Tak este lepsi zpravy - z Promacz mi za 786kc (grrr, s postu a dobirkou) pred 30minutami doslo to vodni chlazeni, takze uz jen ho namontovat (a upravit pro beznou pokosku :lol: ) a jde se fikat material ;D A lepit! A testovat ;D :-)
Printable View
Tak este lepsi zpravy - z Promacz mi za 786kc (grrr, s postu a dobirkou) pred 30minutami doslo to vodni chlazeni, takze uz jen ho namontovat (a upravit pro beznou pokosku :lol: ) a jde se fikat material ;D A lepit! A testovat ;D :-)
Taaaaak, vetsi update fotecek jenz znazornuji postup tadyhle:
http://ax2.old-cans.com/galerie.php?p=res&d=1&v=v2
...a slovne - I kdyz s lepenim se bude muset este cosi vymyslet (ty "prasklinky" co vznikaj na lepenych plochach se mi nelibi a nechci delat ghetto vysledky v zadnem pripade :-( ), tak to vypada, ze to je jen designova zalezitost - v testovaci verzi reservoaru mam uz, a na topeni nahrivam (viz fotecky) vodu dobre 3h a ani kapka... :eek: ... :-)
Takze to jdu zapojit do okruhu, aby se ukazalo :wink:
Pripominam, ze chladim pasivne a teploty se dostavaji k 60-ti stupnum :wink: Takze pokud to vydrzi u me - vydrzi to u kazdeho - vetsi extremista nez ja snad byt nemuze :lol: :lol: :lol:
Drzte palecky a vychutnejte si fotecky :wink:
Tak som si pozrel fotky a vyzera to uchvatne .. viac sa neoplati pisat, proste fakt krasa. Ak dobre vidim tak si asi myslel na mna a urobil si par kratkych trubiek :) A problem stym, ze kde presne chem mat umiestnene drziaky by nemali byt nie ?Tak testuj testuj a uz sa velmi tesim az ho zapojim do okruhu :) Si manik .. CONGRATULATION !! Vies priblizne odhadnut cenu (staci velmi priblizne) :) ?
práda tak už bys mohl nahodit cenu a termín kdy by si to mohl začít prodávat ne ??? :mweheh:
Podival jsem se na ty fotky a pro jistotu uz rozbil prasatko. Takze staci jen napsat kdy a za kolik... :wink:
pekna prace, presto si neodpustim nekolik poznamek...
Nadrzka je delana (ve vetsine pripadu) pro pripevneni na bok case, tak proc nejsou fitinky vyvedeny do boku, aby se tak hadice vedly primo do case a nemusely se ohybat.
Dalsi problem bych videl v prilis malem doplnovacim otvoru. Na dolevani vody je plne dostacujici, ale nasledne cisteni treba po rocnim provozu bude hodne obtizny.
S tema fitinkama do boku ma Pirs pravdu, dalo by se to nejak zaridit?
Diky Pirsi, ze jsi radeji nepsal vsechny chyby co tam jsou... Vim ze jich vidis vic, a nejenom ty... :wink:Citace:
Původně odeslal Pirs
Ale cekam na cenu, chci se prekvapit...
janko_hrasko - dik :wink: A jo, vsim jsis spravne, jen jsem si v garazi nevzpomnel, jak dlouha chces ta tela tech dvou, takze... :| Jen ty male, jsem si zatim pripravil ;D
-martin- - ano, to bych mohl - mel a brzy. Ale nechces jeste vedet, esti to treba nepraskne? :wink: :-)
Zilla - snad to s tim prasatkem nebude tak zhavy :|
Pirs - diky ;D Fitinky si tam muzes zasroubovat jake chces, na prani se da misto 1/4NPT udelat 1/4" BSP (G pro cechy) zavit :wink: Mimochodem, ohnuti hadice je pro prutok znatelne lepi nez kolinko, uz proto bych se tomu vyhnul :wink:
Co se cisteni tyce, tak pokud clovek pouziva destilku + prisadu, tak ani po roce nema zadne nanosy, co by cisteni vyzadovaly :-) Druha vec je, ze kdyz se clove rozhodne zmenit barvu prisady, nebo tak neco, tak je cisteni nutne. Nicmene to jde elegantneji, nez drhnutim vnitrku stetkou na kulate a dlouhe nadobi (jenz se otvorem zdela bezproblemu, i ta velka, protahne :wink: ) - 24h nechat v okruhu misto vody Coca-colu a mas to ciste, jako nove :lol: :-) ...to neni vtip... PS. jen se s tim proboha nepokousejte chladit - okamzite se prudce zacinaj uvolnovat bublinky - ja to nezkusil, ale jeden amik jo :lol: ...a kdyb nezabrala Cola, tak fixinela - ale pochybuji, ze by nekdo mohl mit v okruho TAKOVY bordel, aby kolou nesel :wink:
KaRlOs[C] - nic neni bezchybne :wink:
Shrnuti zatim ziskanych zkusenosti z provozu
Hadicky doporucuji nasazovat PRED prisroubovanim na misto :wink: Ty drzaky sice drzi fest, ale - urcite pri DOSTATECNEM mnozstvi sily rupnou :wink: Protoze je to testing kus, tak jsem zkousel hadicky nasadit po pristoubovani - vydrzel, ale NEDOPORUCUJI :wink:
(predpokladam ze kazdy nasazuje tak, ze hadicku na 30sec namoci do temer vrici vody v rendliku, a pak ji, zmeklou, v pohode nasadi az do konce a nepotrebuje pak ani zadnou sverku - alespon ja jsem testovacne nedal a zatim ani kapka! ;D )
Zavodneni systemu je jeste snazsi (dik nerestriktivnimmu prutoku), nez u Tank-O-Maticu. Proste nalejete vodu, az je expanzka skoro plna - nezasputnovavate - a pustite cerpadlo. Udelalo to buuuuuubly buuuuuubly, vyvalila se hromada vzdchu a od ty doby uz ani blblinka. Super ;D (s Tank-O-Maticem to trvalo dyl, nez jsem se byblinek zbavil a s DangerDen round reservoarem to bylo na polamu pul dne...)
Teploty - iddle -5C a load -2C proti puvodnimu DangerDen reservoarku - prutok je prutok ;D ...jinak teploty me jdou k 60-ti stupnum, dik blbymu radiatoru a nic moc bloku, co me ale moc netizi a hlavne to poradne stresuje reservoar, takze pokud tyden vydrzi a nepraskne, tak (sand) vydrzi i ostatnim ;D Vetsi extremista snad nikdo neni - jo, este na to oteviram primo okno a ledovy vzduch poustim :lol: ;D
Tak, a tady malinka fotecka - chtel jsem to nafotit az zmizi i vsechny ty micro-bublinky a ten kondenzat nahore, ale co uz -spechame :wink:
http://ax2.old-cans.com/res/45.jpg
moooc hezký za kolik to prodáváš?: )
Pevne doufam, ze to nebude tak zhavy, ale to se teprve uvidi, ze?Citace:
Původně odeslal trodas
Jinak Pirs (a potazmo i ja) mel zrejme na mysli to, ze fitinky by mohly byt vyvedeny stejne jako na originalnim Tank-o-maticu, protoze ackoliv je jasne, ze kolena snizuji prutok, uvedom si, ze kdyz tohle prisroubuju zezadu na case pod zdroj, tak bych byl rad, abych ty hadicky jeste dole vubec nekudy protahl... :wink:
pekna prace 8-) , kolik si predstavujes cenu ? sla by udelat rekneme polovicni verze ?
´Citace:
Původně odeslal Klon
Jo sla .. pre mna ju tiez bude robit a robi to vlastne ako z jednej dve ale to je vlastne jedno ... tak si ich mozeme rozdelit ja jednu ty jednu hm ?
jeste si to promyslim, zalezi nacene :idea:
No uz by som privital nejake tie ceny a urcite aj dalsi ludia. Skus nam to spocitat a uz nas nenapinaj. Som velmi zvedavy na tu cenu.
Taky bych chtěl znát cenu. Chtěl bych ale poloviční velikost :drool:
Tak ty chyby napiste. Cim vic se jich najde, tim vic se jich odstrani a tim to bude lepsi. Muze to sice trochu vypadat jako hnidopisstvi, ale jde mi pouze o zkvalitneni vyrobku.Citace:
Původně odeslal KaRlOs[C
Nelze nez souhlasit s Lugem :wink:
Jen se prosim omezte na nezodpovezene dotazy :-)
Chci tim rici, ze problem cisteni (CocaCola - pripadne fixinela - jde o ciste a hladke plexi, vsechny mozne nanosy (i vy bordelari! :D) z nej sjedou jak blesk) a kolinek (muzete si dolu naroubovat co chcete, jedine omezeni je delka pripojeni kolinka, ale predpoladam ze 12mm kazdemu na nasazeni hadice bude stacit :) ) bych videl jako vyreseny :wink:
I kdyz si neodpustim znovu zopakovat, ze kolinka zabijeji prutok a tim vam i zvysi teplotu - naproti tomu hadice, ohnuta o 90 stupnu v cca 6 - 8cm polomeru tyto negativni dopady na prutok a tim teploty NEMA :wink:
Ad, kalkulace - dodam brzy, slibuji :wink: Jeste RadekB se musi vymnouknout, co vlastne za ty vrsky a spodky bude chtit :wink: Jinak kdyz zanedbame ceny fitinek a vrsku (+ cca. 80Kc), tak jednoduchou kalkulaci jste si mohli udelat uz sami - trubky staly 1660Kc - vyjdou na 8ks 25cm reservoaru. (ta mala vyjde na 14ks, ale pri jeji cene to neudela vetsi rozdil) To je 207,5Kc v materialu. + vrsky a spodky + nejak odhadnout pocet kusu, ve kterych by se mi alespon mohly zaplatit investice do vyroby (zaviniky, pripravky, pokosovka, kotouc, vodni chlazeni...) - mno a radeji bych ani nemluvil o sve praci :lol: :wink:
Luge ma pravdu, s Karlosovej strany mi to prislo ako dmagogia. Pris to co videl skritizoval ale Karlos len skonstatoval aky je to sh!t a dal tam smajlika heh (takze by si mohol napisat co ta trapi) ... ale nexcem tu kritizovat ludi, ved tento dred je o expanzke :wink:
Trodas : myslim ze cena s inymi konkurencnymi (komercnymi) vyrobami bude aj tak stale suprova takze sa uz velmi tesim az ich zacnes rozpredavat mlask :-)
PS: pokosovka, kotuc, chladenie ... tieto veci ti ostavaju doma (aj ked si ich kupoval hlavne kvoli tomu), tak dufam ze nam nebudes uctovat za nich plnu sumu :oops: :eek: :wink:
Taky sem se uz namlsal preview a svadim vnitrni boj :lol:
Takze netrpelive cekam jaka bude cena a tim padem moznost obohatit rozvijejiciho se wodnicka
Jak to vypada s tim testovanim?
Nezjisten zadny defekt, ani kapka este neukapla :eek: 8-)
Jsem prijemne potesen :-)
Zadny jiny reservoar v mych podminkych (extremnich teplot pres 60C) jeste nevydrzel bez ztraceni-se vody z obehu - takze se da rici, ze je to uspech. Pokud neverite, tak rad nafotim prstence mikroprasklinek kolem vystupu trubek na DangerDen round reservoaru. Utikala mi z nej neustale voda... :| :?
To samy z Tank-O-Maticu za 2500,-Kc, az praskl uplne a voda tekla curkem... :| :-(
Tod se ceka na RadkaB, kdy posle na 2nd pokusny vyrobek vrsky/spodky a s 0,1mm mensim prumerem, jenz by mel odstranit ten designovy lepsici problem se vznikem mikroprasklinek (prinejmensim/asi ve filmu lepidla, ci co to krucis je... :|
Rozhodne by se mi nelibilo prodavat neesteticke veci :| A to je ten nejvetsi problem na praci s pexi - vse je pruhnedne a vse je videt. Uplne vse... :?
PS. po naplneni a nekolika teplotnich cyklech se vetsinou jeste, zavisi jak kvalitne mate navrzeny okruh a dobre odvzdusnujici reservoar, "ztrati" truchu vody z obehu. To je zpusobeno bublinkami, jenz vzdy nekde zustanou... :wink: V mem pripade voda klesla o necele 3mm - dukaz misto slibu co se tyce odvzdusnovacich schopnosti ;D
Tank-O-matic daval kolem 5-7mm pokles po 2-3dnech provozu - jen se to pak nezastavovalo a pokracovalo tak milimetrem denne... :| DangerDen round reservoarek tak o centak po odvzdusneni a zhruba stejne tempo unikani vody nasledne... :? )
Tak, a tady vam ukazu, jak ze dopadl po 6 mesicich pouzivani DangerDen round reservoarek :cry: Je fakt, ze moje teploty se blizi k 70C, ale zas by jeden rek, ze by na to mely byt reservoary pripraveny. Tank-O-Crap mi prasknul a DangerDen round res vlastne take, hledte!!!
http://ax2.old-cans.com/show.php?p=b...0&c=8&d=1&v=v2
Chtel bych upozornit, ze jsem to nejdrive nechal dotazene od vyrobce, pak jsem to trosku pritah, ale furt to bohuzel teklo, voda se ztracela a tak vubec me to stvalo uz sakra dlouho... :evil:
Tady vidite, jak to dopadne, kdyz mate vysoke teploty a pouzijete na ne nevhodny material... :wink:
PS: ha! Nejsem sam, kdo kopiruje tank-o-matic design, jen mam starost o zdravy rozum techhle lidicek:
http://snt-systems.com/catalog/produ...products_id=96
...ono totiz pul metra je pul metra. To je fakt jen na super big towery a jak jsem psal, uz 280mm neprinasi zadne vyhody proti 240mm, takze... :roll: :wink: :|
Len taka poznamka. Vacsina vyrobcov nepocita s tym, ze uzivatel bude mat teplotu 70°C vody :D...
Ale inac very good job za tu expanzku. Ak bude stat 500,- jedna (co predpokladam je good cena vzhladom na cenu materialu a ostatnych veci), tak by som ju zobral. Ale otazne je, ci mi to posles na Slovensko :)
JACKAR
tak jak už si s tím nějak pokročil ??? ?
tak co ??? nejake novinky ohladne ceny alebo terminu mozneho predaja ? Celkom by som uz prijal to mat v okruhu :wink:
Tak, sorry, za prodlevu, eh, bohuzel, nevisi to na me - RadekB jeste nedodal vrsky/spodky na test lepeni, no :|
Snad uz zitra to posta doruci?
Vemte to z ty lepsi stranky - alespon je ten prvni kousek s prasklinkami poradne otestovan myma extremnima teplotama, no :wink:
Ja vim, blba vymluva, ale fakt to nevysi na me a nemuzu s tim nic delat.
...druha vec je, ze budu tedka predelavat kompletne svuj WC system a tak ocekavejte nejaky ten vypadek - mozna i 2-3 dny :| Kdyz veci nepujdou jak maji, no :?
Prehazuji radiator na muj pasivni, podle myho navrhu made by Erty + novej blok (MCW6002, pripadne Radkova cascada, co bude lepsi ;D ) a vsechno to na 1/2" tubingu (konecne) + pokud vymyslim jak dostat dolu chladice, lepeny arctic silverem, tak i s chlazenim mosfetu vodou (CPU i RAM mosfety) ... :-)
Alespon jsem si dneska prakticky odzkousel vodni chlazeni na vrtacce - slape to perfektne ;D Kdo by rek, ze se s tim opravdu da vyvrtat 30mm dira prumer 5mm do kusu medi, aniz by se to prehralo - do plexi vrtam jen 16mm a 3,2mm prumer :wink:
(aby bylo jasno, tak pokus o vrtani 3mm vrtakem do medi bez chlazeni dopadl neslavne - cca. do 6mm, silne vibrace a brink, a vrtak rupnul :? )
Nieje podstatné chladenie, ale mazanie (teda u kovov - u plastov je to trocha inak...).
Ehm, sice silne OT, ale neni to uplne tak presne. Chlazeni JE dulezite stejne jako mazani.Citace:
Původně odeslal PeterM
Pratele, ja tomu vubec nerozumim ;D
Ja jsem jen pocitacovej silenec a perfekcionista.
Vim, jak to udelat, aby dirka vypadala dobre az suprove - a sice chladit.
Mazani je dulezite u rezani zavitu - RadekB tedka experiementoval s rezanim zavitu a nedopadlo to zdaleka tak dobre, jako kdyz to delam ja...
Ad. novinky, na ktere vsichni netrpelive cekate - zadne nejsou. RadekB stale jeste nedodal material na 2 testovaci kus - je i to nanejvise trapne, ale nejsem ho k tomu schopen zrejmne dokopat.
Nevim co s tim mam delat.
Ahoj Trodas.
Bol by to problem u teba predat mi cca. 15-20 cm tej trubky ?
A zaslat mi ju na jednu Brnensku adresu ?
Uz som preskumal trh ale nikto mi nepreda tolko kolko potrebujem ja.
Lebo to co chcem vyrobit ja, tak to mi nebude ochotny vyrobit asi nikto len moj taticek :-)
A ja tu expanzku fakt uz moc potrebujem.
Skus aspon pouvazovat.
Dakujem.
FERANY - tak od techhle OT dotazu jsou snad SZ, ne? :wink: :-) ...jinak trubku si muzes koupit celou (a resit rezani, vyjde te to bajecne levne ;D ) - a me zase logicky bude vic vyhovovat z te trubky udelat reservoar, abych pokrocil ve splaceni toho testing reservoaru co mam :wink:
Jinak me este k tematu napadlo, ze by nebylo od veci udelat tlakovy test, co ten reservoar vlastne snese. Problem je, ze tlaku moc nerozumim. :roll:
Mam v tom mam gulas a nevim ani jak se tlak meri :) Vzpominam si na atmosfery, bary a milibary (neni to 1m vodniho sloupce? - bar?), anglani meri v psi (to bude asi neco jako pressure per inch)...rodas: ...pak jsou tu nejaky jednotky meteorologicky pouzivany (paskaly/hektopaskaly) :roll:
A jaky je treba tlak v vodovodnim potrubi? ???
...otazky, otazky, otazky...
Test si predstavuji jednoduse - jeden 3/8 fininek prevrtam na 8mm a zarazim do nej, sekundovym lepidlem natreny 8mm kolik ;D To je ucpavka. Do druheho vstupu zasroubuji normalni fitniku s pripojenou rekneme 2-4m hadici. Tu zvednu nahoru (vodni sloupec) a pomalu (aby vzduch utekl, i kdyz pro tlak to nebude mit asi vliv) to naplnim vodou.
Jaky tlak vlastne dole bude? :roll: :|
Nekdo, kdo tomu rozumi? :?:
Sice si nejsem jisty, jestli te chapu spravne, ale pokud chces urcit jen tlak vodniho sloupce, tak se pocita P=h (v m)*1000(+/-)*9.81. Vyjde ti tlak v Pa. Ty jednotky o kterych jsi psal te nemusi zajimat. V pripade potreby jde na googlu najit jednoduse jejich prevody.Citace:
Původně odeslal trodas
Ak máš hustilku od auta z manometrom, tak to môžeš skúsiť jednoduchšie - jeden fiting zapcháš, na druhý dáš hadicu, na to pripojíš hustilku, rezervoár strčíš do vedra z vodou aby si videl unikať bublinky a pumpuješ, kým to nevystrelí ;D
BTW: táto metóda je podstatne nebezpečnejšia ako tlakovanie vodou! Ak ti povolí rezervoár naplnený vodou tak maximáne vyplavíš garáž. Ak povolí rezervoár natlakovaný vzduchom tak vybuchne!
No kdyz to bude delat v kyblu a nebude do toho cumet z peti centaku, tak i pripadne rozleteni neni tak strasne...nedela plast reaktoru :wink: :lol:Citace:
Původně odeslal PeterM
koukam, ze to jeste neni hotovy... ja myslel ze uz je to davno vsechno prodany, taakzeeee:
hlasim se taky o jednu expanzku :) kdyby bylo mozno tam dat fitinky 1/4" a 1/2" a k tomu to stejne do zasoby po jednom kuse, byl bych vdecny.. pokud nemuzes sehnat 1/4" tak oboje 1/2" bez nahradnich :)
Jackar - ano, vetsina (ja mam dojem, ze vsichni) vyrobci sice nepocitaji s tim, ze by teplota vody mohla dostoupit az 70C, ale meli by. P4 zvladne az 130C, takze proc by teplota vody nemohla dostoupit 70C...? :wink:
Ja zkousel procik i na 86C, mobily davaji 100C bezpecne, a co? Ani o 1Mhz nebyl O/C horsi, takze co?
Muj reservoar je delany tak, aby vydrzel.
janko_hrasko - termin dodani zacina vypadat realne na brzy ;D
PetrT - slozite pumpovani a mereni manometrem hodmal nahradit jednoduchou zkouskou vodnim sloupcem, tak 4, 4,5m :wink:
Co se tyce tlaku, tak v okruhu JE tlak, voda se pri zahrati (stejne jako ta trosku vzduchu) roztahuje a tlak vznika. Proc by asi DangerDen testoval bloky na 1000 psi? :wink:
K tomu tlaku, tak 1m vodniho sloupce je 0,1 atmosfery. 1000psi ej ale neuveritelnych 68 atmosfer! :o :lol:
Warlord - bohuzel, vse pokracuje 2x pomaleji, nez bych rad ja a 3x pomaleji, nze bytste radi vy... :| Radek zdrzuje, ponejvice...
1/4" fitinka? to je jako co? Mam nejake 3/4" a hlavne pocitam s 1/2" fitinkami jao standard ve vodnim chlazeni. Nikdy jsem o 1/4" neslysel... Urcite se daj koupit, ale proc si kazit prutok malou hadici??? :?:
Jinak mam dobre zpravy.
Vyroben 2 kus expanzky, tentokrat jsem lepil volnejsi cela, a vysledek je temer perfektni. Zadne prasklinky v lepidle - max jsou tam malinke mapy - ale holt, je to lepeni, no, dokonale to asik nikdy nebude - ale zlepsuji se s kazdym kusem :-)
Jeste ji prozenu tlakovym testem, aby bylo jasne, estli vydrzi, a muzu rozjet vyrobu.
Takze panove, je pomalu cas rozbit prasatka... :wink:
paráda prasátko je už na prasknutí ;D
Jojo sak vies ze ako tuzim po tej expanzke takze pripraveny vzdy na prijem.
PS: nieco by si mi mohol napsat k tomu uchyteniu tej expanzky kvoli tomu co som ti pisal na SZ :wink: dik
beru zpet, situace se zmenila, chci klasika 2x 1/2"Citace:
Původně odeslal trodas
moje srajtofle uz taky praska ve svech... obrazne receno, pac porad zeje prazdnotou ;D
Ano, tak jsem to nejak pochopil. K tomu vypoctu tlaku ti tedy staci ten vzorec co jsem ti pastnul na predchozi strane (obycejny hydrostaticky tlak). Tady byla takova kravina, ze kdyby ji cetl muj ucitel, tak me dojde vykostit :-D. Stejne tak nevim jak roste u vody s teplotou tlak (=nevim jestli je mozne toto zanedbavat). Vsechny tyto teoreticke vypocty jsou ti k nicemu, pokud bude nekde vada materialu ci ti to nechytne lepidlo. Pokud ti to vydrzi zatezove testy, tak bych se na nejake vypocity vykaslal. Tot muj nazor tykajici se hydra. Bohuzel nemam zadne kamarady doktorandy, kteri by primo toto studovali a kterym by se to dalo predhodit.Citace:
Původně odeslal trodas
edit: netrpelive cekam na vyslednou cenu za kterou si to pujde objednat (zajimal by me ten zasobnik polovicni vysky)
2Trodas: ved to je len dobre ze to mas do 70°C vpohode, mozno aj ja sa zblaznim tak ako ty :D
Ale ako som povedal, ak nebude pre teba problem mi to poslat na SR a bude to za rozumne $$$ tak to tiez berem ;)
clovece zacnes to vubec nekdy prodavat, ja uz cekam 3 tydny na to az zacnes a prestava mne to bavit
od zacatku vyvoje uz je to alspon 4 mesice
kolik za to budeš chtít možna bych bral taky
Tak ted uz jen stanovit cenu. Fakt jsem zvedavej.
janko_hrasko - odepsano, lepsi napady vitany... :wink: :|
Warlord - hmm, ta prazdnota v penezence... To mi pripomina mou, zvlaste nyni. Hmmm, je cas, aby se udelali njake expanzky a ty nejvetsi diry se zalataly :-)
PetrT - heheh, no, asi takhle. Pokud je 1m vodniho sloupce 0,1 atmosfey, tak neni co resit. Mam tlak. DangerDen testuje bloky na 1000 psi (coz jst 68 atm), ale tohle neni blok a delsi nez 4,5m (ono je to s nalevkou a rezesvoarem tak 4,75m) vysku nikde neudelam, takze jsme to tak odzkousel, prezilo ve zdravi a tim zkousky konci :wink: ;D
I kdyz mam ten dojem, ze by se mel testovat kazdy reservoar, protoze kdyz bude skilinka v lepidle, tak to bude kapat a to by nebylo dobre... :D :wink:
Pokud bude nahore, tak je to este v pohode, dole je to neprijatelne.
Co se tyce tlaku vody arustu talku s teplotou, tak tam to zavisi na teplotni roztaznosti a URCITE se to neda zanedbat. Kdybys nekde vystaral, jak se zmeni objem vody z 20C na 70C, tak by to bylo zajimave :wink:
Pro predstavu, jaky tlak je blbyho necelyho 0.5 atm - zaslepku v druhem otvoru jsem realizovat tak, ze jsme vzal fitinku pro 3/8" hadici, prevrtal jsem ji na 8mm, pomoci kladiva jsem do ni narval sekundovym lepidlem namazany 8mm preveny kolik po cele jeji delce.
A kdyz jsem to naplnil vodou a zavesil a sel se dolu podivat, tak "jakovy" z toho dreva v dane fitince "vyrustala" kapka. Smaznu prstem, ale uz roste znovu.... Neuveritelne. Dodam foto, abyste videli, jak takova zaslepka vypada.
Jinak test opet ukazal naprostou neprostupnost vody pres NPT zavity, byt jen rucne dotazene - proste paradicka :)
Jackar - nevidim duvod, proc by balicek nemel na slovensko dojit - pote, co mi dojdou penizky, ze :wink: :-)
Galaxi - :lol: ne, nikdy se nic nebude prodavat ;D Udelal jsem jen jeden kus, a ted druhy testovaci... Pravda, stalo me to neco pres 16k, ale kdzy ten testovaci znicim, tak alespon muzu hrde tvrdit, ze mam - a bude to prevda- zcela jiste nejdrazsi expanzku na svete 8-) :-) Jakypak prodej, cece! :lol: :wink:
A ted vazne - rad bych prodaval neco, co mam ozkouseny (jak vyrobne, tak v praxi) a za cim si fakt muzu STAT :wink: ;D To holt zere cas a ja ho take nemam tolik, kolik bych chtel, a RadekB take slusne zdrzuje (posledni mesic, treba, je jen kvuli nemu) a tak proste veci nejdou tak, jak bych si predstavoval.
MarKo/Rici - cena by se nemela vyrazne prehoupnout pres 500,- :wink: Este se musi vymnouknout konecne Radek, co za ty komponenty co dodava bude chtit :wink:
ROzhodne to nebude 2500,- jak za praskajici Tank-O-Matic - i kdyz by se mi tim rychlejc zaplatili naklady, hmmm... ;D Ale to ych asi v CR neudal za ty many :lol: :wink:
Len malá poznámka k rozťažnosti (teda dve poznámky...):
1) Ak máš v okruhu aspoň trocha vzduchu (napr. v expanzke) tak nárast tlaku rozťažnosťou vody nehrozí - vzduch je ľahko stlačiteľný oproti vode a vyrovná rozdiel objemov. Preto sa tam "vzduchová kapsa" necháva.
2) Rozťažnosť hadičiek je vyššia ako rozťažnosť vody. Takže ani u kompletne odvzdušneného systému bez expanzky nehrozí problém.
Problém by bol u komplet kovového uzavretého systému bez expanzky (z kovovým potrubím) - ale to nikto nepoužíva.
no tak to je paráda v duchu sem se za tuhle hranci 0.5k modlil ;D takže s tou expanzkou pro mě 100% počítej :wink:
Spocitat se to da (co taky ne, ze ? :lol: ). Pokusim se to pres vikend najit, driv se k tomu asi nedostanu.Citace:
Původně odeslal trodas
Nevim jestli je vhodne neco zatesnovat drevem. Nebylo by lepsi tam vrazim plastovy kolik ?Citace:
Původně odeslal trodas
PS: tedka si kamos sehnal vodnika, sestavil to a jedno tesneni u nejake redukce si delal...dorval to jako prase a presto kdyz zavre Galaxiho expanzku, tak mu to zacne tou redukci prokapavat. Kdyz expanzku otevre, tak nekape nic ;D
no uz aby to bylo sakra, nemuzu se dockat.. clovek mu chce dat penize a on se vubec nesnazi ;D
Dej je mne ... budu ti vdecny a budu se i snazit (te moc nerozcilovat) :-)Citace:
Původně odeslal Warlord
2Trodas: vzhledem k tomu ze mi pres noc klekl system a budu muset vsechno nainstalovat znova, tak se vsechny moje ukoly posunuji o par dnu ... takze neni jiste ze se dostanu k te roztaznosti. Bral bych text od PeterM za pravdu (co taky jineho :lol: ) a tim padem by nemelo ani smysl neco pocitat...
Brr, při představě že bych sem kouk už v srpnu, a pak do prosince čekal na výsledky... BRR :roll: No jinak je to velmi pěkné. Asi taky rozmlátím prasátko, chudák malý...
Hlavně už se pořádně vymáčkníííí cena, schopnost dodávky, atd..
jezis marja, pochopte, ze to vazne na radkovi-b tak nebudte jak dementi a radsi urgujte radka-b.... :roll:
Jak dementi? Když si deš koupit do obchodu čerpadlo, zajímá Tě kdo vyrobil málo kusů, který dodavatel ho neposlal, na které poště se zdrželo, nebo Tě zajímá proč už si ho nemůžeš odnést ??? mimochodem jsi to zrovna Ty kdo tu před pár postama naléhal, už aby to bylo...
Já na to vpodstatě nespěchám, vždyť mi ještě nedošlo ani čerpadlo :wink: , ale když vidím tak krásnou věc tak ji prostě chci mít doma ;D
nj, ale tady nejsi v obchode ty hlavicko :roll: , muzem byt radi, ze si da tu praci vyrobit jich vic a proda nam to.... ale uz dost offtopicu a nefilozofuj prosim nad tim, proc jich udela vic...
Citace:
Původně odeslal bc.Yo!
Kristepane, za co me trestas?!?! Cerstve registrovana lamka nam tu musi prezentovat svoje uzasne a jedinecne nazory, bez kterych by ostani urcite nemohli existovat jiz ani minutu.Citace:
Původně odeslal bc.Yo!
Diky, ze jsi obohatil nase zivoty temito prinosnymi posty a od priste se treba zkus drzet zlateho pravidla "pisu jenom tam, kde mam co rict a kde to bud pomuze nebo se to primo tyka tematu"... :roll:
bc.Yo!: laskavě to zklidni, tenhle thread není o tom, že budeš kohokoliv školit v logistice (a pravděpodobně ani v ničem jiném)
Držte se tématu a neřešte laskavě kraviny! (a co se týká prodeje - očekávám, že to uvidím v bazaru ...)
EH ...... Blbý je že mě už odzačátku Warlord špatně pochopil :
1) Brr, při představě že bych sem kouk už v srpnu, a pak do prosince čekal na výsledky... BRR
= tím jsem "NIJAK" nenarážel na práci trodase, ani ostatních lidí kteří se podíleli na výrobě, NIJAK! chtěl jsem tím říci že jsem rád že nesleduji topic od srpna, že to bych se sesypal samou nedočkavostí. Práce trodase si cením, je to šikovnej klučina, a obdivuju ho, za to kolik času tomu věnoval, a kolik peněz na to padlo. Tak to asi Warlord nepochopil. A to je důvod hned mi nadávat do dementů :? .
2) A proč by se nepřidal další (Zilla), kterej podle 800 příspěvků usoudil ,že má 10x vyšší postavení a proto mi bezdůvodně může nadat do lamky. A v neposledním jsem to Já kdo se má zklidnit..... Lidi, zamyslete se nad sebou....
[ot]
ale ne, v tomhle bode sem s tebou souhlasil.... ve zbytku uz si zrejmne "jen" volil spatna slova, ale to je tvuj problem, ja reagoval na tve trapne srovnani s obchodem.Citace:
Původně odeslal bc.Yo!
[/ot]
Dobře, vysvětlili jste si to a teď ...
... ještě jednou :roll: - vraťte se zpátky k tématu a neřešte, kdo jak myslel které "brrr", atp.! :evil:
Co se to tu sakra deje ??? :eek:
No nic...
Uz tejden se snazim dat znovu dohromady svuj pocal, takze na res samo nemam cas, stejne nemam od radka nic, takze co... Dneska se mi podazilo na testovacim pocalu kde jsem tedka, dostat nejaky obazky takze se muzete podivat do galerky na test 15cm reservarku:
http://ax2.old-cans.com/show.php?p=r...&d=1&id=45&c=8
...a estli me budete zlobit, tak si vas takhle zavesim:
http://ax2.old-cans.com/res/47.jpg
A bude 8-) ;D
PetrT - o rozebranych pocalech a problemech mi ani nemluv... Jinak roztaznoset v zadnem pripade NENI zanedbatelna z toho prosteho duvodu, ze na rozdil od vzduchu, voda je stlacitelna jen 1 desetimiliontinou objemu, takze vlastne NESTLACITELNA :| Tim padem je jasna dulezitost "trosky vzduchu nahore v reservoaru" - proto jsem volil i dutou zatku nahore, aby toho vzducho bylo, paradoxne, co nejvice a narust tlaku byl minimalni.
DangerDen mel nahore NPT zavit, co se dal strasne psatne odsroubovavat, ale i tak si dobre pamatuji, ze kdyz jsem mel unik vody, tak odsroubovavani zatky nebylo rucne mozne, byl tam takovy podtlak! ...z cehoz plyne, ze v momente uniku vody tam musel byt ZNACNY pretlak. Rozhodne bych si nedovolil to podcenovat a mam dojem, ze kazdy vyrobeny res bude dobry otestovat alespon temi temer 5 atmosferami. Vyssi barak/balkon memame a stejne se mi ani nechce se zas polit vodou, venku je docela kosa a voda za krkem, eh, studi :|
bc.Yo! - zkus si nekdy neco udelat, kde to nevyrabis sam a ostatni maji problemy, ty mas problemy a nezapomen - ja nevyrabim 1 kus, ja vyrabim POSTUP, kterak maloseriove vyrabet reservoarky s co nejmensi zmetkovitosti :wink: To neni jako tak nejak splacat jeden kus. To jsou pripravky, postupy a know-how, jenz ziskam jen praxi a casem. Pokud se ti to nelibi, kup si Tank-O-Matic a modli se, aby ti nepresknul jako me. Pripadne muzes sahnout hloubeji nez na nejake 2500,- za Tank-O-Crap a koupti si tohle:
http://snt-systems.com/catalog/produ...products_id=96
:wink: 56$ a za kazdou konexi 5$ - cool, ne? Navic to ma maly, restriktivni trubicky jak tank-o-crap...
Warlord - good idea, chudak... :wink: ;D
jan555 - poznamka ohledne bazaru je docela namiste... Ale myslim, ze vzhledem k tomu, ze nabizim (protoze nejsem firma a nedam seria na sklad) rzne (v rozumnych mezich) custom upravy (delky, fitiky, pozice drzaku/zadne drzaky - tak myslim, ze to neprijde do bazaru, ale ze tomu udelam proste nejakou objednavkovou page, treba tady:
http://reservoar.wz.cz/
...kde bude vsechno + formular na zadani adresy (abych az prijdou penizky vedel, od koho a kam mam reservoarek vlastne poslat, ze) + moznosti zadani jak by to dotycny vlastne chtel... :wink: Estli nekoho napada nejake lepsiho reseni - sem s tim. Pripominam, ze stranka bude i pro zahranicni chuligany, takze dvojjazycna - dalsi duvod proc to udelat tak. Nemyslite? :idea:
trodas: to nebylo k Tobě, ale k eliminaci toho, aby se tu rozjížděl prodej, myslím, že je to jasné :wink:
Chtel bych jen dodat ze 1 metr vodniho sloupce nedava tlak 1 atm .... to az 10-ti metrovy sloupec (tusim podle Torricelliho).
drzim palce, jen tak dal :wink:
http://ax2.old-cans.com/wc/0095.jpg
http://ax2.old-cans.com/wc/0096.jpg
http://ax2.old-cans.com/wc/0097.jpg
...zbytek tadyhle:
http://ax2.old-cans.com/galerie.php?...8&c=8&d=1&v=v2
...aneb provozni instalace jak ma byt, uz zadne AquaCool radiatory ;D
No parada, konecne mas pasiv. Zaujimali by ma teploty pre porovnanie, ci budu mensie ako moje, ale asi nie ;D , pretoze ja mam viac hlinikovych rebier a celkovo aj plochu mam vacsiu. Na druhej strane, ja mam ten radiator pod stolom a od tial moc dobre teplo neunika.
Este sa musim spytat: kde je moja expanzka?
Zdar!
JAJ - sorry, na policce :wink: :-) ...vysvetlim v mailu, mam celkem frmol :|
(fuck Xmass :-( )
Takze do vianoc expanzky nebudu co ?? :-( :-( :-( :cry: :cry:
nechtel by se mnou nekdo menci expanzku ? byla by dloha 12,5cm, aby se trubka akorat rozrizla napul...
najde se nekdo :?:
janko_hrasko - mely byt, ale RadekB se v sobotu s potrebnymi dily proste nedostavil, pac musel hlidat deti, takze je v pondeli poslal a vzhledem k tomu, ze to este neprislo, a pred vanocemi ani neni jasne, estli to prijde zitra (posta je zavalena), tak lze rici, ze nebudou z temer jisto jiste. (den schne lepidlo, kdyz jsme u te rychlosti :wink: )
Nevim co k tomu rici na omluvu, proste... je to, jak to je :|
Radeji vubec nemluvim o tom, ze jsou tu i jine problemy... A o tom, kolik mam prace a ze bych se tim (expanzkami) vubec nemel zabyvat... :-(
zadnej stres, tech par dni ci tydnu uz to vydrzime, ze hosi? :)Citace:
Původně odeslal trodas
Tak, posta si dala jako obvykle 3 dny mezi Radkem a mnou (takovej kousek a tri dny?! :oops: ) a dnesna dovezla soucastky :wink:
Tudiz s polepenymi prstiky pisi, ze mam prvnich 6 reservoaru (sedmy ma cca. 70mm telo - experimentalni zbytecek, takova zmenseninka resu pro svandu) slepenych, krome - a v tom je problem - drzaku.
RadekB do nich zase ( :evil: :? ) pridal ty "pridrzne otvory" i kdyz jsem mel dojem, ze jsme se domluvili, ze to tam delat nebude :|
...ono to totiz podle me nevypada nic moc - a ja nechci vyrabet neco, co se me samemu nelibi... :-(
a uz vis aspon cenu?
ja to chci klidne s vic dirkama aspon budu mit vetsi varibialitu pri umistovani, kdy mi to posles? :)Citace:
Původně odeslal trodas
Zdar. Tak ako ? Teraz to viazne na tych drziakoch ?? Ja by som ho bral aj stymi co mas a bez prilepenia + by si mi pribalil trosku lepidla na to plexi pretoze naviem este presne na akych miestach tie drziaky budem moct umiestnit ... co ty nato ? Myslim ze ani tebe by to nemalo vadit pretoze mne predas vyrobok v tiptop stave a ked tak si ho zmrvim ja :wink: :D Uz na neho cakam fakt dlho a uz to xcem konecne dokoncit aby som nemusel mat vanicku na stolea aby vsetko nebolo ako ghetto. PLS
U reservoaru se tedka resi drzaky. RadekB si postavil hlavu, ze v nich musi byt takovy montazni diry a ono to nevypada nejlepe, tak se snazim vymyslet, jak to obejit, no... :( Jinak zbytek je hotovej, jeste stranku na delani objednavek a hotovson...
...jo, krome toho testovani. Ono testovani sloupcem vody neni spatny, ale ta voda jak uschne, tak necha uvnitr takovy mapy, kapky - no nevypada to zas nejak strasne, ale preci jen bych to tam nechtel. Tak premyslim o tom, jak to udelat jinak. Jeden clovicek navrhl proste supnout to do kyblu a napumpovat do toho vzduch, aby se videlo, estli budou utikat bublinky ci ne. Asi jedina rozumna moznost, ale jak to udelat v praxi zatim nevim. V zasade mam s tim tri problemy - jak napojit pumpu na 10/15 hadicku, kde, za kolik a jak napojit na tu samou hadicku v T-cku tlakomer a dotretice, jak vyresit zpetnou zaklopku.
Napada me ventilek z auta/kola... kterej se da take dobre napojit na pumpu, ze - ale jak ho zkamaradit s hadici este nevim. Asi ne s hadici, ale s fitinkou, to bude nej reseni... :roll:
Problemy, problemy, stupidni problemy... :(
Luge - 600Kc
Warlord - ja ti to nejdrive vyfotim, abys nebyl prekvapeny - ano, zvysi to variabilitu uchyceni, ale... A poslu ti to samo az dostanu od tebe penizky, zhe :lol: :wink:
janko_hrasko - s tymi co mam je to potreba nejriv videt, ver mi. "pribalil trosku lepidla na to plexi" je ale vec nemozna, to ti zaschne, at budu delat co budu delat, takze si bud lepidlo kup, anebo pockej a rozmysli-si, jak to vlastne budes chtit pridelavat...
Problem je v tom, ze ja bych nerad prodaval neco, co neni v tiptop stavu, vis? :| Presne jako ty nemam rad ghetto humusy... :|
Je to skutečně takový problém? Znovu už to opakovat nebudu ...Citace:
Původně odeslal jan555
Takze, aby bylo jasne, co se deje. Tak krome takovych svandicek, jako ze jsem si "capacitor modem" ( http://ax2.old-cans.com/show.php?p=b...2&c=8&d=1&v=v2 ) zlikvidoval mobo (snad se jeste rozbehne), tak na reservoaru jsem pokrocil jen trosku s trestingem na tlak.
Jak jsem se vyjadril vyse, testovani naplnenim vodou prinasi cistici problemy (voda ve vodovodu neni destilka a nechava po zaschnuti mapy a to nevypada nejlip) a tak jsem prisel s timhle vyplodem chodeho ducha:
http://ax2.old-cans.com/res/50small.jpg
;D ...nejdrive jsem tam nedal zadne svorky, a zacal testovat, do kolika atmosfer (atm - 1 bar je (mimochodem) temer presne 1 atmosfera a 1m vodniho sloupce je jen 0,09678 atm (1bar = 0.986atm) ) se doopumpuji a do take kolik testovaci zarizeni vydrzi, ze :lol:
Byl jsem ponekud prekvapen, kdyz pri necelych 2atm (1,8cca...) vyletela z tecka ta hadice, pripojujici tlakomer s silnym zasycenim ???
Pouzil jsem schvalne DangerDen hadice, ktere jsou velmi pevne a maji skoro 3mm tloustku steny - a na to tecko se rukou nasadit proste NEDAJI. Musite je, jak je stejne jedinne rozumne - nahrat v varici vode a zabrat. Proto me "ponekud" prekvapilo, nemaje zadne poneti o tom, jaky je 1,8atm tlak, nutnost pridani spon.
Po jejich pridani jsem tlak dostal na neco maliko pres 4atm a vic ani tuk? :eek: Co to?! Pumpa proste vic nedala. Pri pokusu o pumpovani sycel vzduch vsude kolem, ale tlak se nezvysoval... :|
Byl jsem silne zklaman, protoze jsem zakoupil tlakomer do 10atm, kdyz z toho vice jak 4atm nedostanu. Me zklamani trvalo jen do te doby, nez jsem zjistil, ze kola u auta se pumpuji na 2,1 - 2,2atm!
Takze ne maly, ale zatracene velky tlak jsem zde vyvinul!
(napriklad v topeni mame doma 1.8 - 2atm a nechcete nikdo snad srovnavat zelezne trubky s dorvanymi zavity s WC v PC, ze ne?)
No nic, pripojil jsem prvni z 6-ti reservoaru, ponoril pod vodu v umyvadle a zacal pumpovat. Pri zhruba 0,75atm - 1,2atm (podle kusu a zrejmne hlavne dotazeni zatky) zacal typicky uchazet vzduch kolem gumoveho tesneni vrchniho uzaveru. Rychlym pumpovanim jsem tlak zvysil az na 2 atmosfety a neco, a ani jeden z testovanych reservoaru se nerozthrhl (hura! ;D ) a co je hlavni, nemel zadne netestnosti.
(kdyz clovek jen lehce dotahnul ty zavity fitinek, tak je mozno pozorovat obcas malinou bublinku, jak ze zavitu pri tlaku kolem 2atm vycestuje - krasa ;D )
Strucne receno, maly trik v lepeni na ktery jsem prisel, aby spoje vypadaly lepe mi take zarucil hodne dobrou tesnost - a pri rozumnem dotazeni fitinek se neni mozno setkat s netesnosti :-) Zvlaste, kdyz kazdy kus otestuji poradnym tlakem :wink:
Tak k tematu podstatnejsimu, a sice drzakum :|
Tady mate srovnani, jak vypada stary a novy:
http://ax2.old-cans.com/res/HoldersPreview.jpg
...polozeno na stare Epox 8RDA+ desce :wink:
A tady pro lepsi predstavu jak to vypada, kdyz to pridrzim rukou u mikro-sranda testovaciho reservarku:
http://ax2.old-cans.com/res/NewHoldersmall.jpg
No a puvodni navrh:
http://ax2.old-cans.com/res/OldHoldersmall.jpg
Hmmm. Komu se nove drzaky libi (dirky maji prumer 4mm), tak mam dobrou zpravu - mam jich dost. Nad tim jak a jestli vyrabet i ten puvodni navrh se teprve s Radkem dohadujeme.
Ostatne - mate prostor, vyjadrete se jake se VAM libi drzaky :wink: :-)
nemoch bys zkusit nafotit jak to vypada kdyz se do tech direk u drzaku daj diody ? :idea:
No vypadaji slusne.
Kdy asi bude nejaky na prodej??
Jak to vidis?
Si jasným dôkazom toho, že ľudia sa začnú chovať rozumne až keď vyčerpajú všetky ostatné možnosti ;DCitace:
Původně odeslal trodas
...toto som ti doporučoval už dávno (minimálne o dve strany dozadu) :wink:
DELETEd/EDITed : ospravedlnujem sa :oops: Uz to risim cez SZ.
Úderem této chvíle ruším tenhle CHAT. :evil:
Pro obchodování s čímkoliv je tu sekce bazar, pro privátní komunikaci PM, při dalším OT postu to okamžitě a bez diskuzí locknu! (a tenhle thread v první volné chvíli promažu, už toho bylo až dost)
nevim jestli uz mate nekdo tank od trodase doma, ja ho prave drzim v ruce... respect.... budu trodase vsude blahorecit, nadherna pracicka, uz se nemuzu dockat, az to budu mit zapojeny v okruhu :drool:
takze jeste jednou: thx trodasi :wink:
už se na něj taky chystam, ale ještě potřebuju schrastit peníze na bloky hadičky a radiátor... už aby to bylo :roll:
tak pak nahoď fotky až to budeš mít zapojený :wink:
Warlord - diky za takovou pochvalu :wink: Myslim, ze si ji jeste ani nezaslouzim, protoze stale je tu jeste ten problemky s zaschlou vodou uvnitr a hlavne s lepenim drzaku. A sice ze se v nich lepenim (!) delaji jakesi mikrotrhlinky, no :|
Uz sice myslim, ze jsem prisel na to know-how, jak to delat, aby nevznikaly, ale teprve tak po 10-ti kusech to budu moci rici s uplnou jistotou, ze jsem zvitezil :lol:
Pokud se nekomu nezda, ze by v 100% perfektne dobrem drzaku, jenz v prstech nezlomite ani zaboha, mohli vznikat nejake trhlinky lepenim, tak se optejte RadkaB na jeho test s lepidlem a zavareninovou sklenici. Vhodil do ni kousek plexi a kapnul lepidlo - mimo (!) to plexi. Za par hodin "bys to plexi nepoznal", jak bylo popraskane. Asi tak. Neni to takova svanda, jak se muze zdat, ale nastesti je to jen designovy problem a uz dva nove kousky nevykazuji zadne trhlinky, takze optimismus ;D
Lepim to asi takhle:
http://ax2.old-cans.com/show.php?p=res&v=v2&d=1&id=50
http://ax2.old-cans.com/show.php?p=res&v=v2&d=1&id=51
...mno, co dodat :wink: Snad leda post do bazaru a zprovoznit objednavkovou page http://reservoar.wz.cz/ :wink:
PS. jedno foto od JAJe je tadyhle:
http://ax2.old-cans.com/show.php?p=b...8&c=8&d=1&v=v2
...ovsem to uchyceni, no... :lol: Snad tomu brzy udela peknou namorenou drevenou desticku na zed :wink: :-)
tak uz to mam zapojene, nadhera... chrochtam blahem :) ..konecne sem mohl dat pryc ten barel :lol:Citace:
Původně odeslal -martin-
trodasi, ja to mam pekne prisroubovane ze zadu k bedne, to by se ti jiste libilo ;-)
fotku bohuzel asi neudelam, pac nemam prislusny aparat :?
Tak o tohle se s vami proste MUSIM podelit ;D
V Radkove verzi drzaku jsou 4mm otvory, tj tak akorat na male ledky :wink: Tak me napadlo, co se asi stane, kdyz tam udelam 5mm dirku, jak to bude vypadat...
http://ax2.old-cans.com/res/HoldersPreview2.jpg
...mno, nejdrive se mi zdalo, ze to vypada o dost lip, tedka uz si nejsem jisty, no, ale pri praci na objednavku se da udelat vse.
Co JE podstatne, je, ze se ted do toho daji vrazit poradne velke ledky, coz jsem take udelal a vysledek posudte sami:
http://ax2.old-cans.com/res/HoldersPreview3small.jpg
( http://ax2.old-cans.com/show.php?p=r...&d=1&id=55&c=8 )
Pridrzuji drzak prstem u tela reservoaru a druhou rukou balancuji s fotakem :D
:o :o :o
no zajímavý to je ale ešte lepší by bylo kdyby ty otvory byli z čela a s ty ledky by svítili do resertoaru... no nevim no :roll: řekl bych že by bylo nejlepčí hodit nějakou decentní ledku ze spoda na resertoar která by svítila nahoru pak by to mohlo vypadat zajímavě :o
Tak uz ji mam taky doma je to super. Moc pekna prace.
Foto:
http://xander.webzdarma.cz/DSCN0798.JPG
mno toho vodnika by si mohl mit vevnitr ne ? proc mas vse venku ?
Tipuji proto, aby dostal to teplo z case + kdyz mu neco zacne teci mimo case, tak je to celkem fuk, zatimco kdyz neco zacne teci v case, tak byva prusvih... :wink: :oops: :|
PS: chtel bych upozornit vsechny, ze ze lih k tomu nesmi ani na metr. Staci treba kdyz jsem odmastil pred lepenim lihem spodek, tak uplne popraskal kolem zavitu... :-o :oops: :|
(zatimco benzin je v pohode :o )
Lih tomu ale opravdu hodne vadi!!!
(budu to muset dat cervenym a velkym pismem do navodu)
http://ax2.old-cans.com/res/Monster.jpg
;D
Tak tomu teda rikam mostrum :lol: :-) Zleva je standardni kousek, pak ta dva s pootocenymi drzaky o 90 stupnu - 300mm kousek s drzaky 100 a 240mm od vrchu a pak 400mm monstrum s drzaky 50, 180 a 360mm od vrchu :o :wink:
V galerce jsou este dve dalsi fotky tohodle monstra :wink:
Presne jak bylo receno. Vymenik se venku chladi lip cca pri zatezi az 5 stupnu. Navic ten vetrak dela velky hluk v case pac nasava zepredu vzduch. A dela moc prachu.
Co se tyce cerpadla tak to magneticky pole taky neni nejlepsi na hdd. Vim co mi to delalo s monitorem kdyz jsem testoval vodnika na stole cca 1metr od monitoru.
Citace:
Původně odeslal Voky
Ježiš to jsou krasavci !!! už se na ně moc těším. :drool: :drool:Citace:
Původně odeslal trodas
Pěkná práce Trodasi! (doufám že v pátek dojdou :roll: )
Doufas vzdy marne -Murphy :|
Presto, ze jsem je odeslal vcera, tak to bylo uz odpoledne, takze sance ze do zitra dorazi neni tak velka :? ...ale to by bylo na separe thread o poste :D (ostatni fotecky mas v galerce na 100x v threadu opakovanem linku)
No já nevím jak je to s poštou u Vás, ale u nás jsem zatím nezažil nějaké problémy *klepe na dřevo* expanzka leží od 11cti na stole :) krasavci to jsou! thxCitace:
Původně odeslal trodas
Právě koukám na tu objednávkovou stránku, nelíbí se mi na ni to, že máš před kolonkou anglicky napsáno co do kolonky napsat. :? Já jen, že v pravo nahoře máš českou vlaječku... :|Citace:
Původně odeslal trodas
Varoval jsem vás víckrát - LOCK (kdyby měl někdo připomínky, tak ať si ty upozornění a doporučení najde)