Oki, dik ze si mi to potvrdil, som zvedavy kolko vytiahnem z mojeho Bartonu M 2600+, takych 12x210 cize okolo 2520mhz by mi stacilo na voltazi 1,725-75 ;DCitace:
Původně odeslal Jiri Drak
Printable View
Oki, dik ze si mi to potvrdil, som zvedavy kolko vytiahnem z mojeho Bartonu M 2600+, takych 12x210 cize okolo 2520mhz by mi stacilo na voltazi 1,725-75 ;DCitace:
pro nezasvecene : http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php?t=59754
tak objednavejte at muze Kill3r testovat :D
Proc objednavat? Maji je i u nas, je to na minule strance, www.foxpc.czCitace:
Původně odeslal Flizsk
akorat ta cena ze ;DCitace:
Původně odeslal Masster
Bez urazky, ale prece jen budu mit radeji zaruku u firmy nez takhle. A hlavne jde o dobu dodani :wink:Citace:
Původně odeslal K!ll3r
bez urazky mel sis to precist cely , mam firmu a zvazuju zarazeni do nabiky proto ta doba , protoze to bude prvni kauf , pak je budu mit bezne na sklade a zaruku 2 roky u mne ve firme :wink:Citace:
Původně odeslal Masster
Vidis, tohle muze byt dulezite info, to ze to bude pres firmu totiz v bazaru opravdu nevidim :wink: V tom pripade asi zacnu uvazovat o koupi, prece jen nizsi napeti se hodi a cena je vyhodnejsi ;DCitace:
Původně odeslal K!ll3r
Btw. doufam, ze jestli se rozhodnu koupit, ze nedostanu za tohle nejakou prirazku :lol:
v pohode , ono je to docela spatne formulovany behem fotbalu si to promyslim a predelam :wink:
tak sa chcem aj ja spytat ze kedy by to asi bolo mozne objednat a dodat?? a za kolko Kc, ci je moznost dobierky az na Slovensko tiez ???Citace:
Původně odeslal K!ll3r
viz thread jak jsem psalCitace:
Původně odeslal MK2
http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php?t=59754
kdybys chtel vedet neco vic SZ :wink:
nezkousel jste nekdo Mobile A64 3000+ - 3200+ , na zahranicnich forech jsem se docet ze jdou celkem dost hodne pretocit takze vykonove to jsou asi nejlepsi CPU od AMD co se daj za jeste dobry lowe koupit :wink:
a za kolko su asi mobilne A64 ??? :-)Citace:
Původně odeslal K!ll3r
Má je v nabídce:Citace:
Původně odeslal MK2
AMD Mobile Athlon 64 3000+ , 1MB cache -- 7639Kč
AMD Mobile Athlon 64 3200+ , 1MB cache -- 9668Kč
Mně by spíš zajímalo, jaké k nim best prkno a jestli se vyplatí ho taky dotáhnout zvenku... ???
3000+ ma jenom pulku cache,proto je to 3000+ a ne 3200+ frekvence je stejna. 2.0GHz
Jj, taky jsem teď objevil, že tam má K!ll3r chybu - otázkou zůstává, jestli se ten příplatek dvou litrů vyplatí... ???Citace:
Původně odeslal OBR
ne,nepozoroval jsem ani v jednom testu zadny rozdil,radove procenta ale spis ani ne.
Jinak fakt super deska je tahle:EPoX KDA3J - odlehcena verze,a nebo plna vybava 8KDA3+.Ma ji R.Stepanec a taky o ni uvazuju,ve vsech testech vysla super a OC a kompatibila s pameti jsou super(HT 280!).Jinak ta moje je taky velice solidni ale ma blbej layout,zalman na ni jde jen horko tezko.
Mňam, ta KDA3J vypadá fakt gut - za 4 litry s DPH a 36 měsíci záruky z ABI je to asi fakt dobrý kauf a nemá cenu to odněkud tahat!!!Citace:
Původně odeslal OBR
To ne! ale vyplati se ti ten cpu,napriklad u nas stoji 3000+ shruba 8000Kc,a v nemecku prijde bez posty na 6000Kc,o postu se s nekym rozdelis(je to asi 600Kc) a je to.
nechci vypadat jako lamka v 64bitech se nevyznam , ale ono je vic duruhu mobilnich 64bitu , ty moje maj 1mb cache oba , btw maj napeti 1.45V , ty s 512lb cache maj 1.25V , i tak mi to pise dodavatel :wink: , bohuzel max OC tech 64bitu na 1.45V je 2500mhz , zatimco u tech 1.25V se povedlo klukum dostat na 2650mhz , mluvim o mobile. :wink:
to je divny,ale vsechno je mozny,klasika je 3200+ 2000MHz 1.55V 1MB,3000+ 2000MHz 1.55V 512Kb.To je jedinej rozdil mezi 32 a 30,ta cache,a nechce se mi verit ze ten rozli vykonu na stejny frekvenci a stejny cache ovlivni napajeci napeti.
No jo, tak to je 6300-6600 Kč za procák zvenku oproti cca. 7600 tady a s tříletou zárukou... sakra to je dilema, asi nejlepší asi fakt bude ten mobilní A64 3000+ za 7600,- Kč od K!ll3ra... :wink:Citace:
Původně odeslal OBR
tady jsem neco nasel
http://www.newegg.com/app/ViewProduc...codevalue=6055
a tady primo od AMD
http://www.amd.com/us-en/assets/cont...docs/30430.pdf
aha oni maji mobilni A64 snizenou frekvenci 3000-1800MHz a 3200-2000MHz tak to je potom jina.Ale proc nemaji kovove pouzdro? Pujdou vubec pouzit do desktopu?
Ty voe, 2600Mhz u A64 s 1MB cache, to je rating nějakých 4000+ :eek:Citace:
Původně odeslal K!ll3r
K!ll3re, myslím že mě ukecáš, i když děti nebudou mít nové botičky do školy... :wink:
pokud ma odemcenej nasobic tak ho koupim taky,protoze to potom tech 2400-2500 udelam bez problemu i s moji pameti.
To pouzdro mi připomíná Intel - myslím, že by to mělo jít líp chladit, když bude Zalman sedět přímo na čipu...Citace:
Původně odeslal OBR
no co jsem cet tak OC to ma super , mozna pristi mesic se mi povede uhnat ty kusy s 1.2V , to by byla potom sila :wink: (jdu delat ty ceniky do bazace)
no ty mobilni ale to pouzdro podle toho odkazu nahore nemaji,vypadaji spis jako XP s vetsim jadrem.
pozor , ty se bavic o obyc A64 ale ja o mobile a64 ! ten se sem nikdy nedovazel a asi nikdy nebude , ale ja ho dovazet budu :wink:Citace:
Původně odeslal OBR
No právě!!! Pokud mě paměť neklame, taxe z Intelů taky sundávaly ty plechový kryty, aby chlazení sedělo přímo na čipu...Citace:
Původně odeslal OBR
Takže Zalman 7000Cu to jistí a chladit to bude dokonale!!!
Jaká je šance na ty 1,2V kousky? Mám raději počkat? ???Citace:
Původně odeslal K!ll3r
cece nejsem si jistej , chce to dovizt z italie ale nic neni jisty , v patek s nima bude jednat a pak smlouvy atd mno newim , cekani by te mohlo zabit :wink:Citace:
Původně odeslal Darth Sidious
Update ceniku v bazaru :wink:
Mobile Athlon 64 62W / 81W DTR mají 1MB cache, verze Low Power 35W 2700+ a 2800+ mají 512kB.
Mobile Athlon 64 nemá heat spreader, jádro je klasika FCPGA. Přímým kontaktem s chladičem se výrazně zlepšuje přechod tepla. Tohle už u Intelu neplatí, protože ten jádra navaří, zatímco AMD používá klasickou phase change žvýkačku.
Mobile Athlon 64 nefungují v některých základních deskách! Konkrétně třeba ve zde zmíněném EPoXu nejedou. Také může být problém s funkcí PowerNow!, protože tyhle čipy mají jinak definované P-States. Dále protože A64 má jen PowerNow! násobiče, je zde horní limit, násobič není odemčen v celém rozsahu.
U A64 nelze zvedat napětí pamětí nad cca. 2.8V, protože v opačném případě odprásknete procesor.
U A64 se vyplatí koupit pouze revizi CG (koncová písmena -AR u ClawHammeru a -AX u NewCastle). Starší C0 (-AP) o dost víc hřeje a nejde moc dobře přetaktovat.
No a konečně klasické A64 do desktopu mají první P-State na 1.5V, ale už druhý (-200MHz) je na 1.4V. Mobile A64 mají max. P-State na 1.4V, ovšem při nižší frekvenci. V praxi to znamená, že rozdíl v přetaktování mezi desktopovým a mobilním A64 nemusí být tak veliký, když třeba 3200+ dnes jede na 2200 MHz / 1.5V a 2000 MHz / 1.4V. Na možnosti přetaktování na frekvence a lá XP-M zapomeňte.
dik za upresneni , jinak co jsem sledoval na foru (zahranicni) tak tam sem jim celkem darili ty a64bit mobile natocit o dost :wink:Citace:
Původně odeslal Eagle
Zajimava zjisteni, da se nekde zjistit na ktere desce mobilni 3200+ pojede?
projed fora tam ho lidi maj , tak s nima muzes hodit pokec :wink:Citace:
Původně odeslal OBR
asi by ste si recenzi nasli sami ale tady sou i odkazy na testy a tak info o tom http://www.forumdeluxx.de/forum/show...t=62531&page=1Citace:
Původně odeslal OBR
edit: teed koukam ze napeti u ram je max 2,8 to je trochu ,,malo" (kordu epoxu)
no ze bych tam neco nasel :wink:Citace:
Původně odeslal eraser
http://forums.anandtech.com/messagev...readid=1332925
celkem premeslym o tom ze si jednoho mobilka vezmu a zkusim ho na tom epoxu , uvidime co to udela :wink:
tady to je vcelku pekne rozebrany
http://forums.anandtech.com/messagev...readid=1321894
Atholn XP-M je super.Deska Abit AN7 umoznuje nastaveni rychlosti procesoru primo na kazdou aplikaci.Predstavte si zapnete kompa,najede vam nehlucny pocitac,spustite FarCry,nebo HL2 a komp se prepne na Brutalni masinu se super vykonem,ukoncite a mate zase tiche PC.Do tehle kombinace pujdu,chtel jsem do Intela,nebo A64Mobile,ale je to zbytecne drahy,za ty penize bude hrat lepsi muzika a navic usetrim!!!!!!!!!!! ;D
Nemate nekdo tuhle serii?
2600+ 47W
AXMG2600FQQ4C Y911772A41224 IQYHA 0352MPMW
Dnes jsem ji koupil a zatim se mi zda nic moc... ani na 1.775 ze mu nechce pres 2.5 GHz. Neni Prime stable, obas dokonce blue-screen
Ted jedu na 12*205.5= ~2.465 MHz.
Skoda.. cekal jsem vic...
http://web.quick.cz/Shackal/xpm2600.JPG
a kde si ju kupil??? na foxpc.cz??? ja mozno nekupim ten mobil, lebo mne ide klasicky barton na 2,32 ak by mi nesiel mobilny na 2,6ghz na 1,775 tak to kaslem :roll:Citace:
Původně odeslal ShAcKaL
to by si mne znicil :) si priplat a mas to , kupovat to na risk je spatny , ja si vyberu serii , takze to je o necem jinym :wink:
jinak zkousel si vetsi napeti?? zkus mu nacpat 1.9 a uvidime , kdyz to nepujde bad serie .. :evil:
To by mě zajímalo, jak to dělá, když nForce 2 nemá podporu PowerNow!. Že by další prasárna a lá CoreCell ?Citace:
Původně odeslal xmen
2ShAcKaL: Tyhle IQYHA / MPMW jsou nejlepší kusy vůbec. Mám nejhorší ze tří kusů a jede 2400 / 1.65V prime stable. Určitě to tvůj zdroj zvládá?
Jo, zdroje. Ted se o to trosku zajimam, protoze muj FORTRON 350W s 12cm vetrakem ma slabou vetev +12V (jen 16A). Ted budu mit novy case Chieftec, v tom je zabudovany zdroj 360W (18A/12V) coz je trochu lepsi, ale na Enermax a jeho hodnotu pres 30A v +12V vetvi to proste nema. Fakt nechapu vyrobce zdroju, proc delaji tak slabe vetve +12V, z kterych papa v kompu kdeco.Citace:
Původně odeslal Eagle
BTW, tahle serie XP-M je dobra. Ted mam setnuto 2364MHz/1,575V ALE snese to daleko vic. :-)
Zrojem to urcite nebude.. mam 450W tenhle kousekCitace:
Původně odeslal Eagle
http://www.caseking.de/shop/catalog/...oducts_id=1580
a ten je dalekolepsi nez nejaky Fortron :wink: Ma na 12V 27A a to by melo stacit
Mozna ten barton nema rad FSB pres 200... vzdycky jsem ho zkousel na FSB tak 210 a vys... vecer zkusim proste jen 200fsb a zyvsovat jen nasobic... treba to bude lepsi.
2 Killer ... poustet do nej vic nez 1.8 se mi nechce.. prece jen chladim vzduchem, ikdyz kvalitnim... viz. podpis...
ja vim ja jen na odzkouseni jestli da vic nebo ne , jen tak na rychlovku , btw jak pise marty je to nej seriee tak je to divnyCitace:
Původně odeslal ShAcKaL
Mam skoro stejnou serii..Citace:
Původně odeslal ShAcKaL
AXMG2600FQQ4C Y911772A41221 IQYHA 0352MPWM....skoro bratricek...:-)zatim netestovano
Dela to ten chip ocguru. ;D
Tak pak napis kam jsi se dostal a na jake nastaveni...Citace:
Původně odeslal nex
Tak ho zatim lehtam na 2,5Ghz pri 1,6V(real 1,616V)....pri 200FSB.....Zda se byt stable,zatim netestovano....chlazeno SK-7 s 92x92 fan(30CFM)....Ve win mam 45st..Prime 53st...Az se zajede AC5,tak doufam v nizsi teploty.Citace:
Původně odeslal ShAcKaL
BTW.Koukal jsem,ze default mam 1,55V ??? Nema bejt 1,45V?Pri 1.6V mam core power 101W :roll: :o
tak to je pekny.... muzes napsat pls i serii? A je taky of foxpc?Citace:
Původně odeslal nex
Dneska budu mi konecne cas ho vyzkouset .. takze dam 200 fsb a pujd co nejvys s nasobicem...
2nex 100W to nema urcite :arrow: podle cpuheat mas max 77W
Je to vod Foxu.Serii mas napsanou o par radek zpatky :wink:Citace:
Původně odeslal ShAcKaL
Tech 101W je podle Sandry :roll:
hmmm no to ja mu dam co proto.. to by v tom byl cert aby taky nesel pres 2.500... parchant jeden :wink: :wink: :DCitace:
Původně odeslal nex
Def bys mel met 1,575V a je to tak v poradku :) Ono to sice ma met 1,45V, ale je to pro mobilni desky, ktery napajeni berou jinde jak desktop ;)Citace:
Původně odeslal nex
Acha..tak oka.OT.Je to nej.proc,co v AMD vyrobili.Myslel jsem si,ze neni nad DLT serii,ale opak je pravdou :D Pristi zastavka s939.Konec OT. :-)Citace:
Původně odeslal Mirectec
Tak sem taky poridil XP-M z Foxu
serie
AXMG2600FQQ4C Y911772A41228 IQYHA 0352MPWM
zatim to zahrivam 8-) 8-)
http://www.hi-net.cz/maxbaro/cpu1.jpg
Tak sem to malinko popohnal ;D ;D
http://www.hi-net.cz/maxbaro/cpu3.jpg
Ja jsem si ho poladil na 12x200 pri 1.6V,(1,616real) primestable,pri 54st.Na 2,5Ghz by chtel alespon 1,65V,na 2,6Ghz tak 1,8V.
Ano, to jsou typicke hodnoty pro tuhle serii. :-) A jsou to moc pekne hodnoty. Jak tu probihala ta diskuze nad tepelnym odberem - nemuzete pouzit Sandru, neb ten procak ten shit program nezna. ;D Ma garantovano pri 2000MHz/1,45V 47W Je fakt, ze pri defaultu to VUBEC netopi. Dnes jsem to cele usadil do elegantniho Chiefteca ze serie MATRIX, pridal regulator od Zalmana a je to fakt PARADA. 8-) Ustabilizoval jsem frekvenci po ruznych experimentech na 2430MHz/1,65V(BIOS) - pri tomhle nastaveni to ma prima vykon a CPU se v klidu drzi s ventilatorem 92x92 na 1750 ot na 36 stupinkach (chladic je brutus :mweheh: ) Fakt doporucuju, jsou sice Bartony beznych serii schopne jit pres 2400MHz, ale za cenu hodne vysoke voltaze a nutnosti brutalniho chlazeni.Citace:
Původně odeslal maxbaro
Tak jsem taky poridil tohoto athlona a zdimu znej 2645 Mhz. Napeti mam nastaveno na 1,75V, ale ve skutecnosti to kolisa 1,68-1,73V. 1h prime stabylni-dele jsem to netestoval.
mam takovej dotaz, nevite jestli nejsou s a2600+ mobile problemy na desce asus a7n8x-x ?
co jsem zatim videl tak kdo to testoval mel jinou desku nez ja tak jenom jestli by to pro me nebyly de fuck to vyhozeny prachy ... ;D
me na ty desce jel absolutne super (zkousel jsem A7N8X rev 1.04 a A7N8X-E deluxe a taky v pohode)
No jo... ale on ma radu X a ta je "orezanejsi" a levnejsi nez klasicke rady, natoz E.Citace:
Původně odeslal OBR
Ale i tak si myslim ze by to melo jet.. ale to je jen ma domnenka:)
X a E je stejna deska akorat tam nejsou ty kraviny navic,chipset a vsechno je stejny,neni tam jen zvuk,SATA,WiFi,sitovky atd..
Ne, ze by v tom byl nejak zasadni rozdil, ale ta X-kova deska pouziva jednokanalovy chipset nForce 400 (bez Ultra), takze chipset stejny neni.Citace:
Původně odeslal OBR
asi mas pravdu,jo jo uz jsem na to zapomnel,je to uz doba co jsem je mel.
tak to neni: a7n8x ma dvoukanalovy radic pameti, a7n8x-x (a o te tu vubec nebyla rec) ma jednokanalovy radicCitace:
Jakto ze ne?Citace:
Původně odeslal riksa
-=FL=-felcar_cz se pta prave na a7n8x-x
Koukni o stranku zpet, rec byla prave o A7N8X-X :wink:Citace:
Původně odeslal riksa
Jezis lidi postujte radsej vysledky a nie tu sa hadat ze kto co ako povedal :evil:Citace:
No dobre.Tak mam zatim odzkouseno..
210x11=2310Mhz pri 1.48V zatim jen 3h Prime stable,bez chyby
210x12.5=2625Mhz pri 1,7V zatim jen 4.5h Prime stable,bez chyby
ooups :oops: tak to se omlouvam - myslel jsem, ze je to reakce na OBRa cca 5 postu zpetCitace:
to riksa: v poho
Jinak koukam, ze do tohodle threadu jsem jeste vysledky sveho XP-M nepostoval takze:
XP-M 2600+ (AXMG2600FQQ4C IQYHA0352MPMW)
2200MHz / 1.45V
2500MHz / 1.65V
2650MHz / 1.80V
2700MHz / 1.85V
jsem rad, ze jste si tu hezky popovidali, ale nejak jsem z toho nepoznal, jestli to na ty moji a7n8x-x pojede v pohode nebo ne :lol:
jsi slepejs? vzdyt jsem to psal ze na tehle asuskach to jede,a je fuk jestli mas dual radic nebo single.Citace:
Původně odeslal -=FL=-felcar_cz
oki, thx...Citace:
Původně odeslal OBR
nemusis bejt hned tak vypruzenej, jenom jsem si nebyl tak jistej ... :wink:
Neviete ci mi ten mobile 2600+ zobere moja starka ;D msi kt3 ultra 2 :?: :idea:
Jo veme, ale bohuzel ma ta deska AMI bios, a tak nebudes moct v biosu menit nasobic :? Takze pak jedine pres eagluv soft a to jeste po nasobic 15 :wink: Vic jedine s upravou procesoru :-)Citace:
Původně odeslal oso
EDIT: NO ono tech 15x180 by to dalo a to podle me bohate staci ;D
EDIT2: Jen bych chtel upozornit, ze ta deska na to neni stavena :? takze maximum pro ten procak je napeti 1,7V Jinak si to ta deska asi neda
zkusím se taky pozeptat, snad mě tu neukamenujete.
šlo by mi XP-M-2600+ na moji ASUSce A7V600?
docela mě to láká, jak vidím, kolik jste s tím dosáhli frekvenci.
No neviem ale teraz mi to dava max 1.6 V mam TB 1700+ ide max na 2130 prime stable ;D keby bolo vyssie napetie mozno by som dal nejakych 2300 ps: nevies ci mam sancu na tych max 1.6 V na mobile XP dostat nejakych 2400 - 2500 Mhz :?:Citace:
Původně odeslal Mirectec
EDIT2:Jinak si to ta deska asi neda - to myslis ako ze si ona sama natvrdo hodi 1.7 V alebo ako tomu mam rozumiet
:?:
Myslel jsem to tak, ze kdyz jsem mel KT3Ultru a mel v ni sveho bartona, tak ikdyz jsem nastavil 1,85V, tak stejne me to padalo na nejakych 1,7V a proste to vic nedalo.. Ultra2 je uz pro bartony delana, ale pochybuju, ze to bude lepsi... Stejne, abys mohl dat alespon 1,7V, tak budes muset nadratovat protoze si deska najde jako def. napeti 1,575V a ona povoli max o 0,1V nahoru :) Na 1,6V to tu na 4u nekomu myslim dava :-) 2500MHz :-)Citace:
Původně odeslal oso
jo jeste jsi zapomnel dodat ze KT3 Ultra 2 rox :wink:Citace:
Původně odeslal Mirectec
s tim napetim, staci jeden dratek a muzes mu narvat 1,85V.. ja jel s 1700+ 195*12,5 1,8V
To vim, ze staci dratek :-) Vsak jsem to i napsal.. Kdyz jsem mel 1700+, tak to samo jelo vpohode klidne 1,85V ale s prechodem na bartona, kterej ma asi trosku veci pozadavky na napajeni to proste vic neslo :) ted ji ma kamos, ma v ni 1800+ a zadnej problem ;)Citace:
Původně odeslal Prokop
AMD Athlon XP-M 2600+ , 512kB cache , 266FSB
mám pár dotazů ohledně tohoto procesoru:
1) bude šlapat na moji desce ASUS A7V600?
2) musí používat FSB 266MHz, není to nějak málo, barton běží na 333MHz a já standartně jedu na 400MHz
3) slyšel jsem, že jdou docela dobře taktovat, nějak na 2400 a více MHz, bude to pak výkonější než můj Barton na 3200+?
4) taky by tam měla být i nižší spotřeba, o kolik bůdči mému procesoru? Jakou spotřebu má vlastně barton 2500+@3200+?
5) jak je to s teplotou tohoto procesoru při přetaktování?
6) jak je to s napětím, moje deska podporuje až od 1,6V
REPLY:
1) bude šlapat na moji desce ASUS A7V600?
Asi ano.
2) musí používat FSB 266MHz, není to nějak málo, barton běží na 333MHz a já standartně jedu na 400MHz
Nemusí.
3) slyšel jsem, že jdou docela dobře taktovat, nějak na 2400 a více MHz, bude to pak výkonější než můj Barton na 3200+?
Bude.
4) taky by tam měla být i nižší spotřeba, o kolik bůdči mému procesoru? Jakou spotřebu má vlastně barton 2500+@3200+?
Spotřeba bude cca. stejná jako u desktopového Bartonu při stejném napětí. Takže když mobile nataktuješ na 2.2 GHz / 1.65V, bude to mít spotřebu asi jako klasické 3200+ z obchodu. Jenže tenhle Mobile zvládne tuhle frekvenci obvykle při 1.45V, celkově budeš mít při stejné spotřebě vyšší výkon nebo při stejném výkonu nižší spotřebu.
5) jak je to s teplotou tohoto procesoru při přetaktování?
To záleží na chlazení a taky na kusu. Já nemám chlazení nic moc a kus vcelku průměrný a při 2400 MHz / 1.65V mám při BurnK7 teplotu skoro 70 stupňů. Jenže mám Arctic Cooling Copper Silent 2 TC, který na takové taktování vůbec není stavěný. S vodním chlazením nebo Thermalright SLK900 / Zalman 7000 by měla být teplota tak 55 stupňů při tomto přetaktování.
6) jak je to s napětím, moje deska podporuje až od 1,6V
Tvoje deska je Asus a ten neumožňuje méně než default (no možná i default -0.05V). Mobile s mVID 1.45V se bude v desktopové desce hlásit jako procesor s VID 1.575V.
tak to byla vyčerpávající odpověď, díky ;D
bude mi stačit nějaký standartní chladič, co mám teď na bartonu s 8000ot?
Jestli to chces poradne tocit/nebo mit hodne chladno nezbyva ti nic jineho nez voda/ThermalRight SLK-900/Zalman 7000CU.Citace:
Původně odeslal bigbalu
Nejake teploty pri full Prime95 na SLK-900A Vetrak na tom je Enermax 92x92
vetrak frekvence voltaz(BIOS/REAL) teplota CPU teplota okoli
-----------------------------------------------------------------------------------
1600 2374 1,575/1,52-1,55 39 22
2200 2374 1,575/1,52-1,55 34 22
2800 2374 1,575/1,52-1,55 32 22
-----------------------------------------------------------------------------------
1600 2477 1,675/1,62-1,65 52 22
2200 2477 1,675/1,62-1,65 47 22
2800 2477 1,675/1,62-1,65 42 22
1600 2580 1,800/1,73-1,76 70 22
2200 2580 1,800/1,73-1,76 56 22
2800 2580 1,800/1,73-1,76 53 22
------------------------------------------------------------------------------------
EDIT, berte to trochu s rezervou, nebylo moc casu nechat jet na kazdy nastaveni Prime dele nez cca 10 minut.
neviete o nejakom linku na ten dratkovy navod ;D :idea:Citace:
Původně odeslal Mirectec
Jo nekde v tyhle sekci to urcite najdes :-)
2oso: www.ocinside.de
FAQ :-o
Pojde ten Athlon XP 2600+ M s doskou MSI K7N2-L DELTA? Prip. ake najvacsie hodnoty by sa s nou dali dosiahnut?
Da sa na nu dostat Zalman 7000CU?
Borci,pozeram,ze mate oskusane vselico,tak skuste hodit cislo na kolko by mi isiel MOBILE 2600+ na doske ABIT AN7. :?
Dnes dorazil Athlon XP-M 2600+ z Fox comp. Mám problém s FSB - při zvýšení nad 195 padají win, a je jedno jestli je 11x, 12x, 12,5x. Na 2400 MHz se dostanu v poho - ale 192x12.5 při 1.650 V. Je problém v CPU nebo MB ? (rec. 1.04, UBER BIOS 1007, DIMM 2x512 King max 3200, zdroj Chieftec 340 W).
Problem muzou byt treba i pameti .....
Zkus pouze jeden modul .....
rekl bych ze je to deskou, mel sem ji taky..... zkousel si uz nekdy predtim s jinym cpu se dostat na 200fsb?Citace:
Původně odeslal vahy
ten samej problem mam i ja a zjistil jsem cim to je. Nekde jsem se docet, ze cim visi fregvence CPU tim mensi FSB, bouzel je to pravda. Normalne sem nemohl ject s mobilnim CPU na 220FSB - pc vubec nenajel. Tak jsem to skusil hodit stejne jako sem mel driv bartona 2500+ to jest na 227FSB x 10 nasobic a normalne to zilo. Takze jsem pridal napeti na cipsetu a uz jedu na 220FSB, ale pri 225FSB to tuhne. Holt se stim neda nic delat, asi teda
ten samej problem mam i ja a zjistil jsem cim to je. Nekde jsem se docet, ze cim visi fregvence CPU tim mensi FSB, bouzel je to pravda. Normalne sem nemohl ject s mobilnim CPU na 220FSB - pc vubec nenajel. Tak jsem to skusil hodit stejne jako sem mel driv bartona 2500+ to jest na 227FSB x 10 nasobic a normalne to zilo. Takze jsem pridal napeti na cipsetu a uz jedu na 220FSB, ale pri 225FSB to tuhne. Holt se stim neda nic delat, asi teda