samozrejme mi je jasne ze sa jedna o max OC...Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
po nazoroch na tomto fore by tu Abitku nekupil len pako.... ;D
Printable View
samozrejme mi je jasne ze sa jedna o max OC...Citace:
po nazoroch na tomto fore by tu Abitku nekupil len pako.... ;D
Chystám sa na plánovaný upgrade. Uvažoval som o Sockete 939. Problém je ten, že som bol doteraz u Intelu a tak trochu ma desí problematika chipsetov.
Jednoducho povedané chcem niečo také, aby mi to chodilo minimálne rovnako spoľahlivo, ako u Intelu ich CPU+chipset. Zatiaľ požadujem AGP, nakoľko moja 9600XT ešte rok nejako vydrží...
Čítal som tu rôzne veci o dvojkanáloch na Soc939, náročnosti na RAMku a pod.
Pri tej RAMke si môžem vyberať z Apacer, A-DATA, AM1, Kingmax, Kingston, MDT (ponuka Agem+Alza) ... preto by som rád vedel čo bude pre vychcané AMDčko najlepšie.
Na akú frekvenciu mám brať RAMky? Je dobré si nechať OC rezervu?
No a z dosiek
ABIT AV8 3rd Eye
ASUS A8V
MSI K8N NEO2 (jediná s nForcom, ostatné VIA)
Požadujem hlavne spoľahlivosť a stabilitu (PC pustené 24/7), kompatibilitu s komponentami (kedysi bol problém, dúfam že to bude ok), v rámci možnosti dobrý OC potenciál do budúcnosti.
Zdravim xcel by som si kupit novu dosku a neviem sa rozhodnut, ktoru si z tychto dvoch mam vybrat. Prosim tych skusenejsich aby mi pomohli vybrat.
Co som cital na nete o tychto doskach kazda mala svoje pro i proti.
staci to tu trocha pochodit a zistit ze su to v podstate tie iste dosky akurat ze AN7 ma nieco navyse :wink:
No ja som to pochodil ale neviem sa rozhodnut ktoru si vybrat. Preto by som xcel pocut ze ktoru by mi kto odporucil a preco. Zatial som najviac prikloneny k NF7-S rev.2. Ale zase AN7 ma to uGuruCitace:
Původně odeslal NOD
ak si myslis ze tu ti niekto povie ze si kup tuto dosku alebo tuto dosku tak to asi nie.vsetko je na tebe ty si musis zvazit pro a proti
Ja by som sa potreboval poradit, ze ktora doska je lepsia na oc. Asi pred polrokom som kupil ASUS A7V880 a to su podla mna zbytocne vyhodene peniaze, lebo mi mrzne pada a mam s nou kopu problemov. :(Citace:
Původně odeslal NOD
No myslim ze ani jednou doskou neprehlupis. Su fakt skoro totozne dosky az nato uGuru (ktore ale nieje nic extra), ale zase s NF7-S je asi o nieco malo lepsie na OC. Rozhodnut sa musis ty a ak neplanujes HC OC tak je to jedno ktoru zoberes.
No a ak by som planoval HC OC ktoru dosku by si mi odporucil potom???Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
Nieco take ako DFI LANPARTY tu nenajdem, takze zostanme pri ABITe ;) V oc som zatial iba zaciatacnik, ale raz budem xciet vela muziky za malo penazi ;D
A este som sa xcel spytat je soket(nie A), v ktorom chodi Athlon 64bit aj Barton???
tak potom jedine NF7 s mod biosom aby ak mas velmi good ramky si mohol ist na vysokej fsb
Och pre boha to snad nie. Ved su to uplne rozdielne sokety ... to ju uplne zakladna vec ktora je jasna uz len z obrazkou :wink:Citace:
Původně odeslal zero
A64 ma socet 939 alebo s754
A Barton ma socet A
a to dohromadyvobec neide :wink:
Btw ... uz len to ze vies ze barton je do socetuA a pises o neSocetA doske, by ta tomu malo viest.
kup NF7-SCitace:
Původně odeslal zero
je to lepsi deska
na uGuru se muzes zvysoka ***
tohle je husty:
A este som sa xcel spytat je soket(nie A), v ktorom chodi Athlon 64bit aj Barton???
:D :D :D
zmenim temu:moze mi niekto poradit chladic na chipset na MSI K8N NeoPlatinum?ci uz pasivny alebo s vetrakom?samozrejme mi ide o to z neho vytiahnut co najviac(OC:-))nieco s cim mate dobre skusenosti...o hluk resp. ticho mi az tak nejde,ale ako hovorim moze byt aj fanless.a hlavne aby sa to tam zmestilo:s754-mam NX6800 ktora je dost velka.
poradte,dik
Pripájam sa....Ber NF7-S....Citace:
btw...ten socket kde by behal A64 a Bart veru nie je.....
Ahoj chci koupit Athlon 64 3200+ a k němu MicroStar K8N Neo4 Platinum nForce4 je to dobrá volba ?? A prosím doporučte paměti aby mi to frčelo pokud to budu chtít kapku přetočit na CC jsem našel tyhle - GeIL Ultra DIMM 1024MB DDR 400MHz Dual Channel Kit CL2, může být ?
Dobra kombinacia CPU+MB ... ale pamete ber tieto ak nato mas : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29160
Ak xces nieco vediet ohladne pameti viac .. tak mame aj sekciu pamete :wink:
a prima díky za radu ...
a mne neporadi nikto,co???
Mluví se tady často o motherboardu ABIT NF7-S v2.0,tak nevím,byl jsem přesvědčený,že je dobrá,ALE:První jsem koupil v říjnu 2003,v květnu jsem do ní dal CPU AMD Athon XP3200+ /400MHz/ a nastaly velké problémy,Procesor nešel na plný výkon.Systém se hroutil.V červenci 04 úspěšná reklamace.Začátkem ledna začalo PC bez příčiny zamrzat,deska jednou dlouze pískala/refresh DRAMky/dělo se tak hlavně při nenáročné práci,nebo v klidovém stavu PC,MemTeast86 dával spoustu chyb.Nejprve jeden a pak druhý modul.RAMky1024MB KINGSTON HyperX DDR DIMM PC433MHz /2x512MHz/Dual/ CL-2.0
Zjistil jsem,že je vadná opět deska,v pondělí si jdu pro třetí exemplář.Faktem je,že má perfektní a přehledný BIOS.
Dále bych chtěl podotknout,že reklamace v CzechComputeru,byla vždy bez problému,rychle vyřízena.
tak to mas sakra smuluCitace:
Původně odeslal reifik
znam 10 lidi co maji tuto desku a reklamoval jedinej=>spatnej flash biosu, takze to nebyla ani chyba desky :wink:
Zdravim vsetkych, chcem kupit procesor AMD 2800+ 64bit a potrebujem poradit s tychto dosiek, ktora je najlepsia, co sa tyka pomeru cena/vykon a oc potencialu do buducnosti
1.Epox 8KDA3J ..................... 3390,-
2.Asus K8N .......................... 2900,-
3.Microstar K8N Neo FSR ...... 3250,-
Ceny su s Focus computer KE k dnu 23.1.2005
Popripade doplnte nejake ine cool dosky. :-)
Nechod do 754 ale kupuj rovno 939 na 754 budu len max. tie procaky, ktore sz doterz v ponuke.Citace:
Původně odeslal Tomas Ruzicka
Mam ten EPOX, na OC je velmi vhodna, vse v poradku,akorat mi pousti do cpu hned na default 1,6-1,65V (rev.2.2),proste ta deska chce taktovat sama od sebe... ;D Dneska me nastval ten aktivni chladic na chipsetu, tak sem zkusil vytahnout ten ventilator z napajeni a ono se to vubec nehreje...o 2°C vic :mweheh: (na 38°C)Citace:
Citace:
Původně odeslal finkis
Dobre ale je 2800+ socket 754 kompatibylny s doskou so socketom 939?
U nas sa da zohnat sice doska na 939 > EPoX 9NDA3+ ale cena je uz na mna dost zabijacka :?
Inac Epox 8KDA3J sa mi zda dostatocne vykonna ale cena je troska vysoka. Ale za kvalitu sa plati :-)
PROCESOR Athlon® 64 AMD® A64 2800+ Socket 754 BOX .... 3830+DPHCitace:
PROCESOR Athlon® 64 AMD® A64 3000+ Socket 939 BOX .... 4690+DPH
MB Microstar® K8N Neo2 Platinum .... 3799+DPH
EPoX 9NDA3+, Nforce 3 ULTRA, socket 939, ATX .... 3791+DPH
nie su to velke rozdiely no je to do buducnosti lepsie riesenie hlavne dual Chanel 2*1000MHz zbernica mal som 754 no je to citit teraz ten rozdiel. 754 sa skor hodi pre Sempron tak na zaciatok no ked chces rovno A64 potom radsej priplatit a ist do 939.
Pro 754 bych volil Soltek SL-K8AV2-RL 2100,-sDph (test na pctuningu)
pro 939 bych zkusil GIGABYTE GA-K8NS-939 2480,-sDph
Zdravim, nemáte někdo nějaké zkušenosti s touto deskou ?
GIGABYTE K8NSU939 nForce3U S939, AGP8,SB,SATA,GLAN,1394
K8NSU939
Zdravim, kamos by chcel nejaku lacnejsiu MB s nforce3 pre socket 754 a uvazuje nad:
ASUS K8N ... bez deluxe ... 2160,-Sk bez DPH alebo
MSI K8N Neo FSR ... 2460,- bez DPH
Nevim, chte jit do Asus-u ...to MSI sem uz mel moznost skouset, ale nic extra to neni. Tak co by ste poradili?
Su aj ine mozne dosky (kupis ich normalne v SR, lacnejsie s nforce3 pre754) ale tie v ageme nemaju (ak si pozeral tam). (Ale ak si uz vsetky ostane vylucil, tak potom ma pooprav alebo ak uz rozmyslal iba nad tymito dvoma)
napr.
GIGABYTE K8NS 2250,- SK bez DPH
http://tw.giga-byte.com/MotherBoard/...ec_GA-K8NS.htm
EPOX 8KDA3+ 2550,- SK bez DPH
http://www.epox.com.tw/eng/products_content.php?ps=224
Nebudem Ti tu (aj tak je "tu" toho dost) zbytocne pisat veci typu - 754 vs. 939, via vs. nforce, dual vs. single, (urcite vies o tom dost).... (nie som z tych hard OT userov)
Niekedy zavazia a rozhudnu detialy (pri podobnych konkurencnych produktoch, niektore dosky maju nadstandardnu vybavu...) "pre niekoho" ako pocet usb, raid, layout....
Urcite aj medzi tymito doskami najdes (recenzie, testy) najvykonejsiu alebo budu zhruba na rovnakej vykonovej urovni (nforce3) (citat, citat).
A ak Ti na tom zalezi, by bolo vhodne riesit otazky typu, biosu a oc...
(nie ze, "nforce3 vseobecne" ale konkretnej dosky, citat, citat :-) )
MSI nic extra - to si nemyslim. :wink:
To Milossh:
No ved prave, ze to chce z Agemu ... tak asi bude brat tu MSI K8N FSR Neo
to Mtex:
Tak v tom pripade nech berie tu MSI K8N Neo FSR. Vykono je na tom vyborne aj vybava (MSI) a ma aj oc potencial. Podla mna bude, v tomto pripade, spokojnejsi s tou MSI.
Jakou SLI desku by jste mi doporucili? Asus A8N-SLI Deluxe - nForce4 SLI nebo DFI LanParty NF4 SLI-DR? ktera je lepsi ??? budu tam davat Athlona 3000+, 2x256ram Ocz 400mhz a nejakou Gf6600Gt...
ahoj vybiram si mb s nf2 chipsetem a zaujaly me znacky http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24351
pro modernizaci mojeho hlavniho pc.....
a 2ha http://www.avotomtoje.cz/detail.php?id=000014EE&cat=101 jakozto zaklad pro 2he slabsi pc... diky za vase skusenosti a nazory
wolf
Chci se zeptat. Vymenou za ten kus srandy, co mam v podpise si chci vybrat desku s NF2. Uz jsem v podstate rozhodnuty pro Abit NF7/NF7-S, ale ted by me zajimalo, jestli mi ma verze NF7-S oproti NF7 co nabidnout - krome SATA, Firewire a Soundstorm. SATA nepotrebuju a na zvuk mam Digifire (ma i Firewire), takze ostatni taky pada. Je jeste nejaky jiny duvod, proc bych mel chtit NF-S?
Jde mi hlavne o moznosti napajeni procesoru/multiplikator a ostatni funkcni zalezitosti desky. Dik.
Jo a jeste jedna otazka - samo se mi nelibi aktivni chladic na NB. Nevite nekdo kolik je roztec mezi dirama u chladice Northbridge? Dik
Tak vem nf7 bez S. Rozdil by v nich "nemel" byt (pokud to - doufejme - Abit nesidi na soucastkach). Pokud nepotrebujes to, co si vypsal, pak je verze -S pro tebe zbytecna.Citace:
Původně odeslal Vitus
Jinak by meli byt fakt na chlup stejne. Samo SB bude MCP (ne MCP2-T)
Ad. chladic na NB, ten az uslysis das hned pryc. roztec ti z hlavy nepovim, ale takovej zalman nb47j (klasika) na nej padne jako ulitej :wink:
mam ho a i na fsb260 se nehreje...
Je nejaka doska s NF4 s AGP pre A 64 3200XP ??
pokial viem tak nie je a nebudeCitace:
Původně odeslal Champion
stale vsak nevidim nejake podstatne rozdiely nf3 a nf4 okrem prechodu na pci-e
Moze mi niekto poradit kde je zapojena sietovka a sata radic na tychto doskach? Ci je nieco este na pci alebo ci je to vsetko priamo...apod.
1. MSI K8N Neo2 Platinum
2. Epox 9NDA3+
3. Gigabyte GA-K8NS Ultra-939
Nema nekdo skusenost s MSI K8N NEO3 (NF4, s754, PCIE+AGP(R))??
http://www.msi.com.tw/program/produc...il.php?UID=642
Chce kamoš A64, ale na socket 939 to ziadno nevychadza a aj tento s754 je tiez rozpočtovo hodne natiahnuty...
Bolo by to v kombinacii s 2800+ ; K!ll3rova Leadtek GF6600 ; 512MB PQI ; Chill 400W...
S MSI nemam ziadnu skusenost a neviem co od toho mozem cakat... :?
EDIT:
Prečítal som si toto:
http://www.svethardware.cz/art_doc-3...A0079CADE.html
a ešte toto:
http://www.trustedreviews.com/article.aspx?art=1109
vychadza mi z toho, že pokal tam nebude AGP grafika (neni v pláne), tak doska do pohody...
je to dobrá deska, prodává se dobře, žadný reklamace, dobrej overclocking...za ty prachy dost dobrý...právě kombinace 2800+ neo3 + 66ka je cenová bomba (poměr cena/výkon)... :-)Citace:
Původně odeslal Vlado
A ja bych zase naopak desku s 939, nf4. Nepotrebuju zadny specialni vychytavky, jen dobrou desku s dobryma moznostma oc, stabilni.
Tak to postnu treba sem, snad nikomu nebude vadit....
Potrebuji desku s 939, PCI-E je jedno jestli s nf4 nebo via, taktit se skoro nebude, jde jen o spolehlivost a malou cenu.
Dik :-)
Cau chci koupit desku pro Socket A libi se mi tahle ... http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28630 ...je dobra nebo muzete poradit lepsi ????
otazkou je, zda se jeste vyplati kupovat takhle drahou socku A desku...za tu cenu mas uz s754 desku a procak stoji skoro stejne... :wink:Citace:
Původně odeslal hulda
pokud nema nic proti gigabyte tak i s939 :)Citace:
Původně odeslal MaWa
jj nebo DFi apod...ale tam uz jsou drazsi procaky...proto jsem to porovnaval se s754...Citace:
Původně odeslal Opty
to je pravda... a pokud to bude mit napr. hlavne na parby tak mu jednokanal urcite vadit nebude :DCitace:
Původně odeslal MaWa
aku by ste mi poradili dosku na soc.754 do 2500sk , dik :wink:
No jo , ale ja nemam na novej procak prachy abych kupoval 754 , nebo 939 ...takhle me staci deska , ale na ty dve bych musel koupit aji procesor
ABIT NF8 za 2400,- :wink:Citace:
Původně odeslal peto
no tak to si pro ten soc-a radsi kup jetouCitace:
Původně odeslal hulda
a z ASUSu by nemohla nejaka byt som v doskach dost lama :oops: ,som ale pocul ze ASUS+AMD neni dobra kombinacia ...Citace:
Původně odeslal Bomba
Dobrá nedobrá...asus nejsou špatné desky ale většinou nejdou tak dobře taktovat jako ABIT nebo DFI...takže jestli chceš taktovat tak ber jednu z těch. A jestli nechceš tak ti stačí jak ta ASUS tak třeba MSI nebo kdoví co ještě.Citace:
Původně odeslal peto
A tu tvojí otázku jsem nějak moc nepochopil ???
Muzete mi nekdo vysvetlit jakej je rozdil mezi socket 754 a 939 krome dual DDR ????? je tam nejakej vykonostni rozdil ???? a jakou desku by ste me doporucili na ten socket 754 (aby mela minmalne 3 sloty na pameti), pro slabsi OC
Bomba: ktora znacka by bola najlepsia s tychto
1. Gigabyte K8NS chipset nForce3 250
2. Asus K8N chipset nForce3 250
3. MSI K8N FSR
maju vsetky AGP/PCI LOCK ?
do 270FSB rockstable doska za velmi! prijatelnu cenu ;)Citace:
Původně odeslal peto
:-) ok ,tak tu Gigabyte K8NS soc.754(nie Pro), len mi este prezradte :wink: ci ma AGP/PCI Lock
Jo ma.Citace:
Původně odeslal peto
S nekym z fora kdo mel tuhle desku jsem o ni mluvil, protoze jsem chtel zjistit jak je to s piskanim(divny rusici zvuk z desky), protoze po zkusenostech se socket A deskama od Gigabyte me zajimalo jestli se to vyresilo. Vysledek=>ne. Takze pro nekoho kdo ma silent pc nedoporucuju.
U NF4 to ma Gigabyte snad uz vyreseny.
a doska Asus K8Nsoc.754 ma AGP/PCI Lock ?
CAu , muzete me nekdo poradit desku k procesoru Athlon 64 3000+ 939 a nebo k procesoru Athlon 64 2800+ 754, deska pokud mozno co nejlevnejsi a aby na ni slo taktovat................a jeste jedna otazka ! o kolik nataktuju boxovanej procesor ??? bud prvni nebo druhej pripad co sem uvedl ..dik
ja mam ga-k8ns ultra-939 a nestezuju siCitace:
Původně odeslal hulda
s boxem sem zkousel fsb 255 na default a ustalo to
no ta tva deska stoji kolem 3tisic shanim spis nejakou kolem 2 000 ..tak jestli muzes nejakou poradit ?? a 255fsb = jakej athlon ??? kolik mhz ??
no tak kolem 2000 to ti bohuzel neporadimCitace:
Původně odeslal hulda
athlon64 3000+ ale jako mam to v podpisu :D
nezalezi na boxe ale na kusu procaku a napeti pri akom pojde. Ja som s boxom uchladil 9*270 @ 1.55V - niekto da 9*300 pri 1.45
a co tahle deska ta by se dala ne ??? http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30384
dodaci lhuta neznama.. kazdopadne co tohle : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28127 to by byla urcite lepsi volba nez ten GigabyteCitace:
Původně odeslal hulda
Ktoru nf4 s754 dosku by ste odporucali z tychto:
EPoX 8NPAJ: http://www.epox.com.tw/eng/products_content.php?ps=352
MSI Neo3: http://www.msi.com.tw/program/produc...il.php?UID=642
pripadne nejaku inu ???
poziadavky: dobra cena 8-) a hlavne dobre moznosti pretaktovania (zbernica tak do 300, funkcny lock) a pci-e slot na grafiku. chcem tam dat nejaky Sempron 2800+ zrejme (tie by sa mali dat pretaktovat az na 2.2-2.4ghz, nie? len ci tie dosky to zvladnu...)
xcel by som kupit niaku dosku soc.939 do 3500kc a 4300sk dobru na taktovanie ale som pocul ze VIa KT niesu dobrea na taktovanie a ja by som xcel poriadne taktovat takze ak by ste mi niaku poradili plzz!!! rozmyslal som o Asus A8N-E - nForce4 Ultra , MicroStar K8N Neo4-F - nForce4,alebo MicroStar K8N Neo4 Platinum - nForce4 Ultra
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28058 ....co rikate na tuhle desku ????? neprodavate nekdo nahodou nejakou desku na socket A a na 400mhz pameti !!!
No za ty prachy je relativně ok, ale určitě, když si dáš thread do bazaru, že koupíš desku na socket A za +-1300,-, tak seženeš o hodně lepší... (Dopiš si bydliště :roll: )
no to ja bych ju koupil ojetou..novou to uz nema cenu muzes me dat link kde bych neco sehnal ??
on myslel bazar tady na 4u :) hlavne si nezapomen precist pravidla...Citace:
Původně odeslal hulda
tak tak, projdi si čipový sady a podle toho se rozhodni...Citace:
Původně odeslal Opty
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24762 neni tady nekde na foru primo pokec o tehle desce ???
Neviem sa rozhodnut medzi
ABIT NF8
a
DFI LP UT NF3
Zaujimalo by ma ako su na tom vykonovo prislusenstvom a pretaktovanim.
o DFI som pocul same chvaly ale teraz mam ABIT a tiez je super .
Proc nejdes do s939 ???
Kvuli cene ?
Shanim desku od Epoxu s nforce2 neprodavate nekdo nejakou ojetou ??
to by imho bylo lepší hodit do bazaru.... :roll:Citace:
Původně odeslal hulda
Lidi, kdo poradi...
Mam v planu koupit Semprona 64 2800+ a pretaktovat ho co to pujde ;D jenze nevim nevim na jakou fosnu ho mam hodit....jedina podminka je cena do cca 3000 (klidne i min, 3000 je fakt strop) a AGP! Mam totiz slusnou grafiku a nemam prachy na novou s PCI-E :? Takze jake mate navrhy?
Muj tip byl Asus K8N, ten je za 2000 a nebo DFI LanParty UT NF3. Jeste se da uvazovat o MicroStar K8N Neo-FSR.....nebo nejakou uplne jinou?
ber DFICitace:
Původně odeslal Aspon
ty ses z Tupes u Buchlovic?
Jo sem z Tupes u Buchlovic.....DFI vede:)
plz, lidi poradte: (low price) http://www.czechcomputer.cz/product_...0&artno3=30535
nebo:
http://www.czechcomputer.cz/product_...9&artno3=30536
velmi me laka ten gigabyte, ale pry nema zadne hw monitorovaci zarizeni.. btw, ma hodne velkej smysl sata II a fsb 1000, popripade wlan? (za tu cenu bych do toho i sel)... nebo by bylo lepsi to non-ultra nf4... ?
kdyby se nasel nejakej testik, tak prosim hodte link, nic sem nenasel :(
diky za radu!
HTT nic neriesi, pri pretakte aj tak zhodis nasobic a ides okolo 800. Gigabyte naozaj ziadne monitorovanie nema, ale myslim ze ma dost presne cidla takze speedfan to riesi. Z tej druhej ponuky asi velmi preferovanu DFI. Sata II kvoli NCQ
jj sata ii ma imho dost velkej smysl
Zdravím vás všetkých, mám nasledujúcu zostavu: MB Gigabyte 7N400Pro2, Athlon XP 2500+, 2x256MB Dual, ATI Radeon 9500Pro, Audigy2, DVD decoder RealMagic hollywood+, hauppauge WinTVPVR350, DVB-s Skystar2, DVD napalovačka, CD napalovačka , DVD mechanika, 2x HDD 80GB IDE. Samozrejme skriňa a zdroj, niečo na USB (remote control ATI, IRDA, BT, scanner), aktivovaná sieťovka na internet, občas 1394 na DV kameru. OS WXPpro. Mám ušetrených pár peňazí tak by som chcel upradovať. Poradí mi niekto akú MB a procesor? Ostatné by som chcel vrátiť späť okrem VGA, rád by som niečo na PCIExpres. Myslím že problém bude zohnať dosku s PCIe a min 4xPCI obyč. Keď máte niekto info , budem rád. Díkes.
problem to neni, nema ale NF4 chipset
http://www.digisoft.cz/product.php?II=10997&cuid=1168
Aku dosku pre socket 754???
Rozhodujem sa medzi:
1. MB EPoX 8KDA3I
http://www.epox.com.tw/eng/products_content.php?ps=313
2. MB EPoX 8KDA7I
http://www.epox.com.tw/eng/products_content.php?ps=353
3. MB Microstar® K8N Neo FSR
Neviem sa rozhodnut ktoru, ide hlavne o STABILITU, aby po zaruke NEODISLA a aby s nou neboli problemy... Napr. cital som o HW firewalle od Epoxu ze je to shit a nefunguje a take... toto ma zaujima...
MSI znacka sa mi nejako nepaci :) a tie Epoxy su skoro totozne, som nenasiel odlisnosti okrem ceny trosku....
jednoznacne MSI ;)
Vezmi EPoXCitace:
Původně odeslal fubu
Co je ted rozumna nahrada za AN8-Ultra (hlavne me zajima pasivne chlazenej NB - ta ABITi heatpipe se mi libila).
Je tahle deska vhodná na OC.
DFI Nf4 Ultra Infinity.
Přemýšlím do které desky jít, hlavně výkon a OC. Ale zase ne moc drahá.
Díky za info.
Myslím, že za cenu kolem 3k,- je tadle best. Jediná nevýhoda je imho aktiv na NB...
A ještě mě napadle tahle:
MSI K8N Neo4 - Fi
Jak je na tom tahle s OC.
Stojí stejný peníze a to je lepší ta DFI určo. A co sem, tak sledoval, tak jsou lepší volbou i Gigabyte, ale OC nic moc. Vem tu DFI.
OK, díkec za info/rady.
No problem to nie je: skus totoCitace:
Původně odeslal mcaffa
NF4UK88-8EKRS - Foxconn -
tu su parametre:
Chipset
NVIDIA nForce4 (CK8-04) Ultra
Memory
Dual channel, unbuffered, 2.5V DDR266/333/400, (4) 184-pin DIMM sockets, max 4GB
Graphics
Discrete (non-integrated) - use expansion slot
Expansion Slots
1 x PCI Express x16, 2 x PCI Express x1, 4 x PCI
IDE/ATA Support
2 x ATA/133 + 4 x SATA/300 (w/ RAID)
Supports RAID 0, 1, and 1+0; cross-controller (IDE & SATA)
Audio
Integrated, 7.1 channel AC97 (Realtek)
LAN
Integrated Gigabit Ethernet (10/100/1000) MAC + PHY (Vitesse)
IEEE-1394
2; 1 x 6-pin in rear I/O area + 1 front via internal header; 1394a
USB
Up to 8; 4 in rear I/O area + 2 internal 2-port headers; ver. 2.0
Rear I/O Ports
1 x PS/2 keyboard
1 x PS/2 mouse
1 x RJ45 (LAN)
4 x USB 2.0
1 x line-in/line-out/mic (audio)
1 x parallel (SPP/ECP/EPP)
1 x COM (16550-compatible UART)
Additional line-outs for 7.1 channel audio
1 x IEEE-1394
1 x S/PDIF (coax out)
2 or 4 ports USB 2.0 via cable/bracket from internal headers (shared w/ front)
Internal Connectors/Headers
1 x floppy disk drive
Front audio header
1 x S/PDIF (coax out) header
2 x USB 2-port headers, ver. 2.0
1 x IEEE-1394 header
BIOS
4Mb flash EEPROM w/ LAN boot, PnP, ACPI, WfM, DMI 2.0,
Special Features
Wake-on-LAN (WOL), suspend-to-RAM (STR, S3), suspend-to-disk (STD, S4), SuperUtilities - SuperBoot, SuperBIOS-Protect, SuperRecovery, SuperSpeed, SuperStep, SuperLogo, and SuperUpdate
Overclocking Features
Adjustable bus speeds
Adjustable memory timing
Adjustable voltages (may be Vcore only)
Accessories
Support CD, user's manual (or installation guide), rear I/O shield, 1 x floppy drive cable, 1 x HDD/ODD drive cable (supports UDMA/ATA 33/66/100/133 drives)
RAID driver on floppy disk(s)
4 x SATA data cables, 2 x SATA power cable (each supports 2 drives),
1 extra HDD/ODD drive cable (supports UDMA/ATA 33/66/100/133 drives)
Rear cable/bracket assembly w/ 2 x USB 2.0 ports
Processor heat sink retention mechanism
radim ti, do tehle urcite nechod, je tu i forum kde se resi tyto desky, maji prozatim spatny bios kde skoro nic nefunguje, ja osobne sem ji minuly tyden koupil a hruza, nefunguji delicky, jak nejakou zapnes, okamzite se sekne deska hned po detekci disku, cidla teplot ukazuji kraviny a dual chanel taky pochybne funguje, ja osobne ji zitra vracim a nikomu nepreju tenhle vikend co sem se s ni natrapil, kamaradi me pred ni varovali a ja neposlechl, jdu do K8N Neo4-FI nebo K8N Neo4-F, preji stastny vyberCitace:
Původně odeslal sodom
Ty voe, to jsem v p..... Akorat mi dosla. OMFG, ze Ja si to neprecetl. No co uz, poresim, zkusim stabilitu a OC a dam echo.Citace:
Původně odeslal Raad3k
Já jsem měl teda jen pozitivní ohlasy na tu desku...Citace:
Původně odeslal sodom
No tak mám ji doma a musím říct, že je to nějaké divné. Pořád mi nejde uložit nastavené parametry. Resp BIOS se tváří, že je vše OK, ale ve win, CPU-Z apod ukazuje pořád default. Paradoxem je, že zobrazení napětí je v pořádku. Nechápu.