Odhliadnuc od toho, ze cely ten Tvoj prispevok je nejaky hodne zmateny...
1. Pamate su pravdepodobne 2.8ns
2. Existuje - vid FAQ
Printable View
Odhliadnuc od toho, ze cely ten Tvoj prispevok je nejaky hodne zmateny...
1. Pamate su pravdepodobne 2.8ns
2. Existuje - vid FAQ
No dost dlho mi trvalo precitat tych 7 stran, ale stalo to za to. Ja som flashoval bios zhruba pred mesiacom pomocou ATI Winflash a uplne bez problemov. Jedine co ma zarazilo ze nikde nespomínate ake ma mat karta jadro.. Sapphire 9800PRO boli robene dve verzie. R350 a R360. To druhe jadro sa použivalo u XTciek. Ja som si na mojej procke nasiel R360, co je dost podstatna vyhoda. Preto mi to nerobi artefakty. Jedine nechápem ako ste dokazali vysvihnut pamate na cca 400MHz (800DDR). Ja koncim niekde u 375-380 a to je karta vazne ze dobre chladena.
To muze byt verzi biosu, ktery ma horsi casovani... nevim, cele jsem to tu neprocital, mozna ne, ale vim ze kdyz jsem mel 8500le tak pameti bezely na 240 a po flashnuti biosu na Saphhire 9100 sly az nekde 300, jelikoz hercules mel agresivnejsi casovani....Citace:
Původně odeslal l0k2
Našel někdo funkční bios na kartu ATI SAPPHIRE 9800 PRO R350
Zatím jsem nenašel ten správný.Vždy mi to dělalo chybu v 3Dmarku 03 v testu PROXI (nějak tak) stíny byli jako pavučina.
Vraj "funkcny" BIOS... tie BIOSy su funkcne, ale su urcene pre iny cip. Snad to nie je take tazke pochopit. Budem sa opakovat, ale... ak mate jadro R350, tak proste neflashujte XT BIOS. Niet co ziskat.
Není to pravda. Mám taky jádro R350 a před chvílí jsem zkoušel flashnout XTckovy BIOS. Sice mi to ve 3DM03 taky hazelo chybky při pár testech, ale věřím, že najdu ten správný BIOS. Každopádně z původních 370MHz na pamětech jsem se dostal na 405MHz. A to jsou jen paměti, GPU jsem zatím pořádně nezkoušel. Myslím, že je co získat.Citace:
Původně odeslal sisi
Ano, naozaj je co ziskat... rendering artefakty. To, ze idu "lepsie" taktovat pamate, moze byt kludne sposobene volnejsimi timings (nebolo by to prvy ani posledny krat, co sa takto umelo "nafukuju" frekvencie).
Ale inak si kludne flashujte BIOSy ake len chcete... ak vam stoji to percento-dva vykonu navyse za tie potencionalne problemy, tak len do toho.
Asi máš pravdu. Přidá to jen pár procent výkonu navíc a mohly by být problémy. Beru zpět, co jsem napsal předtím :oops:Citace:
Původně odeslal sisi
No a je po zabave :) sisi to pochopil. Je vazne dolezite najst tam R360, potom mate minimalne z polovice vyhrate. Este k tomu zisteniu jadra. Niektore softy si písu rozpravky,takze je najlepsie dat dolu chladic a skontrolovat to priamo na chipe.
Taky neco prihodim. Potesim vlastniky 9800SE karet. Mam 9800SE sapphire (R360). 8 pipek naprosto v poho. Naflahoval jsem XT bios ze stranek http://www.driverheaven.net/bios/ . Vse beha naprosto v pohode. Vykon se mi zvedl ze 43 000 bodu v akvamarku na 46890 bodu. Mam takty 412/365. Karta dokonce min hreje. Mam Vga Silencer a pasivy na pametech. V pohode jdou zdvihat takty vic. Zkousel jsem 425/390 a jelo to bez artefaktu. Vykon v Akvamarku se zdvihl na 47960 bodu. Coz si myslim ze je good. Pouzivam ale frekvence XT.
To je naozaj pekne... ale nemusis ten postup postovat viackrat - http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?p=826954#826954. (Btw. vo FAQu je uz davno nalinkovany ovela detailnejsi clanok zaoberajuci sa touto problematikou + linky na stovky BIOSov).
Vrta mi hlavou, lebo 9800SE boli iba 256bit, nie? Mal som v rukach 9800 128bit a 8pipe a davala v 3DMarku03 3700 s OC 4400 bodov. Viac som s nou nepodnikal. Ale myslim ze na 9800XT ktoru som flashol ja to nema ani z daleka. Mam standartne bez OC 6100 bodov.
Nie.Citace:
Původně odeslal l0k2
Byly dokonce i 128bit. Flash biosu na XT se doporucuje na 256bit verze. Samozrejme pred modem musis byt jist ze karta ma 8pipe v poradku a zvlada frekvence XT.Citace:
Původně odeslal l0k2
No tak mi pls dajte link, lebo ja vam asi neverim :) 9800SE a 256bit??
Cemu neveris? Proste kdyz mas pameti na 9800SE do L tak je 256 bit, a kdyz jsou za sebou tak je to 128 bit. Nad cim spekulujes? O tomto se tady napsalo uz hodne, tak hledej. Podivej treba primo na vyrobce karet Sapphire, Hercules, a dalsi.Citace:
Původně odeslal l0k2
edit:
Tak ti tu prihazuju odkaz
http://www.sapphiretech.cz/showpage....vga&sub=9800se
A jeste jedna vec. U nas se obevily na trhu 9800se 128bit, ktere se tady oficialne ani nemely prodavat. Toto je informace primo ze Sapphire. Osobne jsem tam volal, kdyz jsem kupoval svou 9800se. Sapphire Czech teda dodaval a dodava do CR pouze karty 256bitove. Zavolej si na Sapphire podporu tam ti to reknou a na strankach taky nejdes kde karty dodavaji. Je to konkretne 100Mega a eDSystem.
Sice to neni k tematu, ale jen pro upresneni.
Vse co pises,mohu potvrdit ... :-)
Tak pardon, beriem spat. To bude tym ze som tu na SVK na ziadnu 256bit nenarazil. :(
kedysi ich predaval asbis. vyrobca: canyon.. tie boli na 100% 256 bit. ale uz ich nemaju..Citace:
Původně odeslal l0k2
Dneska jsem upravil pomocí Rabitu 1.7 Bios R9800XT tak, aby se hlásil jako R9800Pro. Nic jiného jsem neměnil, takže je to v podstatě pořád XT Bios. Takže majitelé R9800Pro s jádrem R350, kterým se po flashnutí XT Biosu v některých testech 3DM03 objevovala pavučina mohou s klidem tento Bios použít. Mně tento Bios nedělá žádné problémy a paměti šly přetaktovat stejně, jako s originál XT Biosem (365->400MHz). Možná by bylo dobré, kdyby se našel někdo, kdo by ho umístíl na svých stránkách, já žádné nemám. Kdyby někdo chtěl, napište mi.
No podla toho vsetkeho ma uz to flashovanie XT BIOSu nelaka, riziko je velke :?
Jaké riziko? Mně to jede naprosto spolehlivě. Navíc karta nebude R9800XT, ale pořád R9800Pro. Kromě časování pamětí a taktovacích kmitočtů se nic nezmění.Citace:
Původně odeslal daggy
Edit: ...časování pamětí a taktovacích kmitočtů...
To Matio> ako som uz s tebou hovoril, niektorym ludom to na rovnakych frekvenciach zdvihlo vykon s Xt biosom o 5% cca 8-)Citace:
Původně odeslal Matio
Já vím, to byl taky důvod, proč jsem ten Bios upravil. Nejen, že šly lépe taktovat paměti, ale zvýšil se i výkon. Proto jsem ho tu nabidnul těm lidem, kteří chcou XT Bios a mají jádro R350, jako já.Citace:
Původně odeslal MK2
A ake mas pamate? Ja mam Hynix. Budem asi musiet najprv na nich nalepit pasivy a az potom skusat taktovat, prip. flashnut novy bios, lebo dost hreju, nedaju sa po hodine hrania ani chytit do ruky :-(Citace:
Původně odeslal Matio
Taky mám Hynix (2.86ns?). Prst jsem na nich neudržel ani na default hodnotách, když jelo 3D. Mám na nich poměrně velké pasivy a i tak hodně topí.
Pokial nezlepsim odvod tepla tak to pretaktovanie a flashovanie nepripada do uvahy :-(
BTW: Ake mas na nich pasivy?
Vyráběl jsem si je sám z chladiče původně určeného pro starého Athlona. Je to takový ten dlouhý, v době kdy byl Athlon ještě do slotu. Koupil jsem ho za 30Kč. Na paměti jsem pasivky uchytil dvěmi sponami vyrobenými ze silnějšího ocelového drátu. Bylo to cca 2 Hodinky práce a to jsem si s tím hodně hrál.Citace:
Původně odeslal daggy
Nestava sa Vam ze pri vyssich frekvenciach pretaktovania mate nizsie skore v 3D MARKu? Mal som pretaktovane na 400*380 a ked som pretocil na 410*390 tak som mal v D MARK 2001 SE o 250 bodov menej (dokonca som si vsimol, ze v deme Nature blikali textury).
Sorry za OT , ale to iste aj u mna.Citace:
Původně odeslal daggy
Ano, to se stava a je to normalni jev. Pokud prilis pretaktujes RAM nebo GPU, tak zacne delat chyby a proto je vysledne skore nizsi nez predtim, prave kvuli chybovosti. Je to stejne jako bys na zakladni voltazi chtel taktovat CPU donekonecna, casem se to taky podela.Citace:
Původně odeslal AjsTi
Takze reseni jsou vpodstate 2:
1) voltmod, tzn. zvysit napeti jak jadra (to hlavne), tak i pameti, coz ve spojeni s kvalitnim chlazenim muze nekomu znatelne pomoct
2) postupne testovat vzestupne OC karty a snazit se najit "sweet spot" - bod, pri kterem karta podava maximalni vykon, tesne pred tim nez vlivem vysokeho OC zacne ten vykon zase ztracet...
aj u mna blikaju tie hnusne pamete, ked su na 733, potrebuju viac voltaze. ale v kopu hrach to ide perfektne maximalne nejaky maly pasik raz za hodinu, cize neni dovod znizovat frekvenciu(ale v Half life 2 musim dat 708mhz inak problem s texturami sem tam tiez ;D) , len neviem keby existuje daka utilitka kde jak v rivatunery pridam frekvenciu, tak napriklad len pridam voltaz za behu grafky, inak sa do voltaz modov bojim ist, vobec tomu nerozumiem :?Citace:
Původně odeslal AjsTi
Nie nie ja som nepretaktoval nejako moc , proste kus pridam a ono sa to sekne zo skore smerom dole. Nejde tak o to ze by som chcel excelovat nejakos bodmi v markoch , len pozorovat ci rastie ten vykon , alebo nie.Citace:
Původně odeslal Zilla
Co sa tyka textur zas take chyby tam nemam , len proste tie body isli dolu.
Co sa tyka flashovania na XT aj ja by som rad spravil z 9800PRO XT ale jaksi nemam na novu grafiku.
Sorry za OT.
Precti si poradne co pises. Jak vis, kolik je u tve karty "pretaktovat nejak moc"? Nekdy staci rozdil 5MHz na propastnej propad vykonu, to mam vyzkousene. Navic ty blikajici textury, to uz je jasny voditko. Proste zkus trosku ubrat a sleduj, co se bude dit... :wink:Citace:
Původně odeslal AjsTi
Takto nemam ATI 1x v zivote. Viem co je to taktovat a kolko. I o tom ze by to nestihalo a podobne. Proste vsecko je ok , hry idu , no problem len body su dole. Nejde mi o body , iba pisem , ze ako keby to malo nejaky blok. Jadro nema ani 50 stupnov. Pamete netaktujem , nakolko nemam na nich pasivi. A pouzil som Atitool a tam je ta moznost zistit maximalny takt ci uz GPU alebo MEM.Citace:
Původně odeslal Zilla
Ja som nalepil na pamate medenne pasivy od Thermaltake, v pohode idu na 380. Dost pochybujem, ze by flashnutie BIOSu z XT umoznilo vyssie pretaktovanie, skor by sa oplatilo pohrat s casovanim pamati v ATI TRAY TOOL :idea:
ked mi poradis s ktorym z tych casovanim, tak si u mna boss, vysoko sa to neodporuca, co som skusil raz tak po malej zmene vytuh systemu isty, takze taka je moja skusenost :?Citace:
Původně odeslal daggy
Ahoj.Mam na grafice jadro R360 a pameti Hynix.Pretaktoval jsem ji a drzi v poho na hodnotach R9800XT.Ted bych ale potreboval Club3D.9800XT.128MB.Hynix.rom a flashrom2.23.zip . Linky nefunguji a nevim kde to sehnat.Muzete mi oba soubory prosim poslat na muj mail nebo pres ICQ :) ? Mail mam pccave@seznam.cz
Dekuji Vam
Uz jsem ty BIOSy nasel....
Pomohlo to, věř mi. A mimochodem, tím že flashneš BIOS z XTčka v podstatě změníš časování pamětí (zhorší se latence) a paměti jdou taktovat výše. A nemusíš si zkoušet hrát v ATI Tray Tool.Citace:
Původně odeslal daggy
Chtel jsem flashnout svoji R9800PRO ale napsala se mi tahle chybova hlaska: "ERROR 0FL01 : Adapter 9800 not found" cemuz jsem se jeste pul hodiny potom smal :)Ted vazne.Postupoval jsem presne podle navodu flashovani ktery je na techto i na jinych strankach.Zkusil jsem i Atiflash a bez vysledku...nevite nekdo co s tim ?
no a ake mas vysledky ciste len teoreticky v 3dmarkoch? mas to teraz dost dobre taktnute s tym Xt biosom :-)Citace:
Původně odeslal Matio
kdyz sme u toho casovani...napiste sem nekdo jaky timings mate :-) Rad bych to porovnal...
No myslím, že mi to pomohlo docela dost, jak říkám: z 371MHz max. jsem po flashi na XT vymáčkl 400Mhz, ale už se objevují viditelné artefakty, v pohodě frekvence je o něco nižší. V 3DM03 jsem měl po přetaktování maximálně 6880b bodů, ale asi bych měl víc, kdybych něco udělal s Widlema. Už jsem je asi rok a půl nepřeinstalovával a teď, když jsem zkoušel všechno vrátit na defaultní hodnoty, tak jsem dosáhl pouze 4800b (původně, když jsem to měl nové jsem měl asi 5400), takže mně to něco brutálně brzdí.Citace:
Původně odeslal MK2
Tady to je, ale tohle časování odpovídá spíš R9800XT (je horší, než u verze PRO):Citace:
Původně odeslal player1
WR lat. : 1,0
CAS lat. : 4
CMD lat. : 0 clock
Strobe lat.: WR latency+1/2 clock
TRCDRD: 6
TRCDWR: 3
TRP : 6
TRAS : 11
TRRD : 3
TR2W : CL+3
TWR : 4
TW2R : 2
TW2RSame Bank: 4
TR2R : 2
Memory refresh rate: 41
TRFC : 20
Ak nastavim taketo casovanie na PRO , nemusim svojim sposobom flashovat :wink:Citace:
Původně odeslal Matio
Ano, v podstatě je to tak :wink:Citace:
Původně odeslal AjsTi
Pokud se tim BIOSem nepřepisuje ještě něco jineho...
Vie mi niekto presne vysvetlit co znamenaju jednotlive hodnoty a co je dobre nastavit? Niektore poznam no zvysok ani neviem co je :?
http://www.daggy.szm.sk/timming.JPG
Tak jsem to tam kopnul a total pohodka. Mlasknul jsem tam Zalmana VF700 Cu. Kolega v praci ma tu samou a to samy, pohodka. Jeste se to da taktnout dal. Tedko je otestovanych 435 GPU/380 Mem. Koukal jsem na zmenu v casovani pameti v ATITOOLu a po flashi se zmenila jen ta uplne posledni polozka. Tedko z hlavy nevim co je to zac. Hodil jsem tam BIOS z GigaCube9800XT128MBSamsungE-die.bin :-)
Tak som si stiahol XT bios z tejto stranky http://mbnet.fi/elixir/Radeon/XT/R360-128/index.html , naflashoval a fakt to facha.
Mam jadro R360 a PCB z 9800pro, takze sa overdrive a meranie teploty sa nekona. Ale co sa tyka vykonu mam v 3DMark03 v priemere o 300 bodov viac (6851 bodov@ 430/745). 3Dmark01 bez zmeny.
Takt pamate a jadra sa nezlepsil ani nezhorsil. Casovanie zostalo to iste ako predtym. Bios ma ten isty datum vydania ako predtym a napriek tomu taketo zlepsenie. Doom3 timedemo1 v priemere o 6fps viac. ;D
Moj zaver je asi taky, ze kto ma jadro R360 nemusi sa bat. Pripadne si moze znizit frekvencie na hodnoty 9800pro a stale to bude o nieco rychlesie ako predtym.
jeste nam povez ktery z tech BIOSu jsita m flashnul a jake mas pameti ... na memm Sap. R9800Pro Samsung nejlepe funguje XT BIOS zase ze Saphhiru ...
Takze pamate mam Hynix a naflashoval som bios od Sapphire s Hynix pamatami. Este som si upravil takty na default 9800pro a XT takty si upravujem softverovo. To je asi vsjoCitace:
Původně odeslal danikd
Mam r360, sapphire 9800pro, 128mb, 256bit, 2.5ns hynix (max s original chladenim na jadre a pasivami je 400/760)
Som skusal pre istotu rambios, ktory ma otestovat funkcnost biosu s mojou grafikou a miesto napisu noveho biosu (teda kompatibility) mi to vyhodilo cerveny pasik s napisom ze mam zapojit power connector do grafiky, samozrejme ze som ho tam mal... Takto sa to spravalo aj s club3d (teda tym odporucanym biosom z rojakpot) aj so sapphire 9800xt hinix 128mb, aj s biosom od powercolor... Ked som skusil original bios (ten co stale mam na grafike), tak to fungovalo... Bojim sa to preflashovat, nechcem nech mi to napise ten cerveny pasik.... PCI grafiku nemam...
Nechci se mýlit,ale nekompatibilní BIOSy se mi ukazovaly buď jako černá obrazovka nebo totálně rozsypaný písmo (čaj).Citace:
Původně odeslal Spirit
Pokud ti to vyhodí hlášku o nezapojeným napájení,bere si to z BIOSu dobře.Jde o to,jestli by ti po flashnutí nezůstal komp trčet u týhle hlášky.Jak budu mít chvíli času,zkusím prubnout jinej BIOS přes RamBIOS na svou gráfu a pak ti postnu výsledek - jestli mi to taky hlásí něco podobnýho nebo ne.
Bol by som velmi vdacny... Prave toho sa bojim ze skoncim u tejto hlasky po flashi :?
Tak asi je to normální - udělaly mi to všechny zkoušený BIOSy (PowerColor,Sapphire,ATI,Hercules - AIW), červenej text na modrým pozadí a řev systémovýho repráku...
Jdeš do toho?
JAAASNE 8-) Velka vdaka
Ja som sa bal, lebo nikto este tuto skusenost nenapisal/netestoval cez ten rambios a podla navodov pri funkcnom biose to malo napisat nazov toho noveho biosu... Inak cez co doporucujete flashovat? Winflash je zly?
Dycinky z DOSu - jsem takovej staromódní a navíc se mi líbí ta pěkná melodie po skončení flashe ;D !
ok skusim to teda cez flashrom... Ale musim zohnat bootCD s dosom, lebo nemam flopy mechaniku :lol:Citace:
Původně odeslal JANIS
Vřelé doporučení:
http://www.ultimatebootcd.com/
Cez to som to uz raz skusal...ale ako sa dostanem do prikazoveho riadku ??? A este aj vymenit cd pocas toho potrebujem... Zohnal som si uz DOS boot cd..takze cez to to preflashujem... niekedy buduci tyzden. Tak vdaka, dam vediet vysledok :-)Citace:
Původně odeslal JANIS
No myslím,že v tom oddíle DOS boot disc si vybereš - třeba hned ten FREEDOS boot disc.Citace:
Původně odeslal Spirit
No takze som to flashol cez winflash. Dal som tam zatial club3d 9800xt. Vykon sa zvysil o nieco aj pri rovnakych frekvenciach (zapnuta kompresia 24:1 pri xt biose)... Ale jadro ide len na 401 max a pamate na 720mhz. Pricom so starym biosom sli na 760 este su to aj 2.5ns hynixy :? Preco taka slaba frekvencia? A este o 40mhz menej ako s povodnym biosom? Asi skusim bios sapphire 9800xt... Uvidime
Otevři si to v RaBitu a mrkni na časování - pak ho srovnej se starým původním BIOSem, možná je jinak nastavený (ostřejší).To samý dělaly 9550XT u JW - jeden BIOS stopka na 250, druhej v poho na 350... :wink:Citace:
Původně odeslal Spirit
Urobim, ale ked som to prebehol pred flashom tak letmo, tak sa zdalo byt vsetko rovnake... Ale este raz pozorne mrknem. Ale pouzil som najrozsirenejsi bios a to club3D 9800xt 120mb hynix a s tym to biosom sli ostatnym pamate minimalne tak ako s povodnym, pripadne lepsie. Ale nestretol som sa s pripadom ze este o 40Mhz menej...Citace:
Původně odeslal JANIS
Urobim, ale ked som to prebehol pred flashom tak letmo, tak sa zdalo byt vsetko rovnake... Ale este raz pozorne mrknem. Ale pouzil som najrozsirenejsi bios a to club3D 9800xt 120mb hynix a s tym to biosom sli ostatnym pamate minimalne tak ako s povodnym, pripadne lepsie. Ale nestretol som sa s pripadom ze este o 40Mhz menej...Citace:
Původně odeslal JANIS
haluz. Dnes som si stiahol BIOS z mojej 9800Pro a zistil som ze napriek tomu ze mam pamate Samsung, BIOS sa hlasi ako R360 Hynix DDR........ ze je tam 360 ma tesi, ale preco Hynix ked su tam samsungy? Je to Safirka.
a este jednu dilemu mam. Ako donutim tu kartu aby sa "predstavovala" vo win ako 9800XT? samotnym pretaktovanim jadra a pamati asi nie. asi to nieje Athlon :o) Da sa to nejak ovplivnit?
Karta se ti jako 9800XT bude ukazovat pouze po flashi prislusneho biosu k tve karte( posdle typu pameti), takty si v rabitu u toho biosu od xt muzes nastavit jaky chces, me ten bios pomohl pri takteni pamet i jadra, kartu s biosem xt sem provozoval na 425/740 nebo nejak tak, nevim uy presne, ted uz ji nemam, mam x1600pro agp.
Dik, ale este jedna vec ma trapi. Mam RadEdit, RaBit, aj BiosEdit, ale v ziadnom sa okrem nastaveni frekvencii neda menit takmer nic ine. V RaBite snad este nazov, ale rad by som aj viac, ci nieje co? Neverim ze sa na tej karte daju modovat len frekvencie. Kua sak stala 10 tisic. Napr na co su tie zahadne dva switche na tej karte?Citace:
Původně odeslal Wotan
No me v rabitu 1.7 slo menit mnoho polozek, v polozce device timings si nastavis takty,v polozce MC Timings si muzes nastavit casovani pro jednotlive polozky pameti, ale pokud tomu nerozumis tak to moc nedoporucuju, mohlo by to kartu znicit.
hej, pravdu mas. som to tera lepsie pozrel a je tam kopec nastaveni. asi idel luskat net. Inak este by ma zaujimalo ze aky rozdiel je medzi BIOSom pre PRO a XT. Viem ze toto su take LAMAcke otazky ze hanba, ale ja sa trasem. prekvapilo ma totiz vela veci. napr ze napriek tomu ze mam samsungy tak BIOS je pre hynix a viem ze pre hynix a samsung su rozlicne BIOSy a tak by som nieco nerad dosulozil. rad by som XT, ale zase nie za kazdu cenu. chcem si byt isty ze to bude v poho.Citace:
Původně odeslal Wotan
Vascina tych liniek co su tu je uz pase, alebo tam nenajdem to co by so kcel. musim si ja este zistit nieco o tych ramkach. zatial diq.
K cemu? Stejne pretaktovani nema vubec smysl. Narust vykonu o 1-2FPS ve hre? To vam za to stoji? Samotna karta topi jako prase. Je to nesmysl. Bud mas na lepsi a nebo na to kasli. Zkracuje se tim zivotnost karty. Opravdu Overclocking u tehle karty si myslim, ze je na hov... Tak se na Bios vykasli. Bud rad ze Ti to beha :D .Ovsem pokud Ti vadi, ze to funguje tak si sni hraj. Podle men tahle karta neni prils vhodna na pretaktovani.
achjajCitace:
Původně odeslal VitaCZ
Tak tenhle příspěvek je podle mně absolutní nesmysl. Zdá se, že R9800Pro moc dobře neznáš. Je to vynikající karta na přetaktování, zvlášť, pokud ji někdo má s jádrem R360. To ti řekne každý, kdo tu kartu měl nebo má. Myslím si, že rozdíl skoro 2000 bodů v 3DM03 (v mém případě, někteří jiní byli určitě úspěšnější) není k zahození.Citace:
Původně odeslal VitaCZ
Kromě toho, tady jsi na OC fóru. Už podle názvu se tady odjakživa řeší otázky přetaktování a takové názory nějakého nafoukaného frajírka že, pokud na to máš, kup si novou a pokud na to nemáš, tak se na to vy*er sem rozhodně nepatří.
no mam to. pochopit ten BIOS nieje vobec tazke. troska porovnavania a date tam presne ten ktory chcete a a nemusite nic skusat a preflashovavat znova. pozor ludia co maju Samsung pamate. bolo ich viac typov(minimalne dva) a kazda ma uplne ine latencie. urcite to tu uz niejto pisal, ale sak viete jak je to s tou matkou mudrostou.Citace:
Původně odeslal Wotan
ATI rullezzz