - ze kamosovi nadelal dost problemu na NF7 bez S r.2 flash bios d10 beta...skoncilo to az u Ciglera... :roll:Citace:
Nuž to nie je gut.... Asi by bolo použitie konkrétneho biosu najlepšie konzultovať s Tic Tacom, alebo s Merlinom....Vačšina /novšie/ by mali šlapať bez problémov....ale aj tak pozor....Citace:
Původně odeslal player1
Mne ty novy, pocinaje d25 nejedou vubec :| back to d10, d22 :roll:Citace:
Ted se mi stalo uz asi 2x,ze pri pareni UT2004 (par hodin) se komp seknul,na nic nereagoval, zvukovka zacala skytat.... pomohl az tvrdy reset.
Jinak co jsem to testoval,tak to jede 24h Prime95 stable a prez hodinu Gold memory.V chlazeni by problem byt nemel.
Zatim jsem teda zkusil pridat stavu na CPU,pokud to zas udela,asi zkusim zmenit bios(nyní D26-MantaRays-XT-CPC)...
Jaky na to mate nazor?
Pokud je to jak píšeš stabilní, pak mohou být na vině i ovladače (deska, grafika) Zkus odpozorovat, jestli se ti to zasekává i jinde...
Nevidel bych problem v biosu...Citace:
Původně odeslal jago
...ale spis >
Mozna fakt jen malo Vcore... :roll:Citace:
Původně odeslal Tantalos
MAm ten isty problem 8hodim bez chyby v prime, Nfsu2,Doom3,HL2 mozem hrat dlhe hodiny ale akonahle pustim CS Source tak sa to sekne alebo hodi hlaskuCitace:
Původně odeslal jago
http://forum.nitranet.sk/files/pice.jpg
Skusal som vsetky mozne biosy aj podtakovat VGA aj dat vysie VCORE a stale nic ..
fakt uz neviem kde je chyba ...
Fsb mozem dat aj na 250, stabilne v prime na 240 ale v CS len maximalne 225 :-(
skus nove ovladace, ako bolo povedane. ak nepomoze, daj 3DMark01 loop a k tomu prime95 a uvidis ci to mas fakt stabilne.. skus dat vyzsie napetie VAGP. mne to pomohlo ku stabilite.. mam 1.6 --- 1.7 uz nepomohlo ani kusok, ale tebe moze..Citace:
Původně odeslal jago
ak mas gk nVidia, tak to moze rapidne pomoct..
Takze,zkusil jsem pustit 3Dmark 01se+Prime95 a asi po 3h to zkouncilo nejakou chybou....tak jsem zkusil pridat Vcore z 1.75 na 1.775 a jelo to v poho 6 hodin (3Dmark01se+Prime95),takze to bylo malim napetim na CPU....dik za rady :wink:Citace:
Původně odeslal Bifur
Mam obyc NF7 v2.0 a jakykoli z upravenych BIOSu mi na 200Mhz nechodi - PC po chvilkove zatezi mrzne.S originalnim BIOSem od ABITu jede vse OK i se zaplym CPC na 200Mhz.
Dokonce mi s d24_4247_131mod4_cpc nesla disketovka!
Bude to tim ze nemam NF7-S ?
Tim to nebude .. ja mam tez verzi bez S .. no a mam ted D26 MANTA RAYS XT bios .. a kupodivu muj superlock barton dostanu docela na vysoke FSB,ale pri vysoke voltage,a docela se bojim ze bych ho usmazil s mym chlazenim :roll: ale FSB dam v poho pres 200MHz
D27_TaiPan_0.3_ED_Bpl_3.19_28.12.04.rar
v archivu je nekolik daslich souboru:
"Nvidia Bpl 3.19 Cpc On.bpl"
"Romsip TaiPan 0.3 (ED]"
co s nimi? Jak flashujete tyhle BIOSy, jen AWDFLASH jmeno.BIN?
flashuje se jen ten nejvetsi,ja osobne pouzivam abit flashmenu.Citace:
Původně odeslal PhoB
copy thatCitace:
Původně odeslal silenec
Pozri si skutocne voltaze pri mod BIOSoch.. ja mam pri kazdom BIOSe mierne ine voltaze pri tom istom nastaveni v BIOSe.. pozri speedfan popr zmeraj rucne..Citace:
Původně odeslal PhoB
Diky zkusim, ale moc tomu neverim.Citace:
Původně odeslal Bifur
Zatim jsem na 220 s origo D27.
Teď jsem si všiml, že máš násobiš na 11. To je dost, stáhni ho na 10.5 - 10 a zkus zvednout FSB.
Nevim teda proc, ale zkusim. Pri zkouseni FSB nikdy neprelazu 2.3Ghz(kolem 2.2) ktere mam 100% overene.Citace:
Původně odeslal Tantalos
BTW: v cem jsou vylepsene ty BIOSy u nasobicu 10 a 10.5, rika se ze pri CPC ON a vyssi FSB prestanou fungovat, tj asi tak kolik FSB?
Nerozmýšlal si nad tým, že tých 2300MHz je asi strop toho procáka? Ak je, tak to ťažko vyriešiš biosom....Skús pustiť do proc. viac šťavy....
Ten výpadok násobiča 10 a 10,5 pri vyššej FSB sa mi zdá dosť nepravdepodobný....Ešte som sa s tým nestretol....A pri mod biosoch vôbec...
Vypadek nasobicu neni dost nepravdepodobny, ale naprosto zrejmy u original Abit BIOSu, celou vec musel vyresit az Tic Tac se svym mod BIOSem asi az po roce, kdy se na to prislo a Abit se samozrejme na jakekoliv reseni vyprdnul. Je videt, ze tu desku nemas moc dlouho nebo ze jsi tehdy necetl zahranicni fora... :wink:Citace:
BTW u nemoddovanych BIOSu je hranice pro vypadavani nasobicu nekde kolem 223MHz, pokud si dobre vzpominam...
EDIT Precti si FAQ v sekci nVidia cipove sady, ten problem je tam popsanej
Ano je to tak ~220...Citace:
Původně odeslal Zilla
Ale mne to delalo bordel uz i pri nizsich fsb s abit origo biosem :roll:
Jasné, že problém s tými násobičmi bol, ale len pri origoš biosoch a pár nepodarene upravených....Bavili sme sa o najnovších mod biosoch, ktoré s tým nemajú problém....Samo vdaka tictacovi.... 8-) btw. Ten problém je už dosť dlho vyriešený, takže v podstate to už problém nie je.... a ten kto chce vymačkať z tejto dosky kus viac ako štandard už dávno používa mod. biosy.... :wink:
Neboj, s temi tuenymi BIOSy jsem jen vzdy max 200 -> a to bylo hned nastabilni a nasobic jsem mel standart nebo tech 10 ci 10,5. Za stabilitu CPU rucim(jednoduse takovyhle veci si uz dokazu pohlidat :wink: ), jedine snizeni napeti, ale to by muselo davat tak o 0.05 mene nez s origo BIOSem, jinak by to tak rychle nemrzlo.Citace:
Musim holt jeste nejake BIOSy vyzkouset...
No zkousel jsem znovu ten posledni D27 od Merlina a stale mrzne,napeti se nijak nezmenilo. Flashoval jsem pres awdflash s temi spusty prikazu.
Navic se mi tim rozesral i origo D27(flshnul jsem pres nej merlina a ted zpet). Goldmemory mi hazi chyby vzdy na 15% i na 210Mhz....predtim nehazel ani na 220Mhz :evil:
Zacinam z toho byt dosti spatny :| - Proc to vsem jede a me ne! ???
Flashnut BIOS, restart, load defaults(F1), vypnut, jumper do polohy clear cmos, zapnut, samo sa vypne, jumper naspet, power on, load defaults, save and exit, restart a teraz si nastav svoje hodnoty.. pojde ako pred tym.. toto je jediny sposob flashovania, pri ktorom vidim rozdiely medzi BIOSmi.. snad pomoze.. (btw, ked pisem vypnut, tak myslim aj zdroj.. pri oboch zmenach jumperu)
mozno tvojej ramke nesedia niektore zmenene alpha timings.. skus n-force tweaker a pohraj sa s tym sam... inak neviem
Jaké příkazy tam při flashování dáváš? Nějak mi uniká smysl, protože já to nechávám bez přepínačů a zatím pohoda...Citace:
Původně odeslal PhoB
Zapnúť v polohe clear cmos??? S ostatným by sa dalo súhlasiť, ale zapínať comp, ked je jumper v polohe clear cmos sa mi zdá kus riskantné...Citace:
Původně odeslal Bifur
Souhlasim, NIKDY nezapinej komp s jumperem na Clear CMOS, ja si takhle jednou omylem krasne odvaril prave CMOSku...Citace:
Nic proti, ale já resetuji CMOS jedině tak, že zdroj odpojím od sítě, přepnu jumper na clear CMOS a několikrát za sebou stisknu spínací tlačítko. Tak dojde k vybití případně nabitých kondenzátorů a k úplnému výmazu CMOSky. A to už mi rukou prošlo sakra dost kompů... 8-)
JJ, ale je dobré pár krát premáčknuť spínacie tlačítko potom ako vytiahneš kábel zo zdroja...a až potom prehodiť jumper do polohy CLEAR CMOS... :wink:Citace:
Původně odeslal Tantalos
Jasně, je to tak jistější :wink:Citace:
Urcite vyzkousim,jen do toho zapinani(s kabelem v elektrice) delat nebudu -> to to radeji necham dele odstat. Zatim diky.Citace:
Původně odeslal Bifur
2Tantalos: ty prikazi jsou napsane v manualu k desce, navic tam pisou,ze se nikdy nema flashovat jen "awdflash bios.bin" ..... ja to doposud na vsech deskach delal tak.
No kazdy mame ine skusenosti. Ja som prave tymto postupom rozchodil dve dead dosky.. predtym iba roztocili fany. nove biosy od d2x maju ochranu, ktora ti PC pri jumperi v polozhe "clear cmos" o sekundu az dve vypne.. pri d10 a pod. ti comp ostane bezat, ale nestretol som sa so ziadnymi problemami.. inak navod mam z ocforums alebo pcper.. uz presne neviem..Citace:
Původně odeslal Zilla
CMOS sa maze vzdy a iba podla toho, ako je to napisane v manuale!
Vacsinou s odpojenym zdrojom, na niektorych Asusoch sa musi este aj bateria vybrat. Naopak na niektorych doskach sa to musi zapnut.
Tiez si myslim ze D26 MANTA RAYS XT je uplne super BIOS co sa tyka pretaktovania , vykonu , priepustonosti pameti a vzhladu(to logo pri POSTe ma dostalo ;D ) ale jedine ma stve ze ma SATA BIOS iba 4.2.47 ktory o dost pomalsi ako 4.2.50 ktory je v poslednom 27 BIOSe od ABITu.Citace:
V sandre som mal s 4.2.50 rychlost disku 51mb/s a s 4.2.47 v D26 MANTA RAYS XT iba 44mb/s co sa prejavilo aj prakticky vyssou aktivitou disku a poctitil som aj spomalenie PC .
neexistuje uz nahodou aj nejaky MANTA RAYS XT ktory by mal ten 4.2.50 SATA BIOS ??
diki vam
Ted jsem zkousel D26 Mantaray Black CPC-OFF a bez L12 softMODu(protoze ten mam HWrove). Postup flashovani:
flash-reset a v BIOSu load optimized defaults-reset+vypnout(i ze site)-parkrat zmacknout power-clear cmos na nekolik minut-vratit jumper-power on-load optimized-reset-nastaveni vlastnihc hodnot.
tj. 200Mhz fbs, CPU interface off, RAM 2,5-3-3-11
Goldmemory hlasi propustnost asi 1175MB a haze chyby uz po nekolika prvnich %!
Takze jsem stejnym postupem - jen misto optimized defaults jsem daval fail-safe, vratil origo D27.
Jen tak jsem zkusil 210Mhz pri stejnem casovani + Cpuinterface ON a bezproblemu asi 20%,navic propustnost 1396MB, pak jsem sel do win.
2Bifur: ta F1 je v biosu NF7 napoveda. Zadne BIOS default neni na vyber. Jen Optimized nebo Fail-safe.
Tady je moje nastaveni z nForce tweakeru s originalnim BIOSem, byl bych rad, kdyby mi nekdo napsal sve hodnoty s nejakym tunenym BIOSem,diky:
Auto precharge: ENABLE
RC : 13
RFC : 15
RAS : 11
RCD-R : 3
RCD-W : 3
RP : 3
DOE : 2
RRD : 3 (pri mensim nebo = 200Mhz je na 2)
W2P : 5
W2R : 3
REXT : 2
R2P : 2
R2W : 4
vrhol som sa na D27_TaiPan_0.3_ED_Bpl_3.19C_27.12.04.rar
mozete prosim poradit co s polozkou AGP Latency?
default je 64 ale nemam potuchy na aku hodnotu to nastavit
vga bezim na agp nv6800gt
Pokud chces mit jistotu, ze bude vsechno OK, tak to dej na 128 a budes za vodou, s tou hodnotou to uz nikdy nikomu neblbnulo, jinak tam v klidu nech ten default... :wink:Citace:
Původně odeslal ace
ok, dik, momentalne som ta dal 0 a vsetko beha okCitace:
Původně odeslal Zilla
vieme presnejsie co to je?
==
edit agp latency otestovane 0, 64, 128, 256 - nema ziadny vplyv na vysledky testov, bud ta polozka nefunguje alebo to u mna nema vplyv
==
a som spat na ofic. 27, z modnutym D27_TaiPan_0.3_ED_Bpl_3.19C_27.12.04.rar a D27_TaiPan_0.3_ED_Bpl_3.19_28.12.04.rar som mal len horsi vykon a stabilitu
Vime presnejsie a radi vysvetlime - i kdyz je v nazvu latency, tak to ve skutecnosti znamena, na jak dlouho si nejake PCI zarizeni zabere sbernici jen pro sebe, aby mohla posilat data, tzn. ze nizsi cislo by teoreticky melo umoznit plynulejsi chod systemu, protoze vsechna zarizeni se casto stridaji a nestane se, ze si jedna karta chamti bandwidth jen pro sebe a ostatni maji smulu. Pry to dost pomaha u nekterych zvukovek, ktere posilaji mala data ale casto, ovsem kdyz das to cislo moc nizko treba u RAID radicu, tak znatelne snizis jejich vykon.
BTW u ATi karet je driverem nastavena AGP latence na 248 nebo tak nejak...
NO po prvom restarte po flashi ti vypise: "Defaults loaded, press F1 to continue." ;DCitace:
Původně odeslal PhoB
takto som to myslel.. to ze F1 je v BIOSe help vie snad aj male decko. uz je to tak par rokov... btw: rad by som vedel ci vtedy loadne Fail Safe alebo Optimized settings..
OK a muzes mi prosim napsat ty hodnoty z nforce tweakeru? Dik
Hodnoty napisem zajtra, musim to doma checknut. V robote mam Pentium II 350 MHz... :oops: mozem pozriet viac BIOSov s ktorymi mam dobre skore..
Jak je to s prechodom z revizie 1.2 na rev. 2 ??
Kamos kupil new dosku a daval tam bios s reviziov 2( discovery) uz to viac nerozchodil ...
V podstatě jsi si odpověděl sám. Pro rev. 1.2 jen bios 1.2, totéž u rev.2.Citace:
Původně odeslal Champion
Co rikate, resp. jake mate zkusenosti se starymi biosy (d10) vs. novymi biosy (d23 a novejsi)...
...nejakej tip na nejlepsi bios pro NF7? ;D
D27 su asi naj maju super priepusnost ...Citace:
Původně odeslal player1
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?p=833206#833206
Mno a teda nevim...mne ty novy biosy d25+ nebehaji vubec dobre. Jeden freeze za druhym... :?Citace:
Původně odeslal Champion
...zato ty co sou based on d10 ROM SIP slapou nadherne :roll:
Kedy konecne pochopite, ze kazda doska je original a kazda pamet je original... Ak budes mat jednu pamet a tri dosky, na kazdu budes potrebovat iny BIOS pre maximalny vykon. A presne to iste: ak mas jednu dosku a tri pamete (alebo kity pameti), pre kazdu pamet potrebujes iny BIOS na max vykon... Ak vies ake mas cipy na pameti, tak uz sa da trochu selektovat. Pre TCCD su fajn od D25 od Merlina cez D26 Mantarays XT az po Tratsove D27-ky... Treba skusat...Citace:
Původně odeslal Champion
Niektorim sa osvedcili aj TicTacove D10.. ale bacha, pri novsich doskach (farebne ram sloty) obcas dochadza ku korupcii BIOSu.. mne ficali, ale po flashi sa doska tvarila dead.. pomohol clear cmos..
Good luck... :-)
2 PhoB: sorry, bol som chory a dnes som tie timingy zabudol doma.. postnem v pondelok. skusal som tri BIOSy a mali rovnake nastavenia..
No mne se treba Merlinovi biosy nelibi vubec, protoze este ani jeden nebyl stabilni :?
Rozhodne co se tyce max fsb mi nejvic pomaha ROM SIP z d10...
...ted pouzivam (resp. sem se k nemu vratil) d22 A1 (ROM SIP z d10), predtim d23 3D-Fire. este se chystam vyzkouset d23 3D-Fire R2 :wink:
...akorat si asi budu muset pohrat s bpl pro vetsi stabilitu :roll:
ja mam modded bios D26 black mantaray
spokojenost, davat novejsi nebudu
nevim jestli je to normalni, ale s pulkovyma nasobicema(9,5 - 10,5 - 11,5)
mam vetsi propustnost na pametech asi o 100MB
urcite to neni chyba mereni(pro rejpaly)
No vysledky mas pekne.. ja mam bohuzial CH-5 a viac ako 230 cpc on nedostanem. pri cpc off dam 235-6 ale bench je mensi.. a to iba s mod 1-31 alebo 12-31, lebo mozem dat lepsie timingy.Citace:
Původně odeslal player1
Skusal som viac bpl (3,17 - 3,19 - 3,02) ale ziadne zmeny som nevidel.. ako sa s tym chces hrat? chces modnut uz modnuty BIOS alebo vyskusat viac BIOSov??
2 MISKOBOSS: ja som si vsimol to iste ked som nedavno flashol D26 Mantarays XT.. :eek: Pritom s inymi BIOSmi to bolo presne naopak - necelociselne nasobice mali mensiu priepustnost...
No potreboval bych vyzkousek jiny bpl a cmd per clock...Citace:
Původně odeslal Bifur
...takze si to zmenim asi sam, protoze sem takovejhle bios zrovna nikde nevidel...
...kdyz sem mel CH-5ky (KHX433), dosahoval sem uplne stejnych vysledku jako ty...max sly stable v memtestu 235 CL2 @3,1V (esteze ta deska tak dobre overvolotuje ;D )
no mne doska dava 2.95V max, takze bezim tych 230 na CL2,5.. pre mna CL2 konci niekde okolo 208 MHz.. Pomohol by asi iba DDRBooster... Dalsia haluz je, ze moje ramky vyslovene neznasaju CL3, co by som potreboval na vyzsie frekvencie. Ide iba s niektorymi BIOSmi a aj to iba s jednym modulom.. a vyskusal som dve dosky, takze asi to bude pametou.. Jeden modul dostanem dokonca aj na 260 stable.. (asi dva alebo tri BIOSy)Citace:
Původně odeslal player1
ad CL3 > presne to stejny mi delali taky ty pameti. CL2,5 @238 stable a vejs ani prd...CL3 mne nenajelo ani na 200 :?
Napisete mi teda nekdo ty hodnoty nforce tweakeru? Prosim prosim :wink:
2 PhoB:
pri 230Mhz fsb, CPU interface on, RAM 11-3-3-2,5 mam to iste co ty pri 200, cpu int off...
RRD : 3
R2W : 4
pri 200 MHz, cpu int. on,11-3-3-2,5
RRD : 2
R2W : 3
sorry, ale az teraz som si vsimol ze tam mas cpu int off.. ja som vsetko skusal so zapnutym.. este to prehodim a potom napisem..
Diky, koukam ze rozdilna je jen posledni hodnota R2W, zkusim ji zmenit tweakerem na 3...
Moje alpha timings > T(RC) - 9, T(RFC) -12 T(RAS) -5(6), ostatni hodnoty 0-2
...ram @ 240-250MHz CL2 w/3,05V stable
...vysoka hodnota na T(W2P) zpusobi propad propustnosti. a to celkem znatelny. na 260 s T(W2P) = 6(7) sem mel bandwidth 3200MB/s ;D
Byl jsem zase krapet mimo. Objevil se za poslednich par mesicu (rekneme 4) nejakej novej modded bios? Ani uz nevim jakej tam ted mam... snad D27 od Tictaca...
hm tak vubec nevim. je to cosi od merlina a vubec nevim jaka verze :)
v programe EVEREST SI PEKNE NAJDES V POLOZKE bios CO MAS ZA VERZIUCitace:
Původně odeslal Octopuss
Přehled informací Hodnota
Vlastnosti BIOSu
BIOS Typ Award
Typ Award BIOSu Phoenix-Award BIOS v6.00PG
Zpráva Award BIOSu Abit NF7-S TaiPan 0.3 [ED] Bpl 3.19 28.12.04 by -=Merlin=-Datum systémového BIOSu 11/22/04
Datum Video BIOSu 07/12/04
Výrobce BIOSu
Jméno firmy Phoenix Technologies Ltd.
nakonec jsem to vyresil restartem a opisem cisilek z boot obrazovky :D
mam presne tohle. nic novejsiho neni? ani od tictaca?
Novější bios od Merlina už zřejmě nebude. Před měsícem, dvěma jsem na jeho fóru narazil na informaci, že s touto deskou končí a přesouvá se dál. Takže bios TaiPan 0.3 [ED] Bpl 3.19 28.12.04 je asi poslední.
hm tak tam mam Abit Nf7-S TaiPan 0.1 [EB][ED] Bpl 3.19 08.12.04 by -=Merlin=-
ten tvuj si vzal kde? ja asi hodinu prolejzal jedno forum a nic
keby si sa vratil par stran spat tak to najdesCitace:
Původně odeslal Octopuss
D27 TaiPan 0.3 [ED] Bpl 3.02 28.12.04
- Indifikation Mobeil AMD Athlon XP-M
- TaiPan 0.3 [ED]
- L12 mod built-in
- Bpl 3.02 Cpc On (T1)
- Alpha timing 3-2-2-5-3-2-3
http://hslab.pl/biosy/ABIT_NF7-S/D27...2_28.12.04.rar
D27 TaiPan 0.3 [ED] Bpl 3.19 28.12.04 - Indifikation Mobeil AMD Athlon XP-M
- TaiPan 0.3 [ED]
- L12 mod built-in
- Bpl 3.19 Cpc On (T1)
D27 TaiPan 0.3 [ED] Bpl 3.19C 27.12.04 - Indifikation Mobeil AMD Athlon XP-M
- TaiPan 0.3 [ED]
- L12 mod built-in
- Bpl 3.19 Cpc Off (T2)
http://hslab.pl/biosy/ABIT_NF7-S/D27...C_27.12.04.rar
Nakolko ABIT ukoncil podporu tejto dosky, novy oficialny BIOS po D27 uz nebude a tym padom myslim ze ani tych modifikovanych sa uz vela neukaze... Skoro vsetci modderi uz davno maju nove PC a tych cca 100 modded BIOSov musi stacit kazdemu... (urcite najdes nejaky co ti pojde optimalne s tvojou memory)Citace:
Původně odeslal Octopuss
No tak teda nevim, ale s tim poslednim biosem mi vytrvale zamrza komp :( Stalo se to nekomu?
TaiPan 0.3 [ED] Bpl 3.19 28.12.04
JJ kámo... Vôbec sa mi nezdal tento bios stabilný a preto som sa po chvíli testov vrátil k dobrému a ani nie tak starému d26 Mantarays XT... Ale aj tak by som toto tvrdenie moc nezovšeobecňoval, lebo niekomu sedí niekomu nie.... Mne nesadol vôbec, ale vôbec....Citace:
Původně odeslal Octopuss
Taky jsem ho nahodil zpět, přestože měl o něco větší propustnost, nebyl tak stabilní jak jsem čekal...
kterej d27 byste mi teda doporucili?
Buď originál D27, ale nečekej kdovíjaké OC schopnosti. A nebo D26, který mám v podpisu. Ten se mi zná ideální. Nicméně platí, že si to musíš zkusit sám, protože záleží na celkové konfiguraci tvého PC.Citace:
Původně odeslal Octopuss
muze mi nekdo pls dat link na predchozi bios k TaiPan 0.3 [ED] Bpl 3.19 28.12.04
malinko starsi verzi. s tihmle mi to proste mrzne
http://forums.pcper.com/showthread.php?t=323695
http://forums.pcper.com/showthread.php?t=367782
Najdete tady spousty modded biosu, hlavne pak ruzne verze bpl a sip tables...
Ja doporucuju Trats Bios's, obzvlaste pak > d24 sata 4247 rev. 3 infinity ED
...deska mi timhle biosem davala fsb 270, dokud ji jeden clen tohoto fora nezabil ;D :roll: r.i.p.
...ale DFI je fakt mnohem lepsi, neveril sem tomu dokud sem nevyzkousel, ovsem je to tak.
radsi zustanu u d27... proste to ted chce jen vybrat si stabilni
imho d26 a d27 totalne suxx :roll:Citace:
Původně odeslal Octopuss
doporucuju d22 - d24 prip. klasiku d10 od Tratse s novym BPL apod.