Pod to se nemůžu podepsat 8-) ;DCitace:
Původně odeslal Pavel Kuncl
Printable View
Pod to se nemůžu podepsat 8-) ;DCitace:
proč myslíš ;D ;D
no urcite nie len 7000Cu , Thermalright Sp94+papst 2000rpm 19dB sa mu urcite nielen vyrovna oproti 7000 AlCu je o 8°C lepsi skusal som to osobne u mna doma a pritom ten Thermalright bol tichsi.
62°C je nejak malo :?: ja by sem mel aspon 75°C pri jakych otackach si mel tech 62°C a jakou mas revizi cpu?Citace:
Původně odeslal Spajdr
pravda Thermalright je nadřenej, ale cenově taky trochu vejš.... ale že by tam byl 8st rozdíl, hmm, hold jo...no nic toto není téma na Intel sekci... ;D ;D
A při jaké teplotě ti procesor začne házet duty-cycles? O Asusech je známo, že ukazují o 5 až 10 stupňů méně, než na procesoru reálně je. Minimální teplota Northwoodu v idle je kolem 35 stupňů, Asus vesele ukazuje i 26.Citace:
Původně odeslal Spajdr
Vodník zůstane na grafiku a čipset.Citace:
Tak mám Cooler Mastera Hyper 6 doma ;D
Mňo a jak poznám ty duté cykly? :lol:Citace:
Původně odeslal Eagle
Tady je teplota při zátěži při 3.5Ghz
http://home.tiscali.cz:8080/plejko2/prime95-3.5Ghz.JPG
Jinak při 3.7Ghz teplota 49-50C při prime95.
Nad 265FSB už se tomu nechtělo, při načítání woken se to dokola restartovalo, i tak dobrý :-)
tak že máš stable 3.7, to je dobrý ne......já sem právě myslel že tam dáš vodu na P4 a nějakej hovado výmeník... ;D ;D
já jedu 276FSB, procáku sem přidal 1.5625V a AGP 1.6 a zatím drží...
pamětím sem nasolil 2.8V a chyby v Memtestu nedělaj, super.. :-) :-)
zvláštní že dám 265 a pohoda a 270 to nenajede ani do woken, že by už limit desky?Citace:
Jinak ten větrák co je k cooler masteru je fakt kraválník jak sviňa, nechápu jak něco takového k tomu můžou dát, jinak ta instalace chladiče byla taky sranda, hlavně to upevňování spon, nechtěl bych to v dohledné době sundávat, aby mě to neurvalo desku ;D
IC7 bude dneska říkáš joooo, hmm se na to zvědavej....paměti jedeš 5:4???
Pavle když máš ty RAMky synchro při těch 27x Mhz FSB, když je dáš asynchro na 5:4, jak se ti to projeví v benchích? zkus pls pustit 3D Mark 2001SE stačí první 4 testy s asynchro ramkama a pak synchro, zajímal by mě rozdíl.
Nebude, nechám to poslat zpátky :-) paměti 5:4 .. ADATA PC500 sháním, ale nikde nejsou zatím.Citace:
Taky jsem se po nich nedávno díval a mají je v alze, jinde nevímCitace:
Původně odeslal Spajdr
http://www.alzasoft.cz/Default.asp?C...REE=1&MRK=1546
Díky, no zítra je snad budu mít .. přes www.nextcomp.cz :-)Citace:
Původně odeslal kubajzz
1,57V Vcore? Mein Gott !! :-o BTW, +5V uz ti leze na 5,11V, kolik je na vetvi +12V :?: (je to schovany tim Prime95 oknem)Citace:
Původně odeslal Spajdr
však to tak má být že to má mírně lézt nahoru .. u +12V je 12.08 - 12.11. ;D
Dneska sem poradne skousel meho Prescotta a dostal sem ho na 3,4Ghz pri 1,52V stabilne, dal sem ho neco pres 3,7Ghz ale pak zatuhaval ... jako kdy by se prehrival otacky na 4000.
A nemohlo by to byt slabim zdrojem? je to nejaka 300W neznackova :?:
podle me v tvym PC by mel byt urcite nejakej znackovej a spon 350-watovej zdroj. Ale tim nechcu rict ze to zatuhvani je zpusobeno zdrojem-tim to vubec nemusi byt. (kazdej procik ma svuj strop)Citace:
Původně odeslal Mtex
taky to může být zdrojem, proto už jsem taky kdysi dal toho Enermaxíka abych byl v budoucnu v klidu :wink: :wink: :wink:
Tak 265FSB taky nebylo stable prime, takže 260FSB je konečná.
tak sem to včera taky musem trochu poštelovat, 276 občas padne, ale 275 zatím drží :-)
Kolik máš voltáž nastavenu v BIOSU při těch 275?Citace:
Rozhodně já pokud nastavím více jak 1.600V u CPU, tak se nedostanu ani pak do BIOSu :lol:
To už mají stabilizítory dost.Citace:
Původně odeslal Spajdr
A Abit má lepší stabilizátory ne? ;DCitace:
Původně odeslal 3G@L
Tady ta by nebyla marná
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24469
Pozdější biosy vylepšily nabídku voltáže pro CPU, co jsem se dočetl :-)
no má, ale jedu zatím 1.5625V, ale možná to stáhnu, myslím si že je to zbytečně moc, dám to spátky na klidovejch 272FSB 1.5375V a paměti 2.65 a AGP 1.55V...pošteluju trochu vodu a pak to nechám zahořet pořádně....
stjně jako s 2.4, nejdřív sem jel 3.38, pak 3.4 a výsledně 3.47, tej se třeba vůbec nelíbylo 1.5625V.....ale 1.5375 lítala jak divej preskokotík ;D ;D ;D ;D
tak na tu zapoměn, peknej ....s...Epoxy už nestavím na P4 (AMD jo), pač s kvalitou na OC je to slabý, kam se hrabe na IC7dmu..... navíc sem tam měl dost problému s pamětma atd....nebudu to rozebírat....abita sem drív tak moc nedělal, sem jel samej asus, dokud mě nezačali štvát....hlavně voltage jak tam lítaj, to je prasečina.....prostě na OC neznám lepší desku a hlavně výkonově...tot muj názor...roztrhejte mě na kusy ;D ;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal Spajdr
No dali sní podle recenzí 275, výše né, protože v té době neměli bios kde by mohli dát více na voltáži CPU, takže tak špatná nebude :-)Citace:
v recenzi, neblbni :-) :-) , to je samej kec (kdybych se měl řídit recenzema, tak to můžu zabalit) , OK dostat se můžou, ale i Abit a ASUS a jiný se dostanou na 300FSB, jenže s jakým procákem..to je otázka..já bych teda do ní nešel ani smykem.... ;D ;D
kdy myslíš recenzi....?? abych si mohl počíst :lol: :lol: :lol:
Jeden z odkazů co je na CC :-)Citace:
Nebylo lepší koupit Prskot 3Ghz, jestli nás brzdí vysoká FSB, tak s 3Ghz bychom se možná dostali na 4Ghz :-) No ty voltáže u Asus lítají, ale možná je spíš u mě problém se zdrojem, protože mi to lítalo i u Epox a DFI desce.
Tak už valím pro ty ADATA PC500 ;D
je i není, s 3ghz se taky můžeš zareznout na 3.5-3.7... :-) :-)
Spajdr: hod mi odkaz sím kde se dostli s epoxem 275FSB????
chlape, to jest naprosto nic neříkající, jako votevřenej násobič má asi každej procák, žeeee ;D ;D ;D a NW není prescott a hlavně paměti mín a frekvence 3.57 je nic, jo kdyby jeli s 3.0Ghz prescotem 265-270 třeba bylo by to jiná....ale tento test je na nic....a já tomu prostě nevěřím, Epoxu 4PC3I/+ sem udělal dost abych si myslel své, Abit je v I875P král prostě a nic mě to nevyvrátí.... :-) :-) :-) :-)
Tak 260 taky unstable, ty kondíky nalevo od chladiče, pečou fest a není šance na ně foukat, větrák tam nenarvu díky rozměru toho chladiče :roll:
Jinak Aquamark 69xxx, GPU score 10170, CPU 11270.
Pěkné je že ty paměti dají při 255 v pohodě 7-3-3-2.5 časování.
3D Mark 2001SE 24870
3D Mark 03 - 14280
Ve Farcry to přidalo 2-6fps, při timedemech. Takže nic moc, ale aspoň mám 1GB RAM mňo.
co tam máš za čipy, nedíval si se, pač 2.5,3,3,7, to vypadá na samsungy... :wink: :wink:
Testoval jsem je při takovém časování jenom 15minut, ale jinak nic nespadlo během té doby. No podívat bych se mohl, ale to sundávání heatspreaderu jde celkem z tuha. Chvíli jsem zvažoval že přece jenom půjdu do Abita, ale těch 200-250Mhz na procáku, mi za ty prachy navíc nestojí. Jinak v tom pier demu jsem měl stejně jenom 65fps, by mě zajímalo jak si tam vykouzlil těch 72fps :-) ale na druhou stranou to zvyšování FSB, urychluje paměti, tak to možná potom tak pomáhá.Citace:
no delám tam cca. 77fps ted s tema omegama.... ;D ;D uvidíme kolik to bude hátes s HISEM, za cca. hod ho budu džet v ruce ;D ;D ;D
Budu mít http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24329 .. ale za daleko lepší cenu, tak snad se dostanu kousek dále, líbí se mi jak je tam uchycený ten čipset, aspoň tam normálně dám vodníka bez šíleného uchycování, podle testů bych si snad pohoršit neměl :-) Nic bych nedoplácel totiž :-)
:lol: :lol: :lol: :wink:Citace:
Původně odeslal Spajdr
btw: ten procesor už ale imho výš nedostaneš ...
Uvidíme, já myslím že ano, jestli né, tak podle testů si o pár fps polepším, díky tomu 875 čipsetu :-) proto má Pavel ve farcry testech větší fps. Navíc kondíky u toho Gigouše mají větší kapacitu než ta moje Asuska. Nevidím důvod proč bych neměl dát pak aspoň 265, když pavel dal více ;DCitace:
Původně odeslal jan555
No, uvidíš ... Tenhle mobo by měl být nejvýkonnější ze všech Gigabytů, osobně nemám, nač si stěžovat, ale tohle jsem ti říkal už dávno ...
btw: za daleko lepší cenu znamená bazar Elapu?
tak to sem na tebe zvědavej, deska není špatná, já tedy s nima mám horší skušenosti, taky bych ji třeba rát zkusil.... příští týden budu testi Albatrona, sem zjedavej jak posviští.... ;D ;D ;D
ale ted mažu domu s horkou krabicí a v ní rádlo X800pro..... :D :D
Pavel Kuncl: Albatrony mobo nejsou podle mých poznatků nic extra, to grafiky - ty mají dost dobrý (hlavně s minimální poruchovostí).
Podle mých zkušeností a informací jsou i desky od Albatronů hodně málo poruchové a celkově je Albatron hodně málo reklamovaný...Jinak desky..záleží na konkretních modelech...např. pro SocketA...desky řady KX18D jsou hodně dobré na O/C a jsou hodně výkonné; KX600 zase patří k průměru...jak je to u intelu, uvidíme ;)Citace:
Původně odeslal jan555
Bavím se právě o Intelu - tam jsou Albatrony lehký nadprůměr, nic víc - kvalitní jsou, to jo ...Citace:
Původně odeslal Anduril
ad vysoke fsb > a napadlo tu tych co rypu ze to bolo testovane na ES ze tam ide o to ci to zmakne cipset? ja som na 848ckovom Albatrone dal 310 unstable a asi 295 stable (samozrejme s delickou) na ES procaku, to ze to zvladne vysoku fsb je znak kvality
Tak od pátku mám X800Pro (HIS), sice tuta ještě poputuje do světa, ale X800tku nedám už z ruky ;D ;D ;D více v ATI graf. karty :-) :-)
mimochodem, Morrowind je furt stejně pomalý :lol:
Sice to sem nepatri , ale mozem potvrdit.Citace:
Původně odeslal Spajdr
Na 6800 ultra mi to vala ako na 5950 ultra. :lol:
tak se udělal menší pokus, dal sem výměník do studené vody a hle ostal jsem se s procákem na 284FSB stalble 1.5625V, to je masox... ;D ;D ;D kuja ještě že budu mít v nové s kríni dva výmeníky :D :D :D
U mobo to zas tak překvapující výsledek není, ale máš kua dobrej procík :wink:Citace:
sem právě začal hlodat, že v nové skříní dam dva okruhy, samostatně hlavně CPU, tet tam má na obehu http://www.caseking.de/shop/catalog/...oducts_id=1255
v bigu budu tuten je na CPU a další na GPU a chipset... a dve 1046 čerpadla...tak snad se to povede o trochu to vytaktit, pač výkon stále leze nahoru a to tak že 3d01 poskočilo na na cat4.8beta z 23157 na 23754 s R9800, no ted už to mám rozebrané a čekám jen X800vku....pak to dám dohromady....
A teplota při zátěži na CPU? ;DCitace:
když sem to fláknul do vody, tak mě teplota klesla na záteži o 4stupně, to znamená max 56st na těch 284FSB, když sem to mel ve skríni tak lezu tak 58-59....na tech 272FSB pri 1.535V, ale ty vitesty že drží, kuja ty hynixy jsou nadřený....jakmile lezu přes 61-62st, jde to do občas do kopru
Uvažuju že bych zkusil vodníka, spona pro P4 už dorazila od aquacool, ale kua mám jenom 8/6 hadičky, tak nevím jestli to bude lepší než ten cooler master :?Citace:
Podle toho, co jsem slyšel, asi těžko ...Citace:
Původně odeslal Spajdr
Zase je ale fakt že bych pak měl místo na to umístit 8x8cm větroň nad kondíky nalevo od cpu socketu, možná to pomůže dát FSB výše :-)Citace:
Původně odeslal jan555
A co si slysel,ze chladi lepe nez vodnik? Ja taky uvazuju o tom CM Hyper6...jen ho u nas jaksi nemaji.Citace:
Původně odeslal jan555
přes www.alzasoft.sk si to můžeš objednat, tam ho mají :-) a ten větrák co k tomu je ani nezapojuj a dej na to něco tiššího :-)Citace:
Původně odeslal Mtex
Hlavně že tahle voda opravdu není žádný zázrak ... (ale nejsem expert)Citace:
Původně odeslal Mtex
No kdyz to poslou na slovensko tak potom ok :-)
Mne tento chladic z Alzasoftu poslali za 48 hodin :-) a mozem ti ho len doporucit je fakt squely :-)Citace:
Původně odeslal Mtex
Aj ked to sem sice nepatri, ale aku mas presne doksu? V podpise mas len Abit ale aky?Citace:
Původně odeslal Benco
Má Abit IS7Citace:
Původně odeslal Mtex
Abit IS7 :-)Citace:
Původně odeslal Mtex
EDIT : Spajdr predbehol si ma :-)
Spajdr, koukám že tě tam ty desky lítají, ale porád tam nemáš IC7dmu :wink: :wink:
Mňo jo, asi se naseru a koupím další a Asus si nechám do zásoby no :roll:Citace:
No to je super! Aspon jeden co ma CM Hyper 6 na IS7. A nemusel si nic rezat, alebo vrtat?Citace:
Původně odeslal Benco
Nie nemusel som nastastie vrtat nic, ale samtna instalacia je peklo... :evil:Citace:
Původně odeslal Mtex
Tak sem udělal nějaké foto, než ten chieftec a rádlo pujde do světa, tak se mrkněte do fora chlazení.... ;D ;D ;D
Vodník rulez, s vodníkem mám o 5C méně při zátěži než s tím cooler master hyper 6, takže cooler letí do světa ;D
konečně, voda je voda, žádnej fufron to nenahradí
Tak zítra dorazí Gigabyte prkno, už se těším :-)
Spajdr: neměl by jsi foto.....jak to máš vytuněný......
chlape, mě s tebe jebne, kdy si tam už vrazíš IC7dmu.. :lol: :lol: :lol:
Tak gigabyte mám v ruce, podle testů co jsem viděl tak gigabyte v performance mode nastavený přes bios je nejrychlejší I875 deska, tak uvidíme (no spíš nebude, klasika ;D).
Jenže ten top performance není na většině konfigurací a systémů pořádně stabilní (snižuje latence kde čeho, atd.). Ale deska to rychlá je 8-)Citace:
Původně odeslal Spajdr
Ok :-) však se uvidí, mě to jde na 2.5-3-3-5 při 260 v pohodě, tak snad by to mohlo jet, vidím že likedi tu dal ten svůj 3Ghz na 3.9Ghz stabilně, tak bych taky mohl dát aspoň to co pavel, a když ne, tak ať jsem tam kde předtím minimálně :-)Citace:
Původně odeslal jan555
Stejně jako předtím na tom nebudeš - tohle je fakt lepší deska než Aušus :wink:
Sranda bude jak tam hodím 260FSB a nenajede to ani na post , to pak bude doma veselo :lol:Citace:
Původně odeslal jan555
btw: já jsem na ní bezproblémů udělal FSB275 - na víc jsem neměl cpu ...Citace:
Původně odeslal Spajdr
Z pavla až teď vylezlo že má prescotta co má default voltáž nižší, šmejdík ;DCitace:
Původně odeslal jan555
Jak si na tom s voltážema při zátěži i klidu, nelítají ti ty hodnoty např. že máš voltáž 1.575V a při voltáži to sletí na 1.52V třeba? měřím to přes MBM, Cpu Z zase ukazuje jinou voltáž, přesně opačným směrem.
Napětí mi "lítá" o maximálně 0,02V ... Ale ani to Tvoje by neměl být problém - potom, co jsem četl, je to vlastnost P4ky a mě to jde spíš divně málo ...? Jinak voltáž doporučuju nastavovat podle cpu-z to odpovídá, standardně ta deska (stejně jako některé jiné 875tky) dává větší voltáž než je nastavená v biosu.Citace:
Původně odeslal Spajdr
Jo a EDIT: podle mých zjištění na tomhle mobo jedou rock stable podvoltovaný procesory, který na jiných na téhle voltáži nejedou :idea: , třeba vyzkoušet, mě jede cpu na defaultu v pohodě @cca 1,48V real (default 1,55V) 8-)
Hmm něco mi říká že s tou deskou to FSB moc nahoru už nepůjde, no nechám se překvapit, a už seru na upgrade.Citace:
Původně odeslal jan555
Mimochodem když jsem s Asusem dal větší voltáž než 1.600V tak blackscreen a nic víc, de Vám to i přes 1.600V tak že se prostě dostanete aspoň minimálně do Biosu?
no mám v základu 1.3625V, když sem to viděl, tak sem začal skákat do stopu, na zákl voltage mě to drží 3.55Ghz, pak už se musí zvedat ;D ;D
Aha, tak to mám taky, aspoň cpuZ mi to tak ukázalo :-)Citace:
no tak vidíš, tak mě něříkej že to na těch 3.8 nedostanež.....
Jj, 1,65V no problemo, jenže to je trochu jiná věc - máme jiný default napětí. Ty cpeš do cpu s Vdef=1.3625 1,6V? :-oCitace:
Původně odeslal Spajdr
podle biosu ano, při zátěži tam ale jde 1.5V ..Citace:
Původně odeslal jan555
Jinak na té krabici od cpu bylo právě napsáno že "to 3.4Ghz max 1.4V" nebo něco takového, pokud ten gigouš bude lépe držet tu voltáž, tak bych možná do toho procáku nemusel tolik rvát, nakonec pavel říkal že na asusu mu to více lítalo než na abitu, kde ty voltáže nedělaly takové výchylky :P
počkej, ale co ti detekuje v biosu ta voltage taky???
Podívám se, ale myslím že to je jedno :-) stejně Aušus půjde .. Doufám že nebudu zklamaný :-)Citace: